karikilpio

Miksi €uro epäonnistuu ja EMU hajoaa?

EUROJÄSENYYS EI OLE PERUUTTAMATON KUTEN EKP:N POMO MARION DRAGHI AIKOINAAN JULMISTELI.

 

PÄÄSÄÄNTÖISESTIKIN  valuvikojensa ja EU:n demokratiavajeiden ja EKP:n vuoksi.   Talous-Sanomien erikoistoimittaja Jan Hurri analysoi  EMUn ja €uron hajoamista rinnastamalla  sitä Neuvostoliittoon sekä kahden eurokriitikon ,  Saksan Otmar Issingin ja Yhdysvaltojen Benjamin Cohenin avulla.   Sisäinen devalvaatio on ollut  taannuttavaa myrkkyä euromaille.            

Itse otan  mukaan myös  saksalaisen Wolfgang Streeckin kirjan Ostettua Aikaa - demokraattisen kapitalismin lykätty kriisi:   ”Eurooppa seisoo vedenjakajalla.”  Onko konsensuksen aika ohitse?

JAN HURRIN mielestä EU:n rahaliitto EMU ei ole yhtä pelottava arvosteltava kuin Neuvostoliitto.
Jopa Suomen Pravda  - Helsingin Sanomat - herätti äsken (30.12.) huomiota raflaavalla raportillaan eurokyselyssä , missä suuri joukko arvostettuja , kotimaisia taloustutkijoita ja ekonomisteja arvioi  eurosta koituneen Suomelle enemmän haittaa kuin hyötyä.

MONI kyseli  ihmeissään , mitkähän olivatkaan Hesarin  todelliset tuulet ja motiivit ja tavoitteet  tuollaisella , yllättävällä  julkilausumalla?  Mihin Hesari tuolla jutulla pohjimmiltaan pyrkiikään?

VIRALLISESTIHAN   euro  on ollut täysosuma  ja  EMU suuri menestystarina euromaille vielä ennen finanssi-ym. kriisejä ja valuvikoja.  Mistä nyt äkillinen suunnan muutos  EMU/europropagandaan?  Ja miksi EMU/eurokulissit rohtivat  jopa Hesarinkin toimituksessa?

JAN HURRI  ottaa väitteidensä tueksi  kaksi tunnettua eurokriitikkoa  Saksan Otmar Issingin  ja Yhdysvaltojen Benjamin Cohenin.

EUROOPAN UNIONIN moottorimaan Saksan ehdottomasti arvostetuimpiin taloustutkijoihin kuuluva Otmar Issing oli  EKP:n ensimmäinen pääekonomisti ja yksi euron käyttöön ottamista ja sen käytännön toteuttamisesta vastannut  päättäjä.  - NYT hän on perin juurin pettynyt ja eurouskonsa täysin menettänyt mies.

TOINEN kansainvälisesti kiistatatonta arvostusta nauttiva eurokriitikko on yhdysvaltalainen talousprofessori Benjamin  Cohen, joka ennustaa euron epäonnistuvan, koska eritasoiset euromaat eivät kykene ajoissa täydentämään valuvikaista ja pahoin kriisiytynyttä rahaliittoa -EMUA - tulonsiirtojen ja taloudellisen yhteisvastuun keinoilla: EURO KAATUU VALUVIKOIHINSA!

ITSE marssitan kolmanneksi eurokriitikoksi  saksalaisen  sosiologin,ja poliittisen taloustieteilijän sekä Max Planck- instituutin eläkkeelle jääneen yhteiskuntatutkimuksen johtajan  Wolfgang Streeckin.  Kirjassaan - ”Ostettua Aikaa- Demokraattisen kapitalismin lykätty kriisi - hän analysoi, ettei Länsi-Euroopan suurin uhka ole nationalismi eikä  populismi, vaan uusmarkkinaliberalistinen ideologia. Eikä euromailla ole enää devalvaatiota apunaan, vaan sisäinen devalvaatiomyrkky.

  -Talouskriisin  syy ei olekaan Wall Streetiltä tai pankkien trading -saleista, vaan että poliitikot eivät enää pysty lykkäämään kriisiä . ”Ostettu aika loppuu.”  EMU-pallo on hukassa. ”EMU/euro perustuivat virtuaalirahailluusioon ja velkaunioniin. Ellei uutta kasvuihmettä tapahdu tulevaisuuden kapitalismi joutuu tulemaan toimeen ilman lainarahoitetun konsumerismin  rauhanmallia.”

http://alusta.uta.fi/artikkelit/2016/11/15/kirjasta-ostettua-aikaa

OVATKO virtuaaltaloudellinen ja miinuskorkoinen-EKP ja valvomaton EU-komissio takapiruja ja todellisia  eurokriisien ja -ongelmavyyhtien sylttytehtaita?  Oliko Väyrynen EMU/EURO-asioissa  oikeassa? Mikä on virtuaalirahojen ja reaalirahojen suhde pyramiidissa?

http://www.iltasanomat.fi/taloussanomat/art-2000001673798.html
http://www.iltasanomat.fi/taloussanomat/porssiuutiset/art-2000005027165....
http://www.iltasanomat.fi/taloussanomat/art-2000005026950.html
http://karikilpio.puheenvuoro.uusisuomi.fi/227788-ovatko-populismi-ja-na...

PS. EUROJÄSENYYS EI OLE PERUUTTAMATON KUTEN EKP:N POMO MARION DRAGHI  AIKOINAAN JULMISTELI

http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-2000000877439.html

 

 

 

 

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (27 kommenttia)

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

€uro ja EMU ovat tulleet kuplataloutensa konkurssiin ja virtuaalikulissit ovat tässä vedätyksessä ja pyramidihuijauksessa romahtaneet.
Uskotteko enää euron ja EMUn illuusioon ja autuuteen? Suomikin vietiin sinne väkisin ilman kansanäänestystä. Syyllistyivätkö silloiset EMU-päättäjät maanpetokseen?

Oliko €uron ottaminen "€MUMUNAUS"?

MIKÄ on Kreikan, Italian, Brexitin ja PIIGS-maiden osuus tässä näytelmässä?

TAIKKA TRUMPIN JA VENÄJÄN?

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid

Niin, silloin Putin ei tainnut olla vielä vallassa, mutta kyllä kait se jollakin tavalla oli Putskun vika?
;)

Henry

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

*** EU:n ja Venäjän hukattu kumppanuus:
http://www.ulkopolitiikka.fi/article/88/eu_n_ja_ve...

*** Professori: EU:n ja Venäjän suhteiden kylmä kausi kestää pitkään:
https://www.verkkouutiset.fi/kotimaa/tforsberg_eu_... (GOOGLE)

*** Energiaunioni linjaa EU:n ja Venäjän suhteeet uudelleen:
http://www.hs.fi/paakirjoitukset/art-2000002804589...

*** EU:n ja Venäjän suhteet vaarassa lukkiutua kielteiselle uralle - neuvotteluyhteys Venäjän kanssa pakotteista avattava
http://blogit.iltalehti.fi/liisa-jaakonsaari/2016/... (GOOGLE)

*** EU sitoi Venäjä-pakotteet Minskin sopimukseen - Venaja moitti
http://www.hs.fi/talous/art-2000002810094.html

EU-kokouksen lopputulos: Uusia Venäjä-pakotteita harkitaan
http://mtv.fi/uutiset/ulkomaat/artikkeli/eu-kokouk...

PITÄISIKÖ Venäjä-pakotteista päästä eroon?

UUSI SUOMI: VENÄJÄ-PAKOTTEET

https://www.uusisuomi.fi/aiheet/venaja-pakotteet

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

ETTEI VUAN UNOHTUIS, NII HYWWEEKI PAREMPOO UUTTA WUOTTA KAEKILLE UUVEN SUOME LOKISTEILLE JA LUKIJOELLE!

Pekka Iiskonmaki

Suomi on kuitenkin talouspolitiikalleen uskollinen ja ajanut taloutensa kuralle ja karille.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

#2. PI. Mitkä ovat olleet konkreettisesti pahimmat virheet, jotka Suomi on tehnyt viime vuosikymmeninä taloudessaan? Miten ne tulisi korjata, jos saisit määrätä? Miten Suomi pääsisi pois karilta?

Pekka Iiskonmaki

#4
Sosialismin sekoittaminen markkinatalouteen on ollut tuhoisaa. Vihreä politiikka on sen sivuhaara.

Ei Suomen taloutta saada kuntoon vuosikymmeniin.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö Vastaus kommenttiin #5

#5.Elikkä Suomen EU-sekatalousjärjestelmästä on tullut sekametelisoppa tai susihukkareissu taikka pohjaan palanut pannukakku. MIKÄ parempi?

Velanmaksuakin riittää "tasapuolisesti" seuraavillekin sukupolville, ellei jätetä niitä kokonaan maksamatta. MITÄHÄN siitä seuraisi Suomelle?

Pekka Iiskonmaki Vastaus kommenttiin #9

EU toi vain esiin Suomen surkean talousosaamisen. Kähmintää ja yrittäjien murjomista.

Se toimi ontuen suljetussa taloudessa, mutta ei globaalissa markkinataloudessa.

Kai omatunto on soimannut joitakin.

''Tellervo Koivisto on puhunut masennuksestaan avoimesti. Hän on toivonut, että avoimuus helpottaisi muiden depressiosta kärsivien oloa ja hoitoon hakeutumista.''

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö Vastaus kommenttiin #10

JOSPA "aviosiippakin" avaisi kansallisen depression syyt julkisuuteen 1990-vaihteen ajoilta?

Jorma Jaakkolahan on paneutunut kotisivullaan tuohon aiheeseen perusteellisemmin.

http://jormajaakkola.fi

EUROALUEEN velkakriisi - Wikipedia
https://fi.wikipedia.org/wiki/Euroalueen_velkakriisi

https://www.uusisuomi.fi/aiheet/eurokriisi

Pekka Iiskonmaki Vastaus kommenttiin #11

Jorma Jaakkola on inhorealisti. Hän olisi huono demari. Harakka on vain kiiltävän perään.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö Vastaus kommenttiin #14

#14. Demarit ajavat supliikkia Harakkaa puheenjohtajakseen kuin käärmettä haulikkoon. Saa nähdä tuleeko siitä/hänestä suutari vaiko räätäli sdp:n huttua hämmentämään. "Harakka on vain kiiltävän perää", eikä varmaan panisi pahakseen , vaikka tuohta ja maltaitakin tulisi lisää politiikan parrasvaloihin pääsyn kylkiäisenä. Raha kun kuulemma rauhoittaa, ellei sitä ole liikaa - meinaan ns. sijoitusvaikeuksina.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö Vastaus kommenttiin #10

#10. SITÄ se on kun ei osata ajatella ja toimia omalla järjellä, vaan ollaan ulkomaisen muotitiedon/sanaston hurmiossa omaksi tappiokseen lähes kaikessa.

Sitä sitten saa mitä apinoi ja tilaa. KUN ei saa mukamas olla nationalisti, populisti eikä isänmaallinen vaan globaalinen eurotalutettava ja nenästä vedettävä juottovasikka tai lypsylehmä taikka EU:n mallioppilas itse ostettuine sertifikaatteineen eli luottokelpoisuuksineen. SEKÖ se on sitä suurinta ja kelvollisinta viisautta? EI kait?

MILLOINKAHAN suomalaisten päättäjien hys-hys-teeskentely eli Potemkinin kulissit romahtavat ja aletaan elää todellisuudentajuisesti ja isänmaallisesti ja omaa järkikultaakin käyttäen? Vai onko päättäjillä Iso Veli-kompleksi suomettuneisuudesta brysselöitymiseen ja globalisoituneisuuteen? Muuten ei olla mitään suurta ja kaunista! Näitä oman maansa Helppo-Heikkejä löytyy joka kunnasta!

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö Vastaus kommenttiin #10

#10. MUTTA onko EU/EMU/EKP:n sössinyt pahasti jotain anteeksiantamatonta, mikä on myös osaltaan vaikuttanut siihen protestiaaltoon, mitä jäsenmaat ja niiden kansalaiset esittävät EU/EMUN johtomaiden ja organisaatioiden (jättibyrokratia, valvomaton komissio, parlamentti, EKP jne) toiminnasta?

Pekka Iiskonmaki Vastaus kommenttiin #26

#26
Noin selvästä asiasta ei tarvitse olla mitään mieltä.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö Vastaus kommenttiin #5

#5. Niin...PI. Vihreiden oppi-isänähän toimi sosialistinen doping-valtio DDR.

SUOMESTA puuhattiin Vihreiden avulla euroeliitin luonnonsuojelu- ja retkeilyaluetta. Siksi saastuttava teollisuus piti ajaa alas hiilidioksidia tupruttamasta ja kaiken maailman hapsenkakkiaisia ja liito-oravia sun muita menninkäisiä tuhoamasta mm."ranskalaisten elintasointiaanien" avulla sekä ekotohtori Paloheimon ja susi-Pulliaisen sekä Koijärven liikkeen ja muiden viherpipertäjien opastamina.

*** Vihervasemmistolaisen vaikutuksen moninainen kuva:

http://artojaaskelainen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/2...

*** Punavihreät vai myrkynvihreät Suomessa:

http://rakennusliikeerbau.vapaavuoro.uusisuomi.fi/...

- "Vihreiden touhu on kuin vihollinen olisi keskuudessamme tuhoamassa Suomen taloutta."

Ujuttautuminen ja soluttautuminen ovat Vihreiden keinoja tunkeutua myyräntyöhön eri organisaatioihin kuten kommunisteillakin. Ja sitten aivopeseminen ja mielipiteiden kaunisteleva ja hienosäätöinen muokkaus etenkin nuorten keskuudessa. "Sateenkaaripolitiikka ja yltiöliberalismi."

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

#2. PEKKA. MILLOINKAHAN tälle 100-vuotiaalle Suomi- neitsyeelle aletaan värkätä saattohoitoa tai eutanasiaa? SEHÄN on nyt niin pop-kysymys! Vai onko se jo käynnissä? ELI EU/EMU/EKP on jo "pannut" sen...armollisesti ja hellästi hyvin alulle!

Pekka Iiskonmaki

Ennustaminen on vaikeaa, mutta kyllä siihen vielä pari uutta hallituskautta sopii.

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Lyhyesti: HS on alkanut ajaa kaksilla rattailla nyt, kun lehtikin viimein huomaa, että sen ostama fantsuaika on loppumassa?

Tanskalainen prof. Niels Thygesen'kin - eräs euron isistä - sentään sanoi asian suoraan jo pari vuotta ennen €uron käyttöönottoa:

"Ilman poliittista liittoa EMU:lla ja eurolla tuskin on tulevaisuutta, sillä rahaliitto ilman yhteistä finanssi- ja talouspolitiikkaa on kuin laiva ilman kapteenia ja peräsintä. Valuuttamarkkinoiden aallokossa sitä voi odottaa ennemmin tai myöhemmin haaksirikko”.

Nyt tähän pyritään vaivihkaa, jotta ei tarvitsisi myöntää virheitään.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

Äskettäin (HS/17.12.2016/C16 M-pide) Todettiin, että euroalueeen ongelmat ovat tuttuja historiallisista rahaliittokokeiluista. Tohtorismiehet Koskenkylä-Malinen-Nyberg analysoivat euromaiden välillä olevan tuottavuus-/kulttuurieroja, jotka toimivat pahoina esteinä EMU-taloudelle.

- "EUROALUEEN pelastaminen ei kuitenkaan onnistu pankkiunionilla ja/tai uusilla rahastoilla. Euroalue voi pysä vakaana vain joko poliittisen liiton osana tai järjestelmänä , johon ei liity yhteisvastuuta."
- "JOS vaadimme nykyisen euroalueen säilyttämistä, vaadimme kehitystä kohti poliittista unionia (liittovaltiota), koska kaikki jäsenmaat eivät tulisi toimeen ilman tulonsiirtoja. JOS emme hyväksy pysyviä tulonsiirtoja, tulisi varautua siihen, että euroalue hajoaa joko kokonaan tai osittain."

MONIKOHAN haluasi tulonsiirtounionia ja keskittävää, ylikansallista ja federalistista liittovaltiota (EUROSTOLIITTOA)? JA montakohan tukipakettia Suomenkin pitää vielä maksaa Kreikalle, ennen kuin roput ja käämit palavat?

Käyttäjän iitimo kuva
Timo Isosaari

Italian pankkikriisi on vasta aluillaan ja Deutsche Bankin sotkut kaikkea muuta kuin selvitetty.

Paavo Väyrynen piti hyvin todennäköisenä, että jo valmiiksi neuvoteltu Frankfurtin sopimus pyritään näiden kriisien varjolla runnomaan vielä lävitse ja se merkitsisi täysimittaista liittovaltiokehitystä.

En usko sillä olevan läpimenomahdollisuuksia kuin pakottamalla, eikä sekään tule onnistumaan. Suomen pitäisi kiireesti varautua euron hajoamiseen ja ainakin minimissään ottaa oma valuutta euron rinnalle.

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Onhan sellainenkin riski olemassa, että jos EU toimii oikein härskisti jäsenkansojensa etuja vastaan, unioni saattaa herätä siihen, että myös reilusti toimineet jäsenet lopettavat EU:n kuuntelemisen ja alkavat toimia parhaaksi katsomallaan tavalla?
http://www.ts.fi/mielipiteet/kolumnit/634705/Kansa...
---
"Poliittinen euroeliitti on kieltäytynyt näkemästä haastajien nousun takana piilevää laajalle levinnyttä kyllästyneisyyttä siihen, miten politiikkaa on hoidettu sekä EU:n tasolla että sen jäsenvaltioissa."

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

EUROOPAN keskuspankit ovat pahasti kriisiytyneet Deutsche Bankin ja Italian pankkien johdolla. Ei taida mennä hyvin Espanjalla ja Ranskallakaan?

IMF:lläkin oli johtajuuskriisi. IMF ja EKP eivät selviä enää Italian, Espanjan, Ranskan jne isompien maiden talouskriiseistä. Onkohan investointilama ja hyperinflaatio silloin Euroopan uhkana Saksan sota-aikojen malliin? Pahalta näyttää myös väkivaltaisuus: Hulluus ja ahneus kukkii maailmalla.

1) EUROOPAN KOMENTOTALOUS ON KRIISISSÄ - Ludvig von Mises-instituutti
http://mises.fi/blog/euroopan-komentotalous-on-kri...

2) TÄTÄ MENOA KESKUSPANKIT JA VALTIOT TUHOAVAT RAHAN
http://www.iltasanomat.fi/taloussanomat/art-200000...

3) EUROALUEEN UUSI ONGELMA: LIIKAA RAHAA
http://www.talouselama.fi/uutiset/euroalueen-uusi-...

4) EKP:llä on ongelma: rahan työntövoima alkaa loppua
http://www.hs.fi/paakirjoitukset/art-2000002906951...

5) FED ja EKP - talousritarit vai tuplatunarit
http://www.iltasanomat.fi/taloussanomat/porssiuuti...

6) TALOUTTA JÄYTÄÄ OMALAATUINEN ONGELMA:RAHAKOKEET JATKUVAT, MUTTA TALOUS EI TOTTELE VELKAA ON SEKÄ LIIKAA ETTTÄ LIIAN VÄHÄN
http://www.iltasanomat.fi/taloussanomat/porssiuuti...

7) RAHAKOKEET JATKUVAT; MUTTA TALOUS EI TOTTELE
http://www.iltasanomat.fi/taloussanomat/porssiuuti...

8) 4000 VUOTTA EREHDYKSIÄ EI RIITÄ- EKP YRITTÄÄ VIELÄ
http://www.iltasanomat.fi/taloussanomat/porssiuuti...

Käyttäjän mattivtvirtanen kuva
Matti Virtanen

Meillä oli kova vääntö maailmaa halaavan ystäväni kanssa ennen euroa. Yritin Italiaa esimerkkinä käyttäen todistaa että idea on huono koska Euroopassa on niin erilaisia talouksia ja tapoja hoitaa sitä.

Riitahan siitä tuli. Asiasta ei ole keskusteltu jälkeenpäin ihan kohteliaisuussyistä :)

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

#17. Dogmaattisten eli ahdasmielisten ja uskonkiihkoisten asenteita on yhtä vaikea muuttaa kuin tehdä alhoholisteista tai tupakan polttajista raittiita tai kommunistista porvaria tai ateistista uskovaista. Huumorintaju on ennakkoluuloisuuden vuoksi koetuksella. Sitä kun ei ole silloin pätkääkään...Vaikka muuten olisikin hyvä vitsinkertoja. Silloin vitsit ovat vähissä. ELÄMÄNKUVA on tuolloin musta-valkeaa sekä joko-tai linjalla.

Maailmankatsomukset, raha-asiat, uskonnot ja nais-/miesasiat ovat arkoja asioita kuin liikavarpaat. Samoin maailmanpoliisivaltioiden kesken rajakysymykset ja erilaiset etuintressit. Suomessakin rajariidoissa on surmattu naapureita.

Appiukon sanonta kuvaa hyvin näitä totisia torvensoittaja-tosikkoja: "Silimä seisoo piässä ku kissalla paskantaessa!" ... JA KUN ei ole hänellä edes varapäreitäkään kainalossaan, ja pipokin kiristää nuppia... Besserwisserit ja narsistit ovat tässäkin omaa luokkaansa ehdottomuudessaan, diktaattoreista puhumattakaan. HOMO HOMINII LUPUS!

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

ENTÄ MITÄ EUROERO TOISI TULLESSAAN SUOMELLE?

1) Raportti: Euroerosta olisi hyötyäkin - "Eroavan maan kansalaisten osalta rahan laki tarkoittaa..."

http://www.talouselama.fi/uutiset/raportti-euroero...

2)Saksalaisekonomisti Hans-Werner Sinn: Suomi voisi irtautua eurosta kohtalaisen kivuttomasti

http://www.talouselama.fi/uutiset/saksalaisekonomi...

3) Suomen euroero olisi jopa 20 miljardin kertamälli - professori: kannattaisi silti

http://www.iltalehti.fi/talous/2015100820489316_ta...

4) Eduskunnan jumalaton näytelmä: "EU on nykyiseltään byrokraattinen organisaatio, joka polkee jäsenmaiden demokratiaa. EU/EMU/euron jäsenyys on poliittinen valinta, joka kytkee Suomen läntiseen arvoyhteisöön."

http://www.talouselama.fi/kommentit/eduskunnan-jum...

5) WIKIPEDIA- Suomen eroaminen eurosta
https://fi.wikipedia.org/wiki/Suomen_eroaminen_eur...

FAKTA: Vain Suomi itse tai EKP voi erottaa Suomen eurosta , ei muut euromaat.

VERTAA: EKP ja Kreikka itse voivat päättää Grexitistä - ei muut euromaat:
http://karikilpio.puheenvuoro.uusisuomi.fi/228338-...

HUOM! Kreikan/Suomen ero eurosta ei ole läpihuutojuttu:

http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-200000087743...

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset