karikilpio

Kokoomuksen Orpo ja Pietikäinen: länget veroparatiiseille! YM.

 

VAI ONKO TUO VAIN KOKOOMUSBLUFFIA  HÄRSKIIN VERONKIERTOON?

Suurin oppositiopuolue SDP syyttää hallitusta toimettomuudesta  uusien veronkiertopaljastusten ja niin sanottujen Paratiisin paperien johdosta. Mutta tuskin Suomen hallituksen hartiat riittävät  yksin asian saamiseksi globaalisti järjestykseen. "Mitä isot edellä sitä pienet perässä."

Valtiovarainministeri Petteri Orpo (kok) kiistää hallituksen toimettomuuden:

  - ”Ei ole mitään epäselvää, miten suhtaudutaan asiaan. Veroparatiisit on tuhottava” , Orpo vastasi hallitusta moittineelle SDP:n Krista Kiurulle.

https://yle.fi/uutiset/3-9924399

TOISAALTA  kokoomuksen EU-meppi Sirpa Pietikäinen syyttää eri maiden poliitikkoja - eikä firmoja - aggressiivisesta verosuunnittelusta:

 - ”Jos on liian väljiä säännöksiä , jotka kehottaa käyttämään järjestelmiä väärin, sijoittamaan pääomia ja  velkoja toiseen ja tuotekehitystä kolmansiin, niin silloin se on lainsäätäjän vika.”

 Ilman yhdenmukaista yhteisöveroa ei ”päästä puusta pitkälle” Pietikäisen mielestä.

 - ”Silloin  se on haaste joka pääministerille, miksi sinä et halunnut tehdä yhteistä eurooppalaista yhteisöveroa?”   - Piiloajatuksena lienee, että he tukevatkin toimettomuudellaan veronkiertoa.

https://yle.fi/uutiset/3-9924977

 

YHTÄ HYVIN  veronkierto ja veroparatiisit  ovat haaste myös Euroopan unionin puheenjohtaja , ”paratiisiveroneuvos” Jean-Claude Junckerille kuin EU:n verokomissaari  Pierre Moscovicillekin.  - Suojeleeko  EU-johto  veronkiertoa ja veroparatiiseja omaksi edukseen tai tappiokseen?

VEROPARATIISIPALLO  on nyt siirrettävä EU:n politiikoille ja valtioiden päättäjille. Uskotteko että mitään konkreettista tässä asiassa tulee kuitenkaan tapahtumaan,  vaikka kokoomus kampanjoikin näin raflaavasti? Suomen hallitus ei yksin pysty panemaan veroparatiiseja kuriin. Siihen tarvitaan muidenkin maiden yhteistyötä , eivätkä kaikki maat kannata  asiaa, koska ne hyötyvät tunnetusti omista veroparatiiseistaan  joka ilmansuunnalla.

VEROPARATIISIJUTUSSA on monta kantoa kyisessä kaskessa  ja monta  "kanaa" kynittävänä.

Tuskinpa  "työväenpuolue" Kokoomus yksin pystyy panemaan länkiä  veroparatiisien kaulaan tai tuhoamaan niitä.  Ei vaikka  käpykaartilais-käteiset  ja -stuppelot auttaisivat Kokoomusta.

Suursijoittajat/ökymiljardöörit, ylikansalliset suuryhtiöt, banksterit, (keskus)pankit, valtioiden päämiehet ja kuninkaalliset  jne. ovat tulppana ja kantona kaskessa. Poliitikot ovat  vain heidän nöyriä renkejään ja piikojaan. Se on veronkiertopelin henki ja elämä. Pyramidihuijausten ohella.

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (23 kommenttia)

Käyttäjän PekkaMansala kuva
Pekka Mansala

http://uusi.voima.fi/artikkeli/2011/muistio-kokoom...
Orpo yrittää siis huijata.
Väkisin kokoomuksen ja kepun läpi ajama hallintarekisteri lienee osa tuota kuppausta. Samoin sotemuutos.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

Mielenkiitoinen muistio. Ajaako kokoomus kaksilla rattailla politiikassaan?
Onko kyse lehmäkaupoista vai pelkästään puoluepolitiikasta hallituksen pitämiseksi pystyssä koko vaalikauden?

Juha Hämäläinen

Se on erinomaisen härskiä toimintaa.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

#7.NÄIN ON! Erittäin härskiä! Näyttää silti niitä seuraavankin pääministerin paikalle pyrkiviä riittävän sekä SDP:ssä että Vihreissäkin. Kokoomuksesta puhumattakaan.

Omituista että tuollainen yleisenä sylkikuppina ja kusitolppana oleminen on niin kovin kiinnostavaa. Se minua ihmetyttää.

Erittäin huonoa organisaatio- ja hallintopolitiikkaa ja maan asioiden hoitoa sekä opposioilta että hallituksilta. Yrityksisä ei tuo peli vetelisi kauan. Konkurssi tulisi.

Tällaista tämä demokraattinen parlamentarismi tai parlamentaarinen demokratia on olemukseltaan. Oppositio kalvaa koko ajan hallitusta ja pyrkii kaikin keinoin itsekin kalvettavaksi. Onko tässä mitään järkeä? Sado-masokistista sanoivat ehkä psykologit.

Ja kadehtittavat rikkaat juonivat, miten pääsisi rikastumaan tyhmän kansan kustannuksella. Tasan ei käy onnen lahjat ja pelikortit politiikan ruletissa ja kasinopelissä. "Paljon on hyvän ottajia vähän sen saajia" , sanoi isävainaa aikoinaan. Mutta "menestys makoisinta on, kun se on saavuttamaton." Pyrkyä riittää monella, mutta kaikilla ei ole riittävästi nostetta ja onnea! Parasta on kuitenkin että tulee omillaan toimeen. Ikävä on niillä, joilla ei ole tointa mihin mennä.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

Kummassakohan se suurin viisaus pesii: oppositiossa vaiko hallituksessa? Vai riippuuko se itsekunkin katsojan ennakkoluuloisesta näkövinkkelistä ja puolueellisuudesta? Onko kaikkein suurimman viisauden kasautuma kuitenkin EU/EMU:ssa, Venäjällä ,Yhdysvalloissa , Kiinassa vai missä?

Toisaalta mitä tarkoittanee poliittisesti se, että "joukossa Tyhmyys tiivistyy"? Meillä Suomessa ainakin "sekametelisoppahallituksissa" parhaiten ja näkyvimmin? - "Primus inter pares!" - "Mitä useampi kokki sitä huonompi soppa." Det smaker inte mer!

Isänmaallisuus ja kansallinen yhteisvastuu ja yhteispelitaito on historiaa.
Poliitikot ovat kuin yhden luun kimpussa ärhentelevät rakkikoirat.

Vaalikeskeisestä gallupolitiikasta johtuu pääosin tämä poukkoileva , lyhytnäköinen puoluepolitikointi. Veikko Vennamo sanoisi: "Seteliselkärankaisten pelinpolitiikkaa." Maan edun kärsiessä.

Tusinapoliitikot ajattelevat vain omia etujaan ja seuraavia vaaleja, mutta valtiomiehet/-naiset ajattelevat seuraaviakin sukupolvia. Siinä ero.

Missä ovat valtiomiehet ja vanhanajan isälliset patruunahahmot Suomen nykypolitiikasta? Tarkoitan Valkeakosken teollisuuspamppu Juuso Walldenin tapaisia kunnallisia ja valtiollisia isähahmoja. Heillä oli nyt sosiaalinen tilaus. Nähdyt suhteettomat palkat eivät ainakaan tuota heitä. Päinvastoin lisäävät kansallista ja puoluepoliittista erimielisyyttä ja keskinäistä juopaa.

Onko ahne kvartaalitalous ja materialistinen uusliberalismi kaiken pahan alku ja juuri nykyään? Missä ovat isänmaalliset poliitikot? Harvassa!

Jari Ikonen

Orpo ja Kokoomus voisivat aloittaa vaikka siitä että Hallintarekisteriuudistus perutaan ja niinikään torpataan taas vireilletullut "veronkiertäjien armahduslaki".

Näihin riittäisi ihan oma päätösvalta ja olisi ihan konkreettinen näyttö pelkkien, pitäisi, pitäisi ja pitäisi -puheiden sijaan.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

#3.Mitä mieltä olet kvartaalitalouden vaikutuksesta poliittiseen ilmapiiriin?

Hallintarekisteriuudistus herättää/herätti pahaa verta julkisuudessa, mutta tuskin isoa kalaa päästetään pois, kun se on kerran saatu veneeseen.

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005193920.html
http://www.savonsanomat.fi/kotimaa/Kolme-PSn-polii...

https://www.aamulehti.fi/kotimaa/vain-hullu-kaytta...

Juha Hämäläinen

Mitään konkreettista ja merkittävää ei tule tapahtumaan. Finanssiketkuiluun ei EUn poliitikoilla ole mitään otetta.

Syynä on pääomien vapaa liikkuvuus. Jos verotuksen taso ei suursijoittajia tyydytä niin sijoitukset siirtyvät muualle. Tähän kiristykseen ei voida tässä järjestelmässä mitenkään vaikuttaa poliitikoiden päätöksillä.

EUn poliitikot vaikenevat syistä visusti. Voimme äänestää keitä lystäämme eikä mikään muutu.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

#6. Poimin tässä muistin virkistämiseksi veroparatiisijuttuja ja muitakin arveluttavia tietoja googlesta lähiajoilta:

1) Veroparatiisit taas puheenaiheena maailmalla (28.3.2017)
http://karikilpio.puheenvuoro.uusisuomi.fi/234410-...

2) HS/22.9.2017/ Bloomberg:Kiinalaiset havittelevat Suomen toiseksi suurinta sähköverkkoyhtiötä Eleniaa. Miten se voisi vaikuttaa Suomen omavaraisuuteen, sähkön saantiin ja sen hinnoitteluu? Elenia ja sen pääomistaja , jättirosvopankki ja Kreikan EU-kelpoiseksi väärentäjä Goldman Sachs eivät suostuneet kommentoimaan uutista Bloombergille. Miksihän?

https://www.hs.fi/talous/art-2000005378416.html

3) Taloussanomat: Verosuunnittelu kuuluu yritystoimintaan:
https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000001909243....

4) Taloussanomat: Onko Saksa suurempi veroparatiisi kuin Panama (16.4.2016)

"Virtuaaliset" veropakolaiset ja heidän "salakuljettajinaan" toimivat pankit eri maissa ovat joutuneet/joutumassa yhä ahtaammalle, kun Panamapaperit ja Paratiisin paperit vuotivat julkisuuteen.

Saksassa ihmetellään kovasti, miksi sieltä on niin vähän käryjä käynyt muihin maihin verraten, kun nyt tiedetään miten suosittu "urheilulaji" veronkierto on ympäri maailmaa. Siksi kyselläänkin oikeutetusti, onko Saksa vielä suurempi veroparatiisi kuin Panama EU:n moottorimaana erinomaisine kansantalouksineen?

https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000001909091....

5)TS: G20-maat varoittivat "hitaasta taloudesta" ja haluavat veroparatiisit kuriin. - Kenellä "verosuunnittelutalous" on silti huipussaan?
(Pelkkää hurskastelua vain - TS-Artikkeli 16.4.2016)

https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000001909087....

