karikilpio

Sijoittajakysely: Draghin ja Merkelin suosio romahtanut

Taloussanomien artikkelin mukaan maailmantalous on heikommassa kunnossa kahteen vuoteen ja pelätyn deflaation vaara on kasvamassa. Uutistoimisto Bloombergin kyselyyn vastanneet näkevät talousasiat näin. Bloomberg paljasti aikoinaan Kreikan vilpilliset EU-kelpoisuusasiat ja kurssivääristelyt.

Erityisesti Euroopassa päättäjien arvioidaan pahentavan tilannetta entisestään. Draghin ja Merkelin suosio on romahtanut. Suomikin on joutumassa Kreikan, Kyproksen, Italian ja Kroatian joukkoon.

Yli puolet vastaajista näki myös merkittävämpien kehittyvien talouksien Brasilian, Venäjän, Intian ja Kiinan tilanteen heikkenevän. Ns. Bric-maat suomeksi.

Yhdysvallat näyttäytyi  kyselyssä maailmantalouden valopilkkuna, sillä kaksi kolmesta vastaajista  uskoi maailman suurimman talouden jatkavan kasvuaan tulevan vuoden aikana. Deflaatiopelot yltävät Yhdysvaltoihin.

http://www.taloussanomat.fi/rahoitus/2014/11/16/sijoittajakysely-draghin...  

Englannin Cameronin mukaan varoitusvalot vilkkuvat maailmantaloudelle:

http://www.taloussanomat.fi/politiikka/2014/11/17/cameron-varoitusvalot-...

Siinä sitä onkin EU:lla ja Suomella painiskelemista kilpailukykynsä ,  työttömyytensä ja taloutensa kohentamiseksi hyvinvointivaltion tasolle.   

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (9 kommenttia)

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

Moniko tietää, että EKP:n pomo Marion Draghi oli aiemmin pankkihirviö Golden Sachsin Eurooppa-asioista päättävänä johtajana. Wall Streetin subprime-luurangot ja viirukset liikkuvat Euroopan yllä nyt eurokriisin aikana. Tauti on levinnyt Eurooppaan. Suomi mukaan luettuna.

Lääkettä taloustautiin etsitään kuumeisesti.

LISÄÄ aiheeseen liittyvää:
http://www.talouselama.fi/venaja/bloomberg+sijoitt... Katso 14:57.

http://www.talouselama.fi/venaja/esko+aho+ylella+s...
Suomen johtamistavassakin on korjaamista Esko Ahon mukaan (Lue sinistetty). Suomi on impivaaraistunut... Tai brysselöitynytkin? Kumpi oikea arvio?

MUTTA on jotakin positiivistakin näköpiirissä? Sähkön hinta laskee...jos...
http://www.uusisuomi.fi/raha/74327-yllattava-havai...

* Murheenkryyni Talvivaaran kaivos on Kiinan armoilla, Stubbikin myöntää virheensä:

http://www.taloussanomat.fi/jan-hurri/2014/11/09/t...

* Euromaat yhä tiukemmin velkaloukussa sanoo Taloussanomat (Jan Hurri):

http://www.taloussanomat.fi/jan-hurri/2014/11/02/e... OLIKO EMU askel liikaa, kysyy Korkman.

* Ylen mukaan Venäjältä on siirtynyt yli 100 miljardia euroa muualle. Miksihän?
http://yle.fi/uutiset/venajan_keskuspankki_korotti... Venäjän luottoluokituskin laskenut.

Käyttäjän susijumala kuva
Henri Alakylä

Draghilla on sentään yli 50 prosentin tuki. Todettakoon, että ovat hänen pisteensä ropissut minunkin silmissäni. Siis siitä huolimatta, että hän on vain Bundesbankin marionetti.

Häntä ei voi arvioida niin kuin hän olisi Bundesbankin ohjauksessa, sillä EKP pitää itseään "itsenäisenä keskuspankkina". Mikäli EKP myöntäisi reilusti olevansa Buban sätkynukke, pisteet nousisivat raketinomaisesti.

http://susijumala.puheenvuoro.uusisuomi.fi/107385-...

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

Henri Myllyniemi. Johtaako Bundesbank EU/EMU/EKP:tä? Onko se yhä EU:n veturimaa? Onko euron arvo liian korkea, jotta euromaiden vienti vetäisi paremmin? Jos on, auttaisiko EKP:n tekemä ylikansallinen devalvaatio?

Käyttäjän susijumala kuva
Henri Alakylä

Ei virallisesti, mutta käytäntö ja toteutettu rahapolitiikka kyllä sen kertoo.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

Henri Myllyniemi. Etkö pysty vastaamaan ylikansalliseen, EKP:n tekemään devalvaatiokysymykseen?

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

Henry Myllyniemi. Mitä mieltä olet siitä, että konkurssi-Kreikka on pääministeri Antonis Samarasin suulla kärttämässä lisää helpotusta valtavaan, kestämättömään velkataakkaansa?

Kreikan julkisen talouden velka oli alkuvuodesta 315 miljardia euroa eli kokonaista 174 prosenttia suhteessa bkt:hen. Mitä lie nyt?

Antaisitko Henry lisävelkaa enää tuollaiseen Kankkulan kaivoon? Minä en.
Uutisointi AFP-HS/A29/17.11.2014.

Henry Myllyniemi analysoi menneitä. "Hekin tiesivät mitä tekivät"

http://susijumala.puheenvuoro.uusisuomi.fi/166302-...

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen

Tuskin Saksaa ja Merkeliä haittaa, vaikka Merkelin "suosio" sijoittajien keskuudessa aleneekin. Merkel on itsekkäästi ajanut Saksan etua ja siinä onnistunut. Hänellä on Saksassa vahva kannatus. Vahva Saksa on Euroopan veturi kaikesta huolimatta. Haikein mielin voi suomalaisesta näkökulmasta todeta, ettei Suomella ole Merkeliin - meikäläisessäkään mittakaavassa - verrattavia kansallisia johtajia. Meitä ovat hallinneet parin hallituskauden ajan heikot pääministerit, jotka piilottelevat kansan selän takana. Yhä heikko on kansanedustuslaitos. Ainoa valopilkku presidentti Sauli Niinistö. Hän on puhunut suorat sanat. Toivottavasti niillä on vaikutusta niin että kansa saa paremman uuden eduskunnan.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

Kiitos Matti nasevasta vastauksesta. Meillä on ollut tosiaan kaksi holtitonta ja saamatonta kokoomusjohtoista sekä bluffia puhuvaa tyhjäkäyntihallitusta. Kataisen ja Stubbin. On hyvä, ettei tasavallan presidentti Sauli Niinistö ole nykyhallitusten takuumiehenä. On hyvä, että hän arvostelee ylemmältä taholta ylimielisiä hallituspoliitikkoja. Siitä hatunnosto Niinistölle.

Helsingin Sanomien pääkirjoitusta (HS/A4/17.11.2014)lainaten toivon , että kevään eduskuntavaaleissa Suomen järkevä kansa sanoo tuomionsa nykypolitiikalle. - Toivottavasti vaalitulos on silloin sellainen, , että se sallii toimintakykyisen, vastuuntuntoisen ja isänmaallisen enemmistöhallituksen muodostamisen. Vaalit ratkaisevat Suomen kohtalon.

Kataisen (kok) ja Stubbin (kok) Bryssel-keskeiset, poliittisten broilereiden sekoomus-/jahkailijahallitukset eivät ole sitä olleet. Olisi aika vihdoinkin saada Suomenkin etuja ajava kokeneiden kehäkettujen hallitus. Sinipunista ei ole ollut Suomen hallituksiksi - ei 1990-vaihteessa olleesta
Holkerin "hallitun rakennemuutoksen" hallituksesta eikä edellä mainituista.

Kokoomus on näyttänyt "kykynsä" mielikuvapolitiikallaan "työväenpuolueena".

Ne hallitukset ovat olleet Suomen taloushistorian huonoimmat. Seuraavat sukupolvet saavat perinnökseen niiden tekemät ennätysvelat ja suoritustilaisen talouden. Suomi on alasajettu ja kaupattu pilkkahintaan.

Nykyhallitus toimii vain konkurssipesän selvityspuuhissa.Muuhun siitä ei ole.

Edes 90-luvun lamaopit eivät taida auttaa nykyhallitusta loppusuorallaan:

http://yle.fi/uutiset/hallitukseen_vauhtia_90-luvu...

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

Matti Kyllönen. Mutta onko Suomessa nyt kaikkien aikojen lama? Oliko EMU/euro väärä askel? Sixten Korkman kyselee niin.

http://www.taloussanomat.fi/kansantalous/2014/11/1... Vertaa myös:

http://susijumala.puheenvuoro.uusisuomi.fi/180237-...

Toimituksen poiminnat