karikilpio

Liian vaikeita kysymyksiä puolueille ennen vaaleja

Taloussanomien mukaan pääpuolueet ja niiden ehdokkaat vaikenevat visusti ainakin kahdesta Suomen talouden kohtalon kysymyksestä ja todellisesta  kuumasta rakenneongelmasta:

   1) EMUN ja euron haitoista ja ongelmista  eli eurokriisiin liittyvistä kysymyksistä ja
   
   2)  EMU-/euroalueen (+EU:n ?) vaivihkaisesta  liittovaltiokehityksestä. Kyykyttääkö EMU ja EU jäsenmaitaan EUROSTOLIITTO-valtioon? LUE myös alla olevat valaisevat Taloussanomien lisätekstit.

http://www.taloussanomat.fi/jan-hurri/2015/04/12/kaksi-liian-vaikeaa-kys...


* NÄIDEN pääkysymysten ohella on muitakin  arkoja aiheita ja   välteltäviä kuumia perunoita vaalikeskustalussa , eikä tämä luettelo ole suinkaan tyhjentävä. Lisää muita arkoja aiheita!

   3) Kreikan krooniseen talouskriisiin  liittyvät  lisäavustuspaketti-erottamis-/ ym.kysymykset;
   
   4) Venäjän aggressiiviseen politiikkaan liittyvät kysymysasettelut;
   
   5)  Edellisestä johtuvat NATO-jäsenyys-spekulaatiot;
   
   6)  Miten nuorten eli ”isänmaan toivojen” asemaa kohennettaisiin paremmaksi?
   
   7)  Miksi ”tuottamattomat ja turhaksi kulueräksi noteeratut” ja eläkeläiset  ( 1,3 miljoonaa) on kokonaan unohdettu vaalikeskusteluissa?  
 
   8)  Miten töitä järjestettäisiin  työttömille?
 
   9)  Miten  kilpailukykyä parannettaisiin, jotta vienti alkaisi vetää ja tuotantorattaat pyöriä talouden vakauttamiseksi??  KEINOISTA  ei kukaan osaa sanoa mitään. On konkreettisten TEKOJEN aika. Hallituspuolueiden synnintuntoiset jälkiviisastelut ja katteettomat vaalilupaukset eivät ”elvytä”. Saamattomat Suomen talouden pilaajat pois eduskunnasta ja hallituksesta.
 
  10)  Miten puolueet ja järjestöt saataisiin hedelmälliseen yhteistyöhön ja yhteisvastuuseen Suomen taloudesta?  Onko Suomella enää malttia vaurastua? Vai  tuleeko Suomesta Euroopan banaanivaltio? JATKAKAA  HYS-HYS-LUETTELOA !

* TÄRKEINTÄ  ei ole suinkaan mistä puhutaan, vaan se mistä vaietaan tai mitkä ovat ”tabuja” aiheita. Nyt  ennen vaaleja on syytä panna ehdokkaat ja puolueet tiukille.  Vain pätevimmät ja vastuuntuntoisimmat valittakoon  Arkadianmäelle!

PS. Esimerkiksi TTIP:stä eli EU-USA:n välisestä maailman suurimmasta vapaakauppa -alueesta ei hiiskuta sanaakaan. Onko Kiinan investointipankki AIIB uhka TTIP-hankkeelle?

http://karikilpio.puheenvuoro.uusisuomi.fi/191379-kiinan-investointipank...

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

Mitä asioita mielestäsi olisi juuri nyt otettava esille ennen vaaleja? Mitkä puolueet vaikuttavat uskottavimmilta ja mitkä puolueet epäluotettavimmilta?

Millaiselle hallituskoalitiolle uskoisit Suomen kansantaloudenhoidon seuraaksi vaalikaudeksi, ja millainen hallitusohjelma sille pitäisi tehdä?

HS-GALLUP (Helsingin Sanomat/Kotimaa/A8/13.4.2015) kertoo , että Keskustan ja SDP:n hallitus olis kansalle mieluinen otssiklla "Keskusta ja Sdp halutaan seuraavaan hallitukseen".

https://www.google.com/search?q=HS-gallup+13.4.201...

http://www.hs.fi/kotimaa/a1428807471651

http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/80293-hs-gallup-sd... - ENTÄ kuka on suosituin seuraavaksi pääministeriksi?

* HS-gallupissa Keskustan Juha Sipilä on ylivoimainen pääministerisuosikki 45 prosentilla, toisena on Alexander Stubb (kok) 23 %, kolmas Antti Rinne (sd) 13 prosentillaan ja neljäs Timo Soini (ps) 9 prosentin kannatuksellaan.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

Talouselämä-lehti kyselee vaaliraadilta, kuka menee hallitukseen ja kenen kanssa:

http://www.talouselama.fi/vaalit/vaalitebatti/kuka...

MIELESTÄNI seuraavan hallituksen pääpaino tulee olla voittopuolisesti sisäpolitiikassa. Edellinen hallitus jätti sisäpolitiikan hoidon EU/EMU/eurosekoilun vuoksi täysin rempalleen tahallaan.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset