karikilpio

Politiikan ja kirkon kielteisiä esikuvia

Pormestari Jan Vapaavuori ja meppi Paavo Väyrynen ovat kunnostautuneet riidankylväjinä ja korvaamattomina poliittisina pelureina.  Toisaalta ortodoksipappi Mitro Repo  ja Helsingin piispa Teemu Laajasalo ovat häpäisseet itsensä  käräjöinneillään ja rahasotkuillaan.   On siinä meillä kansankynttilät  ja sielunpaimenet niin politiikassa kuin kirkossakin.

Ex-ministeri,  EU:ssa ”oikeaoppiseksi koulutettu” , metropolipolitiikkaan suuntautunut ja  Sauli Niinistön jälkeen  ilmeisesti presidentiksi pyrkivä  kokoomuslainen Jan Vapaavuori on lietsonut suurimpia kaupunkeja sote- ja maakuntauudistusta vastaan.   Voidaankin kysyä, onko  Helsingin pormestarin titteli noussut Vapaavuorelle pahasti päähän?  Blogissaan Vapaavuori ennustaa maakuntauudistuksen kaatuvan tänä keväänä eikä maakuntavaaleja  järjestetä.        

Kokoomuksessa arvellaan, että  sen kansanedustaja Elina Lepomäki  toimisi Vapaavuoren puolesta.  Muutenkin sote -ja maakuntauudistus sai kokoomuksen kapinaan. Ajamalla Heisingin etua Vapaavuori horjuttaa samalla Petteri Orpon asemaa kokoomuksen johtajana  ja ärsyttää  kehä kolmosen takana asuvia ihmisiä.  Ja ek-vaalitkin ovat lähellä.

https://www.is.fi/paakirjoitus/art-2000005588185.html

VALHEELLINEN  ”työväenpuolue” kokoomus  on sekoiluillaan menettänyt demareille gallupjohtonsa. Kaksilla rattailla körryyttelevä kokoomus on työntämässä kiville soteuudistuksen ja hallituksen.  Joutuuko Sipilä pian pyytämään eroa Niinistöltä hallitukselleen erimielisyyksien vuoksi?

Keskustan pääministeri Juha  Sipilä varoittikin vastikään, että jos sote- ja maakuntauudistus  kaatuu, voi kaatua hallituskin.  Entäs keskustan murheenkryyni Paavo  Väyrynen?  Kinastelu Väyrysestä jatkuu. Käräjäoikeus: Paavo Väyrynen on teknisesti edelleen kansalaispuolueen jäsen erottamisesta huolimatta. Juristit setvivät asiaa puolin ja toisin. Ei hyvältä näytä.

”Konkaripoliitikko  Paavo Väyrysen pitkä ja ansiokas ura olisi ansainnut kunniakkaan finaalin. Nyt käräjöivän , keskustan kunniapuheenjohtaja Väyrysen toiminta aiheuttaa lähinnä myötähäpeää ja ihmetystä. Se on täynnä epätoivoisia tekoja, joihin on hyvän matkaa  sekoittunut katkeria  sävyjä menetetyistä mahdollisuuksista ja sulkeutuneista ovista Väyrysen  eniten himoitsemiin vallankabinetteihin.”  (Karjalainen)

Hesarin pääkirjoituksen mukaan ”Väyrysen perustama kansalaispuolue  muistutti alun perin  organisaatioltaan esimerkiksi nahkaliiveihin sonnustautunneiden moottoripyöräharrastajien organisaatiota: on varsinaiset jäsenet ja kannatusjäsenet. Myös velkojen perintä kuuluu nahkaliivijengien liiketoimintaan. Ehkä Väyrysen tai hänen kanssaan riitautuneen kansalaispuoleen siiven kannattaisi pyytää perintäapua näiltä alan eräänlaisilta ammattilaisilta.”

Kari Uotinkin  esiintyminen Väyrysen avustajajoukoissa vaikuttaa arvelluttavalta. (Katso google: MTV/Väyrystä avustanut Kari Uoti syyttää kansalaispuolueen johtoa...) Voi Paavo parkaa, mihin liemeen on ajautunut  kyltymättömässä vallankiihkossaan. Väkisin yrittäminen ei onnistu missään.

 

ENTÄS KIRKKOJEN  julkisuuden syntiset papit ja piispat?   On meillä siinä kansankynttilät.  Nyt Mitro Repo käy käräjiä ”tuhmista” sanomistaan ja Helsingin piispa Teemu Laajasalon rahasotkuja selvitetään. Muitakin leväperäisiä rahankäsittelijäpappeja on ollut  mediassa esillä.

https://www.mtv.fi/uutiset/aihe/piispa-laajasalon-rahasotkut/6726108


Ei ihme, että usko politiikan ja kirkon rehelliseen toimintaan horjuu. KYSYMYS: Kuka p-taa kenenkin pesään?

 


 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (25 kommenttia)

Juha Hämäläinen

Kannattaa kiinnittää enemmän huomiota ihmisten tekojen sisältöön ja tarkoitukseen kuin käytökseen. Maailma ei toimi oikein, jos kaikki ovat kilttejä, tottelevat typeriä ehdotuksia hiljaa ja ovat hyvätapaisia.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

#1.Unilukkareita, kriitikkoja ja totuudenpuhujiakin tarvitaan. Monasti kuitenkin totuudenpuhujille ei ole yösijaa. Miksihän suita tukitaan?

Saneleeko valta-asema totuudet? Pyhittääkö valta keinot kuten itänaapurissa?

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

#1. Onko politiikan teko irvikuva tehokkaasta johtamisesta, solidaarisuudesta ja yhteistyöstä? Oppositio on aina vastaan mitä hallitus tekee. Kuin hölmöläisten peiton jatkamisessa: osa purkaa sen, mitä osa tekee.

Tämäkö on sitä fraasimaista "ei repien, vaan rakentaen -politiikkaa"?
Jallituksesta jallitukseen! Sotesotku jatkuu seuraavaan sukupolveen asti jne...

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

#1. Yleistäen: Pilaataanko puoluetaktisella politikoinnilla ja Big Moneyn perässä juoksemisella ja organisoimisella koko sote- ja maakuntauudistukset taas kerran. Turhaa byrokratiaa tulee karsia, mutta hoitavia käsiä lisätä.

Keskeistä on kuitenkin ihmisen/potilaan etu koko ruletissa , ei rahastaminen ja himmelit. Kaikille Suomen kansalaisille on turvattava tasapuolinen hoito ja sen saanti kunnasta riippumatta. Se on demokratiaa. Potilaasta ei saa tehdä pelinappulaa ja riistämisen kohdetta. Jo inhimillisyys ja ihmisoikeudet vaativat sitä. Muu on ryöstötaloutta ja eriarvoisuutta.

https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/243754-kuohuttava...

Kun SOTE- ja maakuntauudistus pitkittyy, se myös mutkistuu ja tulee turhan kalliiksi ja osoittaa puoluepelipolitikonnin talousriskit ja mielettömyydet Suomen kansataloudelle - toimitaan kuin Hölmölän peiton jatkamisessa!

https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/243766-sote-asian...

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

Onko niin, että valta ja valtapeli turmelee, olipa kyse poliitikoista taikka papeista?

Käyttäjän jopali kuva
Johan Lindholm

Hyvä Kari, ei kai Vapaavuoren pitäisi ajatella ja ajaa muuta kuin Helsingin etuja?

Ainakin minä helsinkiläisenä toivon tätä - senhän pitäisi juuri olla _Helsingin_ pormestarin tehtävä.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

#4. Mutta pelkkä Helsingin etujen ajaminen ei näytä riittävän Vapaavuorelle näköjään...kun haastaa tietyt isot kaupungit kapinaan hallitusta vastaan.

Käyttäjän jopali kuva
Johan Lindholm

Mitä ihmeellistä tuossa on? Jos on jotain mieltä, pyrkii kai löytämään samanmielisiä, sillä joukossa on voimaa! Lienet samaa mieltä?

Toisesta asiasta blogissasi: Vapaavuoren toiminta vähentää itse asiassa hänen mahdollisuuksiaan mahdollisena presidenttiehdokkaana, sillä hän profiloituu liikaa Helsingin asioiden ajajaksi. Jos hänellä nyt ylipäätään edes on sellaisia suunnitelmia.

Suoraan sanottuna Helsingin pormestarin tehtävä on luultavasti antoisampi kuin Suomen presidentin. Pääministeri voi kylläkin olla täysin toinen asia... :-)

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

Voihan tuon asian noinkin muotoilla mieleisekseen. Mutta toimiiko Vapaavuori samalla myös kokoomuksen ja Suomenkin etuja vastaan?

https://yle.fi/uutiset/3-9865149

Käyttäjän jopali kuva
Johan Lindholm

Suomen etujen vastaisesti? Sitä et sinä enkä minä tiedä - sen verran sekava koko sote-uudistus on ja on valitettavasti ollut jo pitkän aikaa. Itse olen täysin maakuntamallia ja maakuntavaltuustoja vastaan, sillä mielestäni emme tarvitse kolmatta hallintotasoa, mutta aivan varmaan on eriäviä mielipiteitä. Ja hyvä niin - kukaan meistä ei ole oraakkeli.

Kokoomuksen etujen vastaisesti? Ehkä, mutten itse välitä siitä yhtään mitään, sillä en ole koskaan äänestänyt puoluetta enkä luultavasti tee sitä tulevaisuudessakaan.

Mutta, mutta, mutta: Vapaavuori on _Helsingin_ pormestari ja hänen tehtävänsä on todellakin ajaa Helsingin ja helsinkiläisten etuja ja mielestäni hän suoriutuu tehtävästään hyvin.

Ihmettelen suuresti tätä ajattelutapaa: Helsingin pitäisi ensin ajatella koko Suomea ja vasta sen jälkeen itseään. Oletko siis sitä mieltä, että vaikkapa Lappeenrannan pitäisi pistää kansalliset edut etusijalle päätöksenteossaan, vaikka ne menisivät paikallisia etuja vastaan?

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

#8. Ministeri Vehviläinen vastaa pormestari Vapaavuorelle: Suomi tarvitsee sekä kaupunkeja että maaseutua ym...mainittavaa...

https://yle.fi/uutiset/3-10111007

https://yle.fi/uutiset/3-10111113

Suomen menestys tulee koko Suomesta. Ei pelkästään Helsingistä.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

#8.Asiaa voit kysellä kunta- ja uudistusministeri Vehviläiseltä. Minun kannanotollani ei ole mitään merkitystä koko sotesopassa. Periaatteessa vastustan Helsinki-keskeisyyttä kehä-kolmosen yläpuolella asuvana.

https://yle.fi/uutiset/3-10108947

Käyttäjän jopali kuva
Johan Lindholm

Kaksi asiaa:

Ensinnäkin voisit vastata kommentteihini suoraan, ettei minun tarvitse käydä katsomassa, oletko vastannut. Yksinkertaistaa asiaa.

Toiseksi voisit joskus vastata kysymyksiini. Tällä hetkellä vastausten määrä taitaa olla yhtä kuin nolla. Valitettavasti, sillä eihän tällä tavalla saa aikaan minkäänlaista antoisaa keskustelua...

Hyvää viikonloppua!

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

#10. Hyvin hoidettu kuntapolitiikka on tietenkin erinomainen asia, mutta kuitenkin pyrin katsomaan asioita kokonaisuuden eli Suomen muidenkin kuntien etujen näkövinkkelistä enkä pelkästään nurkkapatrioottisesti kuten esimerkiksi vain Helsingin eduksi. Suomi kun on muutakin kuin Helsinki.

Hyvää viikonloppua! Mutta asiasta toiseen...

Käyttäjän jopali kuva
Johan Lindholm Vastaus kommenttiin #12

Olet täysin oikeassa, Suomi ei ole Helsinki eikä Helsinki ole Suomi. Se ei kuitenkaan tarkoita sitä, että Helsingin pitäisi ensin ajatella koko maata ja vasta sen jälkeen itseään.

Kerran vielä hyvää viikonloppua!

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

#8.Mitäs mieltä olet kirkon "syntisistä" papeista ja piispoista? Ovatko ko. herrat hyvää mainosta kirkoilleen? Entä naispappeus ja sukupuolineutraalit avioliitot ja kirkon käyttö "biletyksiin"? Onko evlut.kirkko liiaksi maallistunut?

Käyttäjän jopali kuva
Johan Lindholm

Kävin nyt vielä kerran katsomassa ja vastaan nyt tähänkin, mutta tämä on todellakin viimeinen kerta, ellet vastaa suoraan kommentiini, jolloin saan siitä tiedon.

Väärin toimivat kirkon viroissa ovat ongelma riippumatta kirkosta. Yhteisten varojen väärinkäyttö on ehkä pahin, sillä sehän vahingoittaa kaikkia. Jos tekee taas jotain moraalisesti väärin, se on ennemminkin henkilökohtaista ja sillä on siten henkilökohtaisia seurauksia.

Itse olen metodisti eli en ota kantaa valtionkirkkoihin ja niiden kantoihin tai tilanteeseen. Melko vähän uskonnollisena enkä todellakaan vanhoillisena "kirjauskovaisena" en edes tunne oman kirkkoni kantaa saman sukupuolen välisiin avioliittoihin, mutta naispappeja on eikä kukaan tietäänkseni siitä valita enkä minä todellakaan. Henkilökohtaisesti tuen täysin sukupuolineutraaleja avioliittoja, sillä se ei ole keneltäkään pois.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

#13.Perustuslain ja ihmisoikeuksien mukaan ihmisillä on uskon/mielipiteenvapaus eli kuulua mihin uskontokuntaan tahansa tai olla kuulumatta. Demokratiassa enemmistöpäätös ratkaisee valitun suuntauksen. Mutta kukin taplaa tyylillään ja moraalikatsomuksillaan. Laittomuuksista rangaistaan.

Itse kannatan perinteistä näkemystä.Kukin tulkoot (epä)uskollaan ja aatteillaan autuaaksi!

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

SOTESSA on potilas ja hänen hoitonsa ensisijainen eikä organisaatiot ja himmelit. Potilas ei saa olla bisneksen ja rahastuksen kohteena. Kaikille ihmisille tulee taata yhdenvertainen hoito kunnasta riippumatta.

Maakuntamallissa tulee olla perusvaatimuksena, etteivät samat ihmiset saisi olla päättämässä jokaisessa kolmessa paikassa: kunnanvaltuustoissa, eduskunnassa ja maakunnissa.

Kysymys on siitä, ovatko nämä uudistukset veronmaksajan etu vai lisäävätkö muutokset kansalaisten hyvinvointia tai palvelujen saatavuutta tai päätöksenteon läpinäkyvyyttä. Näyttää siltä, että kontrollointia ja pelolla hallintaa on lisätty, ja suorittava taho nääntyy työnsä ääreen.

Monien asiantuntijoiden mukaan on todettu muutosten tulevan kaikille kalliimmiksi ja lisäävän eriarvoisuutta, eivätkä ne näytä tuovan kuntalaisille helpotusta hoitoon pääsyyn, saati alentavan palvelumaksuja, jotka vain nousevat markkinavetoisessa järjestelmässä. Eli kansalaiset maksavat veroissa ja palvelumaksuisssa moninkertaisesti saamansa palvelut. Ne , joilla rahaa on, pystyvät maksamaan , je ne,joilla ei ole, eivät saa hoitoa ajoissa, jota terveyden ja hyvinvoinnin ylläpitäminen edellyttäisi. Meneekö Suomi USAn sote-malliin?

Mitä pidemmälle soteasia pitkittyy sitä kalliimmaksi se tulee. Eikä tarvitse arvailla, ketkä tästä kärsivät. Kyllä poliitikoille tulisi säätää tulosvastuu tehtävistään.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen

Hyvä kirjoitus Karilta. Kiitos siitä. Maallisen, hengellisen, poliittisen ja kaupallisen vallan alueiden ihmisesikuvat eivät nykyään ole tavallisen kansan vaatimustason mukaisia. Maksamme liian paljon edustajiemm tekemisten - tai tekemättömyyden - seurauksista. Ei ole mikään valtio sellainen alue, jolla ei ole omaa rahaa, selkeitä rajoja, rajojen vartointia ja puolustusta. Ei ole mikään valtio sellainen, jolla ei ole itsensä määräämiä ja määrättävissä olevia lakeja, oikeuslaitosta ja eduskuntaa, alue- ja paikallishallintoa.
Suomi on ollut yli 20 vuotta vapaakauppa-alueen jäsen. Alue on muuttunut aivan toiseksi mihin menimme sisään 57 prosentin kannatuksen enemmistöllä. Tämän liittovaltion asemaa tavoittelevan Euroopan unionin asiat on saatu niin sekaisin, ettei unionista ole kehittynyt mitään valtiota, jolla olisi rajat, puolustus jne. Mutta vielä pahempi, EU on onnistunut sekoittamaan hyvin voineet kansallisvaltiot niin, etteivät ne enää ole mitään valtioita, vaan todella "monikulttuurisia" onnettomuuksien ja riitojen pesiä, jossa harvan kansalaisen elämä on turvallista, saati onnellista. Syy kehitykseen on rajojen avoimuus kaiken sortin kapitalistien, sosialistien ja väkivaltakoneistojen tulla ja vallata alaa. Kaikki tämä sallitaan ääriliberalismin nimissä.
Miten ääriliberalisteille käy? Se tuhoutuu. Rajatonta vapautta seuraa rajaton rosvous, rajaton ryöstely, laittomuus ja väkivalta, joita seuraa kaaos ja järjestys. Isis on meillä sisällä, eikä sitä yritetäkään suitsia pois. Naisia,lapsia, vanhuksia ryöstetään ja raiskataan. Olemme niillä rajoilla, että vielä voidaan yhteiskuntamme pelastaa. mutta ei kauan. Se järjestys joka tällä menolla voittaa, on islamilainen järjestys. Parlamenttimme toimii kuin opettajaa vailla oleva lastentarha tai koululuokka, jossa kukaan ei opi mitään hyvää, koska pahuus on niskan päällä. Kaivataan mies, sanon mies, joka sanoo suorat sanat ja kansaa kuunnellen muuttaa suunnan. Suomessa tämä homma kuuluisi presidentille, mutta taitaa olla turha toivo odottaa parempaa. "Kansaliikkeellä" valitulla presidentillä ei ole muuta valtaa kuin kaikille suunnattua nyökyttelyvaltaa, ei juuri muuta.
Kalmarin unioni lakkasi uskonpudistuksen ja aseiden voimin. Tätä ratkaisua kohden Eurooppaakin nyt viedään.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

#18. Kiitos Matti tyhjentävästä ja selkokielisestä vastauksestasi missä nyt mennään. Suomi on EU:n myötä ajopuuna ja EU-virran vietävissä ilman omaa itsenäisyyttä (=suvereniteettia) , tahtoa ja järkeä. Kaiken takapiruna on postmodernismi ja ääriliberalistinen ja EU-harvainvaltainen plutokratismi ja jäsenmaiden nöyryyttäminen ja orjuuttaminen eliittimaiden - Saksan, Ranskan, Italian ja Espanjan - noukkiessa rusinat EU/EMU/EKP:n pullasta. Saksa ja Ranska päällepäsmäreinä eurokapitalismissa.

Alkuperäiset ihanteet, arvot, säännöt ja tavoitteet on ajat sitten heitetty EU-mafian/bansterien toimesta roskakoriin. Jäsenvaltiot on vallattu verettömästi johtomaiden ja euroauervaarojen kurimukseen ja pakkopaitaan.

Iisakinkirkkomainen SOTE-sotkukin on vain yksi sivujuonne tästä EU/EMU/€uro-tragediasta ja dominoinnista. Missä EU/EMU/€uro siellä ongelma!

Politiikanteko on sairasta ja egoistista valtapelitoimintaa. Käytäntö sen todistaa konkreettisesti meillä ja muualla.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

#20. Platon: "Demokratian heikkous on riitelevät puolueet" ja "saavutettuja etujaan" ajavat korporaatiot ja työmarkkina- eli ay-järjestöt. Siitä se kansallinen sekametelisoppa sitten eri kitkerine mausteineen ja pattitilanteineen sitten syntyykin. Varsinainen reseptisekoomus suomalaiselle, poliittiselle käärmekeitokselle: mitä useampi kokki sitä huonompi soppa! Ja yli kaiken EU lisää vielä keitokseen omat kokkikolmosensa ja erikoismausteensa. Jälki ja maku on kaikkien nähtävissä tarjottimella ja suissa irvisteltävänä.

EU/EMUN pakkopullakaan ei enää maistu ylivelkaantuneelle ja sinisilmäiselle Suomelle!

Suomesta puuttuu järjestys ja inhimillisyys. Ahnehtijat ovat ottaneet vallan.
Vastuuta ei oteta mistään, vaan taivastellaan kädet levällään vallitsevaa rappiota, sekaannusta ja päättämättömyyttä. Jopa eri politiikkalohkoillakin. Käy kuin käy tässä antaa-mennä-ruletissa. Moraali on heitetty kuusikkoon ajat sitten.
Yhteistyö ja kansallinen vastuuntunto on tervan juontia. Oma suu lähempänä kuin konttisten suut.

Olemmeko ansainneet tällaiset erimieliset ja riitaiset hunsvottipäättäjät?

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

#20. Entäs tämä valtapelitaistelu Väyrysen ja hänet perustamastaan kansalaispuoleesta erottaneen "hallitusrintaman" ja emäpuolue keskustan kanssa?

SAA nähdä mihin lopputulokseen siinä päädytään, ja miten tuo "Gordionin solmu" avataan tai käräjöimällä ratkaistaankaan. Melkoinen itsetehty pitkäsiimasoppa.

Mielestäni sairasta ja kyltymätöntä, poliittista valtapeliä koko juttu! Tragikoomista poliittista revanssia, teatteriakin ja median levikkiä lisäävää toimintaa. Politiikan teko näyttää olevan tällä pelletasolla - valitettavasti - Suomessa.

YHTEISTYÖKYVYTTÖMYYTTÄ! PELIN POLITIIKKAA! NARSISMIA!

SE, että valta turmelee ihmiset, tuli taas kerran toteen näytetyksi! Ällöttävää monen mielestä! Politiikasta loitontavaa! KYSYMYS: Kuka paskantaa kenenkin pesään? + MYÖS kirkoissakin!

Kuka tekee elämästään helvetin ja häpäisee samalla myös itsensäkin? Niin katoaa mainen maine...

http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/243772-paavo-vayry...

http://paavovayrynen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/2520...

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

SOTE-ministeri Vehviläinen vastasi Hgin pormestari Vapaavuorelle:

https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/243738-ministeri-...

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset