karikilpio

Köyhyyden ja rikkauden ongelmat ja ristiriidat

Onko yksinkertaisesti väärin olla rikas?  Onko lottovoitto syntyä Suomeen? Onko jokainen oman onnensa seppä?  Mitkä tekijät aiheuttaa köyhyyttä?  Miten politiikka suhtautuu rikkauteen ja köyhyyteen?  Määräävätkö syntyperä , koulutus  ja sosiaalinen asema  pelkästään ihmisen tulotason ja varallisuuden?  Onko ristiriitaisella Suomella malttia vaurastua? Hyväksytkö virtuaalitalouteen liittyvät finanssi- ja pyramidi/ponzihuijaukset ja veroparatiisilusmuilut? Tukeeko Sipilän hallitus perhepolitiikkaa ja eläkeläisten asemaa ollenkaan? YM...

Sosiaalipoliittinen keskustelu keskittyy  hurskastelevasti köyhyyden poistamiseen ja  hyvinvointivaltion säilyttämiseen  - ainakin ennen vaaleja. Joillekin Suomi on kuitenkin pahoinvointivaltio. Tasan ei käy onnen lahjat. Yritykset ja työt muuttavat ulkomaille. Miksi?

Köyhyyden aiheuttamia sosiaalisia ongelmia haluttaisiin korjata ideologiasta riippuen joko kannustimilla tai uudenlaisilla sosiaalisilla muodoilla ja palkinnoilla. Populistisesti politikoiden.

On ollut trendikästä ajatella, että yhden ihmisen rikkaus ei ole muilta pois, sillä talouskasvu  on olemassa oleva  asia,  mutta kunkin talouden tila vaihtelee vuodesta toiseen ja eri elämäntilanteidenkin mukaan.  Parempiosaisten  patenttivertauksena on BKT eli valtionkakku vertauskuvana.  Sen sijaan , että jaettaisiin nykyistä kakkua uudelleen  tämän hetken jakovaran mukaisesti, kasvatetaankin  kakkua, niin että kaikki saisivat muka enemmän.  Mutta ketkä korjaavat potin ja kerman kakusta? Pomoilla on nähdysti oma, härski jakovaransa.

”Kakun jako” on toki vaikeaa, kun jokainen haluaisi saada suurimman palan. Tasan ei BKT-kakkua jaeta. Varallisuus ja varallisuuserot vaihtelevat eri aikoina Suomessa. Vertaa Talous & yhteiskunta 2/2017. Tai Etelä-Suomen Sanomat/Talous/A16/LA 19.8.2017.- OTA GOOGLESTA: Talous&Yhteiskunta 2/2017

http://www.labor.fi/ty/tylehti/ty/ty22017/ty22017pdf/ty22017TuomalaRiihe...

ERIARVOISUUS SUOMESSA

http://www.labor.fi/ty/tylehti/ty/ty22017/ty22017pdf/ty22017.pdf

 

PALKANSAAJAT eivät tahdo luopua ”saavutetuista eduista” , eivätkä  etuoikeutetut runsaista palkan korotuksista ja lisäeläkkeistään.  Ulosmittaava kvartaalitalous nähdään kaiken pahan  juurena.

Tuottamattomat työttömät, sairaat, vanhukset , nuoret ja eläkeläiset koetaaan rasitteina ja  jopa turhina kuluerinäkin.  Ääriarvona puhutaan jo eutanasiastakin.  Kaikkien pitäisi olla tehokkaita ja tuottavia työnsankareita.  Jopa ansaitulla eläkkeelläkin. Veronmaksajia tarvitaan lisää kuumeisesti. Muuten KIKY epäonnistuu.

Ikävä kyllä tuo Suomen  ja globaalinen ”kakku” ei voi kasvaa loputtomiin.  Luonnonvarojen niukkuus ja rajallisuus sekä  Tampereen verran päivässä kasvava  globaaliväestö muodostavat reuna-ehdot.  Maailma uhkaa hukkua p-kaan. Eko- ja ilmastokatastrofillakin pelotellaan. Sotia lietsotaan. EU/EMU riistävät jäsenmaitaan.  Ajopuu- Suomi niiden mallioppilaana.

Suomessa eri tuloluokkien kehitys nyt ja viime vuosikymmeniltä näyttävät rikkauden todelliset kasvot. Varallisuus kertyy rikkaimman kymmeneksen tileille. Köyhiä  kyykytetään. Kriisien aikana  puhutaan talkoista, yhteiskuntasopimuksista ja samassa veneessä olemisesta.  Konsensus-henki on ajan poppa-sana. Mutta ”rikkaat rikastuvat ja köyhät köyhtyvät”. Eletään kuin viimeistä päivää ylivelkaantuneina. Poliitikot ja eliitti verkostoituvat keskinäisen tulonjaon klubikerhoihin.

Suomi-leipomon BKT-kakun  jakopolitiikassa tulosammot yksityistetään  kansainvälisesti ja pimeästi, mutta menot tehdään julkiseksi asiaksi veronmaksajille. Iso raha tulee ison luo .  Pomo saa porkkanat , hillotolpat ja ylivertaiset eläke-ym.bonukset , mutta palkansaajille annetaan keppiä , nolla -linjaa,  leikkauksia ja lisäveroja.  Se on sitä ”tasa-arvopolitiikkaa ja oikeudenmukaisuutta”.  Ja kärttyinen kansa pui nyrkkejään.  Aiheettomasti vai oikeutetusti?

http://www.is.fi/taloussanomat/porssi/art-2000005322929.html

Onko rikkaus ja köyhyys ikuinen ongelma ja taakka sosiaalipoliiittisesti?  Vai kadehtiiko köyhälistö suotta ”päteviä” päättäjiä ja heidän veroparatiiseissa makaavia miljardejaan ja salasijoituksiaan?

Kulttuurin mätäneminen ja loisivan yläluokan elättäminen veronmaksajien  kustantamana saattaa johtaa  EU:nkin kaltaisen imperiumin romahtamiseen kuten kävi Suurvalta-Roomalle ja Neuvostoliitolle.  Joko ylivelkaantunut EU/EMUn kuplatalous  on tullut  matkansa päähän? Romahtavatko  EU/EMUn  kulissit?  VAI pitäisikö mätämunat heittää pois EU/EMUn korista?

http://www.hs.fi/mielipide/art-2000005325549.html

”Rikas mies jos oisin" - Lasse Mårtenson 1968: (Google)
https://  

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (79 kommenttia)

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

Mitä tekisit, jos olisit rikas mies tai nainen?

Käyttäjän MattiAhlstedt kuva
Matti Ahlstedt

Luultavasti aikalailla samaa kuin mutkin rikkaat, ei ole syytä heittäytyä martyyriksi veronkierrossa tai heikentää omia etuja.

Varakkuus ei ole häpeä kunhan pitää suhteessa isompaa kulutusta maahan josta rahansa on tienannut, nyt vain kaikki varakkaat tuntuvat jemmaavan oravan lailla rahansa koloihin piiloon, ehkä jopa unohtaneet oravan lailla osan jemmoista.

Vaikka pienenä esimerkkinä kun keskustelin viime viikonloppuna ravintola yrittäjän kanssa nykymenosta niin aikaisempina vuosina vilkkain iltapäivä oli lauantai jolloin pöydät täynnä ja asiakkaita jonoksi, nyt saattaa mennä lauantai iltana 30min ettei autoa edes aja ohi, sijainti kuitenkin pääkadun varrella.

Voisi kysyä kauanko vielä on varakkaita kun ei ole kuluttajilla rahaa kulutettavaksi, joka johtaa irtisanomisiin, konkursseihin ja uusiin kikyihin, kierre syö itseään rotan lailla.

Politiikan on keksittävä tapa palauttaa varastoitu raha kiertoon tavalla tai toisella, muuta parannusta tilanteeseen ei ole.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

#2. "Varallisuus ei ole häpeä" paitsi siinä tapausessa, jos tuo omaisuus on hankittu kepulikonstein ja muita huijaamalla.

#2. Kumpi sitten lienee suurempi häpeä köyhyys vaiko rikkaus? Selvää on, että rikkaita kadehditaan aina, mutta köyhiä pilkataan jopa laiskoiksikin, Köyhyyshän voi olla ilman omaakin syytä onnettomien sattumien synnyttämänä: työttömyys, sairaudet, tapaturmat, onnettomuudet, väkivallan uhriksi joutumiset jne voivat johtaa ikäviin talousvaikeuksiinkin.

Itse aiheutettua köyhyyttä edistävät epäsosiaalinen elämä, päihderiippuvuus, alkoholismi, avioerot, työllisyystilanne,holtiton eläntyyli, rikollisuus ja ylivelkaantuminen, konkurssit, ja työtä vieroksuminenkin. Muitakin syitä köyhyyteen liittyy ja löytyy eri kulttuureissa ja maissa nälänhätiä myöten. Kukaan ei luonnostaan halua olla köyhä tai kipeä.

Paljon on hyvän ottajia , vähän sen saajia. Tasan ei käy onnen lahjat.

Voi sanoa, että on onni syntyä pohjoismaiseen hyvinvointivaltioon, missä ihmisistä kuitenkin pidetään keskimäärin hyvää huolta. Toisaalta jokainen on omalta osaltaan myös pitkälti oman onneensa vaalija ja seppäkin ihmissuhteita myöten. Suhteet ovat tärkeitä menestymisessä ja verkostoitumisessa.
Omat kyvytkin ja taidot sekä ahkeruuskin vaikuttavat onneen ja menestymiseen kuten urheilussakin. Puurtaminen palkitaan. Koulutuskin on tärkeää ammatin ja työpaikan saamiseksi. Nykyihmisellä täytyy olla valmiuksia moneen ammattiin.

Rahahan ei pesi puussa, se pitää jotenkin tienata ja ansaita. Samoin rikkauskin. Järjen käyttökin sallitaan laillisin keinoin. Laittomuuden rajamaillakin monet rikastuvat muita hyväksi käyttämällä. Humpuuki myy hyvin markkinoilla.

Suomi ei tarvitse yhtään työtöntä kortistoon. Täystyöllisyys on Suomen menetymisen ehto. Ihmisen perustarpeisiin kuuluu selviytyminen jokapäiväisistä tarpeistaan ja askareistaan. Sen takaavat ammatti, työpaikka, palkkaraha ja oma asunto. Jos jokin puuttuu ollaan vaikeuksissa. Maan sosiaalihuolto-,koulutus-, opiskelumahdcllisuus sekä työllisyys- ja asuntotilanne ovat tärkeitä. Investointeja, yrittämistä ja tutkimuksiakin tarvitaan.

Inhimilliset perustarpeet pitäisi olla kunnossa.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

#2.Onko EU- ja EMU/€uromaana olo ollut Suomelle rikkautta vai köyhyyttä lisäävä tekijä? Onko niin, että eurokapitalismissa/eurososialismissa- miten vain - suuryritykset ja EMU/EKP/keskuspankit/pankkiirit ovat sosialisoineet jäsenvaltiot?

Onko Suomi mennyt EU/EMUn aikana alaspäin vai ylöspäin eri mittareilla mitaten? Kuten työttömyys, työllisyys, velkaantuminen, kansallinen riippuvuus ja suvereniteetti, palvelut, leipäjonot, infra, turvallisuus, pakolaiskysymykset jne...

-"Vain tämä vuosi näyttää paremmalta - uudistuksilla kova kiire":

http://www.lastuja.fi/vain-tama-vuosi-nayttaa-pare...

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

#2. "Politiikan on keksittävä tapa palauttaa varastoitu raha kiertoon tavalla tai toisella, muuta parannusta tilanteesseen ei ole" Juuri noin, investointeja ja uusia rahasampoja tarvitaan työtä antamaan ja kulutusta lisäämään ja tuotantoa pyörittämään.

Miten rahat saataisiin Suomeen veropratiiseista ja muista jemmoista?

Silti en kannata kerskakulutusta, elintasokilpailua ja kulutussoptimismia ja turhan kertakäyttökrääsän tuottamista. On osattava elää suu säkkiä myöten. Suomi tarvitsee lisää menekkibrändejä ulkomaisille markkinoille.

Ovatkohan suomalaiset huonoja kauppamiehiä ja tavaroiden ja palvelujen markkinoijia esimerkiksi verrrattuina ruotsalaisiin? Olisiko Suomen otettava mallia Ruotsin uudistuksistakin, joista Wahlroos puhuu?

http://www.is.fi/taloussanomat/art-2000005323284.html

Käyttäjän MattiAhlstedt kuva
Matti Ahlstedt

Jenkit aikoinaan lisäsi korkeakoulutuksen määrää ja tukemista, joka sai keskiluokan kasvamaan isommaksi, rahaa tämän myötä kiertoon enemmän.

Suomessa ongelma on keskiluokan kaventuminen koulutetujen ylitarjonnan myötä, Japani efekti jossa vastavalmistuneet insinöörit kelpaavat vain liikennettä ohjaamaan.

"Ovatkohan suomalaiset huonoja kauppamiehiä ja tavaroiden ja palvelujen markkinoijia esimerkiksi verrrattuina ruotsalaisiin? Olisiko Suomen otettava mallia Ruotsin uudistuksistakin, joista Wahlroos puhuu?"

Tuntuu että nykyhallinto ihannoi Jenkkilää jossa jokainen voi yrittää millä alalla tahansa, päätellen valtion yritysten yksityistämis vimmasta. En jaksa uskoa että 5 Miljoonan asukaan Suomessa toimii 330 Miljoonan asukkaan järjestelmä, kun se ei näytä toimivan sielläkään.

Ollaan kohta 10 vuotta kestetty leikkauksia ja nollalinjaa palkankorotuksissa, siis muut kuin se varakkain porukka, jostain syystä heilä riittää syitä korottaa tulojaan, tähän kun saisi järkeä myös.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

#11. GOOGLE: "Köyhyys ja rikkaus"

1)KALEVA: Mistä köyhyys ja rikkaus tulee?

http://www.kaleva.fi/juttutupa/politiikka/mista-ko...

2) Maailman Kuvalehti: Rikkaus velvoittaa:

https://www.maailmankuvalehti.fi/2000/2/nakokulmat...

3) Tutkittu: Maailman köyhyyden voisi lopettaa 100 rikkaimman ihmisen tuloilla... 4 kertaa:

http://talouselama.fi/uutiset/nyt-se-on-tutkittu-m...

4) Tutkimus: Köyhyys ja rikkaus periytyvät vanhemmilta lapsille:

http://www.suomenmaa.fi/uutiset/tutkimus-koyhyys-j...

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

#11. Koulutukseen, opiskeluun ja tutkimukseen pitää aina satsata meilläkin... Se on kehityksen tae joka kulttuurissa olipa kyse naisista tai miehistä.

Saksa, Ranska, Espanja ja Italia johtavat mafiamaisesti EU/EMU/EKP:ta - Saksa niidenkin päällepäsmärinä: kukkona EU:n tunkiolla!

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

Köyhyyden ja rikkauden ongelmat ja ristiriidat

A) Jos rikkailta poistetaan veroja.tulojen päälle tulee sosiaaliturvasta etuudet ansiosidonnaisena ,tulojen mukaan.ALV24% on tasavero sama kuin työttömälle ja köyhälle.
B) -94 lähtien leikattu köyhimpien toimeentulotukea. Asumistuki,takuueläke,työmarkkinatuki,lapsilisät vähennetään pois köyhien tuissa.
Niin mikähän ero se on -91 jälkeen kun vertaa aikaa ennen -porvarienemmistö euskuntaa-91 .
Köyhät köyhtyy ,rikkaat rikastuu.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

Yle: SAK:n mielestä 400 miljoonan euron veronkevennys on tarpeettoman suuri, 200 miljoonaa euroa riittää. SAK pelkää menoleikkauksia. Liittokierros menossa:

https://yle.fi/uutiset/3-9777576

Onko työnvälitystoiminta tehotonta ja turha byrokratia Suomessa?

Miksei EU osallistu työllistämiseen? Miten työ ja sen tekijät kohtaisivat paremmin toisiaan? Onko työn teettäminen tehty Suomessa liian kalliiksi, vaikeaksi ja tuottamattomaksi erilaisilla velvoitteilla ja byrokratialla?

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

Työnvälitys ei ole tehoton.Vain hallituksen tekemät ehdot työttömien tukiin on se haitta. Mielivaltaisesti karensseja ja elannosta viedään osa.

EU osallistuu kyllä.On osallistunut jo -92 .Osallistuu yhä nytkin.
Työtä toimeentulotukea vastaan . Nyt vain sopimus viedään loppuun työttömien leipärahan saannin kohdalla.
Siis ex-palkansaajien ,irtisanottujen veronmaksajien kohdalla.Jotka maksoi joka tilistä omaan ja muiden sosiaaliturvaan veroja.
Ja mitä SAK/AY voi? Ei mitään.EU sovittu,porvarhallitus/enemmistö eduskunnassa hallituspuolueet.

Jyrki Paldán

Kulutukseen kohdistuva tasavero on todellisuudessa regressiivinen vero. Kulutuksen suhde tuloihin skaalautuu lähes aina alaspäin tulojen noustessa.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

#15. Mitä on sitten tuo regressiivinen vero Wikipedian mukaan?

https://fi.wikipedia.org/wiki/Regressiivinen_vero

En kannata kulutusoptimismia enkä suosi kerskakulutusta.On osattava elä suu säkkiä myöten. Kulut pienemmät kuin tulot, että jää jotain säästöön pahojenkin päivien varalle. Tuhlaaja-poikapolitiikalla ei menestytä. Käy kuin hullulle-miehelle Huittisista, syö enemmän kuin tienaa.

Rikkaissa Arabimaissa ei taida olla ketään köyhää. Miten lie Sveitsissä ja Luxembugissa? Tai Norjassa? Tai Vatikaanissa?

Kommunismikaan ei ole johtanut tasa-arvoisuuteen. Toiset ovat sielläkin tasa-arvoisempia kuin toiset orwellilaisittain sanoen.

Tasa-arvomantra on poliittista höpötystä tyhmälle kansalle.

Jyrki Paldán Vastaus kommenttiin #27

Samasta termistä puhutaan.

Mitä suuremmaksi tulot kasvavat, sitä pienemmäksi kulutuksen suhde tuloihin laskee, keskimäärin. Kulutukseen kohdistuva tasavero on käytännössä regressiivinen vero.

Henkilö X: nettotulot: 10 000, kulutus 10 000, alv 24% -> alv vie tuloista 24%.
Henkilö Y: nettotulot: 10 000 000, kulutus: 1 000 000, alv 24% -> alv vie tuloista 2,4%.

"Tasa-arvomantra on poliittista höpötystä tyhmälle kansalle."

Tasa-arvo poliittisena konseptina ei ole sen kummallisempaa kuin lapsiorjuuden vastustaminen tai yksityisomistuksen kannattaminenkaan. Arvovalintoja ne ovat, joista aina löytyy erimielisyyksiä ihmisten välillä. Ihan sama kuinka tiukkaa moraaliabsolutismia yritettäisiin rakentaa.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö Vastaus kommenttiin #28

#28. TASA-ARVOSTA on tällainenkin mielipide TASSin Helsingin toimiston päällikön Aleksandr Gorbunovin muistiinpanoissa kirjassaan "Tehtaankatu 1":

- "Sääliksi käy tavallisia ihmisiä, jotka ovat uskoneet vilpittömästi yleisen tasa-arvoisuuden järjettömään aatteeseen.Heitä on vuosikymmeniä petkutettu niin Neuvostoliitossa kuin Suomessakin neuvostoliittolaisen agitaatiokoneiston avulla."

- "Jos NKP:n kaikki julistukset, ilmoitukset, julkilausumat, ohjelmat ja vetoomukset käyttäisi kunnon mehunpuristimen läävitse, jäljelle jäisi yksi ainoa ilmaus, joka hyvin kuvaa ihmiskunnan historian kaikkein rikollisimpiin kuuluvan organisaation pyrkimyksiä: "Pyrkimys maailmanheruuteen." (Vrt. liittovaltioajattelua EU:ssa)

- "Vain tällä maineensa täydellisesti menettäneen puolueen yleissuuntauksella on selitettävissä se, että NKP on tehnyt suuresta ja voimavaroiltaan rikkaasta maasta rapistuneen ja rutiköyhän valtion, josta kommunistit ovat vieneet säkkikaupalla valuuttaa ja vaunukaupalla kultaa ja platinaa. Osan omalta kerjäläiskansalta riistetyistä rikkauksista - jotka kuuluvat sille ja vain sille!... Yksi Suomen puolueista oli lähes kokonaan suurnaapurin rahoittama." (Sivut 127-131).

Yhdenvertaisuus,ihmisarvo. ihmisoikeudet, tasapuolisuus ja oikeudenmukaisuus ovat eri käsitteitä kuin poliittinen suggestiomantra "tasa-arvo".

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö Vastaus kommenttiin #28

#28. JP. KEPA: Äärimmäinen köyhyys ja äärimmäinen rikkaus (GOOGLE) >Köyhyys ja rikkaus

https://www.kepa.fi/tiedostot/julkaisut/ajankohtai...

Kuoltuaan ei kukaan saa arkkuunsa ja käärinliinoihinsa ja niiden taskuihin mitään rikkauksistaan. Joitain muistoesineitä joissakin maissa. Mutta Se lienee ainoaa tasa-arvoisuutta maailmassa.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö Vastaus kommenttiin #28

#28. Eläkeasiatkin ovat tapetilla, jotkut pomot saavat ylimääräistäkin lisäeläkettä bonuksena. Onko se oikein vai väärin? Mikä olisi oikeus ja kohtuus? Pitäisikö eläkkeitä pienentää vain suurpalkkaisilta? Ei muilta!

https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/227548-elakkeisii...

Onko Suomessa kehittymässä taas "eläkepommi" ennen vaaleja? Mikä on totuus? Pystyvätkö pientuloiset palkansaajat enää elättämään suurtuloiset eläkeläiset tulevaisuudessa?

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö Vastaus kommenttiin #38

ELÄKKEISTÄ LISÄÄ KANNANOTTOJA KESKUSTELUUN:

1) YLE/Vasemmistoliitto:" Kenenkään eläke ei pitäisi olla alle 1000 €uroa: MUTTA mistä rahoitus?

https://yle.fi/uutiset/3-9781795

2) HS: Talousnobelisti Bengt Holmström pelkää, ettei seuraavalle sukupolvelle riitä enää eläkkeitä:

http://www.hs.fi/talous/art-2000005323128.html

Työeläkeyhtiö Varman tj. Risto Murto toppuuttelee sanomalla, että eläkejärjestelmässä on varoja enemmän kuin koskaan... Silti hän myöntää, että "tästä eteenpäin eläkkeen maksajien määrä ei enää nouse, vaan ainoastaan edunsaajien eli eläkeläisten määrä nousee."

Kysymys onkin siitä, että pystyykö nykyinen, pienempi nuori sukupolvi enää kustantamaan työllään sodanjälkeisen "itsekkään sukupolven"- ns. suuret ikäluokat.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö Vastaus kommenttiin #28

Amerikkalainen kirjailijakuuluisuus Paul Auster ei usko hokemaan, että "jokainen olisi oman onnensa seppä". Vastaus on moniselitteinen, monikulttuurinen ja moniulottuvainen: kaikki eivät synny hannuhanhiksi. Syntyperä,rotu, sosiaalinen asema, tieto-taidot-taiteellisuus, terveystilanne, sitkeys, tuurit ja onnenkantamoiset jne . Yksi on selvää; laiskasta ei tule menestyjää eikä rikasta! Ihminen tarvitsee tahtoa, pyrkyä ja nostetta parrasvaloihin monin eri tavoin laillisesti tai laittomastikin.

Miten tasa-arvoisuus saavutettaisiin ja eriarvoisuus poistettaisiin? Onko se vain utopiaa ja illuusio tai poliittista hokemaa? Ahneus johtaa nykymaailmaa.

Asia on myös filosofinen, eettinenkin, kulttuurillinen ja uskonnollinenkin. Tasan ei käy onnen lahjat ja elinolosuhteet. Rikkaus, menestys ja onnellisuus voidaan mitata niin monella mittarilla ja asenteella. Menestymistä pitää tavoitella. Onni voi olla tuurista kiinni tai jopa rakkauttakin. Rikkaus voi olla henkistä ja aineellista. Mikä lie pysyvintä ja kestävintä? Kuoltua kaikki lienevät tasa-arvoisia.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

Mitä mieltä olette lakkoilusta, kenen etuja se palvelee? Vai ei kenenkään etu, koska syyttömät kärsivät ja talous heikkenee? Onko se äärireaktio ja protesti mielivaltaa vastaan? Milloin hyväksyt lakkoilun?

Jyrki Paldán

Riippuu täysin onko lakkoilulla saavutettu mitään vai ei, ja saavutetaanko niillä nykyään annettuja tavoitteita. Siitä taas voidaan esittää vain teorioita. Ei ole kovinkaan hankala rakentaa perusteltua näkemystä, jonka mukaan työläisten kaikki oikeudet kahdeksen tunnin työpäivästä inhimilliseen palkkaan ja turvallisiin työoloihin ovat työväenliikkeiden ansiota.

Ennen työväenliikkeen kamppailua - ja vielä tänäkin päivänä maissa jossa sitä ei ole tapahtunut, esiintyi (ja esiintyy) silmitöntä kurjuutta työntekijöiden joukossa. Esimerkiksi yltäkylläisestä Hong Kongista löytyy täysipäiväisiä työntekijöitä, jotka elävät kirjaimellisesti häkeissä. On turha epäilläkään ettei meiltäkin löydy vaikutusvaltaisilta pesteiltä ihmisiä, jotka ovat valmiita hyväksymään tuon markkinaliberalismin ideologian nimissä. Mikäli lakkoase on toimiva ase tuon kohtalon välttämiseksi, minä näkisin sen hyvinkin hyödylliseksi.

Ilman lakkoja työväenliikkeen ainoa tapa vaikuttaa olisi ollut vallankumous, ja olemme varmaankin samaa mieltä että lakot ovat pienempi paha kuin sisällissota.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö Vastaus kommenttiin #29

#29. Pelkistetysti: Ihmisarvoa/ihmisoikeuksia pitää aina puolustaa mielivaltaa,sortoa, syrjintää tai rasismia vastaan. "Mitä et tahdo itsellesi tehtävän, älä tee sitä toisillekaan taikka ,mitä tahdot itsellesi tehtävän, tee niin toisillekin." - Rakasta lähimmistäsi kuin itseäsi. Tajua oma tilasi, anna arvo toisellekin! En kannata egoismia vaan altruismia! Mutta en hyväksy kenenkään huijaamista, kusettamista, orjuuttamista ja alistamista katteettomia poppasanoja käyttämällä. Pitää olla sanojensa takana eli luotettava ja uskottava teoissaankin. Työmies ja virkamies on palkkansa ansainnut!

Itse valtion palkollisena olin 35 vuotisen virkauran aikana vain yhden päivän istumalakossa - sekin työpaikalla! Olin SAK/VVL:n jäsen. Laittomuutta en hyväksy missään muodossa! Mikä ei ole oikeus ja kohtuus ei voi olla lakikaan, sanoi Olaus Petri aikoinaan tuomarien ohjeeksi.... Eikä käytäntökään.

Siksi nimitänkin esim. USA:n ja EU:n johdannais- jne -keinottelijoita finanssiauervaaroiksi. Siksi maailma on kriisiytynyt. Poliittinen valtataistelu pilaa luonnon, maailman ja maiden talouden. Homo homini lupus. Pahimmillaan.

TÄSSÄ kotimainen startup-huijari:

https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/227634-karu-totuu...

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

MUTTA miksi kansa uskoo huuhaata ja vääriä kuninkaita? Eivätkö ihmiset osaakaan päättää järjevästi omista ja maansa asioista? Huijataanko meitä?

http://lokari.puheenvuoro.uusisuomi.fi/241295-miks...

MIKÄ olisi kestävimmän kehityksen taloustiede maailmassa? Miksi kapitalismi tai kommunismi tai sosialismi tai uuusliberalistinen talouspolitiikka ovat epäonnistuneet? Mitkä ovat niiden puutteet kestävämpää kehitystä ajatellen?

Mielenkiintoisia ajatuksia:

Ha-Joon-Chang: Taloustiede, Into
Ha-Joon-Ghang: 23 tosiasiaa kapitalismista, Into
Sixten Korkman: EURO - valuutta vailla valtiota
Esko Seppänen: EMUMUNAUS,Into
Ferguson: Rosvojen valtio, Terra Cognita
Matti Pohjola: Taloustieteen oppikirja, sanomapro
Wolfgang Streeck: Ostettua aikaa- Demokraattisen kapitalismin lykätty kriisi,Vastapaino

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

#2. USU-tutkimus: Suomalaiset ohjaisivat lisätulot valtionvelan lyhentämiseen.
Katso sukupuoli-, ikä- ja puoluejakautumat! Mitkä puolueet säästeliäämmät, mitkä tuhlaavimmat? Asiantuntijan analyysi:

Talouspolitiikan arviointineuvoston pj. Jyväskylän yliopiston taloustieteen professorin Roope Uusitalon mielestä tärkeämpää kuin velan absoluuttinen määrä, on valtion menojen ja tulojen välinen tasapaino. Suomen talous on tällä hetkellä epätasapainossa.
- Julkinen talous ei voi olla pitkällä aikavälillä pysyvästi sellaisella uralla, että velka kasvaa eksponentiaalista vauhtia, vaan jossakin vaiheessa on pakko sopeuttaa. Kysymys on vain siitä, sopeutetaanko ennemmin tai myöhemmin. Uusitalon mukaan nyt olisi hyvä aika sopeuttaa, kun talous kasvaa. Jos taloutta ei sopeuteta, Uusitalo ennustaa velkaantumisen pahenevan 2020-2030, jolloin Suomen väestö ikääntyy ja palvelujen tarve kasvaa erittäin voimakkaasti:

https://www.karjalainen.fi/uutiset/uutis-alueet/ko...

http://www.iltalehti.fi/kotimaa/201708132200323542...

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

#4. Näinhän se on nämä etuudet nykyään. Miten ne pitäisi sitten korjata oikeudenmukaisemmiksi? Vai pitäisikö päteviä maahanmuuttajia saada Suomeen verokertymää ja BKT:ta paisuttamaan?

Jussi Halla-aho vastustaa Jan Vapaavuoren puheita maahanmuuttajista:

https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/227518-jussi-hall...

Rakennusalalla on puutetta pätevistä ammattimiehistä.

http://www.talouselama.fi/uutiset/16-17-prosentill...

Käyttäjän JuhaniVehmaskangas kuva
Juhani Vehmaskangas

"Kulttuurin mätäneminen ja loisivan yläluokan elättäminen veronmaksajien kustantamana saattaa johtaa EU:nkin kaltaisen imperiumin romahtamiseen"

Niin totta!

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

#6. Tapain turmellus johti historian kirjojen mukaan Suur-Rooman luhistumiseen.

Miksei myös EU/EMUnkin pyramidihuijariporukankin - Juopot ja kotimaissaan epäonnistuneet kansallisvaltioiden kaatajat ykkösketjussa hummailemassa ja päättämässä.

Onko virtuaali- ja kvartaalitalous ja uusliberalismi kaiken pahan alku ja juuri meillä ja muualla?

Sopisiko Kiina tuottavuusmalliksi Suomelle?

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

Pääministeri Sipilä: Suurituloisten solidaarisuusveroa täytyy jatkaa:

https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/227569-lehdet-paa...

Auttaako tämä köyhiä pääsemään pois "kyykystä"?

Mitä yrityksiä ja palveluja pitäisi ehdottomasti säilyttää valtiolla?

Käyttäjän MattiAhlstedt kuva
Matti Ahlstedt

Jos sähkönsiirron myymisestä jotain pitäisi oppia niin, luonnolliset monopolit ainakin, terveydenhuolto, sähköntuotto, tiet ja rautatiet.

Ulkomaiset sijoittajat osaavat agressiivisen verosuunnittelun, Mehiläinen, Terveysasema ja Caruna joiden veroprosentti hävyttömän pieni, meinaako hallitus että jos tuon saisi estettyä niin sijottajat kaikkoisivat, 300 Miljoonasta ei jäisi kuin esim. 200 Miljoonaa kun joutuisi veroja makselemaan?

Mitä pitäisi muuttaa niin virastojen toiminta yritysmäiseksi jotta niiden kustannukset saadaan alas tehokkuuden kautta. Tämänpäivän A4 pyörittämisen käsissä ja sitten se tipahtaa silppuriin, ilmoitetaan kansalaiselle ettet ole koskaan paperia tuonutkaan ja koko rumba alusta (henk. koht. kokemus).

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

#10. Vallan pitäjillä on omat porsaanreikänsä, taustapirunsa ja verkostonsa vallan turvaamiseksi. Silti tunnettuja talous-ym.mokia sattuu turhankin usein.

Monasti tuntuukin, että vallassa on pätemätöntäkin porukkaa tai muiden kuten EU/EMUn nenästä vetämää sinisilmäistä, naiivia ja nousukasta peluriporukkaa, jotka ajavat vain omia etujaan viis veisaamatta kansansa kohtalosta.

Siksipä EU-komissio palkitseekin näitä maansa myyjiä ruhtinaallisin mandaatein ja palkkioviroin. Arvaatkaa keitä suomalaisia veijareita tarkoitan?

Käyttäjän deneidez kuva
Petri Pakarinen

Solidaarisuusvero lisää vain ahdinkoa. Rikkaat eivät säilytä rahojaan rahalaarissa niinkuin Roope Ankka vaan he sijoittavat rahansa. Sijoituksen he voivat tehdä joko ulkomaille, jolloin he tulevat tulevaisuudessa maksamaan sijoituksistaan veroa valtiolle ja näin lisäämään jaettavan kakun kokoa, tai sitten he voivat sijoittaa Suomeen, jolloin heidän varallisuutensa luo lisää työtä.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

#13. Solidaarisuusverosta eli raippaverosta näkemyserokiistaa Sipilän ja Orpon kesken puoluetaktisestikin:

http://www.is.fi/taloussanomat/art-2000005351918.html

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

#13. Hallituspuolueilla on populistista kilpalaulantaa kateusverosta eli solidaarisuusverosta, KIKY-sopimuksen maksukorotusten verokonpensaatiosta, palkankorotuksista,infrasta/ väylähankkeista, perhevapaauudistuksista ja kodinhoitotuesta jne.

Ex-budjettipäällikkö Erkki Virtanen ihmettelee pm.Sipilän budjettipuheita ja valtion lisävelkaantumista sekä velan lyhennystapaa:

http://www.ess.fi/Mielipide/paakirjoitukset/art239...

http://www.ess.fi/uutiset/kotimaa/art2392921

https://karjalainen.fi/uutiset/uutis-alueet/kotima...

Käyttäjän deneidez kuva
Petri Pakarinen

Köyhyyttä ei saada poistettua ennenkuin luodaan köyhille paremmat edellytykset rikastua. Esim. köyhät eivät tällä hetkellä pysty omistamaan oikeastaan mitään arvokasta, jos he ovat sosiaaliturvan varassa.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

MUTTA on myös ihmisiä joiden palkka-pankkin saattaa olla ALKO suoraan lyhentämättömänä. Kaikki eivät pysty elämään kunniallisesti ja säästeliäästi, vaan pistävät markat ja eurot sileästi menemään, koska tänne on tultu käymään eikä elämään... Zat, zat ,zaa - OHOH, tulipas kallis samba, mää en muista mittää...

Taikka eletään kerskakulttuurin mukaisesti yli varojensa ja tulojensa malliin: "MULLE tänään kaikki eikä huomenna"-tyylisesti. Kunnes "Labradorin noutaja" kolkuttaa ovella karhuumassa saataviaan... Velka on veli otettaessa velipuoli maksettaessa...tai ulosottomies perittäessä rästejä. Kullakin ristinsä ja riskinsä. Niin maa makaa kuin petaa...

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

#17. Mitä mieltä olette kansalaispalkka-asiasta? Parantaisiko se köyhyysloukussa olevien asema vai ei?

Perustulo eli kansalaispalkka - Wikipedia:

https://fi.wikipedia.org/wiki/Perustulo

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

"PERUSTULOSTA on tulossa välttämättömyys, kun kassatyöntekijät katoavat" - Björn Wahlroos ja talousnobelisti Bengt Holmström puhuivat Työn Uusjaosta:

http://www.hs.fi/talous/art-2000005321563.html
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ALLA: HS-ANALYYYSI - GLOBALISAATION AIKA ON OHITSE...Kun Yhdysvaltain mahti nyt murenee:

http://www.hs.fi./ulkomat/art-2000005328592.html
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Käyttäjän Lokari kuva
Pekka Pihlanto

Verotuksella on turha rikkaus hoidettu ennenkin pois päiväjärjestyksestä. Miksei nyt? Vastaus: Ei korppi korpin silmää noki...

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

#17.Näinhän se todellisuudessa. Päättäjät sanelevat omilla kikkakolmosilla edut omiin liivintaskuihinsa ja salattuihin ja sovittuihin jemmoihinsa ja veroparatiiseihinsa. Kenellä on raha ja valta, se sanelee politiikan kiemurat, kuviot ja normit. Sekä marssijärjestyksen.

- "Ei korppi korpin silmää noki!" Oma suu on lähempänä kuin konttisten suut!

Liekö se sitä "solidaarista palkkapolitiikkaa" vai sulaa ahneutta tai oman (valta)käden oikeutta sitten? Vain populistisissa vaalipuheisa pyritään hurskastelemaan ja olemaan "työväenpuolueita" koko puoluerintamalla. Vaaleja ennen on köyhälläkin tosi paljon ystäviä. Miksihän? Kuin arpajaisissa, veikkauksessa tai lotossa: "voit voittaa, kun äänestät meitä"! Voit, voit, voi voi! Takaa se ei mitään. Huijaustako vai narraamista?

Käyttäjän Lokari kuva
Pekka Pihlanto

Näin se politiiikka nykyisin meillä toimii - ja tuskin se muualla sen kunniallisempaa on. Vaalit ovat ikävä riesa poliitikolle normaalin ja leppoisan elämän välissä.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö Vastaus kommenttiin #21

Moni poliitikko uhraa omat ja lainarahat päästäkseen vallan kahvaan, eivätkä aina onnistukaan pääsemään himoittuihin parrasvaloihin ja julkisuuden kiroihin.

Kalastuskielellä sanoen kokee pesiperän ja maksaa pitkään velkojaan... Tippuu siis pois eduskunnasta tai kunnan valtuustoista. Kannattiko riski vai ei, mutta pyrkyä on monelle yli kykyjenkin. Noste on eri asia. Yllätyksiäkin aina tulee Virolaista ja Sasia ym. myöten. Jotkut politiikan pelimannit nousevat pintaan kuin ongen korkki politiikan suhdanneaallokoistakin. Such is life!

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö Vastaus kommenttiin #21

#21. Kuinka globaali eriarvoisuus ratkaistaan kestävän kehityksen politiikalla?

KEPA: Äärimmäinen köyhyys ja äärimmäinen rikkaus:

https://www.kepa.fi/tiedostot/julkaisut/ajankohtai...

Käyttäjän Lokari kuva
Pekka Pihlanto Vastaus kommenttiin #34

Tuskinpa sitä koskaan pystytään ratkaisemaan.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö Vastaus kommenttiin #42

342. Tasa-arvovouhotus on vain poliittista vaalipropagandaa. Toisaalta oikeudenmukaisuuteen ja yhdenvertaisuuteenkin pitää pyrkiä. "Mikä ei ole oikeus ja kohtuus, se ei voi olla lakikaan." (Olaus Petri)... tai käytäntökään.

Mutta utopiat antavat toivoa ihmisille, ja humpuuki markkinamiehille/-naisille rahaa ja varallisuutta. Toivossa ja Rauhassa on hyvä elää, sanoo lapamato!

Siksi näitä tunnettuja politiikan helppo-heikkejä yhä vaan valitaan päättäjiksija eri maiden johtoon. Populismi kannattaakin!

Käyttäjän Lokari kuva
Pekka Pihlanto Vastaus kommenttiin #43

"Toisaalta oikeudenmukaisuuteen ja yhdenvertaisuuteenkin pitää pyrkiä."

Ilman muuta - vaikka valmista ei koskaan tulisikaan.

"Mutta utopiat antavat toivoa ihmisille, ja humpuuki markkinamiehille/-naisille rahaa ja varallisuutta.--- Siksi näitä tunnettuja politiikan helppo-heikkejä yhä vaan valitaan päättäjiksija eri maiden johtoon."

Juuri näin se valitettavasti menee. Huuhaa myy...

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö Vastaus kommenttiin #48

#48. ***EKP pelkää €uron vahvistumista. Onko €urosta tulossa roskavaluutta? Valuutan vahvistumineen heikentää €uroa...

http://www.is.fi/taloussanomat/porssiuutiset/art-2...

http://www.is.fi/taloussanomat/porssiuutiset/art-2...

MITÄ tämä merkitsee €urolle ja Suomelle?
--------------------------------------------------------

*** €uroalueen talouskasvu vahvistui - Suomi oli heikoin lenkki:

http://www.is.fi/taloussanomat/art-2000005327891.html

EU:n mallioppilas ja €uroalueen huonoin lenkki - kannattaako kiltteys?

Käyttäjän Lokari kuva
Pekka Pihlanto Vastaus kommenttiin #54

Kiltteys ei kannata loputtomiin. Silloin ei oteta Suomen näkemyksiä huomioon lainkaan, vaan ajatellaan, että kyllä ne taipuvat kuitenkin kuten ennenkin.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö Vastaus kommenttiin #57

#57. Nyt ei todellakaan nöyristelystä ole apua, pitäisi panna EU ja EMU lujille, vaikka muiden maiden kansa nykymenosta yhteiskokouksissa. Eri asia, onko kenelläkään kanttia nousta suosta pullikoimaan ja vaatimaan oikeuksiaan alkuperäiselle tasolle. Pelkkä kritiikki ei auta. Britanniankin brexit-esimerkki näyttää Suomea pelottavan. Ruotsi ja Tanska olivat viisaampia.

Mafia johtaa EU/EMUa mielestäni. Saksan johdolla Italia , Espanja ja Ranska takapiruina. Saa nähdä milloin alistus-,huijaus- ja virtualikupla poksahtaa?
Venäjä näyttää siihen pyrkivän politiikassaan: hajoita ja hallitse- tyyliin!
NATO Venäjän pelotteena ja mörkönä EU:lle ja Suomelle. Putinilla on imperialistisia suurvaltahaaveita politiikassaan. Kiina on maltillisesti hiljempaa ja taloudellisesti viisaampi ja investoi globaalisti. Saa nähdä mihin nykykalistelu johtaa?

Ihan kuin lietsottaisiin sotaa USA:n Trumpin ja Pohjois-Korean Kimin kesken: hulluus kukkii maailmassa! Kaksi koheloa vastakkain. Vajoavaa valtaa yritetään pönkittää pullisteluilla ja uhitteluilla. Sairasta politiikkaa. Hulluus kukkii!

Käyttäjän Lokari kuva
Pekka Pihlanto Vastaus kommenttiin #59

Suunnilleen noin minäkin näen maailman makaavan.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö Vastaus kommenttiin #48

#48.#63. TOISAALTA. Vihapuheilla ja väkivaltateoilla, ahneudella, vastuuttomuudella, itsekkyydellä, terrosrismilla, , eriarvoistamisella ja uhittelulla sekä kostoilla ei maailmaa paranneta. On osattava elää ihmisiksi! Mutta miten vallitseva ahneuskulttuuri ja protestoiva mielettömyys kitketään maailmasta? Mikä takaisi aselevon ja maailmanrauhan eri kulttuurien välille?

IHMISKUNNAN on kypsyttävä paremmalle tasolle sekä moraalisesti että eettisesti.

Elämme nyt hällä-välisessä postmodernissa ja uusliberaalissa arvotyhjiössä. Olisi kestävämmän ja rakentavamman ihmiskuntapolitiikan aika. Miten se tapahtuu? Siihen ei ole hokkus-pokkus konstia. Silti...on eräitä huomioitavia seikkoja parempaan tulevaisuuteen ja maailmaan:

TARVITAAN altruismia,sosiaalisuutta, empatiaa, yhteisvastuuta/solidaarisuutta, yhteistyötä, inhimillisyyttä ja humaanisuutta sekä filosofista harmoniaa ristiriitoja lietsovan dialektismin ja kapitalismin sskä agiteerauksen ja eriarvostamisen sijaan, mikäli todella tahdotaan ja aiotaan parantaa maailmaa ihmiskunnan mielekkäämmäksi asuinpaikaksi, ja turvata ympäristö ja luonto tulevillekin sukupolville sellaisena kuin sen pitäisi olla aina.

KAIKKI riippuu meistä ihmisistä ja kansoista. Näin uskon ainakin. Eri asia on, onnistuuko tuo koskaan. Toivoa sopii kuitenkin.

PS. Oma lukunsa on tiettyjen poliitikkojen taloudelliset ja sympatiakytkökset Venäjään ja Euroopan unioniin.

Tarkoitan Saksan ex-liittokansleri Gerhard Schröderia, Paavo Lipposta, Esko Ahoa ja Tarja Halosta. Mitä pyrkimyksiä ja kuvioita niihin liittyykään pohjimmiltaan? Samoin täysin brysselöityneet ihmiset: kenelle he myyvät sieluaan ja palveluksiaan? Ja miksi? Onko se tuomittavaa vai hyväksyttävää?
Ovatko he Putin tai EU:n tiukassa kainalossa?

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö Vastaus kommenttiin #42

#42. Millaista sitten olisikaan kestävän kehityksen ihmiskuntapoliikka Telluksella? Pelkkä fantasiaa, illuusiota ja utopiaako?

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö Vastaus kommenttiin #21

#21. PP. Mitä mieltä olet tällaisesta startup-yrittämisbluffista Suomessa?

https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/227634-karu-totuu...

Käyttäjän Lokari kuva
Pekka Pihlanto Vastaus kommenttiin #37

Aina joukkoon mahtuuu bluffareita.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö Vastaus kommenttiin #41

#41. Kyllä nyt Suomen talous ja poliittinen ilmapiiri "paranee", kun Vihreät nousivat toiseksi Kokoomuksen jälkeen ja ohi Keskustan. Se merkinnee sitä, että Vihreät ovat varteenotettava hallituspartneri niille perussuomalaisten tilalle seuraavaan hallitukseen vaalien jälkeen. Tai sitten ei... Aika näyttää.

Toisaalta voidaan kysyä, miksi Vasemmisto (SDP ja Vasemmistoliitto) ei edes oppositiossakaan onnistu nostamaan kannatustaan? Onko se ymmärrettävä niin, että vasemmistopuolueet ovat menneisyyden ja auringonlaskun puolueita EU/EMU-Suomessa? Vai mistä kiikastaa? Onko AY-kytky pahe ja rasite euroaikana?

https://yle.fi/uutiset/3-9779594

Vihreistäkö myös pääministeripuolue?

https://yle.fi/uutiset/3-9779125

Käyttäjän Lokari kuva
Pekka Pihlanto Vastaus kommenttiin #44

Minusta vihreiden menestys on huolestuttavaa maan kannalta. Sen verran utopistisia heidän haaveensa ovat. Kalliiksi tulee veronmaksajille...

Jotenkin vasemmisto on vaikuttanut oppositiopolitiikassaan vaisulta ja voimattomalta. Ehkä heidän tavoitteensakin ovat väljähtyneet, toisin sanoen toteutuneet. Enää ei juurikaan ole "aina nälkä vieraanamme".

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö Vastaus kommenttiin #49

#49. Olen samaa mieltä: "Minusta Vihreiden menstys on huolestuttavaa maan maan kannalta. Sen verran utopistisia heidän haaveensa ovat. Kalliiksi tulee veronmaksjille." Jokainen voi vain arvailla millaista ilmasto-, teollisuus- ja maahanmuuttopolitiikkaa harjoittaisiin, jos Vihreät pääsisivät hallitukseen asioita sotkemaan ja määräämään.

Hesarin jutun mukaan Linkolakin näyttää hylänneen nyky-Vihreät. City-vihreys ei häntä kiinnosta, pikemminkin elämän raa'at realiteetit. Linkolan mielestä Vihreät ovat sulautuneet liiaksi muuhun vallitsevaan puoluemössöön ja -malliin.

Vasemmiston lisäksi perussuomalaisetkin ovat neutraloituneet hajoamisen seurauksena. Kyllä Suomi tarvisisi nyt kunnon radikaalin oppositiopuolueenkin. Sillä olisi nyt sosiaalinen tilaus. Mutta karismaattinen ja uskottava vetäjä ja ohjelma puuttuu. Soinikin näyttää tähtäävän johonkin "hillotolpaan" ennen eläköitymistään. Onko se puhuttu pankkirooli tai diplomaatinen tehtävä vai mikä - aika näyttää? Miksihän Soini on nykyään niin hiljaa, onko terveysongelmia? vai ottako päähän ison, mahtavan puoluetyön vararikko.Niin katosi mainen maine pesänjakoon.

Suomi kaipaa iskevää ja maaliin osuvaa iskulausekulttuuria!

Käyttäjän Lokari kuva
Pekka Pihlanto Vastaus kommenttiin #52

Maan talous ei yksinkertaisesti kestäisi vihreiden politiikkaa.

Siinä kävi niiin, että kun Linkola laati vihreille ohjelman, se oli niin radikaali, että vihreät luopuivat hänestä. Sillä ohjelmalla ei olisi saanut ääniä.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö Vastaus kommenttiin #56

#56. Vihreille äänet ovat tärkeämpiä kuin Suomen talous. Kuten monelle muullekin puolueelle. Kansallisuuden ja isänmaansa myyjät näytetään palkittavan EU:ssa hyvillä vakansseilla. Pahimmillaan puhutaan maanpetoksestakin ja Koiviston konklaavista. Suomi vieteltiin EU/EMUun.

Kiitokset mielipiteistä! Pidetään kuitenkin lippu korkealla!

Käyttäjän Lokari kuva
Pekka Pihlanto Vastaus kommenttiin #60

Poliitikoilla enisijainen tavoite on oma uudelleenvalinta, sitten tulee oman puolueen menestys, oman maakunnan/alueen menestys (liittyy omaan ja puolueen menestykseen) ja jossakin kaukana lopulta valtakunnan etu - jos se ei ole ristiriidassa noiden tärkeämpien tavoitteiden kanssa.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö Vastaus kommenttiin #64

#64. Noin se kulkee intressipolitiikan ketju mikrotasolta maksrotasolle yksilön oma etu ensimmäisenä ja valtioiden ja Telluksen edut viimeisimpänä etuvertaulussa. Altruistisuus unohtuu. Ikävä kyllä. Lisänä on erilaiset aatteelliset ja uskonnolliset ja näkemykselliset/painotukselliset eturistiriidat ja valtapelit kansallisessa ja kansainvälisissä suhteissa.

Oppiiko ihmiskunta pohjimmiltaan mitään historiastaan, kun joka sukupolvi tekee virheensä omassa historiassaan omine intohimoineen, tarpeineen/pyyteineen, heikkouksineen ja saavutuksineen? Milloinkahan ihmiskunnan kehitys saavuttaa kestävän kehityksen ajanjakson? Silloin se olisi nimensä veroinen eli homo sapiens. Nyt se on homo hominii lupus tai homo ludens et faber et homo economicus et homo politicus/religiosus. Kutakin kulloinkin mieltymysten ja vakaumusten mukaan... Onko ahneesta ja elinympäristönsä pilaavasta ihmisestä enää luomakunnan herraksi?

Homo mensura on ihmisen mitta(ri). Nousukkaasta käytetään nimitystä homo novus.

Pystyvätköhän eripuraiset ihmiset ja kansat koskaan humaaniin ja altruistiseen ihmiskuntapolitiikkaan? Se lienee pitkän "evoluution" tulosta tai sitten ei.

Käyttäjän Lokari kuva
Pekka Pihlanto Vastaus kommenttiin #65

"Pystyvätköhän eripuraiset ihmiset ja kansat koskaan humaaniin ja altruistiseen ihmiskuntapolitiikkaan? Se lienee pitkän "evoluution" tulosta tai sitten ei."

Vaikuttaa siltä, että esimerkiksi EU:ssa ja Suomessa humaani politiikka kohdistetaan nykyisin hyvin valikoivasti.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö Vastaus kommenttiin #66

#66. VERTAA GOOGLESTA: Talous & yhteiskunta 2/2017, Palkansaajan tutkimuslaitos: "Varallisuus ja varallisuuserot Suomessa" + eri mallein ja näkemyksin:

ERIARVOISUUS Suomessa: Monin otsikoin

https://www.labot.fi/ty/tylehti/ty/ty22017/ty22017...
https://www.labos.fi/ty/tylehti/ty/ty22017/ty22017...

TAIKKA Etelä-Suomen Sanomat/A16/Talous/LA 19.8.2017 "Tasan ei kakkua jaeta"- polemiikki solidaarisuusverosta unohtaa oleellisen, väittää taloustieteen professori Matti Tuomala.

VERTAA myös kommenttia #68 - missä mennään?

Käyttäjän Lokari kuva
Pekka Pihlanto Vastaus kommenttiin #70

Minusta tuntuu, että olen puristanut tästä aiheesta tällä erää jo kaiken mahdollisen. Kiitokset keskustelusta!

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö Vastaus kommenttiin #73

#73. Sama täällä. Kiitokset paneutumisesta ja mielenkiinnosta!

Käyttäjän Lokari kuva
Pekka Pihlanto Vastaus kommenttiin #74
Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö Vastaus kommenttiin #41

#41. HS/ULKOMAAT: ONKO rikastumaan pyrkivä globalisaation aika ohi?

Brittikirjailija Stephen D.Kingin kauhutarinassa (KENELLE? EU/EMU:LLEKO?) kansat halajavat takaisin kansallisvaltioiden kotoiseen huomaan. Yhtenä syynä on Amerikka-vetoisen maailmanjärjestyksen päättyminen. Globalisaatio koetaan eliitin juhlaksi. - Toisaalta Venäjän ulkoministeri Lavrov hahmotteli jo aiemminkin länsimaiden ja globalisaation aikaa...

https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005328592.html

http://www.suomenmaa.fi/ulkomaat/lavrov-hahmotteli...

AKAVA: NYKYINEN GLOBALISAATIO JA TOIMINTATAVAT RISTIRIIDASSA (GOOGLE)

https://www.akava.fi/akava/tavoiteohjelmat/globali...

Käyttäjän Lokari kuva
Pekka Pihlanto Vastaus kommenttiin #45

Luin tämän synkän näkemyksen. Vaikuttaa perustellulta.

Käyttäjän Lokari kuva
Pekka Pihlanto Vastaus kommenttiin #37

Täytyy sanoa, että paheksun.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö Vastaus kommenttiin #51

#51. Pitkä "kakku" moisille huijareille tiilenpääopistoon ja resosialisoitavaksi! - Taitaa tosin olla niin leimautunut, ettei kelpaan enää mihinkään - paitsi varottavaksi esimerkiksi. Mutta ainahan löytyy toki näitä matildawredejä, jotka uskovat kaikista hyvää. Auervaaroista, huumehörhöistä ja pedofiileistäkin! Se suotakoon heille! Ottakoot kotiinsa vaikka maskoteiksi.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö Vastaus kommenttiin #51

#51. HUOM! Skimmauslaitteita asennettu kylmäasemille - poliisi varoittaa!

http://www.is.fi/kotimaa/art-2000005328494.html

Käyttäjän Lokari kuva
Pekka Pihlanto Vastaus kommenttiin #55

Olen koettanut varoa: käsi näppäilyn suojaksi.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö Vastaus kommenttiin #58

#58. Asiasta toiseen. Jatkokaudelle KD:n puheenjohtajaksi valittu Sari Essayah moittii hallituksen perhepolitiikka. KD kehottaa hallitusta huomioimaan syntyvyyden laskun päätöksenteossa. Eli kannustaako sen politiikkaa perheitä hankkimaan enää lisää lapsia Suomeen. "Miksi lapsiperheet ovat hallituksen hampaissa?"

- Hallitus on nostamassa kiinteistöveron alarajaa, leikkaamassa asumistukea ja laskemassa asuntolainan korkovähennystä. Samalla vuosina 2015-2017 voimasssa ollut verotuksen lapsivähennys poistuu. Kaikki nämä päätökset iskevät kovasti ruuhkavusia elävien lapsiperheiden arkeen... jne. Lisää linkissä.
- Kysymys kuuluu, kannattaako hallituksen nuivalla perhepolitiikalla hankkia enää lisää lapsia Suomeen?...Vaikka tarvetta olisikin! Missä kannusteet?

Lapsivähennysjärjestelmä luotiin KD:n mukaan kompensoimaan lapsilisien leikkausta. KD mainostaa itseään perhepuolueena.

https://www.verkkouutiset.fi/politiikka/sessayah_j...

http://sariessayah.puheenvuoro.uusisuomi.fi/241431...

https://fi.wikipedia.org/wiki/Lapsilisä (OTA Google)

https://fi.wikipedia.org/wiki/Sosiaaliturva (KS/Alaviite: Lapsilisät ym.)

Käyttäjän Lokari kuva
Pekka Pihlanto Vastaus kommenttiin #67

Liikemies Sipilän hallitus ei pienen ihmisen ongelmia havaitse. Siksi bisnesmiehiä ei pitäisi maan johtopaikoille valita. Sen todistaa myös Trump.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö Vastaus kommenttiin #69

#69. Rikkailla on monasti iso malka silmässään ja joillakin kyltymätön ahneuden henki. Juuso Walldenin kaltaisia ja palkansaajan ja työmiehenkin parasta ajattelevia patruunoita ei enää ole. Häntä voidaakin sanoa Valkeakosken isähahmoksi.

Käyttäjän Lokari kuva
Pekka Pihlanto Vastaus kommenttiin #71

Patruuna-aikaan yrttäjillä oli vielä sosiaalisen vastuun tuntoa. Se aika on jo ohi.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

#17. Poliittisesti ja perinteisestikin vasemmistoa nimitetään verottajapuoleiksi, kun taas oikeisto pyrkii minimoimaan verotusta parantaakseen tuotaavuuta ja varallisuuttaan.

Kärjistäen politiikan sanastossa puhutaan porvaripuolueista ja duunaripuolueista. Taikka kapitalisteista, sosialisteista taikka kommunisteista. Osa on hällä-välisempiä ja liberaalimpia ajatuksiltaan, osa opportunisteja,revisionisteja, machiavellisteja sun muita pelureita, keinottelijoita ja tuuliviirejä tai nutun/takinkääntäjiä pilkka- ja korkonimiltään. Mikä olisi kestävimmän kehityksen puolue ihmiskuntapolitiikkaa ajatellen? Ei ainakaan nukkuvien puolueeseen kuuluminen.

Jotkut puolueet hajoavat sirpaleiksi taivaan tuuliin tai poistuvat etu- tai takavasemmalle poliitisen historian kuvioista. Elämmehän hektistä aikaa!

Politiikassa käytetään paljon erilaisia leimasimia mustamaalaukseen tai enkelten kieltä kilpensä kiillotteluun. Se on sitä propagandaa ja äänestäjien manipuloimista eli vaalikeskeistä vaikuttamista. Äänten kosimista ja vastustajien pilkkaamista. Kuka olisi suurin ja kaunein ja mahtavin? MR.Galluppiko sen todistaa vai eikö?

NYT mm. nationalismi, kansallisuusaate, populismi ja rasismi jne ovat ajan irvihuulella. Aikansa kutakin arvotyhjiömäisessä , postmodernissa rahastavassa ja ahneessa nykypolitiikassa: Virtualisessa kuplataloudessa! Milloin muutosta?

Maailman poliisivaltiot ottavat mittaa toisistaan. Jotkut kahjot kohjot uhkaavat toisiaan jo ydinaseilla valuvaa valtaansa pöngittäessään... otsikoita riittää.. Hulluus kukkii maailmassa...Toivottavasti terve järki voittaa!

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

#17. YK-LIITTO: Taloudellinen eriarvoisuus:

http://www.ykliitto.fi/yk70v/taloudellinen/eriarvo...

TALOUSELÄMÄ-LEHTI: Tutkittu: Maailman köyhyyden voisi lopettaa 100 rikkaimman ihmisen tuloilla - 4 kertaa:

http://www.talouselama.fi/uutiset/nyt-se-on-tutkit...

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

#17. UUTTA... Minne Suomen rahat oikein menevät - vastaus ei ole suinkaan Kreikka tai maahanmuutto, vaan että lähes puolet rahoista menee sosiaaliturvaan. Kinkkinen kysymys paljonko rahaa valuu veroparatiiseihin ja muihin salaisiin piilokätköihin?

Rikkaat eivät kiukuttele isoista veroprosenteistaan... miksihän?
KIKY ja EKP paisuttavat keveän verotuksen pääomatuloja.

On kaksi syytä: 1) kotimainen syy on kiky- eli kilpailukykysopimus epäsuorine tulo- ja varallisuusvaikutuksineen ja 2) kansainvälinen syy on rahapolitiikka niin ikään epäsuorine tulo- ja varallisuusvaikutuksineen.

Kysymys: Suosiiko Suomen nykyhallitus/tulopolitiikka epätasa-arvoistavaa tulo- ja varallisuuspolitiikkaa? Eli rikkaat vain rikastuvat ja köyhät köyhtyvät? Onko näin? Ketä syrjitään pahiten? Onko Suomella ns.jakovaraa tuloihin?

http://www.is.fi/taloussanomat/art-2000005350069.html

KUINKA käy kansalaisten ostovoiman ja tuloerojen nykypolitiikalla?

http://www.is.fi/taloussanomat/art-2000005350573.html

Vasemmistoliitto (VL) moittii hallitusta tuloerojen kasvattamisesta - onko ns.jakovara vain tulopoliittinen mantra? Entä oikeuttaako lyhytnäköinen kvartaalitalous ulosmittauksiin ja johdon mielettömiin palkkoihin yritysmaailmassa? Miksei investoida? Voiko joku ihminen olla monikymmen- tai jopa yli satakertaisesti parempi kuin joku toinen ihminen työpanokseltaan?
Tämäkö on sitä mainostettua "solidaarisuuspolitiikkaa" pahimmillaan?

http://www.talouselama.fi/uutiset/vasemmistoliiton...

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

LISÄÄ OTSIKOITA TALOUDESTA KESKUSTELUUN:

http://www.hs.fi/talous

VAROITUS: Asumismenot yltymässä "kohtuuttomiksi" Suomessa. Eläkeläisten asumismenot nousevat keskimäärin eniten, mutta eläkkeen korotukset vähiten.

Liitot varoittavat, että asumismenojen kasvu kutistaa suomalaisten ostovoimaa ja hyvinvointia sekä heikentää työvoiman liikkuvuutta ja myös työllistämistä.

https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/227643-varoitus-a...

MUTTA hallitus on kiinnostunut vain kiinteistöveroista eikä asumiskustannuksista. Miksihän? Entä vuokrasunnot ja SAK/VVO - kytkyt?

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset