karikilpio

Pyrkiikö Antti Rinne ja SDP uudeksi sylkykupiksi?

Veikkaillaan, että SDP voittaa tulevat ek-vaalit ja Antti Rinteestä tulee seuraava pääministeri. "Lakkokenraali"-Rinteen ongelmana on , että hänen suosionsa perustuu lähinnä Sipilän hallituksen epäsuosioon. Ja ay-liikkeen tukeen. Rinne on pelkästään ay-mies eikä valtiomies.

Kestääkö Antti Rinteen kasetti? Hänellä on itsevaltaiset otteet ja lyhyt pinna . Ne ovat huono yhdistelmä pääministerille. Käräjätupakin on Rinteelle tuttu paikka sekä ihmissuhdeongelmat wikipedian mukaan.

Nykyinen Sipilän hallitus on vihapuheista huolimatta saanut talouden orastavaan  nousuun, kun taas edellisissä hallituksissa olleen  SDP:n näytöt ovat olleet  kielteisiä. Oppositio lihottaa tunnetusti puoluetta kuin puoluetta. Mutta hallituksessa tehdään päätöksiä.  Välikysymykset eivät kaada hallitusta. Hallitukseen pyritään siksi keinolla millä hyvänsä jopa maan taloutta lakoilla vaarantaenkin. Oppositiossaolo  harmittaa. Valta kun on kaventunut. Katsomosta on hyvä möläydellä mitä sylki suuhun tuo. Hallituksessa ja pääministerinä ollaan vallan kahvassa ja valtiovastuussa.

Olisiko SDP:n ay-pomo Antti Rinteestä edes  Sipilän veroiseksi pääministeriksi?

Ihmetystä herättääkin , miksi laakereillaan lepäävällä SDP:llä on toistuvasti ylivoimaiset gallup-lukemat ilman konkreettisia näyttöjä.

Voidaankin täydellä syyllä kysyä, taantuisiko Suomi ja sen politiikka  Rinteen, SDP:n ja ay-liikkeen johdolla ja politiikalla?  

Onko SDP ay-liikkeen marionetti  valtiopolitiikassa?

Näyttää siltä, että ay-liike yrittää kiristää poliittisilla lakoilla  epäparlamentaarisesti  ilman perustuslain suomaa  valtiomahtioikeutta  ja pyrkii  ottamaan hallituksen ohjaukseensa.

Onkin kysyttävä suoraan, että pyrkiikö SDP ja ay-liike taivuttamaan demokratian korporatismiksi ja parlamentarismin järjestövallaksi?

Lisäksi on kysyttävä , onko jatkuva vaalikeskeinen ajattelu  ja oppositio vastaan hallitus-vastakkainasettelu järkevää ja hedelmällistä valtiontalouden hoitoa? Onko se edes kestävää organisaatiopolitiikkaakaan?

Uskoisitko Suomen SDP:n ja Rinteen  sekä ay-liikkeen  pelinappulaksi?  Mitkä ovat Rinteen näytöt ja uskottavuus ulkopoliittisesti?  Tulisiko hänestä Ahti Karjalaisen malliinen takerous -tankerous-pilailun kohde sekä uusi  median kusitolppa ja irvisteltävä sketsien aihe?

https://www.uusimaa.fi/artikkeli/713487-uutisen-takana-kestaako-antti-ri...  

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (20 kommenttia)

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

Uskoisitko Suomen Rinteen ja SDP:n syliin? Perustele!

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen

En uskoisi. Perustelu: Suomi syöksyisi hänen johdollaan takaisin turmioon: velkaantuisi nykyistäkin pahemmin ja Suomi joutui nykyistäkin ankaramman maahantunkeutumisen ja islamisaation käsiin. Myös maamme ulkopoliittinen asema heikentyisi ja sisäisen sekä ulkoisen sodan vaara kasvaisi. Yrittäminen vaikeutuisi, työttömyys kasvaisi ja sisäinen eripura kasvaisi.
SDP:n ja Antti Rinteen suosion kasvu perustuu ainoastaan siihen, että Sipilän-Orpon hallitus on niin epäsuosittu. Hallituksen olisi pitänyt hajota kesällä 2016 sen jälkeen kun Sipilä ja Orpo edesauttoivat Sipilän hallituksen hajoamista sisältäpäin. Porvarilliset puolueet ovat pitäneet hallitusta pystyssä vain siksi, ettei SDP ja sen myötä ay-mies A. Rinne pääsisi valtaan.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

#2.Kiitos kommentista Matti. Puhut pelkkää asiaa. Näin saattaisi käydä, jos Antti Rinne valittaisiin Suomen pääministeriksi. Ei käräjätupien vakiasiakkaasta ole Suomen johtavaan ministerirooliin. Ihmissuhteeetkaan ei ole Rinteen vahvimpia ominaisuuksia median ja wikipedian mukaan taloustaidoista puhumattakaan. En kannata Rinnettä Suomen pääministerin vaativaan rooliin.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen Vastaus kommenttiin #9

Samaa mieltä. Antti Rinteestä ei ole vasuunalaisiin valtiollisiin tehtäviin, koska hän on pelkkä ay-mies.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö Vastaus kommenttiin #12

#12.MK. Totta. Antti Rinne on pelkkä ay-mies henkeen ja vereen. Hänen ulkopoliittiset näytönsä ovat kovin heppoisia ja arveluttavia. Pääministeri joutuu kantamaan suuren vastuun Suomen ulkomaanpolitiikasta sekä koko hallituksen toiminnasta ja maan edusta. Parempiakin kuin Rinne löytyy pääministerin mandaatille Suomesta. Tosi on.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

12#. MK. Spekuloidaanpas! Kuka tai ketkä lähtisivät Rinteen demareiden kanssa hallitukseen kevään ek-vaalien jälkeen, mikäli SDP voittaisi vaalit?? Ketkä haluavat yhteistyöhön SDP:n ja Rinteen kanssa?? Tässä eräs US-arvio:

http://sampoterho.puheenvuoro.uusisuomi.fi/262952-...

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari

Mitä kauemmin tämä poliittisten lakkojen hölmöily jatkuu, sitä enemmän se kaatuu ay-väen omaan nilkkaan ja sitä kautta myös SDP:n suosioon. Mielenkiintoista on nähdä seuraavat kannatusluvut.

Kysymys on siitä, mitä äänestäjät ajattelevat poliittisten lakkojen oikeutuksesta. Vaikka hallituksen lakiesitys ei ole vielä edes valmis, ay-liike ryhtyy vastustamaan sitä väitteellä, että se kaventaisi työntekijän oikeuksia. Irtisanomisen perusteet eivät muutu. Jos joku tehtävä loppuu, on tarjottava toinen työ. Käytännössä se on lähes mahdotonta alle 10 hengen yrityksessä. Ay-väkeä ei kiinnosta miten pikkuyritys sijoittaa esim. korttinsa menettäneen kuorma-autonkuljettajan.

Nyt ei keskustella yksityiskohdista vaan mielikuvista ja periaatteista.

Jos poliittisesta lakkoilusta tulee maan tapa, sääliksi käy tulevia hallituksia, eikä pelkästään oikeistohallituksia. Ehkä työnantajapuolellakin saattaa jatkossa olla halu näyttää mieltä väärää politiikkaa vastaan. Bussit voivat jäädä varikolle myös omistajan määräyksestä.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

#3.MV. Kiitos kommentista. "Nyt ei keskustella yksityiskohdista vaan mielikuvista ja periaatteista" . Näin on ja Rinteen nostamisesta pääministeriksi. En kannata. Parempiakin löytynee?

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

3.# MV. Milloinkahan politiikan teko aikuistuu. Tunteilun sijaan pitäisi pystyä lakkoilematta sovittelemaan ja neuvottelemaan vanhalla, kunnon kolmikannalla eri osapuolten kesken. Järjenkin käyttö on sallittua periaatteellisuuden sijaan. Kun on tunnetta ei ole järkeä. Ketä lakkoilut oikein auttavat? Perse-penkkiin tyyli ei paranna taloutta. Härkäpäisyys on pahasta myös työnantajapuolelta. Yhteispelitaitoa, solidaarisuutta ja kurinalaisuutta tarvitaan. Muuten ei kunnian kukko laula.

Suomen etu on kaikkein tärkeintä asioiden hoidossa. Ei tietyn tason änkyrä-politikointi! Politiikkahan on asioiden hoitoa. Pelurit pois politiikasta!

Jopa lapsetkin sotii ja sopii. Isäntä tietysti päättää, mutta kyllä rengillä ja piiallakin on omat oikeutensa yhtä hyvin kuin velvollisuutensakin. Yhteistuumin ja yhteispelillä kaikki onnistuu - ei ahnehtien, riidellen, mielivaltaisesti eikä kapuloita rattaisiin heitellen. Hyvinvointi-Suomessa ei pitäisi riidellä ja toimia mielettömästi. Menestys on vaikea saavuttaa, mutta helppo menettää.

Organisaatio joka riitautuu ja menettää maineensa ajautuu konkurssiin. Samoin valtion talouskin. Niin maa makaa kuin petaa!

Maltti olisi edelleenkin valttia joka asiassa.Ahneella on tunnettu lopputulema.

Käyttäjän vekotin kuva
Kyuu Eturautti

SDP on AY-liikkeen poliittinen siipi ollut jo iät ja ajat, ei Rinne ole poikkeus.

Mutta eiköhän voida rauhoittua. Tiedämme miten helppoa oppositiosta on huutaa. Se on opposition tehtävä. Kun valtaan nousee, ääni kellossa muuttuu kovasti. Populismi hiipuu varsin nopeasti silloin. Kun poliittisia päätöksiä luet, jos ei tekstissä puolueen nimeä lue niin et edes voi helposti arvata onko se punaisen, sinisen vai vihreän ministerin kynästä.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

#4. KE. TOTTA maar puhut. Oppositiosta on helppo katteettomia huutaa populistisesti... EK-vaalit lähestyvät keväällä. Tyhmempikin sen tajuaa,että "SDP on AY-liikkeen poliittinen siipi ollut iät ja ajat, ei Rinne ole poikkeus".

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Villikari, tuo väittämä, että alle kymmenen henkilön yrityksessä jonkun työn loppuminen vaatisi työntekijälle löydettävän yrityksessä uuden työn ei pidä paikkansa. Olen itse ollut työssä yrityksessä jossa yhden henkilön työ loppui eikä hänen ammattitaidolleen voitu osoitaa uutta työtä yrityksen sisältä, hänet irtisanottiin ja paikalla käyneen metallin edustajalla ei ollut mitään syytä sitä riitauttaa.

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari

Mikä sitten muuttuu? Kukaan ei tunnu tietävän. Vastustetaanko vain periaatteen vuoksi? Lakiehdotus on vedettävä pois vaikka ei kukaan pysty kertomaan mikä siinä on väärin. Irtisanomisen perusteetkin pysyvät ennallaan.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

#6.MV. Nyt tarvitaan kansallista vastuuntuntoa työmarkkinoille ja koko yhteiskuntaan...

http://mattiantero.puheenvuoro.uusisuomi.fi/262890...

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

Näyttää siltä,että Suomella ei ole malttia vaurastua, koska nousun hedelmät pyritään aina ulosmittaamaan. Pilaako poliittinen valtapeli, vaalipopulismi ja puolueiden ja etupiirien ristiriitaisuudet aika ajoin Suomen talouden sekä kestävän kehityksen? Poliitikot näyttävät olevan vain kypsymättömiä valtapelureita ja pääsääntöisesti omien etujensa ajajia? Vaalien aikana kyllä luvataan katteettomia etuja kansalle tullakseen valituiksi. Maan etu jää sivuseikaksi. Lakoilla pilataan nousun hedelmät kuten nytkin.

Monasti syyttömät kärsivät näistä poliittisista kädenväännöistä ja sapelien kalisteluista. Pitäisiko poliitikoillekin säätää tulosvastuu maan ja kuntien asioiden hoidon parantamiseksi? Tulos tai ulos!

Onko kestävän politiikan teko tullut matkansa päähän olipa ketkä tahansa hallituksessa? Itsekkyys ja ahneus vallitsevat kaikilla tasoilla puolueista ay-liikkeeseen. Oma etu ja puolueen tai järjestön etu ohittavat pääsääntöisesti maan ja sen väestön edut. Jatkuva vaalikeskeinen ajattelukin on yhteiskuntaa kalvava syöpä. Pitkäjänteisyys unohtuu. Syynä poliittinen ahdasmielisyys, likinäköisyys ja yhteistyökyvyttömyys. Demokratian heikkoutena onkin aina riitelevät puolueet ja etujärjestöt. Ei ihme, että tuloksena on nähtyjen sekametelisoppahallitusten rimanalitukset ja piittaamattomuudet Suomen ja sen kansan eduista. Kansantalous poukkoilee hallitusten mukaan. Minne menet Suomi?

Onko jäykän periaatteellinen Suomi lakkoineen kohta Kreikan tiellä?

Aatteelliset periaatteet voivat historiassa koetusti kieroontua ja muodostua kansoille ja ihmisille kohtalokkaiksi jopa tragedioksi. Milloinkahan ahneet ihmiset ja kansat oppisivat elämään ihmisiksi? Maa saa sellaiset johtajat ja poliitikot kuin se ansaitsee äänillään. Meillä ja muualla.

Onko Suomella varaa poukkoilevaan, isänmaan etua kalvavaan politikointiin?

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

Jossitellaan hieman. Jos SDP voittaa ensi kevään eduskuntavaalit, kuten gallupit näyttävät, puolueen puheenjohtajasta Antti Rinteestä tulisi todennäköisin ehdokas seuraavaksi pääministeriksi.

Se merkitsee sitä, että Antti Rinteen tekemisiä ja taustoja tutkitaan mediassa ja muutenkin mikroskoopin avulla. Toimivaan demokratiaan kuuluu aina poliitikkojen ja vallankäyttäjien taustojen tunteeton tarkkailu ja läpivalaisu.

Nykyinen pääministeri Sipilä on joutunut median silmätikuksi ja yleiseksi sylkykupiksi ja vihapuheitten kohteeksi yrittäessään panna Suomen taloutta kuntoon. Rinne saisi varautua samanlaiseen kohteluun pääministerinä ja pelkkänä ay-pomona. Ei Rinteestä ole Suomen pääministeriksi, vaikka gallupit näyttävät demareille kuinka hyviltä. Vai yritetäänkö peukalouduilla gallupeilla panna SDPja Rinne todelliseen vastuuseen ja poliittiseksi sylkykupiksi ja kusitolpaksi? Aika näyttää. Samoin ensi kevään vaalitulokset.

Järki käteen Suomi! Meillä ei ole varaa pilata talouttamme riidellen ja lakkoillen eikä ylimielisyydelläkään. Syitä on sekä sysissä että sepissä. Sopu antaa sijaa. Sovittelua tarvitaan. Onko meillä varaa pullisteluihin ja nokkapokkaan. Sen hedelmät ovat tuhoisat. Syyttömät ja koko kansantalous kärsivät sapelin kalisteluista ja lakoista. Kreikan tiellekö tahdotaan?

Suomi tarvitsee oikeamielistä ja jämerää johtajuutta eikä poliittisia pelureita ja oman edun tavoittelijoita. Missä ovat viisaat valtiomiehet ja rauhan rakentajat?

Ei ole yhdentekevää , mitä valtakunnan vaikutusvaltaisin poliitikko on tehnyt ja jättänyt tekemättä. Tai kuinka hän toimii pääministerinä, muutenkin kuin viranhoidossaan. Millainen hän on luonteeltaan,meriiteiltään tai moraaliltaan ja kyvyiltään. Onko hän sopiva maan johtajaksi vai eikö?

Ay-johtajan Rinne tuli tunnetuksi kovan kasvona: "lakkokenraalina". Ammattiliitto Pron puheenjohtajana hän joutui käräjille metsäalan aloitettua lakkonsa sovittua aikaisemmin. Käräjäoikeus hylkäsi 700 000 euron korvausvaatimuksen, mutta tuomisi Rinteen sakkoihin. Lopulta korkein oikeus vapautti hänet sakoistakin.

Myös Toimihenkilöunionin (TU) puheenjohtajan Rinne käväisi oikeudessa.

Auto- ja kuljetusalan työntekijäliiton AKT:n lakimiehen paikalta Rinne joutui eroamaan. Syyksi mainittiin kahteen kertaan laskutetut työmatkat, mutta jotkut pitivät väitteitä keksittyinä. Taloyhtioön isännöitsijänä Rinne puolestaan hankkiutui tosiete-ja puhelusotkuun, mistä häneltä vaadittiin 25 000 markan korvauksia. Asia sovittiin.

Eikä tässä vielä kaikki. Varsinainen soppa on parhaillaan Lapin käräjäoikeudessa käsiteltävä Kittilä-case. Siinäkin Antti Rinteellä on lusikkansa sopassa. Onko siis käräjätupien vakioasiakkaasta , Rinteestä pääministeriksi? Mielestäni ei.

Ihmissuhteissakin on Rinteellä wikipedian mukaan ollut ongelmia. Pinna ei ole hänen vahvimpia ominaisuuksiaan perhepuitteissa eikä politiikassa. "Kestääkö kasetti?" Avioerot ja lakot sekä käräjöinnit kuuluvat vakiokalustoon.

Mutta jos Antti Rinne nousisi pääministeriksi, silloin mitattaisiin hänen lopullinen yhteistyö- ja paineensietokykynsä. Onko se edes Suomen etu?

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

On jo, kun eväsi kouluruuan lapsilta

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

17.# HR. Raukkamaista politiikan tekoa todellakin. Heikoimmat, avuttomimmat ja syyttömät kärsivät lakkoiluista. Hinnat nousevat tietenkin lakkoilun vuoksi. Tuskin lakkoilijat hyötyvät pitemmän päälle lakoistaan. Kuten tavallista.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

On jo, kun eväsi kouluruuan lapsilta

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

Kuka osaa laskea, mitä nämä lakkoilut maksavat Suomen kansataloudelle ja luetella ne syyttömät ihmisryhmät, jotka joutuvat kärsimään näistä lakkopullisteluista? Ja kuka osaa laskea hyötyvätkö lakkoilijat todellisuudessa? Mitä vastatoimia ja kuluja valtiovalta joutuu tekemään peittääkseen lakkokustannukset. Eli mikä on lakkoilun hintalappu?

Kyllä varmaankin demarien suosio "kasvaa kohisten" näiden poliittisten lakkojen seurauksena, ja "ääniä ropisee" niiden surauksena kevään ek-vaaleissa.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset