karikilpio

Hallituskysymys jakoi Keskustaa kahteen leiriin…

 

MAASEUDUN TULEVAISUUS SUOMII ARMOTTA SIPILÄÄ - Kommentti 52.

PÄIVITYS:  KESKUSTA NYT JO HALLITUSOHJELMAA SORVAAMASSA....

RINNE KUTSUI HALLITUKSEEN - - - ONKO KESKUSTA  SIKSI DYNAAMINEN PUOLUE?  PAHA MUTTA - ONKO RINNE LIIAN  TOIVEIKAS HALLITUSNEUVOTTELUJEN  EDISTYMISEEN?  SISÄPIIRISTÄ: JOHTAJUUTTA PUUTTUU - SAMOIN TIETOA TULO- JA MENOPUOLESTA YM...

HS-gallup: Perussuomalaiset ykkösenä - demarit tippuivat kolmanneksi, keskusta vasta viides.MUTTA HS-gallup  ei vaikuta Rinteen hallitusneuvotteluihin mitenkään.

https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/279219-perussuomalaiset-nyt-suurin-puol...

https://www.hs.fi/politiikka/art-2000006095506.html   (YLE ei tiedoita asiasta mtään - syy moiseen?)

PELASTAAKO KESKUSTA RINTEEN HALLITUSKAAVAILUT? - PELASTI! NYT HALLITUKSEN JÄSEN!

RUKKASTENSAAJA-KOKOOMUS NUOLEE TAPPION KARVAITA  NÄPPEJÄÄN OPPOSITIOSSA PS:N KERA.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

… JOISTA TOINEN  kannatti hallitukseen menoa ja toinen vastusti. Asiassa on monia mutkia ja ehtoja. Ja muillakin puolueilla on sanansa sanottavana hallituskuvioihin. Mutta  lopulta hallitustunnustelija - SDP:n - Antti Rinne sanoo  viimeiset madonluvut... loppu jo  nyt tiedetäänkin...

Hallitukseen meneminen oli aidosti hankala  asia Keskustalle. Suurin syy tähän on tietysti heikoin eduskuntavaalitulos sataan vuoteen.  Monet pitävät sitä järkyttävänä  rökäletappiona, ja siksi ei olisi muuta mahdollisuutta kuin mennä lihomaan ja  kasvamaan korkoa oppositioon.

Toisten mielestä  oppositiossa ei voi vaikuttaa, ja siksi  meno hallitukseen olisi houkuttelevampi ja viisaampi ratkaisu.  Mutta suostuvatko hallituskumppanit keskustan asettamiin hallitusehtoihin on kolmas  tenkkapoo.  Neljäs kanto kaskessa on vielä tulevan hallitusohjelman sisältökin talous-ja työllisyyskysymyksineen.  Iso haloo on kestävyysvajeesta ja kilpailukyvystä (vienti)-markkinoilla.

Kaikein painavin tekijä on luonnollisesti, hyväksyykö hallitustunnustelija Antti Rinne  keskustan kotkotukset mieluimmin kuin kiivaan kilpakosija kokoomuksen  hallitusehdot.   Keskusta olisi  Rinteelle pienempi paha vähempine  kansanedustajineen pomotusmielessä kokoomukseen nähden. Arvoasetelmatkin ovat  kokoomuksella kylmemmät ja epäinhimillisemmät kuin alkiolaisella  keskustalla. Mutta hyväksyvätkö muut puolueet  keskustan maataloustukivaatimukset ja maakuntahimmelit?                                                                            

Mitkä ovat perussuomalaisten , vihreiden ja vasemmistoliiton kohtalot ilmastokysymyksissä ja maahanmuuttoasioissa tai Kemin sellussa? Tai hallitusväreissäkin!

Tiistaina nämäkin tiedetään paremmin, kun Rinne paljastanee , ketkä valitut kutsutaan hallitusohjelmaneuvotteluihin, ja kenelle näytetään ovea nelivuotiseen oppositioon.  Pukkaako se sitten laaja-alaista sinipunaa vai  leveäharteista, keskustavoittoista kansanrintahallitusta,  ja mikä on ek-vaalikakkosen, perussuomalaisten  istuntopaikka ja hallitusasema.   

Hallitustunnustelija Antti Rinne on nyt  valtansa kukkuloilla  kunkkuna  ja  hetken jopa Suomen politiikan päällepäsmärinä hallituspuoluevalintoineen... Nyt jo hallitusohjelmaa sorvaamassa Säätytalolla. 


https://yle.fi/uutiset/3-10768319

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (67 kommenttia)

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

Veikatkaa ketkä pääsevät Rinteen hallitusohjelmaneuvotteluihin ja ketkä tippuvat oppositioon? Vai syntyykö uutta hallitusta ensinkään Rinteen johdolla?

IL: Keskustan eduskuntaryhmän enemmistö on kallistunut hallitukseen lähtemisen kannalle - Antti Kaikkosella vastaus kansanrintama-arvailuihin: "Perusasento pysyy":

https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/f7660979-53b...

Uuden Suomen uutiset- Antti Kaikkonen:"Perusasento pysyy":

https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/279200-antti-kaik...

YLE-> https://yle.fi/uutiset/3-10768228

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Keskusta näyttäisi olevan tilanteessa, jossa tarkeaa pitkälle puolueen kannattajien määrä. Nimittäin, mikäli "nuoripolvi" saa tahtonsa läpi Sipilän johdolla ja menee Rinteen hallitukseen, niin veikkaan vahvaa kannatuksen sulamista seuraavissa vaaleissa. Ihan riippumatta siitä kuka valitaan syksyllä puolueen johtoon.

Ei tarvitse katsoa kuin keskustan edellistä oppositiokautta, joka antoi lisää potkua puolueen kannattajiksi. Nyt kun Sipilän johdolla on puolueen alamäki ollut hyvin vahva, niin ei se taida nousuun lähteä Rinteen johtamalla politiikalla. Ei vaikka keskustan politiikka olisikin osin vasemmistolaista. Maatalous tulee Rinteen hallituksen aikana kuolemaan maastamme entisestään ja se ei hyvää lupaa keskustalle. Rinteen hallitus tulisi velkaannuttamaan maamme entisestään. Mistään velantaittamisesta on turhaa puhua. Suostuuko keskusta velkavetoiseen hallitukseen?

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren

https://yle.fi/uutiset/3-10764231

Juontaja : "Komissio on esittänyt tuntuvia leikkauksia Suomen maataloustukiin. Hyväksyttekö nuo leikkaukset vai ette?"

Rinne : "Kokonaisuus täytyy huolehtia sillä tavalla että myöskin maatalouden
edellytykset Suomessa säilyvät."

Ei niin etteikö kaikissa hallituskomboissa maatalouden vaikeudet jatkuisi, mutta
ei taida olla federalisti-demarien kärkihuolia maailmanparannus puuhissaan.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Mikko, olen siinä käsityksessä ettei demareille saati muille vasemmistopuolueille maatalous suinkaan tärkeää, joten leikkaukset tulee varmasti keskustan kanssa tai ilman keskustaa.

Kaikkein paras tilanne olisi, jos keskusta ja kokoomus saisi neuvoteltua ps:n kanssa yhteisen hallitusohjelman. Näin saattaisi Suomen maatalouskin pysyä vielä jollain tavalla voimissaan. Katsotaan lähteekö keskusta Rinteen mahdolliseen hallituskoalitioon.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö Vastaus kommenttiin #8

#8. Kannattaisit siis keskustan, kokoomuksen ja perussuomalaisten hallituskokoonpanoa ja Rinteen Antin ja sdp:n siirtoa oppositioonko? Onnistuukohan? Hallitustunnusteluiden pitää silloin ainakin kariutua ja päästää kehään uusi hallitustunnustelija. MAYBE-PERHAPS!

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

Rinteen tavoitteena on sellainen enemmistöhallitus, joka arvoiltaan ja politiikan sisällöltään olisi mahdollisimman yhtenäinen joukkue lähtemään Suomea uudistamaan ja tekemään muutosta, miten vaaleissa kansalaiset halusivat
muutosta.

"Se olisi 117 edustajaa - kaikki vaihtoehdot auki" - "Ei pidä rikkoa mikä ehjää on, mutta korjata, mikä on tällä hetkellä rikki Euroopassa", Rinne valistaa.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #9

Mikähän Rinteen mielestä on rikki EU:ssa? Tätä olisi pitänyt toimittajan kysyä, mutta taas kerran se tärkein jäi kysymättä. Mikä onkaan Rinteen eu-muutoksen suuntana. Se on hyvin epäselvää. Onko se integraation syventäminen ja osallistuminen muiden jäsenmaiden velkoihin sekä verotusoikeus EU:lle?

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö Vastaus kommenttiin #12

#12. Liekö demokratiavaje, liikaa byrokratiaa ja sen valvomattomuutta; liikaa kasuistista säännöstöä, johtomaiden oligarkiaa, eriarvoisuutta, brexitiä, monen leirin ja kerroksen väkeä; alkuperäisiä tavoitteita, ihanteita ja normeja ei kunnioiteta; outo talous-ja pankkipolitiikka, jäsenmaiden alistaminen isoisten rengeiksi ja maksumiehiksi, euro on poliittinen valuutta, no bailout-sääntö ei toimi ja bail-in sääntö toimintaan paremmin jne...

Käyttäjän jjrposti kuva
Jari Räihä

Arvo-Antin ykkönen on "viiden puolueen sikspakki", joka on nykyaikainen kansanrintama (sd, kesk, vihr, vas, ruåts). Korkein meitä varjelkoon tällaiselta kadotukselta.
Oikeutenmukanen Antti yrittää vielä sd-kok-vihr-r - comboa, mutta kok laittaa sellaiset reunat, ettei onnistu.
Äärivasemmisto on vain pidettävä hallituksen ulkopuolella ja siten kolmosena on hätäratkaisu, jossa sd jäisi vähemmistöön (sd-kok-kesk). Kolmosesta Antti saisi sellaisen etuliitteen, ettei sitä voi bannilla uhattu täällä julkaista.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

#3. Rinteen Antilla on kimuranttinen tilanne keskustan ja kokoomuksen ja perussuomalaisten suhteen: mikä olisi Suomen ja ajan kannalta paras koalitio?

TAI sitten hallituksenmuodostamisteatteria parhaimmillaan. Päätöskin tehty nähtävästi jo ajat sitten.

Onko demarien Antti Rinteestä kansakuntaa yhdistäväksi isännäksi niukalla enemmistöllään ek-vaaleissa... Yllätys, yllätys...HS-gallup...

Ja yhä kimurantimmaksi menee, kun sdp on uuden HS-gallupin mukaan tippunut kolmanneksi ((16,9 %), kokoomus on kiivennyt toiseksi (17,1%) ja perussuomalaiset ovat nyt selvästi kärjessä (18,7%)... Mitä se merkitsee hallituskaavailuissa? Ilmeisesti ei mitään; ek-vaalit juuri taustalla!

https://www.hs.fi/politiikka/art-2000006095506.html

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

#3. Yllätys yllätys: perussuomalaiset kiipesi kärkeeen uudessa HS-gallupissa:

https://www.hs.fi/politiikka/art-2000006095506.html

Mitä se merkitsee hallituskaavailuissa? Tuleeko perussuomalaisista hallituspuolue? Tuskinpa. Tai ehkä.

Joutuuko kokoomus oppositioon - Rinteeltä Orpolle verhoiltu kuittaus:

https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/279228-nakokulma-...

Käyttäjän sepposimonen2 kuva
Seppo Simonen

Voih miten suuri pelko on siitä josko Antti Rinne mieluusti menisi punamultaan samoin kun joissa Kalevi Sorsa ja Mauno Koivisto pääministerinä vetivät punamulta hallituksia.
Kyllä Juha Sipilästä löyttyy ytyä ja viisautta viedä tämäkin keskustan tilanne jälleen oikeaan balanssiin.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

#4.IS: "Monen (keskustalaisen) mielestä hallituskortti kannattaisi katsoa".

https://www.is.fi/politiikka/art-2000006094919.html

MUTTA kannattaako enää katsoa hallituskorttia, kun keskustan kannatus on enää 12,7 prosentissa uuden HS-gallupin mukaan.

https://www.hs.fi/politiikka/art-2000006095506.html

ONKO Suomessa syntymässä vihertävä kansanrintama, kysyy Iltalehti? (HUPS/8.)

https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/52312123-85e...
Vihertävä kansanrintamahallitus: HUPS alla kohta 8.
SDP,Keskusta;vihreät,vasemmistoliitto ja RKP

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

#4. Mutta pilasiko Kärnä viestillään keskustan hallitusmahdollisuudet? Keskustan sisällissota raotti kokoomukselle ja Orpolle hallitusovea:HUPS/5.

https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/cfffa298-7b9...

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

#2. Omat riskinsä siinä on todellakin, suostuuko keskusta velkoja ja veroja lisäävään SDP/RINNE-hallitukseen vai ei? Kimuranttinen tilanne keskustapäättäjillä... Kun HS-gallupkin lisäsi alamäkeä.

Ehkä punamulta olisi laajennettuna ksnsanrintamaksi Suomen etu? Kokoomus saisi mennä oppositioon kylmine pisnesarvoineen.

MUTTA oikeus ja kohtuus olisi, että kakkospuolue-perussuomalaisetkin pääsisivät hallitukseen. Vai oletteko eri mieltä? ENTÄS NYT kun perussuomalaiset ovatkin kivunneet ykköseksi uuden HS-gallupin mukaan? Onko se uusi pääministeripuolue?
https://www.hs.fi/politiikka/art-2000006095506.html

Ja tässä EU-ajatuksia Rinteeltä ja YLELTÄ:

https://yle.fi/uutiset/3-10764231

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

Antti on ennenkaikkea pelimies ja nautiskelee erilaisista vedätyksistä ja virittelyistä. Onko hänellä mitään muuta osaamista, ainakaan maan kannalta hyödyllistä, on sitten toinen kysymys. Hän on nyt tilanteessa, jossa mukaan pitää saada yksi oikeistopuolueista tai enemmistöhallitusta ei synny. Vähemmistöhallitus taas olisi nopea tie uusiin vaaleihin ja rökäletappioon. Ilmeisesti hän on laskenut, että keskusta on se heikoin lenkki. Puheenjohtaja on vaihtumassa ja siinä tilanteessa aina löytyy pyrkyreitä, jotka yrittävät välistävetoa. Ainakin Kaikkonen näyttää tarjoutuneen tähän rooliin. Lehdet, tai ainakin tämä usari puolestaan avustavat Anttia kirjoittelemalla suuria juttuja pienimmästäkin risahduksesta ja nytkähdyksestä. Avustavat siinä mielessä, että vauhkoilusta kun on aina hyötyä vedättäjälle. Mutta edelleen pätee se vanha hyvä neuvo, että ei pidä provosoitua kun provosoidaan eikä vedättyä kun vedätetään.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

#10. Mutta pelimies-Rinteen hallitusteatteri jatkuu kuin tuponeuvottelut,vaikka hallitusmalli onkin ehkä päätetty kabineteissa ajat sitten.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

Nyt tarvitaan aitoa valtiomiesosaamista Suomen talouden ja EU-ajan hallitukseen. Liekö pelimies-Rinteen Antilla vakaata aikomusta ja tahtoa pyrkiä ajamaan ensisijaisesti Suomen eikä SDP:n etua hallituksessa.

Keskusta on ikävässä tilanteessa Sipilän eron vuoksi ja valtiomiestasoisen johdon puutteen vuoksikin. Olisiko Kaikkosen Antista valtiomieheksi? Taikka Rinteen Antista? Tai Petteri Orposta...

Kokoomuskin on kuulolla, mitä tapahtuman pitää, mutta valmiina iltalypsyihin talousasioissa etenkin. Kumpi kelpaa paremmin partneriksi Rinteelle keskusta vai kokoomus? Kumpaa on parempi vedättää ja pomottaa? Entäs perussuomalaiset?

https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/279210-kokoomuspo...

Käyttäjän jukkamikkola kuva
Jukka Mikkola

Kansanrintamahallitus on SDP:n kannalta paras vaihtoehto. Siinä ay-liike pääsee toimimaan ”äänettömänä yhtiömiehenä.” Se ei toteudu, jos Kokoomus on mukana hallituksessa. Kepulaiset lähtevät mukaan hallitukseen, koska oppositiossa he joutuisivat ”soittamaan kakkosviulua” perussuomalaisten takana.

Mikäli SPD:n johtama kansanrintama toteutuu, siihen ovat vaikuttaneet tahtomattaan ”Liike Nyt” ja Perussuomalaiset. "Liike Nyt” vei ääniä Kokoomukselta ja samalla mahdollisesti suurimman puolueen ja ykköspääministeriehdokkaan aseman. Puolue sai 2.2 % äänistä (69 808 ääntä) vaaleissa.
Perussuomalaisilla kävi taas niin, että Jyväskylän ”värisuora” vei siltä mahdollisuuden myös suurimman puoleen asemaan. Siihen olisi ollut todennäköisesti myös mahdollisuutta ilman puolueen hajaannusta ja uutta suuntaa. Sinisten ministerit ennen kaikkea Jussi Niinistö ja Jari Lindström ovat tehneet hyvää työtä hallituksessa.

Rinteen puheet kaikkien puolueiden mukana olosta ovat diplomaattista ”puuta heinää”. Todellisuudessa Perussuomalaiset ovat jo ulkona ja sen osoitti tämän aamuinen Rinteen haastattelu aamu-tv:ssä. Arvopohja ja EU-näkemykset eivät kohtaa SDP:n kanssa.

Tulikohan Harkimosta ja Halla-ahosta tahtomattaan ”kuninkaantekijöitä” Rinteelle ja tämän nousulle pääministeriksi SDP:n vain 17.7 %:n vaalikannatuksella?

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

#14. Hyvä tilanneanalyysi Jukka Mikkolalta.Kiitos!

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

EK:n suunnalta toivotaan sini-punaa tälläisiä viestejä sieltä suunnalta on kuultu ja syykin tähän on selviö, syksy 2020. Tuolloin päättyvät suurten teollisuusliittojen työehtosopimukset ja Suomen vientiteollisuuden kilpailykyvyn ja koko Suomen talouden kannalta ei ole yhdentekevää millaiseksi uudet tes:t muodostuvat. Antti Rinteen ay-tausta ja suhteet ay-liikkeseen on etu jonka arvo EK:kin tunnustetaan.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

#16. Mikä lie sitten paras hallituskokoonpano Suomen kannalta? TAIKKA SDP:n, Perussuomalaisten, Keskustan tai Kokoomuksen kannalta? Perustele!

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

#16. AG. Mitenkähän Rinteen hallituksen muodostaminen sujuu, kun perussuomalaiset on uuden HS-gallupin mukaan noussut suurimmaksi puolueeksi (/18,7%), toisena on nyt kokoomus (16,9%), kolmanneksi on tippunut sdp(16,9 %), neljäntenä on vihreät(12,8%) ja viidentenä keskusta (12,7%).

Elämme yllättäviä aikoja!

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

#16.Näin se näyttää olevan, että olemme monen kiperän ja tärkeän kysymyksen ääreellä Suomen uutta hallitusta sorvattaessa - syntyykö se helpolla vai pihtisynnytyksellä - aika näyttää. Pääasia olisi, että se olisi ajankohtaan nähden toimivin ja tuloksellisin sekä yhteistyökykyisin.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

Kokoomuksessa uskotaan, että puolue voisi löytää hallitusohjelmasta yhteisen sävelen perussuomalaisten, mutta tuskin Vasemmistoliiton kanssa. Eduskuntaryhmän varapuheenjohtaja Jukka Kopra sanoo Uudelle Suomelle, että mahdollinen hallitusohjelman sisältö ratkaisee, ei puolueen nimi.

- "Suurimpina puolueina SDP, PS ja Kok voivat hyvinkin muodostaa hallituksen."

https://www.is.fi/politiikka/art-2000006090109.html

https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/279210-kokoomuspo...

PELIMERKIT meni nyt sekaisin uuden HS-gallupin tulosten perusteella: perussuomalaiset ovat nousseet kohisten ykköseksi , toisena kokoomus, sitten vasta sdp, neljäntenä vihreät ja viidentenä yhä laskussa oleva keskusta...

https://www.hs.fi/politiikka/art-2000006095506.html

MUTTA Antti Rinne jatkaa yhä hallitusneuvotteluja/-teatteria - nyt kokoomuksen kanssa: "hinnoista sovitaan" -tai yksimielisyyttä ei löydykään.

https://yle.fi/uutiset/3-10768849

ANALYYSI: Rinteen hallituksen palaset ovat tukevasti ilmassa - ja SDP:n suosio jo ehti romahtaa HS-gallupissa: Yksikään puolue ei ole poissa pelistä.Ainakin niin sanotaan. Vaikka jotkut on jo pelattu ulos hallituskuvioista.Mikä lie keskustan ja perussuomalaisten kohtalo? Onko kokoomus kaikkein vahvimmilla?

https://yle.fi/uutiset/3-10769805

https://yle.fi/uutiset/3-10768228

https://www.is.fi/politiikka/art-2000006095544.html

https://www.is.fi/politiikka/art-2000006095427.html

RINNE jatkaa tiistaina klo 10 keskusteluja kokoomuksen kanssa talouspolitiikan sisällöstä (mm. veropolitiikasta) ja työllisyys-ja työelämän politiikasta ja linjauksista.

https://yle.fi/uutiset/3-10768849

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

ILTALEHTI/PÄÄKIRJOITUS: TULEVA hallitus tarvitsee hyvän ohjelman ja mandaatin sekä kohtuullisen marginaalin omaavan ja tehtäviinsä sitoituneen enemmistöhallituksen:

Hallituksen suunta on ratkeamassa tiistaina talous-, vero- ja työelämän politiikasta.

Suomi tarvitsee nyt hallituksen, joka jatkaa sitä hyvää talouden ja työllisyyden kehitystä, joka viime vuosina on vallinnut. Samalla on vastattava koulutuksen, terveydenhuollon ja rapistuvan infrastruktuurin panostuksiin. Tulevan hallituksen on pystyttävä vastamaan keskeisiin haasteisiinsa konkreettisesti hallitusohjelmallaan. Tulevan hallituksen on oltava riittävän harteikas tehtäviinsä ilman joidenkin puolueiden vaa'ankielipaikkoja.

Hyvää hallitusohjelmaa toteuttamaan tarvitaan laaja-alainen hallitus, joka on riittävän yksituumainen ja vakaa toteuttamaan kansan vaaleissa antamaa mandaattia ja hallituspuolueita sitouttavaa hallitusohjelmaansa. Suomessa tämä merkitsee kohtuullisen marginaalin omaavaa enemmistöhallitusta.

https://www.iltalehti.fi/paakirjoitus/a/dcf34095-2...

VERTAA: Talouselämä- https://www.talouselama.fi
Kauppalehti- https://www.kauppalehti.fi

https://yle.fi/uutiset/3-10768849
https://www.iltalehti.fi/paakirjoitus/a/dcf34095-2...
------------------------------------------------------------------------------

YLE/RINNE: "Toivon,että keskusta ilmoittaa,, onko lähdössä mukaan. Ja toivon, että lähtee." YLE seuraa tässä jutussa kiinnostavaa päivää. Rinne kommentoi hallitusneuvottelujen loppusuoraa:

https://yle.fi/uutiset/3-10770517

NYT TULI Antti Rinteeltä vahva viesti keskustalle:Hallituspaikka tarjolla! Suosittelisin myöntävää vastausta Rinteelle. Turha enää jahkailla! Kahdesta pahasta on valittava pienempi paha eli hallitusvastuu kutsuu keskustaa, kun pyydetään. Keskusta kehuu olevansa vastuunkantajapuolue, nyt siihen on oiva tilaisuus. Siitä vaan sitten sitä vastuuta kantamaan! Venkoilematta.

https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/279369-nyt-tuli-a...

"Hallituksen muodostamisen avaimet ovat nyt keskustan käsissä."

Valtakirjan saatuaan kansanedustajat eivät ole tilivelvoillisia äänestäjilleen antamistaan vaalilupauksista eli ovat vapaat toimimaan oman harkintansa mukaisesti päätöksistään, kun ne päätökset ovat perustuslain mukaisia. (PL 29 pykälä eli imperatiivisen mandaatin kielto).

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

RINNE joutuu odottamaan empivän keskustan vastausta keskiviikkoaamuun.

KESKUSTA ilmoittaa keskiviikkoaamupäivällä, onko se valmis hallitusneuvotteluihin vai ei.

* RINNE kertoo keskiviikkona klo 11:30, mitkä puolueet lähtevät hallitusneuvotteluihin.
* RINNE on luvannut paljastaa pari minuuttia ennen infon alkua neuvotteluihin lähteville puoluejohtajille, että he pääsevät mukaan hallitusneuvotteluihin.
* HALLITUSPOHJASTA on määrä kertoa tiedotusvälineille klo 11:40 alkavassa tiedotustilaisuudessa.

https://yle.fi/uutiset/3-10770517

https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/279324-ei-ole-mit...

https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/2bbc4a36-8da...

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

Pelastaako Keskusta Rinteen hallituskaavailut. Keskusta on ottanut Rinteeltä hallitusavaimet itselleen. Suurin vaalihäviäjä - Keskusta - pitää hallitustunnustelija Antti Rinnettä nyt pihtiotteessaan. Vaikuttaa siltä, että hallituksen muodostaminen vaalivoittajien varaan on vaikeaa, koska Rinne joutuu vetoamaan rökäletappion kärsineeseen Keskustaan.

Aamupäivällä tiedämme, mikä on Keskustan puoluehallituksen, puoluevaltuuston ja eduskuntaryhmän yhteinen kanta hallituskysymykseen. Onko se KYLLÄ vai EI?

Keskusta otti aikalisän hallitukseen muodostamisen kalkkiviivoilla pohdinnoissaan Rinteen vetoomuksen jälkeen: Jännitystä ilmassa rutkasti, mitä tuleman pitää:

https://www.suomenmaa.fi/uutiset/keskusta-ottaa-ha...

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

Pelastaako Keskusta Rinteen hallituskaavailut. Keskusta on ottanut Rinteeltä hallitusavaimet itselleen. Suurin vaalihäviäjä - Keskusta - pitää hallitustunnustelija Antti Rinnettä nyt pihtiotteessaan. Vaikuttaa siltä, että hallituksen muodostaminen vaalivoittajien varaan on vaikeaa, koska Rinne joutuu vetoamaan rökäletappion kärsineeseen Keskustaan.

Aamupäivällä tiedämme, mikä on Keskustan puoluehallituksen, puoluevaltuuston ja eduskuntaryhmän yhteinen kanta hallituskysymykseen. Onko se KYLLÄ vai EI?

Keskusta otti aikalisän hallitukseen muodostamisen kalkkiviivoilla pohdinnoissaan Rinteen vetoomuksen jälkeen: Jännitystä ilmassa rutkasti, mitä tuleman pitää:

https://www.suomenmaa.fi/uutiset/keskusta-ottaa-ha...

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

ANTTI RINTEEN RATKAISUJEN PÄIVÄ. Tänään tiedämme, mitkä puolueet muodostavat Suomen maahan uutta hallitusta - VIDEO katsottavissa tänään klo 11:00.

https://yle.fi/uutiset/3-10771757

NÄIN SYNTYI HALLITUSOHJELMASTA neuvotteleva uusi punamulta - YLE seurasi politiikan superpäivää aamusta iltaan:

https://yle.fi/uutiset/3-10772201

KOKOONPARSITTU hallituspohja näki päivänvalon aamupäivällä- humoristit olivat välittömästi liikkeellä ssomessa:
https://yle.fi/uutiset/3-10773771

Hallituksen moottoria käynnistetään Säätytalolla:
https://yle.fi/uutiset/3-10773954

ANALYYSI: "Uusi punamulta" vääntää veroistya, työllisyydestä jja hakkuista - sopu hallitusohjelmasta ei synny sormia napasuttamalla:
https://yle.fi/uutiset/3-10772674

Antti Rinne tapasi työmarkkinajohtajia hallitusneuvottelujen toisena päivänä: Kaikilla hyvä tahtotila - mitään ei ole vielä sovittu - (Video tiedotustilaisuudesta):
https://yle.fi/uutiset/3-10774323

HALLITUSNEUVOTTELUISSA 8 työryhmää ja useita alaryhmiä:
https://www.is.fi/politiikka/art-2000006099758.html

KATSO; kuka /ketkä vahvoilla ministereiksi - Uudessa kansanrintamahallituksessa voi olla 18 salkkua:
https://www.is.fi/politiikka/art-2000006099256.html

IL: Tässä ovat varmat ja todennäköiset ministerit: 7+5+3+2+1=18
https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/705f63f4-929...

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

Asiantuntija: Uuden hallituksen talouslinjasta tulee höllempi - esimerkiksi koulutusta voitaisiin rahoittaa velkarahalla.
Kokonaisveroasta nousee. Valtion talouden tasapainotus tapahtuu mieluummin veroja kiristämällä kuin menoja karsimalla.

LOBBAREILLE porttikielto hallitusohjemaneuvotteluihin...

Yksityistaloudessa perhebudjetissa talouden tasapainotus tapahtuu mieluummin menoja supistamalla kuin syömävelkaa ottamalla. Lainaa otetaan silti maksukyvyn järkevässä suhteeessa silloinkin.
https://yle.fi/uutiset/3-10779392

YLE: Hallitusneuvotteluissa lasketaan hallitusohjemaa suunniteltaessa Säätytalolla Suomen talouden ja Rinteen hallituksen tulevaisuuden hintalappu tällä viikolla.- Ohjelma verkossa tänään klo 08:40.
https://yle.fi/uutiset/3-10779554

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

Professorin piikki hallitusohjelmaneuvotteluihin: "Menot rahoittavat itsensä" sekä HS-toimittajan Keskusta-analyysi: "Veikö pulinan poistaminen keskustan luonteen?" - Onko se demokratiaa, kun kansa on puhunut? Kansa on eri asia kuin kansanvalta. "Demokratia on puhunut,pulinat pois!", sanoi Johannes Virolainen aikoinaan.

Vastakysymys: Onko Keskusta täten dynaaminen eli ajantasalla oleva ja politiikkaansa päivittävä puolue vai staattinen eli pysähtyneisyyden puolue?

http://meeviren.puheenvuoro.uusisuomi.fi/275848-me...

https://www.hs.fi/mielipiteet/art-2000006102537.html

*** Hallitusohjeman rustaajille kysymys: Kumpi on tärkeämpi hintakatto vai velkakatto?

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

SUPERLOBBAAJAT arvioivat, voiko Antti Rinteen hallituskokoonpano vielä kaatua - ja miksi?

https://yle.fi/uutiset/3-10782494

ANTTI RINNE hallitusneuvotteluista: Neuvottelupöydässä on aika paljonkin työllisyyteen vaikuttavia elementtejä:

https://yle.fi/uutiset/3-10781782

KAUPPALEHTI: SAK iski pöytään miljardin euron esityksen säätytalolla: useita vähennyksiä pois, kiristyksiä osinko- ja perintöveroon sekä kattava varallisuusvero:

https://www.kauppalehti.fi/uutiset/sak-iski-poytaa...

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

UUSI SUOMI: Kokoomus suunniltaan - SAK iski miljardin euron esityksen pöytään Säätytalolla:

https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/280163-sak-iski-m...

UUSI SUOMI: EK yrittää estää SDP:n esittämän uuden lähdeveron - "Täysin epärealistinen ajatus":

https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/280147-taysin-epa...

UUSI SUOMI: Professorit lobbareista - Kokoomuksella kaikkein vähiten puhtaat jauhot pussissaan. Kokoomus "kaverikapitalismin lippulaiva":

https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/279920-professori...

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

HALLITUSNEUVOTTELUJEN KAUHUN TASAPAINOTILANNE TORSTAINA SÄÄTYTALOLLA:

ILTASANOMAT: "Älä ny sössi Antti taloutta" - Hallitusneuvottelujen kauhun tasapaino torstaina Säätytalolla. Onko kompromissien ja sovittelujoustojen varaa neuvotteluissa vai ei?

- Keskustan kynnyskysymykset ym. hallituspuolueiden kynnyskysymykset puntarissa ja vaa'ankielenä hallitusyhteistyölle.
- VAIHTOEHTONA on paluu lähtöruutuun ja uuden hallituspohjan valinta Säätytalolle. Eli hallituksen muodostaminen ns. pitkän kaavan mukaan kuten Ruotsissa ja Virossa jne Euroopassa. Nyt olisi tuhannen taalan paikka saada Suomeen hallitus kohtuullisessa määräajassa - ilman mitään pattititilanteita ja kommervenkkejä. Onko siis Rinteellä ja hallituskumpaneilla jouston varaa?

https://www.is.fi/politiikka/art-2000006105341.html

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

TUTKIMUS: HALLITUSVASTUU haitaksi pääministeripuolueelle. Sipilä ja Keskusta viimeisin vankka todiste asiasta. Kuinka käy Antti Rinteen SDP:lle?

http://karikilpio.puheenvuoro.uusisuomi.fi/269292-...

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

RINNE HALLITUSNEUVOTTELUISTA (KE 15.5.): Talouden raamit jo puheenjohtajan pöydällä - "Tämä näyttää nyt ihan hyvältä" (VIDEO):

https://yle.fi/uutiset/3-10783615

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

HS: Seuraava hallitus suunnittelee nopeita junavuoroja Helsingistä Turkuun ja Tampereelle sekä Itä-Suomeen: (VRT. kommentti 41)

https://yle.fi/uutiset/3-10785741

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

ESS: Kauppasota lyö laineita Säätytytalollekin:

https://www.ess.fi/Mielipide/paakirjoitukset/art25...

Työllisyysaste uhkaa kääntyä laskuun. Työllisyys Suomessa jatkaa klasvuaan tänä ja ensi vuonna, mutta kasvuvauhti hidastuu työ-ja ellinkkeinoministeriö (TEM) arvioi työmarkkinaennusteessaan.

Suomen työllisyysaste nousee ministeriön mukaan tänä vuonna 72,8 prosenttiin ja ensi vuonna 73,4 prosenttiin.

Työmarkkinakehitys oli vuonna 2018 poikkeuksellisen suotuisaa. Nyt käsillä on hiipumisen merkkejä. Työllisyyden kasvun ennustetaan puolittuvan edellisvuoteen verrattuna sekä tänä että ensi vuonna.

KYSELY: Puolet luopuisi ilmastolle haitallista tuista käy ilmi kehitysjärjestöjen kattojärjesstö Fingon kysellystä.

TUTKIMUS: Lähes neljä viidestä suomalaisesta rajoittaisi avohakkuita lailla:
https://yle.fi/uutiset/3-10785799

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

YLE seuraa hallitusneuvotteluja: Puheenjohtajat aloittavat talouden raamien puimisen vasta iltapäivällä, ratahankkeista ei ole päätöksiä:

https://yle.fi/uutiset/3-10786062

VRT. kommentti 39/HS...

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

Ay-liike runttasi Antti Rinteen SDP:n johtoon, varmisti rahoillaan SDP:n vaalivoito ja juhlii nyt SDP:N kanssa Säätytalolla.

https://www.iltalehti.fi/politiikka/264c9931-91e9-...

ALMA-GALLUP: Perussuomalaislla hurja kannatusloikka kärkeen - SDP rajussa luisussa:HUPS 2

https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/2e5cc508-17d...

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

ANALYYSI: Pääministeri Antti Rinne puhaltaa pölyt kolmikantaneuvotteluista,mutta tupo-aika entinen ei enää palaa:

https://yle.fi/uutiset/3-10788197

SAAKO VÄÄNTÖ METSÄHAKKUISTA uuden käänteen hallitusneuvotteluissa? Suomi laskenut hakkumetsien alan väärin:

https://yle.fi/uutiset/3-10789705

SIPILÄ YLLÄTTI: hallituksen kasaan saaminen vaikeaa, RINNE: Kaikkien puolueiden "painetilat" käyty läpi - YLE seuraa tilannetta:

https://yle.fi/uutiset/3-10788059

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

ANALYYSI: Antti Rinteen lupaus lobbausrekisteristä ei vielä lämmitä -piru piilee yksityiskohdissa:

https://yle.fi/uutiset/3-10786090

AJAAKO lobbari sinun etuasi?
http://lokari.puheenvuoro.uusisuomi.fi/276061-ajaa...

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

ESA-PEKKA SALONEN penää hallitukselta työväenluokkaista ja alkiolaisia juuria - haluaa kulttuurin jokaisen saataville:

https://yle.fi/uutiset/3-10790211

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

JÄNNITTEET hallitusneuvotteluissa kasvavat, kun ehdotusten kattamiseen etsitään rahaa - YLE seuraa:. Puolueiden kynnyskysymykset ja arvomaailmat jarruina:

https://yle.fi/uutiset/3-10790210

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

PROFESSORILTA veroidea hallitusneuvottelijoille : "Silloin kaikki maksaisivat
veron automaattisesti ja se olisi oikeudenmukainen:
https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/280660-professori...

ANTTI RINNE saapui Säätytalolle: "Näyttää sille, että asiat ratkeavat":
https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/280667-antti-rinn...

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

MAANANTAI 20.5.2019. Ratkaiseva viikko hallitusneuvotteluissa käynnistyy , viikonloppuna edettiin merkittävästi talousasioisa.

Hallitusohjelman kokoon saamisessa aikatauluna on edelleen tällä hetkellä tuleva perjantai - "jos hyvin käy".

Hallituksen kokoonpanoa voidaan odotella vasta joitakin päiviä myöhemmin, sanoo Antti Rinne.

https://yle.fi/uutiset/3-10791118

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

MAANANTAI. Antti Rinne vasemmistoliiton aikalisästä. ""Kaikki ratkaistiin - ei tässä mitään kupruja ole ollut":

Vasemmistoliitto vastusti aluksi valtion omaisudedn myynitä suuren liikenneinfran rahoittamiseksi.

Keskusta puolestaan torjui lisävelan ottamista väylähankkeisiin

Rinteen mukaan kiistat ja kuprut on jo ratkaistu.

Työllisyystoimet ovat edelleen käsittelemättä.

https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/280715-antti-rinn...

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

TIISTAI. Hallitusneuvotteluiden loppusuora lähestyy - Keskiviikkona aletaan kasaamaan puheenjohtajien kesken hallitusohjelmaa. Talouden peruslinjoista vallitsee yksimielisyys:

https://yle.fi/uutiset/3-10792331

UUSI HAKKUULASKELMA - ylittää jopa 18 miljoonaa kuutiota enemmän kuin EU sallii - Miten käy sellutehdashankkeiden?

https://yle.fi/uutiset/3-10772407

"Kaikkitalouden yksityiskohdat ovat rtakaisematta hallitusneuvotteluissa" -Mutta mikä on Rinteen aarrearkku?

https://yle.fi/uutiset/3-10795005

https://yle.fi/uutiset/3-10794875

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

KESKIVIIKKO. TYLY arvio hellitusneuvotteluista , johtajuus ja talousraamit puuttuvat...tulo-ja menopuoli epäselvää...jne

RINNE: Ilmasto, talous ja veroasiat vaativat yhä lisäaikaa - YLE seuraa...
ONKO RINNE ollut liian optimistinen hallitusneuvotteluiden edistymiseen?

https://yle.fi/uutiset/3-10795007

https://yle.fi/uutiset/3-10794030

ANALYYSI: Vanhukset pääsivät kerrankin Säätytalon pöytiin - hoitajien mitoitus noussee, eihän kotona asuva mummo/pappa unohdu?

https://yle.fi/uutiset/3-10794174

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

TORSTAI. ANALYYSI: Juha Sipilä näyttää toimivan hallitusneuvotteluissa vakaumuksensa vastaisesti - miksi hän silti eroavana puheenjohjana jatkaa keskustan neuvotteluja? MAASEUDUN TULEVAISUUS suomii armotta Sipilää - Sipilä koetaan keskustassa rasitteena vaalitappioon ja liian kapitalistiseen suuntaukseen: Köyhän asia, alkiolaisuus ja tärkeät keskustaperinteet unohtuneet pisnesmieheltä kokonaan. Suosinut liikaa Berneriä - miksihän? TAKSIASIA KALVAA KESKUSTALAISIA MAAKUNNISSA...

https://yle.fi/uutiset/3-10797274

Hallitustunnusteljia SDP:n Antti Rinne ilmoitti, että hallitusneuvottelut siirtyvät EU-vaalitenttien vuoksi. Onko TV-EU-vaalitentit tärkeämpi tapahtuma kuin Suomen heinäkuisen EU-puheenjohtajuuden vuoksi kiireelliseksi leimatut hallitusneuvottelut? Minne kiire nyt meni - vai onko se vain lisäaika ja Rinteen hätäveruke pitkittyneille neuvotteluille??

SOTEN maakuntamallista sopu: 18 maakuntaa, pääkaupunkiseudulle erillisratkaisu, kaikki puolueet päättämään rahoituksesta.

https://yle.fi/uutiset/3-10797504

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

TORSTAI. HALLITUSNEUVOTTELUIDEN SOTESOPU julkaistiin - LUE tästä:

https://yle.fi/uutiset/3-10798371

SOTEN maakuntamallista sopu: 16 maakuntaa, pääkaupnkiseudulle erillisratkaisu, kaikki puolueet päättämään rahoituksesta:

https://yle.fi/uutiset/3-10797504

ANALYYSI: Rinteen sotepakasta pullahti voitto keskustalle, demarit näyttivät yksityisille firmoille kaapin paikan:
'
https://yle.fi/uutiset/3-10798274

HELSINGIN PORMESTARI JAN VAPAAVUOREN painajainen jatkuu - MUUT pääkaupunkiseudulla iloitsevat SOTERATKAISUSTA.

https://yle.fi/uutiset/3-10798192

RINNE KERTOO PÄIVÄN neuvotteluista KLO 17:00:
https://yle.fi/uutiset/3-10797504

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

PERJANTAI. RINTEEN HALLITUSOHJELMAN piti valmistua tänään, nyt rutistetaan mikä ehditään ennen EU-vaalitaukoa - YLE seuraa tilannetta: (VIDEO)

https://yle.fi/uutiset/3-10799300

IDÄN KAUPUNGEILLA ratkaisu suureen hätään - maksaa 1,7 miljardia euroa:
https://yle.fi/uutiset/3-10799467

ANTTI RINNE: Veroratkaisut edenneet selvästi - "NYT käydäännläpi yritys- ja omaisuusverotus - Mistä rahat? Rinne pitää hillotolpastaan tiukasti kiinni.

KESKUSTA "vaalivoittaja" ja hallitusneuvottelujen kuski. Rinne riippuvainen keskustasta keskinäisin lehmäkaupoin ja yhteisin intressein... Kokoomus kiukuttelee oppositioasemastaan.

https://www.uusisuomi.fi/raha/280986-antti-rinne-v...

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

TIISTAI 28.5.EU-vaalien jälkeen. Hallituspuolueet päässeet sopunn talouden raameista.

KESKIVIIKKO. Kertooko Rinne tänään keskiviikkona , millainen hallitusohjelma on saatu kokoon? Pituutta hallitusohjelmalla on Rinteen mukaan 150 sivua.

Ministerilista valmistunee ensi viikolla.

https://yle.fi/uutiset/3-10806160

RINNE uskoo hallitusohjelman olevan valmis perjantaina:
https://yle.fi/uutiset/3-10809142

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

PERJANTAI 31.5.2019. YLE seuraa: Hallitusohjema lähes valmis, ministerien salkuista päätetään viikonloppuna:

https://yle.fi/uutiset/3-10809575

SIPILÄN HALLITUKSESTA IKÄNESTORI:

https://yle.fi/uutiset/10809905

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

PERJANTAI. ANALYYSI: Antti Rinne lopettaa 8 vuotta jatkunee säästölinjan - hallitusohjelma tähtää kansalaisten tyytymättömyyden purkuun:

https://yle.fi/uutiset/10811303

HALLITUSNEUVOTTELUT: Tupakan ja alkohiolin vero nousee - Hallitusohjelma on nyt paketissa, sanamuotoja tarkistetaan, kertoo Rinne:

https://yle.fi/uutiset/3-10809575

HALLITUSNEUVOTTELUIDEN loppusuoran suuri kysymys ratkaistu: Oppivelvollisuus pitenaa toisen asteen tutkinnon suorittamiseen:

https://yle.fi/uutiset/3-10809378

NÄMÄ 7 ASIAA hallituaohjelma muuttaisi arjessa- pienempiin eläkkeisiin korotus, kotitalousvähennys pienenee ja isille kiintiöidään perhevapaita:

https://yle.fi/uutiset/3-10810407

YLEN TIEDOT: SOsiaaliturvan uudistaminen menee parlamentaariseen valmisteluun eli komitean käyttöön:

https://yle.fi/uutiset/3-10810264

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

LA/1.KESÄKUUTA. ILTALEHTI/ Kaikki hallituksen veropäätöksistä: Terveysvero ja tiemaksut suunnitteilla, asuntolainojen korkojen vähennysoikeus pois ym...

https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/dd48af35-ee5...

IS/IL/ Tältä näyttää hallitusohjelman luonnos - polttoaineveroon roima korotus,terveysvero, laki tiemaksusta...

https://www.is.fi/politiikka/art-2000006127667.html

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

LAUANTAI. Hallituksen verolinjaukset varmistumassa: Kotitalousvähennystä leiktattaan, bensa kallistuu 5 senttiä ja lapsilisiin pieni korotus:

https://yle.fi/uutiset/3-10811779

IL: Rinteen hallitus muuttamassa NATO-kirjausta:

https://yle.fi/uutiset/3-10811988

ESS-KRITIIKKIÄ: Hallitusohjelma upottavalla pohjalla:
https://www.ess.fi/Mielipide/paakirjoitukset/art25...

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

SUNNUNTAI. Vuorossa ministerisalkkujen jako - puolueiden puheenjohtajat ratkomaan ministeripaikkoja:

https://yle.fi/uutiset/3-10812079

UUSI HALLITUS ottaa ja antaa - katso keskeiset tiedot hallitusohjelman sisällöstä:

https://yle.fi/uutiset/3-10812248

RINNE: Hallitusohjelma valmis, hallitukseen tulee 19 ministeriä.

https://yle.fi/uutiset/3-10812391

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

MAANANTAI 3.6. Hallitusohjelma julkistettiin. Sipilä jää hallituksesta,RKP:N ministerit Henriksson ja Blomqvist, aktiivimalli puretaan, pieniä eläkkeitä korotetaan ym...

https://yle.fi/uutiset/3-10812586

KUUSI varmaa ministeriä ja joukko vahvoja ehdokkaita - Juha Sipilä ei ryhdy ministeriksi eikä ek:n puhemieheksi:

https://yle.fi/uutiset/3-10813554

RINTEEN hallitus lupaa jokaiselle jotakin: Ylen hakukone kertoo, mitkä lupaukset koskevat sinua:

https://yle.fi/uutiset/3-10813624

RINTEEN HALLITUS muuttaa Suomea - Katso 10 kohtaa poölitiikan superpäivästä:

https://yle.fi/uutiset/3-10814149

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

TIISTAI. TÄSSÄ SDP:n ministerit: Harakka työministeriksi, Urpelainen ehdolla komissionn - YLE seuraa hetki hetkeltä:

https://yle.fi/uutiset/3-10814698

Yhdeksän minmisteriä on nyt nimetty - Lue tästä, keitä he ovat:

https://yle.fi/uutiset/3-10810065

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

KESKIVIIKKO. Rinteen hallitusohjelma kaikkien aikojen pisin - "Kaikki mahdollinen ja mahdoton kirjattu.

https://yle.fi/uutiset/3-10815394

KESKUSTA JA VASEMMISTOLIITTO päättävät ministeristään tänään, ensin keskusta istuu päättämään hallitukseen menosta. Keskusta päättää vasta klo 17 alkavassa kokouksessa ministerivalinnoistaan:

https://yle.fi/uutiset/3-10816026

EU-KOMISSAARIKSI nouseva Jutta Urpilainen sai Antti Rinteeltä jättipotin - Kreikan kriisi toi Urpilaiselle "Täti Tiukan" maineen:(ETU vai haitta)

https://yle.fi/uutiset/3-10816027

HS-GALLUP: PERUSSUOMALAISET Jatkaa Suurimpana Puolueena:
https://yle.fi/uutiset/3-10816101

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

NÄILLÄ 6 keinolla Rinteeen hallitus aikoo parantaa lapsiperheiden arkea - Lapsivaltuutettu: "Vaikuttaa hyvin lupaavalta":

TÄSSÄ NE NYT OVAT : ANTTI RINTEEN VIISIKON KAIKKI MINISTERIT:(11 naista ja 8 miestä)

https://yle.fi/uutiset/3-10810065

Tasavallan Presidentti Sauli Niinistö nimittää hallituksen tehtäväänsä huomenna torstaina 6.6.2019 ja myöntää eron Sipilän hallitukselle. Erikoislähetys.

https://yle.fi/uutiset/3-10816026

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

TORSTAI 6.6.2019. Sipilän hallitus vaihtuu Rinteen hallitukseksi:

https://yle.fi/uutiset/3-10816858

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

TORSTAI. UUSI RINTEEN HALLITUS NIMITETTIIN - VANHA SIPILÄN HALLITUS JÄTTI JÄÄHYVÄISET:

https://yle.fi/uutiset/3-10816858

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

PERJANTAI. YLEN MITTAUS: PERUSSUOMALAISTEN KANNATUS VAIN KASVAA:

https://yle.fi/uutiset/3-10816424

ANALYYSI: HOITAJAMITOITUS ei toteudu tällä hallituskaudella rahoitukaseta puuttuu puolet ja niin hoitajatkin:

https://yle.fi/uutiset/10818449

ROBERT SUNDMAN: Kurkistus hallitusohjelman ytimeen osoittaa, etei Rinteen hallitus myllerrerä Suomea uusiksi:

https://yle.fi/uutiset/3-10818658

Arkitotuus ja hallitusohjelman lupaukset/toiveet/tavoitteet ristiriidassa??

EDUSKUNTAVALITSEE UUDEN PUHEMIEHISTÖN TÄNÄÄN:
https://yle.fi/uutiset/3-10819832

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset