karikilpio

Uusi Suomi - Uutiset

Julkaise syötteitä
Updated: 50 min 1 s sitten

Virossa puhkesi hallituskriisi GCM-sopimuksesta – Jo 7 EU-maata irtautunut siirtolaisuuspaperista

1 tunti 19 min ago

Viro on ajautunut hallituskriisiin kansainvälisen GCM-siirtolaissopimuksen vuoksi. Hallituspuolue Pro Patria on torpannut maan liittymisen YK:n asiakirjaan, mikä tekee Virosta jo seitsemännen GCM:stä irtautuvan EU-maan.

Hallitus perääntyy: Poliisin ja verottajan haukkuma lakiuudistus haudataan

3 tuntia 33 min ago

Hallitus ei vie eduskuntaan lakiesitystä, joka olisi poistanut tilintarkastusvelvollisuuden mikroyrityksiltä. Perumisen takana on lausuntokierroksella saatu murskaava palaute.

Petteri Orpo: Suomen talouden tärkein laskelma menee nyt uusiksi

4 tuntia 8 min ago

Valtiovarainministeri Petteri Orpo (kok) pitää Tilastokeskuksen tänään julkaisemaa väestöennustetta odotettuna mutta hyvin huolestuttavana. Väestöennuste kertoo Suomen väkiluvun kääntyvän näillä näkymin laskuun 2035.

”Kun huoltosuhde heikentyy ja lapsiluku vähenee, niin kyllä meillä on erittäin isot haasteet tulevaisuudessa pitää nykyinen hyvinvointi yllä”, Orpo sanoi medialle perjantaina.

Sdp:n Harakka: Sipilän hallitus ”antaa tietoisesti Carunan verovälttelyn jatkua”

4 tuntia 57 min ago

Oppositiopuolueiden sdp:n, vihreiden ja vasemmistoliiton edustajat eduskunnan valtiovarainvaliokunnassa kritisoivat hallituksen korkovähennyslinjaa voimakkaasti.

Eduskunnan valtiovarainvaliokunta käsitteli tänään korkovähennysrajoitusta, jolla on tarkoitus suitsia monikansallisten suuryrtysten aggressiivista verosuunnittelua. Hallituksen edustajat kannattivat niin kutsutun tasevapautuksen säilyttämistä.

Osmo Soininvaara: Suomelle nopeasti uusi linja maahanmuuttoon, ”jonka säännöt voivat olla itsekkäitä”

5 tuntia 45 min ago

Yksi huomio Tilastokeskuksen tänään julkistetusta väestöennusteesta on se, miten se vaikuttaa maahanmuuttonäkökulmiin.

”Ennusteen mukaan nettomaahanmuutto ylläpitäisi väkiluvun kasvua vuoteen 2035 saakka, jolloin maamme väkiluku olisi 5,62 miljoonaa henkilöä. Tämän jälkeen väkiluku kääntyisi laskuun ja 2050-luvulla maamme väkiluku olisi ennusteen mukaan jo nykyistä pienempi”, Tilastokeskus kertoi tänään.

Rakennusliitto: ”Palkka 2,90 €/h – Tämän vuosikymmenen alipalkkaennätys”

8 tuntia 6 min ago

Rakennusliitto kertoo julistaneensa saartoon yrityksen, joka maksoi työntekijöilleen vain 2,90 euron tuntipalkkaa.

”Nyt saavutettiin toistaiseksi voimassa oleva tämän vuosikymmen alipalkkaennätys”, liitto sanoo tiedotteessaan.

”BM Turku Oy:n Paraisten tehtaalla työskenteli Aalto Henkilöstöpalvelut Oy:n alihankkijana latvialainen Katana Serviss –niminen yritys. Kun yrityksen työntekijöiden palkkasaatavia selvitettiin, palkkakuitista ilmeni, että työntekijöiden tuntipalkka oli 2,90 eruoa tunnilta”, Rakennusliitto kertoo.

Kaksi otteluvoittoa tarvitaan vielä – Huuhkajat ollut lähempänäkin

8 tuntia 23 min ago

Suomen miesten jalkapallomaajoukkue kesti paineet Ateenassa torstaina. Kreikka voitti 1-0, mutta maalin tappiokin riitti suomalaisille Kansojen Liigan lohkovoiton varmistamiseen.

Peliesitys ei ollut suomalaisilta kaikkein paras, mutta henkisellä puolella lähtökohtakin oli haastava. Ja vastustajan pelaajaluetteloa tarkastellessa Suomi pelasi paperilla parempaa joukkuetta vastaan.

Alma Median suurin omistaja vaihtui – ”Kauppa on Otavalle merkittävä investointi”

8 tuntia 24 min ago

Otava on tänään tehdyllä kaupalla lisännyt omistuksena Alma Mediasta noin 29 prosenttiin, ja Otavasta tuli Alma Median suurin omistaja.

”Kaupan myötä Alma Mediasta tulee Otavalle strateginen vähemmistösijoitus. Yhtiöllä on vahva asema suomalaisessa mediakentässä ja se on löytänyt uusia ansaintamalleja printtiliiketoiminnan laskiessa. Alma Media on lisäksi saavuttanut mielenkiintoisen aseman markkinapaikkaliiketoiminnoissa Suomessa ja rekrytointipalveluissa kansainvälisesti”, Otavan hallituksen puheenjohtaja Henrik Ehrnrooth sanoo Otavan tiedotteessa.

Juha Sipilän neuvonantaja lähtee alentamaan olutveroa – aloittaa Panimoliitossa

8 tuntia 31 min ago

Panimo- ja virvoitusjuomateollisuusliitto on nimittänyt uudeksi toimitusjohtajakseen Riikka Pakarisen. Hän aloittaa tehtävässään 1. tammikuuta.

Keskustan entinen varapuheenjohtaja ja europarlamentaarikko Pakarinen on ollut kaksi viime vuotta pääministeri Juha Sipilän (kesk) EU-asioiden neuvonantajana.

Hän on ollut myös Metsäteollisuuden edunvalvontapäällikkönä ja johtoryhmän jäsenenä.

Näkökulma: Kantasuomalainen eläkeläinen voi pian jäädä ilman hoitajaa

8 tuntia 54 min ago

Oli suuri vitsailun aihe, kun sdp:n puheenjohtaja Antti Rinne kannusti suomalaisia ”synnytystalkoisiin” kesällä 2017. Sille nauroi puolueen omakin väki.

Rinne puhui oikeasta asiasta, mutta täysin pieleen mennein sanavalinnoin. Syntyvyys pienenee ja eläkeläisten osuus Suomessa kasvaa.

Tilastokeskuksen tänään julkaiseman väestöennusteen mukaan Suomen väkiluvun oletetaan kääntyvän laskuun vuonna 2035 eli 17 vuoden kuluttua. Suomen väestön määräksi kirjattaisiin noihin aikoihin 5,62 miljoonaa.

Ekonomisti: Nyt petti Suomelta kaksi tukijalkaa – ”Kyyti on kylmää, kun ajatellaan kansantalouden kestävyyttä”

9 tuntia 3 min ago

Työmarkkinakeskusjärjestö STTK:n pääekonomisti Ralf Sund arvioi Tilastokeskuksen tuoretta väestöennustetta STTK:n blogissa.

”Kyyti on kylmää, kun ajatellaan kansantalouden kestävyyttä. Koville joutuu ennen muuta julkinen talous, jonka kontolla on kasvavan vanhusväestön hoivasta huolehtiminen. Painetta veroasteen nostolle on. Myös eläkejärjestelmän taloudellinen kestokyky edellyttää toimenpiteitä”, Sund kirjoittaa.

Keskustalaiset ministerit ja koko Suomen autoala ovat solmineet diilin – koko maan autokantaa ollaan nopeasti uudistamassa

9 tuntia 48 min ago

Suomen autoala on sopinut vastuuministereiden kanssa sopimuksen ilmastoteoista, ilmenee Anne Bernerin (kesk) johtaman liikenne- ja viestintäministeriön sekä Kimmo Tiilikaisen (kesk) johtaman ympäristöministeriön medialle toimittamasta kutsusta.

Kyse on uudenlaisesta vapaaehtoisesta ilmastosopimuksesta, niin sanotusta green dealista. Osapuolet ovat sitoutuneet tiettyihin toimiin, ”jotta autokantaa saataisiin nopeasti uudistettua vähäpäästöisemmäksi”, ministeriöt kertovat.

Hämmästys leviää – Grafiikka Suomen työikäisistä vetää sanattomaksi

10 tuntia 17 min ago

Tilastokeskuksen tänään perjantaina julkistettu väestöennuste on ekonomistien mukaan odotettuakin hurjempi. Ekonomistit ovat jakaneet tilannetta kuvaavia grafiikkakuvia sosiaalisessa mediassa. Näet grafiikat alempana jutussa.

”Väkiluku kääntyy laskuun jo 2035. Edellinen ennuste odotti kasvun jatkuvan ainakin vuoteen 2065”, kommentoi Säästöpankkiryhmän pääekonomisti Timo Vesala.

Uusi pohjaluku Suomen syntyvyydestä – Vain yksi asia selittää tilannetta

10 tuntia 40 min ago

Tilastokeskuksen tuoreimman väestöennusteen mukaan Suomessa olisi vuonna 2030 alle 15-vuotiaita henkilöitä 760 000, mikäli syntyvyys pysyisi nykyisellä tasolla.

Viimeksi Suomessa on ollut alle 15-vuotiaita näin vähän 1870-luvun lopulla, jolloin maamme väkiluku oli alle kaksi miljoonaa henkilöä. Vielä 1970-luvulla maassamme oli miljoona alle 15-vuotiasta, Tilastokeskus kertoo juuri julkaistussa väestöennusteessaan.

Työttömien karu kohtelu paljastui raportista – ”Lääkärien vastauksista tuli esille väheksyvä asenne”

11 tuntia 54 min ago

Ministeriön raportin mukaan kymmenien tuhansien suomalaisten pitkäaikaistyöttömien pitäisi olla työkyvyttömyyseläkkeellä.

Sosiaali- ja terveysministeriön asettamat selvityshenkilöt työ- ja elinkeinoministeriön johtaja Tuija Oivo ja lääketieteen tohtori Raija Kerätär luovuttivat torstaina osatyökykyisten työllistämistä koskevan raporttinsa terveysministeri Pirkko Mattilalle (sin) ja työministeri Jari Lindströmille (sin).

”Yritysten työllisyys lisääntyi 31% ja liikevaihto peräti 47%” – Ikääntyvään Suomeen syntyi miljardibisnes

12 tuntia 6 min ago

Ikääntyneiden määrän kasvu ja laitoshoidon purku ovat synnyttäneet Suomeen yksityisen palveluasumisen miljardimarkkinat, kirjoittaa suunnittelu- ja tutkimuspalveluyrittäjä Pekka Lith Tilastokeskuksen Tieto & Trendit -blogissa.

Huuhkajat tappiolla Ateenassa lohkovoittoon – EM-unelma elää!

19 tuntia 31 min ago

Suomen miesten jalkapallomaajoukkue on kahden otteluvoiton päässä paikasta vuoden 2020 EM-kisoihin. Kreikka voitti Suomen torstaina Ateenassa 1-0, mutta Suomelle tulos riitti lohkovoiton ja Kansojen Liigan C-tason lopputurnauspaikan varmistamiseen.

Kreikka tarvitsi voittomaaliinsa suomalaisapua. Albin Granlund ohjasi 25. minuutilla omiin Lukas Hradeckyn pelastuksesta.

Kreikka olisi tarvinnut vielä toisen maalin. Joukkueen rakentelu oli vain hidasta ja Suomi puolusti uhrautuvasti. Paulus Arajuuri ja Joona Toivio hoitivat hommansa toppariosastolla mallikkaasti.

Kärpät jyrää Liigassa – yleisömäärissä ei näy

15.11.2018 22:53

Oulun Kärpät palasi maaottelutauolta voittoisana lyötyään torstain kotiottelussaan Jukurit 4-0. Ottelu ratkesi jo toisessa erässä, jossa Kärpät teki kolme maalia avausmaalin synnyttyä avauserässä.

Kolmannen erän luonnetta kuvaa hyvin, että Kärppien maalivahdin Jussi Rynnäksen tarvitsi torjua vain kerran. Jukurit oli täysi vastaantulija.

Kärpät on hävinnyt viimeisestä 17 ottelustaan vain yhden. Toisena olevaa TPS:ää Kärpät on yhdeksän pistettä edellä. Kolmantena oleva HPK on jäänyt Kärpistä jo 16 pistettä.

St1-miljardöörille tukea: Afrikan metsäkatastrofista voi tulla suuri ilmastoratkaisu – Suomella nyt sauma isoihin tekoihin

15.11.2018 20:53

Afrikan metsittäminen sekä metsäkadon pysäyttäminen on tärkeimpiä ilmastotoimia ja vaatii välittömästi isoja kansainvälisiä panostuksia, katsoo useita afrikkalaisia kaupallisia metsityshankkeita jo nykyisin rahoittava Suomen valtion kehitysrahasto Finnfund.

Afrikan metsittämisen potentiaalinen vaikutus ilmastotaistelussa on aivan eri luokkaa kuin vaikkapa Euroopan hiilinielujen kasvattamisen, ja Suomella on pian ainutlaatuinen tilaisuus vaikuttaa asian edistämiseen EU:n puheenjohtajamaana.

Ulkoministeriö vahvistaa: GPS-häirintä tuli Venäjältä

15.11.2018 19:02
Suomi aikoo selvittää Lapin alueen GPS-häirintää Venäjän kanssa, tiedottaa ulkoministeriö.   Viime viikolla Naton Trident Juncture -harjoituksen aikana todetun GPS-signaalin häirinnän tutkintaa on jatkettu tällä viikolla suomalaisviranomaisten toimesta. Suomi pitää Norjan signaalihäirinnästä tekemiä havaintoja luotettavina.   Asian teknisiä yksityiskohtia ei ole syytä avata julkisuuteen laajemmin, ulkoministeriö toteaa tiedotteessaan.  
Sivu 1 | 2 | 3 | 4 | 5 »

Toimituksen poiminnat