karikilpio

PS ajoi itsensä poliittiseen paitsioon ja sivuraiteelle ja hajosi kahtia

SEURAUKSENA  SE,  ETTÄ 20  erosi EK-ryhmästä - mukana Soini, ministerit , puhemies jne. Tukevat hallitusta.  ALLA YLEN  LINKKI.  (PS) -alla.  - Radikaalisuus erottavana päätekijänä hallitus-/hovikelpoisuuteenkin - Nöyrempi maltillisuus voitti kiihkoilijat. Suosiokin näyttää jakautuvan kahtia HS-gallupin mukaan. Riekkujia toki riittää - Happamia, sanoi kettu pihlajanmarjoista!

DEMOKRATIA on nyt puhunut ja toiminut,  mutta miten?

NYT on sitten meriselitysten kirjavan kukertava vuoro... Kannattiko laskelmointi halla-aholaisia?

Tapahtuiko se  tarkoituksella  vaiko hallituksen ja Soinin vastaisessa tunnetilassa halla-aholaisten enemmistön voimin?  Joka tapauksessa muutamassa tunnissa  oli tärvätty se jytkymäinen poliittinen perintö, jonka  ulkoministeri Soini oli  parinkymmenen vuoden aikana sitkeydellään  puolueelleen  hankkinut. Porukka repesi miltei kahtia.  Oppositio odottaa puoluetta. Soinislaiset kärsivät arvovaltatappion : hajoaako perussuomalaiset halla-aholaisiin ja soinislaisiin ryhmiin?

Arvot ja  linjat eivät kohdanneet tosiaan  hallitusneuvotteluissa.

Millainen tulevaisuus odottaa tätä uutta perussuomalaista kansanliikettä?  - Työväenliikettä ilman sosialismia?  Mitkä ovat sen uudet tuulet?  Monia arveluja esitetään:


  1) Halla-ahon sanotaan tehneen yhden pahan poliittisen virheen - hallitusovi on nyt raollaan  RKP:lle ja kristillisdemokraateille:

https://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/kommentti-halla-aho-teki-yh...


   2) Saa nähdä, kuinka soinislaisten ja halla-aholaisten välit kehittyvät oppositiossa tai jo sitä ennen,  ja siirrytäänkö eduskunnassa kahteen eri ryhmään tai loikataanko muihin puolueisiinkin?


   3) Mitkä ovat  pääministeri Sipilän vaihtoehdot hallitusta muodostettaessa?

https://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/hallituskriisi-myllertaa-ta...


   4)  ”Sitä saa mitä tilaa”  -   PS heräsi krapula-aamuun  -  Mitäs sitä tulikaan äänestettyä? - Tehtyä ei saa enää tekemättömäksi. - Hallituspaikka taisi mennä  muutamassa  tunnissa.  Oppositiopaikka  häämöttää  mörkönä  ja vaivalla hankitut ministeripaikat menivät nekin sen sileän tien.  Paha nöyryytys  rehdille Soinille hänen ansiokkaasta elämäntyöstään:  se tärvättiin  ajattelemattomasti:

https://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/kommentti-perussuomalaiset-...


   5) Odottaako  perussuomalaisia  seuraavissa eduskuntavaaleissa uusi jytky vai mätky?

 

PS: YLE: PERUSSUOMALAISTEN EK-RYHMÄ HAJOSI -  Soini ja ministerit sekä puhemies  jne lähtijöiden joukossa.  Yhteensä 20 lähtijää. Tukevat hallitusta.  Perustivat uuden EK-ryhmän, jonka nimi on Uusi Vaihtoehto:

https://yle.fi/uutiset/3-9666763

 

PS2. Sipilä ei jätä hallituksen eronpyyntöä em. syistä  presidentti Sauli Niinistölle:

https://yle.fi/uutiset/3-9667104   - Sipilä-Orpon hallitus näytti kaapin paikan  persuille.

VERTAA  "JÄLKIVIISAAT"  KOMMENTIT 28, 29, 30 ja 32 alla.

 

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (34 kommenttia)

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

Onko iso tappio Suomen politiikalle, että perussuomalaiset joutuvat todennäköisesti pois hallituksesta ja mahdollisesti jatkuvaan oppositioon?

Halla-aholaisilta näytti puuttuvan poliittista viisautta: Itse Halla-ahokin on erittäin analyyttinen ja akateemisesti sivistynyt mies, mutta sydämen viisautta ei voi koskaan saavuttaa ilman lähimmäisen rakkautta, inhimillisyyttä ja empatiaa. Lukeneisuus ja akateeminen sivistyneisyys ja viisaus ovat monasti eri sarjoissa painivia käsitteitä. Ei tarvitse olla pitkälle koulutettu ollakseen todellakin sivistynyt ihminen myös inhimillisessä, eettisessä ja humaanissa mielessä. Ollakseen esimerkillisen hyvä ihmisenä, jota kaikki kunnioittavat ja ihailevat.

SE fiksuus Halla-aholta näytti puuttuvan. Se oli hänen syntinsä: rakasta lähimmäistäsi kuten itseäsi rakkauden kultaisen käskyn mukaisesti ketään syrjimättä. SE inhimillinen viisaus häneltä puuttui.

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen

Käy kuin Ikarokselle, on minun arvioini.

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

#2. Oletko sitä mieltä, että menee pitkään jos koskaan, että nykymallinen PS enää nousi hallitusvastuuseen? Mitä pitää muuttua, jotta?

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen

Menee todella pitkään. Muutos edellyttää paluuta "Soinin aikaan", vaikkakin uudella miehityksellä.

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö Vastaus kommenttiin #18

#18. Liika radikaalisuus on pahasta! "Soinin aika" oli hovikelpoista,mutta Halla-aho sai äkkipikaiset pakit ja rukkaset.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

Oliko tämä sitä "hajoita ja hallitse" - politiikkaa kuin suoraan historian oppikirjasta? Toteutuuko tässä poliittisessa pelissä ja dramaattisessa näytelmässä maan etu vaiko vain Kokoomuksen ja Keskustan etu? Mitä mieltä olette? Näinkö aito demokratia, yhteisvastuullisuus ja kestävä kehitys toimii?

ONKO PS:n hajottaminen käynnissä - muttei kännissä?

http://jarmonahkamaki.puheenvuoro.uusisuomi.fi/238...

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

Yhtenäistääkö ja parantaako perussuomalaisten siirtyminen oppositioon kokoomuksen ja keskustan hallitusohjelman keskeisten tavoitteiden toteuttamista ja toteutumista ns.maaliin asti?

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

Mitä mieltä olette presidentti Sauli Niinistön ja Paavo Väyrysen kannanotoista perussuomalaisista ja tulevan hallituksen suhteen?

http://paavovayrynen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/2384...

- Halusiko Niinistö vaikuttaa oudoilla,paavimaisilla kannanotoillaan henkilövalintoihin?:

http://petterihiienkoski.puheenvuoro.uusisuomi.fi/...

https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/223072-sauli-niin...

- Pyrkiikö Väyrynen ulkoministeriksi? Vai olisiko Vanhasella keskustan presidenttiehdokkaana etulyöntiasema häneen nähden?

ENTÄS naispuolisilla älyköillä RKP:n Anna-Maja Henrikssonilla tai KD:n Sari Essayahilla ulkoministeriksi? Demokratian nimissäkin!

VAI annetaanko ulkoministerin hommaa menestyksellisesti hoitaneen ja "oikeaoppisen" Timo Soinin jatkaa tehtäväänsä hallituskauden loppuun asti?

Käyttäjän ilkka07kiviniemi kuva
Ilkka Kiviniemi

Nyt puhutaan jopa liian paljon tästä kaikesta, eikä se ole välttämättä hyvä. Ei se puhumalla paremmaksi muutu. Överiksi meni kertaheitosta, syyt ovat kuitenkin aika hyvin tiedossa. Halla-ahon tapaan ja kykyyn ei luoteta kahdessa muussa hallituspuolueessa. Terho olisi taannut rauhan seuraaviin vaaleihin saakka. Demokratia Perussuomalaisten kohdalla on vaikeasti toteutettavissa. Hallitsihan Soini puoluetta yksin 20-vuotta.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

#.8. Oliko mielestäsi Soini liian diktaattorimainen PS:n keulakuvana? Entä olisiko tohtorismies Halla-ahosta tullut liian älykäs vastustaja Kokoomukselle ja Keskustalle, jos hän muutoin olisi ollut hovikelpoinen asenteiltaan?

Terho olisi tietenkin ollut helpompi pala molemille nieltäväksi, uskoisin niin.

Poliittinen viisaus edellyttää jo valtiomiestasoista henkilöä, ja ne ovat harvassa.

Käyttäjän ilkka07kiviniemi kuva
Ilkka Kiviniemi Vastaus kommenttiin #9

Soini hallitsi karismallaan, mutta ei kouluttanut ajoissa seuraajaansa. Sampo Terho tuli julkisuuteen liian myöhään. Perussuomalainen puolue on nyt turhan "ohut" ja arvaamaton. Sampo Terho olisi kantanut puoluetta Halla-ahoa paremmin, uskon niin. Liikehdintä itse puolueen sisällä on vielä arvoitus, täytyy odottaa ja katsoa. Hallitusta odottaa myös "ohut" enemmistö, jos RKP ja Kristilliset lähtevät mukaan. Molemmat mahdollisuudet ovat huonoja, mutta tämä jälkimmäinen (RKP+Krist.) parempi. Nämä kaksi muuta puoluetta ovat kuitenkin sisäisesti ehyempiä kuin tämän päivän Perussuomalaiset. Halla-ahon valinta johtoon kertoo, että vähän voi jo pelätä tulevia arvoja. Halla-aho ei ole kirjoituksissaan taktillisesti häikäissyt, mutta sitten Bryssel vei ns. "maan alle". Nyt hän olisi hallituksessa pyrkinyt taktikoimaan Laura Huhtasaaren avulla. Siinä olisivat voineet olla "puhelinlangat kuumina", eikä laulu aina mallikelpoista. Suomen asiat on hoidettava kasvoista kasvoihin, ei todellakaan noin.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö Vastaus kommenttiin #14

#14. Miksi Halla-aho runnottiin marginaaliin? Astui liian isokenkäisen liikavarpaille!

http://jounisnellman.puheenvuoro.uusisuomi.fi/2383...

Oliko Halla-aholla huono poliittinen pärstäkerroin? Oliko hän liian etevä ja ylipätevä vai missä mättää?

Kauko-ohjauskaan ei sovi dynaamisen ajan hektiseen puoluepolitikointiin. Se tehtiin selväksi Halla-aholle.Ihminen ei voi olla kahdessa paikassa yhtä aikaa; on keskityttävä yhteen asiaan ja paikkaan kerrallaan. Komiteatyönä tehdystä "poliittisesta hevosesta" tulee helposti kirahvi tai kameli. Tai jopa susihukkanenkin. Delegointi voi myös kostautua; muut johtavat ja valta väistyy.

Käyttäjän ilkka07kiviniemi kuva
Ilkka Kiviniemi Vastaus kommenttiin #17

Lainaamasi blogi on hyvä, mutta katsoin sitä vasta nyt ja nopeasti. Sen käsityksen sain, että Halla-aholla meni omassa voitonhuumassaan ns. yli sallitun. Hän ei ole presidenttimme veroinen millään osa-alueella, paitsi Perussuomalaisena. Se ei mandaattina vielä anna lupaa mihin vain, kun sitä lupaa ei ole presidentilläkään. Halla-aho ei todellisuudessa ole pätevä poliitikko. Sampo Terho sitä vastoin on, tai ainakin oli kehittymässä sellaiseksi. Suomea ja populismia vaivaa se tosiasia, että ei osata ymmärtää mitä politiikka vaatii suorittajaltaan. Ei se ole ainoastaan oppositiosta räksyttämistä, maahanmuuttovastaisuutta ja kaiken torppaamista pienen maan "hyväksi". Jokainen tekee virheitä, mutta kun pelkää, ei ihminen lopulta itse halua tehdä mitään rakentavaa. Halla-ahon tapa ja tyyli rakentaa ovat edelleen täydellinen kysymysmerkki, vaikka Brysselissä työnsä hoitaakin. Voi vain arvailla, mutta olisiko Perussuomalaisten todellinen puheenjohtaja ollutkin Laura Huhtasaari. Halla-ahon tilanne on toki vaikea, sillä uskottavuus ei ole syntymästä saakka ihmisen mukana. Se on ansaittava omalla työllä.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö Vastaus kommenttiin #19

#19. Hyvin pohdittu. "Uskottavuus on ansaittava omalla työllä." Populismiakin on monenlaista: politiikka kun on pohjimmiltaan kaupankäyntiä ja ääntenkalastelua joka tasolla ja puolueessa. Markkinointikysymys kenen näytöt, edut ja syötit ovat parhaimmat, "jotta kala käy hyvin pyydykseen."

Kehen eniten luotetaan ja kenelle valta halutaan antaa.

Käyttäjän ilkka07kiviniemi kuva
Ilkka Kiviniemi Vastaus kommenttiin #20

Saksalaisetkin ovat valppaina, he ovat noteeranneet mitä Suomessa poliittisesti tapahtuu. Eipä tässä sitten enää muuta kuin odottaa mitä tämä päivä tuo mukanaan. Niillä joilla on valtaa, he päättävät kuka missäkin istuu. Siinä se yksi virhe Perussuomalailta, muuttaa kaikki liian nopeasti ja näkyvästi. Saksalaiset epäilevät lehden artikkelissa, että Perussuomalaiset tekivät tämän jopa tahallaan. http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/20170613220020400...

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö Vastaus kommenttiin #23

#23. Toivotaan, että soinislaiset jatkavat hallituksessa tai ainakin itse Soini. Se jakaisi perussuomalaistenkin rivejä sopivasti tulevissa luottamusäänestyksissä. Ryhmäkurikin höltyisi sopivasti omantunnon suuntaan. Tai sitten sinislaiset perustavatkin oman ryhmänä. Soini saattaisi perustaakin oman eduskuntaryhmänsä kiukustuneena halla-aholaisten tempauksesta ja perintönsä tärväämisestä. Taikka sitten ajattelee helpottuneena: "Tehkööt makkaran mieleisikseen!" Nautitaan eläkepäivistä ilman huolten päivää.

Entä jos Soini ja Väyrynen yhdistävät voimansa? Siitä se vasta media/somesirkus alkaisi, kun nämä kaksi politiikan kehäkettua, peluria, kohtalotoveria ja marttyyria näyttäisivät muille, kuinka politikoidaan:

http://paavovayrynen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/2384...

Käyttäjän ilkka07kiviniemi kuva
Ilkka Kiviniemi Vastaus kommenttiin #24

Toiveesi taitaa toteutua, ainakin viimeisten uutisten mukaan, sillä Perussuomalaisissa tapahtuu nyt paljon. Vastaan myöhään, sillä valvoin koko yön, vaikka se ei johtunut kyseisen puolueen tilanteesta. Internet vain imaisee joskus mukaansa, kuin myös politiikan seuraaminen. Edelleen on odotettava mitä sanoo Soini, tuo vahva ja Väyrynen, tuo heikompi. http://www.iltalehti.fi/politiikka/201706132200205...

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö Vastaus kommenttiin #14

"14.Suomi ei tarvitse Iso-Veli tyylistä taustajohtamista. "Suomen asiat on hoidettava kasvoista kasvoihin" - rehellisesti silmiin katsoen. Luottamuspula ei ole hyväksi. Toisaalta EU/EMU toimivat ja käskyttävät jäsenmaitaan kuin politbyroo ja Iso-Veli. Demokratiavajeisesti ja isoin valuvirhein ja siksi kriisiytyneenä jättibyrokratioineen ja kabinetteineen veroparatiiseja ja finanssiauervaroja/banstereita tukien. Komission kokoonpanokaan ei herätä luottamusta.

Käyttäjän heke kuva
Heikki Paananen

Tässä on PS:lle täydellinen ajoitus mennä oppositioon.

Seuraavaksi pitää vain varmistaa, ettei uusia vaaleja tule, vaan KD ja RKP menevät hallitukseen sotkemaan Keskustan strategiat. PS voi oppositiossa odottaa, kun Suomen asiat menee niin pahasti persiilleen, että äänivyöry on kahden vuoden päästä varma asia.

Vasemmistopuolueille PS on pahin mahdollinen oppositiokaveri. On mielenkiintoista seurata, kuinka SDP aikoo pysäyttää ammattiyhdistysliikkeiden alasajon, pysäytykseen kun tarvitaan välttämättä PS:n apua.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

#6. "Tässä on PS:lle täydellinen ajoitus mennä oppositioon"... Uskot siis että PS menee oikeaan aikaan kasvamaan korkoa oppositiossa: "äänivyöry on kahden vuoden perästä varma asia", jos jos...ja kun, kun...

Et siis usko, että PS olisi vielä nähdyn "tapaturman" vuoksi laskevan auringon puolue? On vain odotettava oikeaa ajankohtaa Uudelle Jytkylle - niinkö? ETTÄ kyllä Suomi tarvitsee vielä kunnon vastavoimaa ja kritiikkiäkin EU/EMU/€uron mielistelyssä ja heikompiosaisten kansalaistenkin puolustamisessa. Sille on aina sosiaalinen tilaus. Niinkö?

Käyttäjän erkkilaitinen kuva
Erkki Laitinen

Persut joutuivat oppositioon, koska eivät olisi suostuneet kekon ajamaan EU:n tiivistämis- ja sotilaspolitiikkaan. Sipilä sanoi sen selvästi.

Sekin kannattaa muistaa, että ruotsidemokraatit ovat toiseksi suurin puolue. Ei maahanmuutto tähän lopu eikä sen tuoma ahdistus. Kun vähän vielä siivoavat pesäänsä, niin heillä on tilaisuus olla todellinen vaihtoehtopuolue. Soini sotki ahneuksissaan koko elämäntyönsä.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

#7. "Kun vähän vielä siivoavat pesäänsä, niin heillä on tilaisuus olla todellinen vaihtoehtopuolue." Mutta onnistuuko nykykokoonpanolla pesän siivoaminen kunnolla? Epäilen!

Miten käy Suomen kohoavan talouden hallituskriisin vuoksi? Miten Mr. Markkinavoimat noteeraavat Suomen pörsseissä ja poliittisissa ilmapuntareissa? Kuinka EU/EMU:n mallioppilaan käy?

Millasta banjoa poliittiset valtapelimannit alkavat nyt soitella ja missä sävellajissa? Lisääntyvätkö riitasoinnut ja poliittiset syrjinnät ja kuppikunnat? Onko se hyväksi Suomelle? Valtapeli turmelee monet!

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

TS/Ekonomisti: Pahin vaihtoehto uudet vaalit, toiseksi pahin liian laaja koalitio:

http://www.is.fi/taloussanomat/art-2000005251313.html

Talouselämän katsaus:

http://www.talouselama.fi

YLE - UUTISET: https://yle.fi/uutiset/3-9665450

Näin hallituksen muodostaminen etenee:

https://yle.fi/uutiset/3-9665477

https://yle.fi/uutiset/3-9665165

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Pitäisi kysyä saiko perussuomalaiset hallituksessa läpi tavoitteitaan, tämä voisi antaa vastauksen miksi Halla-aho sai niin paljon ääniä puheenjohtajaäänestyksessä.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

#15. Se on ehkäpä tärkein katallysaattori nähtyyn näytelmään. "Paljon on hyvän ottajia, vähän sen saajia." "Tasan ei käy onnen lahjat!" Politiikka kun on monasti likaista peliä ja taktikointia. - "Isokenkäisimmät" juonivat ja päättävät!

Katkeruus ja kateus ovat myös hyviä katallysaattoreita monessa suhteessa. Ja revanssitkin. Urheilua myöten.

PLATON: "Demokratian heikkous on riitelevät puolueet" ja nykyään lisäksi poliittista käärmekeittoa hämmentävät omin maustein ay- liike ja korporaatiotkin. Eläppä siinä siivosti, inhimillisesti, ja kristillisesti tai eettisestikin ja oikein asentein! O tempora, o mores!

KUN kaikki ahnehtivat etujaan... eri tasoilla. JA kokonaisuus kärsii tästä maailmanlopun menosta. Hosumalla ja kiireellä ei tule kuin... sutta. Vastuutakin tarvitaan sekä inhimillisyyttäkin ... oikein roppakaupalla.

Poliittiset pelit ovat lopulta tuhoon tuomittuja. Vai onko niin, että rehellisyys ei enää peri maata vaan keinottelijat? Kuten EU/EMU:ssakin.

LOPPUANALYYSI: Sairasta peliä ja taktikointia tämä poliittinen valtakamppailu kaikkine kiemuroineen ja selittelyineen. Tragikoomistakin tosikkomaisuutta, periaatteellisuutta, laskelmointia, kieroutta ja oman edun maksimointiakin.

Psykiatria: Aatteelliset periaatteet sekä uskonnot saattavat kieroontua ja patologisoitua moniin kuppikuntiin ja lahkoihin. Vainoharhaisuus on niille ominaista suhteessa toisiinsa taisteltaessa vallasta, reviireistä ja mammonasta. Nähty PS-näytelmä tosite tästä käytännössä. Ihmiset ovat raadollisia intohimoissaan, heikkouksissaan ja valtapeleissään hyötyä tai kostoa tavoitellessaan. Jopa läheisilleen, ystävilleen ja tovereilleenkin. Aate tai usko pyhittää historilliset keinot. Opportunistisesti ja machiavellistisesti - harvemmin altruistisesti ja humanistisesti sekä empaattisesti. Ihminen on heikkouksiensa ja tarpeittensa vanki.

Homo homini lupus!

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

Perustaako Timo Soini oman eduiskuntaryhmän pysyäkseen ulkoministerinä? Saadaanko Suomeen ja milloin uusi hallitus? YLE seuraa tilannetta hetki hetkeltä:

https://yle.fi/uutiset/3-9665938

VASTAUS TÄSSÄ. UUSI JYTKY! Perussuomalaisten EK-ryhmä hajosi -20 lähtijää, joukossa Soini, ministerit, EK:n puhemies ym... Tukevat hallitusta! ... Määrä noussut nyt jo 22:een Ja EK_ryhmän puheenjohtaja Toimi Kankaanniemikin on eronnut eduskuntaryhmän puheenjojhtajuudesta ja miettii muutakin.

RADIKALISMI jakoi puolueet kahtia. Samoin hallituskelpoisuudenkin. Halla-aholaiset eivät olleet hallituskelpoisia liian radikaaleina koostumukseltaan.
Soinislaiset eli Uusi vaihtoehto ministerineen jatkaa edelleen hallituksessa.

https://yle.fi/uutiset/3-9666763

https://yle.fi/uutiset/3-9666816 (NIMET)

https://yle.fi/uutiset/3-9667300 (Kankaanniemi?)

MITENKÄS SUUT/SOMET/MEDIAT NYT PANNAAN! Rohkeaa ja kunnioitettavaa toimintaa!

PM. SIPILÄ ei jätä em. syistä hallituksen eronpyyntöä presidentti Niinistölle, vaan sanoo,että "hallituskriisi on ohi, ja että hallitusyhteistyö jatkuu Uusi Vaihtoehto-ryhmän kanssa. Ja nykyiset ministerit jatkavat entisissä tehtävissään: (Hyvin junailtu juttu - hatunnoston arvoinen suoritus Soinin porukalta.)

https://yle.fi/uutiset/3-9667104

https://yle.fi/uutiset/3-9667265

POLITIIKKA on todella dynaamista ja hektistä kuten pääministeri sanoi aiemmin TV:ssa. Toivotaan, ettei sitä muutenkaan johdeta Brysselistä.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

Sipilän hallitus jatkaa nykyisellään - mutta Sampo Terho on nyt johtotriossa. Hallituskriisi vielä kerran:

https://yle.fi/uutiset/3-9667952

https://yle.fi/uutiset/3-9667769

Historia kertonee PS-näytelmän juonteet ja vivahteet tuonnempana.

TÄSSÄ PARI tuoretta versiota ja selitysmallia nähdystä teatterista ja salaliitosta:

http://www.ts.fi/uutiset/kotimaa/3534944/Hallituks...

http://veikkohuuska.puheenvuoro.uusisuomi.fi/23856...

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

SUMMA SUMMARUM eli "Persukapina hetkautti vain hetken Sipilän hallitusta":

http://timouotila.puheenvuoro.uusisuomi.fi/238630-...

Kaikki hyvin valtakunnassa taas! Sen pituinen se satu ,show, teatteri tai strategiapeli... tältä erää!
_____________________________________________________________________
POST SCIPTUM: Sipilän - Orpon hallitus on nyt sitten ottopoikahallitus:

http://paavovayrynen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/2386...
______________________________________________________________________

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

YLE/VIDEO: Hallituskriisin käänteet etukäteen uutisoinut toimittaja: " Pääministeri antaa väärää kuvaa, että tämä olisi ollut improvisoitu asia":

https://yle.fi/uutiset/3-9672098 (HISTORIAAN JÄÄVÄÄ POLIITTISTA KESÄTEATTERIA TUUTIN TÄYDELTÄ! - KUKA/KETKÄ MAKSAVAT LIPUT?)

JA JÄLKIPELI JATKUU JATKUMISTAAN KOOTTUINA SELITYKSINÄ/SELVITYKSINÄ ERI NÄKÖVINKKELEISTÄ - TIETENKIN!

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

NYT Timo SOINI AVAUTUU US:SSA: "Timo Soini syyttää suoraan Suomen Sisua: "Menettely oli niin härski ja hävytön, ettei tulkinnoille jää mitään sijaa":

https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/223337-nyt-avautu...

Historia ja syvät kurkut paljastavat kenellä oli "puhtaat jauhot pussissa ja kenellä ei". Joka tapauksessa hallitus voitti tämän ottelun 6-0.

Kuten havaitaan politiikan teko on tunnepitoista ja taktista ja jälkipeli voittaa senkin eri meriselityksineen ja sisäpiiritietoineen, joita ei heti paljasteta. Varasuunnitelmia pitää aina olla taktisesti muuallakin kuin kassakaapissa. Maan etu vaatii jo sitä. Veneen keikuttelijat viis välittävät maan eduista.

Käyttäjän TimoUotila1 kuva
Timo Uotila

Kaikkia suomalaisia poliitikkoja ei voi panna samaan muottiin. Joukossa on parempia ja pahempia.

Kyllä tämä viimeaikainen persujen kapina on sieltä pahemmasta päästä. Nyt meillä on "salonkikelpoisia" ja salonkikelvottomia persuja. Näiden ryhmäkuntien kesken alkaa ja on jo alkanut mustavalkoinen väitely aivan kuin äärioikeiston ja äärivasemmiston kesken. Ja kuitenkin kaikki ovat persuja.

Ja Juha Sipilä naureskelee kulman takana Petteri Orvon kanssa. Sipilä yrittää tässä vaiheessa välttää vaaleja kuin ruttoa. Orpolle taas vaalit olisivat mainio mahdollisuus, jos hän vain ymmärtäisi sen.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

#31. Politiikka on tällä tasolla Suomessa - pääasiat ovat sivuasioita ja sivuasiat pääasioita. Omaa etuaan ajavat poliitikot ja puolueet ovat ahneudessaan kauan sitten vieraantuneet vastuistaan ja ihmisten arjesta ja maan eduista. Ketkä enemmän ketkä vähemmän.

MUTTA nöyristelijät pääsevät psykologian mukaan pitkälle; "totuudenpuhujilla" ja toisinajattelijoilla ei ole sijaa "majatalossa" eikä vallan kammareissa. ELI kiihkoilijat saivat pakit hallitukseen. Maltillisempi hallitusiipi jatkaa kuten ennenkin ja oletettavasti entistäkin sitoutuneempana ja nöyrempänä.

"Kaikkia suomalaisia poliitikkoja ei voi panna samaan muottiin. Joukossa on pahempia ja pahempia." Ja nuo mätämunat pilaavat koko poliittisen ilmapiirin ja maan asioiden kunnollisen hoitamisenkin.

Vaalikeskeinen poukkoilun politiikka on yhteiskuntaa kalva syöpä. Ja kärttyinen kansa kärsii eikä luota juoniviin pelin poliitikkoihin. Nähty näytelmä vain lisää epäuskoa poliitikkoihin ja heidän rehellisyyteensä - Myös EU:ssa - taas tilastoväärentäjä-Kreikalle iltalypsytukijaisia!

Hyvä että Sipilän hallitus pani persukapinan aisoihin ajoissa. Olen samaa mieltä kuin viimeinen kappale kommentisssasi. Isänmaallinen teko hallitukselta!

Hyvin varauduttu toimimaan! Sekös räksyttävää oppositiota kyrsii. Ja mediakin sai taas jutun juurta palstoilleen reposteltavaksi ja kuvaruutuun jälkiviisaiden puhuvien päiden ja besserwisserien kanssa märehdittäväseen. Show must go on!

KUIN Erasmus Rotterdamilaisen klassikossa: "Tyhmyyden ylistys"!
____________________________________________________________________

PS: HS/ORPO: Hallitus pääsi häiriköistä. Soini on ollut hallitusohjelman takuumies. Orpo tyrmää väitteet, että loikkareiden ottaminen hallitukseen oli käsikirjoitettu:

http://www.hs.fi/paivanlehti/16062017/art-20000052...

****Päivän Karlsson: "Matoa koukkuun"

http://www.hs.fi/paivanlehti/16062017/art-20000052...

http://www.hs.fi/paivanlehti/16062017

"SITÄ SAA MITÄ TILAA!" Laskelmonti johti persupuolueen osapuolten "avioeroon" ja pesänselvitykseen - oliko se sen vaivan arvoista? Ennusteet eivät lupaa enää menestystä tulevissa ek-vaaleissa. Isämurha sanovat kriitikot empaattisesti Soinin valtavaa elämäntyötä kunnioittaen. Samoin Lindström oli koko sielullaan ja sydämellään antautunut ministerin tehtäviin. Sivistymätöntä toimintaa halla-aholaisilta. Ja se kostautui nähdyllä, ikävällä tavalla.

NÄIN totean ulkopuolisena ajattelijana ja PS-puolueeseen kuulumattomana.

Johtopäätös: Divide et impera - hajoita ja hallitse! Malliesimerkki siitä. Hallitus näytti kaapin paikan temppuileville persuille.

Teekkarivitsi: "On huomattavasti selkeämpää kulkea, kun tietää, minne on menossa!" Eli välitavoitteiden kautta päämäärään ja Suomen talouden kohentamiseen kriisit ratkaisten. Dynaamisesti ajan haasteisiin hyvin vastaten ja pitäen valtiolaivan oikeassa suunnassa karikkoisilla vesillä.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

TÄSSÄ VIELÄ SARJA "ilmaveivejä" ja spekulaatioita ja meriselityksiä sivun täydeltä jatkoineen sekä YLEN tutkimus miten hallituskriisi eteni - Timo Soini näytti jälleen olevansa maailmanluokan peluri.

https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/223389-jussi-hall...

https://yle.fi/uutiset/3-9674295

SAAS nähdä jatkaako Timo Soini vielä seuraavissakin EK-vaaleissa uuden puolueen riveissä politiikan tekemistä valtakunnan tasolla? Toisaalta saa nähdä, kuinka Halla-ahon radikaalit perusssuomalaiset menestyvät tulevissa eduskuntavaaleissa? Käykö molemmille puolueille huonosti erojupakan vuoksi?

SUOSIO jakautui tuoreen (17.6.2017) HS-gallupin mukaan kahtia. Halla-aholaiset saisivat 12 prosenttia äänistä ja Uutta, eronnutta, soinislaista Vaihtoehtoa äänestäisivät 10 prosenttia niistä ,jotka voisivat kuvitella äänestänsä heitä.

VALTAOSA äänestäjistä hyväksyy PS-kapinan. Suurin osa suomalaisista pitää hyvänä, ettei Halla-ahoa otettu hallitukseen. Kansalaiset ymmärtävät loikkareiden ratkaisun. Radikaalisiipeä ei katsottu hallituskelpoiseksi kuten eivät pääministeri Sipilä ja valtiovarainministeri Orpokaan. Sovinnollisuus voitti kiihkoilijat.

http://www.hs.fi/paivanlehti/17062017/art-20000052...

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

#31. MUTTA päättyykö persujen jakomielinen avioliitto pelkästään asumuseroon tai eri puolueisiin vai ajaako poliittinen routa loikkarit kotiin ja hedelmälliseen yhteistyöhön vaiko luultavammminkin pysyvään avioeroon ja eri puolueosastoihinkin? Se selviää lähiaikoina.

PÄÄASIA, että hallitus saa jatkaa menestyksellistä talouden kohentamista. Vaalit olisi ollut tappio Suomelle ja talouden nousulle.

DEMOKRATIA on nyt puhunut ja toiminut! Enemmistö päättää ja pulinat pois!

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset