karikilpio

Nousiko SDP potaskan puhumisella gallupkärkeen?

 

...TAI PELKÄLLÄ VAIKENEMISELLAAN???

Onko aktiivimalli vai jokin muu pääsyy  SDP:n gallupsuosion nousulle ohi  pitkään johtaneen kokoomuksen?  Toisaalta voidaan kysyä, mitkä ovat kokoomuksen meriitit pitkäaikaiselle gallupkuninkuudelle? Onko Keskusta pääministeripuolueena sijaiskärsijä väyrystelyineen?

Pitkäaikainen SOTE-kuohunta  tekee hallituksen tilanteen erityisen hankalaksi. Etenkin kokoomuksen kansanedustajan Elina Lepomäen  väliintulo on ollut viime aikoina tapetilla soteasiassa.

Tämä lienee merkki lähestyvistä eduskuntavaaleistakin ja profiilin nostoista oppositiopolitiikkaa myöten.  Sanoisinkin jatkuvan vaalikeisen ajattelun olevan krooninen syöpä maan tehokkaan asioiden hoidon kannalta.  Eturistiriidat kantoina kaskessa.

Turun yliopiston eduskuntatutkimuksen johtaja Markku Jokisipilän mielestä SDP on niissä lukemissa, jolla sen olisi jo pitkään pitänyt olla. Toisaalta hänen mielestään  Sipilän- Orpon-Soinin  SOS-hallitukselle on kiusallista , että hallituspuolueiden yhteenlaskettu kannatus  on enää alle 40 prosenttia  ja  lisäpalkkoja ulosmittaavat lakotkin lisäävät  ongelmavyyhtiä.  Talousnousuun päässeellä Suomella ei näytä olevan nytkään malttia vaurastua.  Vähäosaiset putoavat  taas muiden kelkasta. Elämme  ahneuden aikaa niin kotona kuin EU:ssakin.

Odottaako Keskustaa oppositiopaikka  ek-vaalien jälkeen?  Moniko uskoo SDP:n kykyihin  hallitusvastuussa?  Mitkä ovat demarien talousnäytöt ja eväät pitää Suomi hyvinvointivaltiona?  Mikä olisi toimivin ja kestävin hallituspohja ylivelkaantuneelle Suomelle?  Pukkaako  punamultaa Suomeen ek-vaalien jälkeen "työväenpuolue"- kokoomuksen valheellisten kulissien  nyt romahdettua? Siinäpä  pohdittavaa.

https://yle.fi./uutiset/3-10098476

https://yle.fi/uutiset/3-10096785

https://www.is.fi/paakirjoitus/art-2000005588185.html

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (26 kommenttia)

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

Onko SDP aiheetta ilman näyttöjä galluppien kärjessä?

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Enemmänkin olisin huolissani galluppiin vastanneiden henkilöiden kyvyistä ymmärtää mielipiteensä perusta.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

#2. Kyllä niinkin. Uskotko galluppien 1) totuudenmukaisuuteen vaiko 2) tarkoituksenmukaisuuteen enemmän? Ovatko gallupit pikemminkin mielipiteenmuokkausmenetelmiä?

Pekka Iiskonmaki

Suomalaiset ovat ansainneet SDP:n murskavoiton.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

#3. Pekka. Mitä tarkoitat tällä?

Pekka Iiskonmaki

#5
En ole vakuuttunut suomalaisten kyvystä hoitaa maansa etua.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö Vastaus kommenttiin #7

#7. Mistähän se johtuukaan?

Pekka Iiskonmaki Vastaus kommenttiin #9

#9
Karu maa, jossa elää nöyrä ja yksinkertainen kansa.

Älykkäät ovat muuttaneet vuosisatoja muualle.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö Vastaus kommenttiin #11

#11. Pekka. Onko mielestäsi vihervasemmistolla eväitä sote- ja maakuntauudistuksen toteuttajiksi?

Pekka Iiskonmaki Vastaus kommenttiin #22

#22
Ajaako kukaan taho Suomessa oikeasti Suomen etua?

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö Vastaus kommenttiin #24

#24. Hyvä kysymys: "ajaako mikään taho oikeasti Suomen etua?"

Moni US-plogikirjoittaja on todennut, että poliitikot ajavat ensin omaa , sitten puolueen ja siinäkin tietyn sisäpiirin ja vasta viimeksi Suomen etua. Juhla- ja vaalipuheet ovat vain vaikuttamistilaisuuksia matkalla valta-asemiin ja etujen kahmimisiin. Riskinä voivat olla median ja yleisön sylkykupiksi js kusitolpaksi joutumisetkin kateuden ja valtapelien likaisessa maailmassa.
Huipulla kun tuulee aina. Kilpailu on kovaa ja säälimätöntä. Mainen maine ja kunnia kun ovat katoavaa lajia...ikävä kyllä.

Eturistiriidat vielä monillä edessä, ennen kuin pääsevät ns.hillotolpille ja valta- ja määräysasemiin ja etujen ja kakunjakotilanteisiin malliin "ahneet ensin" kuten EU/EMU:ssakin. On osattava verkostoitua hyvin oikeiden ihmisten ja sponsoreiden ja ryhmien kanssa.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö Vastaus kommenttiin #11

#11. Älymystö äänestää siis jaloillaan Suomelle kohtelustaan, niinkö? Siksikö aivovienti jatkuu muihin maihin? Toisaalta Suomessa sanotaan olevan maailman parhaiten koulutetut työttömät. Pitääkö paikkansa? Mitä pitäisi tehdä tilanteen korjaamiseksi mielestäsi?

Käyttäjän MauriLindgren kuva
Mauri Lindgren

Älä ihmettele,vaan käy äänestämässä.Siten voit vaikuttaa.Jokainen mielipide kopissa on yhtä tärkeä.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

#4. Totta. Nukkumalla et voi vaikuttaa Suomen politiikkaan ja eduskunnan kokoonpanoon. Äänestäjä on vaikuttaja ja päättäjäkin. Äänellään.

Käyttäjän RaimoELaaksonen kuva
Raimo E. Laaksonen

Ei demarien tarvi trhdä mitään gallupsuosionsa eteen. Kokoomus ja kepu hoitavat sen homman.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

#10. Voihan sen muotoilla noinkin. Eli aiheetonta arvonnousua siis: "Kokoomus ja kepu hoitavat sen homman." Pelaavat siis sdp:n pussiin ja laariin.

Lepomäki teki pahan karhunpalveluksen kokoomukselle. Saa nähdä mitä siitä seuraa?

Käyttäjän PetriPirskanen kuva
Petri Pirskanen

Taitaa mennä että SDP pääsee isoille apajille tekemättä mitään.. enkä usko että he tekevät hallituksessakaan mitään järkevää jolla Suomen tilanne paranisi..

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

#13. Status-quo jatkuu silloinkin vain eri roolituksin ja hallituskokoonpanoin. Suma ja sote/maakuntauudistus seisovat ja talous ja kansa kärsivät. Valta vain vaihtuu. Mutta poliittisen show:n täytyy jatkua silti. Yhteiskunta kun on sinänsä suurta teatteria. Käsikirjoitukset ja puiteohjelmat vain muuttuvat.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

Kaataako SOTE-soppa hallituksen? Joutuuko Suomi erimielisyyksien vuoksi vielä hallituskriisiinkin? Mitä merkitsevät puheet "Tulos tai ulos?" Onko tämä Suomen etu?

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Kun SDP - ja erityisesti - Antti Rinne on hiljaa, gallupkannatus kasvaa. Heti kun SDP tekee ulostuloja tai aloitteita, kannatus putoaa. Erityisesti Rinteen ulostulot heijastuvat välittömästi laskevana kannatuksena.

Vaaleissa suomalaiset järkiintyvät. Rinne pääministeriksi on paha uni, johon kukaan ei halua herättävän.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

#16. Toivotaan, että Rinne avaa sanaisen arkkunsa.

Tuleekohan SOTEsta ja maakuntauudistuksesta pattikeskittymä ja Iisakin kirkon tapainen kestojarru Suomen politiikkaan? Kukahan avaa tämän Gordionin solmun?

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Ei Rinne pysty sammutetuin lyhdyin vaaleihin asti menemään. Ulostuloja on pakko tehdä. Kannatus ei tule kestämään kovin korkealla vaaleihin asti.

Maakuntahallinto on se Gordionin solmu. Sotesta pystyttiin sopimaan, mutta Keskustan ajama hallinnonjakouudistus hiertänee seuraaviakin hallituksia.

Käyttäjän ToniPihkola kuva
Toni Pihkola

Minusta tuntuu, että suurin osa äänestäjistä kannattaa sitä josta on pienin haitta. Kaikissa puolueissa on hyvin paljon syitä miksi niitä ei kannattaisi äänestää, toisaalta hyvin vähän syitä miksi kannattaisi.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

#18. Ja monet ihmiset ovat vielä liikkuvia äänestäjiäkin, eivätkä kenenkään äänet ole korvamerkittyjä. Moni haluaa äänestää gallupvoittajia eli pelata voittajajoukkueessa eikä luusereissa. Malliin: "me voitettiin."

Jotkut äänestävät protestinakin. Siksi tulee silloin tällöin yllätyksiä ja jopa jytkyjäkin. Se on sitä demokratiaa.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

SOTE-uudistusta on tehty jo yli kymmenen vuotta eri hallituskokooonpanoilla. Tuskin pääministeri Rinnekään saisi sotea aikaiseksi ek-vaalien jälkeisellä demarihallituksellaan. Hartiat ovat liian kapeat siihen yksinään.

HS: "Jos sote-uudistus ei nytkään etenenisi, luottamus poliittiseen päätöksentekojärjestelmään saisi ansaitusti ison kolauksen. Jos eduskunta hyväksyy lait, päätöksentekijöillä pitää olla valmiutta korjata havaittuja epäkohtia myös lakien voimaan tultua ja toistrenin hallitusten toimesta. Täydellista sote-mallia tuskin löytyy. Soten kaatuminen jakaisi kansaa lisää."

Tuskin uhoilevista demareistakaan olisi yksinään sote-uudistajaksi.

Ei ihme, että pääministeri Sipilä ajaa sote-uudistusta kuin käärmettä pysyn piippuun "tulos tai ulos- tyylisesti.

FAKTA: Vihervasemmistolla on liian kapeat hartiat sote- ja maakuntauudistuksen toteuttamiseen ek-vaalien jälkeen.

SOTE-lisänä maakuntapolitiikka vastaan metropolipolitiikka eli keskusta vastaan kokoomukseen Vapaavuori. Kenen puolella demarit ovat jupakassa?Ehkä kokoomuksen; demaritkin on pääosin urbaanipuolue.

https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/243065-keskustan-...

https://www.hs.fi/paakirjoitukset/art-200000558707...
https://www.hs.fi/aihe/sote-uudistus

Pääministeri Sipilä: "Jos sote-uudistus kaatuu, tulee uudet vaalit":
https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005586747.html

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

Kokoomuksen valheeelliset Potemkinin kulissit alkavat selvästi kaatua. Pukkaako ek-vaalien jälkeen Suomeen punamultaa, ellei kokoomus jatka lupaamaaansa soten valinnanvapautta ja , ellei kokoomus ole ykkönen ek-vaaleissa päästäkseen pääministeripuolueeksi? Muuten "työväenpuolue"-kokoomusta odottaakin paikka oppositiossa.

https://www.is.fi/paakirjoitus/art-2000005588185.html

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset