karikilpio

Eduskunta ,# MeToo ja luvaton/luvallinen seksi

Espoolaislääkäri Juhani Partanen on keksinyt kieliposkella mielestään oivan ratkaisun  #metoo-ongelmaan. Nyt pitää laatia yhdyntälupakaavake.  (HS/Lyhyesti/12.3.2018).  Asiaan liittyy silti monia eri näkökulmia, jotka tulisi myös ottaa visusti huomioon. Ongelma on kuitenkin vakava asia uhrin kannalta, kun puhutaan raiskauksesta ja pedofiasta. Ne eivät ole enää irvistelyn aiheita.

   - ”Eduskunnassa on käsiteltävänä lakialoite, jonka mukaan  sukupuoliyhdyntään on saatava kumppanin lupa. Myöntymyksen mahdollista myöhempää todentamista pidetään kuitenkin vaikeana, ja hankaluutta pohtimaan ollaan asettamassa asiantuntijatyöryhmä. - Ratkaisu on kuitenkin  yksinkertainen.  Laadittakoon kaavake, jossa tapahtumaan myönnetään suostumus.
Lupa voisi olla kertaluontoinen, useita yhdyntöjä salliva tai määräaikainen. Kaavakkeen tulee tietysti mahdollistaa luvan peruminen mielen muuttuessa.”   - Näin siis espoolaislääkäri.

Keistähän tuo panoasiantuntijatyöryhmä koostunee? 

Lisäksi tulee mieleen pitäisikö kahden todistajan allekirjoittaa sanottu yhdyntälupakaavake kuin valtakirja ikään, jotta paperi olisi juridisesti pätevä.  Koskisiko kaavake asemaan, ikään ja sukupuoleen katsomatta pelkästään sinkuja vai  olisiko se tarkoitettu myös muille  intiimiin sukupuolisuhteeseen innokkaasti pyrkiville? Jopa aviossa oleviakin.  Sitä ei jutussa tarkemmin kerrota.

Mutta rikkoisiko kaavake  intimiteettipykäliä  ja tasa-arvolakia?  Tuskinpa äkillisessä, väkisinmakaamis- ja  raiskaustapauksissa ehtisi kukaan sanottua kaavaketta täyttämään.  Pedofiilitapaukset ovat vielä oma lukunsa ”ei-papillisissa-tehtävissä”.   Rikoslaki on niitä raukkoja varten.

Pitäisikö jälkikäteiskontrollia  silmällä perustaa valtiollinen siveysvirasto , johon kaavakkeet aakkosjärjestyksessä  rekisteröitäisiin  mahdollisia väärinkäytöksiä silmälläpitäen?

Työttömyyttäkin voitaisiin poistaa perustamalla valtuutettu valtakunnallinen  siveysasiamies/-nainen, jonka alaisina toimisivat  korkeamoraaliset siveystarkastajat  kunnittain.  En tarkoita vanhakantaisia pillupoliiseja.

Miten tämä metoo-juttu sitten suhteitettaisiin kunnialliseen halaukseen,  itsensä kauppaamiseen tai prostituutioon, onkin asian kääntöpuoli sukupuolesta riippumatta?  Ajattelen myös  työpaikkalähentelyjä, lato-/ravintolatansseja, pikkujouluja, syrjähyppyjä ja  tyrmäystippoja sekä kotibileitä.   

Kauniimpi sukupuoli tekee kaikkensa tekotisseineen ja töröhuulineen  tavoitteenaan , ”kuinka  miljonääri naidaan.”  Samoin auervaarat,  playboyt ja kaupparatsut jne, jotka tekevät laatutyön.

Tunnettuja ovat ex-missien kitkerät sanonnat  tappion hetkellä, ”että jos olisin päässyt aiemmin tutustumaan tuomaristoon, olisin kyllä voittanut Miss-Universum-tittelin.”  Donald Trumpin liehittelyt ja lähentelyt  ovat metoo-jutuissa tästä hyvin esillä.  Juorupalstat ovat muitakin #metoo-juttuja täynnä. Se kun on nyt niin kovasti muotia. - Entä ne kitkerät syrjityt, joita ei  edes lähennellä?

Saa nähdä , millaisen ruutiratkaisun eduskunta keksii ”suuressa viisaudessaan”   tähän  luvalliseen/luvattomaan ja kimuranttiseen pano-ongelmaan.  Aika näyttää.

YHTEENVETO: Yksikin raiskaus on liikaa.

 

 

 

 

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (84 kommenttia)

Toni Rintala

Kaavake on aika turha, kun kumpi tahansa osapuoli voi kieltäytyä vaikka kesken aktin. Sen verran se toisi turvaa, että itse aktiin on menty suostumuksen kera. Mutta aina voi väittää tehneensä allekirjoituksen pakotettuna. Pitää siinä olla kahden todistajankin allekirjoitus.
Kimurantti pano-ongelma!

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Etukäteenkään tehty kirjallinen sopimus ei estä sukupuoliyhteyden muuttumista raiskaamiseksi....

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

Näin on. Ihmisen itsemääräämisoikeutta ei saisi loukata näin intiimissä asiassa. Asia ei ole irvistelyn aihe. Siihen pitää tarttua tarmokkaasti ja eliminoivasti.

Yksikin raiskaustapaus on liikaa. Uhrille jää tästä ikuiset traumat.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Raiskauksen uhrien kustannuksella pilailu on toki jo itsessään makaaberia puhumattakaan siitä että pilailija sattuu olemaan terveydenhoidon erikoisasiantuntija. Muistutettakoon tässä yhteydessä, että lakialoitteelle suostumuksen puutteen nostamisesta ensisijaiseksi raiskauksen tunnusmerkistöksi on olemassa ikäviin ja vielä makaabereimpiin tosiasioihin pohjaavat tilastolliset ja kokemukselliset perusteensa.

Suomessa nimittäinkin raiskataan vuosittain noin 15 000 naista ja lukumäärä nousee peräti 46 000:een kun mukaan lasketaan raiskauksen yritykset ja tilanteet, joissa nainen on ollut puolustuskyvytön.

http://web.archive.org/web/20110725170144/http://w...

Rikoslakiin kirjattuun tunnusmerkistöön tehtävä painopisteen muutos helpottaa olennaisesti rikoksen uhrien asemaa oikeusprosessissa ja toivon mukaan myös pienentää arvokäsitysten muuttumisen kautta toteutuneiden rikosten kokonaismääriä....

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

#2.Saavatko raiskaajat mielestäsi liian lieviä rangaistuksia? Raiskatulle uhrille tästä jää aina elinikäinen trauma.

Mitä mieltä olet konfiskaatiosta eli rikoksentekovälineiden luovuttamisesta valtiolle? Auttasiko se vai terapia?

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Länsimaiseen oikeuskäsitykseen eivät ruumiinrangaistukset nivelly, joten ainoa rikosseuraamuslaitoksen keino pienentää seksuaalirikoksiin syyllistyneiden uusimisriskiä ovat rangaistukseen sisältyvät terapiamuotoiset hoito-ohjelmat.

Itsessäänhän raiskauksesta langetettavat tuomiot ovat lieviä (vuonna 2016 mediaanirangaistus raiskauksesta oli tasan 20 kuukautta ehdotonta vankeutta). Rangaistustaso taas ei ole yksinomaan lainsäädännöllinen, vaan paremminkin oikeuskäytäntöön kuuluva seikka - ehdotettu suostumuksen puutteen nostaminen raiskauksen ensisijaiseksi tunnusmerkistöksi ei siis välttämättä johda rangaistusten ankaroitumiseen...

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö Vastaus kommenttiin #7

#7. Onko ehdollinen tuomio karhunpalvelus ja tehoton uusimisriskiä ajatellen?

1)Seksuaalirikosten uusimisprosentti on muita rikoksia pienempi tutkimuksissa:

https://www.mtv.fi/uutiset/rikos/artikkeli/harva-s...

2) Ylilääkäri tarjoaisi seksuaalirikollisille lääkehoitoa vankeustuomioiden sijaan.

http://www.ts.fi/uutiset/kotimaa/3377361/ylilaakar...

LISÄÄ aiheesta ks.googesta: "seksuaalirikollisten uusiminen"

Vankiloissa seksuaalirikolliset kuuluvat alimpaan kastiin vankien hierarkiassa.

Pekka Pylkkönen

Kysymyksenasettelussa ei käytetty sanaa "raiskaus" vaan "seksuaalinen kanssakäyminen". Olisi melkoisen uskomatonta että 15.000 raiskauksesta vain 500 ilmoitettaisiin poliisille.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Seksuaaliseen kanssakäymiseen pakottamisesta on kysytty - myös muista rikosuhritutkimuksista käy ilmi, että noin 2 prosenttia aikuisista naisista ja 0,1-0,3 prosenttia aikuisista miehistä on joutunut viimeisimmän vuoden aikana seksuaalisen väkivallan tai sen yrityksen kohteeksi. Ilmoituskynnys on siis jostain syystä korkea ja erityisesti siinä mielessä lakialoite on perusteltu...

https://helda.helsinki.fi/bitstream/handle/10138/1...

Pekka Pylkkönen Vastaus kommenttiin #32

Seksuaalisen väkivallan vai raiskauksen uhriksi? Täsmällisyyttä.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö Vastaus kommenttiin #49

#49. Olisiko tästä Hesarin jutusta täsmentämään asiaa?

Eduskunta käsitteli raiskauksen määritelmää...

https://www.hs.fi/politiikka/art-2000005596368.html

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö Vastaus kommenttiin #49

#49. YLE/ Oikeusministeri: Rangaistuksia lapsiin kohdistuvista seksuaalirikoksista kovennettava - saatava myös uusi rikosnimike:

https://yle.fi/uutiset/3-10114185

Käyttäjän TomiSolakivi kuva
Tomi Solakivi

Isompi ongelma tuossa Antikaisen toistelemassa jutussa on otoskoko, ja sen mukana virhemarginaali. Tuossa kun on tehty niin, että muutaman vastaajan perusteella on virhemarginaaleista välittämättä lähdetty yleistämään koko populaatioon.

Asia, joka Antikaiselle on selitetty varmaan parikymmentä kertaa.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

#2. Yksikin raiskaus on liikaa.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

#2. IS:Lähes tuhat rikosilmoitusta vuodessa. Tällainen on tyypillinen raiskaajja Suomessa:

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000001050410.html

IS:Raiskaaja on usein uhrin tuttu:
https://www.is.fi/kotimaa/art-2000000894541.html

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

#1. Siinä sitä onkin eduskunnan asiantuntijatyöryhmällä moneksi kuukaudeksi tai vuodeksi pohtimista kuten soteuudistuksessakin. Jääkö peräti seuraavalle jallitukselle koko kimurantti pano-ongelma-asia? Pitkittyy ja mutkistuu ja paisuu kuin pullataikina mediassa.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Kilpiö et al. trivialisoivat näyttökysymyksen paperipalaan. Asiassa ei ole mitään huvittavaa, vaikka se näyttääkin huvittavan tietynlaisia ihmisiä. Jos lakialoitetta kritisoi, se ei välttämättä tarkoita sen vastustamista. Kysymys on näytön hankkimisesta ja sen pätevyydestä, mutta niin on monen muunkin rikoksen kohdalla. En usko, että lainvalmistelu antaa vastauksen tähän. Asia ratkennee vasta oikeuskäytännön kautta.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Miltei mahdoton näyttö tässä rikostyypissä on syytä ottaa huomioon tosiasiallisena tilana, kun lakeja laaditaan. Toisin on miltei kaikissa muissa rikoksissa. Väkivaltanäyttö saadaan mustelmista tai ruhjeista, varkausnäyttö toisen tavaran hallussapidosta, kunnianloukkausnäyttö julkaistuista kirjoituksista tai videopätkiltä j.n.e. Väkivallattoman ja "helposti" sujuneen raiskauksen kohdalla sitä ei saada mistään, jos ei todistajia ole ollut paikalla, kuten useinmiten on asian laita.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Kaliforniassa samanlainen laki on ollut voimassa vuodesta 2014. Siellä suostumukseksi on katsottu mm. nyökkäys ja lähemmäksi siirtyminen. Mietin kommentissani sitä, kuinka näyttää helpommalta saada näyttöä suostumuksesta kuin sen puutteesta. Tällainen nyt ei ainakaan mitenkään erityisesti "suojele" naisia. Asialla kun on kaksi puolta: suostumus tai sen puute.

Turha syyttää vanhoillisia tuomareita tai valamiehistöä, tai erilaista menettelyä syyllisyyskysymyksen ratkaisemisessa Yhdysvalloissa.

Ruotsissa lain pitäisi tulla voimaan kesällä.

Kovasti sanotaan, että todistustaakkaa ei tällä lailla käännetä, mutta tätä on syytä pelätä.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #11

Voitaisiinko ajatella, että suostumus vaadittaisiin laissa, mutta vastustelun puute tulkittaisiin suostumukseksi?

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #12

Ei, silloinhan koko muutoksen takana oleva ajatus kääntyisi itseään vastaan.

Kyllä KKO nykyäänkin ottaa kantaa suostumukseen ja sen puutteeseen, mikä ei tietysti estä lain muuttamista.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö Vastaus kommenttiin #11

#11. Vaikuttaako ihmisen sosiaalinen asema mitenkään toimenpiteisiin ja tuomioistuinkäytäntöön?

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #22
Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö Vastaus kommenttiin #23

#23. Ovatko kaikki tasa-arvosia juridisesti? Jos tekijä on ylempään statukseen kuuluva, hän saa paremman kohtelun kuin alempaan luokkaan kuuluva. Ja etenkin, jos on kansankynttilä kuten opettajat,lääkärit,papit, poliitikot, opettajat ja urheiluvalmentajat jne , jotka voivat käyttää härskisti asemansa hyväksi kuten konkreettisesti julkisuudessa on hyvin käynyt lähiaikoinakin ilmi.

USA, katolinen kirkko jne...

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #27

USA:ssa jää jatkuvasti kiinni nuoria opettajia (useimmiten naisia) alaikäisiin oppilaisiinsa sekaantumisesta ja tuomiot ovat useita vuosia vankeutta. Äsketttäin taisi joku naisvoimistelun valmentaja jäädä kiinni. Tällekin tulee pitkä kakku, ja työnantaja velvoitetaan maksamaan naisille miljoonakorvaukset.

Naisopettajilla ei Yhdysvaltain pedofiilisysteemin mukaisesti ole tulevaisuutta ainakaan opettajina. Poliisin tulee ilmoittaa jokaisessa uudessa asuinpaikassa että tällainen henkilö on muuttanut naapurustoin.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö Vastaus kommenttiin #30

#30. Jenkkilässä on tunnetusti kovat rapsut. Siellä pisimmillään ei koskaan vapaudu siviiliin. Sanottu voimistelijoidenkin "kunto"lääkärikään. Tuomiot elinikäisiä, ei elinkautisia /12-15 vuotta kuten meillä. Satoja vuosia muistaakseni kovimmillaan. Myös kuolemanrangaistuksia on joissakin osavaltioissa. Meilläkö hyssytellään??

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #33

Ei hyssytellä. Meidän systeemimme on selvästi parempi: uusintarikollisuus on meillä inhimillisen lähestymistavan vuoksi huomattavasti alhaisempi. Yhdysvaltalaiset vankilat ovat pitkälti yksityisiä laitoksia, joissa kaikenlaiset hirveydet rehottavat.

Eivät pitkät rangaistukset tai kuolemantuomion uhka toimi rikoksia ehkäisevinä, niillä ei ole yleisestävän tavoitteen mukaista vaikutusta. Toki kuolemantuomio on erityisestävä vaikutukseltaan.

Yhdysvaltain vankilat ovat epäinhimilliset ja niissä on absoluuttisestikin laskettuna eniten vankeja maailmassa, yli 2 miljoonaa. Väkilukuun suhteutettuna Kiinassa pitäisi olla yli 8 miljoonaa vankia. Todellinen luku on kuitenkin hieman yli 1,5 miljoonaa.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö Vastaus kommenttiin #38

#38. Tässä Ylen uutislinkit sanotusta USAn "siveellisestä" urheilulääkäristä:

https://yle.fi/uutiset/3-10036090
https://yle.fi/uutiset/3-10039530

Liekö meillä Suomessa vastaavaa? Mr.Panohimoja?

Pitäisikö prostituutio laillistaa Suomessa Saksan tavoin puutteiden ja raiskauksien poistamiseksi? Vai toimiiko porno varaventtiilinä?

NÄIN meillä Suomessa ja Lieksassa:

http://www.iltalehti.fi/politiikka/201803122200805...

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö Vastaus kommenttiin #38

#38. Mitenkähän Venäjällä ja Kiinassa raiskaaminen on kriminalisoitu?

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö Vastaus kommenttiin #38

#38. Entä ulkomaalaiset maahanmuuttajat ja pakolaiset , ovatko he samalla viivalla suomalaisten kanssa vai eivätkö? Onko heillä kenties poliittisesti erivapauksiakin? Asia on poliittisesti joillekin arkaluontoinenkin.

Juha Hämäläinen Vastaus kommenttiin #30

Olen lukenut näistä tapauksista USAssa, joissa nainen kuten opettaja on harrastanut seksiä alaikäisen pojan kanssa. Ne kyllä lähinnä huvittävat. Eihän yksikään miehenalku kärsi seksistä naisen kanssa. Väittämäkin on absurdi. Että tällaisesta laitetaan nainen kiven sisään, se kertoo enemmänkin yhteiskunnan kaksinaismoraalista ja elämänvastaisuudesta.

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen Vastaus kommenttiin #37

"Eihän yksikään miehenalku kärsi seksistä naisen kanssa. Väittämäkin on absurdi."

Ymmärrän pointtisi ;) mutta kyllä sillä jotain eettismoraaliseen kehitykseen vaikuttavaa haittavaikutustakin varmaan voidaan osoittaa olevan. Ainakin samaan tapaan maailmankuvaa ja elämänluottamusta järkyttävä kuin jos pikkulapselle paljastetaan liian aikaisin ettei joulupukki asukaan Korvatunturilla, koska Stalin miehitti alueen jo 1940 ja pakolaisjouluhallitus joutui evakkoon Rovaniemelle.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö Vastaus kommenttiin #37

#37. Kumpi sitten lienee törkeämpää: A) jos mies/miesjoukko raiskaa tytön/naisen vai B) jos nainen raiskaa pikkupojan/tytön tai naiset joukolla miehen? C) Entä homoraiskaukset ja rangaistukset?

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö Vastaus kommenttiin #44

Toisaalta voidaan kysyä oikeutetusti, ovatko pedofilius ja raiskaaminen sukupuolivietin ja panohimon epäkypsiä ja epäempaattisia,lyhytjännitteisiä ja sivistymättömiä sekä eläimellisiä käyttäytymistapoja, toimintamalleja ja reagoimistyylejä. Miksi pedofiilit ja raiskaajat toimivat niin? Se on ydinongelma? Ja miten sitä voidaan terapoida? Onko malli muutettavissa vai ei? Onko vankilarankaisu väärä tapa suhtautua pedofiileihin ja raiskaajiin? Eli onko se tehoton uusimisriskin kannalta? Mikä malli parempi eristämiseen? Mielisairaalako? Vai vankimielisairaalako?

Joka tapauksessa ne ovat ei-hyväksyttyjä, kielteisiä ja laittomia sekä rangaistavia ja sopimattomia jopa sairaitakin käyttäytymistapoja ihmisten välisissä suhteissa.

Onko tässä pääkysymys ihmissuhde- ja kommunikointiongelmista ja -vaikeuksista?? Tekijä on ns. suoran toiminnan tyyppejä, eikä kykene harkitsemaan tekonsa seurauksia itselle ja muille. Vai sairaudesta?

Mitä mieltä juristit, kriminologit, psykiatrit ja psykologit ovat asiasta?

Avainkysymys kuuluukin , mistä pedofilius ja raiskaaminen johtuvat? Miksi tietyt ihmiset käyttäytyvät niin? Eivätkö he osaa hillitä himojaan ja itseään kuten lainkuuliaiset kolleegansa? Mikä motivoi heitä toimimaan ei-hyväksyttävällä tavalla? Viisaat käyttäytymistieteilijät vastatkaa!

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen Vastaus kommenttiin #22

"Vaikuttaako ihmisen sosiaalinen asema mitenkään toimenpiteisiin ja tuomioistuinkäytäntöön?"

- Toki vaikuttaa, ja myös kulttuuritausta kuten viime viikkoinakin on nähty mm. Helsingin käräjäoikeuden päätöksessä. Esimerkkitapauksessa puolustus pyysi ottamaan huomioon syytetyn joutuvan vaikeaan sosiaaliseen asemaan, jos hän saa vankeustuomion. Oikeus totesi, ettei kantajaosapuolen suostumuksen puutteesta ole riittävää näyttöä, kun hyttiin muidenkin läsnäollessa päästetty tuntematon mies on oman kulttuuritaustansa pohjalta itse arvioinut tulleensa yhdessä tuumin hyväksytyksi seksikumppaniksi, ja melkoisen juopunut nuori nainen ei ollut herätessään jaksanut huutaa apua tai työntää tunkeilijaa pois päältään. Puolustus on siis onnistuneesti vedonnut paitsi kielimuuriin myös kulttuurieroon lieventävinä tekijöinä raiskaussyytöksestä vapauttavassa päätöksessä. Joissain alakulttuureissa lisäksi väkisinmakaaminen myös oikeuttaa miehen pitämään uhriaan 'laillisena' morsiamenaan, mitä kihlausta ei jälkikäteen esitetty katumus tai tuomiokaan välttämättä pura, muttei ko. syytetty tiettävästi vedonnut tähän oikeuteensa. Sen sijaan hän oli vedonnut ilmeisen onnistuneesti siihen, että erottuaan ennen oikeudenkäyntiä vaimostaan hän on joutunut yksinhuoltajaksi, mikä olisi ylivoimaisen raskasta mikäli hänet tuomittaisiin raiskauksesta. Siitä ei ole mitään näyttöä, että avioero olisi tehtailtu sopivasti käräjätarpeisiin.

Suomalaisten olisi siis hyvä laajentaa poikkikulttuurista ymmärrystään ja tiedostaa, etteivät muunkulttuuriset aina tosiaankaan itsestäänselvästi ja lähtökohtaisesti ole se sopeutuva osapuoli, vaan ainakin nykysuomalaisen oikeuskäytännön mukaan jopa päinvastoin.

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen Vastaus kommenttiin #25

Eräässä toisessa tapauksessa puolustus huomautti ehkä osittain aiheellisestikin, että raiskaustuomio koituisi syytetylle suureksi häpeäksi kotimaassaan, mikäli hän joutuisi palaamaan sinne mahdollisen kielteisen turvapaikkapäätöksen jälkeen. Tässä kasattiin myötätuntopaineita sekä raastuvanoikeudelle että maahanmuuttoviranomaisille ihan korrektein sosiaalisin perustein.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö Vastaus kommenttiin #11

#11. Mikä on sitten rikosoikeudellisesti laillista seksiä? Tässä nettipoliisin vastaus:

http://markofobbaforss.puheenvuoro.uusisuomi.fi/13...

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

#8. Tämä ei ole mikään irvistelyn ja huumorin aihe mielestäni. Kuten aiemmin kirjoitin, raiskatuille jää asiasta koko elämän pituinen trauma. Raiskaajien kuvat pitäisi julkistaa mediassa varoituksena muille. Ehkä kovakaan rangaistus ei heitä paranna. Mitä sitten raiskajille pitäisi tehdä? "Asia ratkennee (tervejärkisen) oikeuskäytännön kautta." (Vertaa kommenttia 67 alla.)

Rikoksen uhrin kohtalo on kautta aikojen ollut unohdettu, mutta rikoksentekijästä pidetään poliittisesti kohtuuttoman suurta huolta. Rikosoikeuden professori Inkeri Anttila jo aikoinaan yritti ajaa rikoksen uhrin asemaa paremmaksi, mutta ilman vaikutusta. Kysytäänkin, ovatko raiskaussäädökset liian lieviä, ja onko rikollisilla ylipäätään liian hyvät oltavat ja kohtelu vankiloissa?

Poikkeuksena tosin se, että homot, raiskaajat ja pedofiilit kuuluvat luotettavien asiantuntijatietojen mukaan alimpaan kastiin vankilahierkiassa. "Kunnon konnat" kohtelevat näitä "jammuja" kovakouraisesti mennen tullen, ja siksi heidät asutetaan ns. pelkääjien osastoille suojaan muiden väkivallalta.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö Vastaus kommenttiin #53
Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #54

Ei löydä sivua, ilmoittaa näin.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö Vastaus kommenttiin #55

Entäs googlettaen "Terveyskirjassto: Raiskaus - Duodecim"?

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #56

Löytyy, mutta mitä tästä?

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö Vastaus kommenttiin #57
Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #59
Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #61

Kannattaa lukea koko rikoslain 20 luku. Tuo on ainoastaan mahdollisimman suppea määritelmä seksuaalirikollisuudelle. Täällä näyttää yhdestä kommentista päätellen olevan täysin väärä käsitys mm. suojaikärajoista. Olen kommentoinut tuota ja viitannut ko. pykälään.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö Vastaus kommenttiin #60
Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #64

Ei täällä kukaan näytä tarkastavan mitään, sen verran omituisia kommentteja saa toisinaan lukea. Laki on kuitenkin ensisijainen lähde, ei Laki24.fi.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö Vastaus kommenttiin #66

Tosi on. Mutta kun ei ole kaikilla uusinta, voimassaolevaa Rikoslakia hallussa.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö Vastaus kommenttiin #69

#69. Aina viisastuu pöljäkin, kun joku suuri asiantuntija opastaa. Kiitos hyvästä vinkistä!

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö Vastaus kommenttiin #59
Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

#8. "En usko,että lainvalmistelu antaa vastauksen tähän. Asia ratkennee vasta oikeuskäytännön kautta." - Olen samaa mieltä. Oikeuskäytäntö on yksi avaintekijä. En kannata ehdollisten tuomioiden antamisista seksuaalirikollisille eikä aina muillekaan. Vankiloidenkin erityisestävä eli uusimisriskiä alentavaan merkitykseenkään ei paljon uskota. Ehkä joku terapia ja kemiallinen lääkehoito auttaa parhaiten. Yleispätevää ratkaisua on vaikea löytää. Kastroinnistakaan ei ole kuulemma hyötyä. Halu/himo/tarve säilyy.

Vertaa kommenttiin #36. alla.

HUOM! Raiskaus ja pedofia eivät ole mitään naurun ja irvailun asioita. Yksikin raiskaus on liikaa. Missä on lapsen ja naisen arvo ja itsemääräämisoikeuden raja?

Lähinnä espoolaisen lääkärin kirjoituksessa oli irvailtavaa yhdyntätälupa- kaavakkeen täyttö #MeToo-tapauksien pohjalta. - Malliin "Saku Sytkyttäjä Sotkamosta, esitän kanssanne sukupuoliyhdyntää." - Se oli aasinsiltana jutulle.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

Mielestäni tuollaisen "suostumuksen puutteen" kirjaaminen lakiin on ihan ok ja suositeltavakin. Ymmärrän tosin sen ettei se konkreettisesti juurikaan auta ketään verrattuna nykylakeihin.

Kyseinen laki olisi kai lähinnä symbolinen toimenpide. Mutta jo senkin takia että tästäkin keskusteluaiheesta päästäisiin, niin mitä väliä tuollaisen kirjaamisella on lakiin? Jos se auttaa edes henkisesti jotain, niin why not.
---------------------------
Aidosti rangaistuksia voisi raiskauksista nostaa IMHO (muut keinot myös mukaan parhaalla nykytietämyksellä, on sitten terapiaa lisää tahi muuta pidemmän rangaistuksen lisäksi). Tällaiset keskustelut vievät aikaa ihan konkreettisilta auttamiskeinoilta, joten kovasti toivoisi että sen kuin vain laitatte sen suostumuksen sinne lakiin - vaikkei sitä siis koskaan juuri kukaan pysty todistamaan ellei ole ottanut Axel Smithiltä oppia ja sekin (salakuvaus/videointi) olisi sitten rikos eli aika vaikeasti kenellekään suositeltavissa....

Aihehan itse on tosi tärkeä... toivoisin vain vähän älykkäämpiä ratkaisumalleja.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

#10. Mitä "älykkäämpiä ratkaisumalleja" itse esittäisit tähän kesto-ongelmaan. Ennalta/yleis- ja erityisehkäisevässä mielessäkin. Vankila tuskin parantaa tätä "tautia". Eivätkä ehdolliset tuomiotkaan.

Missä sanktio tai seuraamusmallissa uusimisriski olisi pienin seksuaalirikollisten keskuudessa? Se olisi ydinasia.

Pekka Iiskonmaki

Minua metoo etoo. Mummot kehuvat olleensa nuorena haluttuja.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

#13. Toisaalta #Me Too-kampanja on vuoden 2017 tärkein avaus. Nyt tulilinjalla on jatkuvasti mm. Yhdysvaltain presidentti Donald Trump ja hänen naissuhteensa - Ynnä muut päivittäiset #MeToo-paljastukset milloin mistäkin.

Pekka Iiskonmaki

#81
Naiset muuttuvat näkymättömiksi viisikymppisenä.

Sitten ne muistelee kaiholla miten haluttuja olivat parikymppisinä.

Siinä on aina hyvän naisen lisää.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö Vastaus kommenttiin #82

#82. Niinhän se on Pekka, että kauneus katoaa iän mukana, mutta rumuus sen kun lisääntyy. Pappaiässä entiset tyttöystävät tulevat kelkalla vastaan. Joillakin Trumppiakin paljon nuoremmilla uroksilla on kuitenkin salaisena tai julkituotuna toiveena - ainakin puheissaan, "että saispa vielä joskus nuorta ja nättiä, niin voisi olla vaikka pari päivää syömättä." Naisillakin on omat salaiset tavat ja toiveet komeista prinsseistä.

Jotkut "siveyden sipulit" ja ns.seinäkukkaset menevät ulkomaille "astuttamaan" itseään paikallisilla gigoloilla, kun jäävät Suomessa lempeä vaille tai muuten ollaan liian kranttuja. Tämä on sitä seksikäytännön valinnanvapautta. Tai jotkut "moniruokaiset" miehet menevät seiväsmatkoille idän turneelle poraansa teroittamaan. Kotituomisena saattaa olla jopa sukupuolitautikin. Such is life.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

#13. Hyvin sanottu Pekka.Moni hakee etovaa julkisuutta tällä. Aihe on erittäin arka ja tärkeä. Siihen on puututtava. Mutta herrasmiehiä/naisia tarvitaan. Lasten viettelijät ja namusedät pitäisi kitkeä pois lapsien elämää pilaamasta. Ja naisrauhakin olisi paikallaan. Mutta kun joillakin on levottomat näpit ja himokin hyrrää yliampuvasti.

"Tuntemattomassa" sanottiin hyvin: "Jos on äitiinsä tullut jopa pyytääkin." Kukas sitä nyt pakolla. Sikamaista. Rikoslakikin suojaa ruumillista koskemattomuutta, mutta suojaako se tarpeeksi hyvin on eri asia. Jokaisella ihmisellä pitää olla oikeus päättää vartalostaan ja lemmen lullistaan ja pelivälineistään. Siitä on lähdettävä. Ne ovat jokaisen yksityisomaisuutta, eikä niitä ilman omaa suostumusta tarvitse antaa yleiseen käyttöön.

Pitäisikö raiskaajien ja pedofiilien kuvat julkaista mediassa varoitukseksi muille?

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Tuntemattomassa kylläkin sanottiin, että "Antaa se tyttö, jos se äitiinsä on tullut. Ja jos se isäänsä on tullut, se jopa pyytää!"

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

#18. Hyvä, Juha oikaisusta! Näinhän se todellakin kuuluu. Kiitos!

Käyttäjän OPM kuva
Jani Virta

"Pitäisikö raiskaajien ja pedofiilien kuvat julkaista mediassa varoitukseksi muille?"

Nykyisinkin nimitietoja julkaistaan joissain tapauksissa lehdissä. Hyvin useassa tapauksessa nimiteidot jätetään julkaisematta uhrien henkilöllisyyden suojelemiseksi. Raiskaajilla ja pedofiileillä on myös vaimoja, lapsia, avopuolisoita ja sukulaisia. Raiskaajien ja pedofiilien säännönmukainen nimien julkaiseminen altistaisi nämä "sivulliset" tai "uhrit" koulukiusaamiselle, julkisuudelle ja toisi asian koko kansan tietoisuuteen.

On ihminen millainen sekopää tai raiskaaja tahansa niin yhteiskunnan tehtävänä on suojella myös tuota sekopäätä ja raiskaajaa kostolta, väkivallalta ja "omankädenoikeudelta". Laajamittainen nimien julkaisu loisi yhteiskuntaan epävakautta ja turvattomuutta jos ihmiset alkaisivat käyttämään "omankädenoikeutta" tai harrastamaan väkivaltaista syrjimistä. Jos seksuaalirikolliset tarvitsevat laittoman aseen mukaansa uskaltaakseen kulkea kadulla turvallisesti niin yhteiskunta ei ole turvallinen.

Nykyinen toimintamalli jossa nimitietoja kerrotaan valikoidusti julkisuudessa on aivan toimiva sekä uhrien että yhteiskunnallisen turvallisuuden puolesta.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

#29. Onko salailupolitiikka sittenkin pienempi paha yksilön kannalta? Entäs yleis- ja erityisestävässä mielessä kriminaalipoliittisesti?

Onko sitten tavallisten syyttömien ihmisten suhteen oikein,että nuo raiskaajat ja pedofiilit kulkevat vapaalla jalalla vapauduttuaan ja toistavat tekojaan ties monenko kerran? Onko se oikein?

Vrt. USAn tuomioistuinkäytäntö ja äskeinen urheilulääkärin metoo-tapaus ja kultamitalivoimistejatytöt. Härskiä! LUE LINKIT:

https://yle.fi/uutiset/3-10036090
https://yle.fi/uutiset/3-10039530

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

#29. ILTA-LEHDESSÄ oikein kuvan kanssa poliitikon seksisyytejuttu Lieksasta:

http://www.iltalehti.fi/politiikka/201803122200805...

Mitä mieltä olette tästä? Onko sopimatonta vai aivan oikein?

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

"Keistähän tuo panoasiantuntijatyöryhmä koostunee?"

- Tuo on varmaan selvitettävistä joistain dokumenteista, mutta sitä ei ymmärrä Erkkikään, miksi noiden heikoimman puolta "pitävien" hankkeen ensisijainen huoli näyttäisi olevan suojella itsekin käytöksestään vastuun kantavia aikuisia kuten mm. sellaisia yhdenyöntyrkkyjä juridiikan katumuspillerillä kuin oikeasti ymmärtämättömiä eli pikkulapsia raiskaajilta.

Entä miten suostumuksen puute osoitetaan aikuisten riitatapauksissa, kun osapuolet tulkitsevat sanoja ja eleitä erilaisista kulttuurisista lähtökohdista? Monissa oikeudenkäynneissä asiaa puitaessa on osoittautunut, että illan ja yön tapahtumissa mahdollisine eriasteisine seurusteluineen sujuvasti mukana ollut syytetty osapuoli ei ole enää käräjillä sitten pärjännytkään alkuunkaan ilman äidinkielisensä tulkin apua. Luultavasti juhlatunnelmissa on kommunikoitu enemmän ele- ja kehonkielitasolla, ehkä samalla aallonpituudella, jonka kielet ja kulttuurit ovatkin aamun tullen jo olleet eri maailmoista.

Korjaisivat nyt ensinnä sen lakiehdotuksensa lapsiosion ennen kuin nolaavat koko Suomen. Esimerkiksi ns. 10-vuotiaan tapauksessa 2017 tiettävästi tyttö itse on ilmaissut "suostumuksen", mutta sillä ei kyllä saisi olla mitään merkitystä raiskausluokituksessa. Vaikka lakiehdotuksen mukaan tuomiten suostumus olisi siis ollutkin, ei lapsella oikeasti ole valtuuksia tai oikeutta antaa laillista/pätevää suostumusta itseensä tai muihin kohdistuvaan rikokseen. Ymmärtämätöntä lasta ei saa vastuullistaa/syyllistää, vaan pedofiili on aina yksin vastuullinen, ellei häntä ole pakotettu rikokseensa esimerkiksi tuliaseella uhaten. Vanhemmat tai lailliset huoltajat päättävät periaatteessa lasten asioista, mutta lapsen paritukseen hekään eivät voi antaa suostumusta enempää kuin sukuelinten silpomiseen tai silmienpuhkomiseen tai kurkunleikkaamiseenkaan. - Ks. Suostumuksen puute monikulttuurisessa ja ikärajarikollisessa tapauksessa
http://rescordis.puheenvuoro.uusisuomi.fi/252110-s...

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

Näin se on,että rakkauden ilmaisutavat ja kielet ovat todella eri maailmasta, ja joissakin kulttuureissa raiskaus on vain miehinen teko.
Eläinmaailmassa jopa yleistä. Darvinismin mukaan ilmeisesti sallittuakin, koska ihmistä pidetään eläimenä ja apinasta polveutuvana otuksena. "Homo homini lupus." Vahvin voittaa. Kuka on luuserin puolella poliittisestikin?

Mitä sitten olisi "homo sapiens" tai "homo novus" tai "homo ludens" nykyajan moraalisessa ja eettisessä retoriikassa? Plutokraattinen "homo economisko" ilman empatiaa ja vastuuntuntoa. Egoisti ja narsistiko? Mulle kaikki heti! Myös seksuaaliset nautinnotkinko?

Raiskaaja/pedofiili: Metro-, ryhmä- vai retroseksuaali vai luonnevikainen pervertikko vai sadisti? Psykiatrit selittäkää raiskaajan luonne- ja minäkuvaa.

KATSO GOOGLESTA: "Raiskaajan luonnekuva."

Tässä googlesta yksi selitysmalli: "Kuka raiskaa ja miksi?"

http://saarahuhtasaari.puheenvuoro.uusisuomi.fi/20...

Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen

Ei ole espoolaislääkäri keksinyt kyllä yhtään mitään. Tuo koko idea on koomikko Dave Chapellen sketsistä, joka kiersi viime viikolla sosiaalisessa mediassa.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

#28. Niinhän se on monasti, että kaikki on jo aiemmin jonkun keksimiä ja sanomia ja uudelleen lämmittämiä totuuksia tai huulia. Eli raiskauskin on vain ihmisen sukupuolitarpeen ja suvunjatkamisvietin/himon yksi moraaliton ilmenemismuoto.

Kysymys: Onko eunukeilla tätä tarvetta tai himoa ollenkaan? Vai jääkö himo jäljelle vielä, vaikka "pelivälineet" olisikin poistettu? (Kastraatio/kuohiminen)

Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen

Käsittääkseni eunukeilla ei ole tätä tarvetta. Tästä syystä esimerkiksi kollikissat usein kuohitaan. Heidän käytöksensä muuttuu sen myötä tyystin. Ja onhan sitä Yhdysvalloissa seksuaalirikoksien uusijoille rangaistuksenakin käytetty, kemiallista kastraatiota.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

#35. Turun Vankimielisairaalan ex-psykiatri Armo Hormia kirjoitti aikoinaan, että vaikka raiskaaja kastroitaisiinkin, himo jää hänelle kuitenkin yhä jäljelle. Muistanko oikein?

Ns. "jarrujahan" syötetään tunnetusti armeijassakin! Ainakin niin puhutaan!

Kemiallinen kastraatio on ilmeisesti kemiallista kuohimisterapiaa laitoksissa. Taannuttamista ja aggressiivisuuden poistoa. Halut poistetaan. Helpompi käsitellä.

Juha Hämäläinen

Lainsäädännössä on sellainen vika, että se asettaa suojaikärajoja seksille silloinkin kun niitä eivät seksin harrastajat itse kaipaa.

Kuulun sukupolveen, jolle seksi ei ollut samanlainen neuroosin aihe kuin nykyisin on. Se oli helppoa ja mutkatonta. Seksin harjoittaminen aloitettiin hyvinkin nuorena.

Saatettiin itse olla sakkoikäisiä tai kumppani. Itse harrastin hyvin kehittyneenä alaikäisenä seksiä täysikäisen nuoren naisen kanssa. Eipä tuolla ollut merkitystä mitään. Jäi vain mukavat muistot. Mitä tehtiin se tapahtui vapaaehtoisesti omasta halusta ja ei tuo ole myöhemmin psyykeä rasittanut yhtään.

Armeijassa säälin syvästi nuoria, joilla ikää parikymmentä eikä mitään seksikokemuksia vielä. Itsellä jo kuusi vuotta nuorempana. Näki kuinka nämä neitsyet henkisesti olivat nuoruudestaan kärsineet puutostilastaan. On edesvastuutonta estää nuorta kehittymästä omaan tahtiinsa. Sellainen vammauttaa nuoren miehen loppuiäkseen.

Tämän näkee ikämiehistäkin, joilla on tiukan moraalinen saarnamiesasenne seksiin, joka ei nyt poikkea syömisestä tai nukkumisesta mitenkään inhimillisenä toimintona.

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

Käsi sydämelle Juha. Totta kai pojille on ehkä vain hyväksi saada seksiä suht nuorena mutta tyttöjen kanssa on toisin. Ja älä yritä vesittää pedofilian ja nuorten seurusteluikähaarukan eroa! En minäkään ole rikosta tehnyt kun täytin 18 emmekä eronneet vaikka vuosikautinen tyttöystäväni oli kai 16. - Mutta siis jos aikuinen sekaantyy sanotaan 0-12-vuotiaaseen, asia on selvä eikä mitään armoa millään kulttuurierivapausverukkeellakaan.

Juha Hämäläinen

Pedofilia on nyt aivan eri asia tai hyväksikäyttö missä tahansa iässä. En sellaista puolusta millään tavoin. Kirjoitin siitä, ettei näitä asioita kuitenkaan hallita joillain pelkillä numeroilla kuten ikävuosilla. Ihmiset ovat erilaisia ja kehittyvät niin eri tahtiin fyysisesti ja henkisesti.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Hämäläinen, et sitten viitsinyt katsoa sieltä laista saakka, mitä näistä ikärajoista määrätään?

7 a § (20.5.2011/540)
Rajoitussäännös
Lapsen seksuaalisena hyväksikäyttönä tai 7 §:n 1 momentin 1 kohdassa tarkoitettuna törkeänä lapsen seksuaalisena hyväksikäyttönä ei pidetä tekoa, joka ei loukkaa kohteen seksuaalista itsemääräämisoikeutta ja jonka osapuolten iässä sekä henkisessä ja ruumiillisessa kypsyydessä ei ole suurta eroa.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

#58. Mies tuomittiin 7 vuodeksi vankeuteen 9 lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä ja yhteensä vajaan 60 000 euron vahingonkorvauksiin uhreille.

Onko tuomio mielestänne liian lievä vai riittävä?

https://yle.fi/uutiset/3-10119826

Professorilta tyrmäys oikeusministerille: "Lapsen törkeässä raiskauksessa-vanha-ongelma taas?

https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/244085-professori...?

Ovatko käsitteet sekaisin?

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

Mutta voiko mies olla neitsyt? Mielestäni naisia sanotaan neitsyeiksi ja miehiä ehtäpojiksi, jos heillä ei ole vielä ollut panokokemuksia.

Vai onko tuo miehen neitsyys sukupuolineutraalia puhetta nykyään?

Monen miehen mielestä suvun jatkamisessa on parasta juuri tuo tekotapa.

Seksihommat edellyttää aina vastuuta tekosistaankin. Vai mitä? Milloin tahansa. Ennen avio/avoliittoa ja sen aikanakin.

Käyttäjän MikkoAhola kuva
Mikko Ahola

Kyllä avioliitossakin pitäisi laatia yhdyntäsopimus joka kerta.

Tässä MeToo seksuaalinen ahdistelu ja sekssuaalinen häirintä -keskustelussa on avioliitossa tapahtunutta seksuaalista häirintää pidetty sallittuna. Kuitenkin avioliitto ei ole mikään pyhittävä tekijä, joka sallii seksuaalisen häirinnän avioliiton sisällä.

Ennen vaimon hakkaaminen avioliiton sisällä oli laillista.

Ennen raiskaus oli sallittua avioliiton sisällä.

Onko tulevaisuudessa seksuaalinen häirintä sallittua avioliiton sisällä?

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

Toisen ihmisen kunnioittaminen kuuluu sivistyneeseen avioliittoon ja ihmissuhteisiin. Silti kulttuureissakin on eroja.
Mutta ei-toivottu käyttäytyminen ja reagoimistapa leimataan yleensä kielletyksi ja sitten laittomaksikin. Näinhän ne käyttäytymisnormit ja lait muodostuvat kirjoitetuksi paragraafeiksi.

Mitä et tahdo tehtävän itsellesi, älä tee sitä toisillekaan ja päinvastoin. Tämä Kultainen Kaksoissääntö kuuluu moneen kulttuuriin.

Käyttäjän jarmolauros kuva
Jarmo Lauros

Ennen oli helpompaa. Ilman piruetteja kysyin, mennäänkö panemaan.
Joskus sain, joskus en.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

#50. Näinhän se siististi käytännössä toimii itse kullakin. Siksi sanontakin: "Kaikki saa, mutta kaikki ei saa kaikilta." Lupa ja suostumus pitää olla.

Huumoripala:

Työkaveri muille: "Täytyyhän sitä 4-5 kertaa yössä kiksauttaa."

Tähän toinen: "Pitäisköhän tuo paikkansa?"

Siihen savolainen koiranleuka: "Minkäs sille mahtaa, jos ei enempään pysty."

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset