karikilpio

Mitä merkitsee Suomen Pankin EU/EMU-setelirahoituselvytys?

YLE: Suomen Pankki paisuu kuin pullataikina Euroopan elvytyksen takia - Muistuttaa jo sota-ajan setelirahoitusta.  Keskuspankkielvytyksen takia Suomen Pankin taseessa on jo neljännes valtion lainoista. Mitä se merkitsee? Viisaat vastatkaa?

 -  ”Tässä ollaan tuntemattomilla vesillä. Miten tästä päästään pois on ylivoimainen ykköskysymys.”

 - ” Velkakirjojen myyminen  on niin sanottu ydinasevaihtoehto.”
 
 - ”Tämä on omaisuuserien  inflaatio.”
 
 - ”Kysymys setelirahoituksesta on semantiikkaa.”  

 - ”Se on välttämätön ohjelma rahapoliittisen elvytyksen takia, mutta se on myös välttämätön euroalueen (EMUn) velkakriisin nujertamiseksi.”

ONKOHAN? Oliko   Suomelle  vikatikki mennä euroon ja EMUun? Onko Suomen pankki  lirissä?

https://yle.fi/uutiset/3-9935971

 

OMITUISTA että vain harvat poliitikot uskaltavat  esittää  rehellisiä mielipitetään US-blogeissa.  Mitä he pelkäävät? Kasvojensa menetystäkö?

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (18 kommenttia)

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

Onko Suomen Pankki jo lirissä Euroopan setelirahoituselvytyksen takia? Tätäkö EU/EMU/EKP:n kuplamainen virtuaalitalous "tuottaakin" mallioppilaalle ja -valtiolle?

SETELIRAHOITUS - WIKIPEDIA
https://fi.wikipedia.org/wiki/Setelirahoitus

Setelirahoituksella on pyritty elvyttämään talouksia. Onko setelirahoitus väärinymmärrysten äiti?

https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000001806753....

https://tiede.fi/keskustelu/37357/ketju/seteliraho...

Käyttäjän marttiissakainen kuva
Martti Issakainen

Suomi on korvia myöten velassa.Suomen pankin todellisista vastuista olisi hyvä saada rehellinen selvitys.Mistä sen saa?
Kun lasketaan yhteen Suomen valtion velka ja kuntien velka sekä valtion antamat takuut esim.11.5 mrd € pysyvään vakausvälineeseen, Kreikalle( takuut ja velka)sekä Suomen pankin vastuut arvioisin, että olemme luvuissa ,joka on 3-4 kertaa yli valtion vuosibudjetin 2018 joka on n. 55 mrd €.
Yritys jolla on velkaa 3-4 kertaa yli liikevaihdon on konkurssikypsä.Miten on valtion laita? Kataistrofiko?

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

#2. EU-komissio ja EKP ohjaavat ja sanelevat liika EMU- ja euromaiden raha- ja
talouspolitiikkaa.

Mutta miksi EU-komissio sai Euroopan tilintarkastustuomioistuimelta murska-arviot Kreikan-kriisin huonosta hoidosta ja "improvisoimisesta"? Kärsiikö EU/euro-Suomen talouden hoito EMU/EKP-myllytyksessä?

http://karikilpio.puheeenvuoro.uusisuomi.fi/246-eu...

http://petterihiienkoski.puheenvuoro.uusisuomi.fi/...

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

#2.Maallikon mielestä ainakin EU-komissiota uhkaa "Kataistofi" - EU:n tilintarkastustuomioistuimen lausuntojen perusteella: "EU-komissiolle murska-arvio Kreikan kriisin hoidosta". - Täytyykö Suomen tehdä"schröderit" Saksan malliin? Saksahan nousi "Euroopan sairaan miehen roolista" Euroopan talousveturiksi. Mutta miten, se löytyy alta? = Kommentista #19.

http://karikilpio.puheenvuoro.uusisuomi.fi/246204-...

Tätä tämä demokraatiavajeinen, valuvikainen, sääntöjään rikkova ja kuplamainen sekä kriisiyttävä ja "improvisoitu" EU/EMU/EKP:n virtuaalitalousjärjestelmä teettää:

"MISSÄ EU/EMU/EKP, siellä pysyvä ja kumuloitunut Ongelma-kimppu."

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen

EKP on pukannut Euroopan markkinoille niin paljon rahaa, että siitä on tullut kupla. Kun kupla paisuu riittävän suureksi se puhkeaa. Valtioiden velat eivät poistu velkarahan kasvattamisella vaan velan maksamisella. EKP puskee rahaa markkinoille saattaakseen jäsenvaltiot velkakierteeseen ja kansallisen varallisuuden heikkenemiseen. EU ei toimi. Se yrittää kitkuttaa eteenpäin vain lenkuttamalla kriisistä toiseen. Johtajilla ja EU:sta elantonsa saavilla on kliffaa, kansoilla ei. Muukalaiset tuovat lisäkärsimystä kansoille, suvaitsevaiset tienaavat kansoille lankeavilla maksuilla. EU elää suuressa petoksessa.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

#4.Hienosti pelkistetty koko tuo EMUn pyramidihuijauskupla. Moni muukin on samaa mieltä kanssasi. Ja Suomen Pankkikin on vain periferiassa oleva EKP:n määräysvallan alainen sivukonttori. Samat raharuiskumetkut ja kujeet ohjenuorinaan.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

UUSI SUOMI. https://www.uusisuomi.fi/asiasanat/kreikan-velkakr...

1)Tässä Timo Soinin näkemys: "Kreikka - avautuminen: pyramidihuijaus - sinä maksat":

https://www.uusisuomi.fi/raha/194270-timo-soini-kr...

2)Jyrki Katainen: Kreikan kolmas lainapaketti ei ole välttämättä viimeinen.

-Liekö se edes viimeistä edellinenkään?

https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/195269-jyrki-kata...
----------------------------------------------------------------------

3)Sixten Korkman (Euro, valuutta ilman valtiota): "Nykymuotoinen EMU on ollut Euroopan kannalta huono projekti ja rahaliitto. EMU ei ole peruuttamaton projekti, mutta EMUn purkamiseen liittyy erittäin suuria käytännön ongelmia sekä kielteisiä taloudellisia ja poliittisia seurauksia. Johtopäätös on, että euromaiden hallitusten ja euroalueen instituutioiden on kyettävä päätöksiin, joiden ansiosta EMU vastedes toimii paremmin." -MUTTA eivät näytä kykenevän jostain syystä -tahallaanko?

4) Jan Hurri/Taloussanomat: "Ylivelkaantumisesta johtuen markkinat ovat hermoromahduksen partaalla. Rahoitusjärjestelmä on epävakaa. Reaalitalous prosentin verran pilvimaailman virtuaalitaloudesta alaspäin esitettynä pyramidilla. Niilläkö pitäisi mennä? Elämme kuplataloudessa.

http://www.iltasanomat.fi/taloussanomat/art-200000...

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö Vastaus kommenttiin #11

Lisää ; miksi EMU ja euro on huono projekti Euroopalle:

Esko Seppäsen käsityksiä eurosta ja EMU:sta:

"EMU on federalistinen poliittinen projekti. Se että on otettu käyttöön poliittinen raha - €uro - on €mämunaus. EMU:ssa yhteisellä rahalla on valtava symbolinen merkitys. Sillä tuhotaan yksi merkittävimmistä kansallisen itsenäisyyden symboleista: oma raha ja veluutta."

"Maailmassa ei ole toista vastaavaa yhteisöä, jossa täysivaltaiset valtiot eivät voi vaikuttaa rahansa arvoon. Se, että on otettu käyttöön poliittinen raha, on €mämunaus, joka ei hevillä kulu pois kollektiivisesta muististamme lähivuosikymmenien aikana. (Esko Seppänen: EMUMUNAUS)...

"Vanha kunnon (patruuna)kapitalismi on muuttunut sairaaksi finanssikapitalismiksi, jossa rahaa ei edes ole olemassa.. On vain velkoja velkojen päällä eikä kukaan kysele, mistä kaikki (kuplamainen virtuaaliraha) tuli. Raha ei enää perustu reaalimailmaan, ei ihmistyöhön, ei fyysisiin tavaroihin, palveluihin. Velan panivat liikkeelle yksityiset (Wall Streetin) pankit aivan silmiemme alla, ja nyt mailma hukkuu velkaan."

"Velka ei lisävelalla vähene, mutta pankit (sekä finanssihuijarieliitin kasvot) pelastetaan velkaannuttamalla valtiot maailman rikkaiden edunsaajien hyväksi (veroparatiiseissa)...Jos halutaan luoda "luomua eli vakaa talous ja hallittu kasvu, julkisen vallan täytyy ottaa virtuaalitalouden tuotanto ja lasku itselleen."

"Tärkeimmät ja törkeimmät rikkomukset on tehty hyväksyttäessä (kelvottomia) jäseniä rahaliittoon (EMUun) sekä sallittaessa jäsenmaiden taloudellinen auttaminen vastoin EU-perustuslain nimenomaista kieltoa velkojen yhteisvastuuseen." (ES). Suoraa laittamatonta puhetta!

Käyttäjän AmosAhola kuva
Amos Ahola

Kirjoittelin Ylen jutun pohjalta Hesarin mielipidepalstalle, nähtäväksi jää meneekö läpi vai ei, mutta setelirahoituksen suurin ongelma on siinä, että se halvaannuttaa demokratian.

Mitä keskuspankkien taseeseen tulee, niin se joko resetoidaan tai tavara jätetään sinne kompostoitumaan, jolloin inflaatio kuittaa sen lopulta.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

TALOUSSSANOMAT: Miten käy "soros-sijoittajan", kun keskuspankkien raharuiskuhanat menevät kiinni?

https://www.is.fi/taloussanomat/porssiuutiset/art-...

ENTÄS mitä merkitsee Suomen Pankissa ja EMU:ssa?

Taloussanomat: EUROALUEEN TALOUSKASVUN VARJOPUOLI- euroalueen ylijäämä on jo epänormaalin suuri. Mitä se aiheuttaakaan Euroopassa jne?

https://www.is.fi/taloussanomat/porssiuutiset/art-...

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

Setelirahoituksella on historiassa paha kaiku hyperinflaatioineen. Toisaalta inflaatio on velallisen paras auttaja.

Käyttäjän erkkilaitinen kuva
Erkki Laitinen

Inflaatiota me tarvitsisimme kasvun aikaan saamiseksi ja toimeliaisuuden viriämiseksi. Se vain ei saisi olla kuplan puhkeamista seuraavaa villiä menoa, vaan hallittua, omalla keskuspankilla ja rahapolitiikalla aikaan saatua talouden ohjausta.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen

Me tarvitsemme 1-2 prosentin inflaation. Se parantaa säästäjän asemaa ja kannustaa säästämään. Kvartaalitaloudesta on luovuttava ja palattava pitkän aikavälin suunnitteluun, jolloin tulee ihmisille pidempi tähtäys taloudenpidossa. Nykyisin kaikki ihmiset pyritään saamaan "rattaille" muka liikkumaan työn perässä. Kaiken tämän tarkoitus on saada ihmiset myymään omaisuutensa ja lähtemäään vuokrakämppiin suuuriin kaupunkeihin. Pääoma tulee sitten ostamaan havalla maaseudun ihmisten omaisuuden. On ihmeellistä, ettei kepu ja muut agraaripuolueet nosta näitä asioita vaaliaseeksi. Ihmisten silmät on avattava ja heidän on saatava puolustamaan itseään.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö Vastaus kommenttiin #9

#9. Hyvin perustelu Matti. "Ihmisten silmät on avattava, ja heidät on saatava puolustamaan itseään" ja koko Suomea EU/EMU:a vastaan. On isänmaallisen rakennemuutoksen aika.

Onko maailmassa yhtään suurpankkia, joka toimisi eettis-moraalisesti kestävällä tavalla? Veroparatiisipaljastukset todistavat. Samoin "myrkkyrahapäästöt" ja johdannaismarkkinat. Kuten myös banksterit nuo finanssi- ja kvartaalikapitalismin bonusherrat. Pörssi on markkinavoimien sokean leikin hiekkalaatikko. Finanssikapitalismi , jossa tuotetaan paitsi finanssihyödykkeitä myös finanssihaitakkeita - ja -turhakkeita, elää omaa reaalitaloudesta riippumatonta elämäänsä. (ES).

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

#8.Ei EU pysty ratkaisemaan EU:n velkaongelmaa pakottamalla ylivelkamaat deflatoimaan taloutensa sisäisellä devalvaatiolla. Miinuskorotkin ovat ainutlaatuisia historiallisesti.

EU/EMU/EKP-politiikka on ajautunut siksi tuon tuostakin kestämättömiin kriiseihin ja umpikujiin.

Tarvitsemme tosiaankin sopivan kokoista inflaatiota ylivelkojen velkasyöpöksi.

On tietenkin tiedostettava ne ongelmat, joita inflaatio tuottaa mahdollisesti tuhoamalla alhaiset korot ja vakaat hinnat. MUTTA Saksan historialliset hyperinflaatiokokemukset lienevät takapiruina ja pelkoina EU:n ja EKP:n inflaatiorajoituksiin.

Käyttäjän MiikaKautto kuva
Miika Kautto

Termi setelirahoitus on väärä, koska Keskuspankit ostavat lainoja jälkimarkkinoilta. Sen Vuoksi emme näe ylijäämäisiä budjetteja ympräi Eurooppaa. Koska velka siirtyy Keskuspankin taseeseen sitä ei tarvitse maksaa käytännössä takaisin, mikä laskee velkariskiä.

Nykyinen Euroalueen kasvu on lähtöisin Euroopan keskuspankin toimista, ilman niitä saisimme lukea edelleen leikkauslistoja. Päätös ostaa velkapapereita jälkimarkkinoilta oli oikea. Saksa on ollut pisimpään Euroalueen sääntö rikkuri, 2000-luvun alussa alijäämäja myöhemmin vaihtotaseen ylijäämän takia.

Euroalueesssa on valuvikoja, se pitää myöntää. Sen pohja on rakennettu oletuksille mitkä eivät toteutuneet. Sen vuoksi Euro rakentuu talouspolitiikalle jolla ei ole kuin yksi suunta. Euro pelastettiin kun sääntöjä venytettiin (ei rikottu) äärimmilleen.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

Olikohan myös demarien Mauno Koiviston, SP-Erkki Liikasen ja Matti Louekosken vahvan markan ja löysän rahan politiikkakin 1990-luvun vaihteessa oikeaoppista rahapolitiikkaa näin jälkikäteen ajatellen vai eikö? Kuinka kävi punapääoman?

Asioilla kun tahtoo olla niin monta näkökulmaa ja selitystä kuin on puolueitakin. Ja kuka mihinkin usko ja luottaa ja on sitoutunut. Hyväksytkö EU/EMU/€uro-Suomen ylivelkaannuttamispolitiikan? Onko se jälkipolvia ajatellen ilo ja autuus vai häpeän aihe?

Kyllä Saksa, Ranska , Italia ja Espanja keikuttavat pahiten eurovenettä. Goldman Sachs takapiruna monessa käärmekeittoliemessä ja vasemmistojohtajat Barroso, Hollande, Tsipras, Dijsselbloem yhdessä "veropratiisineuvos" Junckerin kanssa EMUA "improvisoimassa". LUE: muita jäsenmaita köyhdyttämässä ja kusettamassa! Mallioppilas-Suomi mukaan lukien...MUTTA Ruotsi, Tanska ja Britit ym. euroon kuulumattomat maat paljon viisaampia.

MIETI mitä tämä Kreikka-lypsykone-realiteetti tarkoittaa?

EU-KOMISSIOLLE murska-arvio Kreikan kriisin hoidosta:

http://karikilpio.puheenvuoro.uusisuomi.fi/246204-...

Petteri Hiienkoski

Suomen Pankki toimii roskapankkina!

En pidä keskuspankkielvytystä kategorisesti sinänsä huonona. Nyt sillä kuitenkin siirretään ongelmien kohtaamista eli otetaan lisää velkaa tulevaisuudelta.

Jos talouden elpyminen perustuu yksinomaan siihen, se ei ole todellista. Jos markkinoille pumpattu raha menee arvopapereihin yms, paisutetaan pörssikuplaa, jolla on taipumuksena jossain vaiheessa poksahtaa.

Jatkuva keskuspankkielvytys ei voi olla terve tila. Sehän ei voi määrättömästi jatkua, mutta kuka uskaltaa lopettaa?

Euroopalla on kolme talouden haastetta: 1) lyhytnäköinen ilmastopolitiikka, 2) hallitsematon maahanmuuttopolitiikka ja 3) EU-liittovaltiokehitys.

Näissä pitäisi noin 180-asteen suunnan muutos.

http://petterihiienkoski.puheenvuoro.uusisuomi.fi/...

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset