karikilpio

Poliittinen eliitti vieraantunut arjesta Ja kansasta

Poliittisen eliitin ylimielisyys, ahneus, piittaamattomuus ja arjesta vieraantuminen kostautunevat tulevissa eduskuntavaaleissa. Tavikset voivat näyttää jäähypaikkaa kansan asioita huonosti hoitaville poliitikoille.  ”Rahvaalla”  on silloin valtakirjan anto-oikeus käsissään.  Maailmanlaajuinen poliittinen murros heijastunee myös Suomeen. Samalla olisi käytävä aito arvokeskustelu, miten ja missä hengessä Suomea aiotaan viedä eteenpäin, sillä Suomi- parka elää tällä hetkellä arvottomassa arvotyhjiössä.

Puoluerakenne  uudistuu selvästi. Vanhat eliittipuolueet pelkäävät mahtiasemansa menettämistä. Syykin on selvä: epäoikeudenmukaisuus ja suvaitsemattomuus ovat saaneet liikaa valtaa.  Ihmiset ovat käärmeissään. Kansaa ei ole kuultu eikä huomioitu riittävästi. Yllätysvaalit ovat edessä. Perussuomalaisten kannatus senkun vain kohenee.
Suomalaiset eivät enää luota iänikuisiin fraaseihin ja liturgioihin. Halutaan muutosta.

Kansalaiset eivät  ymmärrä, miksi Suomen pitää maksaa EU:ssa tuhlarimaiden konkurssit, miksi hallintoa koko ajan paisutetaan ja suoritusporrasta supistetaan, vaikka jo nyt toimivuuden kannalta on liian vähän henkilökuntaa; miksi poliisipiirit tulivat liian suuriksi ja miksi hälytyskeskukset siirrettiin hallitsemattomiksi kuin hölmölässä; miksi rikollisista pidetään suurempaa huolta kuin sen uhreista ; miksi ylipäätään vihreiden johdolla rikoslait suosivat yhä enemmän rikollisuutta, tai miksi käytännön ihmisten asiantuntemusta ei huomioida riittävän hyvin poliittisia päätöksiä tehtäessä, ja miksi tavallista kansalaista kuunnellaan vain ennen vaaleja, miksei muulloin?!?  Kaikki tämä sataa Soinin laariin.

Kansalaiset kokevat, että poliittinen eliitti katsoo heidän olevan sillä tasolla, ettei tavikset ymmärrä ”kokonaisvaltaisesti”, mikä on parasta ja mikä ei. Käytännön arjesta vieraantunut poliittinen broilerieliitti  keksii yhä pyörän uudelleen ja uskoo hallitsevansa asiat muita paremmin. Mutta se on paha virhe.  He eivät ymmärrä  kaikkea. Edes joskus olisi syytä kuunnella niitä, joita asiat koskevat, ettei sosiaalinen taso pääsisi laskemaan kansalaisten silmissä. Se olisi sivistyneisyyttä ja viisautta eikä se olisi populismia. Kärttyisä kansa voi näet suivaantuneena ja protestina äänestää jaloillaan tai jopa väärin ehdokasnumeroin.

Vaaleissahan ei ratkaise harvainvaltaisuus, elitistinen valta-asema eikä raha, vaan saadut  äänimäärät.  Valtaväestöllä onkin nyt ainutkertainen mahdollisuus vahvistaa demokratiaa äänestämällä joukolla oikeudenmukaisuutta  ja inhimillisyyttä sekä - HUOM! - tervettä arvomaailmaa kannattavia isänmaallisia ehdokkaita, eikä vehkeilijöitä ja huithapeleita.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset