karikilpio

Johtaako tekoälykilpailu kolmanteen maailmansotaan? YM.

Elon Muskilta synkkä ennuste, että globaali tekoälykilpajuoksu tulee olemaan todennäköinen syy kolmanteen maailmansotaan.

Muskin mukaan kehittyvä teknologia voi olla jopa suurempi uhka maailmalle kuin ydinasekonflikti   Pohjois-Korean ja USA:n kanssa. Elämme pullistelun ja vainoharhaisuuden aikaa.

 

Toisaalta Muskin  kommentit tulivat vastineena Venäjän presidentin Vladimir Putinille, joka sanoi viime perjantaina, että tekoälykilpajuoksun voittajasta tulee  ”maailman hallitsija”.

Voidaan kyllä spekuloida, että jo pelkästään nykyisten , itseriittoisten idioottien ja  pullistejoiden tyyli ja periksiantamaton fanaattisuus voi johtaa näiden ”paukku-petien” keskinäiseenkin mittelyyn , kuka on kuka. Tarkoitan tällä  USA:n Trumpia ja Pohjois-Korean Kimiä.  Malliin: valta pyhittää keinot.

Toivottavasti nykyinen imperialistinen maailman talous- ym. herruusajattelu ei johda harkitsemattomaan ydinasearsenaalinapin painamiseen, kun hulluus ja ahneus saavuttavat kulminaatiopisteensä globaalissa vastakkainasettelussa ja sapelien kalistelussa. Se olisi kohtalokasta ihmiskunnalle.

Vai onko niin, että kansallisen turvallisuuden ja mahtailun nimissä  vajotaan ihmiskunnan kaikkein hirvittävimpään ja mielettömimpään välien selvittelyyn sitten Hitlerin, Stalin ja Maon ajan, kun sotaa oikein tosissaan harjoitellaan, lietsotaan ja valmistellaan? Vai voittaako terve järki tunteet ja vainohulluuden kukkimiset? Aika näyttää.

http://www.talouselama.fi/uutiset/elon-muskilta-synkka-ennuste-globaali-...

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (11 kommenttia)

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

Valmistelevatko suurvallat kolmatta maailmansotaa globaalista herruudesta? Kuinka käy Pohjois-Korean, jos sota todellakin tulee? Onko sota orwellilaisittain rauhaa ja sen turvaamista?

Elämmekö itse tehtyä maailmanlopun mieletöntä aikaa?

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

Musk totesi, että Pohjois-Korean ydinisku olisi "itsemurha" maalle, sillä Etelä-Korea, Yhdysvallat ja Kiina hyökkäisivät Pohjois-Koreaan ja tuhoaisivat sen totalistaristisen hallinnon. Mikä lie Putinin ja Venäjän kanta Pohjois-Korean Kimin "murrosikäiseen" ja mielettömään ydinasepullisteluun?

VRT: 1) Google: Putin ja Pohjois-Korea ja 2) Yle: Putin ja Pohjois-Korea ja 3)Google/HS/Putin ja Pohjois-Korea:

https://www.uusisuomi.fi/ulkomaat/229246-putin-vas...

https://yle.fi/uutiset/3-9813708
https://yle.fi/uutiset/3-9815807
https://yle.fi/uutiset/3-9815377
https://yle.fi/uutiset/3-9817953
https://yle.fi/uutiset/18-194560

http://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005278534.html
http://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005353314.html
http://www.hs.fi/aihe/pohjois-korea

ENTÄS mitä merkitsevät kolmet eri leirin valtavan isot sotaharjoitukset Itämerellä suhteitettuna Pohjois-Korean rintamaan? Onko niillä mitään yhteistä nimittäjää?

http://jussiniinisto.puheenvuoro.uusisuomi.fi/2423...

Mitä merkitsee Venäjän Zapad-sotaharjoitus?

http://aripesonen1.puheenvuoro.uusisuomi.fi/242312...

Käyttäjän jormamoll kuva
Jorma Moll

Niin ..... elämme mielikuvien, ei tosiasioiden maailmassa.

Muutama miljardi televisiovastaanotinta takaavat sen. Väärä ja _turha_ tieto leviävät tehokkaasti.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

#3. Totta. JM. "Niin...elämme mielikuvien ei tosiassioiden mailmassa"...ELI poliitikkojen, talouselämän, erilaisten auktoriteettien ja valtamedian sekä vaalikeskeisyyden ja galluppien manipuloimassa virtuaalimaailmassa.

Missä on aidosti puolueeton , tutkiva journalismi?

Käyttäjän MattiAhlstedt kuva
Matti Ahlstedt

Omasta mielestä kolmas maailmansota on ollut jo käynnissä siitä lähtien kun globaalisaatio alkoi, sota jossa taistellaan tuotteilla, osakkeilla, dollareilla, euroilla, jne. tavoitteet samat kuin perinteisessä sodassa.

Tämä sota ei salli sitä kolmatta globaalia aseellista konfliktia, jossa rajat sulkeutuisivat, yritysten arvot romahtaisivat, kaikki mitä Kiina valmistaa nyt maailmalle pitäisi alkaa valmistamaan paikallisesti ja Kiina joka on P-Korean tuki ja turva tietää tämän, heidän talous romuttuisi jos tilanne eskaloituisi aseelliseksi ja globaaliksi.

Ei pidä aliarvioida talouselämän vaikutusvaltaa politiikkaan, sotateollisuus olisi ainoa joka hyötyisi, kaikki muut kärsisivät.

Käyttäjän jormamoll kuva
Jorma Moll

Niin ..... nyt tulee kisa mikä on kolmas maailmansota :-)

Sanotaanhan että taistelu nälkää vastaan on kolmas maailmansota.
Miljardi ihmistä elää yhdellä eurolla päivän.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

#8. Onko maapallolla jo liikaa ihmisiä? Väestörajoitus olisi yksi keino taata jokaiselle inhimillisemmät olosuhteen niukkuuden maailmassa. Samoin talous-ja ympäristöpolitiikan muuttaminen kestävämpää suuntaan. Maailmassa on äärimmäistä kurjuutta ja köyhyyttä sekä äärimmäistä rikkautta ja ahneutta. Tasan ei käy onnen lahjat.

Pakolaispolitiikka on yksi vakavsti otettava asia pahassa niukkuden ja rajallisuuden maailmassa. Miten poistetaan ne monitahoiset syyt, mitkä pakottavat ihmiset jättämään kotinsa ja maansa? Onko ihminen ihmiselle susi?

Köyhyyden ja rikkauden ristiriidat ja valtioiden repivä intressipolitiikka ja reviiriajettelu jatkuvana eriarvoistavana kestoprobleemana maailmassa. Kestävä kehitys ja inhimillisyys kärsivät lyhytnäköisyydestä ja ahneudesta.

http://karikilpio.puheenvuoro.uusisuomi.fi/241342-...

Käyttäjän jormamoll kuva
Jorma Moll Vastaus kommenttiin #10

#10
>Onko maapallolla jo liikaa ihmisiä?

ooo

No..... ainakin ihmisiä on epätasaisesti jakautuneena.
Monessa yhteydessä on kyllä sanottu että ruoka riittäisi, jos jotenkin saataisiin rikkaat kiinnostumaan tasaisemmasta jaosta. Kuulema mm valtametrien syvyyksissä on lähes mittaamattomat kala- ja levämäärät.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

#4. Samaa mieltä kanssasi. "Omasta mielestäni kolmas maailmansota on ollut jo käynnissä siitä lähtien kun globalisaatio alkoi. Sota taistellaan tuotteilla, osakkeilla, dollareilla, euroilla jne valuutoilla. Tavoitteet samat kuin perinteisessä sodassa"--- Mutta pääosin verettömästi huijaus- ja manipulointikeinoin vain! EU/EMU malliesimerkkinä tästä huijaustavasta.

Käyttäjän erkkilaitila1 kuva
Erkki Laitila

Hyvä aihe.

Kirjoitin tästä tutkimuksen ja tieteen näkökulmasta.
Tiede ja tiedepopulismi taistelevat mediassa ja sitä kautta poliitikkojen mielissä,jotka sitten päättävät niin kauan kuin heillä on valtaa.

http://erkkilaitila1.puheenvuoro.uusisuomi.fi/2424...

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

#7. Hyviä näkökulmia median ja teknologian suhteesta. "Tieteen ja tiedepopulismin välinen taistelu näkyy mediassa pelottavana."

Teknologian pitäisi olla aina ihmisen apuväline eikä ihmisen orjuuttaja ja herra. Eli tekoäly tai robotismi ei saisi koskaan nousta hallitsemaan ihmistä. Paha visio olisi, että teknologia nousisi ihmisen yläpuolelle hallitsemattomaan asemaan. Teknologia ja robotismi johtaisivat ihmiskuntaa.

Hyvä kysymys onkin, "meneekö kaikenlainen teknologiahypetys todellisen tiedon edelle. Eikö tieteen teko olekaan toimiva?"... Vaan ihmistä orjuuttava!

On myös eettis-moraalinenkin kysymys kestävämmän kehityksen kannalta. Maailma tarvitsee ihmiskunta-ja elinympäristöpolitiikkaa. Ihminen on ainoa laji, joka voi ahneuttaan ja pahuuttaan kuolettaa kaiken elämän Tellukselta. Se on estettävä kaikin keinoin. Mutta miten ja millä keinoin?

"Tietysti maailmassa pitää olla poliittinen järjestelmä, joka on voimakkaampi kuin teknologia ja valtioiden välinset konfliktit. Ihmisen on kontrolloitava
teknologiaa eikä päinvastoin."

Mutta kuka kontrolloi luonnevikaisia ja psykopaattisia ihmisiä, jotka käyttävät patologisesti ja fanaattisen lyhytnäköisesti, ahneesti ja epäeettisesti asemaansa, talousoppejaan, asenteellisuuttaan ja teknologiaa valtaansa pönkittääkseen ei-hyväksyttävin tavoin valtansa välineinä ja joukkotuhoaseina muita ihmisiä ja maita vastaan suuruudenhulluudessaan... Kuten hitlerit, stalinit ja maot. Pohjois-Korean Kimillä näyttäisi olevan tällaisia oireita. Onko USA:n Trumpkaan yhtään terveempi egoltaan. Miten nämä kaksi koheloa saadaan kuriin ja järjestykseen, ettei mittalasi läiky yli sietorajan? Ketkä heidät valjastaa ja kengittää, ettei mitään korvaamatonta tapahtuisi? Kun on yliläikkyvää tunnetta ja uhoa, järki väistyy... ja sokaistuu sekä kuuroutuu. "Boileri" alkaa kiehua räjähdyspiteeseen ja pinna ja päreet palavat. Tulee primitiivireaktio, josta kaikki kärsivät. Rikosoikeus lukee lakia tuomioistuimissa... leivättömän pöydän äärellä.

Miten heidät saataisiin kontrolliin mahdollisista ihmiskunnan vastaisista toimistaan? Mikä olisi se kansainvälinen elin tai ylituomari? Ihmisyydestä ja elinympäristöstähän tässä on kysymys. YK:kin taitaa olla vain paperitiikeri. Entä Haagin tuomioistuin kuten natseille.

Aatteelliset periaatteet ja kiihkouskonnot kun voivat kieroontua pahimmillaan psykiatrian mukaan.

Pitäisikö maiden johtajiksi aikovat alistaa aina psykoanalyysiin? Miten valittaisiin kestävän kehityksen ihmisiä päättäjiksi eikä pelkkiä omaa etua ja valtaa ajavia pelureita, diktaattoreita ja yhteiskunnan ja luonnon kehityksen taannuttajia? Toisiko se ylivallan psykiatreille ja oikeusoppineille?

Onko niin, että vahvin voittaa aina maailmassa muista välittämättä, kuten kehitysoppi toitottaa ja "oikeuttaa" moraalittomasti. Olipa kyse ihmisistä tai valtioista. Tämäkö on perusfakta vai ei? Entä filosofisesti,eettisesti tai altruistisesti ja humanistisesti ajatellen. Pyhittääkö valta ja sosiaalinen asema keinot? Oppiiko ihminen mitään historiastaan heikkouksineen ja intohimoineen? Vai onko joka sukupolven tehtävä aina omat historialliset virheensä ja opittava asiat kantapään kautta.

Milloinkahan ihmisen moraalinen ja eettinen evoluutio saavuttaa kestävän kehityksen asteen myös henkisellä ja moraalisella puolen? Vai eikö koskaan?
Silloin vasta ihminen on saavuttanut aidon homo sapiens-asteensa - ei ennen.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset