karikilpio

Uusin vaaligallup: Puoluebarometri -YM.

YLEN haltuunsa saama kuuden suurimman puolueen teettämä puoluebarometri  kertoo 15 eri mittarilla  näiden kuuden puolueen menestymistä.

MITTAREINA  ovat muun muassa:  puolueiden kokonaisimago;  missä puolueissa on vetovoimaisimmat johtajat;  mikä puolue on toimissaan ihmiskeskeisin, ja millä puolueella on selkeimmät profiilit ja linjat.

TULOKSET ovat poikkeuksellisen kiinnostavia, koska  eduskuntavaaleihin on aikaa enää runsaat kuusi viikkoa.


   -  Juha Sipilän pääministeri kausi jätti tylyn jäljen keskustan imagoon, sillä puoluebarometri ennakoi puolueelle historiallista murskatappiota.  

   -  Vetovoimaisimmat päättäjät ovat vasemmistoliitossa ja  heikoimmat  SDP:ssä.

   -  Ylimielisyys ja epäinhimillisyys leimaavat porvaripuolue- kokoomusta.

   -   SDP:llä on paras imago, vaikka  Antti Rinne ei häikäisekään.

   -   Toiminnassaan ihmiskeskeisempiä ovat  SDP, vasemmistoliitto ja  Vihreät.

   -    Profiilin ja linjan selkeys ovat parhaimmat  perussuomalaisilla, Vihreillä ja vasemmistiliitolla, kun taas heikoimmat SDP:llä  sekä keskustalla.


TARKEMMIN  asiat on kerrottu  ja eritelty Ylen julkaisemassa puoluebarometrissa.   Esitä arvioitasi ja kritiikkiäsi sanotusta  tutkimuksesta ja sen tuloksista eduskuntavaaleja silmällä pitäenkin.

https://yle.fi/uutiset/3-10667206

MARKKINOIDAANKO tällä imagotutkimuksella   ennen  vaaleja  SDP:tä ja vihervasemmistoa?

TAUSTALLA  lisänä monenlaista poliittista peliä, suhmurointia, lehmänkäännmöksiä ja muunneltua totuutta, selitystä  ja poliittista teatteria vaalipaineen kiihtyvässä paniikissa:

https://yle.fi/uutiset/3-10669094

SITRA:  Puoluekanta näkyy uskossa tulevaan. (HS/A10/1.3.2019):

https://www.hs.fi/politiikka/art-2000006018711.html

 

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (9 kommenttia)

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

Onko hallitusvastuu haitaksi pääministeripuolueelle? Välttyikö vanhustenhoidolle vihamielinen "työväenpuolue"-kokoomus joutumasta sylkupiksi pääministeripuolue-keskustan selän takana?

http://karikilpio.puheenvuoro.uusisuomi.fi/269292-...

Ovatko markkinatalous ja kokoomus näyttäneet todelliset karvansa äänestäjille?

Onko kaikki nykymeno ahneen markkinatalouden syytä? Ei ihme, että ylipormestari Raimo Ilaskivi on pettynyt nykymuotoiseen markkinatalouteen - Ja täydellä syyllä! Missä kokoomuksessa ovat nykyajan, isänmaalliset ja humanistiset ilaskivet?

http://raimoilaskivi.puheenvuoro.uusisuomi.fi/2705...

MITÄ kaavailette eduskuntavaalien jälkeiseksi hallituspohjaksi?

Onko Ylen julkaisema puoluebarometri mielestäsi "värittynyt" tiettyyn suuntaan myönteiseksi ja tiettyyn suunta kielteiseksi asenteiltaan? Miten?

ONKO vaalikone ravivihjettä pätevämpi ohje äänestäjälle?

Käyttäjän topira kuva
Topi Rantakivi

On kyllä värittynyt ja edelleenkin suurin osa mediasta jättää ne muut näyttämättä ja mitä se pitää sisällään, koska jo tämä esimerkki irrotti ne muut puolueet esille, mutta edelleen jätetään näyttämättä.

Tämä on typerää pelleilyä:

https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/273042-il-us-kyse...

Katso toinen kuva, jossa on kansalaispuolue, seitsemän tähden liike, sininen tulevaisuus, missä ovat ne muut?

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

#2. "Perustuslakivaliokunta ei ajanut SOTEa umpikujaan", väittää yleisen oikeustieteen emeritus professori Kaarlo Tuori.

"Lainsäätämisvaiheessa on varmistettava, että lakiehdotuksen ovat sopusoinnussa sekä Suomen perustuslain että EU-oikeuden kanssa. Perustuslakivaliokunta valvoo peruslainmukaisuutta.." (M-pide/HS/1.3.2019)

- "Jos perustuslakivaliokunta toteaa, että lakiehdotus on ristiriidassa perustuslain kanssa, ristiriita on poistettava tavalla, joka on sopusoinnussa sekä perustuslain että EU-oikeuden kanssa.

EU-OIKEUDEN etusijaisuusperiaate tarkoittaa sitä, että jos tuomioistuimessa vireillä olevassa oikeusjutussa kansallinen oikeus ja EU-oikeus viittaavat eri lopputuloksiin, tuomioistuimen on syrjäytettävä kansallisen oikeuden säännös ja ratkaistava juttu EU-oikeuden mukaan.

EU-oikeuden ensisijaisuusperiaate ei tarkoita sitä, että EU-oikeudella voitaisiin lainsäätämisvaiheessa oikeudellisesti perustella lainsäädännöllisiä ratkaisuja, jotka ovat ristiriidassa Suomen perustuslain kanssa.

Perustuslakivaliokunta ei ajanut SOTEA umpikujaan eikä myöskään horjahtanut oikeudellisen arvioinnin ulkopuolelle."

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

Tällaista on puoluepoliittinen tasa-arvoisuus Suomessa ja mediassa.

Onko mitään järkeä siinä, että oppositio vesittää melkein kaiken mitä hallitus esittää tai on päättämässä? Onko se hyvää valtiontalouden hoitoa tai organisaatiopolitiikkaa, vaikka esitykset olisivat kuinka hyviä maan asioiden hoitamiseksi? ELIKKÄ malliin toiset rakentaa, toiset repii.Päätöksenteko vaikeutuu. Esimerkkinä SOTE-sotku ja muu pallottelu hallitukselta toiselle.

Ryhmätyönä tehdystä hevosesta tulee silloin kameli, aasi, kirahvi tai susihukkanen. Ja päätössuma seisoo hallituksesta toiseen.

Välikysymyskin on nykyään turhaa pelleilyä, kun sillä ei voi antaa epäluottamusta hallitukselle tai kaataa hallitusta.

Kuinka puolueet saataisiin hedelmälliseen yhteistyöhon maan hyväksi?

Poukkoileva, lyhytjänteinen ja vaalikeskeinen intressi- ja puoluepolitiikka on yhteiskunnan kestävää toimintaa kalvava syöpä.

Onko enemmistödiktatuuri parasta politiikkaa ja demokratiaa?

Suomen ja EU:n demokratiakäsityksessä on tiettyjä valuvikoja. Onkin kysyttävä , mitkä vaarat vaanivat demokratiaa, mitkä ovat demokratian haasteet? Onko demokratia epäonnistunut Suomessa ja EU:ssa? Mitkä ovat demokratian edut, ongelmat ja haasteet? Onko Suomi menettänyt itsenäisyytensä EU/EMU:ssa?

http://www.ts.fi/mielipiteet/lukijan+kolumni/35951...

https://voima.fi/artikkeli/2017/demokratia-on-epao...

https://fi.wikipedia.org/wiki/Demokratia

https://politiikasta.fi/aluksi-demokratian-haasteet

http://politiikasta.fi/tag/demokratian-haasteet

SUOMEA ja maailmaa hallitsee eri valtioiden, puolueiden ja etupiirien aiheuttama epäjärjestys ja keskinäinen nokittelu ja valtakilpailu. Ketkä ja mitkä hallitukset muuten panivat Suomen asiat ala-arvoiseen kuntoon ja luikkivat ulkomaille (=EU:n leipiin) vastuitaan pakoon, kysele yhä moni äänestäjä?

https://kumppaniblogit.uusisuomi.fi/vieraskyna/cmi...

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

Voiko terveyttä käyttää vaaliaseena pääministerin mandaatille kilpailtaessa?(Sipilä/keskusta - Orpo/kokoomus - Rinne/sdp)?

Pitäisikö pääministeriksi pyrkivän suorittaa Cooperin testi kävelemällä? Eli miten monta metriä hän pystyisi kävelemään 12 minuutissa? Juokseminen olisi ehkä jo kohtuuton vaatimus?

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen

Hyvän aiheen annoit jälleen, Kari. Demarien "hohdokkuus" ihmetetyttää. Pitkässä unessa lepuutettu puheenjohtaja Antti Rinne uhkuu nerokasta kärsivän kansanosan olojen parannusta kertaheitolla. Rahoitus tapahtuu rankalla lisävelan otolla ja veroja korottamalla ja suuntaamalla ne rikkaaseen kansanosaan.
Oppostioasema on ollut mukava, joskin ilmeisen uuvuttava hoitaa, koska perusteellinen lepo puheenjohtajalle oli tarpeen. Saa nähdä miten mies kestää. Taitaa olla liian pitkä aika vaaleihin, jotta hänen suosionsa - ja voimat - kestäisivät. MTV:n kommentaattori totesi äsken, että Rinne on nyt vapaata riistaa ja kysymys miehen kestävyydestä vaalivoittajan ja pääministeriaseman saavuttamiseksi on rankka tie.
Sanallakaan SDP ei ole puhunut siitä mitä maahanmuutolle ja sen aiheuttamille kustannuksille tehdään. Vierasta, suomalaisten elätettäväksi lappavaa väkeä tulvii maahamme. Avoimet rajat päästävät läpi rikollisia maahan. Huumeet vyöryvät, naisten, lasten ja vanhusten turvallisuus- ja huoltotilanne ovat huolestuttavalla tasolla.
Ne puolueet, jotka käyvät näihin ongelmiin kiinni tosissaan ja avoimesti, saavat vaaleissa vastuullisen kansanosan kannatuksen. Vihervasemmiston varaan ei maamme asioiden hoitoa pidä päästää. Porvaripuolueiden tulisi jatkaa hallituksessa, mutta johtajia niissä pitää vaihtaa. Orpo ja Sipilä ovat pelinsä pelanneet.
Vahvin pääministeriehdokas on mielestäni Jussi Halla-aho. Hänellä on kokonaisnäkemys maailmasta, Euroopasta ja Suomen tiestä. Tarvittaisiin PS:n, Keskustan, Kokoomuksen, Kristillisten ja RKP:n muodostama hallitus, jonka päätehtävä on palauttaa Suomi suomalaisille ja rauhoittaa maa hoitamaan asioitaan suomalaiselta pohjalta. Korjausliike on tehtävä väestöomavaraisuuden turvaamisesta kasvatukseen, arvopohjaan ja työtekoon. Terveet pois reestä tekemään työtä, huolehtimaan läheisistään ja kaijottamaan Suomelle pahaa tahtovat pois maasta.
Arvioin, että gallupeissa nyt näkyvä SDP:n hyvä kannatus on epäuskottava, koska Antti Rinteen epäsuosio viestii siitä, että häneen ei luoteta. Kansamme laaja enemmistö kaipaa suurta muutosta Suomen politiikassa: kansan syvien rivien tahdon kunnioittamista maan asioiden hoidossa. Tarvitaan kansallisuusaatteen ylösnousemusta ja kansallisvaltiomme pelastamista. Yhtäkään uutta sellaista hallituskautta, joka nyt on koettu, ei Suomi romahtamatta kestä!

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

#5. MK. Kiitos Mattti tasokkaasta ja monipuolisesta ja isänmaallisesta näkökulmasta versonneesta kommentistasi.

"Demarien "hohdokkuus " ihmetyttää." - Luuleeko galluppiin osallistuneet, että demarien johdolla Suomen "hyvinvointi" vain paranisi. Vai tahtovatko galluppien tekijät tarkoitushakuisesti siirtää hallitusvastuun SDP:lle ja saada siitä taas uuden sylkykupin ja parjattavan sekä palstatilaa vaalien jälkeen? Missä ovat demarien näytöt talouden kohentamisessa työllisyysasteen parantamisesta? "Hyvinvointivaltiosta" osataan kyllä höpöttää orwellilaisesti.

Totta on, ettei tarvita "yhtään uutta sellaista hallituskautta, joka on koettu , ei Suomi romahtamatta kestä." Nämä ovat olleet epäisänmaallisia hallituksia. Sellaisia ei enää tarvita. Nyt on vastuuhallitusten aika.

JOS velanottaja- ja verottajapuolue-SDP pääsee heikkokuntoisen puheenjohtajansa turvin vaalivoittoon ja kenties jopa pääministeripuolueeksi, se ei ole mikään onnenpotku ja auvon aika EU-Suomelle. Yllä mainitsit hyvin , mihin seuraamuksiin demarien voitto johtaisi Suomen. Hyvin alkanutta
talous- ja työllistämispolitiikkaa pitää jatkaa. SOTE-sotkut pitäisi saada maaliin potilaan näkökulmasta inhimillisesti eikä bisnesvoittoisesti kuten kokoomus on pyrkinyt tavoittelemaan. Inhimillinen näkökulma siis tavoitteeksi.

Ihmetystä on jo pitkään herättänyt , miksi demarit yhä johtavat gallupeissa.Oppositiossaolo lienee pääsyy - ja vastuuttomat vaalilupaukset toinen syy. "Katsomosta on hyvä huudella herjoa pelikentälle!" Yleensäkin oppositiopuolueet lihovat kannatukseltaan ja hallituspuolueet kärsivät vastuunkannostaan. Se on vakio.

Liekö demarien gallup-kannatuspiikit vain median työstämää tarkoitushakuista fiksaatiota? Valheelle on kuitenkin paha rakentaa mitään pysyvää. Kulissit romahtavat aina aikanaan.

Toivotaan, että Suomi saisi tähän ajankohtaan parheiten sopivan hallituskoostumuksen ja hallitusohjelman. Suomi tarvitsee vastuuta kantavia poliitikkoja ja ministereitä, eikä pelkkiä oman edun ajajia ja puoluemarionetteja ja napinpainajia.

Missä ovat Suomen valtiomiehet ja -naiset? Heille olisi nyt kysyntää Suomessa.

Suomi tarvitsee todellakin suurta ja yksimielistä muutosta politiikan teossa.
"Sekametelihallituksia" ja poukkoilevaa puoluepolitikointia on jo nähty liikaakin. Nyt tarvitaan kestävän kehityksen ja koko kansan mieleinen hallitus.

Ehkä "työväenpuolue"-kokoomuksen olisi taas aika siirtyä oppositioon miettimään
muutakin kuin pisneksen tekoa vähäosaisten ja sairaiden kustannuksella.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

#5. Politiikan teko eli politikointi on suurta puoluepoliittista peliä, sirkusta, teatteria ja juonimista sekä sosiaalisten palkintojen katteetonta lupaamista äänestäjille. Ja eduskuntavaalit painaa päälle pikapuoliin.

On suhmurointia, kassakaappisopimuksia, lehmänkauppoja , takinkäännöksiä ja muunneltua totuutta sekä parhainpäin selittelyä puoluepoliittisista ja henkilökohtaisista tarkoitusperistä. Taustana ek-vaalipaniikki äänistä.

Poliitikkojen moraali venyy kaikenmaailman kiemuroihin ja minänpuolustusmekanismeihin. On suurta poliittisen urheilun tuntua.

TÄSSÄ Ylen kartoittamia vaali-ilmiöitä:

1) Hallitus toimii ikään kuin se olisi (perustus-)lakien ja EU- direktiivien yläpuolella. Ja puolueille on tärkeintä puoluepoliittinen liike ja menestyminen eikä maan talous ja Suomen tulevaisuus.

2) SDP on salaillut Antti Rinteen sairauden vakavuutta. Demareille tärkeintä ei ole päämäärä vaan puoluepoliittinen liikeyritys ja SAK:n tuki.

3) Ministerien muunnellut totuudet ja takinkäännöt hämmentävät kansalaisia ja äänestäjiä.

4) Vaalien lähestyminen aiheuttaa (sote-) paniikkia ja suhmurointia kenen kanssa "leikitään" , kenen kanssa ei.

5) Kaksinaismoraali on puolueiden helmasynti.Taustat pitää aina turvata maksoi mitä maksoi.

6) Hallitusrintamassa on pahempia repemiä kuin miesmuistiin.

7) Kansan tuomio pelottaa ahnetta kokoomusta ja pj.Orpoa tunnetuista syistä. Onko kokoomuksesta enää pääministeripuolueeksi kaiken sanotun jälkeen? Vanha kehäkettu-Ilaskivikin paheksuu nyky-kokoomusta. Sekin vielä...

8) SDP:n Antti Rinne ei kerro kaikkea sairaudestaan ja kävelykunnostaan kärkkyessään himoittua pääministerin valtaistuinta kokoomuksen Petteri Orpolta.

9) Vanhusten hoidon retuperät ja ongelmat ovat oiva ase oppositiolle.

10) Sipilän hallituksen talous- ja työllistämissaavutukset ovat olleet ylivertaisempia kuin edellisten saamattomien hallitusten...laakkereilla lepäämiset ja SOTE-siirrot yli vaalien.

TARKEMMIN:
https://yle.fi/uutiset/3-10669094

PS. SITRA:Puoluekanta näkyy uskossa tulevaan (HS/A10/1.3.2019)
https://www.hs.fi/politiikka/art-2000006018711.html

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

### YLE/Kokoomuksen Häkkänen: Rinteen puheissa vaalilaukan makua - Vaikea löytää kompromisseja, jos SDP lupaa täysin toisenlaista politiikkaa:

https://yle.fi/uutiset/3-10670257

### YLE/VANHANEN: Pääministerin työ vaatii fyysistä ja henkistä kovuutta:

https://yle.fi/uutiset/3-10668353

JOHTOPÄÄTÖS: ONKO riitelevästä ja raihnaasta Rinteestä pääministeriksi? Maan asioiden hoito vaatisi laaja-alaista yhteistyökykyä ja kovaa henkistä ja fyysistä kuntoa. Uupuisiko Rinne kesken pääministerikautta?

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset