karikilpio

Kameleonttimainen ”Työväenpuolue”

Kansallinen kykypuolue Kokoomus on  osoittautunut vaalivuosinaan härskiksi bluffipuolueeksi ja takinkääntäjäksi vaalitaktisista  ja  bisnessyistä. Raha ennen ihmistä. Ja EU ennen Suomea.

ENSIN Harri Holkerin   surullisenkuuluisa sinipunahallitus  ”kevensi veroja” ja syötti silakkaa suomalaisille.

SITTEN Jyrki Kataisen alias Käteisen  puheenjohtajuuskaudella  Kokoomusta mainostettiin Toivon ja ”Työväenliikkeen” puolueena äänestäjille.  Se oli sitä  lamauttavaa ja sekametelisoppamaista sateenkaarihallitus-aikaa.

NYT Petteri Orpon kaudella   kaikki puolueet Kokoomusta lukuunottamatta  halusivat kirjata lakiin sitovat hoitajamitoitukset.  Kuitenkin pari yötä nukuttuaan Kokoomus käänsi - ehkä vaaliteknisistä syistä - kelkkansa ja nuttunsa ja  muutti jyrkän kantansa venkoillen myönteiseksi.   Miksi vaalimoka käännettiin nopeasti?  Antoivatko  bisnespiirit luvan kupin kääntämiseen?

Orpo käänsi siis takkinsa, mutta totesi, ettei 0,7 riitä.  Ei ihminen saa olla numero, murtoluku tai desimaali eikä vanhustenhoito pelkkää liiketoimintaa ja  matematiikkaa.   Kyllä lakiin pitää nyt tuuliviiri-Kokoomuksenkin mielestä kirjata  heti sitovat hoitajamitoitukset. - Bisnes  ei saa olla tärkeintä hoitotyössäkään, vaan empaattisuus ja inhimillisyys. Ihminen - sinä ja minä -ennen kaupallisuutta ja rahatekoa. Ei vika ole Sari Sairaanhoitajassa  vaan järjestelmässä.


Onko Kokoomuksen tuuliviiritoiminta  moraalittomuutta  vai laskelmoitua vaalitaktiikkaa?

VOIKO yksikään äänestäjä luottaa Kokoomuksen eli ”Sekoomuksen” puheenjohtajiin, jotka joko liputtavat itseään valheellisesti ”työväenpuolueena” tai vaalijipposyistä kääntävät  kantojaan 180 astetta ”sammakoitaan”  tarkemmin pohtiessaan?

IMPERATIIVISEN MANDAATIN KIELTO antaa tosin vastuuttoman oikeutuksen  puhua tyhmälle vaalikarjalle  potaskaa tai muunnettua  totuutta.  Entä uskottavuus?

Onko niin, että inhimillinen hoito riittävine , lakiin sidottuine henkilömitoituksineen ja resursseineen onkin  Kokoomukselle huonoa bisnestä?  Eli tulee kaupallisesti liian kalliiksi. Ja onko niin, että  huonosti ja minimikustannuksin   suoritettu hoitotyö on Kokoomuksen kannalta  taasen hyvää hoitobisnestä?  Silti -   kumpi on  tärkeämpää ihminen vai  liiketoiminta eli rahanteko?


Näyttäisi siltä, että  kameleonttimaiselle Kokoomukselle kaupallisuus, yksityistäminen ja  raa’an bisneksen teko avuttomilla potilailla on ylin hoitoarvo ja kansainväliset  suuryritykset lisäarvo tuossa liiketoimessa. Käytetään  tunteettomasti ja  tuomittavasti toisten hädänalaista tilaa hyväksi.

Hyväksytkö?

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (11 kommenttia)

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

Toimiiko Kokoomus mielestäsi luottamuksen arvoisesti? Ovatko hoitoalat liiaksi markkinavoimien armoilla?

Eräs arvostettu hallitusneuvos: Laki jota ei pystytä valvomaan on tarpeeton!

Onko tässä keskustelussa ja väittelyssä pohjimmiltaan kyse vaalitaktikoinnista eikä vanhushoidon parantamisesta? Onko ihmiseen uhrattu pääoma huonoa
bisnestä?

Eli ovatko aidot työväenpuolueet nuhteettomampia kuin bluffimainen "työväenpuolue" tässä vanhustenhoitoasiassa? Millä puolueella on puhtaimmat jauhot pussissaan soteasioissa?

Käyttäjän topira kuva
Topi Rantakivi

Kyllä se on aika hauskaa perata, kun muutamaan vuoteen on jäädytetty indeksejä, mitkä vaikuttivat vahvasti
kaikkien ryhmien tuloihin ja samaan aikaan nostettiin lähes kaikki yleiset menot.

------

Entäs ne ilmastohöpinät, ei meidän ole pakko olla edellä ja vakiokommentti yleensä on: "Täytyyhän maailmalle näyttää
meidän esimerkkiä, jota voisi kopioida"?

Ei täydy, meidän saasteet ovat niin pientä muuhun maailmaan verrattuna. Oikeasti ilmastosopimukseen pitäisi lisätä
sellainen kohta, että suurimmilla väestömäärien maiden täytyy aloittaa heti ilmastotalkoot ja pienimmät maat vasta
viimeisenä aloittavat talkoot myöhemmin.

-----

Kyllä sylettää ja mielestäni politiikkaan pitäisi lisätä, että kansanedustajan tai ministerin puhuessa läpiä päähänsä
äänestäjän on mahdollista ottaa ääni pois ja siirtää toiselle. Jos raja alittuu äänimääristä, edustaja saa potkut ja
tilalle laitetaan toinen henkilö. Tämä toisi nöyryyttä tehdä oikeita päätöksiä kansan etu edellä asioihin.

Loppuisi ylimielisyydet ja oman edun höpinät siihen.

Sitten siihen hoitajien määrään tulisi oikeasti niitä panostuksia eikä näihin kaikkiin ole pelkkiä lupauksia.

-----

Viimeisenä asiana täytyy jokaisten äänestäjien alkaa miettiä, että politiikka on rikki ja jotta muutoksia oikeasti voisi tulla: Jätetään istuvat puolueet pihalle ja uudet puolueet sinne.

Vanhat puolueet voivat itse katsoa peileihinsä, että mitä tulikaan nyt tehtyä. Minä en luota pätkääkään istuviin puolueisiin.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

Suomi saa aina sellaisen eduskunnan kuin äänestäjät äänillään ansaisevat ja puolueet ehdokkaikseen asettavat.

Onko Suomessa liian monta puoluetta tai liian monta kansanedustajaa?

Keskeistä kuitenkin: EK-vaalit lähestyvät, EK-vaalit lähestyvät ja jippoja ja sammakkoja syntyy solkenaan. Mikä erikoistarjous puree parhaiten äänestäjiin?

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

***Moraalinen paniikki iski Kokoomukseen...
https://yle.fi/uutiset/3-10633937

***YLE seurasi välikysymyskeskustelua hetki hetkeltä:
https://yle.fi/uutiset/3-10633683

***Kaikkonen ja Orpo haukkuivat opposition: "Te teette vanhuksilla vaalityötä":
https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/271298-kaikkonen-...

MITÄ mieltä olette tästä näytelmästä? Kuka tai mikä on sen käsikirjoituksen konna ja kuka sen voittaja ja häviäjä? Hyvä hoito on asiakkaan rahastamista tärkeämpää. Ovatko budjetin priorisoinnit kohdallaan? Mistä lisärahat?

Hallitus lupasi heti lisää rahaa vanhuspalveluiden valvontaan - vvm. Petteri Orpo venkoili yhä ja varoitti hoitajamitoituksen rahoituksesta: "Missä on se teidän aarrearkkunne, josta te ammennatte kaikkiin näihin hyviin tarkoituksiin näitä rahoja?" Onko priorisointi silti kuitenkin väärin kohdistettu inhimillisyyden kannalta? Onko vanhustenhuolto katsottu huonoksi ja tuottamattomaksi sijoituskohteeksi Kokoomuksen päättäjien priorisoinnissa?

https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/271337-hallitus-l...

Tilasto paljastaa: Yksityisessä vanhushuollossa enemmän laatuongelmia: "Epäterveen kilpailutuksen kierre":
https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/d53bddb3-27c3-4...

Orpo MTV:n talkshowssa- "Ei se ollut ehkä ihan paras heitto"
https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005992330.html

Käyttäjän leppanenheikki kuva
Heikki Leppänen

Olen kirjoittajan kanssa eri mieltä hoitajamitoituksesta. Eikö se ole vähän sama kuin määrättäisiin että kaikkien on syötävä 2000 kcal edestä ruokaa joka päivä. Tarvitsi senverran tai enemmän.

Suomalainen sotilaskin sen jo kertoi: herrat ovat lyoneet eteesi sellaiset rätingit, että ei sinulla voi olla nälkä.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

#5. Limbo. Huono, sopimaton vertaus! Et näköjään tahdo, että vanhukset saisivat asiallista ja inhimillistä hoitoa Suomessa ja, että hoitajia ja auttavia käsiä olisi riittävästi vanhustenhuollossa. Näin tulkitsen kommenttisi heiton. Vaikeneminen on myöntymisen merkki.

Mutta kukin ymmärtää asian , miten tahtoopi ja taplaa tyylillään.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

#5. Kompastuiko Orpo vanhusten hoivan heitteillejättöön ja desimaaleihinsa?

Orpon/kokoomuksen bisnes- ja voitontavoittelussa on jo hieman stuppilaisia piirteitä luvuilla ja prosenteilla kompuroimisineen. Ei ihminen ole murtoluku tai desimaali vain kokonaisyksikkö. Kumpi on tärkeämpi raha vai ihminen?

https://www.is.fi/politiikka/art-2000005993506.html

Voi Petteri , mitä teit bluffaavan ja tuuliviirimäisen-kokoomuksen gallup-luvuille. Kannatus romahti kuin lehmän häntä. Odottaako pahimmillaaan oppositio "työväenpuolue"-kokoomusta?

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen

Mielestäni Suomen kansan kansallinen Kokoomus on Jyrki Kataisen bluffipolitiikan ajoista lähtien ajanut Suomen valtion itsenäisyyden tuhoamista ja Suomen liittämistä maakuntana Euroopan liittovaltioon. Jo puolueen nimi "kansallinen kokoomus" on irvikuva nimen lupaaman kansallismielisyyden ja vallitsevan todellisuuden välillä. Puolueen todellinen olemus - petollisuus - ilmenee ja henkilöityy puheenjohtaja Orpon puheissa, eleissä ja kasvoissa.

Kokoomuksen valhepuheet ovat realisoituneet kylmän ja raa´an kapitalismin noudattamisessa "valinnanvapaudessa", vanhusten "hoidossa" ja muukalaisvyöryn edistämisessä, jossa siinäkin kokoomuksen päämotiivina on kansamme selkärangan murtaminen ja työmarkkinoiden avaaminen halpatyövoimalle. Myös syntyvyyden romahtamisen on annettu tapahtua, jotta muukalaisia voidaan sen varjolla tuoda maahan.

Suomen keskusta on yhtä lailla syyllinen tähän kehitykseen. Puolue ei ole huolehtinut "Alkion perinnöstä", vaan on edistänyt maassamuuttoa, hyväksynyt armeijan ja poliisin alasajon suuresta osasta maata. Aluepolitiikka on lopetettu omasta maasta, mutta aluepolitiikkaa harjoitetaan Euroopan unionissa ja maailmanlaajuisesti.

On hirvittävä ristiriita tässä, että omaa maata ei yritetäkään pitää kokonaan asuttuna, mutta suuria summia rahaa syydetään maailmalle "kehitysapuna". Kuitenkaan porukat eivät pysy omissa maissaan niitä rakentamasa, vaan miljoonittain ihmisiä työntyy Eurooppaan ja Suomeen, jonne pääministeri Sipilän kutsumana saatiin 2015 valtava ja kustannuksiltaan kallis ja vaikutuksiltaan vahingollinen ihmisvyöry.

Suomen kansa on herännyt näkemään, mihin Sipilän-Soinin-Orpon hallitus on maata viemässä. Tämän päivän gallup näyttää suunnan: alkiolaisuus toteutuu perussuomalaisten politiikassa. Suomella on toivoa pelastua. - Kiitos Kari Kilpiö silmiä avaavasta ja toivoa anatavasta kirjoituksesta.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

#6. "Aluepolitiikka on lopetettu (ilmeisesti EU:n määräyksestä) omasta maasta, mutta aluepolitiikkaa harjoitetaan Euroopan unionissa ja maailmanlaajuisessti."

Tanskan ja Ruotsin malleissa vanhusten hoito on ollut paremmin järjestetty kuin Suomessa. Siellä maakunnat ja kunnat vastaavat vanhusten hoitopalveluista paremmin. Tanska oli takavuosina mallimaa tässä suhteessa ja Ruotsin kohujen jälkeen heidänkin vanhustenhoito inhimillistyi tuntuvasti.

Hyvä kysymys, mihin Sipilän-Soinin-Orpon hallitus on maata viemässä? Onko Keskustalla unohtunut aito alkiolaisuus ja kokoomukselta isänmaallisuus ja köyhän asia. Vain rahako ratkaisee Kokoomuksen prioriteetit?

"On hirvittävä ristiriita tässä, että omaa maata ei yritetäkään pitää kokonaan asutettuna (ja kunnallisesti tasa-arvoisena), mutta suuria (velka)summia rahaa syydetään maailmalle "kehitysapuna" -- Sekä EU:n kriisivaltioiden pohjattomaan hunsvottitalouteen avustuksiksi tai EU:n valvomattoman jättibyrokratian savijalkojen ylläpitämiseen ja rahoittamiseen.

Tällaista on tuo priorisointi meillä "armaassa EU-Suomenmaassa". Siksi "palvelut vain paranevat"! Missä isänmaallisuus ja inhimillisyys. Tulos on nyt kaikkien nähtävissä, kuultavissa ja haukuttavana. Häpeällistä menoa!

Kaikilla vanhuksilla ei ole enää ihmisarvoista vanhuutta Suomessa. Häpeällistä kulttuuritasoa ns.sivistysmaa-Suomessa . Eutanasiaanko pyritään?

Ei ihme,että syntyvyys laskee. Valtio ei tue lapsiperheitä ja heidän toimeentuloaan riittävästi. Kuka uskaltaa hankkia lapsia epävarmuuteen. Suomen politiikka on pahan kerran rikki: syynä materialistinen ja kapitalistinen tendenssi. Koti, isänmaa ja uskonto on heittty romukoppaan. "Missä EU, siellä ongelma." Korjaan: MONIONGELMAISUUS ja monikulttuurisuus.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

#6. MATTI: Eipä mikään ihme, että bluffailevan tuuliviiri-kokoomuksen kannatus tippuu kuin lehmän häntä ennen ek-vaaleja. Nyt kokoomus enää 17,3%, SDP 20,1%, keskusta polkee paikallaan 15,6%, mutta perussuomalaiset selvässä nousussa 12%. Tuleeko taas Jytky? Ja kenelle sätky? TULEEPA MIELENKIINTOISET VAALIT!!!

Tarkemmin YLE:

https://yle.fi/uutiset/3-10634545

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

#6. Orpo pyytää puolueeltaan anteeksi gallup-romahdusta. Hän pyytää kokoomusslaisia rauhoittumaan, ja sanoo katsovansa peiliin kannatuspudotuksen takia. MUTTA auttaako sekään enää vaalien lähestyessä? Orpo leimautuu omasta tahdostaan takinkääntäjäksi. Vaarana luottamuspula ja äänet muille puolueille. Petteri... Voi minkä "palveluksen" teit rakkaalle puolueellesi.

Eikö kuitenkin puolueen keulakuvan ja valtiovarainministeritasolla olevan pitäisi tarkoin harkita etukäteen sanomisiaan, ettei hetken perästä tulisi kiire perua sopimattomia sanomisiaan. Ei anna luotettava kuvaa kokeilla kepillä poliittisen jään kestävyyttä, kun puheisiin ei ole ollenkaan uskomista. Takinkäännöt muistetaan pitkään.

Vai onko politiikan teko, pelin politiikka ja politikointi pääsääntöisesti pelkkää huutokauppaa myyvistä, sosiaalisista erikoistarjouksista ja populismista tuuliviirimäiseltä kokoomukselta vaalikarjalle eli äänestäjille??

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset