karikilpio

Ansiotonta arvon nousua SDP:llä

Demarit ylsivät tuoreen, joulukuisen HS-gallupin kärkeen. Viimeksi ykkössija kyselyssä irtosi keväällä 2008.  Keskusta putosi toiseksi, mutta sopii virhemarginaalin sisään. Ero on olematon.

http://www.hs.fi/aihe/puoluekannatus  Otos oli  2420 henkilöä ja virhemarginaali 2 prosenttiyksikköä suuntaansa.

http://www.hs.fi/a1450332300708

http://www.hs.fi/politiikka

Jakautuma: 1. Sdp = 21,1 % ; 2. Kesk = 20,9  %; 3. Kok =17,7%, 4.Vihr = 11,2 %; 5. Ps =10,8 %;
6. Vas = 8,4 %; 7. Rkp =4,3 %; 8. Kd = 3,5 % ja  muut = 2.0 %.

SDP odottaa seuraavia eduskuntavaaleja  kuin lapset joulupukkia.  Demarit eivät nyt pääse kehumaan, että kannatuksen kasvu olisi taitavan oppositiopolitiikan ansiota. Päinvastoin  kun ei tee mitään oppositiossa, ei tee ainakaan virheitä, ja suosio kasvaa itsestään. Eli SDP jatkaa Kataisen ja Stubbin hallituksessa omaksumaansa ”rukkaset naulassa”-linjaa mutta päinvastaisin tuloksin. Silloinhan  linjaus johti ei-toivottuun vaalitappioon. Hoitakoon Sipilän ässä-ketju konkurssipesän. Periaatteen vuoksi hanttiin pannaan joka asiassa mikä ehditään. Viis Suomen taloudesta.

ONKO Suomella malttia vaurastua?  Johtavatko kieroontuneet änkyräasenteet Suomen syvempään taantumaan?  Pakkolait on  ikävänä vaihtoehtona yhteiskuntasopimukselle. Valinta on vapaa.

MISSÄ ovat demarien varteenotettavat vaihtoehdot Suomen talouden tervehdyttämiseksi?

Vaalikeskeisellä pelin politiikaalla  ja "politikoinnilla" Suomi ei nouse taantumasta ja kriiseistä.

SDP:n kannalta on ongelmallista, että kannatuspiikki tuli liian aikaisin. Eduskuntavaaleihin on aikaa vielä kolme vuotta  ja kunnallisvaaleihinkin runsas vuosi. Kannatus voi vielä romahtaakin.

SDP:n kannatus kasvaa, koska ihmiset ovat pettyneet hallituksen soutamisiin ja huopailuihin sekä leikkauksiin ja  vyön kiristyksiin taantuman vuoksi.  Mutta yhtälailla  Suomen kansa alkaa pettyä  poliitikkojen riitelyihin, omien etujärjestöjensä etujen ajamisiin kuin aikaan saamattomuuksiinkin.

Kokoomushenkinen Helsingin Sanomat manipuloi äänestäjiä "tutkimuksillaan". Tässä tuore näyte:

http://www.taloussanomat.fi/politiikka/2015/12/20/hs-hallituksen-suosio-...

http://hs.fi/kotimaa/a1450498293230  MUTTA ketkähän Suomen suoritustilaan ja taantumaan ovatkaan oikein saattaneet? Onko se Sipilän hallituksen syy?

Voidaankin sanoa, että SDP:n gallupmenestys on aiheetonta  arvon nousua.   Galluppeja ja mielipidemittauksia tulee ja menee.  Gallupit ovat vain väliaikaotoksia eikä vaalituloksia , eikä gallupit äänestä.  Gallup-prosenteilla  ei vaaleja voiteta eikä pahoinvointivaltiota muuteta hyvinvointivaltioksi. Gallupit ovat pitkälti poliittista manipulaatiota ja viihdettä sarjassa valhe, emävalhe, gallup ja tutkimus. Suurin ja superlatiivisin on gallup  ja poliittiset tutkimukset. Ne eivät ole arvovapaita vaan tarkoitushakuisia ja propagandistisia. Taloustiedekään ei ole arvovapaata. Ns. asiantuntijaprofessoreiden käsitysten ja koulukuntien ideologinen kirjo ja kirjavuus todistavat sen.

Tärkeämpää Suomen kannalta olisi päästä yhteisymmärrykseen ja kansallisiin talkoisiin, jotta maan talous nousi taantuman suosta. Vastuuta perätään ja kierretään. Onko oppositiotoiminta jo epäisänmaallistakin? Samoin esimerkiksi AKT:n yksioikoisuus ja jyrkkyys? Kreikan suurlakkomallilla ei pitkälle pötkitä.

Ihmettelyä herättää julkisuudessa, miksi  demarien puheenjohtaja Rinne pyrkii kohottamaan SDP:n ja omaa imagoaan yksityisasioilla. Vai onko hänen näkemyksensä se, että tärkeintä on olla julkisuuden valokeilassa keinolla milla hyvänsä?  Esimerkkejä nyt  ”tapetilla” olevista asioista:

 - ”Antti Rinne järkyttyi 18-vuotiaan tyttärensä raskaudesta” - Ilta- Sanomat:

http://www.iltasanomat.fi/viihde/art-1450319625315.html

- ”Antti Rinne tänään oikeudessa työtaistelussa - ammattiliitto vetoaa lain kuolleeseen kirjaimeen”:

http://www.talouselama.fi/uutiset/antti-rinne-tanaan-oikeudessa-tyotaist...

On vielä MUUTAKIN  mielenkiintoista asiaa , miten tehokkaasti ex-valtiovarainministeri hoiti vuosina  1995-1996 taloyhtiön taloutta, tositteita ja raha-asioita -> wikipedian mukaan  ”Yksityiselämä”- kohdassa:  (Tästä voi tahtomattaankin vetää tiettyjä johtopäätöksiä !)
https://fi.wikipedia.org/wiki/Antti_Rinne


/

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

6Suosittele

6 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (23 kommenttia)

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

Olisiko mielestäsi demareista Suomen talouden tervehdyttäjäksi vaiko nykytilassa pikemminkin kansantalouden jarrumieheksi? 1990-vaihteen demarien (Mauno Koivisto-Erkki Liikanen-Matti Louekoski) -opeilla ei taloutta tervehdytetä vaan taannutetaan entisestäänkin. Punapääomakin tuhottiin.

NYT pakkolait astuvat voimaan "kaikessa ankaruudessaan", ellei yhteiskuntasopimusta saada aikaiseksi. Ja jos "ei-käy"-politikointi salpaa tyhmästi aiotut sopimus-/sovitteluovet pelkän periaatteellisuuden vuoksi.

Mitä pitäisi tehdä, jotta Suomi nousisi taantumasta? Omasta mielestäni yhteiskuntasopimus olisi ainoa keino siihen. Malliksi sopisi se yhteishenki, mitä Alahuhta esittää Johtajuus-kirjassaan. Siinä olisikin sopivaa joulun ajan lukemistä päättäjille ja poliitikoille. Alahuhta puhuu kokemuksesta ja on tekojen mies. Niillä eväin on menestytty Nokiassa ja Kone OY:llä, miksei politiikassakin. Onko oppimis-/muutoshaluja?

MUTTA kaikesta huomimatta Harras Joulurauha laskeutui politiikkaan istuntojen päättyessä huulen heittoon Rinne, Soini ja Saarikko. - "SDP ja Keskusta kehuivat toisiaan." HUOM! Suomen pitää pystyä yli puolue-/järjestörajojen yltävään maltilliseen ja kaikkia osapuolia tyydyttävään päätöksentekoon.

http://www.hs.fi/a1450417447554 Lapsetkin sottii, mutta osaavat kyllä sopiakin, miksei poliitikotkin.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Tuo kirja odottaa lukemisaan, mutta Alahuhta voisi myös vihjaista tuosta yhteishenkestä alaiselleen Jyri Häkämiehelle.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

Suurin vaikeus asennemuutoksille on se, "kenen leipää syö, sen lauluja laulaa",vaikka toiminta olisikin sitten vastoin omia tai järkeviäkin suhtautumistapoja. Ideologiset ja sterotyyppiset piinttymät on toinen kahlitseva jarru tiellä uudistumiseen ja nykyaikaistumiseen. Staattisuudesta, jäykkyydestä ja pysähtyneidyydestä on vaikea muuttua dynaamiseen joustavaan,monipuoliseen, laaja-alaiseen ja poikkitieteelliseen ajatteluun; juoposta raittiiksi, kommunistista kapitalistiksi tai päinvastoin taikka rikollisesta yhteiskuntakelpoiseksi kansalaiseksi jne... Ihmiset ovat kulttuurinsa,aatteensa, uskontonsa ,asemansa, roolinsa ja (koti/viite)ympäristönsä vankeja. Takinkääntäjiäkin on. Järkevä osaa päivittää ajatuksiaan. Opportunisteista puhumattakaan. Meitä on moneen junaan - EU:ta myöten.

"Euroopan sairas mies/maa- Suomi - tarvitsee elintaparemontin, sanoo Nordean pääekonomisti Aki Kangasharju . Ei lisävelkaista elvytystä:

http://www.taloussanomat.fi/kansantalous/2015/12/0...

"Vanhan uudistaminen on vaikeampaa kuin uuden luominen tyhjästä." (Esko Ahon motto Arto Nybergin ohjelmassa):

http://areena.yle.fi/1-2467131?autoplay=true

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

SDP:llä ja ay-liikkeellä on omat, kiistämättömät, historialliset saavutuksensa ja arvonsa demokratian ja tasa-arvoisuuden sektorilla, mutta nykyisenä taantuma-aikana olettaisi ja toivoisi solidaarisuutta vaativien demareidenkin pyrkivän muuhunkin kuin vaalikeskeiseen ajatteluun ja rajuun oppositiopolitiikkaan, jotta Suomen talous kohentuisi pois Euroopan kriisimaiden joukosta jälleen Pohjoismaiseksi hyvinvointivaltioksi.

Yhteispelillä kaikki kuitenkin pohjimmiltaan onnistuu joka suhteessa. Periaatteena olkoot edelleenkin kansallisissa taloustalkoissa: "Ei repien, vaan rakentaen." Kyllä se siitä sitten lutviutuu tämä kansantalouskin.

Pekka Iiskonmaki

''Hoitakoon Sipilän ässä-ketju konkurssipesän. Periaatteen vuoksi hanttiin pannaan joka asiassa mikä ehditään. Viis Suomen taloudesta.'' Tämä on SDP:n linja. SDP on myös historiansa vanki demokratian suhteen.

https://fi.wikipedia.org/wiki/Punakaarti

SDP:n punakaartit olivat alkujaan paikallisia, usein paikallisten työväenyhdistysten perustamia ja kapinan aattona ne olivat yhteisen johdon alaisia.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

Kannatan arkkiatri Arvo Ylpön näkemystä organisaatiosta: Kaikki ovat tarpeellisia, jotta organisaatio toimisi menestyksellisesti. Yhtä hyvin siivoojat, hoitajat kuin lääkäritkin. Mitään tasoa ei pidä väheksyä eikä pitää toista parempana. Yhteistyö/-peli on voimaa!! -Ihmisiä ei pidä jakaa vuohiin ja lampaisiin!! Sekä käytäntöä että teoriaa ynnä innovatiivisuutta tarvitaan ajan haasteissa. Hyvää monipuolista joukkue-/tiimihenkeä siis.

Kun johto,alaiset ja asiakkaat ovat tyytyväisiä, on tehty hyvää organisaatiopolitiikkaa. Ammattitaito,(know-how), kannustava työilmapiiri ja hyvä itsetunto/motivaatio, jatkuva opiskelu/koulutus, oikea työrooli ja tutkimukset pitävät henkilöstön ajantasalla ja kilpailukykyisenä. Laatu puhuu puolestaan. Elämä on nykyään yhtä opiskelua ja itsensä kehittämistä.

Politiikassakin olisi paljon korjattavaa ja uudistamista toimivammaksi ja isänmaallisemmaksi. Yleisen edun pitää nykyisessä pakkotilassa ylittää muiden edut, jos mielitään tervehtyä Euroopan sairaan maan/miehen roolista mallimaaksi. Liekö sitten tahtoa siihen? Kykyä kyllä on tarvittaessa.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

Mutta olisiko SDP:stä SAK:n ja vasemmiston kanssa Suomen talouden tervehdyttäjäksi? Millä eväin? - Kyllä siihen tarvitaan kaikkia kynnelle kykeneviä, jos halutaan todella Suomen parasta. Siksi esitinkin kaikille luettavaksi Alahuhdan mallin oikeatyyppisestä johtajuudesta. Teot puhuvat puolestaan globaalisestikin. Siksi suosin yhä yhteiskuntasopimusta pakkolakien ja leikkauksien tilalle. MUTTA Sipilän hallitus on hätätilahallitus. Sen on tehtävä jotain Suomen talouden kohentamiseksi. Ja se kirpaisee kaikkia.

Olisiko kaikki päättäjät vietävä yhteiseen, suljettuun neuvottelutilaan.Ja kukaan ei pääsisi sieltä pois, ennen kuin kaikkia tyydyttävä monivuotinen kompromissisopimus olisi syntynyt. Malli suoraan Vatikaanista; neuvottelupaikan piipusta nousisi savu, kun sopimus olisi syntynyt.

Huippu-urheilijoidenkin pitää menestyäkseen koko ajan parantaa sekä vahvuuksiaan että heikkouksiaan. Samoin joukkueiden. Yhteispelitaito ja kurinalaisuus yhtyneenä uhrautuvaan pelityyliin antaa hyvän tuloksen.

Politiikassa on surkea solidaarisuus,yhteispelitaito ja sitoutuneisuus maan etujen ajamiseen; oma suu on aina lähinnä , sitten puolueen/järjestön etu ja viimeisenä ja harvemmin maan kokonaisetu. Miten saataisiin päättäjille ja poliitikoille lakisääteisestikin sellainen vastuuttaminen ja edesvastuuvelvollisuus? Sveitsin malli lienee hyvä esimerkki siihen.

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

Ansiotonta arvonnousuahan se oli edelliset neljä vuotta Keskustallakin. Nyt kun mahdollisuus käyttää valtaa on saatu, sitä pitäisi myös käyttää. Jos se johtaa siihen, että SDP on seuraavien vaalien suurvoittaja, niin sitten käy niin.

Yletön varovaisuus tässä tilanteessa on vain pahasta. Silloin mikään ei muutu ja neljän vuoden jälkeen olemme edelleen samassa tilanteessa.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

Pelkkä vaali-/puolue-/järjestökeskeinen intressipolitiikka johtaa populistiseen poukkoilun politiikkaan. Se ei ole Suomen edun mukaista. Jotta päästäisiin pitkäjänteisseen ja rationaaliseen/järkevään budjetointiin ja päätöksentekoon, täytyisi nähdä kansatalouden hoito yli puolue- ja järjestöpolitiikan. Se olisi sitten vasta kokonaisvaltaista ja maan etuakin ajavaa päätöksentekoa ja politiikkaa. - Lukekaa Alahuhdan kirja Johtajuus. SE kertoo yrityksen ja samalla valtionkin menestysmallin. Pikkuisella Suomella ei ole varaa ristiriitoihin ja luokkasotiin, mikäli todella aiotaan pärjätä maailman markkinoilla ja turuilla. Olemme aina vientiriippuvainen maa.

Toisaalta aina tulee ottaa huomioon Suomen historiallis-geopoliittinen asema.
"Kaiken viisauden alku on tosiasioiden tunnustaminen." (J.K.Paasikivi)

Yhteiskuntasopimuksen tulisi tähdätä eri kansalaispiirejä tyydyttävään päätöksentekoon. Avainsanat: vastuullisuus, kokonaisvaltaisuus, yhteistyökyky, oikeudenmukaisuus, yksimielisyys ja yhteisymmärrys, kestävä kehitys, ajan haasteisiin vastaavuus, empaattisuus, luottamus, maan etu ylin arvo jne.

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

Olen pitkälti samaa mieltä kanssasi.

Minun näkökulmastani Sipilä on kuitenkin yrittänyt hakea sopimusratkaisua. Siihen on edelleen aikaa. Toisaalta hallitus ei voi jäädä odottamaan, mitä työmarkkinaosapuolet ehkä saavat aikaan, koska silloin jotain saataisiin aikaan vasta ensi syksynä. Jos sillä ratkaisulla ei saataisi talouden tervehtymistä alkuun, hallitus olisi seisonut tumput suorana vuoden ja joutuisi alkamaan oman reagointinsa vasta sitten.

Se muuten muistuttaisi kovin edellisen hallituksen toimintaa, missä SDP:kin oli mukana. Katsotaan vielä vuosi, jos talouskasvu käynnistyisi ja hoitaisi ongelmat.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö Vastaus kommenttiin #11

JJ.#11. Näyttää siltä, että tietyt piirit elävät menneisyyden juoksuhaudoissa, eivätkä pysty nykyaikaistumaan ajan vaatimusten mukaisesti. Ja koko Suomi kärsii tästä piittaamattomuudesta ja epäisänmaallisuudesta.

NYT on kuten sanot päätösten ja tekojen aika. Konkurssipesän hoito on vaativa tehtävä etenkin , kun sen aiheuttajat pyrkivät tahallaan vielä pahentamaan jarrutuspolitiikalla tätä suoritustilaa ja konkurssipesän hoitoa. Samalla he ilmeisestikin tajuamattaan virtsaavat omille jaloilleenkin.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

Sipilän hallitusta on arvosteltu leikkauspolitiikan ohella huonosta ja poukkoilevasta lakien valmistelusta ja "sipilöinnistä ja vatuloinnista". On soudettu ja huovattu sekä peruttu pakkolakeihin kuuluvat ylityö- ja sunnuntailisät sekä eläkeläisten asumistuen leikkaukset.

Sipilä vastasi pääministerin haastattelutunnilla, ettei se ole soutamista ja huopaamista, vaan jatkuvaa herkkyyttä sille, että löytyykö parempi keino.Toinen mahdollisuus on "vatuloida" näitä asioita edellisten hallitusten tavoin vaalikauden loppuun asti ja todeta, että taaskaan ei saatu mitään aikaiseksi. - Kataisen ja Stubbin hallituskaudella valitettiin sitä, ettei hallitus uskalla tehdä päätöksiä. Ilmassa oli aika ajoin suurta hypetystä ja fantastisia paketteja, joita ei kuitenkaan pystytty avaamaan konkreettisiksi teoiksi. - Kunnioitettavaa nyt on Sipilän hallituksen halu ja yritys nostaa Suomi pois taantumasta ja Euroopan sairaan maan maineesta.

Sipilän hallituksen onnistumisiin voidaan laskea hallitusohjelman teko, sen jalkauttaminen,rohkeat ministerivalinnat ja soteuudistus. Mutta monet aiotut uudistukset ovat vielä tekemättä. Talouden kokonaiskuva on kuitenkin unohtunut hallituskritiikissä. Harva arvostelija - oppositiota myöten - pystyy esittämään omaa uskottavaa vaihtoehtoa hallituksen talouspoliittiselle linjalle ja velkakierteen katkaisulle taikka kilpailukyvyn parantamiseksi.

Ei näytetä ymmärrettävän sitäkään, että valtion menot koostuvat etuuksista ja tulonsiirroista. NYT tehtävien leikkausten määrä ei ole edes mahdoton, jos verrataan niitä 1990-lukuun. Toisaalta hallituksen keinot kilpailukyvyn ja työllisyyden kohentamiseksi ovat rajalliset. Päävastuu tästä kuuluu tietyille työmarkkinajärjestöille, joilla on alkuvuodesta iso näytön paikka yhteiskuntasovun rakaentajina. Kuitenkin monet suuret uudistukset ovat kiitettävästi liikkeellä jo hallituksen alkutaipaleellakin.

Yhteiskuntasopimusta odotellaan edelleenkin hartaasti talouslukkojen avaajaksi.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

Keskeistä on kuitenkin, että Suomi on oman onnensa seppä. "Me tyrimme nyt kaiken aivan itse" ja olemme itse syypäät taantumaan ja kriiseihin:

http://markkuhuusko.puheenvuoro.uusisuomi.fi/20727... -Itse pystymme myös taloutemme korjaamaan, jos tahtoa ja yritystä löytyy, kykyä on kyllä vaikka muille jakaa. On itsekritiikin aika ja paikka.

Professori Viren kirjoittaa osuvasti leikkauksien taustoista:

http://meeviren.puheenvuoro.uusisuomi.fi/208685-ka... Olisi osattava elää suu säkkiä myöten eli mitoitettava menot tulojen mukaan eikä elettävä yli varojensa.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Olisiko yhteiskuntasopimus, eli yleinen palkanalennus toimiva keino saada aikaan talouden nousu?

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

JM. #8. Lue edellinen kommentti. #9.Talouden nousu on monitahoinen ja -piippuinen ongelma ja hyvien kansallisten päätöksentekojen hedelmä, jota tulee alati vaalia. Laakereilleen ei voi jäädä lepäämään kuten ei huippu-urheilijakaan, mikäli aikoo olla kilpailukykyinen ja pärjätä. Muuten muut menevät ohitse ja tulee tappioita eikä kauppa käy ja vienti vedä.Ja joutuu EU/EMUn kriisimaan kirjoihin kuten Suomi nykyään. Oliko EMU/euro vikatikki Suomelle?

MUTTA mikä olisi paras joululahja Suomelle ja hallitukselle, jotta talous saataisiin vakaalle pohjalle, vienti vetämään ja tuotanto sekä kauppa kilpailukykyiseksi ja poliitikot hedelmälliseen yhteistyöhön Suomen hyväksi ja työttömät työllistettyä ja pakolaiset kotiutettua sekä oppimaan maan tavoille ja toimimaan uuden isänmaansa hyväksi? Siinä sitä onkin pähkinää purtavaksi.

Kiteytettynä: Kaikkien osapuolten on sovittava yhteisymmärryksessä resurssien ja sovittujen tavoitteiden rajaamana, mihin Suomella on varaa ja mihin ei. Kakun jako on tehtävä tasapuolisesti ja eri osapuolia tyydyttävästi.

Käyttäjän mattiosaisa kuva
Matti Säisä

Avaaja luonnehtii SDPn toimintaa: Periaatteen vuoksi hanttiin pannaan joka asiassa mikä ehditään. Viis Suomen taloudesta.

Noinhan se näyttää menevän. Ja tuo "periaate" lienee paras selitys SDPn gallup suosiolle. On politiikka mennyt meillä ja monessa muussakin maassa tällaiseksi kädestä suuhun peliksi, kaikki mulle heti tässä ja nyt lyhytjännitteiseksi leikiksi, omaan napaan laput silmillä tuijottamiseksi.

Muta onhan tässä hyvätkin puolensa, kun mennään tällaista vuoroin vieraissa hippa leikkiä niin ei pääse valta pitkällä juosulla keskittymään yhdelle ja samalle ideologialle, sillä olisihan tuollaisellakin asiantilalla vaaransa ja huonot puolensa.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

MS.#12. "On politiikka mennyt meillä ja monessa muussakin maassa tällaiseksi kädestä suuhun peliksi, kaikki mulle heti tässä ja nyt lyhytjännitteiseksi leikiksi (ja poliittiseksi peliksi), omaan napaan laput silmillä tuijottamiseksi." Viisaasti puhut ajan hektisestä konkurssimenosta. Ei ihme, että ahneella on tunnettu loppunsa: talot menevät ylivelkaantuneina pian myyntiin, avioliitot kariutuvat liikaa leluja ostettaessa ja valtiot suoritustilaan omaa hölmöyttään. Kerskakulutus ja elintasokilpa on vienyt Suomenkin hyvinvointivaltiosta pahoinvointivaltioksi ja kreikkalaismalliseksi kriisimaaksi. Millään ei ole mitään väliä. Maailman lopun meininkiä siis.

Finanssiauervaarat houkuttelevat valtiot ja kansat taloudelliseen, juridiseen ja poliittiseen pakkopaitaan ja ylivelkaantuneiksi huijauspuheillaan.

Onko meillä liian monta puoluetta ja vastuutonta poliittista kokkia pilaamassa kansantalouden soppaa? Etujärjestötkin vielä lisämausteita heittämässä sekameteikeitokseen. Eläppä heidän kanssaan sitten taloudellisesti, eettisesti tai kristillisesti. Mitä tulisi tehdä, jotta terve maalaisjärki palaisi politiikan tekoon?

Käyttäjän Lokari kuva
Pekka Pihlanto

Ansiotontahan opposition kannatuksen nousu on yleensäkin. Eihän oppositiossa voi juuri ansioita hankkia. Kansa ei anna tukeaan opposition visioille, vaan teoille, ja niitä voi saada aikaan vain hallituksessa.

Opposition "arvonnousu" tulee tietenkin hallituksen vääriksi koetuista teoista, jotka tuntuvat gallup-äänestäjien omassa kukkarossa.

En sinänsä usko, että demarit tai muut oppositiopuolueet maan taloutta pelastaisivat. Heidän linjansa näyttää olevan: lisää velkaa ja maahanmuuttajia.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

PP. #13.- "En sinänsä usko, että demarit tai muut oppositiopuolueet maan taloutta pelastaisivat. Heidän linjansa näyttää olevan: lisää velkaa ja maahanmuuttajia. " Olen täsmälleen samaa mieltä. Seuraavien sukupolvien riesaksi ei voi enää ottaa lisävelkaa. Se olisi edesvastuutonta ja holtitonta taloudenhoitoa. Velka on veli otettaessa velipuoli maksettaessa.

Toisaalta Suomikaan ei voi olla yksin Euroopan sosiaalihuoltovirasto.

Pohjimmiltaan asiat tulisi saada normalisoitua maahanmuuttajien kotimaassa, ettei ihmisten tarvitsisi paeta sodan jaloista muihin maihin. Se on kuitenkin helpommin sanottu kuin tehty, kun periaatteet kieroontuvat ja hulluus johtaa maailmaa. Ihminen on pahimmillaan susi toisille ihmisille.

Toisaalta olen samaa mieltä, "ettei (Suomen) kansa anna tukeaan opposition visioille (ja räksytykselle), vaan teoille, ja niitä voidaan saada aikaan vain hallituksessa." - Nyt on tekojen ja päätösten eikä kansantalouden hoitoa jarruttavan huulenheiton aika. Viisaasti puhelet. Kiitos kannanotosta ja HYWÄÄ JOULUA ja Onnellisempaa Uutta Wuotta itsellesi ja koko Suomelle.Mitä mieltä olet Alahuhdan johtajuuskirjastaa.

Otin itselleni luettavaksi kansantajuisesti kirjoitetun Ha-Joon Changin Taloustiede - käyttäjän opas. Vaikuttaa mielenkiintoisesti kirjoitetulta globaalilta teokselta. Hänen teoksiaan on käännetty 37 kielellle ja myyty lähes 2 miljoonaa kappaletta. Hänen bestsellerinsä: "23 tosiasiaa kapitalismista" ilmestyi suomeksi vuonna 2012. Täytyy antaa itselleen uusia visioita ja päivittää/tuulettaa vanhentuneita näkemyksiään lisävalistuksella.

Non scholae sed vitae discimus.
Emme opi koulua, vaan elämää varten.

Käyttäjän Lokari kuva
Pekka Pihlanto

KK. #14. Kiitokset, samoin sinulle hyvää joulua ja parempaa uutta vuotta!

En ole lukenut Alahuhdan kirjaa. Lieneekö siinä mitäään uutta. Arvostelijat näyttävät tykkäävän:

"Erinomainen katsaus, miten yrityksen voi saada kehittymään.”- Helsingin Sanomat",
"Kirjan vahvuus on, että siitä riittää ammennettavaa kenen tahansa yritysjohtajan työhön nyt ja tulevaisuudessa." - Kauppalehti

Käyttäjän rover kuva
Veikko Virta

Olipa lapsellinen hyökkäys SDP:ä ja erityisesti Antti Rinnettä vastaan. Ei tuntunut aikamiehen tekstiltä. Tuollainen mustamaalausyritys kääntyy ennenpitkään itseään vastaan.
Jatkaka ihmiset asialinjalla!

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

VV.#17. Faktoille ja realiteeteille kun ei mahda mitään, oli se sitten aikuismaista, asiallista tai lapsellista. Pitäisikö sitten mielestäsi kehua SDP:n saamatonta nykypolitiikkaa? Mitkä ovat nyt SDP:n todelliset talouspoliittiset saavutukset?

Koska esiinnyt blogikirjoitusten asiantuntijana, näytäpä meille avuttomille, miten oikein asiallinen ja aikuismainen blogiteksti kirjoitetaan, niin otamme oikein joukolla opiksi ja ojennukseksi.

Hyvää Joulua ja Onnellista ja Parempaa Uutta Vuotta kaikille?

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

Veikko Virta. Onko tämäkin "vuodatus" mielestäsi lapsellinen ja asiaton?

http://toimikankaanniemi.puheenvuoro.uusisuomi.fi/...

Entäs tämä vanhan kertaus samasta aiheesta uudelleen lämmitettynä:

http://karikilpio.puheenvuoro.uusisuomi.fi/205905-... - Annapas arvosana tästäkin blogista!

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset