karikilpio

Mitkä hallituksen teoreettiset jatkomahdollisuudet?

Hallitus- ja oppositioryhmien kokoonpanon vaihdellessa PS-paluumuuttajista suuntaan jos toiseen, herää kysymys, mitkä ovat  Sipilän hallituksen teoreettiset jatkomahdollisuudet selviytyä hallituskautensa loppuun asti ilman eduskuntavaaleja ja saada maaliin hallitusohjelmansa päätavoitteet?

 1)  Riittääkö hallitusryhmän  nykyinen epävarma tilanne  suhteessa oppositioon?
 2)  Otetaanko pelastusrenkaaksi vielä  joko RKP tai KD ? Kumpi parempi?
 3)  Vai otetaanko vielä molemmatkin varmistuksen varmistukseksi?  Teorisoikaa!
 4)  Missä tapauksessa Sipilän hallitus kaatuu varmasti? - Vertaa PL 64§ ja 61§.

   PS:  5)  Kenestä hallituksen vaihtuessa  pääministeri?

Suomen eduskunta - Wikipedia:

https://fi.wikipedia.org/wiki/Eduskunta

https://yle.fi/uutiset/3-9686496

Mitkä lie oikeat luvut suhteessa hallitusryhmät  vastaan oppositioryhmät : 105 -94 vaiko 104-93? Eduskunnan puhemiestä ei lueta kumpaankaan. Hän ei äänestä  eikä osallistu keskusteluun. Istuntopaikkoja on 199.  - Entä sitoutumattomat? Ja ryhmäkurikin?

ELI MITKÄ OVAT  Sipilän hallituksen teoreettiset jatkomahdollisuuden kaiken kaikkiaan? (SKAALA: Erittäin hyvät,  hyvät, kohtalaiset, en osaa sanoa,  huonot, erittäin huonot.  MYÖS prosentit käy).

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (16 kommenttia)

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

Kaatuuko Sipilän hallitus persukapinan melskeisiin vai ei? Arvioikaa?

http://karikilpio.puheenvuoro.uusisuomi.fi/238431-...

http://hemmokoskiniemi.puheenvuoro.uusisuomi.fi/23...

Kasvaako kokoomus korkoa Sipilän hallituksessa seuraavia eduskuntavaaleja silmällä pitäen, kun keskustan kannatus supistuu Sipilän parjauskampanjan aikana?

Käyttäjän marttiissakainen kuva
Martti Issakainen

Kaatumistodennäköisyys reippaasti yli 50 %. En ostaisi tältä hallitukselta edes käydettyä hevosta. Puhumattakaan käytetystä autosta. Vähän käytettyjä ministereitäkin lienee pian tarjolla.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

#9. Jääkö tästä kesäteatterista paha maku Suomen poliittiseen historiaan, kysyvät jotkut yhteistyökyvyttämät poliittiset ikiliikkujat ja pelurit peittääkseen omia ilmaveiviään ja kupin/nutunkääntämisiään?

Toisaalta jotkut ovat vahvasti sitä mieltä, että PS-kapina pukkaa epäluottamuslausetta ja että ennenaikaiset eduskuntavaalit ovat oven takana. Taka-ajatuksena ja toiveenaan heillä olisi päästä vihdoinkin itsekin taas eduskunnan parrasvaloihin pois pitkäaikaisesta, poliittisesta paitsiostaan.
Tietoa heillä on, mutta onko kannatusta, luottamusta ja yhteistyökykyä.

Monenlaista besservisseriä, paluumuuttajaa, tuuliviiriä, machiavellistiä ja kiljujaa löytyy demokratiasta ja poliittisesta selitystoimisto/förklarning Käckenistä. Jokainen puhuu omaan pussiinsa ja käy mielellään kansan kukkarolla.

POLITIIKASSA on monenlaista "lettutieteen vihtoria" ja helppo-heikkiä.

Sellaista se politiikan viehtymys on kansan kustannuksella. Se voittaa muut himot ja tarpeet joillakin. Kuka tykkää mistäkin...tai ei joistakin - tässä eurottuneen valtakunnan valintatalossa.

Eläkeehä ihmisiksi!

MUTTA älkäähän polttako nahkaanne tai päreitänne juhannusjuhlissa. Toivottavasti moni ei huku sepalus auki kiikaroidessaan maistissaan veneessään tai puatissaan.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

#9.Joitakin puolueita ja ihmisiä kyrsii niin vietävästi, kun hallitus ei kaatunutkaan persukapinan vuoksi. He/ne olisivat niin mielellään tulleet hallitusvastuuseen uusien vaalien kautta ja saattaneet Suomen talouden taas sekaannuksen ja epävarmuuden tilaan. Viis Suomen talouskehityksestä, kunhan me vaan saataisiin tehdä "oikeaoppista" politiikkaa. Niinkö?

Tältä tämä nykykeskustelu vaikuttaa sitoutumattomista maallikoista. "Happamia", sanoi kettu pihlajanmarjoista!

Olisiko ollut Suomen etu, jos hallitus olisikin kaatunut talouden kohentumisvaiheessa? Kuka todellakaan uskoo opposition kykyihin? Missä eväät ja näytöt ja meriitit? Mitkä ovat ne ns.realiteetit?

Parjaamisesta huolimatta hallitus näytää tehneen jotain oikeinkin. Ja juuri se kyrsii panettelijoita, kun vaalitoiveet näyttävät romuttuneen hyvistä kapuloiden rattaisiin heittelyistä huolimattakin. Se on sitä demokratiaa: toiset rakentaa ja toiset repii minkä kerskiäävät kuin hölmölässä. Osa soutaa ja osa huopaa eikä matkanteko edisty. Niin maa makaa kuin petaa! Yksi asia monta mieltä. Kiihkoilemalla ei asiat hoidu. Kenellä paras tai huonoin profeetta tai messias? Mikä paras tai huonoin puolue, lahko tai kuppikunta?

Tällaista tämä "yhteisvastuullisuus", etuvertailu ja talkoohenki maan asioiden hoidossa on! Ikävä Kyllä Sivistymätöntä Politikointia!

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö Vastaus kommenttiin #14

EI ihme, että jotkut jo vaativat vakavissaan huumeiden ja alkoholin eli kaikkien päihteiden täyttä vapauttamista, jotta kestäisivät paremmin tätä poliittista menoa, sinfoniaa ja teatteria. Ahneisto vastaan köyhälistö.

On aikoihin eletty! Onko Suomella enää malttia vaurastua, kun ei kestetä hyvinvointia enää millään verrattuna kehitysmaihin. Onko meillä liian hyvät oltavat? Kenellä on, kenellä ei? Siitä kertovat työttömyydet, sairaudet, avioerot, leipäjonot ja jäteruokaongelmat! Tasan ei käy onnen lahjat, osa elää pahoinvointivaltiossa.

Mutta onko Suomen tarvis olla Euroopan sosiaalitoimisto? Kun kotimaassakin on yhä paljon korjaamisen varaa. Kysyn vaan. Miettikää tykönänne!

Pekka Iiskonmaki

''Mitkä hallituksen teoreettiset jatkomahdollisuudet?''

Eväät on syöty ja rahat juotu. Nyt alkaa niukkuuden aika ja katuminen.

Sitten onkin laulut laulettu ja pillit pannaan pussiin. Pussi kepinnokkaan ja poistutaan takavasemmalle.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

#2. Kaikista poliittisista melskeistä huolimatta - Hywää Juhannusta ja Jussia!
Kyllä se päivä paistaa joskus risukasaankin! Ellei taas sada!

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

#2. Paavo Väyrynenkin näyttää markkinoivan omaa puoluetarjoustaan:

http://paavovayrynen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/2391...

Onko PV:llä pelkona joutumisesta poliittiseen marginaaliin omine erikoisine "puolueineen", kun tarjonta lisääntyi PS-kapinassa?

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

Itse en usko näillä syömisillä vielä hallituksen kaatumiseen. Sillä on monta kikkakolmosta vielä takataskussaan.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

Tarkoitatko ns. tehokasta katumusta? Miten se tehdään? Kuka oppimestariksi?

Kenestä tai mistä puolueesta seuraava pääministeri? JOS ...ajaudutaan vaaleihin?

Marko Parkkola

Minähän yksi päivä kyselin tuon katumuksen perään tai oikeastaan sen perään kuinka ihminen voi eheytyä rasismista. Sain ihan hyviä vastauksia, mutta tyrmistyin täysin (no en tyrmistynyt, odotettuahan tämä oli), kun pääministeri kertoi koko kansalle eduskunnan täysistunnossa, että Jussi Halla-aholle tällaista katumusta ja armoa ei suoda. En tiedä miten lestadiolaisilla tuo asia menee, mutta kristityillähän on sanonta ensimmäisen kiven heittämisestä ja vissiin joitain muitakin asiaan liittyviä.

Ei sillä, että minun puolesta Halla-ahon tarvitsisi mitään katua. Kunhan vain ihmettelen, ettei herran/pääministerin armo kaikkia kosketa.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

Kukas se muuten olikaan ensimmäinen , joka vaati sitä "tehokasta katumusta" tietyiltä henkilöiltä? Olikohan se Sauli? Toisaalta politiikassa näyttää olevaan niin, että turhista "rumista sanoista" sakotetaan, eikä haluta leikkiä ja pelata enää hänen kanssaan. Ollaan näköjään pitkävihaisia. Rasistiset kannanotot menevätkin jo kyllä ihmisoikeuspykäliin, eikä kukaan halua leimautua sellaisen ystäväksi. Politiikka on raadollista, itsekästä laskelmointipeliä. Kuten PS-kapinakin jo kouriintuntuvasti osoitti perunkirjoituksineen ja puolueen hajoamisineen. Such is life!

Melkoista kesäteatteria ja palstatilaa mediassa.

Marko Parkkola Vastaus kommenttiin #5

Tokihan politiikka on teatteria ja rasismi blaablaablaa...

On vain muistettava mitä siitä seuraa, jos yksi ihmisryhmä syrjäytetään poliittiseen paitsioon. Nykydiskurssissa siitä voi seurata jopa terrorismia.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö Vastaus kommenttiin #8

#8. Poliitikot ovat herkkähipiäisiä vaikka ei uskoisi; he eivät tahdo leimautua mihinkään, josta on heille haittaa valtapeleissään. Rasistiset ihmiset ja puheet/kirjoitukset on nyt leimattu ei-hovikelpoisiksi EU:ssa ja ihmisoikeuksissa. Vaikka myös EU ja EMU sortaa ja lypsää jäsenmaitaan sen kuin kerkiää. Suomellakin on kokemusta jo historiastaan olla orjakansana; ensin Ruotsin kruunun alla ja sitten Venäjä- Neuvistoliittoa suomettuneena pokkuroiden. Sama lipominen ja nöyristely jatkuu nyt brysselöityneenä ja eurottuneenakin. Milloinkahan Suomi aikuistuu ja itsenäistyy? Mutta niistä ei saisi puhua, muuten EU:n seteliselkärankaiset finanssiauervaarat suuttuvat ja alkavat mököttää tai näyttää pitkää nenää. Se olisi etiketin vastaista.

Jokainen sukupolvi tekee aina omat ajalliset, ahneet virheensä heikkouksissaan ja intohimoissaan. Etenkin jos tietyt aatteet ja filosofiat opettavat , että ihminen on vain eläin. Siksi vahvin eläin saa hyötyä muista ja voittaa aina heikommat elämäntilakamppailuissaan. Onko se hyväksyttävää ajattelua vai ei? Onko se rasismia, syrjintää ja sortoa vai ei, ja ruokkiiko se terrorismia sitä vastaan vai ei? Tai kehittääkö se yhteenkuuluvuutta ja altruismia sekä lähimmäisen rakkautta. Eli onko globaalisti arvot kohdallaan vai ei? Kysyn vaan. Miten saataisiin nämä pikku-hitlerit aisoihin ja tuomiolle? Siitä on kysymys. Heidän syytään on nämä pakolaistulvat, kriisit ja muut ongelmat.

Terrorismi on äärimmäisen rikollinen ja väärä tapa muuttaa maailmaa. Mutta kun tämä maailma on nyt tällainen helvetti monelle. Puheet eivät näytä auttavan, ja jotkut ryhmät ryhtyvät epätoivoisiin tekoihin joidenkin vihanlietsojien manipuloimina ja yllyttämällä tätä epäoikeudenmukaisuutta, sortoa ja rasismia vastaan.

Sanoppa mikä olisi oikea lääke terrorismiin? Ettei sitä esiintyisi? Suurvallat vähät piittaavat inhimillisistä kärsimyksistä omia intressejään toteuttaessaan.
Ja muut valtiot joutuvat kärsimään niiden sotaisista ,nykyaseiden testaustoimista. Myös aatteellis-uskonnolliset periaatteet voivat kieroontua ja vähemmistöt ovat pelinappuloina ja alistetuissa asemissa niiden kynsissä ja joukkoteurastuksissa kuten historia ja nykyaikakin todistaa.

Pitäisikö Suomen olla kaiken kukkuraksi vielä globaalinen tai Euroopan sosiaalitoimisto vai ei? Mikä on Suomen sietokyky? Kysyn vaan.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö Vastaus kommenttiin #8

#8. Kysyit äsken, mikä auttaisi rasismiin ja terrorismiin? Olisikohan aivopesustakaan mitään apua moiseen vaivaan? Piinttyneitä asenteita kun on niin vaikea muttaa. Ehkä pään siirto auttaisi, mutta siihen ei ole vielä kyetty kirurgiassa... Sydämen siirto tosin jo onnistuu. Ehkä keksitään joskus jokin kemikaali, jolla aivot voidaan virittää halutunlaisiksi tietoisuudeltaan, tarpeiltaan, tunteiltaan ja asenteiltaan.

Tällöin ihmisten kemiat kohtaisivat hyvin toisensa. Tasa-arvoiset ihmiset olisi kloonattu yhdenmukaisiksi, jottei tulisi ristiriitoja kenenkään kanssa. Mutta olisiko se hyvinvoinnin, onnen ja autuuden maailma?

Miten saataisin kaikille kansoille ja ihmisille hyvät oltavat? Onko tämä väestön jatkuva lisääntyminen pääsyy ristiriitoihin? Pitäisikö ryhtyä globaalissti väestön rajoitukseen? Kohta meitä on 10 miljardia kilpailemassa elintilasta maailmassa. Joukosssa ahneus ja tyhmyys tiivistyy samoin ristiriidatkin.

Puolueitakin taitaa olla jo Suomessa liikaa. Kilpaillaan kuka saa suurimman palan valtion kakusta. Oma etu ensimmäisenä aina. Ja kansa kärsii ja maksaa viulut.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö Vastaus kommenttiin #5

Sivuasiat nousevat pääasioiksi ja pääsiat jäävät sivuasioiksi Suomen politiikassa - "ikävä kyllä, peijooni", sanoisi Nobel- Mara.

On ollut tiettyjä puolueita, jotka käyttävät syrjintä- ja rasismikorttia hyväkseen ääniä kalastaessaan ja lahjoessaan tiettyjä väestönosia sosiaalisilla eduillaan, jos äänestätte meitä...jo 1970-luvulta alkaen. Sama malli näyttää olevan nytkin poliittisessa markkinoinnissa käytössä etnisten ym. vähemmistöjen ja pakolaisten jne suhteen.

Jättääkö nähty likapyykinpesu perussuomalaisilla syvän arven suomalaiseen demokratiaan ja oikeusjärjesstelmään jää nähtäväksi? Joka tapauksessa uudet, yllättävätkin tuulet puhaltavat arvaamattomassa, dynaamisessa ja hektisessä Suomen politiikassa. Elämme epävarmuuden ja epämiellyttävyyden tilassa.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset