karikilpio

EU-komissiolle murska-arvio Kreikan kriisin hoidosta

EU-KOMISSIO EI OLE TEHTÄVIENSÄ TASALLA - MITÄ PEITELLÄÄN  EU:SSA JA EKP:SSÄ? MIKSI KREIKALLA "IMPROVISOIDAAN"? (LUE kommentit 25 ja 26). - MIKSI EU POISTI KREIKAN BUDJETTIVAJEIDEN LISTALTA?? MÄTÄNEEKÖ EU YLÄPÄÄSTÄÄN, TALOUSELÄMÄ- LEHTI KYSELEE?

 

Kauppalehti kirjoittaa  EU-komission saaneen huonot arvosanat  Kreikan kriisin hoidosta Euroopan tilintarkastustuomioistuimelta.  Talouselämä lehti siteeraa Kauppalehden artikkelia.

Raportti totea, ettei EU-komissiolla ole aikaisempaa kokemusta hallita tällaisia prosesseja.

Tilintarkastustuomioistuin antoi  EU-komissiolle vakavat varoitukset parantaa sopeutusohjelmien suunnittelua ja toimeenpanoa. - Mutta onko tuo yhtä tyhjän kanssa? Auttaako tuo mitään?

Euroopan maiden sosiaalioloja tutkinut saksalainen tutkimuskin osoittaa,  ettei Kreikka ole selviytynyt kuiville talouskriisistään. Kreikka on lähes vararikon partaalla.

Tilastoväärentäjä-Kreikan talous ajautui kriisiin kansainvälisen finanssikriisin seurauksena. Huhtikuussa 2010 Kreikka ei enää pystynyt saamaan lainaa rahoitusmarkkinoilta ja pyysi apua euromailta  sekä kansainväliseltä valuuttarahastolta IMF:ltä.  Suomikin on yhä samassa  sopassa.

Sen jälkeen Kreikalle on tehty kolme yhteensä 368 miljardin euron arvoista sopeutusohjelmaa.
Rahoitukseen on liittynyt tiukat ehdot talouden uudistamiseksi. -  Nekin pitkälti noudattamatta.

Rahoitus- ja  sopeutusohjelmissa ovat  olleet EU-komission lisäksi  mukana EKP ja IMF sekä viimeisessä, kolmannessa Euroopan vakausmekanismi.  

Kuten muistetaan  Rosvopankki- Goldman Sachs auttoi valuuttamanipuloinnein Kreikan EU-kelpoiseksi.   EU/EMU saavat syyttää itseään kriiseistä, kun jäseniksi hyväksyttiin mitat täyttämättömiä Etelä -Euroopan  ja PIIGS-maita.  - Miksihän moinen integraatiobuumi?

Uskotteko Kreikan koskaan selviytyvän velvoitteistaan? Mitenkähän pitkään euromaiden kärsivällisyys  kestää toimia  Kreikan  vararikkorahoittamisen lypsylehmänä.  Toisaalta voidaan myös  kysellä, ovatko kaikki tukiavustusmiljardit menneetkään oikeaan osoitteseen,  vaan Kreikka -saatavista muille maille vierahille.  Enkä oikein luota  EU-komissionkaan rehelliseen toimintaan. Ovatkohan ne Kreikka-pakettimiljardit veroparatiiseissa  verottajien ulottumattomissa? Kannattaisi  ehkä sitäkin tutkia.

https://talouselama.fi/uutiset/euroopan-komissio-sai-kreikan--kriisin-ho...

https://www.kauppalehti.fi/uutiset/euroopan-komissiolle-murska-arvio-kre...  

 

https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000005451929.html

EUROALUEEN VELKAKRIISI: (ALLA: TS/Jan Hurri- Taas uusi euromyytti).

https://fi.wikipedia.org/wiki/Euroalueen_velkakriisi

https://www.is.fi/taloussanomat/porssiuutiset/art-2000001872888.html

 

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

9Suosittele

9 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (69 kommenttia)

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

Uskotko että EU-komissiolla ja EKP:llä olisi puhtaat jauhot pussissaan Kreikka-avustusmiljardien suhteen? EMU- ja euromaita kusetetaan raskaasti Kreikan varjolla!

Herää pirullinen arvio, mihinkähän pussiin tai pankkiholviin noita Kreikan avustumiljardeja onkaan "sopeutettu"? Veroparatiiseihinko? Miksihän britit katsoivat tarpeelliseksi häipyä ajoissa pois EU:sta?

Käyttäjän marttiissakainen kuva
Martti Issakainen

Kannattaa lukea Kreikan entisen valtiovarainministeri Varoufakiksen ( toivot-
tavasti tuli oikein kirjoitettua )kirja. Netistä löytyy myös hänen avomielinen haastattelunsa ( googlaamalla). EU:n , IMF:n ja pankkien raadollinen valtion ryöstöpolitiikka paljastuu. Öiset sessiot, uhkailut jne. jne.
EU:n hirviömäiset kasvot alkavat paljastua myös muualla vrt.Espanja / Katalonia.
Tämäkö on sitä EU:n kuuluisaa läheisyysperiaatetta? Rahat pois kuljeksimasta parempiin taskuihin, viis kansasta ja köyhistä.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

EU-komission nykyinen puheenjohtaja Jean-Claude Juncker toimi EMUn eli euroryhmän ensimmäisenä puheenjohtajana vuosina 2005-2013. Hän oli avainasemassa , kun euromaat neuvottelivat Kreikan, Portugalin ja Irlannin pelastuspaketeista eurokriisin aikana.

Junckerin seuraajaksi EMUn ja euroryhmän johtoon tuli 21.1.2013 Alankomaiden valtiovarainministeri Jeroen Dijsselbloem ja on edelleenkin. Hän otti päätehtävääkseen eurokriisin hoidon. Tärkeää lisävalistusta Dijsselbloemista kommenteissa 25 ja 26 alla. Mitä "improvisoitiinkaan" euromaiden veronmaksajien kustannuksella?

https://fi.wikipedia.org/wiki/Jean-Claude_Juncker

https://fi.wikipedia.org/wiki/Jeroen_Dijsselbloem

EUROALUEEN VELKAKRIISI
https://fi.wikipedia.org/wiki/Euroalueen_velkakriisi

Sen alaviitteenä muun muassa Taloussanomien Jan Hurrin artikkeli:
https://www.is.fi/taloussanomat/porssiuutiset/art-...

Mikä merkitys tähän Kreikan ja EMUn sylttytehtaaseen onkaan Jean-Claude Junckerin komissiolla, EMUn puheenjohtajilla, EKP:n Draghilla, Saksalla ja Ranskalla sekä Kreikan Yannis Varaufakiksella ja Alexis Tsiprasilla sekä Goldman Sachsilla? Kuten muistetaan EKP:n Draghi toimi aiemmin GS:ssa! Draghihan lupasi myös tehdä kaiken voitavan €uron pelastamiseksi. Toisaalta GS auttoi härskisti valuuttakurssimanipuloinnilla Kreikan EU-kelpoiseksi. Kreikan tilastovärennyksen tekniikan paljasti pörssimedia Bloomberg.

Esko Seppänen kuvaa asiaa hyvin kirjassaan EMUMUNAUS luvuissa: Kreikan puuhevonen (ss.115-120) ja Kreikan murhenäytelmä(ss.121-127).

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

Palataanpa hieman ajassa taaksepäin. Kuka on huijannut ketäkin ja missä suhteessa?

Katainen: "Meitä on huijattu".
https://www.uusisuomi.fi/raha/91409-katainen-meita...

Soini: "Missä EU, siellä Ongelma":

https://www.uusisuomi.fi/raha/91373-koko-etela-eur...

https://uusisuomi.fi/kotimaa/92472-soinilta-paasi-...

Esko Seppänen ratkoisi eurokriisiä inflaatiolla:
https://www.kansanuutiset.fi/artikkeli/2873012-esk...

Jan Hurri/TS: Kolme syytä, miksi Kreikka-kriisi jatkuu:
https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000001884637....

TS:Viis hinnasta, Kreikka-draama jatkuu:
https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000001884154....

EU:n raportti:Kreikan talouskasvu edelleen heikko ja velka paisunut - Menossa jo kolmas tukipaketti. Onko sekään viimeinen?
https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000005451929....

Juha Hämäläinen

Onhan tämä EUn tekemä finanssikusetus paljastettu jo vuosia sitten. Se alkoi siitä 90-luvulla, kun jenkkiläinen tilin"tarkadtus"yhteisö neuvoi Kreikan hallitusta piilottamaan velkaantumistaan kansantalouden taseessa. Teko oli törkeä globaslisti tunnetulta firmalta.

Paras kertomus on Kreikan lainaneuvottelijalta itseltään. Kreikan lyhytaikainen valtiovarainministeri Yannis Varoufakis pyrki neuvottelemaan sellaisen lainaohjelman maalleen, joka oli realistinen ja samalla siis maksimoi velkojille tulevat rahat. EUn johdolle tämä ei käynyt. Haluttiin Kreikan ohjelmalla maksimoida pankkien saamat rahat EUn verovaroista ja kaikkien meidän vastuulla ja jättää Kreikka kuseen.

Christine Lagarde EKPn pääjohtajana myönsi Varoufakisille, että lainakuorma oli Kreikalle mahdoton, mutta ettei ehtoja muutettu poliitikkojen kasvojen ja euron arvon säilyttämisen takia.

Selväkielellä tämä tarkoittaa, että Kreikan lainoja leikataan vasta, kun maa on konkurssissa. Silloin lainoja Saksan ja Ranskan liikepankeille maksetaan Suomestakin suoraan tai epäsuorasti.

Ja Kreikka tai siis sen kansa jää edelleen kuseen. Liikepankkeja ei koskaan laiteta kantamaan liiketoimintansa riskejä.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

#2. EMUn kehittämmistä arvioinut asiantuntijaryhmä esittää, että pankkiunionin tavoitteiden kannalta on johdonmukaista toteuttaa myös yhteinen talletussuojajärjestelmä. - Finanssialan Keskusliitto FK toppuuttelee suunnitelmia luoda yhteinen europpalainen talletussuojarahasto...

Tulisiko sekin pelirahoiksi EU/EMU/EKP-eliitin "improvisointiin"?

Mätäneekö EU/EMU/EKP pahasti yläpäästään, kysyy Talouselämä-lehti aiheellisesti?

Käyttäjän erkkilaitila1 kuva
Erkki Laitila

Kirpeää tekstiä, mutta niin totta.

EU on liian suuri yhteisö voidakseen tuntea keskinäistä vastuuta. Eri maiden päättäjät vetävät kotiinpäin (Kreikkaa saakin "etä-imperialistin" mielestä riistää).

Kummallisella tavalla EU haluaa integroitumista liittovaltion suuntaan, mutta ulkoistaa ongelmat silti kansallisvaltioille. Onhan tämä tuttua Suomestakin. Hallitus leikkaa vähävaraisilta ja puolustelee veronkevennyksiä (rikkaampien etu) sillä, että se (verojen vähentäminen heikentää julkisia palveluita ja koulutusta) parantaa työllisyyttä ja tuo kasvua.

Suomalainen työtön ja eläkeläinen ovat tavallaan kuin Kreikka mikrokoossa, ja vastaavasti Suomen hallitus toimii samalla analogialla kuin EU:n elimet EKP ja EC. IMF on tosin viime vuosina viisastunut, eikä se halua jatkaa tuota typerää austerity-politiikkaa enää.
Kaikki parhaat talousnobelistit ovat tuominneet austerityn jo lähes 10 vuotta sitten.

Olen tutkinut systeemisiä vääristymiä akateemisella tasolla ja pian valmistuu toinen kirjani aiheesta.

Jokainen, ketä kiinnostaa kansojen epäonnistumisen syyt, voi tarkastella kansakuntien epäonnistumisen "logiikkaa" Jamesonin, Bellingerin, Rotmanin ja monen muun systeemiajattelijan kaavioista ja selostuksista. https://stw.kumu.io/why-nations-fail

http://metayliopisto.fi/metayliopiston-kirjat-toim...

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

#4. Kiitoksia vinkeistä. "EU on liian suuri yhteisö voidakseen tuntea vastuuta. Eri maiden päättäjät vetävät kotiinpäin." - Jokainen jäsenmaa tahtoi päästä hyötymään EU/EMU:sta supisuomalaiseen, stuppilaiseen "me hyödytään tästä"-tyyliin. Halvat korot olivat lisäkiihokkeena ja hunajatolppana naiiville maille ja niiden "etujenajajille". EU/EMU/EKP:n finanssiauervaarat virittelivät verkojaan €uroapajille... ja saalista tuli kuin Pietarille.

Kunnes harmaa arki ja karvainen totuus paljastuivat finanssikriisien ja Kreikan ym. hunsvottimaiden pelastuspakettien muodossa - kun länget oli jo juridisesti, taloudellisesti ja poliittisesti niiden kaulassa. Illuusiot ja utopiat karisivat kuin suomut silmistä sääntörikkomusten, demokratiavajeiden ja valuvirheiden paljastuessa. Tyhmiä sakotettiin oikein olan takaa. Tästä tulikin liian kallis samba. Jälkipeli oli tietysti kovin ja jatkuu jatkumistaan.
Mutta EU/EMU/EKP:n mafiakopla: Saksa, Ranska, Italia ja Espanja olivat saaneet nuottaansa "maukkaita maksumaita" - hyöty"improvisointia" ajatellen.

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Pitkäänkö tällaista, lähes rikollista touhua, saadaan katsella ja olla vieläpä osallisena. Sadat miljardit eurot on ohjattu vääriä investointeja tehneiden pankkiirien suojelemiseen ja velkojen maksuun.

Eli ei tainnut mennä ihan näin, niinkuin annettiin tyhmän turistin ymmärtää.

” Me suomalaiset olemme auttaneet kreikkalaisia vähäosaisia monta vuotta. Rahat ovat menneet sosiaaliturvaan, eläkkeisiin, terveydenhuoltoon, koulutukseen ja muihin julkisiin menoihin. ” ( IS linkki alla )

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000000954892.html

Tätä on EU.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

#5. Jokohan "viisampienkin" silmät ovat auenneet EU/EMU-hurmoksesta, EUforiasta ja EUROmaniasta? Tarkoitan näitä EU-palkittuja ja epäisänmaallisia kansalaisuutensa ja isänmaansa myyjiä ja EU-pakolaisia ja käpykaartilaisia. You know! Ja niitäkin, jotka eivät päässeet millään hinnalla EU:n ytimeen.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

#5. MUTTA miksihän EU poisti Kreikan budjettivajeiden mustalta listalta - silmänlumeeksiko ja tiettyjen salaisten "improvisointien" peittämiseksikö?

http://karikilpio.puheenvuoro.uusisuomi.fi/243494-...

HS:Euro on epäonnistunut- haitat Suomelle hyötyjä suuremmat
http://www.hs.fi/talous/art-2000005025886.html

Kreikan velkakriisi - Wikipedia
https://fi.wikipedia.org/wiki/Kreikan_velkakriisi

Kreikan talous - Wikipedia:
https://fi.wikipedia.org/wiki/Kreikan_talous

Vakuutusyhtiö Varman toimitusjohtaja Risto Murto: "Kreikan velka on räjähtävällä polulla":
http://m.iltalehti.fi/talous/201702132200069950_ta...

IMF: Kreikan valtionvelka edelleen kestämätön:
http://www.ts.fi/uutiset/talous/3350508/IMF+Kreika...

YLE: Kreikka saa taas 8,5 mrd:n lainaerän: (15.6.2017):
https://yle.fi/uutiset/3-9673465

KREIKAN VELKAKRIISI:

https://www.hs.fi/aihe/kreikan-velkakriisi

https://yle.fi/uutiset/18-35029

https://www.uusisuomi.fi/asiasanat/Kreikan-velkakr...

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

LISÄTIETOA Euroopan talous-ja rahaliitosta eli EMU:sta ja euromaista:(Googlesta)

EUROALUE - 28 jäsenmaata:
https://fi.wikipedia.org/wiki/Euroalue
https://fi.wikipedia.org/wiki/Euroopan_talous_ja_r... (EMU)

EMUn historiaa:Google)
http://www.europarl.europa.eu/atyourservice/fi/dis...

- EMU on EU:n kolmivaiheinen talous-ja rahaliitto. Perustettu 7.2.1992 Maastricht, Hollanti
http://www.europarl.europa.eu/thinktank/search.htm...

Euroopan talous- ja rahaliiton syventäminen:
https://www.tela.fi/emun_syventaminen

Euroopan talous-ja rahaliiton viimeistely (26 sivua):
https://ec.europa.eu/comission/sites/beta-politica...

Käyttäjän Lokari kuva
Pekka Pihlanto

Tätä on epäiltykin jo pitkään lehtitietojen perusteella. Hyvä, että tilintarkastustuomioistuin on tehtäviensä tasalla - vaikka se onkin poliitikkojen miehittämä. Ainakaan suomalaisten edustajana ei liene ollut kirjanpitoa ymmärtävää jäsentä KHT-tilintarkastaja Olavi Ala-Nissilän jälkeen.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

#9.Nyt kyllä Kreikka-asiaa kannattaa pitää jatkuvasti esillä, ettei se vain pääse unohtumaan vähäpätöisten lillukanvarsien alle kuten tavallisesti. Että Kreikka-kriisijuttu puitaisiin lopultakin "maaliin". Perinpohjin ja avoimesti. Se on tullut turhan kalliiksi Suomelle, euromaille ja niiden veronmaksajille.

EU:n jättibyrokratiaan mahtuu piiloon jos jonkinlaista porsaanreikää ja talouspoliittista vehkeilijää ja hyödyn ottajaa. Samoin pykäläviidakkoon ja nomenklatuuriinkin. Valvomaton megaorganisaatio, jossa EU/EMU/EKP-tuppuraiset tappuraisten takuumiehinä.

KHT-tilintarkastaja Olavi Ala-Nissilä on mies paikallaan. Vastuuta ja sanktioita pitää lisätä EU/EMU:ssa ja niiden jäsenmaissa:
https://www.hs.fi/paivanlehti/28072017/art-2000005...

http://karikilpio.puheenvuoro.uusisuomi.fi/240625-...

Saa nähdä kuinka monta "isokenkäistä" kastuu ja joutuu miettimään tekemisiään tai tekemättä jättämisiään niin sanotus leivättömän pöydän äärellä? Vai vieläkö heidän turmeltuneita kivipokkakasvojaan suojellaan rehellisten maiden isolla rahalla = miljardeilla?

Timo Soini on ollut koko ajan oikeassa: "Missä EU/EMU/EKP, siellä ongelma." Samoin parjattu Paavo Väyrynenkin. Muut ovat vain olleet hiirenhiljaa tai mielistelleet wallstreetmallista, uusliberalistista ja vasemmistohenkistä EU/EMU/EKP:tä... Barroso, Hollande, Dijsselbloem,Tsipras...jne. Ilmankos se muistuttaakin N-liittoa malliltaan ja tyyliltään. Siksi puheet EUROSTOLIITOSTAKIN. Bryssel/Strasbourg on EU:n Kreml.

Käyttäjän Lokari kuva
Pekka Pihlanto

EU-johdon ja -virkamiesten valvonta vaikuttaa puutteelliselta. Junckerin nimi on mainittu veroparatiisijupakan yhteydessä jo aikoja sitten, ja siellä mies edelleen keikkuu kuin mitään ei olisi tapahtunut.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

#29. Kyllä koko nomenklatuuri pitäisi vaihtaa EU/EMU/EKP:n johdossa ja valvontakin pitäisi saada riippumattomien ja asiantuntevien ihmisten käsiin,jotta uskottavuus ja läpinäkyvyys paranisi nykyisen sylttytehtaan toimintaan. Ei ihme, että Talouselämä-lehti arvioi, että EU:n yläpää mätänee.

"Veroparatiisineuvos" Juncker lienee koko jengin kummisetä. Hän ei nauti enää kenenkään rehellisen ihmisen luottamusta. Ei kun potkut ahterille ja leivättömän pöydän äärelle tuomittavaksi muiden vastuullisten"improvisoijien" kanssa tasapuolisesti Dijsselbloemia ym. myöten. Vertaa kommentit 25 ja 26.

Käyttäjän Lokari kuva
Pekka Pihlanto Vastaus kommenttiin #31

Vaihtooon vaan koko sakki, Juncker etunenässä. Toiveajattelua, tosin...

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

#9. Mitähän merkitsee tällainen taloustieto Yhdysvalloista: Budjettivaje pedon luku 666 miljardia?? - Onko uusi Wall Street tulossa kuin tsunami Eurooppaan? Kirjoittaa Kauppalehti 11.11.2017.

https://www.kauppalehti.fi/uutiset/pedonluku-yhdys...

Käyttäjän Lokari kuva
Pekka Pihlanto

Arvellaan, että kun Trumpin veronalennusohjelma alkaa purra, budjettivaje vain kasvaa. Samalla joudutaan leikkaamaan soisaalipuolta, mikä koskee juuri Trumpin kannattajakuntaa. Mitä sitten tapahtuu - alkaako Trumpin kannatus entisestään laskea?

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

#30. Olisikin iso ihme, jos Trumpin kannatus ei laskisi nähtyjen toimien ja möläysten jälkeen. Mutta erikoisen presidentinvaalitavan omaava Yhdysvallat sai juuri sellaisen presidentin kuin äänestäjät ovat "suuressa viisaudessaan" valinneet ja ansainneet - paheineen ja hyveineen. Oma syy tai "ansio".

Vai vaikuttiko Venäjä USA:n vaalitulokseen sittenkin? Aika näyttää.

Käyttäjän Lokari kuva
Pekka Pihlanto Vastaus kommenttiin #32

Luulisi laskevan - tai sitten äänestäjät ovat vielä tyhmempiä kuin kuvittelin.

Varmasti vaikutti.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

#30. Mitähän tämä tarkoittaa Suomen Pankin rahoitustoiminnassa suhteessa Euroopan elvytykseen ja Kreikka-tukipaketteihin? Ollaanko väärillä poluilla setelirahoituksen kanssa?

YLE:Suomen Pankki paisuu kuin pullataikina Euroopan elvytyksen takia (18.11.2017).

-Keskuspankkielvytyksen takia SP:n taseessa on jo neljännes Suomen valtion lainoista. Mihin SP ja EU/EMU/€uro-Suomi on menosssa tällä pelillä?

https://yle.fi/uutiset/3-9935971

Käyttäjän Lokari kuva
Pekka Pihlanto Vastaus kommenttiin #38

En osaa sanoa, mitä tämä merkitsee. Eikä liitteen Yle-linkistäkään jää oikeastaan käteen muuta kuin asiantuntijan loppulause: "Tässä ollaan tuntemattomilla vesillä, se on selvä."

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö Vastaus kommenttiin #39

#39. Kiitos SP-kommentista. Sunnuntain 19.11.2017 Etelä-Suomen Sanomissa on mielenkiintonen EU/EMU-uutinen: Li Andersson perää kansanäänestystä rahaliitto-EMU:sta. - Liekö tuo samalla myös jo EK-vaalipopulismiakin?

- "Vasemmistoliiton puheenjohtaja Li Andersson kannattaa kansanäänesstystä rahaliitosta- EMU:sta. Andersson sanoi puoluevastuuston kokouksessa, ettei EU:n sosiaalinen ulottuvuus voi toteutua, ellei rahaliiton sääntöjä uudisteta.
- "Euroliiton yhteydessä pakotettu ankara talouskuri tappoi monen kansalaisen uskon EU:hun sosiaalisena projektina", Andersson sanoi.

- "Anderssonin mukaan on syytä luoda mekanismit ja pelisäännöt rahaliitosta eroamiselle. Sillekin on tarvetta, että EU:n jäsenmaat auttaisivat toisiaan nujertamaan työttömyyttä ja köyhyyttä.

- "Erilliset rahastot tai nykyistä suurempi EU-budjetti voitaisin rahoittaa ylijäämämailta, tasoittaen eroja jäsenmaiden välillä."

Mielenkiintoisia ajatuksia, liekö niillä sitten isompaa kannatusta?

Käyttäjän Lokari kuva
Pekka Pihlanto Vastaus kommenttiin #41

Populismilta tuo vaikuttaa. Vaikka rahaliitosta on omat haittansa, eroaminen voisi johdattaa meidät ojasta allikkoon.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö Vastaus kommenttiin #45

#45. "Kahdesta pahasta on aina valittava pienempi paha." Silti Suomen olisi jo korkea aika herätä todellisuuteen EU/EMUn "prinsessa-Ruususen-unesta":

http://mattiantero.puheenvuoro.uusisuomi.fi/246291...

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #46

Olet ehkä vähän jyvällä yhdessä asiassa, siinä että vaihtoehtoja on vain kaksi. Tosin molemmissa tapauksissa on erilaisia variaatioita ja voi ehkä olla myös sellainenkin variaatio joka on kompromissi noiden kahden vaihtoehdon väliltä, mutta periaatteessa vaihtoehtoja on vain kaksi.

Olet väärässä kahdessa asiassa.

Ensinnäkin mahdotonta vaihtoehtoa ei voi valita, olipa jäljelle jäävä vaihtoehto hyvä tai huono, tai vähän huono tai vähän hyvä.

Toiseksi prinsessa-Ruususen unta näkevät ne jotka eivät huomaa sitä että maailma ja ympäröivä todellisuus on muuttuvassa ja yrittävät elää sadan vuoden takaisessa, eli Suomen itsenäistymisen aikaisessa maailmassa, vaikka sitä maailmaa ei ole enää olemassa, eikä se enää koskaan palaa takaisin.

Käyttäjän Lokari kuva
Pekka Pihlanto Vastaus kommenttiin #46

#46
Mikä se pienempi paha tässä sitten olisi? Linkin takana olevassa Matti Kyllösen blogissa luetellaan kyllä EU:n eittämättömiä haittoja, mutta ei nähdäkseni ehdoteta suoraan eroamista. Mikä ei kyllä olisikan mikään läpihuutojuttu. Sen kertovat meillle Britannian ja EU:n Brexit-neuvottelut.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #48

"Mikä se pienempi paha tässä sitten olisi?"

Tässä tapauksessa ei ole olemassakaan pienempiä pahoja, on vain suurempia pahoja.

Tietenkin siinä tapauksessa jos elää ruususen unta ja kuvittelee todellisuuden samaksi mitä se oli 100 vuotta sitten, niin silloin voi keksiä jotain parempaa.

Mutta kannattaa jo uskoa ..... se menneisyys on vain uni .... sitä ei oikeasti ole ..... eikä siihen voi palata.

Käyttäjän Lokari kuva
Pekka Pihlanto Vastaus kommenttiin #49

Jos on olemassa useita suurempia pahoja, jotkut niistä ovat pienempiä, kuin niitä suuremmat pahat.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö Vastaus kommenttiin #50

#50. TÄSSÄ estetään varmaankin niitä "suurempia pahoja" toisestakin näkövinkkelistä ja monen "laadukkaan asiantuntijan ja etenkin "ikuisten bessewisserien" kommentoimana Totuuksien Totuuksia Kreikka-parasta!

Kuten, että sekin on tietenkin Keskustan vika , ettei Kreikka-kriisi ratkea, koska Keskusta ja Sipilä pettävät aina joka käänteessä!!! Tosi tieteellistä ja mantramaista ja kaaderimaista "sähkösalamointia"! Levy näyttää jääneen pahasti päälle jonkun grammarissa!

"Murska-arvio kriisin hoidosta: Kreikka on vajonnut kehitysmaaksi":

http://jukkaleppalahti.puheenvuoro.uusisuomi.fi/24...

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #52

""Murska-arvio kriisin hoidosta: Kreikka on vajonnut kehitysmaaksi":"

Jos näin on, niin ei se nyt niiden vika ole jotka ovat taanneet Kreikan velat ja siten varmistaneet että nenä pysyy jotenkin pinnalla.

En ymmärrä miksi ensin vaadittiin että olisi pitänyt antaa Kreikan tilanteen antaa romahduttaa Euroopan pankkijärjestelmän, olisi pitänyt katkaista napanuora, miten poliittinen slogan jolla jytkyä tehtiin kuului ja nyt sitten moititaan niitä jotka estivät koko Euroopan talouden romahtamisen ja pitivät Kreikan nenää pinnan yläpuolella, siitä että Kreikka ei ole taloudellisesti ihan muiden läntisten hyvinvointivaltioiden tasolla.

Tuollainen arvostelu ei ole ainoastaan ristiriitaista itsensä kanssa, se on myös hölmöä, voisi jopa sanoa että idioottimaista.

Käyttäjän Lokari kuva
Pekka Pihlanto Vastaus kommenttiin #52

Asiantuntijat sanovat, että Kreikan velkoja olisi pitänyt leikata. Näin talous lähtisi nousuun. Ketkä sitä vastustivat, ovat syyllisiä nykytilaan. Ja tietenkin ne, jotka ottivat ja antoivat Kreikalle holtittomasti lainaa.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #54

"Asiantuntijat sanovat, että Kreikan velkoja olisi pitänyt leikata."

Asiantuntijat eivät ole päättäjiä, eivätkä päätä poliittisista asioista.

Politikot näkivät paremmaksi vaikka roikuttaa Kreikkaa pitkään hirressä, sen sijaan että sille olisi annettu kannusteita jatkuvaan ylivelkaantumiseen myös tulevaisuudessa. Samalla olisi kannustettu muiden maiden hallituksia, myös Suomen hallitusta, velkaantumaan, siinä toivossa että velat kumminkin annettaisiin anteeksi.

Toki se olisi auttanut ja auttaisi Kreikkaa jos velat vaan annettaisiin anteeksi, mutta toisaalta, ei Kreikka suinkaan ole maksukyvytön ja se on käyttänyt lainaamansa rahat oman maansa hyväksi, joko kuluttamalla ne, tai parantamalla infrastruktuuriaan. Miksi siis antaa anteeksi?

Toisaalta, koska myös Kreikka ja sen talous ovat osa globaalia taloutta, konetta jota ei saa päästää yskimään, sen kaikki rattaat pitää pitää kunnossa. Roikkukoon siis Kreikka löyhässä hirressään kunnes on oppinut läksynsä ja ellei se opi läksyjään ...... niin roikkukoon edelleen.

Käyttäjän Lokari kuva
Pekka Pihlanto Vastaus kommenttiin #55

Poliitikot taas eivät ole asiantuntijoita - ja tuloksista sen huomaa. Kreikka on vajonnut kehitysmaatasolle:

http://jukkakleppalahti.puheenvuoro.uusisuomi.fi/2...

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #56

"Poliitikot taas eivät ole asiantuntijoita - ja tuloksista sen huomaa. Kreikka on vajonnut kehitysmaatasolle:"

Siinä ei asiantuntijaa tarvita, eikä asiantuntemusta, sen älyämiseen että jos Kreikalle nannetaan velat anteeksi Kreikalla menisi paremmin.

Tietenkin, jos on asiantuntija, ei tietenkään voikkaan muuta sanoa kuin että Kreikalla menisi paremmin jos sille annettaisii velat anteeksi.

Kyse on oikeastaan siitä että vaikka Kreikan nenää poidetäänkin pinnalla, annetaanko sille anteeksi holtiton taloudenpito ja toisten maiden veronmaksajien kustannuksella eläminen, kun ne nyt vain ei hakua itse maksaa mitään veroja.

Olen ehdottomasti sitä mieltä että kreikkalaiset pystyvät kyllä maksamaan velkansa, jos niitä velkoja ei anneta sille anteeksi, sitä ne nyt kyllä odottaa tapahtuvaksi.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö Vastaus kommenttiin #57

#57. "Olen ehdottomasti sitä mieltä, että kreikkalaiset pystyvät kyllä maksamaan velkansa, jos niitä velkoja ei anneta sille anteeksi, sitä ne kyllä odottaa tapahtuvaksi."

Niin todellakin pitäisi tehdä käytännössä. Mutta onko muilla mailla - Saksalla , Ranskalla jne vielä velkasaatavia Kreikalta, jotka jarruttavat tätä liikettä?

Toisaalta Kreikka joutuisi selviämään omillaan, jos kaikki euromaat kieltäytyisivät enää maksamasta tukipaketteja.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #58

"Toisaalta Kreikka joutuisi selviämään omillaan, jos kaikki euromaat kieltäytyisivät enää maksamasta tukipaketteja."

Euroopan maiden intressi on saada lainaamansa rahat takaisin, mutta Euroopan maiden intressi ei ole romahduttaa Kreikkaa eikä laittaa sitä polvilleen.

Näitä molempia intressejä ei varmaankaan voida toteuttaa täydellisesti, ne on toistensa kanssa ristiriitaisia ja kreikan kansa on aika hankala taoaus, pitää siis tasapainoilla jossain siinä välimaastossa.

Käyttäjän Lokari kuva
Pekka Pihlanto Vastaus kommenttiin #58

Kreikkaa ei päästetä romahtamaan jo arvovaltasyistä. Lisäksi: tiedämmehän, että suuri osa tukirahoista valuu saksalaisille ja ranskalaisille pankeille, joita ei haluta saattaa vaikeuksiin.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #60

Kreikkaa ei päästetä romahtamaan jo arvovaltasyistä. Lisäksi: tiedämmehän, että suuri osa tukirahoista valuu saksalaisille ja ranskalaisille pankeille, joita ei haluta saattaa vaikeuksiin."

Nythän sääntöjä on muutettu. Toivottavasti ne toimivat jatkossa.

Toivottavasti politikot lopettavat asioiden hoitamisen velalla. Se ei ole välttämätöntä kun kansalaisia voi verottaa ja etuisuuksia voi leikata.

Viimeksi mainittu taitaa olla turha toive, kun nyt katsoo mitä tämä Sipilänkin hallitus on saanut aikaan sen asian suhteen, Ei paljon, ei tarpeeksi, mutta onneksi vähän sentään.

Käyttäjän Lokari kuva
Pekka Pihlanto Vastaus kommenttiin #61

Sääntöjä on muuutettu, mutta kuten tiedetäään, se ei EU:ssa vielä todista välttämättä mitään. Sääntöjä voidaan tarvittaessa kiertää.

EU:ssa ei vielä ole oivallettu, että veli on velka otettaessa...

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #62

"EU:ssa ei vielä ole oivallettu, että veli on velka otettaessa..."

Käsittääkseni tässä ei nyt ole kyse siitä että EU velkaantuisi, vaan siitä että jäsenvaltiot eivät hallitse velanottoaan.

Se on vähän sama asia jos valtio ei velkaantuisi, mutta kunnat velkaantuvat. Valtio joutunee viimekädessä vastaamaan kunnanisien ottamat velat, mutta miten EU vastaisi kaikkien jäsenmaidensa veloista?

Nyt tehdään niin että keskuspankki ostaa velkakirjoja jälkimarkkinoilta, mutta se ei luultavasti pysähdytä velanottoa, vaan kiihdyttää sitä.

Miten EU:n oikein pitäisi menetellä.
Syy on oikeasti demokratiassa, eli äänestäjissä.

Äänestäjät haluaa palveluita, ei veroja,
eikä se yhtälö toimi, valtiot velkaantuu.

Käyttäjän Lokari kuva
Pekka Pihlanto Vastaus kommenttiin #63

Tietenkin on kyse siitä, että Kreikka velkaantui, mutta EU ei ole asiaan puuttunut - koska siinä keskeisten EU-maiden pankit tahkoavat rahaa, joka tulee viime kädessä EU-mailta, mm. Suomelta, jotka tukevat Kreikkaa taloudellisesti.

Syyyllisiä holtittomuuteen ovat olleet Kreikka, sille rahaa holvanneet pankit ja EU, joka on seuranut touhua lähinnä katseella.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #64

"Syyyllisiä holtittomuuteen ovat olleet Kreikka, sille rahaa holvanneet pankit ja EU, joka on seuranut touhua lähinnä katseella."

Tietenkin on selvää että olisi hyvä jos EU valvoisi jäsenmaidensa demokratian populismista johtuvaa velkaantumista ja että sillä olisi oikeus puuttua siihen velkaantumiseen.

Asia on kuitenkin herkkä siinä mielessä että samalla tavalla kuin äänestäjät ovat kiusallisen kärkkäitä pitämään kiinni oikeuksistaan valita päättäjänsä populistisin perustein, ne ovat myös kiusallisen herkkiä sille että heidän valitsemansa päättäjät voivat toimia ja ottaa velkaa ilman että joku ulkopuolinen, vaikkapa EU. puuttuu asiaan. Kysymys on kansallismielisistä tunteista ja halusta tehdä itsenäisesti omat mokansa.

EU ei ole mikään diktaattori, eikä päällepäsmäri, vaan siellä päätökset tehdään kansalaisten demokraattisesti valitsemien populistijohtajien yhteisillä päätöksillä, eivätkä nämä kansan valitsemat populistijohtajat suinkan halua että EU rajoittaisi heidän velanottoaan ja ylivekaantumistaan.

EU kelpaa siis syntipukiksi kaikelle pahalle mitä populistijohtajat äänestäjiä miellyttääkseen tekevät, mutta sen ei sallita tehdä yhtenäistä ja johdonmukaista politiikkaa joka olisi Euroopan ja sen valtioiden etu.

Siispä velkaantuminen jatkuu, eikä EU tee mitään, koska se on vain vomaton omien jäsenvaltioidensa sätkynukke.

Käyttäjän Lokari kuva
Pekka Pihlanto Vastaus kommenttiin #65

Epäilemättä velkaantuminen jatkuuu - kunnes tulee eteen kunnon katastrofi.

"EU kelpaa siis syntipukiksi kaikelle pahalle mitä populistijohtajat äänestäjiä miellyttääkseen tekevät, mutta sen ei sallita tehdä yhtenäistä ja johdonmukaista politiikkaa joka olisi Euroopan ja sen valtioiden etu."

Niin kelpaa. Sehän luo foorumin ja kaikupohjan näiden populistijohtajien päätöksille.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #66

"Sehän luo foorumin ja kaikupohjan näiden populistijohtajien päätöksille."

Niinhän se tekee.

Ainut pysyvä ratkaisu olisi saada populismi karsittua pois päätöksenteosta.

Käyttäjän Lokari kuva
Pekka Pihlanto Vastaus kommenttiin #67

Populismi näyttää kuuluvan demokratiaan, joten joudumme sitä ilmeisesti jatkossakin sietämäään demokratian hintana.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #68

Kaikella on hintansa.

Populismin voisi vielä sietää,
mutta tämä valtion velaksi eläminen,
se on kyllä p**seestä.

Käyttäjän ilkka07kiviniemi kuva
Ilkka Kiviniemi

Joku pelaa Kreikalla peliään kuin "shakkilaudalla" ikään ja Kreikalla ei riitä kuin mokkereita liikkumaan hitaasti ruutu kerrallaan. Balanssi Eurooppaan on ain vain yhä enemmän vitsi, nyt rakoilee myös niin rakas Ranska. Toivottavasti Pohjoismaat osaavat varautua, pitää yhtenäisyytensä ja ymmärtää Brysselin pettäjien metkut. Yksinkertainen vastaus kaikelle epäilylle on se Hitlerin yritys, halu ottaa koko Eurooppa hallintaansa. Väistämättä tämän vallan havittelijan täytyy hallita myös askeleet EU:n sisällä. Koneisto on raskas, silti jokainen liikesarja perin voimakas ja vaikuttaa myös Suomen kohtaloon.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

#14. Hyvä tuo esittämäsi shakkivertaus. Kreikalla kalastetaan, mutta kuka lienee paras kalastaja? Joku aika Saksaa pidettiin Euroopan sairaana miehenä kuten myöhemmin Suomeakin. Sitten tapahtui ns. Saksan talousihme. Saksasta tuliki koko Euroopan talousveturi.

Monet selittivät tuon ihmeen tapahtuneen sillä, että Saksaassa vuosien 2003-2004 aikana otettiin käyttöön ns.Hartz- reformit ja Tanskassakin oli saman tapainen Flexicurity työmarkkinauudistus. Kun Suomikin oli valumassa Euroopan sairaaaksi mieheksi ajateltiin, että Suomikin tarvitsee tällaisen oikeuksien ja velvollisuuksien tasapinottavan mekanismin. Suomessa tahdottiin tehdä "schröderit".

Se mikä onnistuu Saksassa ei kuitenkaan onnistu muualla erlaista historiallis-talouspoliittis-eettisistä syistäkään.

Erno Mähönen analysoi kolme tekijää, miksi Saksa nousi Euroopan talousmoottoriksi, eikä Hartz-paketti ollutkaan talousihmeen takana:

Ensimmäinen tekijä oli Neuvostoliiton romahdus Itä-Euroopassa ja Saksojen yhdistyminen on aiheuttanut halvan, mutta koulutetun työvoiman tulvan Länsi-Saksan teollisuuspaikkakunnille.

Ammatillinen järjestäytyminen on toisekseen heikentynyt jatkuvasti ja kollektiivisten palkkasopimusten kattavuus on pieenetynyt.

Näistä kahdesta seuraa kolmas ja tärkein seikka: Saksan työmarkkinoiden keskenään sipima palkkaneuvotteluiden joustomekanismi.

https://uralehti.fi/blogit/hartz-paketti-ei-pelast...

MYÖS saksalainen kurinalaisuus, säästeliäisyys, yhteishenkisyys ja protestanttinen etiika ovat milesstäni avainasemassa. Sotien jälkeinen natsivallan häpeä sublimoitiin valtavaan jälleenrakennustyöhön ja maan elvyttämiseen kuten tehtiin Suomessakin sotakorvausmaksuineen.

Maailmansotien jälkeen hävinneenä ja hyperinflaatioiden opettama Saksa huomasi sotien mielettömyyden kantapään kautta. Nykyinen mahtimaan asema lienee saavuttettu myös älyä ja järkeä käyttämällä pyrkimällä integroimaan ja valloittamaan Euroopan valtiot houkuttelevin tavoittein, ihantein, arvoin ja matalin koroin sekä alistamaan valtiot rauhanomaisesti valtikkansa alle juridisin, polittisin ja taloudellisin kahlein. Sekä Mähöstä lainaten
köyhdyttämällä lypsylehmikseen ja vasalleikseen ns. köyhdytä-naapurisi polotiikalla. Ja se on onnistunut yli odotusten.

Euroopan sairaasta miehestä tuli Euroopan päällepäsmäri.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Euroopan sairaasta miehestä tuli Euroopan päällepäsmäri."

Olisiko tähän vaikuttanut myös Saksan tahto pitää oma teollisuutensa kilpailukykyisenä samaan aikaan kun Suomi hävitti 65 000 yritystä konkurssiin 90-luvun lamassa ja kyky sekä tahto pitää elinkustannukset kohtuudessa siinä missä Suomessa ollaan asumisessa ja elintarvikkeissa Euroopan kalleimpia.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö Vastaus kommenttiin #20

#20. Nimenomaan "Saksan tahto pitää oma teollisuutensa kilpailukyisenä" oli päätavoitteita". Kiitos lisäyksestä. Mutta onko Saksa salaisesti myös Panamaakin suurempi veroparatiisi, kysellään mediassa? Toisaalta Deutsche Bankilla ei ole mennyt lähivuosina oikein hyvin.

Mutta minne nuo EU/EMU-pakettimiljardit ovat valuneet, olisi myös tutkimisen paikka?

Käyttäjän ilkka07kiviniemi kuva
Ilkka Kiviniemi Vastaus kommenttiin #22

Kulissikabinettien ihmiset sopivat asioitaan, vaikka eivät aina tahtoen sitä mitä on luvassa. Ihminen uskoo olevansa hyvän asialla, mutta huomaa useasti palvelevansa "seuraa johtajaa" filosofiaa. Kun kaikki on valmista, tulee "tähtien sodasta" sitten totta, vaikka se ei toimisikaan. Kreikan velkaloukun maa aiheutti pitkälti itse pröystäilevällä tyylillään, mutta vauhdittajina toimivat säälittä sairaat kapitalismin kaverit. Ruotsin pankeista Swedbank menetti vuosia sitten todella suuria summia Venäjän seikkailussaan. Entä sitten Suomi ja tuo jalon surullinen pankkikriisi epidemia. Virus on vieläkin jossain tallella ja nämä rahat poissa veronmaksajilta. Pankkien touhut ovat pahimmillaan vastuutonta ihmisten pettämistä. Mutta älä syytä kaunista virkaa hoitavaa kassaneitiä, vai mitä ne nykyään ovat, jos niitä edes on. Ei ne kuitenkaan tiedä enää mistään mitään, minne rahat menevät ja palaavatko koskaan takaisin. Jos Eurooppa toimii lypsylehmänä Saksalle, ongelmaksi kasvaa se kauhein: Eivät muut maat halua kuolla, surkastua taloudellisesti. Jos Saksa nähdään syyllisenä, on se EU:n lorun loppu, rauhan aika on auttamatta ohi. Sopimuspaperit ovat vain paperia, metallien aika voi tulla paperisilppurien jälkeen. EU ei koskaan oppinut eikä enää opi valamaan omaa kuvaansa ruostumattomasta teräksestä. EU on hauras saviastia ja murtuu jonain vuonna sodan partaalle. Ei ole mukavaa sanoa näin, mutta kun se melko varmasti on niin. Puheet on puhuttu, eikä valmista ole tullut, ei edes Suomen "omassa kotona" Sotesta. Vähän kuin EU pienoiskoossa koko paketti.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö Vastaus kommenttiin #20

#20.#24. Taloussanomat kyselee, onko veroparatiisiepäilyiltä vielä säästynyt EU:n moottorimaa-Saksa todellisuudessa suurempi veroparatiisi kuin Panama?

https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000001909091....

Mistä käsin EU/EMUn Kreikalla ratsastava sylttytehdas oikein toimiikaan?

Käyttäjän ilkka07kiviniemi kuva
Ilkka Kiviniemi Vastaus kommenttiin #28

Kiitos, myös hyvästä linkistä. Tässä "sodassa", elämästä ja kuolemasta puhuttaessa, raha näyttelee suurta roolia. Tuon linkin informaatio antaa ruman kuvan, kasvot jossa myös Saksa pelaa peliään ajatuksella "me otetaan mutta ei anneta". Jatkeena se tosiasia, että kun yksi saa liikaa, on se lopulta muille liikaa. Vapaus vaihtuu orjuuttavaan taloudelliseen sortoon. USA on asia bähän erikseen 666-miljardin osavelkoineen ( siitä oli puhetta Uusi Suomi blogeissa jossakin, myös linkki ). Ei tuollainen pysy hallinnassa, rahamaailma romahtanee ja tilalle aletaan etsimään toisenlaista tapaa tehdä kauppaa. EU ja euro rahana olivat jo esiaste tähän ja nyt on helpompi jättää käsissä tuntuva "kahiseva" kokonaan pois. Tämän Kreikan asia puhuttaa paljon, siitä on puhuttu ja kirjoitettu todella paljon. Löysin tällaisen "tähtien sodan" juuri äsken. Kirjoitus on vuodelta 2015. https://blogit.iltalehti.fi/kari-enqvist/2015/01/2...

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö Vastaus kommenttiin #35

#35. Kiitos Kari Enqvistin linkistä. Kreikka on pahan esimerkkinä kaikessa - jopa tähtitieteilijöilläkin. Tällaista on on hulvaton meno EU/EMU/EKP- "avaruudessa" - äärettömyyksiinkö virtuaalitaloudessa?

Käyttäjän ilkka07kiviniemi kuva
Ilkka Kiviniemi Vastaus kommenttiin #36

Kiitos taas, blogistasi myös. Kun lukee näitä, pysyy hyvin ajan tasalla, eikä tarvitse "kaahata" kaikkialla tietoa etsimässä. Kaikkien lehtien Internet versioita kun en osaa etsiä, olen melkein YLE Areenan ja Iltalehden varassa. Mutta tuolla aiemmin kirjoitin tästä epämiellyttävästä luvusta 666 ja siitä että jossain Uusi Suomi blogeissa siitä oli puhetta, että joku antoi linkin asiaan. Kun jonkun aikaa etsin, niin löysin sen vihdoin. Samalla löysin USA:n markkinoiden uskomattomat miinukset, velkaa on valtavasti. Paljon enemmän kuin Venäjällä, mitä ne oikein tekevät. Kuka maksaa tämän kaiken, saanko edes minä kieltäytyä "yhteistyöstä" rosvojen kanssa. Yritän ainakin vielä olla lainkuuliainen kansalainen, mutta yhtenä monista, osa tätä kaikkea. Tehty syylliseksi tahtomattani, mutta eiväthän rikkaat köyhiltä kysele, elleivät pelkää Rolls Roycen maalin tahriutuvan. Edes sen verran kuskin paikalla oleva miettii jarrua ja sen painamista. Mutta se linkki on tässä. https://www.kauppalehti.fi/uutiset/uutinen/zcX45CTM

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Kreikan kriisiä on tähän mennessä hoidettu hyvin. Huolimatta siitä että kreikkalaiset äänestivät populistit valtapuolueeksi, populistit on toistaiseksi joutuneet taipumaan realismin edessä, joskin populistit ovat kyllä onnistuneet hidastamaan maansa tervehdyttämistä terveiden talouksien joukkoon.

Tie tervehtymiseen on kyllä pitkä, kun otetaan huomioon että parantajat, Suomi mukaan luettuna, ovat pahasti.saman Kreikka- taudin kourissa, eivätkä pysty parantamaan edes itseään.

Sipilänkin lääkärintaidot pantiin sitten puntariin ja kevyeksi havaittiin. Suomi velkaantuu yhä.

Mutta Eurooppa on kokonaisuus, eikä sitä pidä parantaa leikkaamalla pois pilaantuneita osia. Ainakaan minä en leikkaisi pois Kreikkaa, vaan aloittaisin parantavat leikkaustoimet mieluiten Euroopan itäblokista.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Kreikan kriisiä on tähän mennessä hoidettu hyvin."

Federalistien kynästä saa aina lukea näitä älyttömyyksiä jotka eivät perustu mihinkään eikä näitä edes yritetä perustella. Tässä on esitetty aika monta faktaa jotka ei tue federalisti Vihavaisen onnetonta selitystä.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

" Tässä on esitetty aika monta faktaa jotka ei tue federalisti Vihavaisen onnetonta selitystä."

Nationalistin mielipide tästä asiasta on näköjään eri kuin minun, mikä ei millään tavoin yllätä, vaan se on minulla ollut etukäteen tiedossa.

Nationalistinen näkökanta on kuitenkin väärä näkökanta.
------------

Katsotaanpas vaikkapa erästä Trumpin lausuntoa, missä hän sanoo että hänen politiikkansa on ajaa aina vain amerikkalaisten etua, siis ainoastaan amerikkalaisten etua, ei koskaan eurooppalaisten tai suomalaisten etua.

Hän kehottaa kaikkia muitakin maita ajamaan vain oman maansa etua.

Trump on vanhuudenhöperö, tai muuten vain höperö, eikä mihinkään mitä hän sanoo pidä suhtautua vakavasti, eikä niihin puheisiin onneksi suhtaudutakaan vakavasti.

Mutta jos tuo pitäisi paikkansa mitä hän sanoo ja jos kaikki noudattaisivat samaa politiikkaa, se olisi katastrofi. Kukaan ei piittaisi enää yhteisistä asioista, maapallon asioista.

Jos kaikki säännöt unohdettaisiin ja kaikki ajaisivat vapaasti omaa itsekästä politiikkaansa, valtiotasolla, maakunntatasolla, kuntatasolla ja yksilötasola, se olisi sivistyksen, yhteiskunnan ja ihmiskunnan loppu.

Trump ajaa politiikallaan harmagedonia.

Onneksi kukaan ei Trumpia vakavasti.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Etkö osaa lukea? Kyse on Kreikan tukipolitiikasta ja sen onnistumisesta ja lainmukaisuudesta. Kreikka on velkaantuminempi kuin koskaan eikä sillä ole mitään edellytyksiä tervehtyä EU:n menetelmillä koska kyse on ollut euron tekohengittämisestä ja liittovaltiokehityksen keinotekoisesta jatkamisesta.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #18

"Kyse on Kreikan tukipolitiikasta ja sen onnistumisesta ja lainmukaisuudesta."

Kreikka on pystyssä, EU:n pankkijärjestelmä on pystyssä, EU on pystyssä. Nämä ariat on kunnossa.

Toki monta pienempää asiaa on pielessä ja tulee aina olemaan, parsittavaa riittää, sen takia EU on olemassa, mutta pääasiat on kunnossa ja noususuhdannetta pukkaa päälle kansallismielisten suureksi harmiksi.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

"EMU on federalistien poliittinen projekti, Se, että on otettu käyttöön poliittinen raha - €uro - on €mumunaus. EMU:ssa yhteisellä rahalla on valtava , symbolinen merkitys. Sillä tuhotaan yksi merkittävimmistä kansallisen itsenäisyyden symboleista: oma valuutta ja rahayksikkö."

"Maailmassa ei ole toista vastaavaa yhteisöä, jossa täysivaltaiset valtiot eivät voi vaikuttaa rahansa arvoon. Se, että on otettu käyttöön poliittinen raha, on €mumunaus, joka ei hevillä kulu pois kollektiivisesta muististamme lähivuosikymmenien aikana."(Esko Seppänen)

-"Vanha kunnon (patruuna)kapitalismi on muuttunut sairaaksi finanssikapitalismiksi, jossa rahaa ei edes ole olemassa. On vain velkoja velkojen päällä eikä kukaan enää kysele, mistä kaikki (virtuaaliraha) tuli. Raha ei enää perustu reaalimaailmaan, ei ihmistyöhön, ei fyysisiin tavaroihin , palveluihin. Velan panivat liikkeelle yksityiset pankit, aivan silmiemme alla, ja nyt maailma hukkuu velkaan. Velka ei lisävelalla vähene, mutta pankit pelastetaan velkaannuttamalla valtiot maailman rikkaiden edunsaajien hyväksi. Jos halutaan luoda "luomua" eli vakaa talous ja hallittu kasvu, julkisen vallan täytyy ottaa virtualitalouden tuotanto ja lasku itselleen."

-"Tärkeimmät ja törkeämmät rikkomukset on tehty hyväksyttäessä (kelvottomia)
jäseniä rahaliittoon (EMUun) sekä sallittaessa jäsenmaiden taloudellinen auttaminen vastoin EU-perustuslain nimenomaista kieltoa velkojen yhteisvastuusta." (ES)

TS/Jan Hurri: Ylivelkaantuneisuudesta johtuen markkinat ovat olleet hermoromahduksen partaalla. Rahoitusjärjestelmä on epävakaa. Reaalitalous on prosentin verran pilvimaailman virtuaalitaloudesta alaspäin esitettynä pyramidina. Niillä mennään kohti???

http://www.iltasanomat.fi/taloussanomat/art-200000...

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

UUTISPOMMI. Talouselämä-lehdessä. Euroryhmän puheenjohtaja Jeroen Dijsselbloem tunnustaa avoimena Kreikan veloista: " Improvisoimme ja teimme sen veronmaksajille hyvin kalliilla tavalla." - "Emme tekisi sitä enää." Dijsselbloem pohti eurokriisin ja Kreikan pelastuspakettien opetuksia kreikkalaisen Kathimerini-lehden haastattelussa. Katso googlesta (Euroryhmän puheenjohtaja avoimena Kreikan veloista- Talouselämä)

https://www.talouselama.fi/uutiset/euroryhman-puhe...

Euroryhmän (EMUn) nykyinen puheenjohtaja Jeroen Dijsselbloem on kotoisin Hollannista, ollut siellä aiemmin valtiovarainministerinä ja kuulunut hollantilaiseen työväenpuolueeseen, Labour Partyyn.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

KETKÄ keikuttelevat EU/EMU-venettä eniten Eureoopassa? Miksi EU poisti Kreikan budjettivajeiden listalta? Mitä €urokriisi opetti kantapään kautta euroalueen päättäjille , mitä tarkoittaa tartuntavaara ja epidemia EMU:ssa? Miksi Kreikalla "improvisoitiin"?

-"Ylivelkaisen Kreikan suistumisesta kriisiin ei kulunut vuottakaan ennen kuin Irlanti, Portugali ja hieman myöhemmin myös Espanja ja Italiakin olivat suistuneet melkein yhtä ankaraan kriisiin."

"Sen jälken euromaat ovat rakentaneet monenlaisia kriisimekanismeja, jotta samanlainen kriisi ei toistuisi ainakaan samanlaisena kovin helposti. UUDET Vakausmekanismit ovat rakennettu torjumaan Vain Talouden eikä Politiikan Kriisejä."

"Mekanismeistä huolimatta äskettäin Espanja ajautui Katalonian itsenäisyysliikken ja Espanjan hallituksen väliseen perustuslailliseen kriisiin. Mitataanko seuraavaksi kapinan henki Italiassa? Siitä saattaa koitua koko euroaluetta ja EU:ta järisyttävä epidemiavaikutuksia."

"Onko EMU:ssa ja EU:ssa varaa "hemigwayläiseen välirikkoon" , kysyy Taloussanomat? - Onko eurokapitalismi tuhoon tuomittu pakkopullayritys?

Mutta ketkä keikuttelevat EU/EMU-venettä eniten? EMU-päättäjät vaiko euromaat? Miksi EU poisti äskettäin Kreikan silmänlumeeksi budjettivajeiden listalta? Ovatko EU-KOMITEAN jäsenet EU/EMU-veneen pahimmat keikuttelijat ja Kreikalla "improvisoijat"? Ovatko EU-komitean jäsenet enää tehtäviensä tasalla? Pitäisikö porukkaa vaihtaa mahdollisimman pian, ennen kuin pahempaa talousvahinkoa pääsee syntymään euromaiden veronmaksajille ja EU:lle?

https://www.is.fi/taloussanomat/porssiuutiset/art-...

http://karikilpio.puheenvuoro.uusisuomi.fi/243833-...

Käyttäjän ilkka07kiviniemi kuva
Ilkka Kiviniemi

Lehtijuttuja Internetissä riittää. Katselen juuri nyt noita USA:n velkataakkoja. Mutta minkä aikaisemmin löysin, sitä ei helpolla enää silmien eteen saa. Tulee kuitenkin aina jotain uutta, kuten tämä seuraava linkki. Ei se hyvältä näytä, Trump tekee aivan ihme liikkeitä liittolaisiaan vastaan. Vaatii Saksaa maksamaan valtavia summia "suojelusrahoja" ja Saksa ei suostu. Tuon miehen käytös (ei kätellyt Merkeliä) ja uhoavat puheet ovat myrkkyä monelle. Näillä linkeillä Eurooppaan hän puuttuu luultavasti myös Kreikan kohtaloon, jos vain pystyy. Trumpin oma henkilökohtainen talous on kysymysmerkki sekin, konkursseja matkan aikana on syntynyt, omituista "miljardöörin" elämää. Mutta linkki kertoo kuinka rahaa voi tienata presidenttinäkin, osa omaan taskuun tyylillä. Jos yhteenvetona uskoisi, että Euroopan talous on parempi kuin USA:n ja Trump yrittää hyötyä siitä niin paljon kuin vain voi. Ja Kreikka jatkaa taaperrustaan suurvaltojen tapellessa keskenään. http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/20170326220009193... Vielä viimeinen linkki osaltani https://www.salkunrakentaja.fi/2017/06/yhdysvaltoj...

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

#42. Kiitoksia linkeistä ja kannaotoista tässä TV-hiihtojen lomassa. Mutta luepaas kommentti 41. mitä mieltä vasemmistoliiton pj. Li Andersson esittää EMUSTA: eroamista! Taitaa vaalipopulismi jo painaa päälle. Mutta mielenkiintoinen esitys sinänsä.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"mitä mieltä vasemmistoliiton pj. Li Andersson esittää EMUSTA: eroamista! Taitaa vaalipopulismi jo painaa päälle."

Pelkkää populismia. Turhaa puhetta jonkia tarkoitus on ilmeisesti vain kerätä kannatusta joiltakin jotka haluaa vastustaa kaikkea vaikka eivät ymmärrä taloudesta hölökkäsen pöläystä.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

Entäs tämä: "Murska-arvio kriisin hoidosta: Kreikka on vajonnut kehitysmaaksi"?

Onko kaikki sitä mieltä, että Kreikan asioita on hoidettu mallikelpoisesti?

http://jukkaleppalahti.puheenvuoro.uusisuomi.fi/24...

Miksi Kreikka on vajonnut kehitysmaaksi? SE on EU/EMU/EKP:n ongelman ydin...Kuten myös euromaidenkin pitkäaikainen päänsärky ja rahareikä, ellei siitä tehdä loppua!

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset