karikilpio

Mihin Harkimon- Jungnerin irtiotto johtaa?

Aiheuttaako  kokoomuksenkin valtapeli  persut tai väyryset?  Onko Harkimon  ja Jungnerin  poliittinen ”avioliitto” ja irtiotto merkki kokoomuksen sirpaloitumisesta ja hajaannuksesta?

Käykö niin, että kokoomus menettää havittelemansa  vaalivoiton tulevissa ek-vaaleissa eikä Orposta tulekaan toivottua pääministeriä nähtyjen sdp-voittoisten gallup-numeroiden enteillessä vaalitappiota ”sekoomukselle” ja voittoa demareille? Onko SDP:n puheenjohtaja Rinne tuleva pääministeri?

Eli tuleeko SDP:stä ek-vaalien jälkeen pääministeripuolue ja uusi sylkykuppi Suomen erimieliselle, poliittiselle mediakentälle? Suomessahan oppositio ja hallitus ovat kuin tuli ja vesi eli periaatteessa oppositio vastustaa aina kaikkea mitä hallitus  esittää.   Onko tämä mielestänne parasta mahdollista organisaatio-ja hallintopolitiikkaa? Kysyn vaan. Minusta ei.

Onko tämä   irtiotto kokoomuksesta  Harkimolta ja Jungnerilta selvä näpäys  epäisänmaalliselle ja yltiö- ja eurokapitalistiselle kokoomukselle ja  myös vastalause  kokoomuksen kaupunkivalta- ja metropolipolitiikkaa  sekä kansainvälisiä suuryrityksiä  suosivaa sote-ym.veroparatiisipolitiikkaa vastaan? Onko kokoomus liian elitistinen puolue eikä huomioi koko kansan tarpeita  kehäkolmosen tuolla puolen?

Mistä tämä Harkimon ja Jungnerin uuden puolueen perustamisajatus  johtuu pohjimmiltaan? Kenen tarpeita se palvelee?

Vai onko kysymys vain pelkästään poliittisesta revanssista, kitkeryydestä ja ja valtapelistä kuten Väyrysenkin lehmänkäännöksillä? Mitä tämä kertoo kokoomuksesta ylipäätään?

PS. Miten tämä vaikuttaa hallituspolitiikkaan eduskunnassssa?

PS2. Jälkipyykinpesua, kun H-J-lapsi on syntynyt ja kastettuja ja rekisteröity poliittiselle kentälle.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (17 kommenttia)

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

Miten tämä H-J-irtiotto vaikutta poliittiseen kenttään ja tuleviin eduskuntavaaliasetelmiin ja äänestyskäyttäytymisiin? Lisäävätkö nämä persuilut , väyrystelyt ja nyt tämä H-J-irtiotto luottamusta politiikan tekijöihin? Onko politiikka nähdysti likaista peliä eikä asiallista valtion asioiden hoitoa? Loitontaako tämä ihmisiä politiikasta?

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Saattaahan tästä tulla vastavoima Kokoomuksen liialliseen isänmaallisuuteen ja maapuolustustahtoon?

Jospa nyt muodostetaan Venäjälle ystävällinen puolue Isänmaallinen Kansanliike IKL? Eipä sitten kenenkään tarvii enää pelätä pieniä vihreitä miehiä.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

Onko euro-oikeistolainen kokoomus aina oikeassa? Onko Suomi parlamentaarinen demokratia vai diktatuurinen, eurovaltainen "EU-demokratia"?

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Onko Suomi parlamentaarinen demokratia vai diktatuurinen, eurovaltainen "EU-demokratia"?"

Suomi on puoluehierarkioiden hallitsema diktatuuri. Kuten Harkimo todisti, edes yksittäisen kansanedustajan mielipide ei merkitse mitään, eikä sitä edes kuunnella, puolueen johtoklikki määrää kaikesta. Kansanedustajilla ei ole edes veto-oikeutta, koska, jos he sitä käyttävät, heidät leimataan pettureiksi omassa puolueessaan.

EU on demokratia ainakin siinä mielessä ettei EU:n puitteissa tapahdu mitään jos joku porukasta on eri mieltä, eikä siellä siksi juuri mitään koskaan tapahdukkaan.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

Aika näyttää mahdolliset ja mahdottomat pelikuviot. Kenen hyväksi, kenen tappioksi? Eli pa-ko Harkimo omaan ex-pesäänsä?

Mikä on Lepomäen merkitys tässä kokoomuksen revohkassa? Onko kokoomuksen rivit sekaisin?

Ovatko itsekkäät ja vain omaa etuaan poliitikot ja päättäjät ylipäätään jo vieraantuneet valtapeleissään kansan harmaasta arjesta? Missä luuraavat aidot valtiomiehet? Onko liiallinen vaalikeskeinen ryhmäajattelu yhteiskuntaa kalvava syöpä?

Käyttäjän KansalainenKane kuva
Markku Nieminen

Paljon hyviä kysymyksiä joihin saamme ehkä vastauksia lähitulevaisuudessa. Hyvää tässä on mielestäni se, että Kokoomuksesta lähtijä on bisnesmaailman, ettenkö sanoisi tähti. Kokoomushan on profiloitunut juuri sitä tukemaan, ajamaan ja suosimaan koko kansan kustannuksella ja silti irtiotto on tosiasia.

Omasta mielestäni, tämä saattaa koitua koko länsimaisen demokratian voitoksi ja kirkastukseksi ja korporaatioitten ja hyväveliverkoston vahingoksi. Niiden vahingoksi, jotka ovat vastuussa demokratian alennustilasta ja sananvapauden sensuurista, sekä itsenäisen Suomen tuhosta!

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

#5. Kyllä ääniharava ja bisnesmaailman tähti-Harkimo on paha piikki kokoomuksen lihassa eroamisineen ja julkisuuksineen. Hyvää tuuletuskeskustelua!

"Tämä saattaa koitua koko länsimaisen demokratian voitoksi ja kirkastumiseksi ja korporaatioiden ja hyväveli-verkostojen vahingoksi. Niiden vahingoksi, jotka ovat vastuussa - (Sitä kantamatta ja sitä paeten!) - demokratian alennustilasta ja sananvapauden sensuurista, sekä itsenäisen Suomen tuhosta!"

Hyvä realistinen pelkistys, missä mennään nykyisessä "hyvinvointi"-Suomessa. Kaikilla ei suinkaan pyyhki hyvin! Osa elää pahoinvointi-Suomessa.

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Vieraantuminen puolueiden harjoittamasta pakkovallasta toivottavasti yleistyy täyspäisten ja ei-vielä pilattujen poliitikkojen keskuudessa. Mitä demokratiaa se on, kun äänestystulos on kuin osallistumisen ilmaiseen gallupiin.

Lopputuloksen päättävät kuitenkin puolueet ja aina oma etu ja lehmänkaupat edellä. Tällaiseen edustuksellisuuteen on syytä tulla muutos.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

#6. Juuri noin kuten sanot: ""Tällaiseen edustuksellisuuteen on syytä tulla muutos." Mitä kansanvaltaa ja demokratiaa nykyinen valta on: irvikuva siitä; intreessii- ja ryhmäkeskeistä harvainvaltaa ja puolue -ja ay-politikointia vain. Lyhyesti sanoen sekametelisoppahallintoa.

Lopputulos on kuten sanot lehmäkauppoja ja vastuun siirtoa seuraavalle hallitukselle. Kuten surullisen kuuluisassa sote-säheltämisessäkin. Palkkoja ja etuja kyllä osataan nostaa ja järjestää itselle ja leikata muilta. Näin on marjat ja viljat ja näreet. Tämäkö on sitä oikeudenmukaisuutta ja yhdenvertaisuutta ja kansanvaltaa? Joidenkin pahoinvoinnin kustannuksella.

Äänestämisestäkin pitää kohta maksaa tällä menolla! Mitä aitoa demokratiaa tämä on? EU/EMU päättävät missä mennään ja miten ja kenen hyväksi.

Pekka Iiskonmaki

Toivottavasti saadaan yli puoluerajojen talonpoikaisjärkeä päätöksiin.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

#7. Puhut pelkkää asiaa, Pekka. Näin on! Ei enää "töllön töitä",vaan maalaisjärkeä ja inhimillisyyttä päätöksiin! Kuin kreivin aikaan...

Käyttäjän KansalainenKane kuva
Markku Nieminen

Toivoa sitä todella sopii ja sitä vahvistaa, onneksi vihdoinkin, tällaiset irtiotot. Hatun noston arvoinen suoritus Hjallikselta.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

#11. Todellakin: "Hatun noston arvonen suoritus Hjallikselta" ja talvella karvahatun...tai piponkin. "Vihdoinkin tällaiset irtiotot." Det smaker mera! Niitä täytyy saada lisää, jotta politiikan teko puhdistuu ja avautuu kähminnöistä ja laskelmoinneista. Rehti peli eli fair play politiikassakin! Tätä kaivataan koko poliittisessa kentässä. Toivottavasti!

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

Kokoomuksen taustavaikuttaja, vanha kehäkettu ja guru Ben Zyskowicz on huolissaan Ylellä: "Hjallis Harkimo voi viedä "ratkaisevat äänet."

Pelätään selvästi jo , että valheellinen työväenpuolue-kokoomus joutuisi oppositioon "töllön hallitusteoistaan"/ Käteinen ja Stuppi! Kuinka kokoomuksen silloin käy? Mitä kylvää sitä niittää!

https://yle.fi/uutiset/3-10169103

https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/246707-ben-zyskow...

Käyttäjän KansalainenKane kuva
Markku Nieminen

Juuri niin. Benhän on "hoidellut" puolueen terve(empi)järkisen siiven pitämisen puolueessa omilla kommenteillaan. Kommenteilla joilla ei puolueen linjaan ole koskaan ollut mitään vaikutusta! Hänhän on aina esittänyt jonkinlaista moraalin ylläpitäjän ja vartijan roolia puolueessa.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

YLE/ILTA-SANOMAT: Harkimo perustamassa Liike Nyt ry-nimistä yhdistystä:

https://yle.fi/uutiset/3-10168626

Lisää vielä uutta Ylellä:

https://yle.fi/uutiset/3-10170238
---------------------------------------------------------------

+++PS. Asian vierestä: YLE: Väyrynen vetäytyy keskustan pj-kisasta:
https://yle.fi/uutiset/3-10170354
----------------------------------------------------------------

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

Jälkipyykinpesua kun Liike Nyt ry-lapsi on kastettu ja rekisteröity ja saanut julkisen arvostelunsa:

https://fi.wikipedia.org/wiki/Liike_Nyt

SIVUSTO: http://www.liikenyt.fi

*Perustaminen: https://liikenyt.fi/2018/04/liikenyt-perustaminen-...

*Ilta-Sanomat: "Harkimon poppoo juoksutti Yleä ja mediaa tempullaan sata-nolla. Lopputuloksena paljon savua ja tussahdus."

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005650760.html

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset