karikilpio

EKP ja Kreikka itse voivat päättää Grexitistä - ei muut euromaat

Kreikan ero eurosta ei ole läpihuutojuttu.  Kreikka voi itse erota eurosta ja EMU:sta  tai Euroopan keskuspankki voi pakottaa Kreikan eroamaan  eurosta ja EMU:sta.  EI muut euromaat. SILTI euro ei ole "peruuttamaton" , kuten EKP:n pomo Draghi aikoinaan julmisteli.

TALOUSSANOMAT kertoi jo vuonna 2009 sen , miten ero tapahtuisi käytännössä. EKP julkaisi erotutkimuksen, jonka nimi on ”Withdrawal and expulsion from the EU and EMU - some reflections”
(EU:sta ja EMU:sta eroaminen ja erottaminen - joitakin näkökohtia).

EKP:N EROTUTKIMUKSEN perusteella jäsenmaat - SUOMIKIN - voivat itse erota, mutta euromaat eivät voi päättää toistensa erottamisesta tai eroamisesta.  Ainoa ulkopuolinen tekijä, joka voi pakottaa Kreikan eroamaan rahaliitosta ja eurosta , on euroalueen keskuspankki EKP.  Vain EKP:llä on keinot  (mitkä lie , kuka osaa luetella?)  pakottaa Kreikka eroamaan.

EKP:n MAHTI perustuu sen tehtäviin.  EKP on EU:n toimielin, jonka tehtävänä on ylläpitää hintavakautta eli pitää inflaatio kurissa etenkin maissa, jotka ovat ottaneet käyttöönsä euron. Lisäksi EKP:n tehtävänä on edistää rahoitusjärjestelmän vakautta huolehtimalla, että rahoitusmarkkinoiden ja rahoituslaitosten toimintaa valvotaan.

KYSYNKIN  kolmanneksi , onko EKP:n piilotehtävänä valvoa ja estää, ettei yksikään euromaa eroaisi koskaan eurosta ja EMU:sta?  Eurojäsenyys  on pakkopaita  etenkin  ylivelkaantuneille.

MUTTA mitä tapahtuisi, jos kaikki euromaat yhdessä ilmaisivat  EKP:lle, että ne ovat nyt täysin kyllästyneitä maksamaan senttiäkään tukipakettirahoja Kreikalle?  Mitkä olisivatkaan EKP:n keinot siinä tapauksessa?  Eli euromaiden maksulakko  Kreikalle?

JOKAINEN  tietää jo nytkin, että Kreikan tukipakettirahat  suorittavat vain kiertoliikkeen Kreikan kautta  kriisiytyneiden euromaiden keskuspankeille ja muille merkittäville pankeille.

KRIISIYTYNYT KREIKKA ei luonnollisestikaan halua erota eurosta ja EMU:sta, koska  "kiltti" aseveli-EKP pakottaa muut euromaat maksamaan sille hamaan tulevaisuuteen asti tukipaketteja.

EN YMMÄRRÄ euromaiden alistunutta hölmöyttä ja poliittis-taloudellista empatiaa Kreikkaa kohtaan omaksi  kansalliseksi tappiokseen jopa rappiokseenkin.  Onko juridisesti, taloudellisesti ja poliittisesti kahlehdittu eurojäsenyys sen arvoista?

NÄYTTÄÄ  siltä, että  ikuinen ikiliikkuja on keksitty EKP:ssä  rahankiertoon  köyhimmiltä euromailta rikkaimmille euromaille.  Mafiamaista meininkiä mielestäni.

NYT toki  ”pelastajamaat” ovat - ihme kyllä ilmiriidoissa  ja Kreikan talous taas ties monennenko kerran umpikujassa.  SYITÄ KREIKAN KRIISIIN  LÖYTYY  KOSOLTI  alimman linkin linkeistä.

http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-2000000877439.html

http://www.iltasanomat.fi/taloussanomat/porssiuutiset/art-2000001865215....

http://karikilpio.puheenvuoro.uusisuomi.fi/228175-ts-kreikan-pelastajat-...

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (41 kommenttia)

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

Kreikka on EKP:n kelmi keppihevonen ja rahastusrenki kriisiytyneiden EU/EMU-maiden pankkiirien ja keskus- ym.pankkien sekä virtuaalitalouden kuplien pelastusoperaatiossa. Vai mitä?

MUTTA silti Hywää ja Rauhallista Joulua sekä Onnellisempaa Uutta Wuotta kaikille... tasapuolisesti!

Pekka Iiskonmaki

SF teki aikoinaan kaksi versiota filmistä: ''Syntipukki.'' Kreikka pääsi nyt siinä pääosaan livenä.

Mikä meni munilleen, kun Kreikan velkapiikki oli liian kauan auki?

Haisee ja pahalle. Kuka myi tavarat velaksi ja maksatti muilla Eu -mailla?

Suomi riensi ensimmäisenä demarien johdolla liivin napit auki ja rahapussi levällään maksumieheksi.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

#.34. Myös kokoomuksen...käteistä ja fantsua stuppiloa myöten."Koska me hyödytään siitä"...Ketkä me? Käpykaartilaiset Käteinenkö ja Stuppiloko vain?

AJAN ANALYYSI: SUOMI VIETIIN VÄÄRYYDELLÄ JA VIEKKAUDELLA EMUUN JA EUROON! SE EI UNOHDU KENELTÄKÄÄN.

SAMOIN EU:N MURHEENKRYYNI KREIKKA - TILASTOVÄÄRENNYKSIN!! JA NYT MUUT EUROMAAT KÄRSIVÄT TALOUDELLISESTI TUOSTA PANKKIHIRVIÖ GOLDMAN SACHSIN RIKOLLISESTA HUIJAUKSESTA TOIVOTTUUN EMUN LOPPUUN ASTI.

EI vielä Kreikan lähtö- Grexit - vaan lisänä Italian lähtö ehkäpä vielä Espanja vanavedessään, merkitsisi EMU:n ja euron kaatumista.

Italia ja Espanja ovat paljon Kreikkaa suurempia velkatalouksia tuettavaksi, jolloin EKP:n ja IMF:n virtuaalitalousresurssitkaan eivät enää riittäisi tukipolitiikkaan. Jokohan puhuttaisiin hyperinflaatiovaarastakin maailman sotien Saksan markan romahduksen malliin?

Pekka Iiskonmaki

#34
Mitä puoluetta Jutta Urpilainen edustaa? Entä Antti Rinne miljardipaperinsa kanssa?

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

#2. "Suomi riensi demarien johdolla -(EU:n mallioppilaana)- liivin napit auki ja rahapussi levällään maksumieheksi." ... Kun he tahtoivat pikajunan vauhtia EU:n ytimeen ja federalistiseen sekä ylikansalliseen ja yhteisvastuulliseen sekä jäsenmaat kattavan budjetoinnin ja verotuksen tulonsiirtoliittovaltioon: EUROSTOLIITTOON. Sinne piti pyrkiä maksoi mitä maksoi Suomelle.

TÄSSÄ MUUTAMIA LINKKEJÄ:
1) Kreikan velkakriisi - wikipedian mukaan
https://fi.wikipedia.org/wiki/Kreikan_velkakriisi

2) Euroalueen velkakriisi
https://fi.wikipedia.org/wiki/Euroalueen_velkakriisi

3) YLE/ Kreikan kriisi:tuoreimmat
http://yle.fi/uutiset/18-35029

4) Aalto-yliopiston taloustieteen professori Haapasalon ratkaisu Kreikka-kriisiin

http://www.mtv.fi/uutiset/artikkeli/suomalaisprofe...

a) EU:n, euromaiden sekä troikan (EU-komission,IMF:n ja EKP:n) pitäisi myöntää, että Kreikan velkoja on jo annettu anteeksi, eikä maa ole konkurssissa. Kiristyspolitiikalle olisi pantava piste ja annettava Kreikan taloudelle mahdollisuus kasvaa ja elää oman BKT:nsä ja verotulojensa varassa ilman tukipaketteja.
b) Syy troikan toiminnalle ei ole rationaalinen, vaan perustuu poliittiseen ideologiaan (euro on poliittinen raha), se suosii markkinaliberalismia ja keskittämistämistä. - EU:n vahvasti sosialistis-oikeistolainen johto retuuttaa Kreikan julkista sektoria välittämättäkään seurauksista. Myöntämällä tosiasiat, EU-johto tunnustaisi tämän politiikan epäonnistumisen.
c) EU-maiden johdon on vaikeaa sitten myöntää kansalaisilleen kaikkien tukipakettien jälkeen, että Kreikka ei ole enää konkurssissa, koska se on jo saanut riittävän runsaasti lainojaan anteeksi.MUTTA ahnehtii lisää löysää rahaa. Härskiä toimintaa. EU/EMU/EKP-eliitin on tunnustettava, että heidän politiikkans oli väärä, ja on Suuri Muutoksen Aika. On palattava alkuperäisiin demokraattisempiin, realistisempiin ihanteisiin ja arvoihin kansallisvaltioita alistamatta.Kyl se siitä...

Pekka Iiskonmaki

Suomessa on jäänyt vähälle huomiolle mihin ja miksi rahaa lapioidaan.

https://fi.wikipedia.org/wiki/Sosialistinen_intern...

Lue tämä ja se kertoo kaiken, miksi demarit juoksivat Kreikkaan reput rahaa täynnä ja tyhjinä takaisin.
Sitten uusi kierros matkalaukut täynnä suomalaisten hikeä sileinä seteleinä.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

#4. Noudattaako sosialistinen ja Goldman Sachsin EU-kelpoiseksi tekemä Kreikka välikätenä samaa länsimaisen talouden tuhoamispolitiikka kuin DDR:n aikoinaan masinoima VIHREÄ-liike?

- EMU:ssa veronmaksaajien täytyy kärsiä, jotta virtuaalitalouden pankkiirit ja eliitti voisivat tienata ja elää ruhtinaallisesti:

http://fi.sott.net/article/289-Kreikan-velkakriisi...

-KREIKKA on eurooppalainen valtiomalli kohtuuttomasta elämisestä:

http://www.talouselama.fi/tebatti/kreikan-kriisin-...

http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-200000095430...

http://magneettimedia.com/kreikan-kriisin-syista

Pekka Iiskonmaki

'' Noudattaako sosialistinen ja Goldman Sachsin EU-kelpoiseksi tekemä Kreikka välikätenä samaa länsimaisen talouden tuhoamispolitiikka kuin DDR:n aikoinaan masinoima VIHREÄ-liike?''

Tuskin yksi yhteen, mutta tarkoitus pyhittää keinot.

Sosialismi on aina ollut tuhoava elementti kaikissa yhteiskunnissa.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö Vastaus kommenttiin #7

#7. "Sosialismi on aina ollut tuhoava elementti kaikissa yhteiskunnissa." Historia sen raa'asti todisti myös aivopestyille. Nykypoikkeuksiakin löytyy mm. Pohjois-Korea, Turkmenistan, Kuuba jne.

Kapitalismi: "Mikä on minun, se on myös minun, ja mikä on sinun on myös sinun."

Kommunismi: "Mikä on minun on myös minun, mutta mikä on sinun on myös minun."

Nyt Suomi on mennyt "suomettumisesta" "eurottumiseen/brysselöitymiseen". Milloinkahan Suomi itsenäistyy poliittisesti ja kasvaa aikuiseksi henkisestikin? Isoa Veljeä näköjään aina tarvitaan ilmansuunnasta riippumatta taustatueksi.

Pekka Iiskonmaki Vastaus kommenttiin #8

Suomen suurin uhka ei ole Bryssel, eikä edes Moskova.

Suomen suurin uhka on Helsinki.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö Vastaus kommenttiin #9

"Suomen suurin uhka ei ole Bryssel, Moskova vaan Helsinki." TOTTA - siellähän nuo Suomea koskevat päätöksen aina tehdään eduskunnassa Arkadian mäellä. Jota irvileuat nimittävät Valehtelijoiden Klubiksikin.

Onko euforisella ja euromaanisella EU/EMU-Suomella täysin ansaitsemansa päättäjät ja poliitikot? Vai vietiinkö Suomi vastoin tahtoa euromaaksi ja EMU-Ihantolaan?

Pekka Iiskonmaki Vastaus kommenttiin #10

Suomen kansa on varmasti valinnut keskuudestaan parhaimmat henkilöt ajamaan heidän etuaan.

Valikoima on niukka, joskin vaatimaton.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö Vastaus kommenttiin #11

"Valikoima on niukka, joskin vaatimaton." Ja pääsääntöisesti puolueiden valitsemia sopivia eikä aina päteviä edustajia ja valtuutettuja. Viisaimmat ja pätevimmät valopäät eivät halua julkisuuden valokeilaan ja ryöpytyksiin.
Periaatteelliset ja kovapäiset helppo-heikit, idealistit ja besserwiserit ovat valtaaineistoa politiikan parrasvaloissa ja hyödyn tavoittelussa.

Pekka Iiskonmaki Vastaus kommenttiin #12

#12
Edustuksellinen demokratia toimii kansan parhaaksi ja Suomessa ei ole korruptiota.

Ulkoista Kari ajattelusi jollekin puolueen apparaatille ja sinun on hyvä olla. Eikä rasitu oma polla.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö Vastaus kommenttiin #13

Tämä on pelkkää ajanvietettä jopa osin viihdettäkin laukoa kyseanalaistavia mielipiteitä eri asioissa. Sellaista hauskoo...

"Edustuksellinen demokratia toimii (JOS toimii!?) maan parhaaksi ja Suomessa ei ole (kuin "vähän" havaittua) korruptiota."...Tai Keskinäisen-Kiitoksen-kerhoja ja Yhtä-Köyttä yhdistyksiä. Sekä kunnallis- että valtakunnan politiikassa. Puoluerahoitukset,RAY-asia, asemakaavajutut/gryndarit jne...jne..

MUTTA pientä verrattuina Venäjään, Kreikkaan, Italiaan jne.

Pekka Iiskonmaki Vastaus kommenttiin #14

#15
Suomen autokanta on EU:n vanhin, mutta paljon nuorempi kuin Kuuban autokanta.

Asiat on aina niin, mikä on verrokkimaa ja vertailukohta.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö Vastaus kommenttiin #15

Näinhän se on. Mutta mikä maa on maailman korruptoitunein ja mikä vähiten korruptoitunut?

http://www.talouselama.fi/uutiset/tassa-ovat-maail...

SUOMESSA ovat korruptioasoita tutkineet Ari Salminen, Terttu Utriainen, Poliisiammattikorkeakoulu ja Vaasan yliopisto ym... Käräjiä on käyty eri puolueiden korruptioasioista jne. Tapetilla on ollut mm. Hyvä-Veliverkostot, Nuoriso- ja Urheiluopistosäätiöt, KMS ja Nova muutamia mainitakseni.

Tässä yksi Suomen korruptioita kuvaava esimerkki:
http://yle.fi/uutiset/3-8224277

MISSÄS Euroopan maassa/maissa on paras sananvapaus, demokraattisuus ja itsenäisyys?

HYYTÄVÄ LISTA: Venäjä, Kreikka ja Suomi- "Flirttailevat katastrofin kanssa":

http://www.iltasanomat.fi/taloussanomat/art-200000...

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö Vastaus kommenttiin #11

#11. Hywää ironiaa Pekalta: "Suomen kansa on varmasti valinnut keskuudestaan parhaimmat henkilöt ajamaan heidän etujaan." TUSKINPA. VAIN PuolueToimistot ovat ehdokasvalintojen takana. EI kaikki suomalaiset.

Mutta jos Sinulla - ekonomisti- Pekka - olisi kaikki valta ja valtuudet panna Suomen asiat kuntoon, Millaisen Ohjelmaluettelon Sanelisit, jotta SUOMI PALAISI MAAILMAN KARTALLE HYVINVOINTIVALTIONA. ANNA PALAA! AREENA ON SINUN!

HUOM! SUOMEN ASIAT ovat Kreikkaa tärkeämpiä mielestäni. Pura sydäntäsi! MIKÄ OLISI SUOMEN MENESTYSMALLISI?

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö Vastaus kommenttiin #9

#9... MUTTA Kreikan suurin uhka on itse Kreikka- itse tehdyssä murhenäytelmässään:

http://blogit.iltalehti.fi/anneli-jaatteenmaki/201...

Kreikkaakin ravistelelevat konkurssit:

http://www.iltasanomat.fi/taloussanomat/art-200000...

YLLÄTYS YLLÄTYS: Kreikka ponnisti ulos taantumasta:

http://www.talouselama.fi/uutiset/se-tapahtui-krei...

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö Vastaus kommenttiin #9

#9.PI. TOTTA. "Suomen suurin uhka on Helsinki" ja Arkadianmäki. NÄIN ON! /2.

- "EU on nykyisellään byrokraattinen organisaatio, joka polkee jäsenmaiden demokratiaa."

- "Euron tarkoitus oli olla EU:n yhtenäisyyden symboli, mutta siitä on tulossa EU:n hajottamisen symboli."

http://www.talouselama.fi/kommentit/eduskunnan-jum...

Eduskunnassa käsiteltiin sukupuolineutraaliavioliittoasia lennossa, mutta kun on kysymys Suomen asemasta ja tulevaisuudesta, asia tyssätään heti jo perustuslakivaliokunnan kynnyksellä. Omituista priorisointia!

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

#4. "Suomessa on jäänyt vähälle huomiolle mihin ja minne rahaa lapioidaan" / 2.

On myös ilmeistä, että Kreikka- (ym.PIIGS-maat) tukipaketin mrd-rahoja tallennetaan rahan kierrättämisen vuoksi ns. turvallisempiin sijoituskohteisiin. Ympäri maailmaa olevat veroparatiisit ovat olleet eliitin suosimia sekä pimeän/pestynkin rikollisen rahan sijoituskohteita.

Viimeisimmät sensaatiolööpit/paljastukset kertoivat Panamasta ja Saksaan vuodetuista tiedoista. Jopa ketkä "isoset" olivat sinne rahojaan sijoittaneet. Lakiasiaintoimistot ovat olleeet keskeisiä veroparatiisien toiminnoissa. Tarkemmin:

*** VEROPARATIISI - Wikipedia:

https://fi.wikipedia.org/wiki/Veroparatiisi

*** PANAMA-paperit: historian ja maailman suurin tietovuoto:

https://fi.wikipedia.org/wiki/Panaman_paperit

Pekka Iiskonmaki

Kun verotus ylittää sen kannattavuuden, niin rikkaat siirtävät rahansa pois ja köyhät köyhtyvät.

Kevyempi verotus on siten kaikkien etu.

https://fi.wikipedia.org/wiki/Lafferin_k%C3%A4yr%C...

Suomi on siten tyrinyt itse taloutensa liian korkeilla veroilla.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö Vastaus kommenttiin #20

#20. "Kun verotus ylittää sen kannattavuuden, niin rikkat siirtävät rahansa popis ja köyhät köyhtyvät." Näin on. Yrittämisen rasitteita pitää vähentää niin, että yrittäminen kannattaa ja investoinnit lisääntyvät. Yrittäjän on tunnettava asiakkaan tarpeet ja odotukset onnistuakseen yritystoiminnassaan.

Kuluttajankin asemaa pitää hoitaa siten, että ostovoimaa on kuluttaa yrittäjän tuottamia tarvikkeita, tuotteita ja palveluja. Mikä olisi se optimaalinen taso, jolla eri osapuolet tuntisivat hyötyvänsä ja tulevansa toimeen?

Kansainvälistä liiketoimintaa syntyy, kun suomalaiset yritykset tekevät yhdessä asiakkaan kanssa tuote-ja liiketoimintakehitystä maailmalle:

http://m.kauppalehti.fi/uutiset/suomalaisten-vient...

SUOMEN Kreikkavastuut ovat yli 7 mrd euroa ja saatavat Kreikalta 3 mrd euroa.

http://yle.fi/uutiset/3-7712867

http://keskustelu.suomi24.fi/t/13674943/suomen-saa...

Kreikka ja muut eurovaltiot ajautruivat riitaan eläkkeistä jja veronkorotuksista - kriisimaan velkahuojennukset jäädytetään:

http://www.hs.fi/talous/art-2000005007078.html

SAA nähdä mihin tuo riitely johtaa?

MUTTA onko niin, että muiden eri tasoisten euromaiden on vaikeaa pärjätä
Saksan kanssa samassa valuutassa?

http://jhuopanen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/221765-s...

Pekka Iiskonmaki Vastaus kommenttiin #21

#22
Suomessa yrittäminen ei tule nousemaan pariin vuosikymmeneen. Tuskin sittenkään.

Perinne katkaistiin väkivaltaisesti 90 -luvulla valtion toimesta.

Suomen on parempi siirtyä sosialismiin.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö Vastaus kommenttiin #22

Suomessa yrittämisen perinne katkaistiin muistaakseni yli 60 000 yrittäjältä väkivaltaisesti. Oliko syynä paljon puhuttu vahvan markan ja löysän markan politiikka, johon syyllistyivät presidentti Mauno Koivisto (sd), Suomen Pankin johtaja Rolf Kullberg, kokoomuksen Harri Holkerin sinipunahallitus valtiovarainministereinään demarit Erkki Liikaneen (nyk. SP:n pomo) ja Matti Louekoski. Samalla tapahtui punapääoman tuho: Rakennusliike Haka, vakuutusyhtiö Kansa, Työväen Säästö Pankki (STS), rautakauppa Renlund ja liikkeet EKA ja Elantokin levisivät. Myös Pankin SKOP,KOP; SYP ja postipankki siirtyivät hiostorian lehdille. Tli konkurrssialto ja puolen miljoona työttömyys.

Pekka Iiskonmaki Vastaus kommenttiin #23

Suomessa nähdään edelleen nälkää tuhansissa kodeissa. Talouspolitiikka ei onnistu suomalaisilta.

Ruokkivaa kättä on aina purtu ja hakattu.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö Vastaus kommenttiin #24

#24. Mitkä olivat mielestäsi pääsyyt noin valtavan yrittäjäjoukon (66000?) listimiseen? Luettelinko osan ylläolevassa 23. kommentissa? Mitkä olivat muut?

Pekka Iiskonmaki Vastaus kommenttiin #25

Minä selvisin tuosta joukkotuhosta elossa vain omaisuuteni menettäneenä.

Nykyisin ei Suomen asiat suuremmin kiinnosta. Tuhannet tekivät itsemurhan jne.

Paperit jo julistettu 100 -vuodeksi salaisiksi.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö Vastaus kommenttiin #26

#26. Ymmärrän kitkeröitymisesi. Suomen ahdinkoa lisää myös , että tärkeintä täällä on poliittisesti monelle oma etu, sitten puolueen tai ay-liikkeen etu ja viimeisenä vasta on koko maan etu, vaikka maan edun pitäisi olla aina ykkösenä järkevästi ajatellen. "Kateus vie kalat kattilastakin."

Suomi on kateellisten ihmisten , yhteistyökyvytön ja yhteisvastuukyvytön maa.Ja tulos on hyvin siksi nähtävissä , kun keskitytään vain kalvamaan toisiaan valtapelissä ja seuraavia vaaleja silmällä pitäen. Taustana vieläkin ideologiset ja historialliset traumat sekä revanssit.

PLATON: Demokratian heikkous on riitelevät puolueet. Nykyään sekametelisoppaa ovat lisäksi hämmentämässä virallisten (3)valtiomahtien lisäksi asettuneet neljäs valtiomahti ja vallan vahtikoirat eli media sekä jopa joidenkin mielestä virallisten (3:n) valtiomahdin yläpuolelle kohonneet, epävirallinen viides valtiomahti eli korporaatiot ja etujärjestöt. Ei ihme että talous on kuralla.

KREIKKAKIN on kitkeröityneiden ihmisten maa: "Murhenäytelmässään". VRT #19.AJ.

SUOMENKIN SUURIN UHKA ON: OMAT KOIRAT PUREVAT! Suomi on siten oman onnensa seppä taikka mokaaja.

MUISTIN VIRKISTÄMISEKSI: 1) Pankkikriisi: Punapääoman romahdus

http://pankkikriisi.blogspot.com/2008/11/punapoman...

2) SUOMEN junttausvienti euroon/EMU-päätös eduskunnassa: Ketkä moottorimiehinä? Kenelle EMU-kakku maistuukin nyt pahalle? Kuka oli oikeassa EMU:n suhteen, ketkä väärässä?

http://www.youtube.com/watch?v=PwEbyUactDE

3) Yle ja HS ovat salaseurojen pauloissa:

http://eskoseppanen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/12357...

OTE: "Monet hallitukset eivät ole vieläkään ymmärtäneet, että ne ovat jo kauan sitten menettäneet kansallisen suvereniteettinsa." (EKP:n pomo Marion Draghi)

EKP ja EU:n komissio ovat eurokriisin ja euro-ongelmien pääkeskuksia.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö Vastaus kommenttiin #23

#26. Kovaa tekstiä Pekalta. MUTTA oman kokemuksen kautta muotoutunutta.

Pekka Iiskonmaki Vastaus kommenttiin #28

Jokaiselle järki sanoo, että ei tuollaisen verilöylyn jälkeen ole tunkua yrittäjiksi.

Siinä on syy, miksi Suomi on EU:n peränpitäjä taloudessa.

Tunnen satoja yrittäjiä. Passiivinen vastarinta ja jopa viha Suomea kohtaa on suurta.

Se 66.000 yrittäjää pitää kertoa kymmenellä, niin saadaan sen suuruus oikeaan kokoluokkaan.

Perheet, takaajat ja työntekijät jne.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö Vastaus kommenttiin #29

#29. Monasti sanotaankin, että yrittäminen ja sen menestyksellinen toiminta Suomessa on tehty turhan hankalaksi, kalliiksi ja riskialttiiksi. Velvoiteviidakko on liian rasittava. Moni yrittäjä äänestääkin siksi jaloillaan menestyvämmille apajille ja maille. Järjen käyttö kun vielä sallitaan. Myös ns. aivovienti on tappio Suomelle.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö Vastaus kommenttiin #22

#20. Vasemmisto: demarit ja vasemmistiliitto ovat aina olleet verottajapuolueita. Pahemmin sanoen osin valtion siivellä eläviä puolueita. Valtion ja kuntien toimet ja alueet ovat heidän päälinnakkeitaan. TAI ainakin MR. Byrokratian kukkasina. Muillekin alueille pyritään soluttaumaan ja valtaa pitämään.

Pekka Iiskonmaki Vastaus kommenttiin #30

Melko hyvin taloutta tuntevana voin sanoa, että Suomen talous on jo tuhottu.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö Vastaus kommenttiin #31

#31.... Mutta pohjalta on vain yksi tie...nousuun!

Pekka Iiskonmaki Vastaus kommenttiin #32

#32
Siellä pohjalla ollaan vielä kauan. Veneverolla ei ole muuta merkitystä kuin kansan kyykytys. Sillä tuulimyllyt pyörivät vain viikon.

Se on huono singnaali kansalle ja veneteollisuudelle. Suomen nomeklatuuralta puuttuu pelisilmä ja järjenkäyttö

Kiinteistövero vie jo vanhuksia kiihtyvällä vauhdilla vanhainkotiin jne.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö Vastaus kommenttiin #33

#33. Yksityistalous/-omistus kärsii huonon kansantalouden hoidon vuoksi.

MUTTA yhteiskunnan loisille palvelut ja kulut ovat saatavia kehdosta hautaan. Heidän äänensä ostetaan näin menetelleen ja palkiten. Erikoista tasa-arvoisuutta ja oikeudenmukaisuutta. Niinkö maahanmuuttajienkin suhteen?

Sosiaalitantat pitävät "poliittisessa vaaliempatiassaan" kyllä siitä kynsin hampain kiinni. Mökin itsellinen, köyhä mummo ajetaan ulos, jos hän tulee kerran elämässään vaivojaan valittamaan.

Onko tuo oikeudenmukaista? Samoin rikoksentekijä saa ilmaisen oikeudenkäynnin, mutta uhri saa kärsiä kaikki kulut nahoissaan ja maksuissaan. Suosiiko Suomi täten rikollisuutta? Eikö laki olekaan sama ja yhdenvertainen kaikille? Ym...

MUTTA onneksi emme ole Kreikassa, missä ihmisten asiat ovat murheeellisia ja epäinhimillisiä.VRT.#19.

KREIKAN TALOUS- WIKIPEDIA:

https://fi.wikipedia.org/wiki/Kreikan_talous

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö Vastaus kommenttiin #31

#31. PEKKA: Vertaa kommenttia 38. MITÄ tekisit ja korjaisit, jos saisit itse päättää ja sanella ekonomistina Suomen politiikasta? Mitkä olisivat Uudet Tuulet Suomen Palauttamiseksi "Hyvinvointivaltioksi"? Anna palaa! Areena on Sinun! Uskon, että Sinua kuunnellaan herkällä korvalla.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

#4. Kiitokset EU/EMU/EKP-sylttytehtaan paljastamisesta koko kansalle... Demareilta epäisänmaallista toimintaa eikä kokoomuksellakaan ole puhtaita jauhoja EU/EMU-pussissaan naiivissa EUforiassaan ja EUROTTUNEENA.

"Sisäänpääsymaksut" ovat tulleet tuosta lipomisesta vain turhan kalliiksi persaukiselle Suomi-neidolle.

"Taitaa aate pyhittää kaikki keinot?"

ON todellakin syytä paljastaa, MIHIN Suomen rahat ovat menneeet EU/EMU/EURO-politiikassa.

KETKÄ olivat "innokkaimpia" moottorimiehiä/naisia tuossa Suomen EU-/eurokelpoisuuden tekemisessä ja rahavirtojen ohjaamisessa?

Eurooppa seisoo vedenjakajalla. Tehtyjen päätösten seuraukset ovat langenneet maksuun. EU:ssa vallitsee demokraattisen uusliberaalin kapitalismin lykätty kriisipesäke. EU elää ostettua aikaa, kirjoittaa Wolgang Streeck.

ONKO EU/EMU-SUOMI NYKYÄÄN VAIN EU/EMUN sosiaalitoimisto ja vararahasto? Suomen Pankkikin on vain EKP:n periferiassa oleva sivukonttori!

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

PALATAANPAS PÄIVÄN Kreikka-tekstiin:

1) Näin Kreikan valtiovelka paisuu (YLE-video):

http://yle.fi/uutiset/3-8901573

2) Euromaiden saatavat joku aika sitten Kreikalta - nyt enemmän?

http://jhuopanen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/106181-e... (+Luettelo euromaiden saatavista) Mitä se kertoo?

Saa nähdä miten pitkään EU/EKP kusettaa euromaita tukipaketeillaan?

ARVOSTETTU taloustoimittaja Esko Seppänen tuntee hyvin Kreikka-kusetuksen taustoja:

http://eskoseppanen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/97444...

"JO PITKÄÄN maailman markkinat ovat olleet hermoromahduksen partaalla liian suuren virtuaalisen velkarahamäärän vuoksi." (Talous-Sanomat- Jan Hurri)

http://www.iltasanomat.fi/taloussanomat/art-200000...

*** KREIKKA liittyy "kunniakkaaseen" seuraan, jos se jättää velkansa maksamatta:

http://suomenkuvalehti.fi/jutut/kotimaa/talous/kre...

*** 10 tyhmää kysymystä Kreikan velasta:

http://yle.fi/uutiset/3-5560889

*** Kreikan pahimmat uhkakuvat:

http://www.mtv.fi/uutiset/talous/artikkeli/nama-ov...

VALTIOVARAINMINISTERIÖN SELVITYS SUOMEN VASTUISTA (MUISTIO 31.8.2016)

http://vm.fi/documents/10623/343500/SelvitysSuomen...

SUMMA SUMMARUM: Toivotaan että päivä paistaisi Suomenkin risukasaan! Samalla TOIVOTAN KAIKILLE HYWÄÄ JA RAUHALLISTA JOULUA SEKÄ PAREMPAA JA ONNELLISEMPAA UUTTA WUOTTA!... ELÄKÄÄ IHMISIKSI! KYLLÄ se päiwä paistaa joskus risukasaankin kaamoksen jälkeen.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset