karikilpio

Pitäisikö Suomeen ja EU/EMUun perustaa totuuskomissio?

Venäjä- tutkija, perussuomalainen Arto Luukkanen perustaisi totuuskomission  Tiitisen listan ja nuorempien värvättyjen jäljittämiseksi juuri julkastussa vaalikirjassaan: Vapaan pudotuksen Suomi. (ESS/TO 29.12.2014/s.6)

 - Suomen olisi tehtävä viimein pesäero maatamme moraalisesti rampauttaneeseen suomettumisaikaan Neuvostoliiton naapurina. Meidän ratkaisumme voisi olla yhdistelmä Saksan menneisyyden hallinnan prosesseista ja Etelä-Afrikan totuuskomissiosta.

 - Valtion olisi  päättäväisesti toteutettava oma ”puhdistuksensa”, jossa jokainen ns. vakoilija ja yhteistoimintamies/nainen joutuisi jättämään julkiset virkansa ja luottamustoimensa.

 - Yhteistoimintamiesten nimet - ”Tiitisen lista” - olisi julkistettava ja näiden henkilöiden monia vuosia jatkunut suojelu lopettava. Kyseisen listan pimittämiseen syyllistyneet  tai  tiedosta hyötyneet henkilöt olisi pantava oikeudelliseen vastuuseen.

LUUKKANEN  laittaisi ””Suomen totuuskomission” käymään läpi suomettumisen ajan epävirallista vallankäyttöä ja vallan vääristymiä.  - Olisi myös päästävä ”nuorempien” värvättyjen jäljille ja tutkittava, ovatko nämä syyllistyneet rikoksiin. Varsinaisen syytteiden nostamisen voisi välttää tunnustamalla kaiken. Julkisesti pidetyt istunnot voisivat olla eheyttäviä syylliselle itselleen.

Luukkanen muistuttaa , että Neuvostoliitosta ja Yhdysvalloista suomalaiseen politiikkaan virranneen  ”pimeän” rahan aiheuttama krapula on vielä tutkimatta. Hän perääkin kunnianhimoista tutkimushanketta maamme poliittisen korruption historiasta.

Suomen henkisestä tilasta piirtyy kirjassa karu kuva.

http://www.ess.fi/uutiset/kotimaa/2015/01/29/arto-luukkanen-vakoilijoilt...


TOISAALTA  kokoomuksen  Jorma Jaakkola on on ottanut elämäntehtäväkseen dokumentein tutkia ja todistaa, onko Suomen liittyminen EU:hun ja EMuun tapahtunut muodollisesti oikein  silloisen perustuslain ja rikoslain mukaan.:  promerit.net   (Pankit harhauttivat ja Koiviston konklaavi jne). - Kolmanneksi  EU/EMU:ssakin pitäisi  perustaa julkinen ja demokraattinen totuuskomissio.  Sillä olisi nyt sosiaalinen tilaus. Ketkä ovat syypäitä  eurokriisiin jne?

Suomettumisen ohella vaaditaan siten  totuuskomissiota  myös ”eurottumiseen ja brysselöitymiseen”.  Muun muassa kansanäänestyksen kieltäminen euroon viennissä kaivelee monia  tahoja. Samoin  eurokriisimaiden avustuspolitiikan kiemurat ja jäsenmaiden asema.

Mitä mieltä olette näistä poliittisen ilmapiirin puhdistamishankkeista?

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (34 kommenttia)

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

Kannatatko tällaisia totuuskomissioita ja puhdistusoperaatioita?

Käyttäjän JariVuorijoki kuva
Jari Vuorijoki

Populistisena lahtaushankkeena en. Poliisin ja suojelupoliisin määrärahoja kyllä voisi nostaa ja toimivaltuuksia lisätä. Vakooja menettää todennäköisesti virkansa ilman lakimuutostakin.

Tiitisen listat yms saavat jatkossakin pysyä salaisina. Poliisi/suojelupoliisi tutkikoon, onko niissä perää. Muuten vieraat valtiot pystyvät listoillaan vahingoittamaan meitä helposti.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

Jari.On siinä tuollainenkin näkövinkkeli. Kiitos kommentista. Poliisin ja kontrollikoneiston määrärahoja pitäisi todellakin suurentaa eikä pienentää.

Politiikkaan pitäisi myös saada enemmän vastuuta. Mitkä olisivat mielestäsi sopia keinoja juridisesti ynnä muuten saada vastuuntuntoa politiikkaan ja nahkapäätöksiä tekeviin ylempiin viranomaisiin.

Käyttäjän JariVuorijoki kuva
Jari Vuorijoki Vastaus kommenttiin #9

Käymällä äänestämässä vaaleissa. Nyt moni nukkuu.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö Vastaus kommenttiin #22

Jari.Mitä mieltä olisit M.O.T:n kaltaisesta tutkivasta poliittisesta journalismista tai jopa politiikan tuntioita penkovasta keltaisesta lehbdistöstä? Olisiko se politiikan tekoa tervehdyttävää paljastustoimintaa?

Ihmisethän ovat luonnostaan uteliaita "herroihin" kohdistuvista paljastuksista.

Kateus ja tirkistely tietenkin pontimena läpivalaisuissa.

Käyttäjän JariVuorijoki kuva
Jari Vuorijoki Vastaus kommenttiin #26

Kari,

Olen tainnut joskus epäsuorasti sellaista ehdotaakin. Ruotsi on lähin maa, jossa on ihan oikea keltainen lehdistö. Tonkivat poliittikkojen töppäilyjä paljon ahkerammin kuin meidän, jonka lööpit Putin sitä ja Putin tätä tms. tai sitten jonkun poliitikon perhekalleudet tms. Jälkimmäisestä on lähinnä hyötyä kohteena olevalle poliitikolle, kun saa huomiota.

Luulisi, että tutkivalle keltaiselle lehdistölle olisi kysyntää.

Suomenruotsalainen lehdistö on jostain syystä ottanut mallia naapurista tai ainakin Ruotsissakin työskennellyt Staffan Bruun. Oi että minä inhosin yhdessä työpaikassa Staffanin puhelinsoittoja. M.O.T:kin osallistui jossain vaiheessa osaltaan, mutta on lauhkea lammas Staffaniin verrattuna.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö Vastaus kommenttiin #28

Jari. Entäs Englanti ja mediarummutus?

Käyttäjän JariVuorijoki kuva
Jari Vuorijoki Vastaus kommenttiin #29

Kari,

Ainahan kriittisestä lehdistöstä on hyötyä. Englantikin voisi olla keltaisen lehdistön mallimaa, mutta ehkä kuitenkin ruotsalaismallinen vähän lähdekriittisempi tutkiva ja tonkiva. Suomalaiset kuitenkin ottavat aika tosissaan painetun sanan.

Mediarummutus voisi jo jäädä unholaan varsinkin, jos tarkoitat median intoa rummuttaa jonkun ehdokkaan puolesta. Kunkin teot puhukoot puolestaan. Mutta muutenkin on kyse toistosta, joka luo totuuksia, jotka eivät välttämättä pidä paikkaansa.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö Vastaus kommenttiin #30

Jari. Tarkoitan pikemminkin taustojen tonkimista ja ns.harmaata tai pimeää puolta = sensaatiopaljastuksia "hurskastelijoista" ja bluffin puhujista.

Faktoissa pitää aina pysyä. Hyvä lähdekritiikki luo arvostusta "vallan vahtikoirien toiminnasta" . Sehän on yksi "neljännen valtiomahdin" tehtävä. Eikä ns. "syväkurkutkaan" ole yllättävine "Watergate-vuotoineen ja paljastuksineen" haitaksi. Mutta edelleen faktoissa pitää pysyttäytyä.Mutua ei saa hyväksyä.

Käyttäjän JariVuorijoki kuva
Jari Vuorijoki Vastaus kommenttiin #31

Kari,

Ihan ehta keltainen lehdistö ei ole kauhean lähdekriittinen, siksi sitä keltaiseksi kutsutaankin. Mutta kyllä nykyistä laajempi tonkiminen olisi paikallaan. Sitä vahtikoiran roolia presidenttimmekin peräänkuulutti.

Käyttäjän jormaajaakkola kuva
Jorma Jaakkola

Kiitos Kari Kilpiö asiani "mainostamisesta".

Jonkinlainen "totuuskomissio"ryhmä on paikallaan, sillä yksin asiaa ei saa eteenpäin.

Jotakin on jo tehtykin.

Sen lisäksi, että olen keräämässä nettiverkostoa, kuuluu avaamani blogi "Koiviston konklaavi"
http://www.promerit.net/2015/01/koiviston-konklaavi/
"Velallisten tuki-ryhmään".

https://www.facebook.com/groups/velallistentuki/

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

Jorma Jaakkola. Julkisuus on paras keino vaikuttaa asioihin. Ja varsinkin näin vaalien edellä,kun moni haluaisi tulla uudelleen valituksi. Nyt on kuitenkin oltava tarkkana , ettei erehdy äänestämään saamattomia ehdokkaita uudelleen.

On muutoksen ja poliittisen moraalin pyykinpesun aika. Oikein juuriharjalla ja kylmällä vedellä.

Käyttäjän JariVuorijoki kuva
Jari Vuorijoki

Poliittista ilmapiiriä sen sijaan pitäisi kyllä puhdistaa niin, että politiikka olisi kunniakasta yhteisten asioiden hoitamista eikä jonkinlaista likaista peliä.

Kaikenmaailman mainoskampanjoita ym tempauksia saisi rajoittaa ja poliitikot keskustelemaan siitä, miten aikovat hoitaa tämän maan asioita maan tulevaisuuden kannalta.

Käyttäjän KristinaKalliojarvi kuva
Kristiina Kalliojärvi

Ehdottomasti kyllä. Olkoot Tiitiset listat minun puolestani, mutta EU:iin ja euroon liityvät rikokset, valtiopetoksineen ja perustuslain ylikävelyineen, pitäisi selvittää perustuksiaan myöten, muussa tapauksessa tämä käynnissä oleva Suomen alasajo tulee jatkumaan ja yhä pahemmin muodoin, niinkuin tähän mennessä tapahtunut on osoittanut. Samoin 90-puvun pankkikriisin selvittäminen on välttämätöntä, jos halutaan palauttaa Suomi edes jonkinlaiseksi oikeusvaltioksi. Lisäksi olemme sen valkaa niille laman uhreille, joiden oikeusturvaa silloin loukattiin, vietiin koti, yritys, tulevaisuus ja ihmisarvo. Sen aikaisista tapahtumista puhuttaessa ei ole liioilteltua käyttää sanaa kansanmurha. 14 500 yrittäjää otti itseltään hengen tämän tahallisesti aiheutetun laman ja sen varjolla tehdyn konkurssiin ajamisen ja omaisuuksien ryöstön seurauksena.

http://www.promerit.net/2013/06/suomen-tragedia/

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

Kiitos kommentistasi Kristiina. Puhut pelkkää ASIAA. Eipä tuohon ole paljon lisäämistä. Ahneus on vallassa, epäempaattisuudessa ja rahan himossa ihminen unohtuu ja huonompiosaiset,nuoret sekä lapsetkin jäävät hunningolle kerskakulutuksen ja kasinopelien mukana. Velat vain kasvavat monisukupolvisiksi eikä hallituspoliitikot kanna vastuuta mistään. Arvotkin on kuin maailman lopun edellä. Tästä ei hyvä seuraa.

Toivotaan, että ahneilla on tunnettu loppunsa, ja että tulevissa eduskuntavaaleissa äänestäjät näyttävät jäähyaitiota Suomi-syöjille.

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen

Kristiina olen samaa mieltä kanssasi näistä lamavuosien ja EU:hun ja euroon menojen tutkimisista. Mutta mielestäni myös Tiitisen lista ja Rosenholz aineisto pitäisi tutkia ja laittaa listoilla olevien asiat perusteelliseen tutkintaan! Samoin myös listojen salaajien asiat pitäisi tutkia puolueettomien tahojen toimista ja eräänlainen totuuskomissio olisi hyvä ratkaisu!

Niin listoilla olevat kuin listat salanneet pitäisi poistaa kaikista julkisista tehtävistä ja luottamusasemista, kyse on maanpetoksellisesta toiminnasta, rikoksista jotka eivät lakiemme mukaan vanhene koskaan!

Jos tässä maassa nakkipakettivarkaita laitetaan vankilaan ja maan- ja valtiopetoksiin syyllistyneet päästetään kuin koirat veräjistä, elämme täydellisessä banaanivaltiossa. Maan ylimmät laillisuusvalvojat, valtakunnansyyttäjänvirasto, oikeusministeriö ja korkeat virkamiehet ja poliitikot jotka ovat salanneet asiat ja jättäneet asiat tutkimatta rikosten törkeydestä huolimatta, tulisi ilman muuta asettaa vastuuseen ja poistaa viroistaan!

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

Markku Laitinen. Ns. valkokaulusrikollisuus on suurin piilorikollisuuden muoto kriminologian mukaan. Puhut asiaa. Ei korppi korpin nokkaan noki.

Käyttäjän JariVuorijoki kuva
Jari Vuorijoki Vastaus kommenttiin #24

Kari,

Korpeista en tiedä, mutta lakimiehet kyllä nokkivat toinen toisiaan. Ja poliisi rikoksia tutkii. Poliisit ovat aika yksioikoisia saamaan väkeä kalterien taakse.

Jos meillä olisi läpeensä korruptoitunut järjestelmä, niin me ei pärjättäisi kansainvälisissä vertailuissa niin kuin ollaan pärjätty.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö Vastaus kommenttiin #27

Jari . Vaasan yliopiston Ari Salminen ja Lapin yliopiston Terttu Utriainen ovat tutkineet Hyvä Veli-verkostoa sekä korruptiota.

1) Vaasan yliopisto Ari Salminen ja Venla Mäntysalo:(26.2.2013)

http://www.taloussanomat.fi/kotimaa/2013/02/26/suo...

http://www.uva.fi/materiaali/pdf/isbn_978-952-476-...

2) Korruptiotutkimuksen mukaan Suomessa muita Pohjoismaita avoimempi suhtautuminen vieraanvaraisuuteen:

http://www.ey.com/FI/fi/Newsroom/News-releases/201...

UUSI SUOMI:Suomi pomppasi korruptiotutkimuksessa 100:n euron illallinen jakaa:

http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/70116-suomi-pomppa...

3) Lapin yliopisto professori Terttu Utriainen:
Salaseura vapaamuurareiden erikoiskohtelulle mukamas erikoisperusteita?

http://uusisuomi.fi/kotimaa/56603-professori-vapaa...

4) Kokoomuksen romuttava "hyvinvointipolitiikka":(15.3.2012) -korruptiosta:

http://karikilpio.puheenvuoro.uusisuomi.fi/100518-kokoomuksen-romuttava-"hyvinvointipolitiikka" (Kelaa ylös kohtaan 15.3.2012)

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

Markku Laitinen. Vertaa kommenttiin 33 linkkkeineen.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

Jari. Kiitos kommentista. Politiikan sanotaan olevan yhteisten asioiden hoitamista, mutta monasti se osoittautuu käytännössä puoluluepoliittisten asioiden hoitamiseksi. Kokonaisuus eli maan asioiden hoitaminen kärsii vaalikaudesta toiseen tuollaisessa intressikeskeisessä poukkoilun politiikassa, kun mielistellään omia sidosryhmiä ja usein vielä katteetomilla vaalilupauksilla.

Nykyisin vielä tuo lipominen on ulkopoliittista EU/EMU-politiikkaa, jolloin Suomen sisäpolitiikka jää kesannolle
kuten viime aikoina on tapahtunut.

Käyttäjän karifa kuva
Kari Fagerström

En kannata mitään syyllisten rankaisua, epäkohdat ja vääryydet tulee korjata ja jatkossa pitää huolta siitä, että asiat hoidetaan avoimmuus periaatteella. Ryhmäkuri tulisi kieltää lailla ja puoluetuki järjestelmää voisi rukata, siten, että uusia voimia pääsisi helpommin kehittymään. Turhat gallupit pitäisi kieltää 3 kk ennen vaaleja, jottei äänestäjiä ohjailla näiden gallup tulosten toimesta.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

Kari. Kannatan myös , että turhat gallupit on kiellettävä 3 kk ennen vaaleja, jottei äänestäjiä ohjailla näiden galluptulosten toimesta. Vaalit ratkaiskoot eikä tarkoitushakuiset ostogallupit.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

Kari Fagerström. Kiitos kommentistasi. Omituista tuo ryhmäkuri, Se ylittää perustuslain ahtaasti tulkittuna.

Perustuslain 29§:ssä sanotaan kansanedustajan riippumattomuudesta:. "Kansanedustaja on velvollinen toimessaan noudatatamaan oikeutta ja totuutta. Hän on siinä velvollinen noudattamaan perustuslakia, eikä häntä sido muut määräykset." Kuitenkin käytännössä ryhmäkuri velvoittaa kansanedustajaa, Jos hän sooloilee eikä äänestä ryhmän näkemyksen mukaan , hänet voidaan erottaa omaksi ryhmäkseen.

Pl 29 pykälää kutsutaan imperatiiviseksi mandaatiksi. Yleistulkinta sille kuuluu näin: Kansanedustajat eivät ole tilivelvollisia antamistaan vaalilupauksista äänestäjilleen - valtakirjan saatuaan.

PL 30§:ssä käsitellään kansanedustajan koskemattomuutta

Sitä kutsutaan parlamentaariseksi immuniteetiksi. Kansanedustajaa ei saa estää hoitamasta edustajantointaan.
Kansanedustajaa ei saa asettaa syytteesen eiköä hänen vapauttaan riistää hänen valtiopäivillä lausumiensa mielipiteiden tsi käsittelyssä noudattamansa menettelyn johdosta, elei eduskunta ole siihen suostunut päätöksellä, jota vähintään viisi kuudesoaaanatuista äänistä on kannattanut.

Kansanedustajan pidättämisestä ja vangitsemisesta on heti ilmoitettava eduskunnan puhemiehelle. Kansanedustajaa ei saa ilman eduskunnan suostumusta pidättää tai vangita ennen oikeudenkäynnin alkamista, ellei häntä painavista syistä epäillä syylliseksi rikokseen, josta säädetty lievin rangaistus on vähintään kuusi kuukautta vankeutta.

Omituista on se, että juridisessa hierarkiassa perustuslain, lakien, asetusten, ministeriöiden hallinnollisten yleiskirjeiden ohjeiden/määräysten alapuolella oleva ryhmäkurinormi ylittää perustuslain.

Käyttäjän JariVuorijoki kuva
Jari Vuorijoki

Suuntaisin kyllä toisessakin kysymyksessä enemmän tulevaan ja miettisin Karin mainitsemien asioiden lisäksi perustuslakituomioistuimen tarpeellisuutta.

Käyttäjän jormaajaakkola kuva
Jorma Jaakkola

Perustuslakituomioistuimen säätäminen lakiin ei onnistu ennenkuin lähihistoria on perattu ja tuotu kansalle tiedoksi. Vasta sitten tulee muutos.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

Jari. Kannatan esittämääsi perustuslakituomioistuinta Suomeen. Mielestäni
perustuslakivaliokunta on jäävi omassa asiassaan, koska kansanedustajat ovat valvomassa siinä puolueellisesti omia etujaan ja asioitaan.

Perustuslakituomioistuin olisi objektiivisempi, ja se tulisi koota eduskunnan ulkopuoleisista, pätevistä tuomareista tai ansioituneista oikeusoppineista. EI poliitikoista.

Käyttäjän JariVuorijoki kuva
Jari Vuorijoki

Niin se vähän on. Eikä sellaisen perustamiselle ole mitään esteitä. Lisäksi nyt tulee välillä vähän sellainen tunne, että perustuslainmukaisuuteen liittyvillä kysymyksillä venkoillaan ja pelataan aikaa. Ja voi voi kun ei ehditty ennen vaaleja.

Käyttäjän jormaajaakkola kuva
Jorma Jaakkola

Tätä perustuslakivenkoilua eli parlamentaarista näytelmädemokratiaa on ollut jo 18.3.1992 alkaen.

Käyttäjän jormaajaakkola kuva
Jorma Jaakkola

Saksankin perustuslakituomioistumen tuomareilla on setelöity oikeudentunto.

Pätevyys ja ansioituneisuus eivät riitä kriteereiksi. Kriteerinä pitää olla omatunto ja oikeudentunto - siis rehellisyys.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

Mutta perivätkö nykymaailman rehelliset vaiko huijarit; siinä ajan kysymys?

Käyttäjän JariVuorijoki kuva
Jari Vuorijoki Vastaus kommenttiin #21

Siihen pääseen vaikuttamaan vaaleissa äänestämällä sellaista, joka on saanut jotakin hyvää aikaiseksi tai, jos uusi, niin vaikuttaisi sellaiselta.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö Vastaus kommenttiin #23

Jari. Äänestettäessä täytyy tiheän seulan kautta valita ketä äänestää. Vain parhaat valittakoon. "Variksiin" ei kannata tuhlata ruutiaan.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

Aina on muistettava jonkin viisaan sanonta, että yhteiskunta on suurta teatteria: show must go on! Kulissit mallia Potemkin vain vaihtelevat, samoin käsikirjoittajat ja roolin suorittajat. Mutta yhteiskunnallinen näytelmä jatkuu ajallisessa muodossaan ja tyyliversioissaan sukupolvesta toiseen.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset