karikilpio

Kreikka erotettava EU:sta

Aika näyttää, onko Kataisen hallitus EU:n juoksupoika ja sormijuottovasikka, vai ymmärtääkö se taloudelliset tosiasiat uskaltamalla ilmaista eriävät mielipiteensä Kreikan tilanteesta, vai viekö se Suomenkin talousahdinkoon Kreikan syöksykierteessä.

Suomessa ei yksikään järkevä pankinjohtaja anna kenellekään lainaa ilman varmoja vakuuksia eikä ollenkaan sellaiselle, joka ei pystyisi maksamaan edes luoton korkoja.Kreikka on nyt siinä jamassa. Luottoluokituksen mukaan Kreikka on syvällä roskalaina-luokassa ja maksukyvyttömässä suoritustilassa. Suurlakon uhassa Kreikan on yhä vaikeampaa valvoa holtitonta talouttaan ja muita asioitaan. Eläkkeitäkin maksetaan jopa kuolleille henkilöille. Yhä useampi Suomessa uskoo, että Kreikan saamat monimiljardiset tukilainat jäävät maksamatta ja ovat hukkaan heitettyä rahaa sekä poissa esimerkiksi Suomen 80 miljardisen velan hoidosta. Kreikka kärsii lisäksi luottamuspulastakin.

Lähinnä Ranskan ja Saksan pankkien hölmöilyjen vuoksi ne pyrkivät hädissään painostamaan muutkin EU- maat tukipaketilla samaan liriin , jotta niiden tappio pienenisi. Turhan kallis pääsylipun hinta EU-jäsenyydestä, kun kylkiäisenä ja rasitteena on iso riski joutua ”siitä ilosta” vielä maksumieheksi Kreikan ja tulevien konkurssimaiden velkojen takaajana. Typerät sijoittajat ja maat vastatkoon kannattamattomista sijoituksistaan.

Omituista on sekin, että vain Slovenia ja Alankomaat tukevat Suomen vakuusvaatimuksia Kreikan suhteen. Muut EU-maat vaativat vain sijoittajien vastuita tuleviin takuupaketteihin. Miksei molempia keinoja? Näillä eväin Kreikka tuskin oppii kantamaan talousvastuitaan.

Mielestäni Suomen kannattaa olla mukana tukipaketeissa vain , jos ja kun saadaan varmat vakuudet , ja jos myös vaatimus sijoittajien vastuista toteutuu. Tosiasiassa pidän Kreikan tilannetta niin edesvastuuttomana ja huonona , että ainoa järkevä keino olisi erottaa Kreikka EU:sta. On tosi moraalitonta alistaa syyttömiä EU-maita Kreikan holtittoman talouden pelastajiksi. Se on vastoin oikeustajuani.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset