karikilpio

Väyryselle jo yli 20 000 kannattajakorttia tänään

VÄYRYNEN NOUSI MUKAAN PRESIDENTINVAALITAISTOON...

TULEE VÄRIKKÄÄT VAALIKESKUSTELUT!

 

Paavo Väyrynen on saanut  tänään vaaditut  20 000  kpl presidentinvaalin kannattajakortteja  täyteen - jopa reilusti ylikin.

Kortteja kerätään Väyrysen Ylelle antamien tietojen mukaan vielä  viikon verran, ja ne toimitetaan 11.12. tarkastettavaksi oikeusministeriöön.

Monen mielestä presidentinvaalit saavat nyt paljon kaivatun lisäruiskeen vaaliväittelyyn. Istuva presidentti Sauli Niinistö saa kunnon vastuksen  Väyrysestä.  Tulee värikkäät vaalikeskustelut.


https://yle.fi/uutiset/3-9963325

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

10Suosittele

10 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (19 kommenttia)

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

Presidentinvaalit kaipasivat tätä. Muuten niistä olisi tullut väritön, hajuton ja mauton tapahtuma galluppien mukaan liian ylivoimaisen Niinistön läpihuutojuttuna.

Nyt siitä tulee ainakin sopivaa poliittista vaaliteatteria koko tuutin täydeltä. Hyvä juttu!

Muut ehdokkaat jäänevät selvästi Niinistön ja Väyrysen varjoon tulevissa mittelöissä. Kannattipa kumpaakaan tai ei. Mediallakin riittää kommentoitavaa paremmin puolesta tai vastaan. Joillekin piireille Väyrysen pomppu "pressaskabaan" saattoi olla iso järkytyskin. Demokratiaa parhaimmillaan!

Väyrynen on korkki joka nousee aina pintaan! Tahdottiin tai ei.

"Ilmassa on suuren urheilujuhlan tuntua", sanoisi nyt Pekka Tiilikainen.

Juhani Vehmaskangas

Siksi minäkin. Lopputulos on yllättävä.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

Muuten se olisi ollut kuin kirkossa etukäteen kuulutettua - lopputulos meinaan. Nyt siihen tulee toivottua säpinää ja debattia: show must go on!

Televisioonkiin tulee varmasti suuremmat katsojamäärät töllöttämään Väyrysen ja Niinistön vaalikamppailua. Toivottavasti toimittajat eivät keskeytä debatteja.

Käyttäjän PetriPirskanen kuva
Petri Pirskanen

Mielenkiintoista on nähdä miten paljon Väyrynen alkaa väittelemään Niinstön kanssa.. Ja se miten Huhtasaari herää! Väyrysellä ja Huhtasaarella on yhteisiä ajatuksia, ja Huhtasaari on nuori joka ei välttämättä uskalla yksin alkaa tappelemaan Niinstön kanssa. Mutta kun hän saa tuekseen vaaliväittelyssä kokeneen vanhan Väyrysen, voi Huhtasaarikin uskaltautua erilailla haastamaan.. Mielenkiintoiset vaalit tulevat, ja toivotaan että nämä kaksi yksilöä saa Niinistön paljastamaan omia korttejaan. Ja jopa siinä määrin että äänestäjät vaihtavatkin äänestyskortin numeroa.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

#4. Väyrynen sen teki taas eli näytti pitkän nenän epäilijöille, jotka uskoivat, ettei hän saa kerätyksi 20000 kannattajakorttia kasaan. Mutta kenen tappioksi ja harmiksi ja kenen voitoksi?

http://kokko1987.puheenvuoro.uusisuomi.fi/247139-v...

Mitkä ovat Väyrysen mahdollisuudet päästä toiselle kierrokselle Niinistöä vastaan?

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

Moni olisi saattanut jäädä kotiin äänestyspäivänä, kun gallup-numerot olivat etukäteen noin murskaavat, mutta nyt sellaisetkin nukkujat saattavat sankoin joukoin tulla äänestämään, jotka eivät muuten olisi lähteneet.

Liekö vastuuttomat gallup-numerot ostettuja ja johdattelevia?

Toisaalta 2500 gallup-otos ei anna vielä varmaa kuvaa, miten äänestetään. Gallupit kun eivät äänestä. Moni suomalainen tahtoo olla aina voittajajoukkueessa. Jotkut äänestävät protestina nykymenolle yllättävästikin kuten perussuomalaisten jytky osoitti. Osa on aina puolueuskollinen, ja osa äänestää hänelle mieleistä henkilöä. Osa nukkuu, koska politiikka ei kiinnosta.

Saa nähdä millaisia kortteja kokenut kehäkettu-Väyrynen käyttää hankkiakseen kannatusta Niinistöä ja muita vastaan. Ilmassa on periaatteellista revanssin makuakin...tappioiden jälkeen.

Joka tapauksessa tulee värikkäät ja mielenkiintoiset vaalit väittelyineen.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Onneksi olkoon Paavo! Varmasti hyvä lahja 100-vuotiaan Suomen itsenäisyyspäivän kunniaksi. Uskon, että nyt tulee värikkäät ja jännät kisat.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

#6. MUTTA onko Suomi enää täysin itsenäinen valtio liityttyään juridisesti, poliittisesti ja taloudellisesti Euroopan unioniin ja juntaten puoliväkisin €uromaaksi ja EMUun ilman sallittua kansanäänestystä?

EMUPÄÄTÖS EDUSKUNNASSA VUONNA 1998:

http://www.youtube.com/watch?v=PwEbyUactDE

Itsenäisen valtion tunnusmerkit - täyttyvätkö ne EU/EMU-Suomessa enää?

http://karikilpio.puheenvuoro.uusisuomi.fi/126103-...

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

#6. MUTTA onko Suomi enää täysin itsenäinen valtio liityttyään juridisesti, poliittisesti ja taloudellisesti Euroopan unioniin ja juntaten puoliväkisin €uromaaksi ja EMUun ilman sallittua kansanäänestystä?

EMUPÄÄTÖS EDUSKUNNASSA VUONNA 1998:

http://www.youtube.com/watch?v=PwEbyUactDE

Itsenäisen valtion tunnusmerkit - täyttyvätkö ne EU/EMU-Suomessa enää:

http://karikilpio.puheenvuoro.uusisuomi.fi/126103-...

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

Gallupit ja media eivät päätä, kenestä tulee seuraava presidentti Suomelle, mutta ne voivat tarkoitushakuisesti vaikuttaa äänestyskäyttäytymiseen.

Äänestäjät sanovat viimeisen sanan. Sitten on turha enää valittaa, kun kansa on kirjoittanut numeronsa äänestyslappuun ja äänet laskettu. Suomi saa sellaisen presidentin kuin on äänillään ansainnut.

Mutta veikatkaa, tuleeko toista kierrosta vai ei?

Oli miten oli, nyt Väyrysestä tuli kova, kokenut kehäkettu presidentinvaaleihin:

https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/236741-paavo-vayr...

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Veikkaan, että nyt siihen on ainakin olemassa mahdollisuudet. Edellyttää myös keskustan kannattajien siirtymistä pois Niinistön takaa.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

US:Väyryseltä paloi ilmoitusliitteisiin viisinumeroinen luku eli yli 10000 euroa:

https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/236770-paavo-vayr...

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

Kyllä Suomi tarvitsee edelleenkin normaalissa avioliitossa eli heterosuhteessa elävän presidenttiparin. Vai mitä? Haavistosta on turha haaveilla enää presidenttiä. Hänen etsikkoaikansa meni jo edellisellä kerralla.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

#9. Toivotaan ja äänestetään, että toinenkin kierros tulee. Toinen kierros on äänestäjien käsissä.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

#9. On aivan varmaa, että Väyrynen pyrkii haastamaan tieto-taidoillaan muita sekä ulkopoliittisesti että sisäpoliittisesti tärkeimmillä asioilla. Ja viemään sen pois tämän hetken lillukanvarsikeskusteluista Suomen kannalta ajankohtaisempiin ja polttavampiin aiheisiin: kuumiin perunoihin ja toisten heikkouksia paljastaviin kohtiin. Eli tekemään pätevyyseroja muihin ehdokkaisiin kokemus- ja tietomäärillään.

Tulee kunnon presidentinvaalikampanjat ja -vaalit eikä läpihuutojuttua kuten hetki sitten näytti. Gallupit eivät teekään presidenttiä.

Väyrynenhan on muistaakseni voittanut Suomen mestaruuden väittelykilpailuissakin aikoinaan. Ja kun kerran halua,kokemusta, pyrkyä, tahtoa ja tietoa riittää, niin mikä ettei. Kaikki eivät tuohon suoritustasoon pystyisikään. Sitkeys palkitaan. Saadaan kunnon kilpailuasetelma.

Toivotaan rehtiä kilpailua! - "Kun kansa on puhunut, pulinat pois!"

Toivottavasti tarvitaan ja tulee toinenkin kierros. Ilmassa on suuren urheilujuhlan tuntua todellakin! Ja Väyrynenkin saa ponnisteluillaan kaipaamansa revanssimahdolisuuden ennen eläköitymistään.

SILTI SE TÄRKEIN: HYWÄÄ ITSENÄISYYSPÄIVÄÄ KAIKILLE! Toivotaan , että Suomi saa tähän aikaan parhaiten sopivan presidentin.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

Mutta nyt on aika juhlia riemurinnoin Suomen 100- vuotista itsenäisyyttä! Vasta sen jälkeen alkavat presidentinvaalikampanjat täydellä tehollaan.

Toivotaan rehtiä kamppailua! Paras voittakoot!

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

Taitaapa olla jo pari vaalikautta siitä, kun Paavo Väyrynen katsoi olevansa presidenttiehdokkaaksi "liian lyhyt ja liian vanha". Nyt hän lienee siis nuortunut ja kasvanut, ainakin suhteellisesti.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

Moni vaalit väliin aikonut muuttaa mielensä Väyrysen ehdokkuuden vuoksi ja äänestää kiusallakin... Presidentinvaalit ilman Väyrystä olisivatkin olleet valjut ja ennalta selvät. Nyt tulee kunnon kisat. Se on demokratian voittokin.

Yltiöliberaalit saavat nyt nenilleen ja pelkäävät poliittista tulevaisuuttaan.
Arvoja punnitaan uudelleen.

NYTHÄN pressapeli vasta alkaakin kaikessa kovuudessaan ja viihdyttävyydessään. Hyvä asia Suomen valtiojärjestelmälle ja politiikalle. Demokratian voitto siis.

Mutta veikatkaapa tulevat 1)gallup-kannatusprosentit ja 2) äänestysprosentit itse vaaleissa Niinistö vs. Väyrynen. Joka tapausessa Niinistön kannatus sulaa... mutta paljonko? Aika näyttää numerot.

Tämäkin pitää ottaa huomioon: kenestä tulee Suomen sopivin seuraava presidentti ja sen mukana myös puolustusvoimien ylipäällikkö?

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

#18. Kyltymätön vallanhalu muuttaa ihmisten kannanottoja...kunnes noutaja tulee.

Kukaan ei ole korvaamaton.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset