karikilpio

OECD on ”erittäin huolissaan” korruptiosta Suomessa

JÄRJESTÖÄ hämmentää se, miten huonosti Suomi on ottanut käyttöön lainsäädäntöä ulkomaalaisten virkamiesten lahjonnan estämiseksi.  OECD:n lahjonnan vastainen työryhmä on ”erittäin huolissaan” Suomen jatkuvasta kyvyttömyydestä  puuttua korruptioon. Suomea on pidetty  kansainvälisisä vertailuissa yhtenä vähimmin korruptoituneena maana. OECD:n raportin mukaan kansainvälisesti verraten Suomessa korruptio saa rehottaa rauhassa:

http://www.taloussanomat.fi/uutiset/2016/02/24/oecd-erittain-huolissaan-...

http://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/hyytava-raportti-suomesta-ko...

KORRUPTIO on suurinta kolmella alueeella: 1) julkiset hankinnat; 2) poliitttinen toimintaympäristö ja  3) yhdyskuntasuunnittelu.  Ns. rakenteellinen korruptio on tyypillistä Suomelle.
 
http://www.taloussanomat.fi/kansantalous/2015/08/13/nain-suomessa-korrup...

USEAT YRITYKSET myöntävät, että lahjonta ja korruptio on yleistä Suomessa, MUTTA miksi  siihen ei puututa?  Poliittisesti arkana asiana siitä vaietaan tai ei haluta  tietyistä syistä puuttua:

http://www.taloussanomat.fi/kotimaa/2015/05/20/useat-yritykset-myontavat... MUTTA…kuitenkin kaiketenkin…

UUSIMMAN tutkimuksen mukaan Suomi kohosi toiseksi vähiten korruptoituneeksi maaksi. Kysyä sopiikin, kuinka korruptoituneita muut maat ovat, kun OECD on huolissaan jopa toiselle sijalle sijoittuneen Suomenkin  korruptoituneisuudesta ja lahjottavuudesta?                                          

ONKO kansainvälisesti ja poliittisesti verkostoitunut, mafiamainen keinottelu katsottava korruption ”oheistuotteeksi”  esimerkiksi pankkijohdannaisineen?  

http://www.taloussanomat.fi/kotimaa/2016/01/27/suomi-kohosi-korruptiover...
 
VÄHITEN korruptoitunut maa on Tanska, toisena Suomi ja kolmantena Ruotsi. Häntäpäässä ovat
Pohjois-Korea ja Somalia.  Mitä pitäisi tehdä korruption kitkemiseksi?  Onko Valvonta Retuperällä?

Onko poliitikot ja valtion ja kuntien virkamiehet sekä yhdyskuntasuunnittelussa työskentelevät niin ”sopivasti” verkostoituneet,  että he voivat valvonnan puutteen ja asemansa vuoksi helposti  ajautua korruptioon ja lahjontaan? Tilaisuus  ja Yhtä-Köyttä-Yhdistykset”  sekä ”Sovitaan-Projektit” houkuttelevat kaidalle tielle.  Kunnes käry käy  kateellisten ilmiantamina tai kostoksi poliittis-taloudellisissa valtapeleissä ja eturistiriidoissa.

Korruptiorikollisuuskatsaus 2014-2015 kertoo poliisin näkemyksen  asiasta:

https://www.poliisi.fi/instancedata/prime_product_julkaisu/intermin/embe...

Poliisin resurssit eivät riitä korruption tutkimiseen. Toisaalta kiinnijoutumisriskikin on verraten pieni. Korruptiorikollisuus on veronkierron kaltaista koplautunutta urheilua: "MAAN TAPA." Korruptiorikollisuus on  valkokaulus- ja piilorikollisuutta, jota on vaikea selvittää. Sanotaan että ilmitulleet tapaukset on vain jäävuoren huippu todellisuudesta johtuen ns. Hyvistä-Veljistä.

Suomen Rikoslaista puuttuu kokonaan säännös ”korruptiosta”. Lahjuksen ottaminen/lahjuksen antaminen on sekä aktiivista että passiivista.  Lahjuksen ottaminen, lahjominen tai  lahjuksen antaminen on vastapalveluksellista korrutiotoimintaa.  Niitä käsitellään: Rikoslain 16 Luvussa -Rikokset viranomaista vastaan, RL 30 Luvussa - Elinkeinorikokset ja RL 40 Luku - Virkarikokset.  Katso lisää myös Google : Korruptio rikoslaissa.

SUOMESSA  KORRUPTIOTA nimitetään "maan tavaksi" ja se  muhii mm. Hyvä Veli-verkostoissa  ja veroparatiiseissa sekä kunnissa kuin valtionkin poliittisissa peleissä.  Muistatko muitakin? Luettele!

http://www.taloussanomat.fi/kotimaa/2013/02/26/suomen-korruptio-muhii-hy...?  

MILLOIN SUOMEEN SAADAAN KORRUPTIOPYKÄLÄT? -  KATSO KOMMENTTI  #41

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

7Suosittele

7 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (59 kommenttia)

Käyttäjän SibilYanev kuva
Sibil Yanev

Tähän asiaan viittasin tässä kirjoituksessa kuukausi sitten. Vastaanottotoiminnan yksityistöminen kaveripiirille kertonee juurikin rakennekoruuption lonkeroista maahanmuutossa:

https://sibilpolitical.wordpress.com/2016/01/30/yl...

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

Sibil Yanev.#1. Mainio, tuulettava kirjoitus maahanmuuttopolitiikasta ja sen taustamotiiveista. Tällaista tämä uusliberalistinen, lyhytnäköinen ja itsekäs talouspolitiikka on. Ihmisarvoa on aina kunnioitettava olipa hän pakolainen tai maan kansalainen. MUTTA sodanlietsojat pitäisi saada kansainvälisiin tuomioistuimiin tekosistaan, ettei syyttömät ihmiset joutuisi heidän mielettömän politiikkansa vuoksi kärsimään. Asiat pitäsi saada normalisoitumaan pakolaisten kotimaassa. NYT hulluus johtaa maailmaa taistelussa maailman talous-ym. herruudesta. Pienet maat ovat vain suurvaltojen pelinappuloita. Suurvaltojen intressipolitiikka johtaa tähän kurjuuteen. Ihminen näyttää olevan susi milloin lammasten vaatteissa milloin ei. Aate pyhittää keinot ihmisistä välittämättä.

"Kun aatteelliset periaatteet muuttuvat ismeiksi niistä tulee uusia uskontoja
muiden uskontojen kirjavaan joukkoon." (Dooyeweert)

Psykiatria: Aatteellis-uskonnolliset periaatteet voivat kieroontua valtapeleissä... Kun pikku-hitlerit saavat liikaa valtaa.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

#1. "Koplaaminen" lienee sopivin termi kuvaamaan mainitsemaasi Rakenteellista
Korruptiota. Suomessa etenkin valtapuolueet SDP, KOKOOMUS ja KESKUSTA kieltävät kuoross Pietarin tavoin enemmän kuin kolmesti, ettei Suomessa mitään korruptiota ole. SE on tabu asia vaalisposoreita ajatellen, eikä siitä saa puhua kuin sopivassa seurassa ja paikassa. Sehän vuosikymmeninen, vakiintunut "kansa tapakulttuuri". Sitä ilman ei tulla toimeen omillaan. Toinen juttu lienee verotuksen kierto ja harmaa talous takapiruna näissä suhmuroinneissa.

MYÖS kauppaketjut K-kauppa, S-liikkeet/ABS-ravintolat ja Lidl-kauppaketju liikuvat "liukkailla jäillä" rakenteellisen korruption suhteen. HUOM! painotus alla. Kateusko palkkiorahanjaossa katallysaattorinako? Ja selvää markkinakilpailuakin poliittisesti.

Tässä Uudesta Suomesta poimittuja S-ryhmäpainotteisia esimerkkejä Rakenteellisesta Korruptiosta: (Miksei muuten muista?)=Politiikkaa!

http://www.uusisuomi.fi/asiasanat/rakenteellinen-k...

http://www.uusisuomi.fi/aiheet/korruptio

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

Mitä muuta sinulle tulee mieleen käsitteestä "korruptio Suomessa"?

Onko koplaaminen, keinottelu,bulvaanitoiminta,lobbaus, harmaa talous, veroparatiisikiertely ja salaiset (poliittiset) sopimukset ja lehmäkaupat myös korruptiota?

Johtaako poliittis-taloudellinen "markkinapeli" luonnosta heikkona hetkenä korruptioon "toisten rahoilla"? Malliin: "Tilaisuus tekee varkaan."

Käyttäjän SibilYanev kuva
Sibil Yanev

No itse näen, että laillistettu moraalittomuus tarkoittaakin rakennekorruptiota. Ei ole lainsäädännön näkökulmasta laitonta, mutta ihmisten näkökulmasta kyllä.

Johdannaismarkkinat 2000-luvulla sekoittivat erittäi pahasti Suomen kansantalouden. Silloin luottotappiot yritettiin kattaa verovaroin ja "pakosta" myytiin elintärkeitä toimijoita keinoittelijoille. Jos esimerkiksi Kemira Grow How ei oltais myyty monopolikapitalisteille, ei maatalous olisi riippuvainen komission maataloustuista eikä tuottajat saisi niin pienen korvauksen tavaroista samanaikaisesti kuin kuluttajalta otetaan liian iso maksu. Ja koko ketjun ympärillä on rakennettu joukottain sidosryhmiä, jotka "imevät" minkä pystyvät järjestelmästä. Tämä vain siis yksi esimerkki.

No Suomi on kuitenkin niin pieni maa, että asiat hoituvat pakostakin suhteilla. Mutta ei olla koskaan aikaisemmin yritetty ajaa eriarvoisuutta noin voimakkasti Suomeen. Ja syyllistetään tavallisia ihmisiä kilpailukyvyn puutteesta. Kuitenkin samanaikaisesti yritysten osingonjako on ollut monta tasoa korkeampi kuin palkkojen kehitystä ja vuokra-asuntojen hinnankorotukset peräti 50% suurempia kuin yleinen hintaindeksi vuodesta 2011 lähtien (Kataisen hallituksen aikana).

Eli joku taho vetää vahvasti välistä. Suomessa on rahaa, mutta se suppiloidaan osinkojen ja veronkierron takia pois eikä jää investointeihin. Varsinaiset investoinnit halutaan kustantaa heikkotuloisila, jottei niillä olisi koskaan esimerkiksi mahdollisuus asuntolainaan.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

#3. Olaus Petrin tuomarin ohjeessa sanotaan. "Mikä ei ole oikeus ja kohtuus,se ei voi olla lakikaan."

*** Korruptio Suomessa- Wikipedia

https://fi.wikipedia.org/wiki/Korruptio_Suomessa

*** Rakenteellinen korruptio (Ari Salminen, Vaasan yliopisto)

http://www.uva.fi/materiaali/pdf/isbn_978-952-476-...

*** SUOMI oli hämärän rahan maa takavuosina:
http://suomenkuvalehti.fi/jutut/kotimaa/talous/kor... (30.10.2009)

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

#3. SY. 9."Mutta ne, jotka rikastua tahtovat, lankeavat kiusaukseen ja paulaan ja moniin mielettömiin ja vahingollisiin himoihin, jotka upottavat ihmiset turmioon ja kadotukseen."
10. "Sillä rahan himo on kaiken pahan juuri, sitä haluten monet ovat eksyneet pois uskosta ja lävistäneet itsensä monella tuskalla."
OTE RAAMATUSTA Paavalin I Kirje Timoteukselle 6 LUKU jakeet 9-10.

Poliitikoissa on suurin vika se, etteivät he ajattele muuta kuin seuraavia vaaleja ja omaa etuaan. Valtion talous ja ihmisten hyvinvointi unohtuu vastuuttomissa,ristiriitaisissa valtapeleissä. Kansan kohtalo ja maan etu on sivuseikka näiden epäpätevien ja egoististen narsistien mittelöissä.

Aidot Valtiomiehet on oma lukunsa. He eivät ajattele seuraavia vaaleja, vaan kansansa tulevaisuutta. Mutta heistä on pula. Heitä muistellaankin historian suurmiehinä/naisina. MUTTA kansa saa sellaiset päättäjät kuin se vaaleilla valitsee ja ansaitsee.

Käyttäjän SibilYanev kuva
Sibil Yanev

Niin. Mutta ehkäpä vaalitukijärjestelmä kiteyttää rakennekorruption tarvevajeen. Koska ihminen , joka on veloissaan ei ole koskaan vapaa. Tässä tapauksessa velka on muodoltaan kiitollisuudenvelka ja perustuu pelveluvaihtoon.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

#7. Sy. Korruptio on valkokaulusrikollisuutta ja piilorikollisuutta pahimmillaan. Taitaa olla niin, että korruptiosta on tullut osa arkea:

http://masik.puheenvuoro.uusisuomi.fi/210390-korru...

***SUOMEN PAHIMMAT BISNESMOKAT:

http://masik.puheenvuoro.uusisuomi.fi/203944-suome...

Kemira, Fortum, VVO, Digita, Rautaruukki, Talvivaara, Sonera, Olkiluoto 3, tietyt USA-kaupat, Caruna-kauppa jne

***SUOMEN KALLEIMMAT MINISTERIT..

http://ilmari.puheenvuoro.uusisuomi.fi/170111-suom...

***SINISILMÄISYYDEN HINTALAPPU:

http://karirosenlof.puheenvuoro.uusisuomi.fi/18123...

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö Vastaus kommenttiin #25

*** AHNEUS tappaa kapitalismin:

http://www.talouselama.fi/uutiset/ahneus-tappaa-ka...

*** VEROPARATIISIT- DEMARIT pelaavat eläkeläisten rahoilla uhkapelejä veroparatiiseissa, näinkö ollaan palkansaajien, veronmaksajien ja eläkeläisten asialla?

http://www.talouselama.fi/uutiset/demarit-pelaavat...

*** KORRUPTIO EUROOPASSA noussut "hämmästyttävälle" tasolle.

http://www.talouselama.fi/uutiset/korruptio-euroop...

EU:n rahoistakin häipyy vuosittain 10 prosenttia teille tietymättömille valvonnan puitteessa eli "rahat menee kuin Punaiselle Ristille". Toisten rahoilla on hyvä mällätä ja kääntää liiveihinsä kuten se pankkirosvo, joka sanoi; "ettei ne ole keneltäkään pois, nehän on vain pankin rahoja." Eli tilaisuus tekee varkaan tai kavaltajan.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

#7. Poliitikot tarvitsevat kuumeisesti sponsoreita tullakseen valituiksi ja gryndarit/päättäjät jne tarvitsevat poliitikkoja tonttipäätöksiin ym. "yhdistäviin intresseihin".

Käyttäjän AriTero kuva
Ari Tero

" SUOMESSA KORRUPTIO muhii mm. Hyvä Veli-verkostoissa. "

Mitä nämä hyvä verkostot ovat, ilmeisesti kaikissa kahdeksassa eduskunta puolueessa muhii tämä KORRUPTIO.

Viimeisenä, tosin ei vaatimattomimpana perusuomalaiset pääsivät osalliseksi tähän lypsyyn.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

#8. "Mitä nämä hyvä veli-verkostot ovat, ilmeisesti kaikissa kahdeksassa eduskuntapuolueessa muhii tuo KORRUPTIO". Näin se on tasapuolisesti sanottava.

Onhan se ollut perinteinen "maan tapa". Lahjustamista on tapahtunut moneen ilmansuuntaan puoluekannasta riippumatta. Perussuomalaiset ovat pitkään olleet poliittisessa paitsiossa edellisen smp-hallituskauden jälkeen, eivätkä ole korroptoituneet kuten pitkäaikaiset valtapuolueet. Mutta kohta nekin oppinevat "maan tavoille" suhmuroimaan ja hieromaan lehmäkauppoja moneen suuntaan. TAI sitten ei. Vallala kun on se paha taipumus, että se turmelee. Toisalta aina löytyy myös poikkeuksia säännöstä. Aika näyttää.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

#8. MILLOINKAHAN SUOMEEN SAADAAN KORRUPTIOPYKÄLÄT?

YLE: HALLITUS aikoo suitsia Hyvä-Veli verkostoja - vaikutusvallan väärinkäytöksiä ajetaan rikokseksi: (17.12.2015) - OIKEIN-KANNATETAAN!

http://yle.fi/uutiset/hallitus_aikoo_suitsia_hyva_...

Ari Salminen: "Jotkut ihmiset arvioivat "lahjontatilanteeen" väärin":

http://yle.fi/uutiset/professori_ari_salminen_lahj...

- Tärkeintä olisi oma moraali kunniaan.

HALLITUKSEN KORRUPTIOTYÖRYHMÄ: "Meidän pitää olla hereillä."
http://www.taloussanomat.fi/yritykset/2016/02/24/s... (5.)

- Julkisen hallinnon perustaa on oikeudenmukaisuus, tasapuolisuus ja julkisen edun ajaminen (maan etu ennen poliitikkojen/puolueen/etujärjestön etua)

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

Oikeusministeriö: "Lahjusrikokset Suomen lainsäädännössä"

http://www.oikeusministerio.fi/fi/index/toimintaja...

OTA HAKU: lahjusrikokset (1.)

Korruptiorikollisuus Suomessa 2014 - 2015 + Interpolin tietojakin:
(Juuso Oilinki, KRP)

https://www.poliisi.fi/instancedata/prime_product_...

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen

Meillä onkin maan tapa korruption sijasta...
http://kalevikamarainen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/2...

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

#.9.KK. "Meillä onkin maan tapa korruption sijasta". Näin on ollut muotina ja "pyhänä lehmänsä" poliittis-elinkeinoelämän päättäjäpiireissä. Mutta SE julkisesti tuomittua ja köykäiseksi havaittu maan edun kannalta. Se on sitä Vennamon nimittämää "pelin politiikkaa seteliselkärankaisilla". Vai mitä?

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen

Lapsella on monta nimeä, vaikka ei rakas olisikaan...

Terv. KK

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö Vastaus kommenttiin #15

#15.KK. Nomen est omen eli nimi on enne. Ei nimi miestä pahenna, ellei mies nimeä. Suomessa näitä nimensä mokaajia on tusinoittain poliittisissa kauppahankkeissa, EU/EMU/euro-sopimuksessa ja muutenkin on "stubbeloitu"ja yritetty rehvakkaasti ottaa selkävoittoa markkinavoimista. "Käteisen" puppugeneraattorista puhumattakaan.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

#7. "Velka on otettaessa veli, velipuoli maksettaessa." Kun otetaan velkaa/lainaa pankista ollaan koko ajan pakkoavioliitossa myös tuon lainanantajapankin kanssa, kunnes velka on maksettu. Tärkeintä on, ettei laina ole ylimitoitetun suuri maksukykyyn nähden, ja että on työpaikka ja palkka, jolla tuota lainaa voi lyhentää. Pätkätyöt ja epävarmuus tulevaisuudesta on stressi ihmiselle. On vaikea tulla toimeen, jos ei ole tointa mihin mennä.

Moni nuori pilaa elämänsä "mulle-kaikki-heti" asenteella ja saattaa joutua vararikkoon. Täytyy olla pitkäjänteisyyttä ja harkintakykyä, jotta menestyy.Paljon on hyvän ottajia, vähän sen saajia. Huippu-urheilijankin pitää kieltyäytyä monesta asiasta ja ponnistella pitkäjänteisesti saavuttaakseen mitaleita. Yhteispelitaitoa,oikeaa elämänasennetta, korkeaa moraalia, vastuuta ja itsekuria sekä sitkeyttä tarvitaan menestykseen.

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola

Kyllä nuo hyväveliverkostot ovat olleet riesanamme jo ainakin 50/60-luvuilta asti. Ei niistä irti päästä ilman ulkopuolista sanelua.
Tosin nykyisin sellaisilla on onneksi vähemmän valtaa kyykyttää kansalaisia koska tällaisen hallintoalaimaisenkin oikeusturva on parantunut osittain EU:n ja vähemmässä määrin myös omien toimiemme takia.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

#11. Siltä se vain vaikuttaa. -Julkisuus on kuitenkin hyvä väline ja vaalit toinen tapa vaikuttaa. Kelvottomat jäähylle ja vilttikejuun miettimään tekosiaan ja tekemättä jättämisiään eli saamattomuutta.

"Käteisen" kohdalla tuo ei kuitenkaan näyttänyt pitävän paikkaansa. EU-komission pomo, "veroparatiisineuvoss"Juncker otti hänet ilo mielin rengikseen ja EU:n kolehdin kerääjäksi vieläpä ruhtinaallisella palkallakin. "Käteinen" taisikin olla EU:n bulvaani "kotimaisilla näytöillään" ja siksi sopiva mies EU/EMU:hun parempiin leipiin lauluja laulamaan..EI niin pätevä mutta sopiva juoksupojaksi.

Tyylitään EU alkaa muuten muistutta yhä enemmän Neuvostoliittoa ja Pohjois-Koreaa. EU ei ole demokratia vaan jättibyrokratia. Missä EU/EMU/EKP siellä kriisipesäkkeet! Ja talous mullin mallin ja heikun keikun!

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola

Hieman vaikea nyt kuitenkaan osoittaa Kataisen nimittämisen syyksi tuota otsikossa mainitsemaasi korruptiota. Asiaa auttaisi jos voisit osoittaa syy-yhteyden yksityiskohtaisemmin.

EU:n byrokratiaa ollaankin toki keventämässä mutta se ei suinkaan estä meitä laittamasta omaa, moninkertaista byrokratiaa siihen päälle. Sehän oli olemassa jo kauan ennen EU-jäsenyyttä.

Siinä vaiheessa kun täällä EU:ssa aletaan maasta poistuvia ampua tai rajoittaa maan sisäistä muuttoliikettä niin minäkin alan huolestua. Tai jos aletaan rajoittaa tai kieltää meitä suomalaisia hyötymästä tavaran, palvelujen, työvoiman ja pääoman vapaasta liikkuvuudesta yli rajojemme.

Sellaisia puheita kuulee kuitenkin lähes yksinomaan niiltä jotka sitä eroa unionista kannattavat. Kotimaisen mielivallan tavoittelijoita siis.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö Vastaus kommenttiin #23

#23. Voitaisiin ainakin verrata tällaista "keittiön kautta" valintaa ainakin suosimiseksi tai jopa palkkioksi Junckerin mieleisistä poliittisista teoista ja linjauksista. Suomesa halveksittu ja kansantaloutta huonosti hoitava pääseekin yllättäen EU:ssa kallispalkkaiselle mandaatille ja käpykaartiin Suomesta, kun maa alkoi poltella "Käteisen"varpaita. Omituinen valinta mielestäni. Moisella ansioluettelolla ja meriiteillä.

Pekka Iiskonmaki

Korruptiolle ollaan Suomessa sokeita. Suomessa sen nimi on maan tapa.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

#13. Se on jotakin muuta ja negatiivisempi kuin sanonta: "Maassa maan tavalla tai maasta pois". Vai mitä?

"Korruptiolle ollaan Suomessa sokeita." Tällä "maan tavalla" on niin pitkät perinteet ja päättäjien/poliitikkojen laaja-alainen, hiljainen siunaus, että on aika toivotonta saada tuota kielteistä käytäntöä edes hieman muuttumaan sano OECD mitä tahansa. Tuskin eduskuntaaan edes tulee aloitetta korruption kitkemiseksikään. Muissa maissa se näyttää ylläolevan korruptioasteen mukaan olevan suurempi ja suositumpi urheilumuota: 1.Tanska, 2.Suomi ja 3.Ruotsi - muut vielä korruptoituneempia ja kovempia sumplaamaan ja lehmäkauppoja hieromaan.

"Lahjomattomia ja muuttumattomia on herrojen korruption vastaiset päätökset ja paragraafit. Status-quo taitaa jatkua polvesta toiseen kuin kesä ja syksy..

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

#13. KATSO MITÄ Hallitus Aikoo Tehdä kommentista #41. Lisävalistusta tässä.(Hallituksen korruptiotyöryhmä: "Meidän täytyy olla hereillä.")

http://www.taloussanomat.fi/yritykset/2016/02/24/s...

SIPILÄN HALLITUS aikoo suitsia MAAN TAPAA: HYVÄ-VELI-Verkostoja- vaikutusvallan väärinkäyttöä ajetaan rikokseksi:

http://yle.fi/uutiset/hallitus_aikoo_suitsia_hyva_...

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

OECD moittii Suomea siitä, että sen v.2010 antamista 19 ohjeesta Suomi on noudattanut vain kuutta. OECD:n mukaan suomalaiset yritykset tulisi saattaa vastuuseen kirjanpito-ja tilintarkastusrikoksista. Liekö OECD antanut samat määräykset muillekin ja etenkin paljon Suomeaa korruptoituneimmille maille?

TOISAALTA LIEKÖHÄN OECD uskaltanut antaa ja määrätä samanlaisia kirjanpito-ja tilintarkastusvaatimuksia myös Suurvalloille ja Euroopan Unionille, EKP:lle , komissiolle ja parlamentaarikoillekin? MYÖS EU:n kirjanpidossa ja etenkin tilintarkastuksessa olisi paljon tutkittavaa ja läpivalaistavaa. Saksasta Ranskaan ja Britanniasta PIIGS-maista puhumattakaan - Kreikka pahimpana. Vai kuuluvatko nuo rootelit jo IMF:lle ja Maailmanpankille? BRIGS-maat ovat kai oma lukunsa.

Käyttäjän RistoNikander kuva
Risto Nikander

Ari Tervo on täysin oikeassa. Itse olen katsellut maailmaa noin sadassa maassa vientimies ominaisuudessa. Suomessa mm. tavallaan virkamiehenä PK-yritysneuvoja ja jopa yrittäjänä.
Korruptio ulkomailla on härskiä lahjuksen ottamista ja vaatimista. Suomessa taas, kun kerran uskomattoman tyhmiä ja naiiveja ollaan, hyvä veli hommaa. Valtion rahaa jaetaan typerästi hyvä veli periaatteella esim. yritystoimintaan. Ja jos ja kun esim. väärinkäytöksiä on, jopa konkursseissa jne. niin selailuun osallistuivat KAIKKI.
Ja ministeriötasolla mm. estetään rahoituksen saantia "väärille" henkilöille.
Rahan kierrätys valtion elimissä on myös uskomaton tarina. Tosin se itsessään ei ole korruptiota, mutta esimerkki täysin turhasta ja vahingollisesta byrokratiasta ja valtion elimien harjoittamasta oman tarpeellisuudesta vakuuttamisesta.
Toivoisin, että minulla olisi aikaa kertoa konkreettisia esimerkkejä.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

#17. Etzioni: byrokratioilla on aina taipumus laajentua vanhetessaan. Uskollisille poliitisille kaadereilla järjestetään ns.pakastinvirkoja eläkettä kartuttamaan. Pätevyydestä ei ole niin väliä, kunhan vain on poliitisesti sopiva nykyiselle menolle. Monet tarvitsevatkin suuren avustajalauman opettamaan ja neuvomaan "talon tavoille". Puhutaankin poliittisista virkanimityksistä ja puoluepoliittisesti korvamerkityistä valtion hallinnon vakansseista ja mandaateista. Pätevämmät ja omilla aivoilla ajttelevat ovat vaarallisia ihmisiä. Heitä ei valita, he saattaisivat jopa hallita tehtävänsä ja viedä tavoitteet epäkiitolliselle ja status-quon vastaiselle linjalle, vaikka se olisikin maan etu.

Poliitikot kun ajattelevat vain omaa eikä kansan etua.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

#17. Se on kai sitä "Yhtä-köyttä-yhdistys"-toimintaa ja "Keskeisen-Kiitoksen" -Toimintakerho" -puuhastelua. Yksi nimi sille lienee "suhmurointi".

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Hyvä aihe ja erittäin ajankohtainen. Varsinkin kuntien yhdistymisen myötä olisikin nyt tehtävä erittäin tarkka selvitys rahan käytöstä. Meillä on pitkät perinteet tuosta asioiden junailusta kulissien takana.

Esimerkkinä : Julkisten hankintojen vertaaminen on lain mukaan oltava kaikkien kansalaisten tehtävissä. Näin se onkin, mutta ihan pieni ongelma on siinä, että tiedot kysyjälle annetaan joko paperimuodossa, tai . pdf formaatissa. Tästä sitten seuraa, että esim. Tarjousten ja hankintojen vertaaminen on erittäin vaikeaa. Lähes mahdotonta käytännössä.
Kuitenkin poikkeuksetta tarjouspyynnöissä pyydetään myyjiltä/ tarjoajilta aina tarjoukset .xls muodossa, jolloin hankintatoimi voi kätevästi niitä yhteismitallisesti verrata, ja valita kätevästi 'itselleen sopivimman' vaihtoehdon.

Samoin kuntatason hankintapäätösten valvonta on huonosti hoidettu niiden hankintojen ja tilausten osalta, jotka jäävät hankintarajojen ( kilpailutus) alapuolelle. Siitä kasasta löytyy ällistyttäviä kauppoja ja kytkentöjä. Kokonaisuutena nuo hankinnat muodostavat huomattavan menoerän. Eikä muuten kiinnosta ketään, kun eihän se ole kenenkään rahoista poissa. ..

Kannattaa kokeeksi kysellä vaikka oman kunnan hankintapäätöksiä ja katsoa, mitä saa, ja kuinka nopeasti. Voi tulla muuten aika mielenkiintoisia juttuja ja selityksiä vastaan. Pyynnöstä sitten cc. myös kunnan johtajalle.

Tähän läpinäkyvyyden puuttumiseen on muutama vuosi sitten puuttunut myös Transparency international( Suomi )

Sen sijaan esim. Eestissä on tietääkseni kansalaisten mahdollista katsoa julkiset hankinnat kunta ja alue, sekä yksikkö + kohdekohtaisesti suoraan verkosta. Tuohon löytyy kyllä työkaluja, jos vaan niiden käytölle on haluja. Suomessa e säästöhaluja taida olla.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

#18. Verorahoilla on hyvä mällätä. Vastuu siirtyy valitsijoille:äänestäjille. Virkamiehet ovat luku erikseen.

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Samoin hämmentää, kun ei näitä vastaanottokeskusten tarjoamia palveluja ole julkisesti kilpailutettu, vaikka tehtyjen sopimusten arvo ylittää hankintarajat. Sopimuksista ei saa tietoa, vaikka sitä kysyisi.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

#20.JR. Pikkulinnut visertävät, että jotkut demla-piirit suhmuroivat näitä asioita mieleisikseen saadakseen pakolaisista tuonnempana äänestäjiä puolueelleen. Mitä sekin tarkoittanee suomeksi?? Isoista rahoista lienee kysymys sosiaalipoliittisesti.

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Aivan varmasti suunniteltua. Hankintalain rikkomisella on pakko olla joku hyvä suojelija. Muuten piru nokkii.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö Vastaus kommenttiin #34

#34. "Sylttytehtailla" on monipuolisen iso organisaatio monella tasolla.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö Vastaus kommenttiin #34

#34. Ja muulla "evästämisella ja valhe-empatialla" anojan ja päättäjän rooleissa."KUN hinnasta sovitaan."

Käyttäjän kimmosaarikko kuva
Kimmo Saarikko

Kevan johtajaksi valittiin juurikin ja jälleen entinen poliitikko ja pätevyydet sivuutettiin. Kyseessä ei ole poliittinen tehtävä tai asema, johon voidaan Suomen lakien mukaan pätevän sijaan valita sopiva.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

#21. Tätä se on ollut niin pitkään kuin muistan. "Tuppurainen valitaan Tappuraisen" takuumieheksi tai naiseksi, jotta permanentti ja ja valliseva käytäntö (status-quo) ei vaan muuttuisi. Ja kansan mielipide voidaan Karin kuuluisan piirroksen mukaan todistaa päinvastaiseksi kuin se on...Valta kun on usein mielivaltaa. Ja luurankoja jää kaappiinkin. Ovia ei aukaista.

Sosiologia sopii tarkoitukseen. Se ei ole eksakti tiede kuten ei taloustiedekään monine toisiaan korville löyville teorioineen. Tutkimus- tai tarkoitushakuinen galluptulos valmistuu oikeoppisten "saatanan tunareiden" - ala Kekkonen - tekemänä ja manipuloimana halutuksi. Ja kun valvojana on vielä alaa hallitsematon, pätemättömyytensä tasolla oleva ministeri, niin siinä on tosiaan Tuppurainen tappurainen takuumiehenä. Kun vielä loppukohtauksessa on yksiääniseksi viritetty sopulikuoro apuna ja yleisön mielipiteistäkin julkaistaa vain propagandan mukaiset,niin "avoimuus ja läpinäkyvyys" on taattua.Sallituakin. Että sillä lailla sananvapauden ritarit, vapaamuurarit, lääkärit sekä parturit taikka räätälit.Näin se on aina ollut ja tulee olemaan! Tai sitten ei. Kehitys kehittyy kehittymistään...

TULEE mieleen Parkinsonin ja Murphyn laki sekä Peterin Periaate vuosikymmenisestä poliittisesta menosta ja negatiivisesta tuloksesta.

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

# 24

Juuri noin.

On se vaan muuten harmi, että Suomessa on niin harvassa tutkiva journalismia.
Bull Mentulasta ja Harkimosta saa lukea, ihan joka mutkassa, tai sitten vaihtoehtoisesti voi tutustua johonkn liikuttavaan tarinaan jostain reppanasta, voivoi. MUTTA, kunnollinen, röyhkeä, kumartelematon ja tiukka toimitustyö loistaa poissaolollaan.

Kolmatta valtiomahtia kaivataan.

Eikö sellaiselle ole Suomessa kysyntää, vai meneekö suomen medialla liian hyvin pullantuoksuisine tussuttelu ja höpöstely uutisineen ?

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola Vastaus kommenttiin #26

#26

Profiilisi mukaan seuraat ulkomailta käsin suomalaista mediaa. Bull Mentulasta lukematta jättäminen onnistuu sieltä aivan yhtä hyvin kuin täällä kotimaassakin, luulisin. Toki viihteestä kirjoitetaan koska jotkut niitä kuitenkin lukevat ja se halukkaille suotakoon. Ei ole multa pois.

Viihdeuutisia löytää parhaiten mainosrahoitteisista mediasta.

Sensijaan kyllä Suomessa laatujournalismi tutkii ja julkaisee noita kaipaamiasi talousrikosepäilyjä, jos aihetta on. Kaikkihan muistamme Vanhasen lautakasat, Vihriälän taulukaupat ja monet muut. Ylehän tuossa toimi varsin mallikkaasti.

Nykyisin piilokorruptiollakin on taipumus paljastua helpommin koska päätöksenteko on julkisempaa ja avoimempaa kuin vielä vaikka 20-30 vuotta sitten. Silloin poliitikoillakin oli mahdollisuus kieltää mediaa julkaisemasta ikäviä asioita. Nykyisin nämä voivat korkeintaan kieltäytyä antamasta lausuntoja sellaiselle medialle jonka toivoisivat vaikenevan, mutta se jättää aina todella likaisen jäljen.

Niinpä en ihmettele yhtään miten tietyt tahot olisivat mielellään nykyisin laittamassa laatujournbalismia poliittiseen ohjaukseen tai jopa mainoksista riippuvaisiksi. Sen jälkeen täällä ei muusta kuin Bull Mentulasta luettaisikaan.

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo Vastaus kommenttiin #27

#27

Toki, samaa mieltä tuon viihdejournalismin tarjonnan käyttämisestä. Vertaukseni oli provosoiva, hieman hymyillen.

Pointtini on siinä, että näitä lautakasa ja taulujuttuja on nykyään kovin vähän näkösällä. Kun niitä ilmestyy luettavaksi, niin sillä on aina tervehdyttävä ja ilmaa raikastava vaikutus. Voihan se olla, että ei ole enää kirjoitettavaa... ? Tai sitten ei vaan ole osunut silmääni, kun en Suomessa vaikuta.

Ja aina pitää tosiaan myös miettiä: Verrattuna mihin ja mitä media palvelee ? Tutkittavaa / kirjoitettavaa riittäisi, eri kytkennöistä, siltarumpupolitiikasta, hyväksikäytöstä ja vaikkapa näistä julkisista hankinnoista.

Noista isoista median tarjoajista: Yle oli tosiaan aikoinaan myös mielestäni tasokas tekijä mediassa. Samoin HS. Nykyään valitettavasti tuntemukseni näistä ei ole enää sama, vaikkakaan TV n kautta en Ylen ohjelmia voikaan seurata, niin Ylen uutissite ei ole sitä luokkaa, mitä heidän resursseiltaan voi odottaa. Harmi sinänsä. HS ei huomioi objektiivisesti maailman tapahtumia. Moni juttu jää piiloon. Syitä tuohon en lähde arvoimaan sen tarkemmin. Saattaa olla hyvinkin subjektiivista, tai onko sitten netin kautta tapahtunut uutistarjonta muuttanut omaa maailmankuvaani, kun kaikki tieto tulee syliin heti?

Hektinen tiedontarjonta kun on nykyään ihan eri luokkaa, kuin vielä muutama vuosi sitten, ja tämä asettaa myös oman haasteensa toimittajille, jotka tekevät hommat ohjeistuksen ja sidosryhmien vaatimusten mukaisesti.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö Vastaus kommenttiin #26

#26. Tarkoitit kai neljättä valtiomahtia eli julkista sanaa/mediaa eduskunnan,hallituksen/presidentin ja riippumattomien tuomioistuinten lisäksi.

Mielestäni ammattiyhdcistysliike on käytännössä kohonnut viidenneksi valtiomahdiksi.

Tutkivaa journalismia tarvittaisiin todellakin. MOT on sinne suuntaan.

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo Vastaus kommenttiin #31

#31 Kyllä vaan. Mediaa. Sori, jos ilmaisin epäselvästi. :)

" Kolmannen valtiomahdin, lehdistön, tehtävänä on aina ollut toimia vallan vahtikoirana, ja siinä se on onnistunut hyvin. Nyt internet ja sosiaalinen media muuttaa viestinnän kenttää nopeasti, ja sillä tulee epäilemättä olemaan suuri vaikutus ns.perinteisten viestimien rooliin." Urbaani sanakirja

MOT tekee hyvää työtä.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

#33. Suomi tarvitsisi Enlannin ja monen muun maan maallista vallan vahtikoiraa iskemään hampaansa sopimattoman poliittis-taloudellisen toiminnan "raajoihin"ja rakenteisiin. Ehkä kansalaisten luottamus paranisi, kun "luurankoja" paljastettaisiin. Toisaalta Muualla poliitikot joutuvat herkemmin kuin Suomessaa eromaan pienistäkin töppäyksistä .Kasvot menee. Moraali on siellä korkeampaa. Suomessa on räänlainen "TATTI-järjestelmä, ketään ei eroteta, ennen kuin tekee tosi ison mokan tai rikoksen.

Puoluekurikin on status-guota ylläpitävä järjestelmä. Toisaalta puolueloikkareita on. He joutuvat perustamaan oman ryhmän EK:ssa.

Puhutaan paljon avoimuudesta ja läpinäkyvyydestä, mutta käytäntö on salailevaa edelleen. Se lisää epäluottamusta poliitikkoihin ja heidän toimiinsa.Puhutaan, että poliitikoilla on ketun hännät kainaloissaan.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Toinen maailmansota vaihtoi Suomessa aikaisemman hyväveliverkoston uuteen. Noin kuudessa vuodessa piti evakuointi- ja syntyvyyssyistä keksiä katto pakkasöiksi miljoonalle uudelle ihmiselle.

Se onnistui, koska sen ajan poliitikot ja rakennuttajat ymmärsivät, missä oma ja yleinen etu kohtaavat, eivätkä olleet yhtä itsekkäitä kusipäitä kuin nykyiset perheenyhdistämisenvastustajat.

Tuohon historiaan nähden Suomen nykyisen korruption vaatimaton pohjoismainen taso on ällistyttävä saavutus, mutta parantamisen varaa tietysti on.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

Veikko Vennamo teki silloin suuren työn asuttamalla evakkokarjalaiset.

Sosiaalipsykologisesti kun ulkoinen uhka esimerkiksi sodan merkeissä uhkaa valtiota, suurin osa sen yhteiskunnan jäsenistä ryhtyy torjumaan tuota ulkoista uhkaa. Kun uhka ja vaara on poistunut, palataan taas arkeen ja vallitsevaan käytäntöön ja eturistiriitoihin pikku hiljaa. Sanalaskun mukaan: "Kun kissa on poissa hiiret hyppivät pöydällä."

Malliesimerkki Suomessa sotakorvausteollisuus pisti Suomen teollisuuden pyörät pyörimään ja Suomen maksamaan sotavelkansa.

Vanhat patruunat osoittivat myös isänmaallisuutta ja kunnallisten isien roolia vaikuttamalla radikaalisti kuntiensa kaikinpuolisiin oloihin ja harrastuksiin.
Mainittakoon Juuso Walldenin vaikutus Valkeakosken oloihin. He olivat valtiomiehiä eikä riistäjiä.

Nykyinen vaalikeskeinen ja kvartaalitaloudellinen ajattelu ovat yhteiskunnan hyvinvointia kalvava syöpä ja rappeuttaja ahneine narsistisine päättäjineen.
Itsekäs uusklassinen koulukunta on näyttänyt maailman lopun talouspoliittisen ja epäonnistuneen mallinsa. Maansa myyjät ja rappeuttajat johtavat valtioita.

Missä on ihmisarvoisuus, oikeudenmukaisuus, altruistisuus, empaattisuus, oikeudenmukaisuus ja yhdenvertaisuus? Missä on isänmaallisuus? Moraalittomuus ja välinpitämättömyys on nyt vallalla ja hulluus kukkii maailmalla: homo homini lupus! Kestävää kehitystä ei näy kuin vaali-ja juhlapuheissa. Minne menet maailma?

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Poliittisten päättäjien sisäsiittoisuus ja keskinäinen kähmintä eivät ole tätä päivää. Varsinkaan, kun rötöstelijä ei edes joudu vastuuseen teoistaan. Osa toki joutuu, mutta useimmat selviävät vikkelästi selitellen ja ilman tuomiota.

https://fi.m.wikipedia.org/wiki/Luettelo_rikoksist...

Hommat jatkuvat, kuten ennenkin.

Ihan sama, ollaanko kuntatasolla, vai valtion politiikkaa hoitamassa. Kansalaisten vaan olisi hyvä olla aktiivisia, ja kysellä ( kirjallisesti ) omalta kansanedustajalttaan ja kuntansa päättäjistä mieltään askarruttavia asioita.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

#42. Katso mitä hallitus aikoo tehdä nyt kommetista #41.yllä.

Suomi saa sapiskaa korruption torjunnasta:"Teksti on aika kovaa."

- "Meidän pitää olla hereillä", sanoo KRP:n rikoskomissaari Juuso Oilinki.

http://www.taloussanomat.fi/yritykset/2016/02/24/s...

Käyttäjän RistoNikander kuva
Risto Nikander

Monta hyvää kommenttia, mm. Jouko Repo ja Tomi Ketola.
Ilman YLEä MOT, jne. tärkeitä asioita jäisi paljastumatta kansalta, (joka niitä katsoo). Läheskään kaikki eivät, valitettavasti. Mutta melkein kaikki pääsevät pälkähästä kieltäytymällä kommentoinnista. Pienellä häpeällä. TV3lla oli joku vastaavavuosia sitten. Nyt ei sitäkään. Mutta onhan se ihme, ettei esim. reportterit kysy konkreettisia asioita maahanamuutosta. Esim. miksi ei itärajaa suljeta viisumittomilta.
Ei kai Kataisen tapauksessa ole suorastaa kyse korruptiosta pahimmassa mielessä. Mutta kyllä se hyvä veli verkosto toimi ja siinä sivussa epäisänmaallisuus. Kataisen ja Stubbin naamoista näkyi selvästi, että Katainen oli voittanut hyvä vei kuvioissa Stubbin. Ja kun hyvä veli verkosto toimii, ei siinä julkisia varoja säästellä. Eli se on todella kallista yhteiskunnalle. Kalliimpaa kuin suora korruptio. Omissa veroissa ei ole kyse kuin senteistä. Omissa hyödyissä isosta rahasta.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Jos pieteettisyistä puututtaisiin ihan vähän siihen OECD:n raporttiinkin, joka oli alustuksen keppihevosena. Siinähän ei ollut puhe Suomen sisäisestä korruptiosta, jota kansainvälisesti verraten ei juuri ole.

Kyse oli siitä, että suomalaiset vientifirmat pärjäävät lahjomalla kehitysmaiden virkamiehiä.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

#47. Ole hyvä ja kirjoita,jos löydät esimerkkejä , "miten suomalaiset vientifirmat pärjäävät lahjomalla kehitysmaiden virkamiehiä". Pääasia että puhutaan lahjomisesta ja korruptiosta. Samalla voi tietenkin tulla assosiaatioita muustakin asiasta.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Niin, mitkähän nämä OECD:ta huolestuttavat neljä tapausta mahtaisivat olla? Yhtä voisin arvailla eurooppalaiseksi, mutta entä muut kolme:

"Finally, while recognising the clear efforts of Finnish investigators and prosecutors to bring foreign bribery cases to trial, the Working Group remains concerned with Finland’s poor enforcement record. Defendants have been acquitted of foreign bribery charges in all four of the cases that have been finally concluded in Finland—even though foreign public officials have been convicted in their home country for a bribery scheme connected with a Finnish company. The Working Group believes that full implementation of its recommendations will improve Finland’s enforcement efforts in the future."

http://www.oecd.org/corruption/public-statement-on...

Rakenteellista korruptiota on tietysti kotimaisessakin, varsinkin kunnallisessa, politiikassa jäljellä paljonkin, mutta vähäistä se on 50-lukuun verraten. Ja ihan olematonta verrattuna Itä- ja Etelä-Eurooppaan.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

#47. Tässä on Suomen vaikutusvaltaisten verkosto Kauppalehden mukaan.

http://www.kaupalehti.fi/uutiset/tassa-on-suomen-v...

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö
Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Hyvä veli - järjestelmän esimerkkinä voi pitää Himas raporttia, joka kv. tutkimuksena oli työn alla, mutta sitten Katainen keksi ostaa tutkimuksen, johon lisättiin Suomi osa. Tutkimus siis olis valmistunut muutenkin.

Ottamatta kantaa sisällön erinomaisuuteen on merkille pantavaa, että tutkimus ostettiin ilman kilpailutusta ja tilaajaa ei tuomittu. Eduskunnassa oli asiasta äänestys. Jälkikäteen.

700.000 €

Ostaminen on helppoa, jos sen voi tehdä toisen rahoilla.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

#54. Täytyyhän pikkurahan puutteessa olevaa idealisti-kaveria auttaa. Viis Suomesta. Toisen rahoilla on hyvä mällätä.

Vaarana on, että saattaa pahimmillaan syyllistyä lainvastaisuuksin: kavallukseen, korruptioon ja lahjomisen sekä petokseenin niiden ohella asianhaaroista riippuen.

Tilaisuus kun tekee varkaan, huijarin tai kavaltajan, kun ei voi mieltänsä malttaa löysän rahaan suhteen. Velkakin tuntuu äkkiä muuttuvan saatavaksi kuin pankkirosvolla; ei ne rahat ole keneltäkään pois, nehän on vain pankin!

Kunnes viranomaisilla on vakavaa asiaa kammarilla tai leivättömän pöydän äärellä. Ja pääsee nokkimaan ja laskemaan tiilenpäitä "kuristushuoneella" sekä laskemaan aamujaan ja lusimaan kakkuaan valtion täysihoitolassa vapautensa menettäneenä.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset