karikilpio

Suomiko syypää Johaugin doping-huulirasvan käyttöön?

Raju syytös norjalaiselta urheilujuristilta:  Suomen dopinghistoria vaikutti Johaugin tuomioon ja kilpailukieltoon. Naurettava selitys selvitä pälkähästä  yrittämällä vierittää oma hölmöily muiden niskoille.  Projisoiva - minänpuolustuskeino  norjalaisilta.  Kiellettyjä aineita ei saa käyttää. Käry voi käydä ja ura ja mitalit mennä.  Tyhmyydestä sakotetaan.

https://yle.fi/urheilu/3-9792819

Eikö Johaug olekaan  lukutaitoinen?  Urheilijahan kantaa kokonaisvastuun , mitä aineita hän käyttää parantaakseen suorituskykyään. Ei vastuussa ole lääkäri, valmentaja , aviopuoliso, ystävä, omainen tai talonmies-Pikkarainenkaan.  

Rikkaalla Norjalla on rahaa urheilun poppakonsteihin ja tutkimuksiin.

Tässä hieman YLE-linkkejä Therese Johaugin doping-historiasta:

https://yle.fi/urheilu/3-9324102

https://yle.fi/urheilu/3-9789096

https://yle.fi/urheilu/3-9791183

https://yle.fi/urheilu/3-9791512

https://yle.fi/urheilu/3-9791041

https://yle.fi/urheilu/3-9790842

https://yle.fi/urheilu/3-9789096

Joka kiellettyyn leikkiin ryhtyy, se leikin kestäköön käryn käydessä!  Kuten Venäjä naapurissa.

 

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (5 kommenttia)

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

Miksi dopingia käytetään? Siksi että urheilijoilta vaaditaan yhä kovempia suorituksia ja mitaleita. Ja jos oma suorituskyky ei riitä, turvaudutaan kaiken maailman poppakonsteihin kuten jo muinaiset roomalaiset ja kreikkalaisetkin aikoinaan. Nyt vain käry käy entistä useammin puhtaan urheilun puolesta. Hyvä asia sisänsä. Kepulikonstit pannaan!

Urheilulla kun katsotaan olevan poliittistakin merkitystä maan tai järjestelmän paremmuudesta. Muistetaan DDR ja N-liitto sekä USA takavuosilta.

Tiedekin on valjastettu urheilun alttarille ihmisen suorituskykyä parantamaan.

Käyttäjän PekkaMansala kuva
Pekka Mansala

Pitäisiköhän urheilussa siirtyä maajoukkueista tehdasjoukkueisiin...

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

Saattaisi olla ihan hyvä ajatus. Rahakkaammat urheilulajit vievät lahjakkuuksia pois yksilölajien urheilusta esimerkiksi jääkiekoiluun, koripalloiluun ja jalkapalloiluun tai ammattipyöräilyyn.

Sponsoreita tarvitaan huippusuorituksiin. Hyvä esimerkki Suomessa on mäkihypyn alennustila: vaativaan lajiin ei tipu rahoitusta ja tulokset ovat sen mukaisia. Harva suomalainen on enää viimeisellä kierroksella mukana kärkisijoista ja mitaleista kamppailemassa kuten ennen.

Toisaalta harva toimitusjohtajakaan hankkii yhtä hyvin kuin ammattilätkän pelaajat NHL:ssä tai huippukoriksen pelaajat USA:ssa.

Käyttäjän ilkka07kiviniemi kuva
Ilkka Kiviniemi

Oudolla tavalla suuri osa ihmisistä uskoo huulirasvaan, sen kanssa hölmöilyyn. Yritetään antaa kuva virheestä, joka ei millään tavalla liity dopingiin. Kun sitten kuitenkin kysymyksessä voi olla se möhläys, että todellisesti jotain muuta käytettiin. Sattui vain jokin dopingin peittävä aine jäämään käyttämättä. Epäilen edelleen huulia, mutta toisella tavalla. Se teksti mitä huulien välistä sinkoilee, ei läheskään aina ole totta. Norjalaiset yrittävät kääntää huomion pois todellisesta syystä, heidän oman urheilunsa kyseenalaisesta puhtaudesta.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

"Kun lääkekotelon kyljessä lukee doping ja kyse on urheilusta, niin ei pitäisi edes harkita käteen otettavaksi", sanoo hiihdon olympiavoittaja Sami Jauhojärvi. Kyllä hälytyskellojen pitäisi jo siinä vaiheessa soida. Itsepetosta jos riskeraa maineensa ja uransa kuten Johaug. Oma vika eikä lääkärin. Urheilijalla on aina juridisesti kokonaisvastuu mitä käyttää ja syö.

Hollolassa asuva Jauhojärvi olisi laittanut Johaugin rikkeen vahingon piikkiin, mikäli olisi ollut kyse yksittäistapauksesta. -"Siinä oli kuitenkin Sundbyn tapaus alla,ja jos näinkin selvästä paketista ei osaa lukea, että siinä on dopingia, niin pistää ihmetyttämään myös lääkärin neuvot ja ammattietiikka."

Etenkin kun Johaugin lääkäri vielä edustaa kaiken kukkuraksi kyseistä lääketehdasta. Teko on selvästi tahallinen ja harkittu eikä vahinko.Sellaiselta lääkäriltä pitäisi kieltää lääkärinoikeudet.

Antidopingtyön uskottavuuden kannalta tämä oli hyvä päätös. Se on oikeudenmukainen niitä urheilijoita kohtaan, joilla on puhtaat jauhot pussissaan. Rehellisyys kannattaa yllätystesteissäkin. Toisaalta Sotshin talviolympialaiset oli malliesimerkki valtiojohtoisesta doping-urheilusta ja härskistä vilunkipelistä. Siksi Venäjä onkin ollut syrjässä monen muunkin lajin kuin hiihdon arvokisoista . (VRT. ns. McLarenin raportti).

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset