karikilpio

TS: EU poisti Kreikan budjettivajeiden mustalta listalta

Talous-Sanomat kertoo yllättäen, että euroryhmän puheenjohtaja Jeroen  Dijsselbloem on ilmoittanut, että EU poisti Kreikan budjettivajeiden mustalta listalta.  Onkohan juttu fiktio vaiko fakta? Onkohan IMF samaa mieltä asiasta?

Onkohan tuohon uutiseen uskomista kaikkien koettujen tukipakettien jälkeen? Onko kyse taas vain uudesta, suhmuroidusta  tilastotempusta talousasioiden ja jättivelkojen pimittämiseksi?

Mutta jos asia on todellakin totta, taloutensa kuntoon saattanut Kreikka voisikin heti aloittaa jättilainojensa maksamisen, eikä muiden €uromaiden veronmaksajien tarvisisi enää olla lypsylehmiä ja Kreikan tuhlaajapoikatalouden toistuvia ”elvyttäjiä.”  Kiitos Kreikan elvytyspolitiikan.

Suomikin saisi luvatut ja Jutta Urpilaisen aikaan sovitut  takaukset, vakuudet   ym. ”miljardipalautukset”  kansantalouttaan elvyttämään. Ne realisoituvat nyt totta tosiaankin. Että mikäs. Katso tarkemmin kommenttia #15.

 ”Mehän todellakin hyödyttäisiin siitä”, mitä meille kauniisti silloin luvattiin jja vannottiin. Suomi olisikin pian taas pohjoismainen hyvinvointivaltio, niin että heilahtaa. Kiitos kiltin Kreikan!

MUTTA kunhan vain näkis! Taitaa olla vain  SE mätäkuun juttu näin syksyhelteillä.

http://www.is.fi/taloussanomat/art-2000005382334.html

 

PS1: MIKSI IMF ja EKP vaatii Kreikan pankeilta stressitestejä? + Vrt. Kommentteja 1. ja 2.

PS2. Holtittoman Kreikan velkakriisihistoriikkiä kommentissa 15 ja Suomi-kytkyt ohessa.

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (20 kommenttia)

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

Tämähän käy kuin Strömsjössä, Kreikan talous kuivilla. Mitä siitä sitten seuraa Suomelle, muille €uromaille ja EU:lle? Kertokaa! Jäitä hattuun.

Mutta mikä onkaan Kreikan pankkien tila nykyään? Onko totta sittenkään, että Kreikka olisi jo kuivilla? Miksi EKP käynnistää Kreikan pankeissa helmikuussa stressitestit, Talouselämä-lehti paljastaa?! IMF vaatii sitä. - Taitaa olla niinpäin, että Kreikka tarvitsee edelleenkin suomalaisten veronmaksajien karttuisaa kättä avukseen. Ja tukipaketteja ja pelastuspaketteja aletaan sorvailla...pikkuhiljaa... hiiren hiljaa?

http://www.talouselama.fi/uutiset/ekp-aikoo-kaynni...

Ota tästä nyt sitten selvää, missä mennään? Olemmeko puppugeneraattoreiden armoilla?

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

HESARI: Kreikka pääsee EU:n budjettitarkkailusta (25.9.2017).
Liiallisen alijäämän menettely voidaan aloittaa, kun jäsenmaan budjettialijäämä nousee yli kolmeen prosenttiin bkt:sta , tai kun valtion velkasuhde nousee yli 60 prosentiin bkt:sta. Nyt Kreikan valtion alijäämä on painunut EU-sääntöjen edellyttämälle tasolle ja velkasuhde lähtenyt laskuun.

Viime vuonna Kreikan julkisen talouden alijäämä oli 0,7 prosenttia bkt:sta. Kuluvan vuoden ylijäämän ennustetaan olevan 1,2 % bkt:sta. Vuonna 2009 Kreikan alijäämä oli 15.1 % bkt:sta.

Kreikka on silti yhä euroalueen velkaisin valtio: velkaa oli viime vuonna 179 prosenttia bkt:sta. Euromaiden myöntämä Kreikan kolmas tukipaketti jatkuu elokuuhun 2018.

EU-maiden liiallisen alijäämän menettelyyn jää ainoastaan kolme valtiota: Ranska, Espanja ja Britannia.

https://www.hs.fi/talous/art-2000005382338.html

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

€uroryhmä - Consilium

http://www.consilium.europa.eu/fi/council-eu/eurog...

https://fi.wikipedia.org/wiki/Euroryhmä (Googleta)

*Euroryhmä on euroalueen valtiovarainministereistä koostuva ryhmä, joka edistää jäsenvaltioiden yhteistoimintaa euroon liittyvissä asioissa.

*Euroryhmän puheenjohtaja Jeroen Dijsselbloem on hollantilainen, työväenpuolueen poliitikko. Hän on ollut pääministeri Mark Rutten toisen hallituksen valtiovarainministeri marraskuusta 2012. Hänet valittiin euroryhmän puheenjohtajaksi Jean-Claude Junckerin jälkeen 21.1.2013.

https://fi.wikipedia.org/wiki/Jeroen_Dijsselbloem

Käyttäjän ilkka07kiviniemi kuva
Ilkka Kiviniemi

Kyllä tässä alkaa nyt olemaan sellaista "kolmannen maailmansodan" makua. Sen nimi on jo tuttu toisen maailmansodan alkutaipaleelta. Kun kaikki näytti
kääntyvän Chamberlainin ja Hitlerin "teetä ja jännitystä" näytelmässä hyväksi.

"Rauha meidän aikanamme" otsikoitiin historian kirjoituksissa sanoihin "suuri petos". Jotain vastaava voidaan tehdä nyt jossain päin maailmaa, myös Kreikka voi olla osa sitä peliä jonka ymmärtäminen ei ole helppoa.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

#3. Orwellilainen kielenkäyttö ja sananmuutoskekkulointi näyttävät olevan muotia meillä ja EU:ssa. Hyperkorrektiin sanahelinään ja poliittiseen hepreaan perehtymistä tarvitaan oikolukemisessa ja kritikoinnissa. Muuten "sota/sote on rauhaa ja edistystä" monilla politiikkalohkojen sektorilla kylmästä, kuplamaiseen virtuaalisuuteen ja retooriseen manipulointiin ja dominointiin.

Ympäripyöreys ja sukupuolineutralisuus kuvaa ajan henkeä ja arvoja. Mutta vallan ahneus ja linjojen besserwisserimäisyys ovat kuitenkin johtotähtinä. Yhteisvastuuta - "solidaarisuutta" - sekä demokraattisuutta ynnä aitoa parlamentaarisuutta kartetaan kuin ruttoa. Se ei sovi liittovaltio- ja keskittämispolitiikkaan. Luottamuspula-aika vallitsee muussakin kuin jäsenmaiden riistotaloudessa. Vai mitä? Missä vika? Vai onko kaikki niin kuin pitääkin olla: maassa rauha ja ihmisillä hyvä/paha tahto ja intohimot tallella?

Käyttäjän ilkka07kiviniemi kuva
Ilkka Kiviniemi

EU esittelee aina jonkun uuden naamataulun virnuilemaan kameroille, mutta ymmärtävätkö nuo itsekään mitä ovat tekemässä. Vähän kuin rekkakauskeja ajamassa jonnekin, eikä lastin laadusta vähäisintäkään tietoa. Päteviä toki ammatissaan.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

#4. Pitäisikö Suomen terästäytyä ja jämäköityä kannanotoiltaan? "Uuteen tiekarttaan ja kompassiin?" - MUTTA kunnioittaisivatko EU/EMUn johtomiehet Suomen räväkkää "ulostuloa"? Vai onko nykyinen "keskitien" sopuilu riittävä Suomen kannalta EU/EMUn tulevaisuuspoitiikassa? Onko enää viisasta vaieta EU/EMU-seurakunnassa?

Onko Suomi vain lallusmaisen perästähiihtäjä ja EU-eliitin nuoleskelija sekä ajopuu EU/EMU-politiikan virrassa? Mitä toivottaisiin Suomelta ja mitä pelätään EU/EMUn suhteen?

Mihin nykyiset elitistiset, valtapelihelppo-heikit ovat EU/EMUa viemässä ohjelmillaan ja uudistuksillaan?

Mihin "ex-persujen" räväkät kannanotot ovat haihtuneet puoluehajaannuksen seurauksena? Onko ketutus, depis ja kaamosmasennus iskenyt heihin? Mykkäkoulu näyttää jatkuvan jatkumistaan...Kuinka heidän käy kaksinaamaisina EK-vaaleissa?
Tuleeko sätkyt vai uudet jytkyt? Millä he nyt ratsastavat vallan kukkuloille?

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

Yksi päävika EU/EMU:ssa on: jokainen jäsenmaa pyrkii ajamaan ensisijaisesti omia etujaan muista välittämättä ja etenkin Saksa, Ranska , Italia ja Espanja.

Britit lähtivät pois EU:sta, koska heidän vaatimiaan etujaan ei tarpeeksi otettu huomioon. Se oli paha takaisku koko Euroopalle. Tosin Ranskan Macron näyttää ajavan sellaista uudistuspolitiikka, että britit voisivat palata takaisin EU:hun - häntä koipien välissä.

Taitaa sekin olla toiveajattelua. Mutta kaatuuko EU/EMU Kreikan mukana?

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

#4. Mutta ketkä keikuttavat - "naamataulu virneessä"- eniten EU/EMU-venettä, kysyy Taloussanomien erikoistoimittaja Jan Hurri.

http://karikilpio.puheenvuoro.uusisuomi.fi/243833-ketkä-keikuttavat-euemu-venetta-eniten

Käyttäjän Lokari kuva
Pekka Pihlanto

Näin se TalousSanomien uutinen kertoo:

"Kreikka on alentanut budjettialijäämäänsä alle kolmeen prosentin rajan. Ennusteiden mukaan maa myös onnistuu pitämään alijäämänsä rajan alla tulevaisuudessa. Euroopan unionin neuvosto eli ministerineuvosto on päättänyt poistaa Kreikan budjettivajesääntöjen rikkojien niin sanotulta mustalta listalta.
Valtiovarainministerit tekivät päätöksen alijäämäprosessin päättämisestä ilman keskustelua, ministerineuvosto kertoo tiedotteessaan."

Nyt jäämme hiukan epäuskoisina seuraamaan, toteutuuko uutisessa mainittu ennuste, jonka mukaan Kreikka pystyy pitämään alijäämänsä kolmen prosentin rajan alapuolella.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

#7. Taitaa olla EU-eliitin toiveajattelua, että tilastoväärentäjä-Kreikka pystyisi pitämään alijäämänsä kolmen prosentin alapuolella.

TS/Vvm.Orpo kiittelee Ranskan Macronia: Ei tue EU-maiden yhteisvastuun lisäämistä, mutta on hieman ylivauhdikas EU:n kehittämisessä:

http://www.is.fi/taloussanomat/art-2000005384719.html

Saksan Merkelin vaalitappio oli takaisku Ranskan Macronille, mutta helpotus Suomen Sipilälle:

- "Integraatio-intoilijat" jja eurofederalistit pettyneet Saksan vaalitulokseen.

- Saksan ja Ranskan tahto painaa vaa'assa enemmän kuin perästähiihtäjä- Suomen ohjelmalinjaus. Voiko Suomi silti vaikuttaaa?

- Uudistukset voivat viipyä seuraavaan kriisiin. Miten se vaikuttaa Suomen seuraavan hallituksen eurolinjaan. Keskeistä on, että päätöksien EU:ssa pitää olla aina yksimielisiä. Eli Suomenkin sana painaa EU/EMU-vaa'assa:

http://www.is.fi/taloussanomat/porssiuutiset/art-2...

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

#7. Ketkä keikuttavatkaan eniten EU/EMU-venettä, kysyy Taloussanomien erikoistoimittaja Jan Hurri? Etenkin EMU-venettä!

http://www.is.fi/taloussanomat/art-2000005382334.html

***OLIKO Katalonia vasta alkusoittoa, mitä tuleman pitää?

http://janispetrus.puheenvuoro.uusisuomi.fi/243838...

Leviääkö EU tai EMU kuin Elanto?

Käyttäjän Lokari kuva
Pekka Pihlanto

Brexit oli ensimmäinen merkki hajoamisesta. Ja Katalonia toinen.

Komissio katsoi, että mellakat ja niiden väkivaltainen tukahduttaminen on Espanjan sisäinen asia. Muuten komissio on ollut innokas puuttumaan jäsenmaiden sisäisiin asioihin - esimerkisi maahanmuuttoasioissa.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Nyt jäämme hiukan epäuskoisina seuraamaan, toteutuuko uutisessa mainittu ennuste, jonka mukaan Kreikka pystyy pitämään alijäämänsä kolmen prosentin rajan alapuolella."

Tuo on helppoa, jätetään vain menot kirjaamatta.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

#8. Niin varmaan, kun valvonta on sitä sun tätä. Ja EU/EMU/EKP:n lipevät finanssiauervaarat, tilastonikkarit, juristit ja kirjanpitonerot näyttävät mallia , miten löydetään sopivat porsaanreiät ja selitysmallit kulloiseenkin tapaukseen jäsenmaiden pimittämiseksi ja vastuuttamiseksi.

Mutta mikä on se "hyvä", intressi, "pihvi" ja pärstäkerroin, jolla EU-eliitti tukee ja avustaa tilastoväärentäjä- ja lempilapsi-Kreikkaa sattui mitä sattui? Omituista talouspolitiikkaa. Vai eikö korppi korpin nokkaa noki tai kelmi toista kelmiä?

Se lienee kai sitä "vertaistukea" isoisten saamisisten varmistamisesta mutkan kautta - jäsenmmaiden veronmaksajilta tietenkin. Ja erittäin solidaarista kuin Yhtä-Köyttä yhdistyksessä. Ja niin läpinäkyvää...

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

On syytä muistaa, että Kreikka on liittynyt EMU uun aikoinaan valheiden avulla. Tätä valehtelemista on katsottu tyylikkäästi läpi sormien.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

#11. Nyt ei enää pidä katsoa Kreikan valehtelemista läpi sormien, vaan on näytettävä "närhin värkit" valehtelupolitiikaalle EU/EMU/EKP:ssa kaikissa muodoissaan.

En usko vielä Kreikan talouden tervehtymistä näillä syömisillä.

On avoimuuden, läpinäkyvyyden, keskinäisen kunnioittamisen ja rehellisen politiikan aika, mikäli EU/EMU/EKP aikoo jatkossa pärjätä ilman kriisejä ja itse tehtyjä ongelmia. Yhteispelillä kaikki onnistuu: tavoitteet, ihanteet, arvot ja säännöt oltava kaikkia yhdistäviä eikä erottavia. Bluffia ei saa enää pelata. Muuten menee usko koko touhuun. Ja menettyä uskoa ja luottamusta on jälkikäteen erittäin vaikea paluttaa: kuka/ketkä kerran keksitään, niitä aina arvellaan ja epäillään. Se on ns.itseään totuttavan ennusteen kaava.

Saa nähdä, kuinka äijän eli Kreikan käy todellisuudessa?

ALLA historiikkiä Kreikan velkakriisistä... Ja Suomen "pyhistä" vakuuksista.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

#11.#7. TÄSSÄ vähän taustatietoa tapahtuneesta:

KREIKAN VELKAKRIISI - WIKIPEDIA

https://fi.wikipedia.org/wiki/Kreikan_velkakriisi

HESARI: https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005342564.html

- SKANDAALIT varjostavat lusmuilevaa Kreikkaa...

https://www.hs.fi/talous/art-2000005298301.html

- IMF tulee tylyine vaatimuksineen auttamaaan Kreikkaa

https://www.hs.fi/talous/art-2000005298301.html

- Kreikka saa jo kolmannen pelastuspakettieränsä:

https://www.hs.fi/paivanlehti/08072017/art-2000005...

YLEN Arkistosta: Näin se Kreikan velkakriisi käynnistyi:
https://yle.fi/uutiset/3-8044716

***Suomen ja Kreikan vakuusssopimus kirjoitettiin salassa:
https://yle.fi/uutiset/3-5055729

***Tästä ei jäsenmaissa haluta puhua:
https://yle.fi/uutiset/3-8927148

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

#11. Vertaa kommentteja 15. ja 16.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

#7. Suomen valtiovarainministeriö on valmis julkaisemaan loputkin Kreikka-asiakirjat. Mitähän niistä paljastuukaan?

https://yle.fi/uutiset/3-6659522

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset