karikilpio

Jättipankit ja pörssihaitko maailman todellisia hallitsijoita?

 Onko suurpankkimafiasta muodostunut maailman johtavin rikollisjärjestö?  Finanssikriisin  jälkiselvittelyissä Goldman Sachs joutuu maksamaan jättikorvaukset eli 5,1 miljardia dollaria sakkoja Wall Streetin subprime-asuntoluottosijoituksien väärinkäytöksiin liittyen.  Muitakin suurpankkeja on joutunut aiemmin maksamaan  mahtavia sakkokorvauksia vilpillisestä toiminnastaan. (MOT.) Muita pankkeja  jo aiemmin: JPMORGAN CHASE, BANK OF AMERICA, CITYGROUP ym...

http://www.talouselama.fi/uutiset/jattipankki-myi-kuraa-asiakkailleen-ma...

Euroopan Keskuspankin johtaja  Marion Draghi oli  aiemmin pankkihirviö Goldman Sachsin miehiä. Siitä voi vetää tiettyjä johtopäätöksiä EKP:n toiminnasta ja jäsenmaiden kohtelusta. Goldman Sachs avusti Kreikkaa tilastoväärennyksillä, jotta  EMU-kelpoisuus täyttyisi. - ”Kreikka osti ongelmaan avun GS:ltä. Se antoi  Kreikalle miljardien suuruiset dollari- ja jenilainat ja räätälöi näistä valuutoista ja niiden koroista  mittatilauksena swapin, joka on kahden osapuolen välinen sopimus finanssituotteiden vaihdosta.  Se on johdannainen, jolla tilastot manipuloitiin käyttäen hyväksi väärää valuuttakurssia: lainadollareiden ja jenien vaihtokurssi suhteessa euroihin laskettiin useita vuosia vanhaan kurssiin.”  (Esko Seppänen: EMUMUNAUS, ss. 116-117)

” Kreikan tilastoväärennysten tekniikan paljasti pörsssimedia Bloomberg. Sen tutkivat toimittajat päätyivät johtopäätökseen, että Kreikka ”ei ymmärtänyt, mitä osti, eikä kyennyt arvioimaan ostoksensa riskejä eikä kustannuksia.” (ES) - - Suomikaan ei tajunnut eurojäsenyyteen liittyviä riskejä.

Virtuaalisia rahavirtoja pyörittävät epärehelliset suurpankit ovat  katteetomilla  johdannaisillaan tehneet pankkimaailman epäluotettaviksi  koko maailman silmissä. Ei ihme että maailman talous on kriisissä.  USA:sta  Wall Streetilta alkanut taloustauti on turmellut ja kriisiyttänyt EU/EMU:nkin talouden.

Voidaankin kysyä ovatko jättipankit , finanssiauervaarat ja  suursijoittajat  soroksineen maailman todellisia hallitsijoita?  Suursijoittaja Soroshan selätti vuonna 1992 Englannin punnan. Nyt Soros varoittelee Kiinan talouden kasvuvauhdin hiipumisesta. Kiinan kommunistisen puolueen pää-äänenkannattaja varoitti Sorosia käymästä sotaa Kiinan valuutta renminbita vastaan. Kiina pelkää punnan kohtaloa, mutta olisikohan renminbi liian kova pala Soroksellekin?

http://app.kauppalehti.fi/uutiset/goldman-maksaa-5-1-miljardia-dollaria-...

http://www.hs.fi/talous/a1452835419096

http://yle.fi/aihe/artikkeli/2015/01/13/kaikkien-aikojen-ryosto  

Pankkimafiako  on maailman mahtavin  rikollisjärjestö?
http://www.kansanuutiset.fi/artikkeli/2893955-pankkimafia-maailman-mahta... (Esko Seppänen)  

Liian suuri velkasumma hermostuttaa ”markkinoita hermoromahduksen partaalle” . Jan Hurrin rahapyramidi: virtuaalirahat suhteessa reaalirahoihin: (reaalirahaa noin 1 %)
http://www.taloussanomat.fi/kansantalous/2010/05/23/markkinoita-hermorom...    (Jan Hurri)    - ONKO finanssi-  ja pankkiriisien syynä Pyramidi/ponzihuijaus?
https://fi.wikipedia.org/wiki/Ponzi-huijaus

”SIITÄ on lähdettävä, että tähän on tultu.”  MITÄ valtioiden pitäisi tehdä näille rikollisille jättipankeille?
LISÄLÄHTEITÄ:  Charles Ferguson: Rosvojen valtio,  Terra Cognita
                            Esko Seppänen: EMUMUNAUS, INTO
                            Sixten Korkman: EURO valuutta ilman valtiota, Taloustieto Oy
                            Sixten Korkman: Talous ja utopia, DOCENDO
                            Matti Pohjola: Taloustieteen oppikirja, Sanomapro
                            Ha-Joon Chang: Taloustiede käyttäjän opas, Into
                            Ha-Joon Chang: 23 tosiasiaa kapitalismista,Into

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (8 kommenttia)

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

Jättipankki julkaisi, miten vinoutuneesti maailman varallisuus jakautuu:

http://www.talouselama.fi/uutiset/jattipankki-julk...

http://www.talouselama.fi/uutiset/jattipankki-ei-k...

http://www.talouselama.fi/uutiset/pankkiveteraani-...

http://www.talouselama.fi/uutiset/synkka-arvio-suo... Tätäkö se pankki-/finanssikriisi merkitseee EMU-Suomelle? MOTTONA jutussa: EURO itsessään on jo katastrofaalinen Suomen ylivelkaantumisen lisäksi.

TALOUSTOHTORIN resepti jättipankkien väärinkäytösvallan vähentämiseksi:
http://www.taloussanomat.fi/rahoitus/2010/05/11/to... (+Hyviä kommentteja)

SVEITSI: Näitä pankkeja epäilemme jalometallien peukaloimisesta:
http://taloussanomat.fi/rahoitus/2015/09/28/sveits... (Katso alaviitteetkin 11 kpl)

EDELLISIIN sopivaa arvokeskustelua Arvokeskustelijat Ry:ltä. Keskustelijoina nyt Kari Väänänen, Matti Apunen ym.

http://arvokeskustelijat.fi/arvokeskustelua-2/

TAUSTATIETOA: http://arvokeskustelijat.fi/arvokeskustelijat-ry/
(Arvokeskustelijoita lueteltu eri poliittisista piireistä).

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

Otsikoita: GREENPEACEKIN mukana valuuttakaupoissa; Suurpankkien oikeudenkäynnit nielevät miljardeja euroja; EU-KOMISSIO: Stoppi pankkien omaan voittoon tähtääville kaupankäynneille; TUTKINTA kiihtyy- jättipankit hyllyttävät valuuttameklareitaan, pankki-/finanssiriskit kumuloituvat:

http://www.taloussanomat.fi/politiikka/2014/01/18/...

OSAKKEET uppoavat WALL STREETILLA - "Emme ole saavuttaneet pohjaa":
http://www.taloussanomat.fi/porssi/2016/01/20/osak...

NÄIN se alkaa Deflatorinen Lama. Seuraava finanssikriisi on edellistä pahempi.Finanssimarkkinoiden varoituskellot soivat-tuomiopäivän mekanismilla. Finanssiriskit koholla eikä vain Kiinassa. Velkataakka kasvanut velanmaksukykyä enemmän globaalisti:

http://www.taloussanomat.fi/porssi/2016/01/10/fina...

NOBEL-raati, haloo: parasiitit myös talouden vitsaus:
http://www.taloussanomat.fi/porssi/2015/10/11/nobe...

Käyttäjän pekkakorvenniemi kuva
Pekka Korvenniemi

Vastauksena kysymykseesi: Kyllä ovat.
Hallituksilta vaaditaan avoimuutta, mutta goldman sachsit saa toimia vapaasti pimennysverhojensa takana, eikä hallittukset pysty niitä estämään.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

Ja EU/EMU-Suomi ui lastuna ja ajopuuna katteetomien finanssivirtojen ja huijaavien suurpankkien päätösten mukana epämääräiseen tulevaisuuteen välinpitämättömänä kohtalostaan."Käy kuin käy." Missä isänmaallisuus?

TÄSSÄ lisää linkkeja jättipankkien väärinkäytöksistä ja sakoista.

http://www.taloussanomat.fi/rahoitus/2014/10/21/eu...

http://www.taloussanomat.fi/rahoitus/2014/11/12/va...

http://www.taloussanomat.fi/rahoitus/2015/05/20/ja...

JA Jättipankkien rötökset vain jatkuvat jatkumistaan:

http://www.taloussanomat.fi/kolumni/2015/05/27/jat...

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

#3. LISÄPÄIVITYSTÄ asiaan. Ville Iivarinen US-blogissaan: "Goldman Sachs hallitsee maailmaa" ja HS/3.2.2016/s. A5/Kolumni/Raimo Sailas: "Kiina lisää huolta maailmantaloudessa" - viimeinen kappale suursijoittaja Soroksesta.

http://rahanvalhe.puheenvuoro.uusisuomi.fi/84535-g... (Hallitseeko EKP:n pomo ja ex-GS:n mies Marion Draghi GS-bulvaanina EU/EMU/EKP:ta??)

Raimo Sailas kolumnissaan: "Suursijoittaja Georg Soros varoitteli äskettäin Kiinan talouden kasvuvauhdin nopeasta hidastumisesta. Kiinan viranomaisten hermostumista kuvaa se, että kommunistisen puolueen pää-äänenkannattajan etusivulla varoitettiin Sorosia käymästä sotaa Kiinan valuuttaa kohtaan.
Soros selätti vuonna 1992 Englannin punnan, mutta olisikohan Kiinan renminbi liian kova pala Soroksellekin?"

" During times of universal deceit, telling the truth becomes a revolutionary act." (Georg Orwell)

Käyttäjän JairiPalonen kuva
Jairi Palonen

Keskitytetään niihin asioihin mitä itse voimme vaikuttaa !

Edeltävä ikäluokka ay-väki taisteli lakkoili,piti huolta tulonjaossa, että nykyinen hyvinvointi saatiin tulonjaon sekä Tupon kautta oikeudenmukaiseksi, nyt on marssit loppuneet päämäärä ja omat edut on tavoitettu, ei välitetä vähävaraisista, eläkeläisistä sekä vanhuksista, jotka omalta osaltaan olivat mukana rakentamassa tätä hyvinvointi yhteiskuntaa raskaissa olosuhteissa, ja josta nykyinen sukupolvi on saanut nauttia vuosia, nyt vanhusten hoitoketjuja ym. hyvinvointi palveluja puretaan, kun omat edut on turvattu. Myös työvoimareservi on kasvanut, kuka tämän maksaa ? Ei yritykset työllistä jos se ei kannata.

Politiikan arvot ovat muuttuneet,asemansa vuoksi he vaikuttavat suoraan kaikkien meidän elämään, päätöksenteossa, nyt ikääntyvät ihmiset laitetaan maksumiehiksi. Ikääntyvä ihminen joutuu nuoruutta ihannoivan kulutusyhteiskunnan marginaaliryhmäksi. Vanhuus mielletäänkin modernissa elämässämme kammottavaksi olotilaksi. Siksi vanhukset eristetään yhteiskuntamme ulkopuolelle omiin reservaatteihinsa. Heidät mielletään tarpeettomiksi. Vanhentumista kammoksutaan ja se kielletään omalle kohdalle sattuvana olotilana. Vanhukset nähdään tarpeettomiksi ja siksi säästötoimenpiteet ulottuvat heidän vaippoihinsa asti, palveluja ajetaan alas, sekä yksityistetään, markkinatalouden armoille.

Vanhukset edustavat nykyihmiselle vain luopumista ja kuolemaa, ja juuri siksi he jäävätkin unohduksiin. Ikuista nuoruutta palvova elämäntapa eristää ulkopuolelleen vanhukset ja kuoleman. Tämä on hätkähdyttävä osoitus nyky-yhteiskuntamme piittaamattomuudesta niitä ikäluokkia kohtaan, jotka ovat tätä maata rakentaneet ja puolustaneet ja luoneet nuorille sukupolville elämisen perustan. Miksi vanhusväestöä ei arvosteta? Miksi emme kunnioita näitä elämän rakentajia, puutteellisissa olosuhteissa uskoa ja toivoa ylläpitäneitä arjen sankareita?

Siksi, että nyky-yhteiskunnassamme arvot ovat täysin muuttuneet. Jos tämä valtion sekä kuntatalous jatkaa samanlaista kehitystä, jossa hallinto sekä siihen liittyvät kalliit kustannusrakenteet/palkat ym.koko ajan nousevat,eikä saada tasattua että klpailukyky paranisi ja töllisyys saataisiin nousuun,eikä rakennemuutosta/yhteiskuntasopimusta saada aikaan, mistä riittää se veronkantokyky, ja kilpailukyky ylläpitää tätä järjestelmää, kun se on jo nyt monellakin köyhällä eläkekeläisellä ym. vähävaraisella selviytymisen äärirajoilla asumiseen ym.kohonneissa liittyvissä kustannuksissa.

Tapelkaa se Tuponne siellä neuvottelupöydässä, niin se edeltäväkin sukupolvi /ay-liike teki, ei se tehnyt maksumieheksi yhteiskunnan vähävaraisia, eikä avuttomia vanhuksia.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

Jairi Palonen. #5. Erinomaisen liikuttava kirjoitus. Kyllä tämä piittaamaton ja kiittämätön "kaikki- mulle-heti"- kvartaalinen ulosmittaussukupolvi joutuu jossain vaiheessa niittämään sitä mitä nyt on kylvänyt. Se on varmaa. Edestä se löytyy. EU/EMU Suomi on jätetty heitteille ja sen kansalaisen sen mukana.

Vanhukset, sairaat ja yhteiskunnan vähäosaiset ovat heille vain tarpeeton ja turhan kalliiksia tuleva menoerä ja rasitus heidän tekemässään ylivelkaantuneessa ja konkurssitilaisessa valtionbudjetoinnissa. Heidän mielestään parempi olisi , että jokainen kuolisi ilman eläkettä sorvinsa ääreen,ja että muille "tuottamattomille" säädettäisiin armomurhan eli eutanian mahdollisuus, jotta nämä "kullanmurut" saisivat miettiä sijoituksiaan, kasinopelejään ja rahareikiään sekä kunnolla hoitaa kerskakulttuuriaan ja keskittyä elintasokilpailuun vertaistensa kanssa. "Kalkkikset" joutavat kuolla. SOTE eli sosiaali- ja tervydenhoito tulee aivan liian kalliiksi.

Joillakin on tämä suurellinen elämäntyyli jo näyttänyt karvaan puolensa.

Velaksi on pitänyt tässä kerskakulutusjuhlassa hankkia samalla kertaa tietenkin parisataaneliöiset talot ja pari autoa: isännälle maaasturi ja emännälle kauppakassiksi pienempi menopeli. Huonekalut ovat viimeistä huutoa samoin vaatetus. Talviasuttavaan hirsiseen kesämökkiinkin muskeliveneineen on pitänyt "sijoittaa", kun on kerran naapurillakin. Puutarhakonsulentit ovat tietenkin viimeistelleet pihat kuin vuoden 2016 talo- ja mökkikilpailuun.

Sitten iskee sairaus tai työttömyys, aviosuhteet rakoilevat vieraissa käynnin tai alkoholin käytön seurauksena tai kalliiden ulkomaanmatkojen vuoksi. Ja sitten kaiken kukkuraksi lainapankki-ryökäle alkaa karhuta saataviaan. Suuruudenhulluus on johtanut mierontielle ja omaisuuden ulosmittaukseen.

Sellaista se on tämä kiittämättömän, ahneen tuhlaaja-poikasukupolven elämäntapa ja joillakin em.kova kohtalokin. TÄTÄ ei kuitenkaan pidä yleistää.

Paljon - ehkäpä enemmistö - on sellaisiakin nuoria, joilla jalat on maassa ja arvot kohdallaan. Suomi on heidän varassaan. He ovat niin sanottuja isänmaan toivoja: spes patriae. He osaavat kunnioittaa vanhempiaan ja edellisten sukupolvien työtä ja maansa hyväksi uhrautumistakin sodissa jne. Hekään eivät hyväksy nykyistä maailmanlopun menoa. He päinvastoin tajuavat että eläkeläisissä ja vanhuksissa on paljon käyttämätöntä tieto-taitoa, kokemusta ja elämänviisautta annnettavaksi myös nuoremmalle sukupolvelle. Se ei saisi mennä hautaan arvokkaana fyysisenä ja henkisenä pääomana. Heihin kannattaa satsata. Hekin ovat luovia lahjakkuusreservejä ominaisuksiltaan.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

Goldman Sachs lahjustaa Britanniaa kuusinumeroisella luvulla tukemaan EU-myönteistä kampanjaa ja muitakin jättipankkeja tulee ilmeisesti tukijoukkoihin ja Kreikka kärttää suurpankeilta taas lisäavustuksia:

http://www.taloussanomat.fi/politiikka/2016/01/21/...

http://www.taloussanomat.fi/politiikka/2016/01/20/...

VASTAPAINOKSI briteille tarjotaan menolippua EU:sta (David Hannan) ja Soinin mielestä Britannian ero olisi EU:n loppu: (ja katastrofi EU:lle)

http://www.hs.fi/ulkomaat/a1453002987893

http://www.hs.fi/politiikka/a1493084604885

Toimituksen poiminnat