karikilpio

Nordea: EKP voisi jakaa joka eurokansalaiselle 1300 euroa

Nordea-Pankki arvioi, että EKP voisi jakaa ns. ilmaisena helikopterirahana euromaiden kansalaisille rahaa tilille torjuakseen deflaatiota.  Nordean mukaan EKP:n järjestelmällä on varallisuutta  kaikkiaan 444 miljardin euron edestä, mikä tarkoittaisi keskimäärin 1300 euron pottia per euroalueen asukas.  Tätä kutsutaan helikopterirahaksi.  Yhä useampi ekonomisti on viime aikoina ehdottanut  helikopterirahaa ratkaisuna esimerkiksi euroalueen ja Japanin inflaation piristämiseksi. (HS/Talous/1.4.2016)

Keskuspankkien epätavallisetkin elvytyskeinot ja odotukset ovat pettäneet yksi toisensa jälkeen. Seuraava kokeilu on ilmaisen rahan  uusjako eli juuri rahahelikopterit. Auttaako se deflaatioon?

Perinteisten koronlaskujen jälkeen keskuspankit  ovat kokeilleet nollakorkoja, entistä suorasukaisempia ”verbaali-interventioita” , yhä mittavampia arvopaperiostoja ja viimeksi jopa miinuskorkoja. Niiden piti puhaltaa talouskasvuun vauhtia, mutta talous ei ole toipunut  vieläkään vuoden 2008 talouskriisistä. Tarvitaan yhä uusia keinoja. Jokohan EKP:n keinot on lopussa?

Talouskeskusteluun on noussut kaksi uutta teemaa: 1)  Ovatko keskuspankit käyttäneet kaikki rahapoliittiset elvytyskeinonsa loppuun? 2) Vai tarjotaanko entisten keinojen jatkoksi entistäkin rajumpaa elvytysreseptiä? Tämä keino olisi juuri helikopterirahan jakaminen joko suoraan euromaiden kansalaisten tilille tai epäsuorasti valtiontalouden kautta vaikka keskuspankin rahoittamina investointeina tai veronkevennyksinä. Puheet perustuvat Milton Friedmannin ja Ben Bernanken vertauskuvallisiin  elvytyslausuntoihin.

Analyysiyhtiö Oxford Econimicsin johtaja Gabriel Stein kiteyttää  helikopterirahan tulkinnat näin:
  1) Helikopterirahoituksen välitön tavoite on tavalla tai toisella kasvattaa ulkopuolisen yksityisen talouden - kotitalouksien ja yritysten -  hallussa olevaa rahan määrää.  
  2)  Helikopterirahoituksen lopullinen päämäärä on elvyttää talouden toimeliaisuutta, rahan kiertoa ja kiihdyttää EKP:n toivomaa inflaatiotakin. Deflaatio on EKP:n pahin painajainen , vaikka kansan enemmistöä ”hintojen halpuutus” hyödyttäisikin. Toisaalta EKP:ssä on osoitteetonta rahaa liikaakin.
Tavoitteena olisi siis talouden elvytys, deflaation nujertaminen ja inflaation piristyminen ja hintavakaus.

http://www.taloussanomat.fi/porssi/2016/01/20/tata-ei-ekp-salli-ostovoim...

http://www.talouselama.fi/uutiset/euroalueen-uusi-ongelma-rahaa-on-jo-li...

Oxfordin Stein kuvaa neljää keskeistä tapaa, jolla keskuspankit voisivat ”pudottaa” rahaa talouksiin Friedmannin ja Bernanken vertauskuvallisena helikopterirahana.
  1) Keskuspankki ostaa  suoraan  tai velkakirjamarkkinoiden välityksellä valtion velkakirjoja ja valtio puolestaan välittää nämä rahat veronalennuksina edelleen kansalaisille.
  2) Keskuspankki rahoittaa valtiota suoraan tai velkakirjamarkkinoiden välityksellä epäsuoraan , ja valtio käyttää saamansa rahan finanssi-ja reaaliomaisuuden ostamiseen yksityisen talouden toimijoilta, kotitalouksilta ja yrityksiltä.
 3)  Keskuspankki tallettaa vastikkeetta eli lahjottaa uutta rahaa kotitalouksien ja  yritysten keskuspankkiin avattaville tileille.
 4) Julkisen talouden alijäämien rahoittamiseeen keskuspankin myöntämän suoran tai epäsuoran rahoituksen avulla.  Riskinä on rahan tuhlaaminen hukkainvestointeihin ja turhaan kulutukseen.

http://www.taloussanomat.fi/porssi/2016/03/23/ovatko-rahakopterit-valmii...
http://www.taloussanomat.fi/rahoitus/2016/03/30/helikopteriraha-epailytt...
http://www.taloussanomat.fi/uutiset/2016/03/19/ekpn-neuvoston-jasen-kesk...

Uskotko helikopterirahoituksen toimivuuteen ja tasapuolisuuteen? Ovatko kriisiytyneet  EU, euro, EMU ja EKP tulleet jo matkansa päähän?

PS. 1) Katso YLEN jymyuutista megarikkaiden wikileaksista ja veroparatiiseista 3.4.2016  kommentista # 20  ja #27.

       2) Miljonääripakolaiset saavat heti oleskeluluvan ja turvapaikan Suomesta

         http://www.hs.fi/politiikka/a1458790968493

      3) NORDEAKIN mukana: perustanut asiakkailleen veroparatiisiyhtiöitä:

http://yle.fi/uutiset/asiakirjat_nordea_perustanut_asiakkailleen_veropar...

JOKOHAN Nalle W:ta on haastateltu tästä NORDEA-asiasta?

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (30 kommenttia)

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

Euroalueen hintojen lasku jatkui maaliskuussa huolimatta EKP:n yrityksistä taistella deflaatiota vastaan.

Eurostatin mukaan hinnat laskivat maaliskussa 0,1 prosenttia. Deflaatio kuitenkin heikkeni hieman, sillä helmikuussa hinnat olivat halventuneet 0,2 prosenttia.

Suurin syy hintojen halpenemiseen oli energian hinnan lasku. (HS/Talous/1.4.2016)

Onko EKP ajautunut jo korjaamattomaan taloustilanteeseen epäonnistuneine, epätavallisine ja epänormaaleine taloustemppuineen? Kannatatko näillä näkymin enää eurossa ja Emussa olemista? Jos kannatat niin miksi? Jos et kannata niin miksi? Pitäisikö eurossa ja EMUssa olemisesta tai eroamisesta tehdä gallup taikka jopa kansanäänestyskin?

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

Onkohan leipätekstissä yllä "roposilla hurskasteleva" NORDEA Pohjolan rikkaiden "sijoitusautomaatti tai rahanpesukone" veropakolaisuuteen ja veroparatiiseihin?

http://www.svt.se/nyheter/nordea-de-rikas-lank-til...

Mitähän äskettäin pahoin Nordeaan suivaantunut Mooses-Lipponen sanoisi Nordean uusista "sijoituspalveluista"? Vai äänestäisikö nämä jutut kuultuaan jaloillaan, eikä kantaisi enää soraa Nordean kalliille parketille.

- Kiitti, nyt riitti!

MUTTA miten reagoivat Nordean asiakkaat Panama-papereihin?
http://jormanordin.puheenvuoro.uusisuomi.fi/214858...

http://www.thelocal.se/20160404/swedens-nordea-ban...

MAAILMAN LEUAT loksahtivat Panama veronkierto/veroparatiisivuotojen vuoksi:

http://www.talouselama.fi/uutiset/maailman-leuat-l... (= MEGARIKKAIDEN WIKILEAKS)

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

YLE:TÄSSÄ tuoretta huippuluokan "helikopteri"- ja pimeää rahaa VeroParatiiseista: HUOM! NORDEAKIN MUKANA!

YLE: ANALYYSI: tietovuodot nakertavat VeroParatiiseja:(3.4.2016/YLE)

http://yle.fi/uutiset/analyysi_tietovuodot_nakerta...

YLE: Maailman Suurin Tietovuoto Panamasta paljastaa laajamittaisen VeronKierron: LUE ja ihmettele laajuutta!! HUOM! 12 valtion päämiestä mukana!

http://yle.fi/uutiset/maailman_suurin_tietovuoto_p...

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

"Miljonääri-Rahanpesijät ja - Sijoittajat" saavat turvapaikan ja oleskeluluvan heti Suomesta:

http://www.hs.fi/politiikka/a1458790968493

YLE: NORDEA perustanut asiakkailleen veroparatiisiyhtiöitä:

http://yle.fi/uutiset/asiakirjat_nordea_perustanut...

JOKOHAN Nalle W:tä on haastateltu ko.asiasta?

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Paljonko tuli henkeä kohti jos kaikki yksityisten liikepankkien raha jaettaisiin?

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

#3. Palkansaajien tutkimuslaitoksen Heikki Taimion mukaan helikopteriraha on vihonviimeinen elvytyskeino: Oletko samaa vai eri mieltä?

http://www.labour.fi/ty/tylehti/talous-yhteiskunta...

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

#3. Leo Mirala. Katso Ylen jymyuutista megarikkaiden Wikileaksista ja veroparatiiseista kommentissa # 20.
NORDEA mukana: perustanut asiakkailleen veroparatiisiyhtiöitä:

http://yle.fi/uutiset/asiakirjat_nordea_perustanut...

MITÄHÄN Nalle W. tähän NORDEA-uutiseen vastaa?

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

#3. Sellainen jako on vain teoreettinen eikä käytännössä mahdollinenkaan. Tasa-arvohuijauskin. Tarkoitatko kotimaisia vaiko koko euromaiden liikepankkeja? Lähinnä aprillipilan veroinen juttu.

Helikopterirahasta on tosin puhuttu jo kauan ennen aprillipäivääkin.Taitaa olla sitä virtuaalirahaa bittiavaruudesta - ei reaalirahaa.

Liian suuri velkaantuneisuus, miinuskorot ja liikaa osoitteetonta sijoitusrahaa EKP:ssa hermostuttavat markkinoita hermoromahduksen partaalla puhumaan pehmosia....miten Suomen käy euromaiden sisäisessä devalvaatiokisassa...jne...

http://www.taloussanomat.fi/kansantalous/2010/05/2... (Jan Hurri)

http://www.taloussanomat.fi/porssi/2016/01/20/tata...

http://www.talouselama.fi/uutiset/euroalueen-uusi-...

http://www.taloussanomat.fi/porssi/2016/01/31/lisa...

http://karikilpio.puheenvuoro.uusisuomi.fi/212999-...

http://www.taloussanomat.fi/porssi/2016/03/02/mite...

Pekka Pylkkönen

Tuo olisi mielenkiintoinen kokeilu. Kuinka moni investoisi rahat ja kuinka moni bilettäisi seuraavana viikonloppuna kaiken sileäksi?

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

#5. Löysällä rahalla ja etenkin ulkomaisella velkarahalla on paha kaiku ollut maailmalla ja Suomessakin 1990-luvun laman vaihteessa konkursseineen, puolen miljoonan työttömyyksineen ja talouskriiseineen punapääoman romahdusta myöten.

Velka on veli otettaessa, velipuoli maksettaessa. Nytkin Suomi pahasti ylisukupolvisesti velkaantuneena liki Kreikan tasoisena euromaana. Riidelkää vaan ay/ym-poliitikot lisää!! Omaa syytä Suomen taloustilanne ja tyhmyyttä koko eurosidonnainen talouskurimus.

Missä on yhteisvastuu ahnehtijoiden edesvastuuttomassa, yhteistyökyvyttömässä ja poliittisten iltalypsypelien Suomessa? Ei hyvältä näytä poliittiset tunarit toimintanne! Anteeksiantamatonta suhmurointia ja pelkkää vaaalikeskeistä ajattelua. Maan etu unohtuu täysin. Häpeällistä toimintaa.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

#5. Olisiko perustulo järkevä tulonsiirtohanke Suomessa vai ei? Helikopteriraha olisi vain hetkellinen tukimuoto euromaiden ja myös Suomen kansalaisille.

Pekka Pylkkönen

Rahan jakaminen toimisi varmaan eri maissa eri tavalla. Suomessa, jossa täkäläinen tuotanto on menettänyt kilpailukykyään, se lisäisi tuontia, ei työtä ja tuotantoa. Saksan kaltaisille maille se olisi varmasti lottovoitto.

Meillähän ei ole mitään kysyntäongelmaa. Meidän kulutuksemme yksityisellä tai julkisella puolella EIVÄT ole laskeneet vaikka julkisesta keskustelusta niin voisi päätelläkin. Meidän tuotantomme on romahtanut. Piirsin aiheesta juuri graafejakin:

http://pekkapylkkonen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/214...

Pekka Pylkkönen

Perustulolla voisi kuvitella olevan monia positiivisia dynaamisia vaikutuksia. Jos ne lisäisivät tuottavuutta ja/tai työllisyyttä, hienoa.

Ainakin sitä kannattaa kokeilla. Tosin en näe nyt ehdotettu mallia kovin hyvänä.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö Vastaus kommenttiin #17

#16,17. Hyvä ja tarpeellinen kommentti ja oikeasta näkökulmastakin. Tuottavuus-ja työllistämisnäkökulma ovat tärkeitä. Mitä sitä turhalla krääsälläkään tekee. Hintakin kun säätelee hyvän laadun kanssa kysyntää. Täytyy olla kunnon tarjontaakin. Hyvä tavara/palvelu myy itseään ilman mainontaakin. Hyvä kello kauas kuuluu, huono kauemmas!

Hyvä huomio. Kiitos kuviosta ja kommentista.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö Vastaus kommenttiin #18

EVA: Arvo- ja asennetutkimus 2016 eri näkökulmia:

http://www.eva.fi
- Valtio omistajana kuin laiska jättiläinen
- Kansan palaute päättäjille: laittakaa Suomen kilpailukyky kuntoon ym.

http://danielsazonov.puheenvuoro.uusisuomi.fi/2147...

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

#5. Katso Ylen jymyuutista veroparatiiseista kommentista #20.Nordea perustanut veroparatiisiyhtiöitä asiakkailleen!

http://yle.fi/uutiset/asiakirjat_nordea_perustanut...

Megarikkaiden Wikileaks Panamalta.(= Maiden johtavia henkilöitä, poliitikkoja,liikemiehiä, rikollisia, julkiksia, huippu-urheilijoita jne)

http://www.talouselama.fi/uutiset/maailman-leuat-l...

VEROPARATIISIEN SALAISUUDET PALJASTUVAT: (= Panama -paperit/asiakirjat)
--"Veroparatiisien tärkein tuote on salaisuus" - kuin se pullo pimeästä: "onks tietoo?" - tabu, mutta ei pyhitetty, vaan kielletty hedelmä!

http://ilgron11.puheenvuoro.uusisuomi.fi/214775-ve...

Ilkka Luoma

[ … kansalainen Erkki mietiskelee mitä tekisi kun EKP – Euroopan Keskuspankki, haluaa nyt jakaa 250 euroa jokaiselle kansalaiselleen 1], sijoituettavaksi pörssiosakkeisiin – tässäpä nyt tulevalle kansankapitalistille pähkinä, kun tuo raha on pakko jakaa kahtena vuosieränä oman kotimaansa pörssiosakkeisiin, itse vapaasti valiten! …

… kansalainen Liisa miettii kuumeisesti, kun EKP jakoi myös helikopterirahaa toiset 250 euroa jaettavaksi oman kotikuntansa hyödyksi antamalla kansalaislainan kotikunnalleen - työllistämiseen ja koulutukseen, nyt sai valita ennalta ruksaten mihin työllisyys- ja koulutushankkeeseen Liisa sijoittaa tuon EKP' n lahjan – ilmaisen helikopterirahan! … ]

...
~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2016/03/helikopterir... -

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

#6. Ilkka Luoma. Katso YLEN jymyuutista veroparatiiseista kommentista #20.

Nordeakin mukana - perustanut veroparatiisiyhtiöitä asiakkailleen!

http://yle.fi/uutiset/asiakirjat_nordea_perustanut...

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

Globaalit rahamarkkinat näyttävät olevan mullin mallin ja erilaisia pelkoja on ilmassa moneen suuntaan esimerkiksi Talousanomien jutuissa: negatiivista koroista, suurpankkien syynäykseen, vedätyksiin, finanssikupliin, talletusrahoiolla leikkimisiin, pelkoon maailman talousjärjestelmän romahtamisesta Applen pankkitoiminnan kaappaukseen ja EKP:n kyvyttömyyteen hoitaa euromaiden taloutta Saksan puristuksessa. Tässä näytteitä:

http://www.taloussanomat.fi/porssi/2016/02/17/uhka...

http://www.taloussanomat.fi/porssi/2016/02/21/seur...

http://www.taloussanomat.fi/rahoitus/2016/02/24/hs...

http://www.taloussanomat.fi/rahoitus/2016/03/17/im...

http://www.taloussanomat.fi/porssi/2016/02/10/fina...

http://www.taloussanomat.fi/porssi/2016/02/23/euro...

http://www.taloussanomat.fi/porssi/2015/10/18/tors...

http://karikilpio.puheenvuoro.uusisuomi.fi/211682-...

http://karikilpio.puheenvuoro.uusisuomi.fi/213898-...

Käyttäjän AmosAhola kuva
Amos Ahola

Uskon kyllä helikopterirahaan: http://amosahola.puheenvuoro.uusisuomi.fi/203298-h... (viime vuoden syyskuulta)

Paras kohdistus rahalle saadaan toteuttamalla se palvelusetelinä:
http://amosahola.puheenvuoro.uusisuomi.fi/202684-p...

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

#9. Kiitos mielenkiintoisista kannanotoista: "Uskon että Suomen merkittävin ongelma on yksityisen kysynnän puute (=työttömyys, rahan ja ostovoiman puute), toiseksi suurin ongelma on jäykät työmarkkinat (valtiovalta korporaatioiden pihdeissä, yhteisvastuun puute,työllistäminen, lyhytnäköinen politikointi, iltalypsyt); kolmanneksi ylisuuri julkinen sektori (=vaatisi byrokratitalkoot) ja vasta neljäntenä olisi suomalaisyritysten kilpailukyky (=työn teettäminen ei kannata Suomessa, yrityksillä liikaa rasituksia) - vaikka hallituksemme kaavailemat toimet ovat mielestäni oikeansuuntaisia, ne puuttuvat vasta kolmanteen ja neljänteen ongelmaan." ....Uskotko yhteiskuntasopimuksen/kilpailukykyloikan pelastavan Suomen talouden? Miten lisäisit poliittista vastuuta?

Mitä mieltä olet, onko Suomen EU/euro-/EMU-jäsenyyskin merkittävä ongelma kaikkine rasituksineen ja velvoitteineen Suomelle vai eikö?

Ensimmäisen linkin sanoma: "Helikopterirahaa Sinullekin". Syvällistä ja aiheellista pohdintaa. Mutta olisiko liiallisessa rahanpainamisessa Saksan pelkäämää hyperinflaatiopelkoa EKP:lle jarruna mukana maailmansodista katkerasti oppineena? Tarkoitan setelirahoitusta ja sen äärilieveilmiöitä.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

#.9. AA. Mitäs mieltä olet perustulon järkevyydestä Suomessa tulonsiirtohankkeena? Tässä pari US-blogikirjoitusta asiasta:

http://meeviren.puheenvuoro.uusisuomi.fi/214601-pe...

http://jukkalaine1.puheenvuoro.uusisuomi.fi/214721...

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

#9. Katso YLEN jymyuutista kommentissa #20. Veroparatiiseista.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

#9. Yhdysvaltain keskuspankin FEDin ex-pääjohtaja Ben Bernanke:

"Helikopteriraha voi olla paras vaihtoehto jos/kun
1) rahapolitiikan muut keinot on jo käytetty;
2) kokonaiskysyntä heikkoa;
3) poliitikot haluttomia tekemään velkaelvytystä."

Ongelmat juridisia ja voi aiheuttaa tarvetta saada lisää helikopterirahaa eli voi tulla taudiksi.

http://www.talouselama.fi/uutiset/fedin-entinen-pa...

Käyttäjän AmosAhola kuva
Amos Ahola

"Uskotko yhteiskuntasopimuksen/kilpailukykyloikan pelastavan Suomen talouden?"

En, mitätön vaikutus.

"Miten lisäisit poliittista vastuuta?"

Valta pitäisi palauttaa korporaatiolta eduskunnalle, nykytilanteessa politiikot eivät nuku huonosti tyrittyään, koska he kokevat olevansa voimattomia.

"Mitä mieltä olet, onko Suomen EU/euro-/EMU-jäsenyyskin merkittävä ongelma kaikkine rasituksineen ja velvoitteineen Suomelle vai eikö?"

On, mutta toisaalta polarisoituvassa maailmassa (Kiina vs Yhdysvallat) heikko Eurooppa jää jalkoihin - EU on saatava toimimaan, tavalla tai toisella.

Saksan muistot Weimarin ajoilta ovat varmasti merkittävä syy miksi painokoneita ei käynnistetä, ja painokoneisiin pitää ehdottomasti rakentaa inflaatiokytkin, eli kun tavoiteinflaatio on saavutettu, lisää rahaa ei enää paineta.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

#12. Mikä sitten toimisi Suomen talouden ja kilpailukyvyn kohentajana?

"Valta pitäisi palauttaa (syndikalistisilta) korporaatioilta eduskunnalle" ... ja hallitukselle. Näin pitäisi.

"EU on saatava toimimaan, tavalla tai toisella" - mutta se lienee lähes ratkaisematon korkeamman matematiikan/logiikan/politiikan yhtälö erisuhtaisten ja eri tasoisten maiden kesken, kun vielä perussäännöksiä on rikottu isoisten (Saksa,Ranska, Englanti jne) toimesta, on valuvikoja, demokratiavajetta, kriisipesäkkeitä/-maita, palomuureja ja epäluottamusta ym. moniongelmaisuutta koko EU/EMU/EKP-systeemissä. Pakolaisongelma yhtenä uusimmista ja pahimmista.

Miksihän nykyään puhutaan Brexitistä, Grexitista, Fixitistä ym. exitistä?

OTTO VON HABSBURGIN KUULUISIN SANOIN:

"Euroopalla ei ole kansaa, ei yhteistä poliittista kulttuuria, ei riittävän voimakasta kohtalonyhteyttä eikä yhteisvastuun tunnetta, jotta sen kansalaiset voisivat hyväksyä (EU:n) perustuslain kansallisten lakiensa yläpuolelle."

Suomikin on nyt juridisesti, taloudellisesti ja poliittisesti pahoin ylivelkaannutettuna, oman rahansa ja suvereniteettinsa menettäneenä poliittisen rahan - euron - ja EMUn pakkopaidessa ja velkavankeudessa sekä lastuna EU- eliitin valtavirran pyörteissä menossa velkaunionin kautta ylikansalliseen ja keskitettyyn sekä federalistiseen EUROSTOLIITON liittovaltioon. Sikäli mikäli suomalaiset edes haluavat sinne.

Sixten Korkmannin mukaan se olisi mieletön ajatus. "Ajatusta , että Euroopan pitäisi polkaista pystyyn liittovaltio rahaliiton pelastamiseksi, voi kuitenkin syystä pitää epärealistisena ja jopa absurdina... Nykymuotoinen EMU on ollut Euroopan kannalta huono ratkaisu." (sivut 153 ja 158 "EURO valuutta vailla valtiota").

VRT. EVA: Arvo- ja asennetutkimus 2016
http://www.eva.fi

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

Katso YLEN JymyUutista kommentista #20. Veroparatiiseista ja NORDEASTA!!

Vertaa: http://www.hs.fi/politiikka/a1458790968493

Rahat pois Nordeasta! Nordea perustanut asiakkailleen veroparatiisiyhtiöitä!

http://jukkakuhanen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/21477...

NORDEA hurskastelee , että EKP voisi jakaa eurokansalaisille "almuja" 1300 euron edestä, kun se itse -NORDEA- perustaa ökyasiakkailleen samaan aikaan veroparatiisiyhtiöitä. Härskiä pankkitoimintaa Evakko-Nordealta!! Mitähän Nalle W. tähän sanoo?

http://yle.fi/uutiset/asiakirjat_nordea_perustanut...

Mitähän mieltä Nordeaan suivaantunut Mooses-Lipponen on nyt Nordean "sijoituspalveluista"?

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

Taloussanomat: Nordea kiistää auttavansa asiakkaitaan veronkierrossa

http://www.taloussanomat.fi/uutiset/2016/04/04/nor...

Kukahan tuotakin uskoisi? Nordealle taitaa käydä köpelösti Suomen maan kamaralla. Mennyttä luottamusta on enää mahdotonta palauttaa nähtyjen suhmurointien jälkeen. Tuskin Ruotsissakaan katsotaan sen toimia läpi sormien.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

*SDP suuttui Nordealle ja vaihtaa pankkia: Rinne: SDP ei voi olla tällaisen pankin asiakas:

http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/187665-sdp-suuttui...

Milloinkahan muut puolueet sanovat painavan sanansa Nordean uusille "pankkipalveluille" ja veronkierto-opastuksille?

*NYT Vasemmistoliittokin jättää Nordean asiakkuuden:

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2016040621375248_u...

MYÖS Perussuomalaiset ja Metalliliitto jättävät Nordean ja monet muutkin liitot suunnittelevat Nordean jättämistä...Kato käy Panama-papereiden vuoksi.
Ei tule enää hiekkaa Nordean parketeille Mr. Wahlroos! Tanskan ministerikin haukkui Wahlroosin...Sitä niittää mitä kylvää...

KUINKA käy Nordean? Isotkin pankit voivat romahtaa - Wall Streetin malliin USA:ssa nähdyin tavoin.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset