karikilpio

Jörn Donner: Guggenheim on Suuri Puhallus

”Häpeällistä ja masentavaa”, sanoo  Donner   kirjoituksessaan ruotsinkielisessä  HBL:ssa Guggenheim-hankkeesta.  Myös Ilta-Sanomat kertoo palstoillaan Donnerin  kirjoituksesta.

Kuvavaa on, että Guggenheim-hankkeet  ja Bilbaon museon kopioinnit kostautuivat   Guadajarassa Meksikossa, Rio de Janeirossa  Brasiliassa , Salzburgissa Itävallassa ja Liettuan Vilnassa.

Lisäksi Guggenheimin nimen alla toimineita museoita on suljettu  New Yorkissa, Las Vegasissa ja Berliinissä.  - Miksei näin kävisi myös taantuma-Suomen  Helsingissäkin?  Hukkainvestointi!

Näyttää siltä, että Helsingin eliitti-kulttuuri-idealistit ja vouhottajat ovat  puhaltamassa määrärahoja  paljon tärkeämmiltä kohteilta  ja sosiaalisilta tarpeilta Helsingissä ja rakentamassa talorumilustaan Helsingin arvokkaimmalle maa-alueelle.   Hyväksytkö? MINÄ EN.

http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-2000004880544.html

http://suomenkuvalehti.fi/jutut/kulttuuri/donner-guggenheimista-sk092011

 

PS.  Suomen New Yorkin kulttuuri-instituutiossa johtajana toimineen  Leena-Maija Rossin  repäisevä näkemys Guggenheimista Suomen Kuvalehdessä:

http://suomenkuvalehti.fi/jutut/kotimaa/tutkija-ruoskii-guggenheim-hanke...

SAAS nähdä miten lähestyvät kunnallisvaalit vaikuttavat keskiviikkoiseen äänestyskäyttäytymiseen.

Ihmisiä on jaettu poliitisesti  esim. Kauppalehdessä  "edistyksellisiin"  kannattajiin ja taantumuksellisiin" vastustajiin.  Vain "työväenpuolue" Kokoomus on välttänyt siinä leimakirveen iskut.

http://m.kauppalehti.fi/uutiset/gauhea-guggenheim/ws78kPLw

PS. LOPPUTULOS HELSINGIN VALTUUSTOSSA  VASTAAN = 53  ja PUOLESTA 32.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

19Suosittele

19 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (135 kommenttia)

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

Jäähyväiset koko turhalle GUGGIS-kampanjalle! Vai mitä? Tai jos juttu menee läpi, kissankokoisilla kirjaimilla niiden nimet ulos muistolaattaan, jotka ovat olleet tämän hukkainvestoinnin moottoreina. Lisäksi tietenkin heidän tulee itse maksaa kaikki hankkeeseen liittyvät viulut ja riskit.

Megalomaanista ja metropoliittista monumentalismia koko hanke. Mistä kävijätulot kun ei näytä onnistuvan em. miljoonakaupungeissakaan? Hankkeesta tuli hukkareissu ja poliittinen susi jo suunnitteluvaiheessakin. Häpeällistä tuhlauspolitiikkaa näennäis- ja eliittikulttuurin nimissä!

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

Toivoa sopii, että tästä vedätyksestä lopultakin päästäisiin eroon. Huomiota kiinnitti, että siihen Jörn Donnerin kannanottoa koskevaan Ilta-Sanomien uutiseen oli jokunen aika sitten tullut yli 600 komppaavaa kommenttia ja niihin parhaillaan kuutisen tuhatta peukutusta. Kertoo selvästi, mitä mieltä kansalaiset ovat.

Kannattaa vielä lisätä, että arkkitehtuuriasiantuntija Juhani Pallasmaa kritisoi voimallisesti Helsingin Guggenheim-hanketta The Architect’s Journal -lehdessä.
Pallasmaan mielestä projekti on ”häikäilemätöntä bisnestä, joka esitetään yleisölle taiteena”. Myös parhaimpiin arkkitehteihiomme kuuluva Anders Adlercreutz lyttää rakennuksen, eikä syyttä. Tuo synkän harmaiden laatikoiden kokoelma peittäisi näkymän merelle ja pilaisi yhden Helsingin luonteenomaisimmista näköaloista.

Valtuutettujen täytyy olla kuuroja, sokeita ja .... (no olkoon tuo viimeinen sanomatta) elleivät ymmärrä tehdä oikeita johtopäätöksiä ja haudata tätä hanketta lopullisesti.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

#24. Mainiota tekstiä Jaakko Aalto. Olen samaa mieltä. Hyvä että realistejakin on bloggaamassa ja torppaamassa tuhlari-idealistien pilvilinnoja. KIITOS!

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

Haiskahtaa vähän siltä kuin GUGGIS-vouhotuksessa ja vedätyksessä olisi mukana aimo annos syöttinä "Fantsua- ME-Hyödytään"-stuppelointia/käteistelyä ja ripaus kupla-/gryndaritaloutta eri lobbaus/manipulointimausteineen. Olenko väärässä vaiko oikeassa? Humanum errare est et errare humanun est.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

#24. "Toivoa sopii, että tästä vedätyksestä lopultakin päästäisiin eroon."

"ONKO Guggenheim - farssi vailla sisältöä?" - Mielestäni pahimman luokan farssi ja junttausyritys.

"On ollut hämmentävää seurata kohta kuusi vuotta jatkunutta farssia Guggenheimin ympärillä. Yksikään taiteen alalla toimiva tai taiteesta kiinnostunut ei varmasti periaatteessa vastusta uutta tilaa taiteelle. Ongelma on alusta saakka ollut täysin absurdi keskustelu, jossa taidetta ei ole mainittu edes sivulauseessa. On keskusteltu taidemuseosta vailla ensimmäistäkään suunnitelmaa tai pyrkimystä sen sisällön suhteen.

- On vaikea kuvitella toista alaa, jonka ulkopuolelta kenen tahansa on mahdollista vaikuttaa päätöksentekoon silkkojen mieli- ja toivekuvien perusteella. On syntynyt tilanne, jossa Guggenheimin vastustajat on määritelty
kulttuurin ja edistyksen vihollisiksi. Todellisuudessa asia on pikemminkin päinvastoin.

- PÄÄTTÄJIEN olisi syytä miettiä, onko menneisyydessä kunniakkaan Guggenheimin nimen muuttaminen kauppatavaraksi (ja tusinatuotteeksi) taiteen
tai helsinkiläisen veronmaksajien edun mukaista - etenkin, kun päätöksen seuraukset ovat täysin hämärän peitossa." Kirjoittaa HS:n mielipidepalstalla...

...HUOM! Taidekriitikko Leena Kuumola, Helsingistä.

HYVÄ KANNANOTTO tunteikkaaseen ja pakkopullamaiseen Guggis-keskusteluun.
Oletteko samaa mieltä? Kukaan ei tarkemmin tiedä minkätyylistä taidetta Gugenheimin museoon hankitaan. Onko se edes kiinnostavaakaan? Hosuvaa junttaustoimintaa koko juttu alusta alkaen. 6 vuotta! Ja hosumalla tulee aina sutta. JA KALLIIKSI ON TULLUT.

Käyttäjän teuvomast kuva
Teuvo Mast

Tuon kukkelmannin vois tarjota vaikka tukholmaan, katsottas menisikös siellä läpi .
ja kun näkisimme että siellä sanottas ruokoton sana, tiedämme että emme mekään sillä mitään tee . terv tepivaari

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

Oikeassa olet Tepivaari. Venäjäkään ei kelpuuta. Heillä on sentään oma Eremitaasinsa ja Ranskallakin Luuvrensa.

Käyttäjän grohn kuva
Lauri Gröhn

Donner on pahasti pihalla.

Guggeheim tuo valtiolle 7 miljoonaa euroa/vuosi:

http://www.helsinginuutiset.fi/artikkeli/459002-gu...

Museopomot toivottavat Guggenheimin tervetulleeksi:

"Pääkaupunkiseudun merkittävimpien taidemuseoiden johtajat uskovat, että kansainvälisesti tunnettu Guggenheim-brändi tekisi Helsinkiä maailmalla tunnetuksi, toisi lisää kävijöitä myös paikallisiin museoihin ja vahvistaisi ylipäätään Helsinkiä taidekaupunkina."
http://yle.fi/uutiset/3-9308768

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

Tämä ei ole uskon vaan realismin asia. Oletteko takuumiehenä, jos Guggenheim ei tuotakaan valtiolle kehumaanne seitsemää (7) miljoonaa euroa per vuosi? Kristallipallostako se on katsottu?

Käyttäjän grohn kuva
Lauri Gröhn

Laskelmista, joihin sinäkään et ole vaivautunut tutustumasn. Niitä epäsuoria tuloja yhteiskunnalle.

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen Vastaus kommenttiin #6

Joo, kopioin pätkän tuosta mihin tuotto-odotukset perustuvat.

"Museon noin 550 000 kävijän ennuste on Boston Consulting Groupin laskelmien mukaan varovainen ja Lahden mielestä on oletettavaa, että odotus voisi ylittyä."

Eli tuotto-odotukset on sidottu kävijämääriin, jotka tässä laskelmassa ovat 550 000 vuodessa, joka on ammattu alas jo useaan kertaan. Nykyiset ennesteet ovat jotain 100 000 luokka vuodessa, eli kannatavuuslaskelmat tuossa jutussa ovat hiukan kuin Mauri Kunnaksen lastensadut. Eli saa niihinkin uskoa, mutta totuuden kanssa niillä ei ole mitään tekemistä.

Käyttäjän grohn kuva
Lauri Gröhn Vastaus kommenttiin #7

Luit väärän kohdan. Tuo 7 miljoonaa oli vuosittsisia VEROTULOJA valtiolle.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö Vastaus kommenttiin #9

Ennusteet ovat ennusteita, pelkkää huijausta, eivätkä toteutunutta faktaa.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö Vastaus kommenttiin #7

#7. Markku Laitinen. Olen tismalleen samaa mieltä kanssasi. "Toivossa on hyvä elää, sanoi lapamato." Viestinä guggenheimiläisille.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö Vastaus kommenttiin #6

#.6. Koska taloustieteen laskentatoimen professori Pekka Pihlantokin pitää hanketta sutena, en minäkään siihen tällä syömisellä usko. Tulevaisuuden ennustaminen ja kävijämäärän ennustaminen on vaikeaa. Kukaan ei tietenkään kiellä ketään haaveilemesta ja uskomasta, jos on kerran sjoittanut rahojaan moiseen kuplahenkkeeseen.

Valtion verorahoja ei Guggikseen missään tapauksessa kannata sijoittaa: epävarma sijoituskohde, erittäin riskialtis kun on... KUTEN HBL:n ja Ilta-Sanomien artikkelista se käy selvästi ilmi miksi.

Käyttäjän grohn kuva
Lauri Gröhn Vastaus kommenttiin #8

Tuo 7 miljoonaa vuodessa oli veroTULOJA, ei menoja!

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen Vastaus kommenttiin #15

Ja mistäköhän nuo museon mahdolliset tulot tulevat? Aivan, maksavista asiakkaista, eli kävijämääristä, jotka tuossa laskelmassa on yliarvioitu huomattavasti. Ei ole myöskään kovinkaan kummoista matematiikkaa tai taloustiedettä, että kun kävijämäärät ovat ylimitoitettuja, niin myös tuotto-odotukset ovat aivan yhtä paljon ylimitoitettuja.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö Vastaus kommenttiin #15

GRÖN. Mutta NE VEROTULOT eivät ole vielä kassassa, vaan epävarmoissa, vedätetyissä laskelmissa.

Ei kukaan kalaankaan lähtiessä tiedä, jääkö pilit pataan vai tuleeko Pietarin kalansaalis. Negatiivinen 0-tulos voi tulla G-hankkeestakin.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö Vastaus kommenttiin #6

#6.Grön.Monen mielestä liioitettuja ja manipuloivia lukuja kuin hatusta vetämällä. PUPPUGENERAATTORISTA! KUIN ex-sosialistimaiden (DDR ym.) prosentit ns. tutkimuksissa. Huijausta koko myyttinen Guggiskampaja.

Tässä todellista näkemystä korkeammalta kulttuuritaholta luettavaksi.

http://suomenkuvalehti.fi/jutut/kotimaa/tutkija-ru...

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö Vastaus kommenttiin #6

KYLLÄ se on niin, MR. GRÖN, että koska meikäläinen (KOOKOO) ei ole mikään budjetintekijä, ennustaja, astrologi, futurologi eikä korkeamman matematiikan todennäköisyyslaskelmien, derivoimisten ja integraalilaskennan ekspertti,niin täytyy luottaa itseään viisaampien kuten taloustieteen laskentatoimen emeritusprofessori Pekka Pihlannon käsityksiin tässä GUGGIS-keskustelussa. Ja hänen mukaan "hanke haiskahtaa" . Että se siitä. Silloin Se haiskahtaa minunkin mielestäni. MOT.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

#4. GRÖN. Pihallahan se on ollut jo kokonaista kuusi vuotta tuo Guggis- kampanjakin! Vai mitä? Ja pihallehan se jää sittenkin, jos G-hanke toteutuu. Parkkialue vain uudistuu.

Käyttäjän leskinen kuva
Seppo Leskinen

En olisi uskonut koittavan päivän, jolloin olen Donnerin kanssa samaa mieltä. Nyt se on, mutta en ma valita!

Käyttäjän grohn kuva
Lauri Gröhn

Joo, kysehän ei ole tiedosta, vaan tietämättömyyteen perustuvasta ennakkoluulosta.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

Kuinka skeptikko voi olla tällä kertaa noin uskovainen? O mores , o tempora!
ONKO omat rahat liossa? Siltä näyttää.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

#12. GRÖN: VERTAAPPAS taidearvostelijan hyvää ja asiallista HS-mielipidettä kommentissa 93.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

#11. Samaten SL. Olen täysin samaa mieltä sata prosenttisesti arvostetun kirjailija Jörn Donnerin Guggenheim-näkemyksen kanssa. Napakymppi.

Käyttäjän grohn kuva
Lauri Gröhn

Donner levittä roskatietoa tuosta "100 miljoonan euron" PARKKIPAIKASTA js paljon muuta roskaa, esimerkiksi Vilnan "Guggenheimista":

It is estimated that the museum would have cost up to 170 million litas (75 million USD).[5] Completion was initially scheduled for 2011. A feasibility study was conducted to explore various aspects of the project's implementation, including market and economic impact analyses. However. due to corruption allegations, the entire project ended.[6] wiki

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö Vastaus kommenttiin #18

#18. Projisoiva selitysmalli GRÖN: manipuloijat ja huijaajat pelkäävät muidenkin olevan epäluotettavia ja puijaajia. EI vakuuta.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö Vastaus kommenttiin #18

GRÖN.Ovatkos nämä roskatietoja Guggenheimista ja laskelmista? Tutkija ja Suomen New Yorkissa kulttuuri-instituutiossa johtajana ollut Leena-Maija Rossi Suomen Kuvalehdessä:

http://suomenkuvalehti.fi/jutut/kotimaa/tutkija-ru...

Käyttäjän grohn kuva
Lauri Gröhn

Museoliiton kysymyksiä, joihin ei saatu vastsuksia:

"1. Miten Guggenheimille luvatut valtion ja kaupungin rahat siirtyvät sosiaalitoimeen vanhusten, vähäosaisten, asunnottomien tai muiden syrjäytyneiden tukemiseen?

2. Miten hankkeelle luvattu yksityinen rahoitus siirtyy muiden museoiden, taiteilijoiden ja muiden kulttuuriorganisaatioiden iloksi?

3. Miten Etelärannan tontti saa parkkipaikkaa parempaa käyttöä ja millä rahalla?

4. Miten hankkeelle luvattu 1,3 miljoonan euron valtionosuus siirtyy muille museoille ja millä perusteilla?"

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö
Käyttäjän grohn kuva
Lauri Gröhn

Eikö löydy vastauksia, nuohan ovat epäeliitin "kritiikin" poliittisia ydinkohtia...

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö Vastaus kommenttiin #27

HÖPÖ, HÖPÖ! Oli mitä oli, mielipiteeni ei muutu GUGGELILLE myönteisiksi.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö Vastaus kommenttiin #27

MUTTA KESKIVIIKKONA 30.11. olemme kaikki tasapuolisesti viisaampia. Tuleeko Guggenheim Helsinkiin vai ei??? MUITAKIN vaihtoehtoja on toki olemassa...EI Helsinki tähän kaadu!

http://villejalovaara.puheenvuoro.uusisuomi.fi/226... HYVÄ KIRJOITUS!

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö Vastaus kommenttiin #27

#27. GRÖN. Onkos tässä epäeliitin poliittisia ydinkohtia mukana?

http://suomenkuvalehti.fi/jutut/kotimaa/tutkija-ru...

JA onko skenaario väärä?

Käyttäjän grohn kuva
Lauri Gröhn Vastaus kommenttiin #110

Hohhoijaa

"Rossi valmistui filosofian kandidaatiksi pääaineenaan taidehistoria Helsingin yliopistosta vuonna 1987 ja väitteli filosofian tohtoriksi taidehistoriasta ja naistutkimuksesta vuonna 1999. "

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö Vastaus kommenttiin #112

GRÖN. Onko Rossin näkemykset vääriä vai oikeita?

Käyttäjän grohn kuva
Lauri Gröhn Vastaus kommenttiin #118
Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö Vastaus kommenttiin #119

SIIS. Vain Grönin näkemykset näyttävät olevan G-asiassa oikeita??

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

#19:
Kohta 1: menojen vähentyminen näkyy velkaantumisen vähenemisenä tai mahdollisuutena rahoittaa vaihtoehtoisi kohteita

Kohta 2: Kysymys on epäolennainen. Guggenheimiile annettu rahja ei missään tapauksessa olisi tuottanut iloa muille organisaatioille. Nyt tällainen tulee mahdolliseksi, mutta vaikka niin ei tapahtuisikaan, muut kulttuuriorganisaatiot eivät menetä mitään.

Kohta 3: Miksi sitä pitäisi käyttää johonkin, jos luontevaa käyttöä ei ole? Niiden synkänharmaiden laatikoiden rakentaminen hävittäisi tontin käyttömahdollisuudet ja kaiken lisäksi turmelisi ympäristönsä.

Kohta 4: Millä perusteella ministerin omine nokkinensa heittämä lupaus pitäisi siirtää johonkin. Asiahan on niin, että jos se valtionosuus menisi Guggenheimille, se olisi pois muiden museoiden rahoitusmahdollisuuksista.

Koko ajatusrakennelma, jonka mukaan se, että joku on kaavaillut johonkin rahareikään upotettavaksi jonkun summan tarkoittaisi sitä, että se summa on välttämättä käytettävä johonkin, on enemmän kuin kehnoa ajattelua.

Käyttäjän grohn kuva
Lauri Gröhn

Museopomot toivottavat Guggenheimin tervetulleeksi:

"Pääkaupunkiseudun merkittävimpien taidemuseoiden johtajat uskovat, että kansainvälisesti tunnettu Guggenheim-brändi tekisi Helsinkiä maailmalla tunnetuksi, toisi lisää kävijöitä myös paikallisiin museoihin ja vahvistaisi ylipäätään Helsinkiä taidekaupunkina."
http://yle.fi/uutiset/3-9308768

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö Vastaus kommenttiin #31

#31. "Uskovat ja toivovat"...MUTTA mitkä ovat tulevaisuuden realiteetit? Liian paljon spekulaatioita, potentiaaleja ja konditionaaleja odotuksissa... EI mene läpi! Pelkää manipulaatiota "tyhmälle kansalle".

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

Tässä mielenkiintoinen kirjoitus Suomen New Yorkin kulttuuri-instituution johtajana toimineelta Leena-Maija Rossilta: (Suomen Kuvalehdestä):

http://suomenkuvalehti.fi/jutut/kotimaa/tutkija-ru...

Käyttäjän grohn kuva
Lauri Gröhn Vastaus kommenttiin #109

Donner ei ole taiteen asiantuntija eikö Rossikaan:

Rossi valmistui filosofian kandidaatiksi pääaineenaan taidehistoria Helsingin yliopistosta vuonna 1987 ja väitteli filosofian tohtoriksi taidehistoriasta ja naistutkimuksesta vuonna 1999. Wiki

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö Vastaus kommenttiin #111

SIIS vain Grön on GUGGIS-tyyppisen taiteen asiantuntija Suomessa.MUUT EI.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

Kyllä tuo Helsinki-ja Guggenheim-keskeisyys etoo monia ihmisiä. Elämää ja siihen liittyviä tarpeita on myös Kehä III:nkin ulkopuolellakin!

GUggenheim-hanke on vain yksi fiksoitunut malliesimerkki eliitin nurkkakuntaisuudesta ja omaan napan tuijottamisesta: Metropol-ajattelusta!

Jotkut psykologit kutsuvatkin sitä empatian puutteeksi ja EU:n oppimallin mukaiseksi demokrativajeeksi ja epäoikeudenmukaisuudeksi. Etenkin kun rahoista ja vallasta ompi kysymys.

Käyttäjän grohn kuva
Lauri Gröhn

Onko tämä siis myös sinun kantasi asiaan?

"Perussuomalaisten kaupunginvaltuutettu Mika Raatikainen kertoi Helsingin Sanomillle, että kaupungin veroeurojen käytössä viimeisenä listalla on ”lattioilla nököttävien esineiden pällistely.” Talouselämä

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Toiset uskoo Jumalaan ja toiset guggeliin, se on vaarallista tuollainen kiihkouskovaisuus. :)

Mites elämä voi lainaan jatkua, jollei sitä rakennetakaan, jää valtaisat verotulot saamatta ja koko Helsinki vajoaa mereen.

On tämä niin tärkeä kysymys, että koko Suomen muut asiat tuntuvat vähäpätöisiltä. Se on Guggenheim tai kadotus.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö Vastaus kommenttiin #25

TOTTA pr.#25.HEH. HEH.. "se on vaarallista tuollainen kiihkouskovaisuus" kuten skeptikko Grönillä GUGGIS-uskossaan. Mutta kukin taplaa tavallaan ja tyylillään, ja meitä on moneen junaan, ja jotkut jäävät vielä laiturillekin. Että simmosta hauskoo! Sellaista se elämä vain on. Valitettavasti.

MONI uskoo lotto/veikkausvoittoon "varmoilla numeroilla tai riveilläänkin", mutta enemmistö pettyy kerta toisensa jälkeen. Odotukset eivät täytykään. Samoin pörssissäkin. Rahat meni ja tuli vain metsäkukkia hutiammunnassa.

Grönille Guggis näyttää olevan elämääkin suurempi asia...

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

#21.GRÖN. Olen itsenäinen ajattelija enkä ole sidottu minkään puolueen näkemyksiin. Turha leimata mihinkään suuntaan. Tuliko selväksi. Ihmisoikeuksien julistus (mm. Artikla 18 ja Artikla 19) ja Suomen perustuslaki eli PL 12 pykälä
takaavat jokaiselle mielipiteen vapauden ilman poliittista selkänojaakin.

Turha johdatella mihinkään suuntaan siis! VASTUSTAN siis G:n rakentamista.

EDELLEENKIN olen sitä mieltä, että Guggenheim on hukkainvestointi. Sanokaa mitä sanotte! Takki tai nuttu ei käänny, vaikka lahjoisitte. SE on vankkumaton mielipiteeni GUGGIS-asiaan. Ketuttaako, ketuttaako, kuuntelen?

KERTAAN: EI-GUGGENHEIMILLE! Muitakin parempia satsauskohteita löytyy roppakaupalla.

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Koko Guggiksen tuottolaskelma perustuu utopistisiin ja hanurista revittyihin kävijämääriin. Elleivät nuo luvut sitten täsmää, niin ei täsmää sitten mikään muukaan. Paitsi ne ylläpidon aiheuttamat kulut ja virkamiesten vastuunpakoilu.

Jos Guggis olis niin hiton hyvä hanke, kuin annetaan ymmärtää, niin olishan se Guggis jo monessa muussakin kaupungissa kansalaisten ihasteltavana. Sitäpaitsi, sijoittajat sijottaisivat välittömästi Guggis hankkeeseen, jos pitäisivät hanketta kannattavana. Eivät pidä. Eivätkä siis myöskään sijoita. Kukaan ei siis voi tietää etukäteen, tuleeko Guggis kannattamaan vai ei. Se on selvä riskisijoitus taloudellisesti katsottuna. Näyttely kannattaisi ensin koeponnistaa, vaikkapa vuoden ajan vertolukujen saamiseksi, esim. Kiasmassa. Miksi näin ei tehdä ?

Siksi, että samantien huomattaisiin, että eihän sillä keisarilla olekaan vaatteita ja silloin joltain jäis hyvä suojatyöpaikka ja kynnysrahat saamatta.

Käyttäjän grohn kuva
Lauri Gröhn

Olet yksi niistä monista, jotka eivät ymmärrä yrityksen investoinnin julkisen investoinnin eroa. Siitä harhainen kritiikki.

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Julkisia varoja ei joka läpeen kannata tunkea.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

#38. GRÖN. Älä sano väärää todistusta lähimmäisestäsi!

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

#38. Ymmärtääkös alla olevassa Suomen Kuvalehden kirjoituslinkissä olevan Suomen New Yorkin kulttuuri-instituution johtajana toiminut Leena-Maija Rossi mitään yrityksen investoinnin/julkisen investoinnin eroa?

http://suomenkuvalehti.fi/jutut/kotimaa/tutkija-ru...

ONKO laskelmat pihalla vai oikein laskettu?

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

#35. Hyviä näkökulmia Jouko. Kiitos! Ei taida Ruotsikaan olla kovin innostunut GUGGIS-vouhotuksesta esimerkiksi Tukholmaan? Siellä osataan sentään investoida Suomea paremmin. Tulostase puhuu puolestaan.

MUTTA Suomessa on liian paljon vastuunpakenijoita ja tuhlaajapoikia. JA tulos näkyy myös puolestaan. Ruotsia olisi pitänyt matkia jo ennen euroon menoa kuten ennenkin. NYT ollaan kurkkua myöten ureassa. Jälkiviisaus ei enää auta.

Siksi on ryhdistäydyttävä ja karsittava GUGGIKSEN kaltaiset turhat eliittivouhotukset taloudesta ja elettävä järjen ja realiteettien mukaisesti eikä ajelehdittava kuplamaisten ja utopististen mutu-tunteiden syöksykierteessä.

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Ruotsalaiset ovat tunnettuja rahantekotaidoistaan.

https://www.google.fi/search?q=vasa+ship+museum&ie...

Tuossa hyvä esimerkki yhteisten varojen järkevästä jatkojalostamisesta. Eikä muuten ole ainoa esimerkki.
Samaan aikaan Suomessa, kansalaisten mielipiteistä piittaamatta, ajetaan Guggisjunalla päin seinää ilman järjen häivääkään.

Tuli mieleen vanha johtamistaidon sutkaus

" Huolimatta johdon viisaista toimista, he saivat kuitenkin yrityksen kannattamaan "

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö Vastaus kommenttiin #64

Besserwisserit eivät ole aina oikeassa, koska luulo ei ole "puhtaan" tiedon ja faktan väärtti. "Kerma nousee pintaan kunnes happanee." "Puinen keulakuva johtaa laivaa." - "Jokaisella on taipumus kohota pätemättömyytensä tasolle, ellei ajoissa pysty estämään kohoamista/ylenemistyä pätemättömyytensä tasolle." (=Ajatuksia Peterin Periaatteesta.) - MYÖS Murhhyn laki ja Parkinsonin laki ja Wiion lakikin osoittavat vääjäämättömästi, ettei ihminen ole vielä täydellinen. (KATSO googlesta)

Psykologia: "Kun on tunnetta ei ole järkeä." ... kuten GUGGIS-vouhotuksessa.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

#35. Piilevä talousnero tämä Grön. Saattaa olla seuraavan hallituksen valtiovarainministeri. Otteet ovat sellaisia ja vakuuttavia kuin "työväenpuolueen" nokkamiehillä sateenkaarihallituksessa.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

#35. JR. Vertaa taidearvostelijan asiallista ja mainiota mielipidettä yllä kommentissa 93. Olen samaa mieltä, oletko sinäkin. Ahtisaarikin on valjastettu Hesarissa puhumaan Guggenheimin puolesta. Ässänä hihasta.Kommentti 94.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

#35.Jouko. Vertaa kommenttia 93 ja 94.

Käyttäjän Lokari kuva
Pekka Pihlanto

Donner sanoo taas kerran suoraan, miten asia on.

Käyttäjän grohn kuva
Lauri Gröhn

Donnerin "kritiikissä" kaikki muukin kuin tämä on pielessä:

"Juttua korjattu 24.11.2016 kello 22.21: Toisin kuin jutussa ensin kerrottiin, Helsingin kaupunginvaltuusto ei äänestänyt Guggenheim-museon puolesta, vaan kaupunginhallitus."

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

Tuohan tietää jokainen lukutaitoinen kansalainenkin ilman akateemista koulutustakin. Valtuusto ratkaisee vasta G-asian.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

#37. Donner sanoo vähän, mutta täyttä asiaa, ja se harmittaa tiettyjä vouhottajia niin p-sti.

Käyttäjän Lokari kuva
Pekka Pihlanto

Vouhottajia tosiaan. Ajavat kuin käärmettä pyssyyn - ties millä motiivilla.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö Vastaus kommenttiin #43

PP. Juuri näin asia on nähtävä! TUO motiiviajattelu onkin villakoiran ydin: ketkä siitä Guggenheimista mielestään hyötyvät, ketkä taas ei? Ketkä maksavat viulut ja riskit - myöhemminkin? Siinä dilemma ja ambivalenttisuus.

Käyttäjän Lokari kuva
Pekka Pihlanto Vastaus kommenttiin #46

"Ketkä maksavat viulut ja riskit - myöhemminkin?" Vastaus on: veronmaksajat.

Silti tänäänkin HS julkaisee näkyvimmin G:n puoltajien kirjoituksia. Vieläpä hankkkeen puuhamies, joka tekee hommaa palkkaa vastaan, on päästetty puhumaan - jäävi mies - puuta heinää. "hankkeen vaikutukset ovat huomattavat", hän hehkuttaa - kuka huomaa?

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö Vastaus kommenttiin #66

#66. SITÄ KUMMASTELLAAN kovin, mikseivät Guggis-intoilijat käänny rahoitusongelmissaan EU:n puoleen ja pyydä tukijaisia EU-komission varapuheenjohtaja Kataisen ja EU-komission pomon, "veroparatiisineuvos" Junckerin tukirahastosta luottona omiin nimiinsä- ei Suomen valtion. Kyllä Jyrki-boy yskän ja superbrändyn maun ymmärtää ja auttaa vähävaraisia maanmiehiään, kun nyt on hyvä investointi kerran tiedossa. Että mikäs...

TAIKKA toisaalta guggislaiset voisivat kääntyä myös EKP:n ja sen pomon Draghin puoleen. EKP:llä on tietokoneiden datassa mielettömät virtuaalitalouden setelirahoitusrahastot ja miljardivuoret purkamatta investointilaman vuoksi. Myös pikaisia helikopterirahoja voisi lennättää Guggis-porukan määrärahoja kartuttamaan. Rahaa on yli tarpeen ja EKP:n holvit ovat ihan turvoksissa.

Tässä pari ilmaista "asiantuntijaneuvoa" investointilaman torjuntaan ja Guggiksen rahoituspulmiin. Että siitä vaan menoksi ja toimeksi arvon guggislaiset!

http://karikilpio.puheenvuoro.uusisuomi.fi/226708-...

Käyttäjän Lokari kuva
Pekka Pihlanto Vastaus kommenttiin #69

EU:stahan on rahaa lapioitu muihinkin hullutuksiin.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö Vastaus kommenttiin #75

#75. PIIGS-maat ja etenkin Kreikka on kunnostautunut hyvin tehdyillä määräraha-anomuksillaan. Ja muut euromaat ovat kustantaneet "niin mielellään" ja solidaarisesti tuon päättymättömän laatikkoleikin ja iltalypsyn ja taloudellisen ikiliikkujan. Ja EU/EMU puolestaan on käynnistänyt euromaiden lypsykoneen.

EU/EMU/EKP/KOMISSIOSSA olisi tehtävä EUROGATE ja perustettava EU:sta riippumaton Totuuskomitea. Tilintarkastamisessakin olisi paljon toivomisen ja parantamisen varaa, mihin EU-miljardit valuvat.

Käyttäjän Lokari kuva
Pekka Pihlanto Vastaus kommenttiin #78

EU:n tilintarkastuksessa on varmasti parantamisen varaa - vaikka tiilintarkastustuomioistuimessa on suomalainen Ville Itälä.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö Vastaus kommenttiin #66

#66.PP. KIITOKSIA ARVOKKAISTA MIELIPITEISTÄSI. Toivotaan että ihmisten ja päättäjien silmät ja järkikulta avautuvat todellisuudentajuisiksi.Utopiat ja illuusiot eivät pitemmän päälle elätä.

"Hankkeen vaikutuksen ovat huomattavat"...mutta kielteiseen vaiko myönteiseen suuntaan? SE ratkaisee "priorisoinnin". Rahastahan puuhamieskin satuilee G:n puolesta julkisesti. - "Kenen leipää syöt, sen lauluja laulat"...vaikka et uskoisikaan siihen. Läpinäkyvää markkinointia , mitä harva ottaa todesta. "KYLLÄ KANSA TIETÄÄ." - Vaikka sitä usein tyhmänä pidetäänkin...

Käyttäjän Lokari kuva
Pekka Pihlanto Vastaus kommenttiin #71

Kiitokset! Koetan olla kiitostesi väärtti.

Joku kiinnitti huomiota siihen, että kukaan ei tiedä, minkälaisia näyttelyitä siellä pidettäisiin. Ostettaisiin sika - kalliissa ja rumassa - säkissä. Jo Kiasmaa ihmeteltiin aikoinaan: kummallinen peltisiilo keskellä Helsinkiä. Nyt tulisi musta kummitus edustavalle paikalle.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö Vastaus kommenttiin #74

#74. Mitä epäesteettisempi ja "kubistisempi" rakennusmonumetti on sitä paremmin se pärjää näköjään valinnoissa. Nykytaiteestakin voi sanoa, että on sama miten päin sen laittaa seinälle tai lattialle. Ennen sentään tiedettiin, mitenpäin taulu on laitettava seinälle. Toisaalta kaikea romua ja nähtävää pidetään nykyään taiteena. Onko se sitä postmodernismia, missä millään ei ole mitään väliä?

Vaikeinta usein näyttää olevan , miksi tuotakin pläjäystä kutsutaan ja nimitetään. Joskus kuulemma annetaan superlatiiveja jopa suositun taidemaalarin eri kehyksissä olevalle pensselien värien koetuspaperillekin. Mutta kauneushan on katsojan silmissä ja häpeäksi luulotetussa ja muotitietoisessa "asiantuntemuksessa".

Käyttäjän Lokari kuva
Pekka Pihlanto Vastaus kommenttiin #76

Aiantuntijathan meille kertovat, mitä meidän tulee kokea hienoksi ja kauniiksi.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö Vastaus kommenttiin #77

#77. Kriitikkoja pidetäänkin vaarallisina henkilöinä,jotka pitää leimata milloin milläkin haukkumanimityksellä - kuten nationalismilla, populismilla taikka kulttuuria ymmärtämättömiksi kylähulluiksi. Joskus kuitenkin pop- taiteilijat ovat juuri noita kylähulluja, ja "oikean jäsenkirjan omatessaan" erityisen suojelun alaisena ja ovat läänintaiteen vakanssilla virkamies taiteilijoita. Ei "luomuja".

Menestyvää taidetta kun ei pääsääntöisesti tarvitse tukea; se myy itse kysynnällään ja taatulla laadullaan.

Käyttäjän grohn kuva
Lauri Gröhn Vastaus kommenttiin #79

Juu, Toritaidetta ei voi ylittää...
Persun jalostunyt taidemaku on ainutlaatuista:

http://grohn.puheenvuoro.uusisuomi.fi/63092-peruss...

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö Vastaus kommenttiin #81

Taidatte olla perehtynyt noiden persujen sielunelämään oikein vakavamminkin, kun tiedätte siitä noin tarkasti. Mutta mitä mieltä olette , ovatko Guggenheimtein vastustajat sanan varsinaisessa merkityksessä taloudellisesti edistyksellisiä vaiko taantumuksellisia - HUOM!- ilman poliittista latausta tarkastellen? Entä GUGGIS-hankkeen kannattajat: taantumuksellisia vaiko edistyksellisiä? Vai molemmat sekä-että -leiriin kuuluvia?

Mitä mieltä olette Kauppalehden päätoimittaja Arno Ahosmaan jutusta: "Gauhea Guggenheim"- 25.11.2016? - Tässä yksi ote hänen leimaavasta analyysistään:

-"Guggenheimista on tullut Helsingin 2010-luvun vahvin symboli. Sen vastustaminen on amerikkalaisuuden, antikapitalismin, impivaaralaisuuden ja vihervasemmiston pseudoälykköjen liitto. Näiden aatteiden takana ei ole muuta kuin pimeää." Minne kokoomus jäi tästä luettelosta?

Oletteko samaa mieltä Ahosmaan kanssa? Miksi mielestänne todellisuudessa on pohjimmiltaan kyse, kun Guggenheimia vastustetaan?

Toisaalta onko Guggenheimin kävijämäärätavoitteet uskottavia vai hihasta vedettyjä?

http://m.kauppalehti.fi/uutiset/gauhea-guggenheim/...

http://mikkosavelius.puheenvuoro.uusisuomi.fi/2268... ( #1.)

Käyttäjän grohn kuva
Lauri Gröhn Vastaus kommenttiin #82

Asiasta on 3 skenaariota. Mahdatko edes tietää mitä tuo tarkoittaa .
.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö Vastaus kommenttiin #83

Näkökulmia,visiota ja skenaarioita Guggenheimista on miestä ja naista myöten.
Kolme ei riitä niitä kaikkia kuvaamaan; jäävät liian yksipuolisiksi ja epäluotettaviksi. Esimerkiksi viiteryhmästä ja poliittisestaa taustasta riippuen. Siksi prognooseja tehdään monesta visiosta ja skenaariosta. Realistisin on mielestäni paras.

OMA SKENAARIO, VISIO JA PROGNOOSI JA JOHTOPÄÄTÖS: EN KANNATA GUGGIKSEN RAKENTAMISTA. TURHAKE PROJEKTI. RAHAT MENEE KANKKULAN KAIVOON.

HUOMATTAVASTI tärkeämpää olisi panna Suomen talous kuntoon eikä tehdä lillukanvarsipolitiikkaa. Vai mitä?

Käyttäjän grohn kuva
Lauri Gröhn Vastaus kommenttiin #84

Et siis tiedä mitä skenaario tarkoittaa...

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö Vastaus kommenttiin #86

GRÖN. Tiedättekös mikä on Guggenheimin kauhuskenaario Heksingin valtuustossa?

http://www.suomisanakirja.fi/skenaario

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö Vastaus kommenttiin #86

Tässä Grönille yksi varteenotettava ja edistyksellinen Guggenheim-skenaario:

http://daniniskanen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/22686...

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö Vastaus kommenttiin #83

#86.HÖPÖ HÖPÖ! Kerropa MR. GRÖN mikä on Kokoomuksen, SDP:n, Keskustan, Kristillisten, RKP:n, Perussuomalaisten, Vasemmistoliiton ja Vihreiden GUGGIG-skenaario US-lukijoille? Sen jälkeen lyhyesti: ketkä vastustavat ja ketkä kannattavat?

Skenaariosta ei tarvitse tehdä taidetta. Lyriikka tai proosa riittää. EIKÄ mitään mutu-spekulaatioita. Hyvä essee tai runo on hyvä.

MITÄ tarkoittaa junttaaminen ja pakkopulla Guggenheim-asiassa???

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö Vastaus kommenttiin #81

KATSOS GRÖNIÄ "TORITAIDETTA EI VOI YLITTÄÄ"... makunsa kullakin!!!

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö Vastaus kommenttiin #77

#77. Näinhän se on. "Asiantuntijat meille kertovat, mitä meidän tulee kokea hienoksi ja kauniiksi." Taiteesta, muodista ,politiikasta ja nyt Guggenheimista.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö Vastaus kommenttiin #66

#66. Totta. PP. Veronmaksajat maksajat viime käsessä viulut ja riskit. "Kansa lopultakin maksaa eliitti-idealistien eli Guggenheimin puoltajien utopiat":

http://zzz333.puheenvuoro.uusisuomi.fi/226859-kans...

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö Vastaus kommenttiin #66

"Silti tännäänki HS julkaisee näkyvimmin G:n puoltajien kirjoituksia"...

Helsingin Sanomat näyttää ottavat vetovastuun Guggis-asiassa ennen Helsingin valtuuston rtakaisevaa äänestystä painotuksillaan ja mielipiteen muokkauksillaan. Kriittiset kirjoitukset on siirretty tarkoituksemukaisesti pois pääsivuilta pikkupalstoille piiloon.

Presidentti Ahtisaari on tuotu lausuntoineen vasstaiskuksi Donnerille. "Guggenheim olisi kuin start-up" , sanoo Ahtisaari. "Se ei olisi mistään pois."
Ahtisaari kertoo ilahtuneensa ja hieman yllättyneensäkin, kun kaupunki puolsi museohanketta. "Jos Suomi sanoo ei, niin kyllä varmaan Pohjoismaista löytyy niitä, jotka sanovat, että tulkaa meille, mitä te täällä jahkaatte näiden kanssa, jotka eivät pysty tekemään päätöksiä."

- "Aina kun ajattelen Guggenheimia, se tuo mieleen start-up -yrityksen. Siinä on niin paljon hyviä puolia. Se olisi taloudellisesti järkevä. Se toisi Suomea esiin ja tarjoaisi myös suomalaisille taiteilijoille mahdollisuuksia."
- "Guggenheimia vastustetaan muun muassa siksi, että se on valmis amerikkalainen konsepti, jota tuodaan tänne muualta. Kriitikoiden mielestä olisi mielekkäämpää, että suomalaiset tuottaisivat hankkeen omilla ehdoillaan."

Vastustajiin on lätkitty anti-amerikkalaisuuden ja impivaaralaisuuden leimoja.Ahtisaari ei näitä allakirjoita. "Ehkä vastustajat eivät ole miettineet asiaa loppuun saakka."

Vastustuksen Ahtisaari arvelee johtuvan pääasiassa talouden ongelmista - joihin hän uskoo Guggenheimin tuovan helpotusta. "En hyväksy väitettä, että aika suosii populismia. Kyllä se voi yhtä hyvin suosia meitä kaikkia, jotka haluamme pitää sitä parasta"... (MUTTA löyttkö yhteisvastuuta ja tarvittavaa yhteihenkeä?) ... mitä tässä pohjoismmaisessa mallissa on. Siihen kuuluu myös taiteen (ja koulutuksen ja työllistämisen) tukeminen ja sen arvostaminen. Keskustelua pitääisi käydä Tosiasioiden Pohjalta."

ENTÄ sitten , jos valtuusto torppaa? "Eihän sitten auta kuin manailla", Ahtisaari huokailee.

Käyttäjän Lokari kuva
Pekka Pihlanto Vastaus kommenttiin #94

Ahtisaaren haastattelussa ei ole yhtään pitävää argumenttia.

Käyttäjän grohn kuva
Lauri Gröhn Vastaus kommenttiin #100

Höpöt. Mitä mieltä olet itse Helsingin esittämästä kolmesta skenaariosta

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö Vastaus kommenttiin #101

Taivaanrannan maalareita on jo riittävästi Suomessa, realistejakin tarvitaan.

"Haluammeko ylikansallisen brändin haarakonttorin Suomeeen? Kysymys siitä , onko Helsingillä rohkeutta uskoa omaan, kiinnostavaan ja jo kansainväliseen kenttäänsä, vai ryhdymmekö ylikansallisen brändin haarakonttoriksi.", kysyvät Hesarissa lauantaina Suomen New Yorkin kulttuuri-instituution entinen johtaja Leena-Maija Rossi ja entinen kulttuuriministeri ja nykyinen kansanedustaja Paavo Arhinmäki (vas). Oletteko samaa mieltä heidän kanssaan?

Siinä yksi skenaario. GRÖN KERTOKAA KOLME OMAA SKENAARIOTANNE MUILLEKIN.

Käyttäjän grohn kuva
Lauri Gröhn Vastaus kommenttiin #102

Kyseessä Helsingin esittämät skenaariot

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö Vastaus kommenttiin #104

#104. Keskiviikkona 30.11. olemme kaikki tasapuolisesti viisaampia, tuleeko Guggenheim Helsinkiin vai ei. Helsinki ei kuitenkaan kaadu kävi miten päin tahansa. MUITAKIN vaihtoehtoja löytyy aina tilalle...HYVÄ KIRJOITUS!

http://villejalovaara.puheenvuoro.uusisuomi.fi/226...

SAAS Nähdä Miten Kunnallisvaalien Läheisyys Vaikuttaa Iisakinkirkkomaiseen -(6-v)- Guggenheimpäätökseen Keskiviikkona? Vastustajien leimaaminen epäihmisiksi ja taantumuksellisiksi GUGGIG-kampanjassa tuskin unohtuu ääniä annettaessa.

Kertaukseksi ja yhdeksi malliksi Kauppalehden epäsovinnaiset ja alatyyliset G:n vastustajien mustamaalaukset ja poliittishakuiset nimittelyt. VAIN "TYÖVÄENPUOLUE" KOKOOMUS SAA EDISTYKSELLISET JA PUTIPUHTAAT PAPERIT G-PISTEYTYS "ANALYYSISSÄ" - MUUT OVAT TAANTUMUKSELLISIA???!!!

http://m.kauppalehti.fi/uutiset/gauheaa-guggenheim...

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö Vastaus kommenttiin #104

#104.Mitkä niistä ovat hyviä, mitkä huonoja? Kerro!

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö Vastaus kommenttiin #104

#104. Linkitä ne kaikille luettaviksi ja arvosteltaviksi. Vai etkö uskalla, ettei myyttinen G-totuus paljastuisi koko kansalle?

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö Vastaus kommenttiin #100

#100. Guggenheimin tukisäätiön puheenjohtaja Ari Lahtikin markkinoi viran puolesta Guggenheimin autuaaksi tekevää talousvaikutusta Helsingille: (HS/lauantai).

--"MUSEO hyödyttäisi sekä Helsinkiä että Suomea. Guggenheim Helsinki on investointina ja vierailukohteena Suomessa ainutlaatuinen. Kulttuurihankkeeksi museon taloudellinen ja vierailijoita Helsinkiin houkutteleva vaikutus on huomattava." - Realismiin perustuvat näytöt ja faktat puuttuvat...kaupalliselta ja epäuskottavalta, utopistiselta kampanjalta ja skenaariolta sekä spekulaatiolta. Vai mitä olette asiasta? Onko jalat ilmassa vai maassa tässä G-vouhotuksessa tai G-pisteessä??!!

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö Vastaus kommenttiin #100

#100. PP. Paljonkohan Hesari maksoi Ahtisaarelle GUGGIG-Myönteisestä kannanotosta ? TOTTA : "Ahtisaaren haastattelussa ei ole yhtään pitävää argumenttia." JUTTUKIN pelkkä tunnevetoomus valtuuston suuntaan.

Käyttäjän Lokari kuva
Pekka Pihlanto Vastaus kommenttiin #120

Tänään Hesari jatkaa Guggenheimin rummutusta usean sivun jutulla. Havainnekuvasta näkee, mikä musta rumilus tämä museorakennus olisi.

Käyttäjän grohn kuva
Lauri Gröhn Vastaus kommenttiin #127

Höpö. Muuttuu vähitellen hopean väriseksi.

Käyttäjän Lokari kuva
Pekka Pihlanto Vastaus kommenttiin #128

Ettei vaan vielä kullanväriseksikin.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö Vastaus kommenttiin #129

...taikka muodikkaasti sateenkaarenmukaiseksikin...kuin kameleontti. Hesarikin jo pohtii , onko Guggenheim kaikkien aikojen vedätys vai tuleva vetonaula.

http://www.hs.fi/kulttuuri/a1480215871972

Jörn Donnerilla on yhä selkiytynyt käsitys Suomen Kuvalehdessä:"Onko Helsingillä "suurkaupunkisuuruudenhulluutta"? ELI megalomaanista metropolpolitiikkaa...ja Guggenheim oire siitä.

http://suomenkuvalehti.fi/jutut/kulttuuri/donner-g...

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö Vastaus kommenttiin #128

#128.... kuin ränsistynyt heinälato.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö Vastaus kommenttiin #43

#43. Näyttää siltä että Guggenhein-kulttuurivouhotus on lasten terveyttäkin tärkeämpi sijoituskohteena Helsingissä. Tässä yksi kauhuskenaario guggenheimilaisille:

http://daniniskanen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/22686...

MUITAKIN KAUHUSKENAARIOITA LÖYTYY...

Käyttäjän grohn kuva
Lauri Gröhn Vastaus kommenttiin #89

Retorinen höpötys ei korvaa asiaan perehtymistä. Dokumenteista löytyy kolme rinnakkalkaista skenaariota, jotka nekin jääneet peittoon.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö Vastaus kommenttiin #92

Toisiko Guggenheim valoa Suomen talouden pimeyteen? Vai "Onko Guggenheim - farssi vailla sisältöä" kuten Hesarin mielipidesivuilla taidekriitikko Leena Kuumola kirjoittaa sunnuntaina (27.11./C44) sattuvasti. TARKEMMIN TEKSTISTÄ kommentissa 93.Kannattaa lukea asiantuntijan asiallista näkemystä Guggenheimista.

Käyttäjän grohn kuva
Lauri Gröhn Vastaus kommenttiin #95

Se vasta fiasko olisi, jos sisältö mäöriteltäisiin etukäteen. Valitettavasti valtuustuusso on ihmisiä, jotka eivät ymmärrä, etteivät ymmärrä asiaa, tädtä blogista pihumattakaan

Käyttäjän Lokari kuva
Pekka Pihlanto Vastaus kommenttiin #114

Onneksi löytyy besserwissereitä muita ojentamaan.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö Vastaus kommenttiin #117

#117. Tässä muutamia lukemisen arvoisia näkökohtia Guggenheimin suhteen:

1) Guggenheim-kisassa on varma voittaja: amerikkalaissäätiö

http://www.iltasanomat.fi/taloussanomat/art-200000...

2) HS: Guggenheim-sopimuksessa on miljoonaluokan sakkopykälä. Siksikö sitä nyt ajetaan kuin käärmettä pyssyyn? Ketä maksavat sakot, jos...

http://www.iltasanomat.fi/taloussanomat/art-200000...

3) Voidaanko viestinnällä lisätä yleistä hyväksyntää tapaus Guggenheimille?

http://viestijat.fi/voidaanko-vaikuttajaviestinnal...

Käyttäjän grohn kuva
Lauri Gröhn Vastaus kommenttiin #132

Joopa. Uutinen vuodelta 2012.

2) Julkaistu: 17.1.2012 10:27 , Päivitetty: 17.1.2012 13:19

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö Vastaus kommenttiin #114

GRÖN: #114. TEHÄN toimitte kuin ex-N-liitossa.HUH HUH! Pelkäättekö, että Guggenheimiin "satsatut" Potemkinin kulissit romahtavat, jos kerrotte totuuden? Ja tukijoukko joutuu budjetin ylittyminen tai hankkeen lopettamisen vuoksi maksamaan monimiljoonaiset sakot jenkeille.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö Vastaus kommenttiin #92

MUTTA HS-kulttuurisivuilla julkaistu juttu Lontoon uudesta Design Museumista (HS22.11.) herätti heti monelle tutullekin matkakuumeen. Se on nähtävä. Tässä museossa on kaikki osattu alusta alken tehdä oikein. Pääarkkitehti John Pawson kertoi kirjoituksessa, että hän halusi luoda rakennuksen, joka olisi hyvä kaikille ihmisille. Siinä hän on onnistunut mainiosti. Konstailemattomastikin.

Tämä Design Museo on tämän päivän hieno toteutus. Se on myös tulevaisuuden museo. Design Museumin rinnalla Guggenheim tuntuu alusta alkaen tunkkaiselta ja vanhanaikaiselta kulttuuripläjäykseltä. Miksei John Pawsonia kutsuttu Helsinkiin taidemuseota suunnittelemaan? ISO virhe!

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö Vastaus kommenttiin #43

#43. Taitaa MR. Grön tehdä karhunpalveluksen inttämisellään koko Guggenheim-kampanjalle.

Käyttäjän Lokari kuva
Pekka Pihlanto Vastaus kommenttiin #131

Nin taitaa - tökeröllä höpöhöpö-vouhkaamisellaan.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö Vastaus kommenttiin #134

#134. Grön on sillä tasolla... Mutta mitä tapahtuu, jos Guggenheimin 130 miljoonan budjetti pettää? Ei ole sovittu erikseen mitään , miksihän oltu noin hutiloituja? Suomessa missä edelleen jatketaan Olkiluoto Kolmosta, hurskastellaan Talvivaara-kaivoksen kimpussa eikä Länsimetroakaan ole saatu rakennetuksi.

http://www.talouselama.fi/uutiset/mita-tapahtuu-jo...

Guggenheim on miljoonien tuntematon rahareikä:

http://www.iltamakasiini.fi/blogit/rahan-perassa/8...

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

En ole vankasti puolesta enkä vastaan. Ja tiukan paikan tullen voin jopa muuttaa mielipidettäni. ;)

Mutta se on selvää, ettei Guggenheimia kannata tuolla seitsemän miljoonan verotuotoilla perustella. Ei sellaisella ole Suomelle mitään merkitystä.

Muita perusteluita voi toki löytyä.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

Tällaisesta junttauksen tyylisestä pakkopullahankkeesta jää etova maku.

Käyttäjän VesaPeltola kuva
Vesa Peltola

Ei tulisi muiden museoiden johtajilta kovin runsaasti kannatusta, jos joutuisivat laittamaan kannatuksen mukana sitoumuksen paperille jossa ennusteiden mennessä pieleen sitoutuvat omien museoidensa määrärahoista paikkaamaan Guggelin tappiot.

Käyttäjän demoni kuva
Liisa Polameri

"Kansallisgallerian kolmessa museossa vuonna 2015 yli 500 000 kävijää"

Kuulin taiteen, erään alueen ammattilaiselta, että taiteilijat ja taiteen harrastajat kannattavat museohanketta.

http://www.ateneum.fi/kansallisgalleriassa-yli-500...

Käyttäjän grohn kuva
Lauri Gröhn

Moni noista pseudokriitikoista ei tajua, että jos paikkakunnalle tulee toinen museo, ensimmäisen kävijämääräkin lisääntyy..

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

ANALOGISESTI: Jos Grön saisi yksin päättää, niin Helsinki rakennettaisiin täyteen rahasampo-Guggenheimeja tuottamaan elvytysrahaa Suomen pers'aukiseen talouteen. Vai mitä?

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Miksi noita sitten on suljettu, jos ne kerran on varmoja rahasampoja?

http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-200000488226...

Käyttäjän grohn kuva
Lauri Gröhn

Hohhoijaa. Esimerkiksi Berliinin G oli 300 neliön halli pankin tiloissa...Kiasmassa on 12000 m2. Moni Donnerin höpötekstissä mai ituista ei koskaan edes käynnistynyt ...

Yleishyödyllisillä investoinneilla on iha eri kriteerit kuin yritysten investoinneilla.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

GRÖNILLÄ taitaa olla viimeisetkin siemenperunat kiinni G-vouhotuksessa?

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

Helsingissä on runsaasti tyhjiä toimisto- ym. tiloja siihen tarpeeseen, miksei niitä säästösyistä voi käyttää? Ovatko ne liian laitosmaisia vai rahvaanomaisia arvon idealisteille?

Riittäisivätkökö Messuhallin tilat näyttelylle? JOS ei niin miksi ei, eikö paikka ole tarpeeksi iso ja aistikas taiteen nautinnoille shamppakalja kourassa?
KYSYN vaan MR. GRÖN. Mitä laskelmat siihen sanovat?

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Vastaan Grönin puolesta.

Messuhalli ei ole tarpeeksi edustava eikä Guggenheim sitä hyväksyisikään.
Se niistä laskelmista.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

NÄINHÄN se on nähtävä... LIMUNAATIKAMPPEETPÄÄLLÄOLEVA JETSETTI viihtyy vain DE-LUXUS-ympäristössä sshhamppakaljalashi kourasshaan. KUKAS shitä nyt shelvin päin moishta performansshia voishi katshellakaan... GUGGIS ON VÄLTTÄMÄTÖN SEURUSTELU- JA SMALL-TALK-KULISSI ...VAIN HEILLE! ...VIIS MUISTA KADUN TALLAAJISTA.

RAHVAAN hajukin voi muuten tarttua Guggig-fiilistelijöiden fiiniin nenään ja hiekkaakin voi tulla heidän rönttösissään saarniparketille...

Käyttäjän MarttiHaverinen kuva
Martti Haverinen

Jörn Donner on niitä harvoja viisaita suomalaisia... sitten kun hänestä aika jättää, saamme tyytyä tuollaisiin Gröhneihin... masentavaa.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

Sattuvasti tuumattua tekstiä. Kaikista ei ole tuottoisiksi kirjailijoiksi ja arvostetuiksi ajattelijoiksi Suomen maassa. Donnerista on.

Käyttäjän Yhteiskuntajutustelija kuva
Janne Koski

Olen samaa mieltä Donnerin kanssa. Guggenheimille ehdoton ei. Täysin turha rahareikä.

Berliinin Guggenheim pisti neljä vuotta sitten lapun luukulle kannattamattomana, vaikka Berliinissä käy vuosittain kymmeniä miljoonia turisteja ja kaupungin metropolialueella on enemmän asukkaita kuin koko Suomessa. Eli kuinka Guggenheim voisi menestyä Helsingin kokoisessa kaupungissa, jos se ei kerännyt tarpeeksi kävijöitä edes Berliinin kokoisessa kaupungissa?

Mitä tulee noihin Museoliiton kysymyksiin, niin tuskin Guggenheimin rakentamatta jättämisestä säästyneet rahat menisivät sosiaalitoimelle tai edes muille museoille, mutta kun tämän maan taloudellinen tilanne on mikä on, niin tällaisten Guggenheimien ynnä muiden vastaavien turhakeprojektien hautaaminen olisi moraalisesti oikein.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

Olen kanssasi samaa mieltä JK.. Kiitos puheenvuorosta. Kumpaakohan YLE kannattaa uutisoinnissaan EI/KYLLÄ Guggenheimille? Mitä mieltä olette US-lukijat?

http://yle.fi/uutiset/3-9308768.

HYVÄ nimitys: Guggenheim on turhakeprojekti! Joillekin tosin elämääkin suurempi kulttuuriutopia ja -illuusio.

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Ainoa voittaja tässä " Guggispelissä "on media, ahneet virkamiesparasiitit ja Guggiksen säätiö. Muut ovatkin sitten maksumiesten kelkassa ja kusetettavana.

Lupaan olla menemättä yhteenkään Guggiksen näyttelyyn.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

#65.Minäkin taidan jättää sen korkeuden väliin. PAKKOPULLA ei maistu. EN ole taiteen ja taidenäyttelyjen vastainen, mutta GUGGELIN väkisin juntttaaminen ei ole mielestäni oikea tapa saada taidetta myyväksi ja suosituksi.Päinvastoin.

Itsekin käyn mielelläni museoissa ja taidenäyttelyissä, kun aikaa nyt eläkkeelläkin ollessa on. MUTTA PAKKOPULLA EI MAISTU MISSÄÄN LAJISSA TAI MUODOSSA - EI TAITEESSAKAAN.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

Hesari: Guggenheim suurissa vaikeuksissa

http://www.hs.fi/kaupunki/a1479699326170

http://www.hs.fi/kaupunki/a1479790888718

http://yle.fi/uutiset/3-9310113

Vaikeudet johtivat röketappioon valtuustossa 30.11.2016. Game is over äänin 53 vastaan ja 32 puolesta. HYWÄ KUN MIKÄ! Järki voitti haihattelijat: ten and out. Palaver on päättynyt! Guggenheim- Gummitusta Ei tule Helsinkiin!

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset