karikilpio

Vihreät pelaavat itsensä oppositioon

Vihreät  karsastavat  hallitusneuvottelija   Antti Rinteen  tukilupauksia  Kemin massiivisille sellutehdasinvestoinneille. Vastakkain on  Rinteen järkevät  tuotanto- ja työllistämisajatukset  ja vihreiden  luonnonsuojeluhömpötykset ja  aiemmat tahalliset  selluteollisuuden alasajot kuten Kemijärvellä taannoin. Ne muistetaan karvaasti.

    -  Pekka Haavisto: ”Rinteen lupaukset eivät ole vihreiden lupauksia.”

https://yle.fi/uutiset/3-10758416


SDP:n puheenjohtaja Rinne totesi lauantaina Ylen Ykkösaamussa, että SDP olisi valmis tukemaan  Metsä-Groupin Kemissä suunnittelemaa jättitehtaan toimintaa sillä, että tehtaan tarvitsemia vesi- ja tieväyliä parannetaan valtion rahoilla

https://yle.fi/uutiset/3-10757485

VOIDAANKIN oikeutetusti kysyä, että  onko  Kemi-projekti hallitukseen menon  este ja kynnyskysymys  Vihreille?  Vai oliko Rinteen ulostulo taktinen ennakkokoepallo  vihreiden todellisten ajatusten kartoittamiseksi?

Jos näin on, voidaan päätellä, että  vihreät taktikoivat tyhmyyttään  itse itsensä oppositioon jo ennen kuin hallitusneuvottelut ovat edes alkaneetkaan.  Tuskin hallitusneuvottelija Rinne tahtoo mahdolliseen hallitukseensa  vastarannankiiskejä.

On myös mielenkiintoista seurata, miten Antti Rinteen käy viherhehkutuksen sellukiimassa. Tai pikemminkin, miten käy todelliset   sellukarvansa paljastaneiden vihreiden hallitustien. Miten Rinne reagoi vihreiden polemiikkiin?  Näyttääkö hän punaista valoa vihreille?

https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/ef86acb8-3e5d-4130-ba39-da1495d92542


EI ole helppoa olla  Antti Rinteen ja vihreiden housuissa, kun tavoitteet ovat niin erilaiset  Metsä-Groupin Kemi-projektin suhteen.  Tai helpompi ainakin Rinteelle  - vihreät pelannevat  nuivalla kannanotolla itsensä nelivuotiseen oppositioon.  Antti antaa  vain pakit ja lemput vihreiden hallituspyrkimyksille. Ja sillä  siisti.

 


.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (24 kommenttia)

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

Tältä tämä ainakin näyttää käytännössä. Mitä mieltä olette asiasta?

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

Jos Rinne on hiukankaan järkevä, hän jättää sekä vihreät että vasemmistoliiton rannalle. SDP sai 40 paikkaa, kokoomus 38 ja keskusta 31. Vihreät ja vasemmistoliitto saivat yhdessä 35 paikkaa ja yrittävät noilla lihaksilla sanella, minkälaista politiikkaa noudatetaan. Kuka tahansa ymmärtää, että yhteistyö tuollaisen porukan kanssa ei tule onnistumaan. Kumpikin puolue on tällä vuosituhannella lähtenyt ainakin kerran kesken kauden hallituksesta ja toiminut siihen asti hallituksen sisäisenä oppositiona ja vastarannan kiiskenä. Tällä kertaa oireet ovat vain entisestään pahentuneet.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

#8. Totta vastarannankiiskiä ei kannata valita hallitustyötä torpedoimaan ja sopivasti ennen ek-vaaleja eroamaan, ettei kannatus vain laskisi. Hallitukseen otettujen pitää allekirjoittaa koko vaalikautinen sitoutumisensa ja vastuunkantonsa. Ei kuten kirjoitat sekä vihreiden ja vasemmistoliiton taktikoineen. Ei vihervasemmistosta ole vastuunkantajiksi. Sopivat paremminkin oppositioon.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

#8. Urbaani vihreä metsäpolitiikka tarjoaa kylmää kyytiä maakunnille:

http://joonaskontta.puheenvuoro.uusisuomi.fi/27520...

Käyttäjän PetriPirskanen kuva
Petri Pirskanen

Tuolta se näyttää, mutta kaikki ei ole miltä näyttää, eikä jokaiseen sanaan mitä toimittajalle sanotaan voida pitää 100% totuutena.. Joten on mahdollista että vihreät kääntää kelkkaa ja menee hallitukseen vaikka kemin tehdas rakennetaan!

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

Tässä taas yksi toimittajien totuuslausuma luettavaksi ja pähkäiltäväksi.Mihin sillä pyritään?

- "Nyt se alkoi kova vääntö sellutehtaasta." Perustavatko vihreät taas oman koijärvityyppisen kettinkiliikkeen estääkseen puihin ja työkoneisiin sidottuina eväsreppu selässä tätä Kemin sellutehdashanke-projektia?

"Miksi vihreät kakoo tässä?" Näinkö he edistävät Suomen tuotantoa ja työllistämistä ja työllistämisasteen nousua 75 prosenttiin? Näinkö kestävyysvajettakin hoidetaan mallikuntoon?

https://www.uusisuomi.fi/278665-nyt-se-alkoi-vaant...

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen

Antti Rinteen "hallitusohjelman" tavoitteet ainakin Ykkösaamussa lauantaina esitetyssä muodossa ovat mielestäni täysin hatarat. Suomen ja suomalaisten asioitahan ne eivät koskeneet lainkaan. SDP ei Rinteen kuvaileman tavoitteen mukaan ole lainkaan kiinnostunut Suomen tilasta, vaan ilmoitti johtamansa hallituksen kahdeksi päätavoitteeksi maailman ilmaston ja Afrikan väestön aseman. Nämä molemmat tulee Suomen pääasiassa ratkaista ja maksaa.
Konkreettinen asia oli Kemin sellutehtaan kannattaminen ja kulkureittien edistämisen lupaaminen hallituksen puolesta hankkeelle. Tämä tehtaan valmistumisen jälkeenkään ei hakkuiden määrä Suomessa ulotu kestävyystavoitteen yli.
Tämän vihreiden puheenjohtaja Haavisto ilmoitti tänään, ettei Kemin asiasta ei vihreiltä ole kysytty, niin asia ei heidän puolestaan ole selvä. Jossakin on näkynyt tietoja, että vihreät saattavat jäädä hallituksen ulkopuolelle, jos sen tavoitteita ei saavuteta.
Se on jännä tämä maailma perustettavan Suomen halllituksen kannalta. Kaikki kaatuu edelleen Suomen päälle. Vihervasemmisto pyrkii laittamaan kaikki valtion kulut porvarien päälle.
Uusi perustuslakimme antaa kaikille "vastuun" luonnon ja ymäristön suojelemisesta. Käytännössä vihervasemmiston ympäristövastuu ulottuu koko maailmaan ja maailmankaikkeuteen - kunhan se vain heille itselleen ei maksa mitään.
Usein tulee mieleeni erään syntymäkuntani Kuusamon keskustalaisvaltuutetun parahdus valtuuston kokouksessa 1970-luvulla, kun hän aikansa kuunneltuaan kommunistien vaatimuksia, pomppasi vuorollaan ylös ja ärjäisi: "Mitä tästä kunnan asioiden hoidosta tulee, kun täällä saavat päättää sellaisetkin, jotka eivät mitään omista!"
Tässä on syy USA:n lähtöön YK:n erityisjärjestöistä. Suomi se vaan porskuttaa siellä kaiken mahdollisen maksajana - velalla. Sama on menossa Suomen valtion asioissa. Ylioppilas Pekka Haavistokin vaatii suureen ääneen elinikäistä oppimista yhteiskunnan varoin. Opiskelu on tainnut tulla hänelle liian kalliiksi, kun ei yliopisto-opintoihin vielä yltänyt.

Käyttäjän kraavi95 kuva
Keijo Räävi

Demareiden pitää viimeistään nyt ottaa lusikka kauniiseen käteen ja muodostaa hallitus yhdessä perussuomalaisten ja kokoomuksen kanssa.

Käyttäjän AriTero kuva
Ari Tero

Samaa mieltä, jos ei näin. Hallitus on Perussuomalaiset, kokoomus ja keskusta.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

Urbaani-Vihreistä ei ole Suomen kansantalouden vastuunkantajiksi. Siltä näyttää...Ja on aina näyttänyt. Ilmastohysteriaa lietsomalla ei Suomen BKT kohennu eikä kestävä kehitys ala. Se on jämpti niin!

Pahimmat ilmaston saastuttajat ovat muualla kuin lilliputtimaa-Suomessa.Venäjä, Kiina, Intia, USA jne...Täytyy olla realiteettitajuinen tässäkin asiassa.

Käyttäjän TapioRantanen kuva
Tapio Rantanen

Kansakunnan etu on pitää vastuuttomat vihreät mahdollisimman kaukana hallituksesta ja kaikesta päätöksenteosta.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

#10. TR. Moni allekirjoittaa nämä sanat heti kättelyssä. Lietsomalla ilmastohysteriaa pyritään järjestelmällisesti sivuuttamaan aremmat ja tärkeämmät aiheet päivän politiikasta tai jopa vaikeuttamaan niiden hoitoa.

Ilmastonmuutoshysterian lopun alkua:
http://tapiorantanen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/2322...

Käyttäjän LasseHietanen kuva
Lasse Hietanen

Hei. Kiitos Kari. Pidin. Paha piirre ihmisessä; Olla vastuun tunnoton: Kädet luuraa toisen pussill', oma aivan tyhjä on. Luulee valko enkelinä täällä aina kulkevan, vaikka oma sydämensä; aivan pikimusta on. Toiselta on helppo viedä, hiki siin' ei lentäne', lentänee' vain, tyhjät lupaukset, joill' ei ole katetta. Oppis' ensin itseens', rakastamaan, siitä löytyis' elämä. Toinen säästyis' varkahalta, tänään, sekä huomenna. Siunaten, Lasse.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

"Vastuun tunnoton" on kuin luonnevikainen, laskelmoiva psykopaatti, narsisti ja egoisti, jolta puuttuu empaattinen ajattelu paitsi ennen vaaleja populistisesti manipulatiivisessa merkityksessä itselleen hyötyä kalastaakseen tai muita suggeroidakseen omia tarpeita tyydyttämään monessa mielesssä. Huijarit, EU-finanssiauervaarat, pedofiilit jne..."aatepapit". Jotka osaavat käyttää toisen avuttomuutta, taipumusta tai ymmärtämättömyyttä hyväksi häikäilemättömästikin...tietyin syötein ja mantroin ja uskomuksin. (Huumeiden/dopingin myyjät, ismit,poliitikot, uskot).

Sääli on eri asia kuin empatia. Natsien tunnuslause oli: "Sääli on sairautta!" Sitä - ikävä kyllä - hoetaan ymmärtämättä mitä todella sanotaan!
Empatia on myötätuntoa ja lähimmäisenrakkautta, ei riistoa ja hyötyajattelua.

Raamatun kielellä: "Rakasta lähimmäistäsi niin kuin itseäsi." Tai mitä et tahdo tehtävän itsellesi, älä tee sitä muillekaan tai kääntäen: mitä tahdot tehtävän itsellesi tehtävän, tee niin myös muille.(Rakkauden kaksoiskäsky)

Psykiatria: Kun olet väleissä itsesi ja muiden kanssa, olet terve eli ihmisen minäkuva ja sinäkuva ovat kunnossa. Kyky rakastaa, kyky tehdä töitä, olla realiteettitajuinen eli todellisuudentajuinen ovat muita tervehenkisen ihmisen ominaisuuksia. Opetettiin ennen valtion OM-hallinnon virkamiesalan johtamiskursseilla 1970-luvulla.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

Joskus olen pohtinut, mistähän tätä vihreää liikettä oikein pohjimmiltaan johdetaan ja rahoitetaan griinpiisineen sun muine kansainvälisinen järjestöineen ja kalustoineen. Kuka tai mikä on sen takapiruna ja Kummisetänä?

TOISAALTA Rinteen Afrikka-ajattelu myötäilee vihreiden Afrikka-ajattelua. Kyllä pääministerin ensiarvoinen mandaatti koskee kuitenkin Suomen etujen ajamista myös EU:ssa - Afrikka on hieman liian kaukaa haettu satsauskohde. Kiinakin on Afrikassa omia intressejään ajamassa silkkiteineen ja "tiekarttoineen" ja sijoituskohteineen. "Hiilinielusta" he eivät puhu eikä puhahda isommin kuten me suomalaiset maailmanpelastajat ja -parantajat. Ja maailmanhan sopi turhaa rahaa kylvää; se ei saa sitä koskan kyllikseen.

Taita tuo "hiilinielu" olla ajan mantra-/poppasanoja tyhmälle kansalle pelotteeksi kuin helvetillä pelottelukin.

Käyttäjän jussisalminen kuva
Jussi Salminen

Greenpeacen rahoituksesta:
https://www.greenpeace.org/finland/meista/rahoitus/

Vihreän liiton rahoituksesta:
https://www.vihreat.fi/asiat/tietoa-vihreista/raho...

Koko blogikirjoitus ja valtaosa kommenteista on kuin Tossavaisen näppäimistöltä, niin synkkää vihervihaa ne pursuavat. Keskustelu on yleensä hyödyllistä, mutta tässä tapauksessa se vaikuttaa ajan tuhlaamiselta.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

#13.SILTI/ VIHREÄT: Valmiita hallitukseen - kynnyskysymyksiä ovat ilmastopolitiikka ja ihmisoikeudet:

https://yle.fi/uutiset/3-10758806

Mitkä ovat vihreiden myönteisimmät saavutukset Suomelle ja sen teollisuudelle kielteisten lisäksi? Kerropa.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

Vihreät elävät liiaksi utopioissa , joka ei elätä ketään! Mallina tästä ns. elintasointiaanit ym. ekotieteilijät ja maailmanparantajat ja ravintouskovaiset ja hituhipit jopa huumegurutkin... Jokaisen lähtö tulee aikanaan...ilman prikaatin ym. murheitakin - siivosti ja ihmisiksi eläen,
- Ymmärrä oma tilasi, anna arvo toisellekin! Utopiat ja illuusiot ja pelottelut eivät elätä! Mallina tämä ilmastonmuutoshysterian lietsominen. Samoin hiilijalanjäljestä höpöttäminenkin.

Paloheimot ja susi-pulliaisetkin menivät taannoin retkuun näiden elintasointiaanien suhteen. Näin lukeneitakin huijattiin... ja he joutuivat julkisesti naurunalaisiksi.Samoin Koijärvi-liike ja kiipeilyt milloin missäkin. Se leimaa koko vihreää porukkaa. Syystä tai aiheetta... Suurvallat ja utilitaristit/kapitalistit/narsistit/egoistit ovat pääsyyllisiä huonoon maailman menoon.

Keskeistä: ikuista elämää et saa millään konstilla, eikä kannata turhaa stressata itseään maailmaa murehtimalla. Siksi puhutaankin viherhöpertäjistä.
TÄTÄ ei pidä kuitenkaan yleistää kaikkiin vihreisiin - vouhottajat leimaavat koko liikkeen naurettavaksi... heitä on moneen junaan , osa ajaa pyörällä.

Vihreä liike on toki tarpeen, jottei ihmiskunta hukkuisi omaan paskaansa eli saastuttaisi elinkelpoista elinympäristöään elinkelvottomaksi. Nykyihminenhän voi tuhota koko luomakunnan ja ekosysteemin arsenaaleillaan, myrkyillään jne moninkertaisestikin. SIKSI tarvitaan ihmiskuntapolitiikkaa ja luonnonsuojelua.

Elämme rajallisessa ja niukkuuden, ehtyvässä maailmassa. Kerskakulutus ja elintasokilpa ja tehotuotanto pääsyyllisiä ongelmiin.

Käyttäjän markok kuva
Marko Kivelä

Pari kommenttia: " vihreiden luonnonsuojeluhömpötykset ja aiemmat tahalliset selluteollisuuden alasajot kuten Kemijärvellä taannoin. "

Ensimmäinen kohta kertoo miksi vihreitä yhtä tarvitaan, sillä jotain on pahasti vialla jos luonnonsuojelu on edelleen hömpötystä.

Ja toinen kummastuttaa, sillä mitenköhän Kemijärven alasajo oli pikkupuolueen aikaansaannosta? Puolueen jolla oli oikeusministerin ja työministerin pesti. Ei pääministerin, ei valtionvarainministeriön, ei elinkeinoministerin, ei maa- ja metsätalousministeriön eikä edes ympäristöministerin pestiä (valtionvarainministeriä lukuunottamatta kaikki olivat muuten keskustan pestejä). Ok, tiedänhän minä, että näitä täysin tyhjänpäällä olevia väitteitä esiintyy, mutta jotenkin toivoisi aina välillä rehellisyyttä.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

Luonnonsuojelu ei ole "hömpötystä", jos sitä tehdään arkirealismilla, eikä yhteiskunnan toimintoja halvaannuttamalla ja vaikeuttamalla. Taitaa olla niin, että vihreissä on paljon pilatuksia , jotka osaavat selittää asiat heidän kannaltaan aina oikeinpäin. Muissa on vika ei heissä.

Mutta mitkä olivatkaan vihreiden suurimmat ansiot Suomelle ja sen kansalle.

Käyttäjän markok kuva
Marko Kivelä

Et siis vastannut kysymykseeni miten mainitun tehtaan alasajo oli vihreiden vika?

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

24.01.2008 Teollisuus/yle.fi
https://yle.fi/aihe/termi/yle/18-112426?page=704

24.01.2008 YLE/UUTISET.
"Metsäalan asiantuntija uskoo, että ympäristöjärjestöjen painostus vaikutti luultua enemmän Kemijärven sellutehtaaan sulkemiseen" - Etupäässä Greenpeacen toiminta meillä ja Saksassa...

27.01.2008/Teollisuus/Stora Enso/Yle.fi
https://yle.fi/aihe/termi/yle/18-112426?page=705
https://yle.fi/aihe/termi/yle/18-147341?page=102

"Tehtaan sulkemiseen liittyviä syitä pohdittiin laajasti Ylen haastattelussa. Saksan lähetystön entisen virkamiehen Kari Vitien mukaan Kemijärjen tehdas ja suuret saksalaiset kustantamot olivat olleet Greenpeacen painostuksen alla."
Aiheesta tehty myös GRADU: Tähän liittyvää tekstiä löytyy sivulla 45 ym...(LINKKI)

Muita otteita:
"Yhtään tehdasta ei olisi tarvinnut sulkea, jos osakkeenomistajat olisivat suostuneet ns.o-vuosiin. Eli saatava hinta olisi ollut niin alhainen, että osinkoja ei olisi ollut vara jakaa...Venäläisten puutullit, puun saatavuus sekä Greenpeacen aktivistien pääkonttorin seinille kiipeilyt Helsingin kanavarannassa kuin hakkuutyömaiden puissa rimpuilut työkoneiden esteenä ja siitä aiheutunut negatiivinen julkisuus saattoivat olla se tehtaan sulkenemispäätöksen perimmäinen perustelu ja sen kemijärveläisten työpaikkojen hautaamisessa lopullinen naula arkussa... Karvinen tunnusti myöhemmin, että Kemijärven sulkemiselle olisi ollut tuottava vaihtoehto, jos havusellun keittimet olisi vain vaihdettu tuottamaan linkosellua...
Karvinen sai myöhemmin potkut...

Lähteitä: Viimeinen selluarkki valmistui Kemijärvellä 27.4.2008
Stora Enson toiminta kesti 43 vuotta.
https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/21971-viimeinen-s...

https://www.kaleva.fi/juttutupa/talous/kemijarven-...

https://tampub.uta.fi/bitstream/handle/10024/10120... (sivu 45)

RIITTIKÖ vastaukseksi?

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

Metsäteollisuudesta voi tulla kiistan aihe hallitusneuvotteluissa:

http://mikkonummelin.puheenvuoro.uusisuomi.fi/2751...

TOISAALTA nyt tuli vihreiden hallitustielle mahdollisesti ylipääsemättömiä esteitä ja vaarallisia mutkia:

Suunnitelma Kemin sellutehtaasta ajoi Vihreät tosi kiperään vänkärakoon- mahdollisesti jopa oppositioon. On pidettävä heti hätäkokous ja pohdittava:

1) Miten mennä hallitukseen nolaamatta itseä ja suututtamatta kannattajia;
2) Vihreiden pitää vain keksiä, miten sellutehtaasta ja lisähakkuista tehdään hyväksyttyjä asioita. - Ambivalentinen ja kimuranttinen tilanne- eikä mihinkään suuntaan haluttaisi pyllistää.

MUTTA onko se poliittisesti riskaabelia ja itsepetosta vaiko puhdasta opportunismia, jotta hallitusovet aukeaisivat vihreillekin?

https://www.hs.fi/politiikka/art-2000006067287.html

VIHREÄT vastasi Rinteelle, mukaan hallitukseen, jos ympäreistötavoitteet riittävän kunniSOTE-uudistuksen pohjana edelleen 18 maakuntaa...
https://yle.fi/3-10760105

Samoin Keskustakin vastasi Rinteelle -Hallitukseen menolle 10 kynnyskysymystä
- SOTE-uudistuksden pohjana edelleenkin 18 maakuntaa...ym...
https://yle.fi/uutiset/3-10760105

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

Kemin sellutehdashanke hankaloittaa hallitustunnusteluja, arvioivat Jussi Halla-aho ja Li Andersson.

https://www.hs.fi/politiikka/art-2000006088099.html

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset