karikilpio

HS: Onko Kim Jong-un mielipuoli vai taktikko?

 

TAIKKA väärinymmärretty  "Karpaasien nero"...VAIKO pilalle hemmoteltu kauhukakara?

MONET asiantuntijat uskovat, että Pohjois-Korean johtajan Kim Jong-unin sekopäinen uho on valittu strategia.  Kiina ja Venäjä vaativat Pohjois-Koreaa lopettamaan nulikkamaiset uhittelunsa Yhdysvaltojen Trumpin kanssa. Kiina sulkee mm. pohjoiskorealaisia yrityksiä  ja rajaa heidän opintojaan.  Vertaa lähemmin kommentit 20 ja 24.                                                                                                                  

MITÄ mieltä olette  Trumpin ja Kimin älyttömästä , penikkatautisesta ja "yliampuvasta"  sanasodasta? Lähtöruutuun on enää vaikeaa peruutella suhteiden kariuduttua.

https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005385611.html

https://www.hs.fi/haku/?query=Kim+Jong-un

https://fi.wikipedia.org/wiki/Kim_Jong-un

https://yle.fi/uutiset/3-9856215

https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005369848.html

MITEN pitkään Pohjois-Korean talous kestää  kansainväliset pakotteet ja painostukset? Mitä sitten Kim on miehiään?  Pitääkö Hesarin äskettäinen artikkeli paikkansa, jossa sanottiin, ettei  Kim Jong-un ollut saanut Sveitsissä opiskellessaan kielitaidottomana yhtään päättötodistusta?  Viekö Kim Pohjois-Korean turmioon puheillaan?

https://www.verkkouutiset.fi/tallainen-on-salaperainen-kim-jong-un-pohjo...

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (45 kommenttia)

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo

Tämä artikkeli käsittelee esiin nostamaasi teemaa ja kannattaa lukea:

A Lot of What You Know About North Korea Is Racist Nonsense

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

Kannatatko Kimin em.linkeissä mainittuja brutaaleja toimia maassaan vaiko et?

Ovatko ne kansainvälisten ihmisoikeuksien mukaisia toimia?

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo

Olen tuohon kysymykseen vastannut tässä kirjoituksessani:

Miksi media valehtelee Pohjois-Koreasta?

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö Vastaus kommenttiin #4

#4. Kukin tullee uskollaaan ja asenteellaan autuaaksi. Mutta itsepetos on pahin petos. Rasismin , fasismin ja valehtelun nimissä puhutaan aatteen mukaista propagandaa ja fiktioita "tyhmälle" kansalle. Totuus voi olla päinvastainen ja projisoivakin selitysmalli. Mitä itse on, sitä syyttää ja epäilee muistakin.

Toisaalta "kenen leipää syöt, sen lauluja laulat" sopii myös politiikkaankin.
Tai mihin leiriin kuulut, sen propagandaa puhut tai kirjoitat -yksinkertaistean tai pelkistäen. Viiteryhmä rajaa ajatusmaailmaa,tahtoi tai ei. Sitoutumattomuus sallii puolueettomiakin vertailuja eikä olla niin helposti aivopesun uhri kuin pakkopullamaisen yhden aatteen ja totalitarismin opetuslapset ja koulukunnat.

Ehdottomuus, putkinäkökulmaisuus ja musta-valkeus ovat usein pahasta.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö Vastaus kommenttiin #4

Janne Kejo. Oletko täysin objektiivinen mies arvioimaan, ketkä valehtelevat ja ketkä eivät?

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

Mistä näitä pikku-hitlereitä ja koheloita aina oikein sikiää asiallisten ihmisten ja valtioiden elämää sotkemaan ja kauhistuttamaan?

Miksi nykyään (aate)hulluus kukkii maailmassa?

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Degeneroitunut, sanoisin. Isoisänsä vielä sävelsi oopperoita ja kuinka monta niitä hole in oneja taas olikaan. Tämä nykyinen vain käskyttää präiskimään muiden suunnittelemia ohjuksia milloin minnekin.

https://www.theguardian.com/world/video/2017/jul/0...

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

#5. SN. Ettei ole pojanpojasta polvi parantunut vaan pahentunut! Taitaa Kim olla piloille hemmoteltu kauhukakara ja "Suuri Johtaja" mielestään ja Potemkinin kulisseiltaan aikuisenakin? "Isä Aurinkoinenkin".

Käyttäjän ilkka07kiviniemi kuva
Ilkka Kiviniemi

Kim Jong-un on yksinkertaisesti päästään pimeä, valoa ei vähään aikaan ole ollut mukana. On mahdottomuus että tämä mies politiikallaan saisi muuta aikaan kuin tuhoa kansalleen. Hän halunnee kertoa että "meillä on voimaa aseissa", mutta aseiden määrä ei riitä kuin vain omaan itsetuhoon.
Jollei tämä mies sitten saa liittolaisia tuhon politiikalleen, tänään ei kuitenkaan siltä tunnu. Venäjä on maa jonka sotilaallisen voiman pystyy ymmärtämään, vaikka sekin kärsii taloudellisessa maailmassaan perusteettomasta voiman näytöstään. Ketä vastaan ? Maailma elää murrostaan, jonka lopputulos ei juuri tänään "ruusuilla tanssimiselta" näytä.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

Monenlaista "rakennemuutosta" tarvittaisiin globaalistikin kestävämmän kehityksen suuntaan. Muuten hukka perii...rehellisyyden ja oikeudenmukaisuuden.

Käyttäjän ilkka07kiviniemi kuva
Ilkka Kiviniemi

Kiina hermostui ja viilensi suhteitaan Pohjois-Koreaan viimeksi eilen. "Kiina sulkee kaikki alueellaan olevat pohjoiskorealaiset yritykset." Toki kysymyksessä on myös kansainväliset pakotteet, YK ja Yhdysvallat vaatimuksineen, mutta myös oma terve järki tällaisessa tilanteessa, jossa "pommiherra" on saatava aisoihin. https://yle.fi/uutiset/3-9856215

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö Vastaus kommenttiin #20

#20. Kukapa haluaisikaan leimautua moisen uhkapelurin ystäväksi. Venäjäkin ottaa viisaasti etäisyyttä puberteetti-tasoiseen Kimiin.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö Vastaus kommenttiin #20

#20. Kiina rajaa myös opintoja pohjoiskorealaisilta (HS/A23/Ulkomaat/21.9.2017)

Pekingiläinen, Pohjois-Koreaan erikoistunut tutkija sanoo,että Kiinan hallitus teki virheen kouluttaessaan pohjoiskorealaisia tutkijoita:"Vähän kuin opettaisi miestä nostamaan kiven, jotta hän heittää opettajaansa."

Kiina ei halua opettaa pohjoiskorealaisille mitään sellaista, mistä Pohjois-Korean ydinohjelma saattaisi hyötyä. Osa kiinalaisyliopistoista on alkanut rajoittaa pohjoiskorealaisten sisäänottoa.

Pohjoiskorealaisten stipendihakemuksia on asetettu mustalle listalle Korean niemimaan kriisin takia. Erityisesti fysiikan ja matematiikan opiskelijoiden suhteen ollaan nyt tarkkoina. Erityistarkkailu on kohdistettu myös yliopistoissa opiskeleviin pohjoiskorealaisiin. Arvioiden mukaan heitä opiskelee Kiinan yliopistoissa parituhatta. Ensimmäiset opiskelijat valmistuivat tämän vuoden heinäkuussa. Professorien mukaan pohjoiskorealaiset opiskelijat ovat usein taitavia ja asioihin hyvin perehtyneitä, ja he viettävät kaiken aikansa kirjastoissa ja laboratorioissa ja menestyvät usein paikallisia koulutoveritaan paremmin. Perhe toimii takuuna, että heidän on pakko palata kotiinsa. (Katariina Pajari HS,Peking).

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö Vastaus kommenttiin #20

#20. Kiinan erityissuhde Pohjois-Koreaan on hiipumassa - Kiina miettii jo, miten se turvaisi etunsa Kimin diktatuurin romahtaessa: "Suuri Johtaja" jää eristyksiin ja poliittiseen paitsioon.

https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005369848.html

Venäjäkin irvailee: Toisiaan sättivät Trump ja Kim ovat "kuin nahistelevia päiväkotilapsia":

https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005380077.html

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

#6. Henkisesti heikot, häiriintyneet ja epäkypsät ihmiset turvautuvat väkivaltaan, kun eivät osaa asiallisesti hoitaa suhteitaan tai haluvat alistaa heikompiaan. Tyrannit, diktaattorit, koulukiusaajat,väkivallantekijät jne...lyhytpinnaiset ja harkitsemattomat ihmiset. Pahinta jos päihteillä ja aseilla ja autoilla haetaan lisäpotkua umpikujaan, kostofiilikseen, joukkosurmiin ja terroritekoihin "breiviikkiläistäin".

Primitiivireaktioista on silloin puhe. Sotakin on mielestäni totaalinen primitiivireaktio, kun järki on sumentunut.

Juha Hämäläinen

P-Korea romahtaa mahdottomuuteensa. Siitä ei epäilystäkään. Tämä on lähellä Kiinan ottaessa pesäeroa. En puhuisi mistään Kimin strategiasta ulkosuhteissa, koska niitä ei juuri ole.

Sisäpolitiikka toimii kuten ennenkin. Militarismi kukoistaa, armeijan johto saa palkintoja pysyäkseen Kimille uskollisena, kansaa valvotaan ja urkitaan, kaikki protestointi tuottaa ankaran rangaistuksen, tiedotus on aivopesua, ulkomaiset vaikutteet kiellettyjä alkaen hiusten leikkuusta, matkustaminen kotimaassakin luvanvaraista, ulkomaille ei pääse kuin töihin tienaamaan valuuttaa Kimille ja ulkomaalaisten käynnit rajoitettuja, valvottuja ja heidän kanssaan keskustelu kielletty. Kaiken kruunaa Kimien henkilöpalvonta. Mutta tämänhän jo kaikki tiesivät.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

#7. Taloussanomat ja Pohjois-Korea.

1) Kim Jong-un paljasti Pohjois-Korean lopullisen tavoitteen: Maa haluaa tasaväkiset voimasuhteet Yhdysvaltojen kanssa. Entä Kiinan ja Venäjän kanssa?

https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000005370426.html

2) Kim Jong-un Trumpille: "Taltutan höppänän tulella":

https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000005378379.html

3) Raportti paljastaa Pohjois-Korean likaisen rahan lähteet Suomea myöten:

https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000005385411....

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

#7.HJ. Hyvä analyysi. Kiitos!

Juha Hämäläinen

Sveitsiläisen tv-dokumentin mukaan Kim oli keskiverto oppilas, pelasi mielellään koripalloa, käyttääntyi hyvin ja osasi saksaa tai siis sen sveitsiläistä mongerrusta ihan hyvin. Kieli oli opetuskieli. Kimillä oli sveitsiläisiä kavereita. Näin kertoi dokumentissa koulun entinen vararehtori. En tiedä miksi lausuntoa tulisi epäillä valheeksi. Kimin veli oli samaan aikaan myös Bernissä koulussa, mutta eri laitoksessa.

Kuitenkin parissa sveitsiläisessä mediassa ovat Kimin entiset koulukaverit kertoneet tämän saaneen huonoja arvosanoja ja olleen paljon poissa koulusta. Kimillä oli valeisä ja valenimi Sveitsissä. Hänen isänään toiminut oli töissä YKssa maansa edustajana. Kim asui Sveitsissä kokonaista yhdeksän vuotta alkaen 1991 vuodesta.

Käyttäjän OSAKARIK kuva
Olli Kankaanpää

Uusin Kim taitaa lentää toisin kuin isänsä. Junamatka Siperiaan on nyt tiedossa ja myös arkku on varattu.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

#9. Hesarin tiedepalstan mukaan Pohjois-Koreassa hevosetkin lentää!

https://www.hs.fi/tiede/art-2000005359967.html

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

#8. Tässä Hesarin artikkelikokoelmaa Kimistä ja Trumpista monessa valossa tarkasteltuna:

https://www.hs.fi/haku/?query=Kim+Jong-un

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

Tupakoivalla Kim Jong-unilla näyttää olevan paljon ylipainoa ja huono terveys Wikipedian mukaan. Mitä siitä seuraa?

http://fi.wikipedia.org/wiki/Kim_Jong-un

Onko sekä Trumpilla että Kim Jong-unilla paha Napoleon-kompleksi?

Valmistautuuko maailma ylipäätään suursotaan massiivisilla sotaharjoituksillaan vai toimivatko ne vain testi/tst-harjoituksina ja uhittelunäytöksinä vastaisen varalle potentiaalille vastustajalle, jos?

Vaivaako besserwisserimäisiä ja heikon itsetunnon vaivaamia hallitsijoita paranoidisuus, kun puheet ovat niin yliampuvia ja ihmissuhteita kaatavia? Pelon/pelottelun politiikka näyttää olevan heidän aseensa vastustajiin ja kansaansa nähden. Mitä siitä seuraa?

Rajallisessa maailmassa olisi pikemminkin ihmiskunta- kuin pullistelu-/tuhopolitiikan aika! Vai onko niin, että ihmiskunta tyhmyyksissän tuhoaa itsensä ja elinympäristönsä? Miten nämä pikku-hitlerit saataisiin kuriin ja järjestykseen? Siitä on kysymys. Onko ihminen ihmiselle susi? Homo homini lupus? Vai viisas ihminen - homo sapiensa? Mutta milloin?

Käyttäjän ilkka07kiviniemi kuva
Ilkka Kiviniemi

Näissä diktaattoreissa on aina sitä Hitler tyyppiä, Stalinia unohtamatta, että eivätkö he todella pelkää esim. myrkytettyä ruokaa. Hitlerin olivat monet salaliittolaiset valmiita poistamaan maailmasta, myös panssarikomentaja Rommel, mutta eivät siinä onnistuneet. Rommel paljastettiin ja tuomittiin kuolemaan.

Eipä Pohjois-Korean kaltaisilla johtajilla niin helppoa ole, vaikka sääliksikään ei käy. Mutta todella, kuka takaa esim. ruoan terveydellisyyden. Kuinka monta esimaistajaa tällä Pohjois-Korean johtajallakin on jo kellahtanut haudattavaksi. Ehkä ei ainoatakaan, ehkä jo monta makaa mullissa. Muista maista puhumattakaan. Kauhea työ, täytyy myöntää.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

#26. New York Times: Etelä-Korea aikoo perustaa "mestausyksikön" pelotteeksi Pohjois-Korean johdolle. Vainoharhaisuus yhdistää Hitleriä, Stalinia ja Kimiä /Wikipedia ja Kimin terveys).

https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005366327.html

https://fi.wikipedia.org/wiki/Kim_Jong-un

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

#26. Toimiiko Pohjois-Korean Kim tehokkaasti/tyhmästi ja itselleen (epä)edullisesti vai vahingollisesti? Aika ja elämänkaari näyttänee Kimin ja Pohjois-Korean suhdanteet ja kohtalon...ystävät näyttävät olevan vähissä.

http://osakari.puheenvuoro.uusisuomi.fi/243607-mie...

YLE: Tuoreimmat uutiset Kim Jong-unista:

https://yle.fi/uutiset/18-133168

Petteri Hiienkoski

Pohjois-Korea on suljettu ja eristetty valtio. Sen takia siitä voi olla vaikea muodostaa tasapainoista ja täysin todenmukaista kuvaa. Vaikka suuri osa Pohjois-Koreaa koskevista yksittäisistä väitteistä olisikin yksipuolista propagandistista mustamaalausta, joka ei kerro kaikkea ja sitä kuuluisaa asioiden toista puolta, tietoa kokonaiskäsityksen muodostamiseen on riittävästi.

Jo siitä tosiasiasta, että maa on sosialistinen diktatuuri, seuraa perustavia asioita, jotka vaikuttavat kaikkeen Pohjois-Koreassa: ateistinen ideologia ja henkilönpalvontaan perustuva johtajakultti sekä keskitetty totalitaristinen kaikkivoipa valtio ilman länsimaiseen ademokratiaan kuuluvia poliittisia yksilön perusoikeuksia.

NL:n ja itäblokin kommunistidiktatuurien hajottua olemme saaneet niissä eläneiden ihmisten kautta vahvistuksen siitä millaista elämä rautaesiripun takana todella oli. Monille länsimaalaisille on ehkä yllättävää, että suuri osa - ellei valtaenemmistö - kansalaisista olikin tyytyväisiä elämäänsä kommunistidiktatuurissa. Siihen riitti se, että arkielämisen perusedellytykset oli turvattu eikä tiennyt eikä osannut haaveillakaan paremmasta.

Erityisen tyytyväisiä olivat tietenkin ne, jotka olivat totalitaarisen järjestelmän hierarkiassa johtavissa asemissa ja kuuluivat etuoikeutettuun ryhmään. Tyytymättömiä olivat ne, jotka tiesivät tai kuvittelivat tietävänsä paremmasta, toisinajattelijat ja ne, jotka olivat joutuneet totalitaarisen valvonta- ja sortokoneiston uhreiksi.

Samat piirteet sopivat Pohjois-Koreaan ja ne ilmenevät jyrkemmin kuin hajonneen itäblokin maissa. Valtion ja järjestelmän olemassaolon sisäinen legitimiteetti perustuu vastakkainasetteluun sen ja muun maailman - erityisesti kapitalistisen ja imperialistisen USA:n - välillä. Oman ydinaseohjelman tavoitteena on tietenkin hankkia ydinpelote, jolla kommunistisen dikatuurin tulevaisuus voidaan varmistaa.

Niin nurinkuriselta kuin ehkä tuntuukin, Kim Jong-unin uho sekä USA:n ja muun maailman vastatoimet pönkittävät Suuren Johtajan jumalallista asemaa, kommunistidiktatuurin ja ydinaseohjelman legitimiteettiä. Pohjois-Korean sisäisessä retoriikassa Kimin uho tuskin kuulostaa lainkaan niin mielipuoliselta kuin länsimaalaisten korvissa. Tämän takia en laittaisi liian suurta suurta merkitystä ”hullun miehen teorialle”.

Epäilemättä Kim Jong-unin toimia ydinaseen hankkimiseksi ohjaa halu turvata hänen henkilökohtainen ja Kimin dynastian valta. Se on kuitenkin ideologisesti sidottu motiiviin taata Pohjois-Korean sosialistisen järjestelmän tulevaisuus.

Väitteitä, joiden mukaan kapitalistinen maailma - ennen muuta USA ja muut länsimaat - systemaattisesti pyrkisivät tuhoamaan Pohjois-Korean sosialistisen unelmavaltion, pidän vahvasti liioittelevana propagandana. Sisäpoliittiset paineet Pohjois-Koreaa vastaan ovat länsimaissa toki kasvaneet sitä mukaan kuin niissä katsotaan, ettei muiden maiden, kuten Pohjois-Korean, ihmisoikeusrikkomuksia tulisi hyväksyä eikä sietää.

Puuttuminen Pohjois-Korean ja muiden maiden ihmisoikeusrikkomuksiin ei kuitenkaan kuulu presidentti Trumpin agendalle, ei ainakaan sen kärkeen. Korkeintaan hän voi siihen vedota hankkiakseen tukea Amerikka ensin -politiikalleen. Pohjois-Korea muodostaa kansainvälisen uhkan, joka kohdistuu ensisijassa USAan mutta myös sen Aasian liittolaisiin.

Trumpin ykkösprioriteetti on sen takia ensin oman maansa ja sen jälkeen liittolaistensa turvallisuus. Hän ei missään tapauksessa tule sallimaan sitä, että Pohjois-Korea voisi uhata, saati iskeä ydinaseella USAan. Tuskimpa yksikään vastuullinen presidentti sellaista sietäisi. Pearl Harbour ja 9/11 ovat kansankunnan kollektiivisessa tajunnassa olevia tapahtumia jotka ohjaavat ulkopolitiikkaa.

Tilanne ei siis näytä erityisen hyvältä. Luottamusta osapuolten välillä ei ole eikä taida tullakaan. Ellei Trump saa takeita siitä, että Kim luopuu ydinaseohjelmasta, USA todennäköisesti tekee ennaltaehkäisevien täsmäiskujen sarjan. Avainkysymys on siinä, onko Kim valmis luopumaan siitä mistään hinnasta. Venäjän ulkoministeriö ehdotti tarjoavansa Pohjois-Korealle turvallisuustakuita korvaukseksi siitä että se luopuu ydinaseohjelmasta. Mutta Trumpin luottamus Venäjäänkään ei ole erityisen korkea.

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo

Vaikka en ole samaa mieltä monesta yksityiskohdasta kommentissasi enkä sen yleisjohtopäätöksestä, annan pisteen siitä, että edes yrität ymmärtää asiaa sen sijaan että tyytyisit vain hokemaan valtamedian valmiiksi tarjoilemia iskulauseita.

- - -

(P.S. Jos joku haluaa leikkiä "oikeusjuttua", jossa syytetylläkin on oikeus ilmaista oma näkemyksensä asiasta, niin silloin pitää lukea myös Pohjois-Korean julkaisemia uutisia ja artikkeleita. Ne ovat netissä kenen tahansa luettavissa. Tässä yksi linkki: Naenara -- Political, Economic, Cultural and All Other Affairs in the DPRK

Pohjois-Korean television lähetyksiä voi katsella Youtubesta, ja vaikka ei kieltä ymmärtäisikään, niin kuvista saa jo jonkinlaista käsitystä. Tässä yksi esimerkki: [KCTV online] — 조선중앙텔레비죤 — Korean Central Television STREAM 12.08.106 (2017)

Syyttäjän todistetaakka on sitten kokonaan oma tarinansa: Miksi media valehtelee Pohjois-Koreasta?

Mutta kukapa enää nykyään haluaisi antaa syytetylle puheenvuoroa? Viimeisen parin vuosikymmenen aikana kapitalistisen maailman ihmiset lienevät tottuneet siihen USA:n uuteen doktriiniin, jonka mukaan kunnollisia oikeudenkäyntejä ei tarvitse järjestää, vaan "pahikset" teloitetaan niin kuin käsillä olevat tappajat parhaaksi näkevät ilman kunnollista oikeudenkäyntiä. Jokainen Hollywood-elokuvia katsonuthan (ja valtamedian indoktrinoima) tunnistaa pahiksen suoralta kädeltä; ei siinä mitään oikeudenkäyntejä tarvita muuta kuin korkeintaan näön vuoksi...)

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

Stereotyyppisissä maissa osapuolet luulevat olevansa aina oikeassa,vaikka olisivat edes joskus väärässäkin. Putkinäköisyys ja musta-valkoisuus estävät realistiset näkemykset. Tämä on joko-tai-ismien vika. Laaja-alaisuus puuttuu.Ei nähdä metsää puilta. Osa virhearvioinneista johtuu järjestelmien paremmuusvertailuista ja poliittisesta kilpalaulannasta, kumpi on parempi.Vertaa aiemmin USA/NL ja kylmä sota.

Ja kansalaiset ja totuus kärsivät: toisinajattelijoita vainotaan ja likvitoidaan totalitarismissa. Samoin kerettiläisiä kiihkouskonnoissa.

Esimerkkinä kapitalismi ja sosialismi tai jotkut ääriliikkeeet/-uskonnot. Aatteellis-uskonnollis-taloudelliset periaatteet kun voivat kieroontua:

- "Pyhiä sotia käydään ainoan oikean aatteen tai uskonnon puolesta."

Tietyt filosofiat antavat legimiteetin eli oikeutuksen hirmutekoihin kuten nietzscheläisyys ja darvinismi Hitlerille.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

#17. WIKIPEDIA- Korean demokraattinen kansantasavalta, epävirallisesti Pohjois-Korea:
- Stalinistinen diktatuuri, henkilökultti, huonot ja olemattomat ihmisoikeudet, ydinaseellinen sotilasvaltio, komentotalous, ei uskonnonvapautta jne...nälänhätiä...

https://fi.wikipedia.org/wiki/Korean_demokraattine...

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Jos syntyy kolmanteen polveen totaalisen vallan omaavaa sukua ja nimitetään sitten itse saman totaalisen vallan omaavaksi seuraajaksi, niin maailmankuvan on pakko olla tyystin erilainen kuin juuri kenelläkään muulla ihmisellä.

Kyse ei siis ole varsinaisesti hulluudesta mielenterveydellisenä diagnosina, vaan tietynlaisesta persoonallisuushäiriöstä, joka ammentaa kasvualustansa täysin "surrealistisesta todellisuudesta", sikäli kuin tuollaista sanaparia ei voi pitää kuin paradoksina.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

#18.Hyvin piirretty minäkuva "Hänen Korkeudestaan".Vieraantuneisuudesta.

Valta, ahneus ja ylivertainen itsekkyys turmelevat ihmisen. Historia ja elävä käytäntö sen todistavat. Toisaalta ei ole koskaan niin huonoa ihmistä tai järjestelmää, etteikö niissä olisi jotain hyvääkin. Taikka ei ole koskaan niin hyvää ihmistä tai järjestelmää, etteikö niissä olisi jotakin huonoakin. Täydellisyyttä kun ei ole vielä olemassakaan missään.

Empatiaa,altruismia, solidaarisuutta, oikeudenmukaisuutta, yhdenvertaisuutta ja kaukonäköisyyttä tarvitaan kestävään kehitykseen. Elämän eheys, vakaus ja rauha sekä luonnon/ympäristön huomioiminen ovat sen tunnusmerkistöön kuuluvia ainesosia. Se edellyttää viisautta, korkeaa moraalia, pysyviä arvoja ja muidenkin huomioon ottamista ja ymmärtämistä. Kypsyykö ihmiskunta koskaan sille tasolle? Oppiiko ihmiskunta mitään historiastaan intohimoineen ja paheineen?

Ihmiset ja kansat ovat aina riippuvaisia toistaan. Yksin emme ole mitään.

Käyttäjän Lokari kuva
Pekka Pihlanto

Miten olisi mielipuoli taktikko?

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

#33. Sopiva luonnehdinta Kimille. Siinä tulisi Hesarin molemmat vaihtoehdot "tasa-arvoisesti" samaan pakettiin lisätittelisi Suurelle Johtajalle. Kuin kaksi kärpästä yhdellä iskulla. Meriitiksi tälle "Karpaasien Nerolle".

Mutta minkäs sille mahtaa, jos pohjoiskorealaiset tahtovat itselleen tuollaisen
generalissimuksen? "Isä Aurinkoisen." Me ei vaan ymmärretä hänen hyveitään kuten Ja-Ke edellä.

Käyttäjän Lokari kuva
Pekka Pihlanto

"Mutta minkäs sille mahtaa, jos pohjoiskorealaiset tahtovat itselleen tuollaisen
generalissimuksen? "Isä Aurinkoisen."".

Niinpä niin. Tiedämme hyvin, että pohjois-korealaisilta ei kysytä, mitä he pitävät Aurinkoisestaan. Osa on varmasti aivopesty tai turvallisuussyistä "aivopessyt" itsensä. On outoa, että joku voi Suomessa uskoa tähän diktaattoriin.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö Vastaus kommenttiin #35

#35. " Tiedämme hyvin, että pohjois-korealaisilta ei kysytä,mitä he pitävät Aurinkoisestaan. Osa on varmasti aivopesty tai turvallisuussyistä "aivopessyt" itsensä. On outoa, että joku voi Suomessa uskoa tähän diktaattoriin." Miksi?

Olen täysin samaa mieltä. Kerrassaan outoa. Mihin se perustuu? En tajua.

Mihin esimerkiksi US-blogisti Ja-Ke eli Janne Kejo pyrkii yksipuolisilla Pohjois-Korean myönteisillä kirjoituksillaan ja kommenteillaan? Pohjois-Korean Johan Bäckmanniksiko?

Toisaalta ihmettelen samoin myös , mihin US-blogisti Teppo Syvärilä pyrkii jatkuvilla, huumemyönteisillä kirjoituksillaan? Onko se julkista yllyttämistä huumeiden - lähinnä hassiksen - käyttöön vai mitä?

Kysyn vaan, mitkä ovat molempien piilopyrkimykset ja perimmäiset motiivit hengentuotteillaan? Moni muukin lukija ihmettelee heidän touhujaan.

Käyttäjän Lokari kuva
Pekka Pihlanto Vastaus kommenttiin #36

Jotkut vain ovat vastarannan kiiskiä, joiden täytyy olla eri mieltä kuin muut. Kerrotaan, että Erkki Tuomioja oli joskus tällainen. Kun hän huomasi kokouksessa, että enemmistö alkoi kallistua hänen kannalleen, hän muuutti mieltään, koska ei voinut olla samaa mieltä enemmistön kanssa.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö Vastaus kommenttiin #37

#37. Todellinen vastarannan kiiskien vastarannan kiiski on ollut todella tuo Erkki Tuomioja, hehheh! Vaikka muuten on kyllä älykäs mies, muttei ehkä tarpeeksi viisas kuitenkaan kaikkien silmissä. Tai liian näsäviisas tietyin "asennevammoinkin".

Mielenosoitusmarssillakin lakaattina: "Vastustan mielenosoitusmarssien vastustamista!" - Ehkä periaatteesta tai ilman, mutta vastustaa mitä tahansa pelkästä vastustamisen ilosta. Eikä aina tiedä asiasta mitään, mutta "periaatteesta vastustan sitä"-tyylisesti. Kukin taplatkoon tyylillään!

Käyttäjän Lokari kuva
Pekka Pihlanto Vastaus kommenttiin #38

Onhan Tuomioja viisas mies. Tuo anekdootti on lähinnä vitsi, joka tosin liioittelussaankin kuvannee kaverin luonnetta jossakin määrin.

Vastarannan kiiski sopii toki olla, mutta varsinkin valtavirrasta poikkeava mielipide on kyettävä asiallisesti perustelemaan. Pelkkä poikkeavan näkemyksen hokeminen osoittaa, että reppu on tyhjä.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö Vastaus kommenttiin #39

Tuomiojahan pärjäsi nuoruudessaan mainiosti tietokilpailuissa, mutta poliittinen menestys ei ole koskaan joistakin syistä yltänyt demarien puheenjohtajuuteen asti. Ulkoministerinä hän on toki ollut monessa hallituksessa, muistaakseni viidessä. Alla tarkemmin:

https://fi.wikipedia.org/wiki/Erkki_Tuomioja

Mitkä lie hänen rasitteensa demarien mielestä? Rauhanliikekö?

Ehkä hänen pitäisi mennä puhumaan järkeä rauhanasioista Pohjois-Korean Kimille - maltillinen kun on. Mukaan Martti Ahtisaari,Tarja Halonen ja Elisabeth Rehn.
Auttaisikohan?

Käyttäjän Lokari kuva
Pekka Pihlanto Vastaus kommenttiin #40

Tuomioja taisi olla liian radikaali ajattelija, suorastaan älykkö, kelvatakseen demareille puheenjohtajaksi. Hän oli nuorempana samanlainen haihattelija kuin Tarja Halonen.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö Vastaus kommenttiin #41

#41.Radikaalit idealistit,vastarannan kiisket, arvaamattomat älyköt ja liian itsenäiset poliitikot eivät näytä kelpaavan puolueiden puheenjohtajiksi. Kimin kaltaiset "perintöprinssit" ovat luku erikseen. Ehkä Kim Jong-un on taasen ollut sopivan johdateltava valinta Pohjois-Korean johtajaksi varsinaisen holhoojahallituksen ja päätöksentekokoalition/klikin mielestä.

Talousasioista hyvin perillä oleva, mutta liian pyrkyrimäisessä ja itsekeskeisessä - minä minä - Paavo Väyrysessä on ollut jotain Tuomiojan kaltaista ja syrjintää aiheuttavaa olemusta. Koleerinen Väyrynen yrittää vielä viimeisillä eväilläänkin osoittaa olevansa sopiva mihin rooliin vain. Paavo ei osaa ajoissa vetäytyä syrjään.

Perustanut oikuissaan jopa erikoispuolueenkin omaan presidenttipeliin. Se on hänen tyhmyytensä periksiantaamattomana ikuisena poliitikkona hautaan asti, vaikka muu kepu-porukka on ajat sitten ajanut hänet sivuraiteelle. Kemiat kun eivät synkanneet nykyjohdon näkemysten kanssa. Silti hän tahtoo olla vielä se korkki, joka ponnahtaa aina politiikan pinnalle. Mutta kun ei käy, niin ei käy.

Viisaampaa olisi Väyrysen kannalta ollut asettua jo aiemmin eläkkeelle ja puolueen kunniapuheenjohtajan arvovaltaiseen rooliin kuin kerjätä jatkuvaa sympatiaa ja sääliä itselleen, ja joutua nyt ehtoopuolella häpeällisesti irvileukojen ivaamaksi julkisuudessa. Se johtunee parantumattomasta julkisuuden kipeydestä ja besserwisserimäisyydestä tai rehellisen itsetilityksen puutteesta.

MUTTA kukin taplaa tavallaan ja tyylillään. Sopii tai ei. Kimiä ja Trumppia myöten. Mihinkäs se seepra pääsisi raidoiltaan?

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö Vastaus kommenttiin #41

#41. Mitäs mieltä olet vihreiden Tarja Cronbergin ajatuksesta: " Ydinkielto ehkäisisi tulevaisuuden Pohjois-Koreat". Ongelma: Kuka sitä valvoisi ja sanktioisi? Onko Cronbergin ajatus sinänsä hyvä, mutta käytännössä pelkkää toiveajattelua ja ei-realistinenkään nykykäytännössä?

http://tarjacronberg.puheenvuoro.uusisuomi.fi/2439...

Käyttäjän Lokari kuva
Pekka Pihlanto Vastaus kommenttiin #43

Toiveajattelua ja epärealistinen ehdotus. Ehdotuksessa taitaa olla se pukinsorkkka, että kieltoon liittyminen veisi Suomelta Nato-option.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

Näin on. Kettumaista viherpipertäjä-ajattelua Cronbergilta.Mihin pyrkineekin? Venäjän mielistelyynkö?

Toimituksen poiminnat