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

#6.Hyvin analysoitu. Näinhän tuo näyttää menevän. JA "EU:n (kelmit) poliitikot vaikenevat syistä visusti. Voimme äänestää keitä lystäämme eikä mikään muutu."

EU:n finanssiauervaarat tekevät makkaran mieleisikseen. Mutta kyllä tuo kuplamainen virtuaalitalous joskus poksahtaa. Se on varmaa.

Toinen mikä on nyt varmaa: Suomi voitti Ruotsin kiekossa 3-1. Hyvä Suomi! Hienoa peliä Suomelta. Sillä pelikentällä sentään toimitaan sovittujen ja yleisten pelisääntöjen puitteissa, kun on oikein erotuomarit valvomassa.

Toisin on EU:ssa, jossa johtomaat muuttavat pelisääntöjä tuon tuostakin mieleisikseen ja reetkuun houkuteltujen valtioden kustannuksella. Se on sitä EU/EMU:n demokraatista solidaarisuutta ja yhdenvertaista ja "kestävän kehityksen" ylikansallista liittovaltiopolitiikkaa. Ja ylivelkaannutetun Suomen historian naiivismin aikakautta. Eli "brysselöitymistä" aikaisemman "suomettumiskauden" jälkeen. Näillä mennään, mutta minne?

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Hyvää isänpäivää kaikkille iseille.

Yhtiöiden ristiinomistamisten avulla ja kymmenillä pöytälaatikkofirmoilla kikkailemalla rahat ohjataan sitten loppujen lopuksi ulos EU n alueelta. Eikä koira perään hauku. Ja vaikka haukkuisikin, niin so what ?

https://www.svtplay.se/

Tuossa isäinpäiväksi hyvää UG viihdettä på svenska.

( suora linkki ei kopioidu, mutta tuonne playn sisälle haku: Upprag granskning )

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

#10. Samoin Hyvää Isänpäivää kaikille iseille ja ukeille! Kannatan edelleen aitoja avioliittoja ja Äitien ja Isien päiviä. Sateenkaariavioliitot ja sukupuolineutraloinnit panen oman arvoonsa. Ei niillä pidä reikkua ylenpalttisesti. Mutta ihmisarvo pitää olla heilläkin.

Tässä nykyajan isänpäivän viettoa ja yllätyslahjoja:
http://karikilpio.vapaavuoro.uusisuomi.fi/kulttuur...

Taitaa olla niin kuin sanot, että pieni vähemmistö mailmassa pyrkii sanelemaan enemmistön asiat omaksi edukseen ja enemmistön, Telluksen ja luonnon kustannuksella.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

http://vesalevonen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/245894...

Hyvää isänpäivää täällä moraalittoman maailman pyörteissä.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

#11. "Hyvää isänpäivää täällä moraalittoman maailman pyörteissä" ... kaikille iseille koko Suomessa ja sen ulkopuolellakin. Koti sekä oma isä ja äiti ovat lapsille maailman turvallisin ja parhain paikka ja opin lähde... tietyin poikkeuksin. On huonojakin koteja ja vanhempia. Laitokset kaikkein pahimpia prognooseiltaan tutkitustikin.

Mutta minne on kadonnut isänmaallisuus Suomesta ja Euroopasta? Yhdysvalloisssa ja Venäjällä ja monessa muussa maassa ympäri maailmaa isänmaallisuus on pyhiä arvoja, joita ei saa loukata ja pilkata kuten EU:ssa EU/EMU-Suomessa. Mihin sillä oikein pyritäänkään? Mitä tarkoittanee NWO eli Uusi Maailmanjärjestys? Maailmanherruuspyrkimystäkö - kilpakumppaneina tietyt maailmanpoliisivaltiot. Maybe, perhaps?

Elintasokilpa, ahneus, intressipolitiikka, välinpitämättömyys ja paranoidisuus johtavat maailmaa asevarusteluineen ja sotaharjoituksineen. Kuka on kuka-mentaliteelilla
pullistellaan ihmisyyden ja luonnon unohtuessa paitsi hurskastelevista juhlapuheista. Kestävä kehitys jää paitsioon.

Onko puolueiden ristiriitaisuus ja epäisänmaallisuus kunniaksi 100 vuotiaalle Suomelle ja sen itsenäisyyden hankkijoille?? Pahimmillaan näitä isänmaan vastaisia voimia kutsutaankin maanpettureiksi ja isänmaansa myyjiksi.

Miksihän EU palkitsee hyvillä vakansseilla näitä isänmaansa myyjiä ja talouden romuttajia? Tarkoituksena lienee kansallisvaltioiden hävittäminen ja orjuuttaminen EU-eliitin orjiksi ja lypsylehmiksi. Hyväksytkö moisen menon?

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari

Jos veroparatiiseille ei voi tehdä mitään, miksi emme mene mukaan tähän älyttömyyteen. Suomenlinna voisi olla sopiva suomalainen paratiisisaari. Postilaatikot eivät vie paljoa tilaa.

Jos verottomia saaria alkaisi tulla joka puolelle, ehkä silloin huomattaisiin tämä älyttömyys ja saataisiin säännöt.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

#12. Hyvä ajatus. Itsekin olen rustannut äskettäin kirjoituksen US-blogiin samasta aiheesta... Tehdään Suomesta veroparatiisi.

--"Jos verottomia saaria (ja paikkoja) alkaisi tulla (inflatoorisesti) joka puolelle, ehkä silloin huomattaisiin tämä älyttömyys ja saataisiin (veroparatiiseja kumoavat) säännöt" ja ankarat sanktiot.

Tässä pakina veroparatiisiasiasta ja Suomen tekemisestä lailliseksi ja globaaliksi ja "ylikansalliseksi" veroparatiisiksi: (Ei ryppyotsaisille!)

TEHDÄÄN Suomestakin veroparatiisi - YM... Kannatetaanko?

http://karikilpio.puheenvuoro.uusisuomi.fi/245710-...

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari

Yksi juttu tuossa Suomen veroparatiisissa pitäisi kuitenkin huomioida. Miten suomalaisten yhtiöiden sinne meno voitaisiin estää.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

#17.Kovalla verottamisella ja ankarilla säädöksillä tai kieltopykälillä. Vain valikoiduille rikkaille ulkomaalaisille pääsy sallittaisiin em. blogissani olevin 60-100 vuoden verohelpotuksin ja sanottuin ehdoin.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

HYVÄ SUOMI. Kanadakin hävisi Suomelle 4-3 kiekossa... Karjala-hockeyturnausvoittokin Suomelle. Tässä sopivaa mallia poliitikoille, kuinka yhteispelillä pärjätään ja voitetaan eikä keskinäisillä tukkanuottasilla ja riitelyillä. Ottakaapa opiksi!

Kyllä Suomi menestyy, jos poliitikot oppisivat vain yhteispeliä ja yhteisvastuuta ja kurinalaisuutta. Muuta ei tarvita. Onko se liikaa vaadittu?

Käyttäjän erkkilaitila1 kuva
Erkki Laitila

Mentaaliselta puolelta se hirttää kiinni kun kehitystä ei tapahdu positiiviseen suuntaan.
Olen juuri saanut valmiiksi kirjan "Ideakirja yhteiskunnan pelastamiseen". Siinä on ponzista ja pyramidipelistä ja tieteen rappiosta, mutta veroparatiiseista ei juurikaan.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

#21. "´Mentaaliselta puolelta se hirttää kiinni, kun kehitystä ei tapahdu positiiviseen suuntaan."

Tarkoitatko päättäjien mentaalipuolta ja luonnetta? On erittäin vaikeaa kääntää luonnevikaisten ja psykopaattien, narsistien, paranoidisten, dogmaatikkojen, suuruudenhullujen,egoistien, besserwissereiden, idealistien, kiihkoilijoiden, diktaattorien, fanaatikkojen jne. päätä ja asennetta. Etenkin kun joillakin aatteelliset ja uskonnolliset periaatteet ovat kieroontuneet. Kaikki kun eivät suinkaan ole empaattisia eikä altruistisia täällä maailmassa hitlereineen, stalineineen, maoineen, trumpeineen, kimeineen ja putineineen...ynnä muine historiallisine neroineen ja herodeksineen.

Kysymys on myös siitä, tehdäänkö poliittiset ym. päätökset/linjaukset talousteorioiden, ismien, tieteen, järjen,illuusioiden/utopioiden, tunteiden, intohimojen vaiko intuitioiden vallassa? Ovatko päätökset rationaalisia vaiko irrationaalisia positiivisen kehityksen kannalta? Oppiiko ihmiskunta mitään historiastaan ja virheistään vai tekeekö joka sukupolvi aina omat virheensä heikkouksissaan?

Mikä vienee kehitystä yleisesti hoettuun ja toivottuun "kestävän kehityksen" suuntaan? Mikä on sellainen hokkus-pokkus temppu? Vai onko se vain puoluepoliittinen mantra ja hurskastelu äänestäjille?

Maailman kehitys riippuu vallasta/valtapeleistä , viroista, poliittista suunnista ja painotuksista sekä ristiriitoja aiheuttavista intresseistä ja reviireistä. Dialektismista ja heterogeenisuudesta homogeenisuutenko?

Näyttää siltä, että nyt pyritään kaikin keinoin maailmanherruuteen ja rahanvaltaan - PLUTOKRATIAAN - kilpaillen vallasta eri maailman poliisivaltioiden kesken. Yhdysvallat, Venäjä , Kiina ja EU päällimmäisinä.

Johtaako maailmaa ja Yhdysvaltoja Trump vai Fedin pääjohtaja? Johtaako EU:ta Saksa ja Merkel vaiko EKP ja Draghi? Onko maltillinen Kiina kaikken kunkkuna? Entä mikä on Venäjän Putinin rooli tässä kaikessa?

Hesarin pääkirjoituksen mukaan "valtaa on paljon , jos on rahat ja korot" hallinnassa.(HS/13.11.2017) Mutta onko erittäin rikkailla eri säännöt kuten Panaman paperit ja Paratiisin paperit paljastavat? "Virtuaaliset" veropakolaiset ja heidän "salakuljettajanaan" toimivat (keskus)pankit eri maissa ovat joutumassa yhä ahtaammalle veronkiertopaljastusten vuoksi. Onko Saksa suurempi veroparatiisi kuin Panama, kysyy Taloussanomat?

Markkinavoimista ja Rahasta on tehty nykyajan Kultainen Vasikka ja talouselämän epäjumala. "Time is money - bisnes, pörssisijoitukset ja kauppa se on joka kannattaa? Viis ihmis-ja luontoarvoista!"

Onko tämä sitä Uutta Maailman Järjestystä - NWO:ta?

https://www.hs.fi/paakirjoitukset/art-200000544656...

https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000001909091....

Elääkö ahne , digitalisoitu uusliberalismi ja kuplameinen virtuaalitalous postmodernissa arvotyhjiössä?

LISÄKYSYMYS: Meneekö eurooppalaisten yhtiöiden ristiinomistamisten sekä ketjuuntumisten avulla sekä kymmenillä pöytälaatikkofirmoilla kikkailemalla
(pimeät ja verottomat?) rahat loppujen lopuksi ulos EU:sta? Veroparatiiseihinko, haamuyrityksiinkö vai minne - jemmaan?

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

#21. Paljasta lisää, mitä tämä "Ideakirja yhteiskunnan pelastamiseen" sisältää.
Monia se varmaankin kiinnostaa.

Toimituksen poiminnat