karikilpio

Onko BREXIT EU:n lopun alkua vai ei?

Viisaat britit tahtoivat irti  demokratiavajeisesta ja omia sääntöjään ja arvojaan rikkovasta  EU:sta ja  sen huijaavan eliitin  juridis-taloudellisista pakkopaidoista ja jatkuvista kriiseistä.  Pörssiarvot ja luottoluokitukset romahtivat   sekä punnan arvot laskivat ja spekuloivat europelurit kiroavat  menetettyjä sijoituksiaan. Leviääkö  EU-erovaatimukset muihinkin maihin?

Epävarmat, poliittiset sääennusteet  ja säärintamat vaihtelevat Brexitin vuoksi matala- ja korkeapaineiden ristivirtausten mukaisesti.  EU-foorikoiden ja euromaanisten  polvet tutisevat. He pelkäävät selvästi valheellisen ihantolansa romahtamista.  Suomikin vietiin EMUun väkisin ilman  kansanäänestystä, koska pelättiin tyhmien suomalaisten  äänestävän brittien tavoin väärin. Pyrkiikö Suomi brittien tavoin tekemään Fixitit ja vaatiiko suomalaisetkin kansanäänestystä EMUsta? Demarit  (Lipponen) ja kokoomushan  (Niinistö) estivät tunnetusti euroäänestyksen. (Linkki  alla).)

EMUn ytimeen pyrkinyt ja nyt nahkurin orsilla majaileva  ja pahanmakuista EMU-kakkua syövä  Mooses-Lipponen on astunut parrasvaloihin tyynnyttelemään , ettei  Brexit johtaisi missään tapauksessa domino-efektiin.  Mistä hän tietää yhdistääkö Brexit Europpaa vai ei? Tuskin Ruotsi ja Norja auttavat  pelokasta Lipposta.  

EU-eliitin mielestä britit äänestivät väärin ja  neuvoa-antava  äänestystulos pitää Irlannin tavoin mitätöidä  mahdollisimman nopeasti Englannin parlamentissa.  Mutta mitä merkitsee kriittiset kannanotot Skotlannissa, Pohjois-Irlannissa, Ranskassa, Hollannissa, Italiassa ynnä muualla EU:n tulevaisuudelle?  Cameronkaan ei suosittele kansanäänestyksen uusimista. Muutenkin EU:n konseptit on pahasti sekaisin tulevaisuuden ja Englannin suhteen.

Populisteiksi leimatut  realistiset piirit näyttävätkin olleen  oikeassa EU/EMUn suhteen. Negatiivinen johdannais- ja virtuaalitalous  (-)korkoineen, deflaatioineen ja finanssikriiseineen on tullut matkansa päähän. Mikään järkevästi talouttaan hoitava maa ei tahdo olla rahoittamassa hunsvottitalouksia kuten Piigs-maita ja etenkin Kreikkaa tai  olla auttamassa miljardeillaan  veturimaiden Saksan ja Ranskan saatavia.

On aivan selvää , ettei nykyisen kaltainen EU ja EMU elä pitkään, jollei  EU:n demokratiavajeita poisteta ja sovittuja alkuperäisiä arvoja ja sääntöjä  palauteta kaikkia maita tyydyttävään muotoon.

Nyt ahne EU-eliitti  niittää sitä , mitä  se on viekkaasti suhmuroinut  EU- ja EMU-valtioiden suhteen. Syyttäköön itseään tekosistaan. Britit tekivät jo omat johtopäätöksensä. Ketkä ovat seuraavina? Onko se EU:n huijaustarinan loppu?   Rauhanliitosta tulikin jäsenmaiden orjuuttamisväline.

ONKO ahneella EU/EMU:lla tunnettu lopputulema?

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (15 kommenttia)

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

LINKKI: http://www.youtube.com/watch?v=PwEbyUactDE

- MUTTA kuka tai ketkä laukaisevat EU:n eropykälän 50, kysyy Uusi Suomi?

http://www.uusisuomi.fi/ulkomaat/197888-nimileikki...

KUINKA käy EU/EMU/EKP- AHNEISTON? KUKA tai KETKä hyötyvät MISTÄKIN ja KENESTÄKIN? Ja Ketä ovat EU/euroruletin maksumiehinä ja lypsylehminä? KETKÄ vetävät oikeat ja lopulliset johtopäätöksen EU-suhmuroinnista?

Pystyykö Ahneisto-EU koskaan TOLKUN politiikkaan?

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Kansalaisaloite. Nyt n. 21.000 haluaa, että ero EU sta otetaan käsiteltäväksi. Sipilä ja Orpo ovat jo kiirehtineet kieltämään koko äänestyksen. Pitävät siis myös keskustelua näin ollen turhana ja kansaa hiukan tyhmänä, kun onhan jo kerran 90 luvulla äänestetty. No, oli miten vaan. Luulis kiinnostavan äänestäjien näkemykset nuoria miehiä.

Ehkä se viisaus kasvaa iän myötä.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

#4. Onko se demokratiaa vai harvainvaltaa, jos kielletään väärin äänestämisen pelossa suomalaisilta kansanäänestys? Onko kansanäänestyksen mallimaa Sveitsi myös mallimaa aidosta demokratiasta? Eikö kansanvalta toteudukaan Suomessa?

Onko Paavo Väyrynen ollut johdonmukaisesti koko ajan täysin oikeassa EU:n ja EMUn suhteen? Onko Suomessa niin, että totuudenpuhujalle ei ole poliittista yösijaa?

Mitä EU/EMU:ssa pitäisi muuttaa, jotta hyväksyisit sen toiminnan vai oliko se susi ja ei-kestävän kehityksen mahdoton yhtälö jo syntyessään em. suhmurointien vuoksi?

Lainaan kuuluisaa Otto von Habsburgin viisasta analyysia:

- " Euroopalla ei ole kansaa, ei yhteistä poliittista kulttuuria, ei riittävän voimakasta kohtalon yhteyttä eikä yhteisvastuun tunnetta, jotta sen kansalaiset voisivat hyväksyä perustuslain (po. perustuslakisopimuksen) (kansallisten) lakiensa yläpuolelle."

Onko EU/EMU nykymalliltaan pääsääntöisesti vain rahavallan eli plutokratian ja tulonsiirron sekä velkaunionin poliittisesti juonittu integraatio eikä mikään aito demokrattinen organisaatio?

ELIKKÄ onko EU/EMU/EKP vain AHNEISTON ELI EU-eliitin ja pankkimaailman hanke? Jäsenmaiden veronmaksajat pelkästään heidän maksumiehinään - eikä etujen saajina!

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

Onko niin, että EMU- ja euroalueen velkakriisi ja talouspolitiikkaa
nakersivat lopullisesti uskon ja luottamuksen EU:hun, EMUun ja EKP:hen?

Onko EU:n tavoitteena pohjimmiltaan uuskapitalistinen Euroopan Yhdysvallat vaiko brezneviläinen Eurostoliittomalli?

Onko nykymuotoinen EU/EMU/EKP vain rahavallan ja euroeliitin muodostama epärehellinen Valehtelijoiden, Huijareiden ja Banstereiden Klubi?

Onko jatkuvasti sääntöjään rikkova ja pahastikin kriisiytynyt sekä demokrativajeinen EU demokratian irvikuva?

PITÄISIKÖ alkuperäinen No Bailout-sääntö (joka maa vastaa veloistaan ja kansantaloudestaan yksin) ja sijoittajavastuu eli Bail-In sääntö riskitilanteissa saattaa heti käytännössäkin voimaan?

Ovatko moottorimaat: Saksa ja Ranska pääsyypäät eurokriiseihin? Onko Kreikka heidän lempilapsensa ja pysyvä euromaiden iltalypsykoneisto?

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Paljon hyviä kysymyksiä.

Harmi, eträ poliitikot pilasivat hyvän kauppasopimuksen ahneudellaan ja vallanhimollaan. Onneksi poliitikot eivät pysty jarruttamaan kehitystä määrättömästi. Jossain vaiheessa käy muuallakin, kuten Briteissä. Näin uskon.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

#8. Brexitin jatkokertomukseen liittyvät tietysti keskustelut ja povaukset

1) NATON tulevaisuuden ja toiminnan suuntaan ja 2) Miten Brexit ja EU:n hajaannus vaikuttavat Venäjän poliittiseen suhtautumiseen ja kannanottoihin. Esimerkiksi nauttiiko pakotteiden alainen itänaapuri Euroopan unionin hajaannuksesta ja eripuraisuudesta monessakin mielessä ja käyttääkö se sitä hyväksi? 3) Miten käy piskuisen Suomen tässä kimuranttisessa tilantessa?
4) Medialla riittää jutun juurta pitkäksi aikaa joka tuutissa.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

#8. MUTTA kuinka käy nyt EU:n budjetoinnin ja tulotalouden, kun varakas ja iso maksumaa Englanti jää pois? Mitä rahoitukseen tilalle Englannin maksujen kattamiseksi?

Pitäneekö paikkansa jutut ja arviot, että moottorimaat Saksa ja Ranska suunnittelisivat kompensaationa EU:lle verotusunionia?

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

#8. Putinin lisäksi myös Lavrov varoittaa Suomea Natoon liittymisestä:

http://www.talouselama.fi/uutiset/venajan-ulkomini...

Mitä mieltä olet/olette , kannattaako Suomen liittyä Natoon vai ei?

Käyttäjän jormaajaakkola kuva
Jorma Jaakkola

Kiitos Kari!

Kysyit blogisi otsikossa:
"Onko BREXIT EU:n lopun alkua vai ei?"

Saattaa hyvinkin olla.
Nimittäin miten käy EU:n budjetin/tulojen, kun toiseksi suurin jäsenmaksun maksaja lähtee.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

#11. Kiitos kannanotostasi. Kimuranttinen ja vaikea kysymys , "kuinka käy EU:n budjetin/tulojen, kun toiseksi suurin jäsenmaksujen maksaja lähtee?"

Arvioni on ,että muille jäsenmaille sälytetään entistä suuremmat jäsenmaksut ja menot EU:lle vain kasvat kasvamistaan, jos muitakin exittejä tulee tuonnempana.
- Missä EU siellä lisämaksut, lisäongelmat ja kriisipesäkkeet!

Puhutaan myös , että Ranska ja Saksa suunnittelisivat EU:lle verounionia tulojen kattamiseksi. Jäsenmaiden veronmaksajat ovat tietenkin tyytyväisiä näistä "miellyttävistä" huhuista ja tiedoista.

Käyttäjän jormaajaakkola kuva
Jorma Jaakkola Vastaus kommenttiin #14

Puolan ulkoministeri Witold Waszczykowskin julkisuuteen vuotama
- Saksan ulkoministeri Frank-Walter Steinmeierin toissapäivänä Visegrad-ryhmälle esittelemä - 9-sivuinen paperi
http://static.presspublica.pl/red/rp/pdf/DokumentU...

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö Vastaus kommenttiin #14

#14.15. Kiitos monipuolisista linkeistä. Avoin tiedotus on aina hyvästä ja estää suhmuroinnit.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö Vastaus kommenttiin #14

Tässä pari kolme lisälinkkiä tunnetulta , saksalaiselta professorilta ja professorilta sekä eurokriitikko Hans-Werner Sinniltä:

1) SINN varoittaa siitä, että euroalue on kehittymässä kohti tulonsiirtounionia. HUOM! Ranska ja Italia ajavat EU:ta tähän suuntaan.

https://www.suomenuutiset.fi/suomessa-vieraillut-h...

2) YLE/SINN: EU:n on uudistuttava selviytyäkseen Brexit-kriisistä. Britannian ero EU:sta voi johtaa koko EU:n hajoamiseen:

http://yle.fi/uutiset/arvostettu_saksalaisprofesso...

3) Hesari/SINN: "Saksa ja Suomi joutuvat rahaliiton maksumiehiksi. Britannian lähtö EU:sta tekee euroalueesta liittovaltion":

http://www.hs.fi/talous/a1467087579049

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

***TS/Talousguru: EU on tuomittu epäonnistumaan:

http://www.taloussanomat.fi/porssi/2016/07/01/talo...

***TE/Arvio: Euroalue on "vaarallisen lähellä stagnaatiota":

http://www.talouselama.fi/uutiset/arvio-euroalue-o...

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset