karikilpio

EUROOPAN UNIONI : Kreikka ulos Schengenistä?

Euroopan unioni harkitsee Kreikan rajojen eristämistä hillitäkseen pakolaisvirtaa Kreikan kautta muuhun Eurooppaan,  kertoo  Financial Times.

Käytännössä EU harkitsee Kreikan pohjoisrajan sulkemista niin, että pakolaiset eivät voisi siirtyä Kreikasta EU:hun kuulumattomaan Makedoniaan.

Financial Timesin tietojen mukaan  EU-komissio ja Saksa ovat valmiit tukemaan ehdotusta, jolla autettaisiin  EU:n ulkopuolista Makedoniaa. Dramaattinen päätös eristäisi käytännössä Kreikan, jolla on tukku muitakin isoja ongelmia pakolaiskriisin lisäksi.

  - Tällä  siirrolla Eurooppa käytännössä pakottaisi  moniongelmaisesti kriisiytyneen Kreikan ulos Schengenin sopimuksesta. Tapahtuisi  hartaasti povattu  ja toivottu grexit.

http://www.talouselama.fi/uutiset/raju-suunnitelma-eu-saattaa-eristaa-kr... (TE/22.1.2016)

 ***HS: SUOMEN mepit lyttäävät Euroopan pakolaiskriisihallinnan:

http://www.talouselama.fi/uutiset/hs-mepit-lyttaavat-euroopan-pakolaiskr...


  *** Paavo Väyrynen Dublin-sopimuksesta: ”Rajatarkastukset takaisin” :

http://www.talouselama.fi/uutiset/vayrynen-puolustaa-dublin-sopimusta-ra...

Jokohan näillä eväillä saadaan pakolaisvirrat kuriin? Jos ei, mitä muuta olisi vielä tehtävä?

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (19 kommenttia)

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

Riittävätkö Euroopan unionin toimet Kreikan eristämiseksi Schengenistä pakolaisvirtojen tyrehdyttämiseen? Entä Väyrysen resepti?

Pakolaisvirta horjuttaa EU:n "savisia" peruspilareita:
http://www.hs.fi/ulkomaat/a1453260040572

Ministeri Orpo: Dublinin sopimus ei toimi nykyisellään:
http://www.hs.fi/ilta/20012016/a1453263185025
-------------------------------------------------------------------------
*** KAATUUKO EURO, jos Schengen - alue hajoaa?
http://www.taloussanomat.fi/politiikka/2015/11/25/...

*** EU UHKAA: KREIKKA voidaan erottaa Schengenista:
http://www.taloussanomat.fi/politiikka/2015/12/02/...
----------------------------------------------------------------------------
Mutta mitä nämä jutut merkitsevät EU:lle, Suomelle, Saksalle, Belgialle jne?

EU- KOMISSIO varoitti Suomea ja Saksaa ja muitakin maita: (mm.Ruotsiakin)
http://www.taloussanomat.fi/politiikka/2015/11/26/...

EU:LLA EDESSÄ Suurvalta-Rooman kohtalo jos pakolaistulvaa ei tukita:
http://www.taloussanomat.fi/ulkomaat/2015/11/27/eu...

Risto Laine

Tukku ongelmia ratkottavana ja sitten kerrotaan että tähän on ratkaisu, kunnes luodaan uusia ongelmia ongelmien päälle. Ilmeisesti tekemisen puute vaivaa.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

RL. #2. EU,EMU ja euro sekä niiden intresseiltään ja kulttuureiltaan keskenään erilaiset, eripuraiset ja yhteensopimattomat jäsenmaat aiheuttavat suhdeongelmakimppuja ja kriisikumuloitumia, joiden selvittämminen on korkeampaa matematiikkaa vaikeampia yhtälöitä ja pattitilanteita kaikenmaailman valuvikoineen, demokratiavajeineen, säännöjen rikkomuksineen ja hyötyajatteluineen. Tuota monitahoista palapeliä on vaikea ratkaista yksituumaisesti ja kristillisessä rakkaudessa.

On pahnaannuttu, sotkeuduttu ja hirttäydytty milloin mihinkin probleemaan. On niin monen kerroksen väkeä liikenteessä noilla markkinoilla. Ongelmat ovat taloudellisiä, poliittisia ja juridisia sekä sosiaalisia. Pakolaisjuttu lisäkantona kaskessa. Ei hyvältä näytä tuon pitkäsiimasopan selvittäminen.
Valheellisuus ja muiden jäsenmaiden huijaaminen vielä moottorimaiden taholta lisää epäluottamusta koko touhuun. Tilastoväärentäjä ja vielä ainakin erottamaton Kreikka jatkuvana verukkeellisena, hyvänä iltalypsykonstina finanssiauervaaroille. Mihinkähän ne jäsenmaiden veronmaksajien maksamat miljardit menevät? Veroparatiiseihinkö vaiko EU-eliitin kerskakulutusjuhliinko? Herätys!!! Meitä huijataan raskaasti.

Mafiamainen eliitti johtaa EU/EMU:ssa tätä ponzi-/pyramidihuijausta kaikkine kimuranteine kiemuroineen. NYT Olisi korkea aika sanoa jäähyväiset koko jäsenyydelle.

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid

Sotaahan nuo tietämättömät politikot rustaavat.
Kreikka on yksiä Euroopan strateegisimpia paikkoja - varsinkin kun useamman maan öljyvaroja on löytynyt Välimeren itäosissa eikä valtiot pääse yhteisymmärrykseen öljyputkista jne.. Itä ja länsi kohtaavat täällä ja Turkki pitää yllä "pakolaissotaa" vaikka EU kuinka kippaisi sinne rahaa.

Kyllä taitaa jonkinlainen domino-efekti olla lähellä.

Henry

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid

Ja tämä:

"Taasko se alkaa? Riskiraha karkaa nyt Italian pankeista
Pääomaa pakenee Italian pankeista kuin varoituksena uudesta pankkikriisistä. Tästä varoituksesta on leikki kaukana, sillä Italian pankkiriskien ja velkamäärien rinnalla Kreikka oli alkulämmittelyä."

http://www.taloussanomat.fi/porssi/2016/01/24/taas...

Henry

Täällä olikin jo blogikirjoitus tuosta:
http://sirpaabdallah.puheenvuoro.uusisuomi.fi/2104...

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

EU/EMU ei kestä enää näin isoa revohkaa: Italia kaataa koko korttitalon. Britanniakin miettii vakavasti Brixitiä. Mitä tekee Suomi ja Saksa?

Jos Britannia lähtee EU:sta, EU on kanttuvei. Se on saletti.

LINKIT puhuvat puolestaan vakuuttavasti.

Ahneelle EU/EMUlle käy niin kuin Ahneelle yleensä käy: P-nen Lopputulema!

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

Ja sijoittajat hyppelevät kuin pupujussit pakoon huonoja uutisia ja pankkien rästejä ja pörssien odotusarvoja ja sijoitusriskejä. Virtuaalimaailma käy nyt isoilla ja kuumilla kierroksilla kohti karvasta arkitotuutta ja reaalitaloutta.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

HB.#3. Jos ei nyt sotaa niin lisäkriisejä uusin iltalypsyin rakennellaan, niin kauan kuin löysää rahaa on jäljellä tyhmien,höynäytettävin jäsenmaiden poliitikkojen vuoksi. EU/EMU-hurmoksesta on vaikeaa toimia; ei nähdä eikä kuulla järjen ääntä. Jokaisella on kiire päästä EU/EMUn parrasvaloihin ja ytimeen matalien korkojen huijaamina ja EU/EMU-seireenien hurmaamina.

Jokainen EU/EMUn jäsenvaltio haluaisi oman osansa tuosta ainutlaatuisesta "rahasammosta + energia/kultakaivoksesta" ja "fantastisesta" fuusiosta.MUTTA karvas arkitotuus on johtamassa Schengenin alueen hajoamisen myötä Grexittiin, Brixittiin, Fixittiin ynnä muihin exitteihin. Dominoteorian kahleista vapauttava hetki on ovella ja lähellä. Oletko valmis? EU/EMU ja euro kaatuvat omaan mielettömään, epäuskottavaan ja huijaavaan sekä epäsuhtaiseen ynnä huonosti toimivaan organisointiinsa. Ketkä haluaisivat enää sitoutua tuollaiseen liian kalliiksi tulevaan konkurssipesään ja kriisipesäkkeeeseen? Kysyn vaan. On heräämisen aika!

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid

Niin - ehkä ei varsinaista sotaa, mutta vallankaappaus jossakin päin, vie sitten sisällissotaan.
En edes seuraa enää Kreikan tilannetta. Oikeiston kannatus - tarkoitan noita mustapaitaisia soihdunkantajia, vaikutus tuntuu kasvavan ja täältä voi kyllä tulla äkkilähtö.

Vaikka aihe on suorastaan masentava, haluan kuitenkin kiittää sinua Kari Kilpiö hyvistä blogikirjoituksista.

Herääkö Suomen kansa koskaan ajoissa?
En tiedä onko Venäjästä pelastajaksi, mutta kyllä sinne varmaan lähetetään kohta pyyntöjä täysimittaisen kaupan aloittamisesta uudelleen.
Tosin taitavat jo tahkoa siellä omia Oltermannejaan. Ja Venäjä osaa kyllä pyytää mitä vain, joten ei tässä helpolla päästä.
Tuleva toipumisaikamme lienee noin 10-20 vuotta.

Olisi korkea aika aloittaa laaja kansalaiskeskustelu, mutta sitähän eivät mediat nähtävästi halua.

Henry

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

Henry Björklid. Kiitän kiittämisestäsi! Suomen asialla tässä ollaan täysin palkein ja ketään lipomatta valanvannoneena ex-valtion virkamiehenä. Kiitos kannustuksesta!

"Olisi korkea aika aloittaa kansalaiskeskustelu - nykytilanteesta." Eduskuntaakin myöten mielestäni... Vai mitä?

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid Vastaus kommenttiin #10

Juu, ilman muuta myös eduskuntaan, mutta yksistään sieltä käsin ei saada kansaa hereille.
En tiedä yhtään kansanedustajaa, joka uskaltaa sanoa asiat niinkuin ne on ja joka ei taivu mahdolliseen ryhmäkuriin vaan pitää päänsä.
Eihän sellainen kylläkään käännä eduskuntaa, mutta saa aikaan edes jotain keskustelua.
Kun kansanvaellukset taas alkavat keväällä yltyy mahdollinen keskustelu huudoksi ja syntipukkien etsinnäksi.
En ole asiantuntija, mutta näen vain tummia pilviä joka puolella.

Henry

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö Vastaus kommenttiin #11

HB.#11.Kyllä nyt olisi rehellisen itsetilityksen paikka koko poliittisella ja tuotannollisella päättäjäporukalla Suomen tulevaisuuden suhteen. Rautahan on taottava silloin kun se on kuumaa; Suomi on oman onnensa seppä! Nyt on oltu päinvastoin itseaiheutettuna tyrijänä ja mokaajana. Olisi kurssin muutoksen ja käännöksen aika! Kohti parempaa tulevaisuutta! Valinta vapaa! Kyvyt riittävät!

ON "Suomi-nousuun-talkoiden"-aika! Koko porukalla! Yli puoluerajojen!

PS. En minäkään ole mikään asiantuntija, mutta yritän "tuherrella" jotain ajankuluksi ja pysyäkseni jotenkin ajan tasalla. Virkamieskoulutus antoi valmiuksia asioiden paparille panemiseksi ja pojan avustus tietokoneen käyttöön mahdollisti blogikirjoittelun. Sopivaa eläkepuuhastelua.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

NYT jos koskaan olisi kansanäänestyksen aika EMU-jäsenyydestä. Halutaanko ryhtyä Kreikan holtittoman suurlakkotalouden lisäksi vielä Italiankin holtittoman talouden sosiaalihuoltovirastoksi? EN kannata, FIXIT odottaa jo ovella. Oletko valmis? Ajatus ja toiminta vapaa!

LISTA-Väyrynen sopivasti moottorimieheksi tässä asiassa.

PS. UUTTA vettä myllyyn:

Kreikka eroon Schengen-alueesta, milloin Suomi?

http://lokari.puheenvuoro.uusisuomi.fi/210581-krei...

Käyttäjän paavonevalainen kuva
Paavo Nevalainen

Itse asiassa juuri nyt voi olla hiukan liian aikaista kansanäänestykselle. Mutta vuoden 2017 loppu voisi olla sopiva hetki. Asioiden pitää antaa pahentua ja kriisiytyä niin kauan, että lopulta valtamediankin ruusunpunainen linssisuojus pikkuisen säröytyy. Tällä hetkellä olemme melkoisessa uutispimennossa joka suuntaan ja kansanäänestykset eivät vielä toimi.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

PN. #13. Kyllähän ne Potemkinin kulissit tietysti romahtavat aikanaan, mutta pienempi paha , jos osataan ajoissa toimia ennen BIG BANGIA.

Toivotaan että EU/EMU-kiimaiset päättäjät ja poliitikot sekä media heräävät tuosta Prinsessa Ruususen utopistisesta nirvana-illuusiosta ja -unestaan ajoissa.

Kukaan ei voi ainakaan jälkikäteen sanoa, ettei ole asiasta puhuttu ja varoitettu. NYT on tahtopoliitikkojen aika toimia, vätyksiä ja saamattomia on ollut jo riittävästi vaikka kilometritehtaalle töihinkin. Vai mitä?

Ykkösketjut kentälle. Vilttiketjut "paitsioon".

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

Taloussanomille ja Talouselämä-lehdelle pitää nostaa hattua ajankohtaisesta ja isänmaallisesta tiedottamisesta. Maallikotkin pysyvät hyvin kärryillä, mitä taloudessa tapahtuu meillä ja maailmalla. Runsaat kiitokset hyvästä viestinnästä ja erinomaisista, asiantuntevista kirjoituksista. Teitä tarvitaan avaamaan tavallisten ihmisten ja päättäjien silmiä ja korvia. Teette arvokasta työtä! Jatkakaa samaan avoimeen, valaisevaan ja kriittiseen malliin edelleenkin. Hyvä!

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid

Tavallaan tähän on vaikuttanut muutama asia.
Päällimmäisenä on Jan Hurrin kirjoittelut. Hän veti muita mukaan.
Sittemmin ainakin Hurria on siteerattu suoraan eduskunnassakin. Tämä kyllä kesti. Aivan niinkuin politikot eivät saisi käyttää mitä materiaalia tahansa puhuessaan tärkeistä asioista. (Totta kai saavat, mutta ihmettelen kuitenkin.)
____________________

Päätin lopettaa tupakanpolton monestakin syystä - siksi teksteissä on pientä hyppelyä sinne tänne. Sekin on osavastaus tuohon "Oletko valmis?"-kysymykseesi.
Kun tulee tuo seuraava pamaus, pitää olla mahdollisimman vähän riippuvainen mistään. Ainakaan mistään turhasta.

Henry

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

HB.#18. Poliitikot ovat yleensä putkinäkökulmaisia, eivätkä pysty ajattelemaan tietyistä syistä laaja-alaisesti. Ryhmäkurikin jo vaatii sitä oman edun lisäksi. - Tietoa on kyllä Suomessa riittävästi, mutta oma "ismi" on sokeuttajana ja siivilänä kaikessa, vaikka asiat menisivät päin mäntyä.

Linjavika johtaa tunnetusti eduskunnassa eroon ja omaan ryhmään. Omituista, että ryhmäkurilla ja sen epävirallisilla määräyksillä on niin taivaallinen valta ohi perustuslain ja muiden säännösten.

Kansanedustajan Riippumattomuus taataan PL 29§:ssä näin: "Kansanedustaja on velvollinen toimessaan noudattamaan oikeutta ja totuutta. Hän on siinä velvollinen noudattamaan perustuslakia, EIVÄTKÄ häntä sido MUUT MÄÄRÄYKSET.

KYSYMYS kuuluukin, rikkooko puolueiden ryhmäkurivaatimus perustuslain kirjainta?

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

Paavo Väyrynen yllättää jälleen "uudella alullaan" Suomen ja keskustan politiikassa:

http://paavovayrynen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/2105...

TSEMPPIÄ PAAVOLLE! NOLO ASIA KESKUSTALLE! Näinkö Keskusta palkitsee ja arvostaa moninkertaista ministeriään, presidenttiehdokastaan ja kunniapuheenjohtajataan?

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset