karikilpio

Kaikkien puolueiden eläkeläiset yhtykää

Meidän eläkeläisten etuja ei aja mikään puolue eikä ay-liikekään. Nyt olisi korkea aika kaikkien puolueiden eläkeläisten liittoutua yhteen ajamaan  pitkälti yli miljoonan eläkeläisen etuja. Sillä olisi valtava painoarvo vaaleissa.

MOT:in maanantainen  (8.2.2016 klo 20:00) TV-ohjelma: ”Eläkeläisköyhälistö kyykkyyn”  toimikoon alustuksena ja virikkeenä.  Kimmo Kiljunen,Heikki Ranki,  Olli Pusa  ja  Raimo Ilaskivi ovat oikealla asialla.

Kansanedustaja Toimi Kankaanniemikin otti kiitettävästi äskettäin kantaa eläkeläisten asiaan blogissaan.  - Eläkeläiset eivät saa olla mikään tuottamaton kuluerä ja rasite budjetoinnissa , vaan heillä on paljon annettavaa elämän kokemusta, viisautta ja tieto-taitoa siirrettäväksi seuraavallekin sukupolvelle.                                                                                                                                     

Näinkö ahne nykypolvi kunnioittaa sodan jälkeisen sukupolven aikaansaannoksia ja uhrautuvaa ja pyyteetöntä työtä  Suomen hyväksi?

http://yle.fi/aihe/ohjelma/mot-elakelaiskoyhalisto-kyykkyyn-822016

http://areena.yle.fi/1-3179037

http://areena.yle.fi/1-3295707
 
NYT  OLISI  AY:NKIN   aika näyttää  entisille  jäsenilleen, että  ay-liike huolehtii myös heistä heidän eläkkeellä ollessaan eikä pelkästään palkansaajista ja työtätekevistä jäsenistään.

http://toimikankaanniemi.puheenvuoro.uusisuomi.fi/210668-kimmo-kiljunen-...

YHTEENVETO:  Kaikkien puolueiden eläkeläiset liittykää yhteen etujanne puolustamaan!

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (20 kommenttia)

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

ELÄKELÄISET näyttäkää joukkovoimanne!

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid

Jokin puolue - liika työtä tuloksiin nähden, mutta vaalipiirikohtaiset äänestysblokit varmaankin onnistuisi. Se voisi tapahtua seuraavalla lailla:

Me eläkeläiset etsisimme vaaalipiiristämme, kukin tahollaan, sopivia ehdokkaita.
Oletetaan, että löytäisimme näitä puolueista x, y ja z.

Noin yleisesti katsoen minä kannatan yleensä puoluetta x ja 'naaapurin-Lasse' puoluetta z.

Meitä on ehkä 10 eläkeläistä meidän vaalipiirissä, jotka aloittavat tämän 'blokkityön' hyvissä ajoin ennen vaaleja.
Kutsumme ehdokkaat paikalle, vaikka puolue kerrallaan.
Esitämme heille peperin, jonka mukaan allekirjoittaja sitoutuu äänestävänsä vaikka ryhmäänsä vastaan jne. Me vuorostamme sitoudumme kaikin tavoin auttamaan niitä ehdokkaita, jotka allekirjoittavat [ja vaalikauden aikana lyödä samalla intesiteetillä puukkoa selkään, jos pettävät sanansa.] Jos jaamme vaalimateriaalia, jaamme vain sellaista missä kaikki sitoutuneet ovat mukana, jokainen omalla puoluetunnuksella jne.
(En ala kuvailemaan paperia sen tarkemmin.)

Allekirjoituksia saatiin kaikilta kolmelta puolueelta, yhteensä viisi ehdokasta.
Menen naapurini Lassen luo ja alan tekemään vaalityötä. Sanon hänelle: "Minulle on ihan sama mitä puoluetta äänestät, mutta toivoisin, että äänestäisit jotain näistä ehdokkaista."
No Lasse näkee paperissa heti tutun nimen ja tietenkin ihmettelee... Selostan hänelle koko kupletin juonen ja hän sanoo harkitsevansa asiaa, mutta ehdotus siitä, että me eläkeläiset toimisimme yhdessä tuntuu hänestä järkevältä.
Pari päivää myöhemmin pyydän häntä mukaan tiedotustilaisuuteen, jossa kukin näistä viidestä esittäytyy.
Ja yritän myös värvätä Lassen mukaan meidän aktiivien joukkoon... ja Lissun, Merjan, Penan ja kaikki muutkin eläkeläiset sekä kohta eläkkeelle pääsevät, eläkeputkessa olevat työttömät jne.

Tämäntyyppinen viritelmä tehtiin Trondheimissä ja vastustajat kalpenivat vaali-iltana kun näkivät äännestysnumerot...

Ideoita? Ajatuksia?

Henry

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid

Tässä on hyviä puolia:
- Vastustajat, eivät voi sanoa, että 'ääni menisi hukkaan', niinkuin yleensä kun on jokin pienpuolue, joka ei ole ylittänyt äänikynnystä. Päinvastoin, voi sanoa, että koska olemme aktiivisia, nämä todennäköisesti menevät läpi.

- On helppo värvätä muita tähän toimintaan, koska tässähän jopa täysin puolueeton, joka ei edes itse tiedä (vielä) ketä äänestää voi olla mukana.

- On täysin järkeenkäypää, että moni näkee tässä mahdollisuuden vaikuttaa ehdokkaisiin aivan eri tavalla kuin ennen. Ja myös omaan "edustuksellisuuteen".

- Kunkin puolueen on turha napista jostakin ryhmäkurista jälkeenpäin, koska tottakai jokainen tietää mitä sopimuksessa sanotaan, koska se kourassahan me agitoimme.
Ja jos uhkaa sanktioilla - saa varmasti puukkoa selkään, siis kyseinen puolue.

Tähän tulee kuitenkin valmistautua ajoissa. Tarvitaan eläkeläisten some-koulutusta, pitää etsiä kirjoittajia jne.
No, minulla on kyllä tästä suunnitelma takataskussa.
Minulle voi kirjoittaa Henry.Finland@gmail.com

Henry

Pekka Iiskonmaki

Ei onnistu.

Eläkeläiset on pantu tappelemaan keskenään. Hajoita ja hallitse. Suomi harjoittaa politiikkaansa perinteiseen tapaansa ja metodeilla.

Vittuilua, uhkailua ja katteettomia lupauksia.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

Toisaalta suomalaisten olisi jo nykyisessa surkessa taloustilanteessa aika ryhdistäytyä ja osoittaa, että Suomi kuuluu sivistysvaltioihin eikä halua liukua banaanivaltioksi. Se miten maa kohtelee kansalaisiaan ja väestöään, osoittaa myös sen maan kulttuuritason, oikeudenmukaisuuden ja sosiaalisen järjestelmän kestävyyden ja ihmisarvon kunnioituksen. Se maa toimii silloin ns.kestävien arvojen varassa. SE on silloin hyvinvointiyhteiskuntakin.

Poikkeus kun vahvistaa säännön. Kateus on tietysti suomalaisten pahin helmasynti ja katallysaattori. Omien etujen ajamisen ohella. Mutta juridisesti se ei oikeutta saa, joka ei sitä itse hanki. Mikä ei ole oikeus ja kohtuus ei voi olla lakikaan ... eikä käytäntökään.

Eläkeläiset on nykyään katsottu marginaaliryhmäksi ja välttämättömäksi pahaksi - jopa turhaksi joukoksikin. Häpeällistä ajattelua.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

500/kk eläkeläinen taitaa äänestää eri puoluetta kuin 30 000/kk tienaava eläkeläinen.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

JM.#4. Se on ihan selvä juttu. Mutta yhtyneet eläkeläiset voisivat yrittää tasoittaa oikeudenmukaisemmaksi tuota eriarvoisuutta poliittisesti. Painostusryhmänä. Esimerkiksi näin:

http://veksi.puheenvuoro.uusisuomi.fi/211628-elake...

Käyttäjän gavia52 kuva
Juha Vesamäki

Luin tuon T. Kankaanniemen blogin tuosta linkistä, ja en voinut välttyä taas kerran ajattelemasta seuraavaa, siis niistä kommenteista. Me kuljemme selkä edellä kohden tulevaisuutta, ja seuraamme menneisyydestä silmä kovana mitä virheitä ne muut puolueet ovat tehneet sekä tuodaan esiin pelkästään muiden virheitä, kun mielestäni pitäisi paremminkin miettiä mitä ne muut teki oikein, ja pistää vaikka paremmaksi. Tämä koskee kyllä kaikkia muitakin asioita kuin eläkkeitä. Mitä jos katseltaisiin välillä eteenpäin, ja koetettaisiin tosissaan saada tulevaisuudesta valoisampi.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

#6.JV. otetaan toinen esimerkki avoimuuden ja läpinäkyvyyden lisäksi. Mikä on poliittinen vastuu ja ministerivastuu nykyään? Joutuuko siitä kukaan milloinkaan vastuuseen? Otetaan malliksi esim. Kemiran GrowHow:n ja Fortumin ja sähkönsiirtoyhtiö Carunan kaupat.

- "Sähkönsiirtoyhtiö Carunan kauppa paljasti, mitä Suomessa tarkoittaa poliittinen vastuu. Kukaan ei ota vastuuta mistään, ja kaupan aikainen pääministeri Jyrki Katainen on käpykaartissa Brysselissä." Kolumnisti Matti Pitko, Aamulehti.

Käyttäjän gavia52 kuva
Juha Vesamäki

" Mikä on poliittinen vastuu ja ministerivastuu nykyään?"

On tainnut politiikkaankin iskostua se kvartaaliajattelu. Kuten tuolla teollisuuden puolella, ja varsinkin tietotekniikassa, vastuu on siirretty kuluttajille, niin politiikassa se vastuu siirtyy äänestäjille. Siis toisaalla halutaan "laariin" entistä enemmän kahisevaa, ja toisaalla vain äänien määrä on tärkeää.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö Vastaus kommenttiin #10

#10. Tuo kvartaaliajattelu on kaikkien ulosmittausten äiti. Se on sitä nykyaikaista ja ahnetta "mulle-heti-kaikki"-politiikkaa. Se on sitä ahneen uuslibaralismin eli vapaan markkinatalousajattelun eurovaltioiden kansantaloutta romuttavaa nykypolitiikkaa eli pahinta kapitalistista rosvopolitiikkaa ja pahinta uusliberalismia, vaikkei ajattelisikaan vasemmistolaisittain. MR.Greed asialla. Kaverille ei jätetä kuin muruset pöydältä kuin koiralle.

VERTAA kommentti 11 ja 12.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

#6. STUDIO 55- video eläkeläisistä ja muuta US-blogitietoa eläkekeskusteluun:

http://vaihtoehto.weebly.com/videot--audio.html

http://timouotila1.puheenvuoro.uusisuomi.fi/212075...

ELÄKEKESKUSTELUA on syytä pitää vaaliin asti esillä. Vai mitä?

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

#6.JV. Kyse taitaa olla surullisen kuuluisasta politiikan läpinäkyvyydestä ja avoimuudesta. Jälkiviisaudet eivät ole taida olla suurinta viisautta.

Taitaa olla niin, ettei rehellisyys peri maata, vaan lahjonnat, korruptiot, suhmuroinnit, lehmäkaupat, Hyvä-veli-verkostot, Yhtäköyttä-yhdistykset ja Sovitaan- Projektit ja poliittiset pelit/pelimannit/lobbaajat vaikuttavat eniten hämärään poliittiseen,epävarmaan tulevaisuuteen. Politiikassa on liika ketunhäntiä kainaloissa.

Käyttäjän gavia52 kuva
Juha Vesamäki

"Politiikassa on liika ketunhäntiä kainaloissa."

Tuo jos mikä on totta, eli täytyy vetää tännekin ne yhdet tuet joista ei päästä eroon itkemälläkään, siis ne tuulituet. Niitä ilmeisesti maksavat nyt työelämässä olevat vielä eläkkeistäänkin. Aivan kuin sille reilulle sadalle miljoonalle per vuosi ei muka olisi tärkeämpääkään käyttöä. Eläkelläisiltä ja pienituloisilta kyllä ollaan valmiita ottamaan viimesetkin rovot.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

#8. JV. Pelin politiikka eli vaalikeskeinen ajattelu on yhteiskuntaa ja kansantaloutta kalvava syöpä ja pitkäjänteisen ja rationaalisen budjetoinnin este. Salminen-Kuoppala puhuu kirjassaan "Julkisvalta- Byrokratia-Organisaatio" eri puolueiden/ay-järjestöjen välisestä intressikeskeisestä "poukkoilun politiikasta" sivulla 117/otsakkeella: "Wildasky ja budjetointi":

"Budjetista tulee politiikan teon kaupankäynnin kohde. Budjettia pidetään välineenä...Budjettiprosessia ympäröivät rajoitetut resurssit, vastakkaiset poliittiset edut sekä sosiaalinen moninaisuus... Jokainen yksikkö/yksilö pyrkii maksimoimaan omat hyötynsä hankkimalla taakseen (populistisesti) erilaisia asiakasryhmiä lisätäkseen vaikutusvaltaansa...Tästä seuraa, että budjettia on vaikea sopeuttaa rationaalisesti vallitsevaan taloudelliseen tilanteeseen...Budjetista tulee mieluummin lisäyksiä korostava kuin rationaalinen, mieluummin pirstoutunut kuin kokonaisvaltainen, mieluummin historiaan nojaava kuin tulevaisuuteen luotaava sekä mieluummin tavoitteiltaan epäselvä (riitoja aiheuttava) kuin yhtenäinen... (ja realistinen).YM...

Käytän tällaisesta kellon heilurin mukaisesti hallitusvallan vaihtumisen myötä vaihtuvasta ja tehtävästä budjetoinnista nimitystä "poukkoilun budjetti- politiikka". Yhteiskuntavastuuta ei kannata, kun kokonaisvaltainen vastuu ja ajattelu heitetään romukoppaan.Ja tulos poikii sutta ja fiaskoa.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

#8.JV. "Eläkeläisiltä ja pienituloisilta ollaan valmiit ottamaan viimeisetkin rovot." Siksi juuri heidän tulee vaaleissa ja muutenkin julkisuudessa nousta vastustamaan kovaäänisesti ja tarmokkaasti tuota epäoikeudenmukaisuutta koko porukalla.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

TÄSSÄ muutamia kommenttiesimerkkejä miten politiikkaa ilman vastuuta on tehty Suomessa nyt ja lähivuosina:

http://lokari.puheenvuoro.uusisuomi.fi/210942-sahk... (Kommentti 52.)

http://lokari.puheenvuoro.uusisuomi.fi/210942-sahk... (Kommentti 40.)

KYSYMYS kuuluukin: Miten poliittista vastuuta ja etenkin ministerivastuuta pitäisi em. perusteella lisätä hallinnollisesti ja juridisesti Suomessa? Onko ministerivastuu kuollut kirjain juridiikassa? Milloin ylimmät oikeusviranomaiset puuttuvat asiaan? Milloin juttu menee Valtakunnan oikeuteen tai Korkeimpaan Oikeuteen/Hallinto-Oikeuteen? Näitähän asioita käsittelee perustuslain 9 LUKU.... PL 101§ Valtakunnanoikeus... 10 LUKU...PL 112§ Valtioneuvoston ja tasavallan presidentin virkatointen valvonta...PL 114§ Ministerisyytteeen nostaminen ja käsittely...PL 115§ Minisreivastuuasian vireillepano...PL 116§ Ministerisyytteen nostamisen edellytykset...PL 118§ Vastuu virkatoimista. JNE

Kansanedustajan asioita käsitellään perustuslain 3 LUVUSSA mm. Pl 29§ käsittelee Kansaneduustajan riippumattomuutta ja PL 30§ Kansanedustajan koskemattomuutta. Edelliseen sisältyy ns. imperatiivisen mandaatin kielto- ja jälkimmäiseen parlamentaarinen immuniteetti-käsitteet. (Ks.google)

Käyttäjän ToukoKivi1 kuva
Touko Kivi

Vierastan kyllä todella pahasti tälläistä 'yhdistytään ja vaaditaan meille enemmän etuja'-eturyhmäajattelua. Pikemminkin niin päin että eläkeläiset (ja tietysti meidät opiskelijat) pitäisi saada kokemaan kiitollisuutta heidän tukiaan rahoittavalle suurelle tuottavassa työssä olevien työntekijöiden joukolle.

On tietysti positiivista, että eläkkeellä jaksetaan käyttää aikaa ja tarmoa yhteiskunnallisten asioiden pohtimiseen. Nyt ja tässä tilanteessa soisin tämän tarmon käytettävän sen pohtimiseen, miten Suomen valtion tulot ja menot saataisiin pitkällä aikavälillä tasapainotettua. Miten saisimme luotua kaikille suomalaisille hyvän yhteiskunnan, joka rahoittaisi itse itsensä eikä velkaantuisi jatkuvasti ulkomaille?

Kari hyvä, olen täsmälleen samaa mieltä kanssasi noista Fortum- ja Caruna-kaupoista. Sen perusteella mitä asiaan olen perehtynyt, oli yksityistäminen suuri virhe.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

KEVAN uusi johtaja Timo Kietäväinen: Veroparatiiseista linjaus.Kietäväinen on valmis linjaamaan eläkelaitosten sijoitusten suhdetta veroparatiiseihin.

http://hs.fi/kotimaa/a1455601389215

Pitäisikö veroparatiisirahat ylipäätään saada jo paremmin valvontaan ja verotuksen piiriin globaalisti? Tyynnytyspuheet eivät enää riitä: on aika toimia!!

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

TÄSSÄ OLLI PUSAN ENNUSTUSTE MIHIN OLLAAN MENOSSA:

http://ollipusa.puheenvuoro.uusisuomi.fi/115944-eu...

UUTTA: ANALYYSI: työeläkeyhtiöillä kymmenien miljardien sijoitukset veroparatiiseissa (YLE/23.2.2016 klo 12:24)

http://yle.fi/uutiset/tuoreimmat/

Mikä on SDP:n puheenjohtajan ja ex-valtiovarainministeri Antti Rinteen ja Jan Vapaavuoren vastuu ja osuus tässä asiassa?

http://yle.fi/uutiset/analyysi_tyoelakeyhtioilla_k...

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset