karikilpio

EU:sta Euroopan Yhdysvallat vuoteen 2025 mennessä

VASTUSTAJAT ULOS EU:STA. MYÖS BREXIT PUHUTTAA...

Saksan sosialidemokraattien  (SPD) puheenjohtaja  Martin Schultzin mielestä Euroopan unionista pitäisi tehdä liittovaltio -  ”Euroopan Yhdysvallat” vuoteen 2025 mennessä.

Schultz taitaa olla niitä federalistimiehiä vai kuinka?

Liittovaltiota vastustavat  jäsenvaltiot pitäisi erottaa Schultzin mielestä  ulos  EU:sta.  Ja ilmeisesti EMU:stakin. MALLIOPPILAS- Suomi mukaan lukienko?

 

Tulisiko Schultzin potkut-EU:sta malli  edullisemmaksi ja kivuttomammaksi kuin Brixit ? Voidaanko ketään erottaa EU:sta ja EMUsta? 


https://yle.fi/uutiset/3-9966702

 

Suunnitelma EU-liittovaltiosta ja itsenäisten jäsenmaiden erottamisesta:

http://sampoterho.puheenvuoro.uusisuomi.fi/247400-suunnitelma-eu-liittov...

 

Rahaliitto EMUa pusketaan yhteisvastuisiin. Hyväksytkö?

http://sariessayah.puheenvuoro.uusisuomi.fi/247419-rahaliittoa-pusketaan...

 

Ovatko pankkiunioni, tulonsiirtounioni ja yhteisvastuullinen talletusssuoja tie, totuus ja porrastusmenetelmä matkalla  liittovaltioon - EUROSTOLIITTOON?

 

HUOM! SEURAN RAJU ARTIKKELI:  kommentit  44.  ja 52. - alaosassa: "MISTÄ SUOMI VAIKENEE?"

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

8Suosittele

8 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (60 kommenttia)

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

Mitähän mieltä Saksan pomo Angela Merkel on Martin Schultzin ajatuksesta? Entä mitä Suomen hallitus? Tai US/blogikirjoittajat? Kannatatteko ajatusta vai ette? Perustelkaa!

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

YLE/ILTAUUTISET: Saksan SPD hallitusneuvotteluihin Merkelin kanssa.

https://yle.fi/uutiset/3-9967250

Saa nähdä mitkä ohjelmaehdot hallitusyhteistyölle taotaan?

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Martin Schultz sanoo sen mistä Suomessa ei saa keskustella.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

Kyllä ainakin Uuden Suomen palstoilla näyttää saavan kirjoittaa ja keskustella... Ehkä poliitikot ja päättäjät ovat kommentointikielloissa julkisuudessa, ettei vain "tyhmä kansa" villiintyisi.

Muuten ne ryökäleet alkaisivat vaikka vaatia kansanäänestystä sekä EU:sta että EMU:sta.

Eri asia on ottaako Angela Merkel noilla vaatimuksilla edes SPD:tä Saksan hallitukseenkaan. Aika näyttää totuuden:

http://sjphki.puheenvuoro.uusisuomi.fi/247271-saks...

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Tarkoitin luonnollisesti laajempaa yhteiskunnallista keskustelua johon ottaisivat osaa niin pääministeri kuin presidenttikin. Nyt Sipilä ei voi sanoa mitään kun ei tiedä mikä on Merkelin näkemys.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö Vastaus kommenttiin #6

Niinistö ja Sipilä ja Orpo ja Soini varmaankin odottavat, millainen hallitus syntyy EU:n moottorimaa Saksaan, ennen kuin sanovat mitään Saksasta ja EU/EMU:n asioista ja niiden vaikutuksista Suomen politiikkaan.

Ranskakin sanonee jotain Saksan hallituskriisin selvittyä.

Käyttäjän rutanen1965 kuva
Jari Rutanen

Liittovaltio on ainoa tapa pelastaa euro, eli siinä mielessä Schultz on aivan oikeassa.

Onko todellakin niin, että Schultz menee ko. vaatimuksella hallitusneuvotteluihin?

Ei taida tulla hallitusta tältä pohjalta. Tai sitten hallitusohjelmaan kirjataan jotain liirumlaarumia, jolla se saadaan kuitenkin kasaan.

--

Euron purkaminen olisi järkevintä, mutta se on poliittisesti mahdotonta.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

Entäs Suomen turvallisuuspolitiikka? Se on myös nyt tapetilla Euroopan maiden puolustusyhteistyöhankkeessa lähiaikoina:

https://yle.fi/uutiset/3-9966984

Mitenkähän itäinen naapuri reagoi tähän hankkeeseen?

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Tuleva liitovaltio tullee vaikuttamaan ainakin eduskunnassa käytäviin keskuteluihin, kun puolustusvälinehankintoja runnotaan läpi eduskunnan.

Tulevaan liittovaltioon tullevat vetoamaan Vihreät, SDP ja Vasemmisto, kun ne vastustavat tulevia suuria hankintoja puolustusvoimille.

Euroopan Yhdyvaltojen osavaltio Suomi ei tarvinne panostaa puolustukseen nykyisellä tavalla. Liittovaltio hoitanee järeimmän puolustuksen.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

#4. Mutta pankkiunioni, tulonsiirtounioni ja yhteisvastuullinen talletusjärjestelmä on varma tie liittovaltioon.

Rahaliittoa eli EMUa pusketaan yhteisvastuisiin ja kohti liittovaltiota.

Hyväksytkö muidenkin valtioiden velat Suomen maksettaviksi vai et? Ei ihme, että Saksan demarijohtajan avaus närästää ja etenkin se, että iso joukko itsenäisiä jäsenvaltioita ollaan pistämässä ulos EU:sta, jos ne eivät kannata liittovaltiota.

http://sariessayah.puheenvuoro.uusisuomi.fi/247419...

http://sampoterho.puheenvuoro.uusisuomi.fi/247400-...

https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/237095-saksan-dem...

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

#4. Olisiko parempi heittää itse Schultz pihalle päättämästä EU-asioista kuin, että runsaat puolet jäsenmaista joutuisi ulos EU:sta?

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"#4. Olisiko parempi heittää itse Schultz pihalle päättämästä EU-asioista kuin, että runsaat puolet jäsenmaista joutuisi ulos EU:sta?"

Tai sitten tässä ei ole muusta kyse kuin eurooppalaisesta Trumpismista.

Politikot tällä mantereella alkavat pikkuhiljaa tajuamaan että saadakseen medianäkyvyyttä ja mahdollisuuksia menestyä, pitää osata trollata, eli pitää olla mahdollisimman räväkkä.

Tällaista tämä demokratia on. Se on trollien taistelukenttä.

Valitettavasti sattuma ratkaisee millainen trolli voittaa, koska taistelu vallasta ei keskity asiateemoihin vaan näihin trollauksiin, eli trumpismeihin.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

Nykyajan serbokroatialla ja munkkilatinalla orwellislaisittain ilmaisten ja pyöritellen saadaan tuollainenkin asia helposti hallitusohjelmaan mahtumaan. Mutta julkisille tahoille vaikeasti tulkittavaan muotoon käärylöitynä. EI edes apteekkari saa niistä hieroglyyfeistä selvää.

Niin sanottu wittgensteinilainen, orwellilainen ja psykologinen uuskielipeli kun on nykyään kovasti muodissa meillä ja muualla. Sateenkaariajattelun semantiikassa ja retoriikassa ja termilogiassa ja selkokielen neutraloinnissa.

Euro on tutkitusti kaiken pahan alku ja juuri kriiseineen ja kuplamaisine virtuaalitalouksineen: TALOUS TYHJÄN PÄÄLLÄ!

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

Liittovaltiota yritettiin rakentaa asevoimalla, nyt samaan tarkoitukseen käytetään valehtelua ilmastonmuutoksen vaatimasta pakosta siirtyä uusiutuvaan energiaan ja tuulivoiman rakentamista Suomeen. Saksaan ei enää tuulivoimaloita rakenneta, tappiot kasvoivat liian suuriksi, mutta kun Suomi on EU:ssa ja harvaan asuttu maa.

Suomi siis ostaa saksalaisia Siemensin tuulivoimaloita Suomeen, tukipolitiikan takia se on sakemanneille hyvä bisnes. Haitat jää tänne, kun valehdellaan ettei niitä ole ja voidellaan kuntapäättäjät lahjuksilla ja kuntaan tulevilla eduilla. Työtä ja verotuloja olisi tulossa, ja kun kaikki on valmiina niin ei nämä puheet ja lupaukset pidäkkään enää paikkaansa mutta valittaa saa, vaikka ei se mitään mihinkään vaikuta. Näin se EU meitä jymäyttää, seuraavaksi viedään puhdas vesi ja terveydenhuolto ulkomaiseen omistukseen. Kaukolämpöverkko ja VR ovat myös olleet myyntilistalla. Itsenäinen Suomi 100 vuotta, antaa tehdä pilkkaa itsestään.

Poliitikot uskovat 2% ääniosuudella ottavansa Suomeen EU:lta jotain etuja.. Hah, haa.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

#7. Saksa oppi kahdesta maailmansodasta katkerasti, ettei Euroopan valtioita valloiteta aseilla, vaan verettömällä vallankumouksella järkeä ja talouskuria käyttämällä ja köyhdyttämällä Euroopan maita polvilleen euron, EKP:n ja EMUn avulla Kreikkaa ja muita PIIGS-maita lypsylehmänä käyttäen.

Isänmaallisuus näyttää olevan kaukana Suomen elinehtojen myyntipolitiikassa.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

Tätä se on, kun päättäjiä on helppo jymäyttää. Ja Suomen veronmaksajat pulittavat "mielellään" eurot valehtelemisen ja epämääräisten "vispiläkauppojen" seurauksena.

Mitenkähän meidän päättäjiä oikein "voidellaan" , kun taipuvat näihin "hyviin sijoituksiin"?

Näin itsenäinen 100-vuotias Suomi antaa vetää höplästä itseään. Häpeällistä menoa kerta kaikkiaan.

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

Omaetu kuvittelu voi tulla vielä kalliiksi päättäjillekin, ei näitä valeita kukaan loputtomasti siedä, jatkuva sähkönhinnan korotus ei tilannetta ainakaan paranna.

"Luottamushenkilö on toimessaan rikosoikeudellisessa virkavastuussa. Luottamushenkilö voi olla vahingonkorvausvastuussa virheellisen menettelyn kunnalle tai ulkopuoliselle aiheuttamasta vahingosta. Päätöstä vastaan äänestänyt tai eriävän mielipiteen ilmoittanut ei ole vastuussa päätöksestä."

https://kuntalehti.fi/uutiset/laki/lakiklinikka-lu...

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

#13. Kiitos luottamushenkilöiden rikosoikeudellisista virkavelvoitteista ja sanktioista.

Se pitäisi kiinnittää isoin kirjasimin huoneentauluiksi kansanedustajien ja kunnanvaltuutettujen sekä ay-pomojen kokous- ja käyttötiloihin, ettei vain vastuuasiat hämärtyisi päätöksiä tehtäessä.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

NYT 100-vuotias Suomi tasapainoilee myös euroehdotusten kanssa. Yhteinen valtiovarainministeri, Euroopan valuuttarahasto ja apua heikon suhdanteen varalle olivat keskiviikkona odotetut EU-komissioin ehdotukset.

Suomi tuskin jää yksin ehdotuksineen.

EU kannustaa EU-maita perustamaan yhteisen vatiovarainministerin. Hän voisi olla komission varapuheenjohtaja ja ehkä myös euroryhmän puheenjohtajakin. Suomi on linjannut, ettei tällainen tehtävä ole tarpeen, vaan nykyrakenteet riittävät.

Odotetusti komissio esitti, että Euroopan vakausmekanismi (EVM) päivitetään Euroopan valuuttarahastoksi. EU-maiden välisiä yllättäviä suhdannevaihteluita komissio tasaisi budjetista maksettavalla investointituella. Euromaiden ohella järjestelmään voisivat liittyä kaikki halukkaat EU-maat.

Sen sijaan kiistanalaiset ehdotukset pahanpäivänrahastosta ja Euroopan työttömyysvakuutusrahastosta oli jätetty sivuun komission ehdotuksesta. Suomi muiden muassa on ollut huolissaan siitä, että pahanpäivänrahaston kaltaiset suhdannetasaajat voisivat tarkoittaa pysyviä tulonsiirtoja maiden välillä.

Isoimmat kiistat piilevät yksityiskohdissa. EVM:n päivittäminen Euroopan valuuttarahastoksi kuulostaa helpolta, mutta miten se tehdään, on aivan eri kysymys. - Suomi vaatii, että kriisimekanismin merkittävät päätökset tehdään yksimielisesti. Mekanismi pitää Suomen mielestä säilyttää hallitusten välisenä sen sijaan, että se punottaisiin EU-rakenteisiin.

Vvm. Orpon mielestä pitää säilyttää päätöksenteon nopeus ja dynaamisuus.
- "Siihen ovat euromaat sijoittaneet huomattaviakin varoja, Suomikin. Jos siirryttäisiin EU-kehikon sisälle, päätösvalta siirtyisi myös Euroopan parlamentille ja EU-instituutioille."

Suomi on kirjannut useita reunaehtoja talousuudistukselle, mutta Orpon mielestä Suomen hallitus ei ole kantojensa kanssa yksin. Samoilla linjoilla ovat hänen mukaansa myös Saksa, Hollanti, Irlanti, Belgia ja Baltian maat. (STT)

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

Suomi saa sinnitellä ehdotuksineen maailman tappiin 2% ääniosuudella EU:n parlamentissa, maksajan asemassa ei asioiden kulkuun voi vaikuttaa. Valittaa saa, mutta vaikutus on kuin tuulivoima valituksilla Suomen KHO:ssa, jos kaikki on muodollisesti tehty oikein niin KHO ei kuntien kaavoitusmonopoliin koske.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

#14. Ytimekkäästi sanottu, vaikka EYU-ytimeen ei ole päästykään kuten "Mooses" Lipponen haaveili aikoinaan.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

HS: "Rahaliiton uudistus olisi myrkkyä Suomelle. EU-ehdotuksen mukaan yksimielisyyttä ei tarvita päätösten takse, vaikka yksimielisyys on aina keskeistä asioissa , jotka voivat vaikuttaa valtion vastuisiin... Suomella on vaarana joutua taas maksumieheksi Kreikan ongelmaluottoasioissa...ym...(HS/Kotimaa/A11/8.12.2017) EI hyvältä näytä... Taasko Kreikalla lypsetään rahaa jonnekin? Yleensä muiden maiden (roska)pankkien pelastamiseen... Tottumus toinen EU-luonne.

YLE: Yhteisvastuuta vai markkinakuria?

https://yle.fi/uutiset/3-9964726

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

#14. Tällaistako se politiikanteko on , kun "ollaan herrojen kanssa marjassa"??

- Korppi ei korpin nokkaan noki!

Ja veronmaksajat kiittää?

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Tämä nyt on yhden saksalaisen puolueen esitys, ei kannata vielä repiä pelihousuja. Jos yhden puolueen esitys aina menisi joka maassa läpi, niin olisihan se mielenkiintoista.

EU:sta ei tarvitse paljonkaan sanoa, kun tämäkin varmaan kohta totena kulkee, ainakin näemmä persujen puheissa.

Kannattaa joskus käyttää sitä päänuppia, ja vaikka lukaista iltasaduksi hallitusohjelma, nyt ei ainakaan mitään tapahdu tämän hallituksen aikana, kohta on taas uudet vaalit, joten siellä sitten taas on mahdollisuus näyttää kyntensä ja ottaa valtaisa vaalivoitto vastustamalla vaikka eu:ta, maahanmuuttoa ja vaikka koko islamia.

Kansa päättää.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

#18. Älä sano väärää todistusta lähimmäisestäsi! Alkaako Petteriä pelottaa Suomen EU:sta erottamispuheet? Silti kauniita unia! Smör bra!

Käyttäjän jperttula kuva
Juhani Perttu

EU on tilapäinen viritelmä joka varmasti kehittyy johonkin suuntaan. Liittovaltio ja hajoaminen ovat todennäköisimmät vaihtoehdot.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

Valheelle ja kuplataloudelle rakennettu korttitalo romahtaa savijaloilleen, ellei Potemkinin virtuaalikulisseja muuteta demokraattisemmiksi ja päivänvaloa kestäviksi.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Valheelle ja kuplataloudelle rakennettu korttitalo romahtaa savijaloilleen."

Vaikeuksia voi olla mutta yhdentyminen on Euroopalle ainut mahdollinen vaihtoehto tulevaisuudessa, jos Eurooppa aikoo pitää edes jonkin verran asemiaan ja haluaa säilyttää vaikutusvaltaa siinä miten globalisaatio maailmalla etenee.

Kehitys suuntaan tai toiseen on välttämätön. Ajassa ei voida palata takaisin, mutta kehityksessä voidaan taantua.

Jos Euroopassa halutaan mennä eteenpäin, viisainta olisi toimia yhdessä, eli yhdentyä, muu merkitsee jokatapauksessa taantumista, myös paikoilleen pysähtyminen ja olemassa olevaan tyytyminen merkitsisi sitä.

Suomalaisten ei ole mahdollista ohjata tulevaa kehitystä mihinkään suuntaan, suomalaiset voivat vain joko pysytellä kehityksessä mukana tai pudottaa itsensä kärryltä.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

#23. Onko Suomen nöyrästi tyydyttävä ajopuun ja mallioppilaan osaan käy kuin käy? Vai saako Suomella olla myös oma tahtokin EU/EMU-isosten kyydissä?

TÄSSÄ yksi versio asiasta:

http://findianajones.puheenvuoro.uusisuomi.fi/2472...

JA tässä toinen ja vaikuttavampikin. Etenkin kommentit 10, 12, 14 ja 18:

http://ilmari.puheenvuoro.uusisuomi.fi/247276-valt...

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #26

"#23. Onko Suomen nöyrästi tyydyttävä ajopuun ja mallioppilaan osaan käy kuin käy? Vai saako Suomella olla myös oma tahtokin EU/EMU-isosten kyydissä?"

Tottakai oma tahto pitää olla ja sen saa myös ilmaista.

Suomessakin on jokaisella blogistillakin vapaus omaan tahtoon ja sen ilmaisemiseen. Jokaisella suomalaisella, jokaisella blogistillakin, saa olla oma tahto ja jokainen saa sanoa miten hänen mielestään Suomessa pitäisi asioita hoitaa ja asioista päättää.

Kuitenkaan yksikään ihminen, ei pääministerikään, voi sanella miten tehdään. Pitää etsiä sellainen ratkaisu jonka valittujen kansanedustajien enemmistö voi hyväksyä.
----------

Suomella on EU:ssa yksi sellainen etu ja vapaus jota tavallisella suomalaisella blogistilla ei ole. Suomi voi halutessaan tehdä fixitit, eli erota EU:sta.

Suomesta on pahempi erota vaikka Suomen hallitus tekisi miten väärää politiikkaa tahansa. Mutta mitäs sekään hyödyttäisi. Englantikaan ei voi ihan oikeasti erota EU:sta, sillä EU ja Englanti ovat nalkissa keskenään ja sen takia Englannin pitää sopia EU:n kanssa asioista. Sopimus sitoo Englantia ja siinä se sitten meni se itsenäisyys.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö Vastaus kommenttiin #27

Taitaa piskuisen Suomen ääniosuus olla huutavan ääni peräpohjolan korvessa isosten päättäessä kabineteissaan , mitä tehdään, ja minne mennään EU/EMU:ssa.

Kuin käsi lipalla ja kantapäät vastakkain: "Kyllä Herra EU, kyllä Herra EMU, kyllä Herra EKP." - "Asia selvä. Tehdään näin!"

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #30

Koettelevat neuvotella minkä pystyvät, käyttäen erilaisia taktiikoita, mutta niin tekevät kaikki muutkin.

Kaikki tuovat neuvottelupöytään omat kansalliset etunsa, siitä tulee melkoinen sotku. Siitä sotkusta pitäisi selvittää kaikkien yhteinen etu.

Sitten kun se etu löytyy, kaikkien, eikä vain Suomen, olisi syytä nostaa kättä lippaan ja lähteä toteuttamaan, sillä niin se vain on että jos sitä ei toteuteta mitä on sovittu, ei tule mitään etujakaan.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö Vastaus kommenttiin #32

Meillä Suomessa on jo pitkät perinteet ja on kokemuksia lähiajoilta saamattomista sekametelisoppahallituksista, mutta paljon monimutkaisempi ja maustetumpi käärmekeitto kiehuu ja kuohuu yli äyräiden EU/EMU/EKP:ssä.

Varsinaista "pitkänsiiman sopan selvittämistä" myrskytuulessa sanoisin. Kuin hölmöläisten peiton jatkaminen.

MUTTA joko nyt arpa on heitetty Suomenkin EU/EMU-menestykselle?

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö Vastaus kommenttiin #32

#32. Siinä sitä onkin kompromissin ja konsensuksen pihtisynnyttämistä kerrakseen.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö Vastaus kommenttiin #32

#32. Onko moraalisesti oikein, että ylivelkaantunut EU/EMU-Suomi maksaa miljardeittain muidenkin EU-maiden jäsenmaksuja? Mielestäni EI.

Tarkemmin kommnentit 44. ja 52. alla.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

#23. Hajottaako nykyinen EU/EMU-kehitys enemmän kuin yhdistää? Kenen/keiden eduksi ja kenen/keiden tappioksi? Onko nykyinen EU/EMU-malli suotuisan ja kestävän kehityksen integraatiopolitiikkaa vai ei? - Mielestäni EI.

MITÄ pitäisi korjata ja parantaa? Vai onko kaikki niin kuin olla pitääkin?

Hajottaako eri maiden yksipuolinen intressipolitiikka EU/EMUn?

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #28

"Hajottaako eri maiden yksipuolinen intressipolitiikka EU/EMUn?"

Se on mahdollista, mutta olisi tyhmää ja lyhytnäköistä.

Yhteinen politiikka olisi kaikkien etu, hajanaisuus ei ole kenenkään etu, paitsi ulkopuolisten ja sellaiset joilla on kokonaan muut jutut mielessään ja tavoittelevat muita asioita kuin kansallisia etuja ja kansalaisten etuja.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö Vastaus kommenttiin #29

#29. Yhteispelillä ja yhteisymmärryyksessä kaikki onnistuu. Ja toisiaan kunnioittaen ja tukienkin. Rakentaen eikä repien hyvää tulee. On vaikea rakentaa hyviä suhteita, mutta helppo ne menettää!

"Autuaita ovat rauhantekijät, sillä Jumalan lapsiksi heitä pitää kutsuman."

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen Vastaus kommenttiin #29

"Yhteinen politiikka olisi kaikkien etu"

Ongelmia tulee heti kättelyssä koska Schultzin kaipaama lisää pakolaisia ei varmasti käy suurimalle osalle EU-maista kuten ei yhteisvastuutkaan. Vaikea olisi sanoa mistä ollaan yhtä mieltä, niin sekopäistä on EU:n politiikka ollut.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö Vastaus kommenttiin #35

#35. Ilmaan heitellään erikoistarjouksia kuin ALE-myynneissä ja huutokaupassa. Mutta mitkä niistä yhdistävät koko EU/EMU-porukkaa - siitä on kysymys.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #35

Mistä asiasta me blogistit ollaan yksimielisiä?

Emme mistään.

Jos halutaan päättää jostain pitää tehdä kompromissi, pitää antaa enemmistön päättää tai pitää valita joku diktaattori päättämään.

Näin on tehtävä kaikissa hallinnon portaissa kunnanhallinnosta EU:n hallintoon.

Jos ei pystytä päättämään miten asioista päätetään ei synny päätöksiä ja seurauksena on anarkismi.

EU:n tasolla vallitsee anarkismi, mutta ei ole olemassa mitään selaista EU:ta jota voitaisiin asiasta syyttää, vaan syyllisiä ovat EU:n muodostavat toimijat, eli valtiot, joiden pitäisi ryhdistäytyä ja päättää miten asioista päätetään.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö Vastaus kommenttiin #49

#49. Onko Suomen ja muiden EU/EMU-maiden sekä Britannian ja EU:n syytä olla tiukkoina Brexitin suhteen? Lisää aprikoitavaa kommentissa #44. Alla.

http://www.ess.fi/Mielipide/paakirjoitukset/art242...

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö Vastaus kommenttiin #35

#29 ja #35. "Yhteinen politiikka olisi kaikkien etu"??

Siksikö Suomi maksaa miljardeittain muidenkin maiden jäsenmaksuja "solidarisuudesta"? Miksi?

Lue tarkemmin "Mistä Suomi vaikenee" kommentit 44 ja 52. Hyväksytkö?

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Itäisen Euroopan maat ( n. 63 miljoonaa kansalaista ) eivät taida keskushallinon mahdollisesti esittämää liittovaltiosyöttiä nielaista. Ovat keskuudestaan demokraattisesti päättäjänsä valinneet ja maiden sisäisiin asioihin puuttuminen ei kai ole kovinkaan asiallista. Britit ( 65 miljoonaa ) on jo poissa pelistä ja kohta myös nämä Visegrad maat. Hankalaksi siis taitaa mennä kutistuvan EU n saumojen hitsaaminen. Kulujen ja suuren tyhjäkäyntisen hallinnon määrä EU ssa tuskin tulee pienenemään, mutta yhteisten maksujen jakajien määrä kylläkin.

Kustannukset nippastaan yllättäen kasvavien verojen kauttta, veikkaan. Pitkäänkö tällaiseen ratkaisuun tyydytään, kun ei se verojen tuotto riitä edes oman maan kansalaisten ahdinkoa auttamaan ja saadaanko sitten liittovaltion kautta verohelpotuksia ? En jaksa verotaakan pienenemiseen uskoa, kuten en muihinkaan ihmeisiin.

Ei tämä liittoutumien muodostuminen nytkään tule pysähtymään. Käykö niin, että Eurooppaan muodostuu seuraavaksi kaksi liittoumaa. Toinen on ehkä liittovaltio, mutta toinen löysä valtioliitto.

Visegrad

https://fi.wikipedia.org/wiki/Visegr%C3%A1d-ryhm%C...

Historiaa

https://fi.wikipedia.org/wiki/Euroopan_historia

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

#24. Hyväksytkö sitä, että ylivelkaantunut EU/EMU-Suomi maksaa muidenkin EU-maiden jäsenmaksuja miljardeittain. Minä en.

Lue tarkemmin kommentit 44 ja 52

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

Hyvää analysointia Jouko. Nykyisillä linjoilla ja elkeillä EU:n yhdentyminen on utopiaa ja toiveajattelua, ellei palata alkuperäisesti sovittuihin arvoihin, ihanteisiin ja tavoitteisiin. Demokratiavajeet, valuvirheet ja sääntömuutokset pitää ensin korjata.

Menetty luottamuskin pitää eri valtioiden kesken saada. Muuten separatismi ja erileirisyys lisääntyy lisääntymistään ja etenkin euromaiden keskuudessa.

Moottorimaiden hyötymisasenne muita valtioita kohtaan on pahimpia kompastuskiviä ja -kantoja EU:n yhdistymisen tiellä poliittisen euron ja EMU:n ohella. Kuplamainen pakkopullaorganisaatio voi muuten tulla matkansa päähän.

Eikä Schultzin liittovaltiota vastustavien maiden erottamispuheet lähennä ja yhdistä EU/EMU-maita toisiinsa - pikemminkin vaikutus on päinvastainen.

Harkitsematonta populismia Schultzilta.

EU/EMU:n yhdentymistä eli integraatiota voidaankin nykytilassaan verrata kirppujen paimentamisen vaikeuteen. Jäsenmaista ahnehtiva ja hyötyvä, diktatoorinen nykymalli hajottaa eikä yhdistä, vaikka tarkoitus olisikin päinvastainen. Ja Ahneilla on tunnettu lopputulema..."Hitsaussaumat vuotavat."

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Tuleva liitovaltio tullee vaikuttamaan ainakin eduskunnassa käytäviin keskuteluihin, kun puolustusvälinehankintoja runnotaan läpi eduskunnan.

Tulevaan liittovaltioon tullevat vetoamaan Vihreät, SDP ja Vasemmisto, kun ne vastustavat tulevia suuria hankintoja puolustusvoimille.

Euroopan Yhdyvaltojen osavaltio Suomi ei tarvinne panostaa puolustukseen nykyisellä tavalla. Liittovaltio hoitanee järeimmän puolustuksen.

Brexit tulee kiihdyttämään Euroopan Yhdysvaltojen muodostumista. Itä Euroopan valtiota voidaan kiristää liittymään liittovaltioon Venäjällä pelottelemalla. Pahimmillaan tämä voi johtaa uuteen Itä Euroopan jakoo Ranska-Saksan ja Venäjän välillä.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

#34.Asiasta voidaan heittää ilmaan monta spekulaatiota. Aika näyttää mitä todella tapahtuu.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

#34. Mitäs mieltä olet siitä, että ylivelkaaantunut EU/EMU-Suomi maksaa muidenkin EU-maiden jäsenmaksuja miljardeittain? Hyväksytkö? Minä en.

Lue tarkemmin kommentit 44 ja 52 - "Mistä Suomi vaikenee?"

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

Britannia ja EU ovat päässeet sopuun brexitin ehdoista!

https://yle.fi/uutiset/3-9967496

MUTTA EU:sta tulee torso ilman Britanniaa.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"MUTTA EU:sta tulee torso ilman Britanniaa."

Britannian etu olisi vahva EU brexitin jälkeenkin. Vahva EU voisi ajaa myös brittien etuja pahassa maailmassa. Niinpä uskonkin että EU tulee pysymään vahvana ja Britit tulevat olemaan sidottuja tähän vahvaan EU:hun vahvoin sitein.

Koko brexit episodi on turha ja typerä.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

"Koko brexit eposodi on turha ja typerä" , mutta se kielii jostakin, joka mättää, eikä sovi brittien pirtaan, koska avioero täytyi ottaa. Vai liekö tuo vain hetkellinen "asumusero"? Aika näyttää tuleeko Britannia maitojunalla takaisin häntä koipien välissä.

Ratkeaisivatko EU/EMU-ongelmat, jos Norja, Islanti, Sveitsi, Turkki ja Venäjäkin jne EU:hun kuulumattomat maat liittyisivät EU:hun? Brititkin vielä come-back-maitojunassa!

Vertaa allaolevia linkkejä!

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

LISÄÄ UUTISIA BREXITISTÄ:

1)Britannian tarjous: 40-45 miljardilla eroon EU:sta.
https://yle.fi/uutiset/3-9968257

2)Sipilä: Brexit- neuvottelutuloksen hyväksyminen Suomelle helppoa
https://yle.fi/uutiset/3-9968338

3)Britannia maksaa täyden jäsenmaksun 2019-2020 ajalta:
https://www.uusisuomi.fi/ulkomaat/236966-lapimurto...

4)Neljä SF-meppiä: Brexit saattaa hyvinkin peruuntua - uusi kansanäänestys ratkaisee:
https://www.uusisuomi.fi/ulkomaat/236979-4-suomala...

Kummatko tässä harjoittavat iltalypsyä - britit vai EU? Vai molemmat?
Saas nähdä, mihin vaihe 2. johtaa tuonnempana?

ESS/EU:n syytä pysyä tiukkana brexitissä:
http://www.ess.fi/Mielipide/paakirjoitukset/art242...
______________________________________________________

LISÄÄ AIHEESTA - BREXIT:
________________________

1) HESARI - BREXIT:
https://www.hs.fi/aihe/brexit

2) YLE - BREXIT:
https://yle.fi/uutiset/18-97901

3) MTV - BREXIT:
https://www.mtv.fi/uutiset/aihe/brexit/5953644

4) GOOGLE: Paljonko Suomi maksaa EU Britannialle ynnä muille? Mitä muut maksavat EU:lle? YM...EU-ASIAA:

- Pitäisikö Suomen maksaa suurempaa jäsenmaksua EU:lle brexitin vuoksi?
https://www.hs.fi/polilitiikka/art-2000005450795.html

- US:Suomen EU-maksut nousevat 81 miljoonalla - johtuu Suomen talouskasvusta (US/1.8.2017):

https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/227253-suomen-eu-...

- Suomi maksoi Iso-Britannialle EU-tukea v.2014 137 miljoonaa euro - paljonko vuonna 2017?

http://www.kaleva.fi/juttutupa/politiikka/suomi-ma...

- YLE:Suomen nettomaksu EU:lle putosi alle 300 miljoonaan (3.11.2017)

https://yle.fi/uutiset/3-9915923

- Suomen EU-maksut - Suomen nettomaksuosuudet vuosina 1995-2016

https://eurooppatiedotus.fi/suomi-ja-eu/suomen-eu-...

- Suomen nettomaksu laski jyrkästi viime vuonna (VM/3.11.2017):
http://vm.fi/artikkeli/-/asset_publisher/suomen-ne...

- Miten kävisi Suomen jäsenmaksujen Brexitissä? Vaikutus vähäinen:(22.6.2016)
https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000001914634....

- HUOM! Helsingin Uutiset: Raju väite - Suomi on maksanut muiden maiden EU-jäsenmaksuja -> SEURAN artikkeli kertoo...lisää:
http://www.helsinginuutiset.fi/artikkeli/364049-ra...

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö Vastaus kommenttiin #44

"MISTÄ SUOMI VAIKENEE?"

Suomi maksanut EU-jäsenmaksuja muiden puolesta peräti 2,4 miljardia euroa eli yhteensä 2429 miljardia ja nyt jo enemmänkin...kirjoittaa Esko Seppänen plogissaan joku vuosi sitten.(5.9.2012)

- "Se on yli kaksi kertaa enemmän kuin Suomi on lainannut rahaa Kreikalle, mutta siitä huolimatta Kreikka on mediassa kestouutinen ja EU:n jäsenmaksu ei ole uutinen lainkaan."
- "Eniten Suomi on lähettänyt rahaa Englannin puolesta..."
- "Nettomaksu Suomen ennätys on 803 miljoonaa euroa vuonna 2011."
- Pankkiunioni, tulonsiirtounioni ja yhteisvastuullinen talletussuoja ovat tie, totuus ja menetelmä kohti liittovaltiota: Eurostoliittoa!

Näin kirjoitettiin Esko Seppäsen blogissa 5.9.2012:

http://eskoseppanen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/11607... (p.o. 2,4 mrd)

Ja edellä Helsingin Uutiset kertoi myös, että Suomi on maksanut muidenkin maiden EU-jäsenmaksuja: (SEURA/11.2.2016- Esko Seppäsen kirjassa: Mistä Suomi vaikenee?)

http://www.helsinginuutiset.fi/artikkeli/364049-ra... (11.2.2016) (ES:Mistä Suomi vaikenee?)

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Nyt on vaihe 1 käpälöity Brexitistä. Isoimmat asiat lienevät vielä muhimassa. Brexitiin liittyen ensi viikolla on taas vaihteeksi EU johtajien huippukokous, jossa keskustellaan siitä, mistä seuraavaksi keskustellaan Brittien kanssa. Jokainen huippukokoukseen osallistuva huippupoliitikko pääsee yllättäen taas kerran pätemään ja näyttäytymään.

Mitä muuten tulee separoitumiseen, niin Katalonia ja ehkä myös Baskimaa haluaa eroon Espanjasta, Skotlanti vastaavsti ehkä GB stä ja Korsikalaiset ovat Ranskan alaisuuteen myös ilmeisen kypsyneet. Skånelaiset jaksavat aina naureskellen kehua pärjäävänsä omillaan, ja Baijerilaiset Mersuineen eivät kaipaa Saksan verotaakkaa. Näitähän riittää. Valtio kun ei ole kansa, vaan maa-alue, jolla asuu eri ryhmittymiä. Sama erilaisuus koskee myös EU ta.

Valtion ja myös EU n oma hallinto luonnollisesti pitää kiinni maksajista, eli ei helposti päästä mukavasti tuottavaa väestöä livahtamaan maksumiehen paikalta.

Btw. Aina kun muistetaan puhua sormii pystyssä kv. sopimuksien noudattamisesta, niin unohtuuko myös yhteisesti sovittu suojeluvastuu periaate, mm ssa Espanjassa hallinto toimi itsevaltaisesti, kun maan omia kansalaisia hakattiin ja potkittiin.

https://fi.wikipedia.org/wiki/Suojeluvastuun_periaate

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

EU/EMU/EKP:n johto on ollut mestarillista rikkomaan dynaamisesti aiemmin sovittuja päätöksiä ja sääntöjä. Kuka enää heihin uskoisi ja luottaisi?

Mutta jotkut spekuloivat jo, että Saksa joutuu Suomen lisäksi Euroopan sosiaalihuoltovirastoksi äveriäänä moottorimaana ja rahamiehenä/-naisena tasapuolisesti sanoen. Tai rahakirstunvartijana... Miten vain.

MUTTA onko Suomessa mahdollisuus taas päästä rahoittamaan Kreikka-poloista, kysyy perjantain Hesari valtiovarainministeri Orpolta? Ja Orpo toteaa:

- Kreikassa on ongelmaluottojen määrä noin 30 prosenttia lainakannasta ja Italiassakin 15 prosentin hujakoilla. Suomessa vastaava osuus on vain runsaassa prosentissa. Vaarana on taas joutua maksumieheksi, mitä toisaalta kutsutaan solidaarisuudeksi.

Suomen valtiovarainministeriössä ajatellaan , että voi kestää lukuisia vuosia ennen kuin joidenkin jäsenmaiden "pankkiriskejä on vähennetty huomattavasti."

Puhutaanko EU/EMUn "tiekartassa" peräti vuodesta 2140?

- Tämä (riskien kartoittaminen) on se, mikä pitäisi määritellä. Pitäisi olla selkeät prosessit, miten edetään", Orpo artikuloitsee ja pähkäilee oppi-isänsä eli Niinistön mallisesti ja kryptisesti asiaa. - Ensi viikolla pidetään EMUun liittyvä EU-huippukokous, jossa Suomen penseän näkemyksen komission ajatuksiin
esittää pääministeri Juha Sipilä(kesk).

Suomen EMU-linjauksia katsottaessa tulee selväksi, että prioriteetit ovat kaukana komission keskiviikkoisista hahmotelmista. Suomen mukaan ensimmäiseksi pitää saada valmiiksi ns. pankkiunioni ja sen vaikein palikka , yhteiseurooppalainen talletussuoja. Komissio totea "tiekartassaan", että pankkien romahtamisen varalle kehitettävä talletussuoja valmistuu kesään 2019 mennessä. - Suomen vaatimuksena taas on, että kunkin maan pankit saadaan tervehdytettyä ja riskit alas, ennen yhteiseen talletussuojaan siirtymistä.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Suomen vaatimuksena taas on, että kunkin maan pankit saadaan tervehdytettyä ja riskit alas, ennen yhteiseen talletussuojaan siirtymistä."

Taitaa Suomi taas joustaa tässäkin kysymyksessä mikäli komissio asiaa uudelleen kysyy.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

#46. "Pankkiunioni, tulonsiirtounioni ja yhteisvastuullinen talletussuoja ovat tie, totuus ja menetelmä matkalla liittovaltioon." Onko mielestäsi näin?

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

Saa todella nähdä meneekö Suomelta pupujussi pöksyyn tosipaikan tullen, vai saadaanko oma vaatimus maaliin asti.

Vertaa yllä kommentti 26/linkki/ilmari: Kankaanniemi/#12. ym...

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

#49. ja #24/ Hyväksymmekö , että olemme matkalla Euroopan liittovaltioon vertaa myös edellä olevaa kommenttia #44 lisätietoineen:

http://mattiantero.puheenvuoro.uusisuomi.fi/247378...

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset