karikilpio

Onko Kreikan asia myös Suomen asia?

Euromaat jännittävät Kreikan puolesta. Uusi tukipaketti juuri  EU-vaalien edellä olisi mannaa  eurokriittisille puolueille, joiden on muutenkin pelätty ja ennustettu kasvattavan  merkittävästi kannatustaan. EU/EMUn nykymeno ja jatkuvat tukipaketit kun ei niitä enää miellytä. EU/EMU on pahasti kriisiytynyt systeemiltään. Erokin vaaditaan kovasti.

Euroalueen kriisimaiden suurimman tukijan Saksan johtavat poliitikot ovat ajautuneet vastakkaisille linjoille suhtautumisessa  siihen, tulisiko Kreikalle myöntää vielä (Saksan saatavien  saamiseksi ?) yksi lisätulipaketti ennen toukokuussa pidettäviä Euroopan parlamentin vaaleja. Toisaalta Saksa taitanee ajaa kaksilla vankkureilla vaaleihin.

Uuden ja järjestyksessään jo kolmannen tukipaketin kannalla on valtiovarainministeri Wolfgang Schäuble, kun taas sitä vastustaa liittokansleri Angela Merkel. Merkelin mielessä
on ensisijaisena Saksan vaalitulos; Schäublen puolestaan Kreikan, koska siellä pidetään samanaikaisesti myös paikallisvaalit. Niissä  Kreikan säästölinjaa vastustavan vasemmistopuolue Syrizan ennakoidaan lisäävän suosiotaan.

Schäuble laskelmoi, että sopivasti ajoitettu uusi tukipaketti vähentäisi Syrizan  ja muiden radikaalipuolueiden menestymisen mahdollisuuksia ja suosisi nykyisiä  hallituspuolueita, jotka ovat kuuliaisesti sitoutuneet säästöohjelmaan.

Merkel sitä vastoin ei haluaisi nostaa Kreikan tukemista eurovaalikampanjan puheenaiheeksi, koska  pelkää keskustelun satavan suoraan Saksan eurokriittisen AfD-puolueen laariin. Liittokansaleri Merkelin näkemyksen jakavat epäilemättä euromaiden johtajat kautta maanosan. He tietävät, että uusi tukipaketti juuri ennen vaaleja olisi mannaa eurokriittisille puolueille, joiden on muutenkin ennustettu lisäävän merkittävästi kannatustaan. Pitäisikö kiviriippa-Kreikka erottaa EU/EMUsta? Mielestäni pitäisi. Mutta voiko euromaata erottaa? Ei sanoo ES kommentissa 11. Erota voi  EU:n perustuslain artiklan I-60 mukaan, jos jäsenvaltio niin tahtoo.

Mielenkiintoista on seurata myös Suomen oppositiopuoleiden tulevia kannanottoja vaalikeskustelun ryöpsähtäessä täyteen mittaansa.  Saako tukipakettien pääarkkitehteihin lukeutuva keskustalainen EU-komissaari Olli Rehn äänestäjiltä  luottamuslausetta arveluttavien jopa Suomen vastaisten lausuntojen vuoksi. Ja pystyykö perussuomalaisten Timo Soini masinoimaan uutta isoa jytkyä puoluelleen? Ja mitä mieltä ovat EU-vaaleista EU/EMUun sitoutuneet hallituspuolueet? Kannujen valaminen ja täkyjen teko on nyt täydessä käynnissä. Hallitustyökin saattaa niistä kärsiä keskinäisten tukkanuottasten takia.

Uusi kritiikkiä aiheuttava tukipaketti Kreikalle olisi lottovoitto eurokriittisille puolueille koko Euroopassa. Eri asia on, jos taktisista syistä euromaat keplottelevat tukipaketin yli vaalien.

Nils Torvaldsin mielestä Kreikan asia on myös Suomen asia:
http://nilstorvalds.puheenvuoro.uusisuomi.fi/160920-kreikan-asia-on-meid... Katso Suuri eurokusetus I-II  kommentit 22+29 + Jan Hurrin Taloussanomien linkit jne...20..ym..

Onko niin muiden mielestä? Kannatatko uuttaa  tukipakettia Kreikalle vai et?

 

PS. Rikollisuustietoa  EU:sta:    EU:ssa 800.000.000.000 euroa vuodessa korruptioon:

https://www.google.com/#q=EU%3Assa+800.000.000.000+euroa+vuodessa+korrup...

http://lenawiksten.puheenvuoro.uusisuomi.fi/161417-mafialla-yhteydet-kai...

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (150 kommenttia)

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

Pitäisikö Kreikka potkia pois EU/EMU:sta, ettei enää tarvittaisi maksaa sille lisää tukipaketteja? Vai olemmeko tosiaan riippuvaisia EU/EMUssa kytköksistä holtittomaan Kreikkaan? Sitä on pohdittu kovasti Nils Torvaldsin linkissä: lue sieltä tarkemmin mielenkiintoisine linkkeineen leipätekstissä yllä.

Kreikkahan pääsi vasta keplottelmalla ja Goldman Sachsin avulla dollarin ja jenin kursseja manipuloimalla tilastoväärennyksin EU/EMUn jäsenmaaksi.Ensin Eurostat hyväksyi, mutta pörssimedia Bloomberg paljasti väärennyksen.Mafia on taitanut soluttautua EU:n toimiin. Vertaa kommentti 144.

Ilmeisesti Saksa ja Ranska ulosmittaavat tyhmiltä euromailta härskisti Kreikka-saataviaan "empaattisilla" tukirahoilla itselleen. Mutkan kautta junaillen.

Kreikan taloudesta lisätietoa: https://www.google.com/#q=Kreikan+talous

SIXTEN KORKMAN: Milloin alkoi euron lopullinen moraalikato?
http://www.taloussanomat.fi/politiikka/2012/01/29/...

EUROKRIISI: Johdanto/kriisin herrrat,konnat ja sankarit /kriisi kerros kerrokselta. Stressitestien tulosten panttaaminen jarruttaa Kreikan taloutta:
http://www.taloussanomat.fi/talouskriisi/2014/02/1...

Näin Suomeakin kupataan Kreikan ja muiden eurokriisimaiden pankkimarkkinoilla:
http://www.taloussanomat.fi/jan-hurri/2012/09/30/n...

http://www.taloussanomat.fi/jan-hurri/2012/01/29/n...

SUURI EUROKUSETUS I-II http://www.google.com/#q=suuri+eurokusetus+I-II+yo... YM.mielenkiintoista mm.Rehnin lausunto: "Käsittämätöntä"

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

Mitä merktsee EU/EMU/EKP-ajatteluun mafiamentaliteetti ja korruption suuruus:
800 mrd euroa per vuosi??? Mafiako johtaakin EU/EMU/EKP:ta?

http://www.lenawiksten.puheenvuoro.uusisuomi.fi/16...

https://www.google.com/#q=EU%Assa+800.000.000.000+...

Siksi Suomi heti irti koko konkkaronkasta!!

Käyttäjän raffu kuva
Rafael Rantala

Tiedoksi: Tuo seuraava tukipaketti on jo "siirretty" laskelmoiden eurovaalien jälkeiseen aikaan eli syksyyn.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

Rafael Rantala. Mitä se mielestäsi merkitsee - Suomi mukaan lukien?

Käyttäjän raffu kuva
Rafael Rantala

Niin, eiköhän kyseessä ole ihan normi matonalle lakaisu ja toivomus, jottei nouse pintaan tai liian isoksi kuhmuksi ennen ao. vaaleja.
Saksa sinänsä mielenkiintoisessa tilanteessa, että se selkeästi hyötyy eurosta ja siitä ei siis ole sen kaatajaksi (tämä oli joskus toiveeni, ennen kuin ymmärsin pikkasen enempi näitä rahavirtoja, Suomi, Hollanti -> keskieuroopan pankit (siis se muka Kreikan tuki)).

Tuossa muuten joku linkkikin asiaan, ja löytyy jo muualtakin
http://www.talouselama.fi/uutiset/kreikan+lisatuki...

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

Mitenkähän opposition palikat nyt loksahtavat kohdalleen? Miten Soini reagoi asiaan? Kun Kreikan tukiraha-asiat siirtyivätkin ilmeisesti syksyyn EU-vaalitaktisista syistä?

Jääkö Iso Jytky nyt saavuttamatta? Kenen laariin tämä nyt sitten sataakaan?

Rahaa näyttää yhä riittän EU-komissaari Rehnin kirstussa: nyt Ukrainalle.

Millonkahan elvvytysmiljardit tulevat Suomellekin hyvinvointia pelastamaan "veronpalautuksena" ja Rehnin Ollin EU-vaalijippona? Tietenkin Kreikka on pelastusjonon kärjessä ja Suomi viimeisenä-jos siinäkään.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

Taitaa olla sekä Saksan että Kreikan yhteinen keikka ja kompromissi saada maiden väliset velat ja saatavat sujuiksi? Muita euromaita kusettamalla taas. Tarvitaanko kohta taas Goldman Sachsin apua huijaamiseen?

Mitä tapahtuisi, jos Suomi eroaisi EMUsta ja tekisi islannit tai argentiinat? Eli jättäisi europankit nuolemaan näppejään?

Käyttäjän Lokari kuva
Pekka Pihlanto

Kreikan pitäisi antaa mennä menojaan. Eivät kreikkalaiset muuten opi: oma valuutta tarjoaa lähtökohdan uudelle alulle.

Seuravassa vähän perusteellisemmin:

http://lokari.puheenvuoro.uusisuomi.fi/121519-krei...

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

Pekka Pihlanto.Olen täsmälleen samaa mieltä. Kreikka vain lähtöruutuun ja opettelemaan rehellisempää ja yritteliäämpää lähestymistapaa uudelleen.

Kreikka pihalle EU/EMUsta. ELI " parempi kertarutina kuin ainainen kitinä."

Menestyvistä yrityksistä ja organisaatioistakin saaneerataan aina heikot tuottamattomat oksat pois, miksei myös EU/EMUsta? Onko EU/EMU pakkopulla- organisaatio, josta ei ole mukamas pääsyä pois?

Kuitenkin EU:n I-60 Artiklan mukaan Unionista eroaminen on mahdollista: liekö myös erottamiseen omaa pykälää? Vertaa E.Seppäsen käsitys alla kommentissa 11.

Voiko valtio ajautua konkurssiin yrityksen tavoin? Vastaus kommentissa 60.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

Pekka Pihlanto. Ihmettelen SP:n Liikasen sanomaa, ettei talouden faktat kuulu politiikkaan. Mihin tällä pyritään? Tulee 1990-lamavaihe mieleen.Koivisto,Kullberg,Liikanen ,Louekoski ja vahvan markan ja löysän ulkomaisen lainarahan politiikka.

http://www.taloussanomat.fi/kansantalous/2014/02/1...

Käyttäjän Lokari kuva
Pekka Pihlanto

Ihmettelin Liikasen toteamusta. Jo hänen puoluetoverinsa Mauno Koivisto totesi aikoinaan Kannsantaloudellisen Aikakauskirjan haastattelussa, että "talouspolitiikka, politiikka, puoluepolitiikka ja henkilöpolitiikka kytkeytyvät toisiinsa". On siis vaikeaa, tai sanoisin mahdotonta, pitää näitä erillään ns.talouden faktoista.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö Vastaus kommenttiin #9

Politiikkahan on yhteisten asioiden hoitamista, joten tulee pimittämisen makua Liikasen sanomisista, epäilyt heräävät mihin hän tällä pyrkiikään?

Kaikki makrotason yhteiskunnalliset kuin mikrotason yksityistenkin asiat kytkeytyvät kansantaloudessa ja politiikassa taatusti yhteen.

Se on kuten sanot ns.taloudellinenkin fakta.Onkohan Liikanen saanut opit ja vaikutteensa EU/EMUn politiikasta ja taloudesta lausunnolleen?

Vai onko tuo näkemys "uusorwellilaisuutta" eurokielisesti muotoillen?

Käyttäjän Lokari kuva
Pekka Pihlanto Vastaus kommenttiin #10

Noin on, kuten kirjoitat.
Liikasella on oma (poliittinen) agendansa tässä. Yrittänee saada oppositionkin mukaan halllitusrintamaan.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö Vastaus kommenttiin #12

Pekka Pihlanto. Kiitos kommenteista!
Taitaa Liikanen pahasti epäonnistua EU-agendassaan ja SF-yrityksissään, kun tiedetään hänen aikaisemmat meriittinsä ja suhmuroinnit Holkerin hallituksessa ,EU:ssa ja muutenkin. Sudeettisavolaisuuskin lisämeriittinä ja "äkkiviärät leukaperät".
Numero muistetaan poliittisessakin pelissä. Ja etenkin vastuunjaossa.

Varauksellisesti otetaan siis hänen sanomansa: vastuu siirtyy aina kuulijalle.

Sivukonttorin hoitajan kun pitää kuunnella mitä Isot EU:n Pojat sanovat milloin mistäkin asiasta. Omaperäistä ajattelua ei EU:ssa sallita. Se on sitä EU/EMUn demokratiaa tai pikemminkin ns. demokratiavajetta/-puutostautia. Jota Kataisen hallitus, sdp ja kokoomus näyttävät kiltisti kannattavan. Ja tulos puhuu puolestaan.

Käyttäjän Lokari kuva
Pekka Pihlanto Vastaus kommenttiin #13

Kiitokset Kari!

Täsmälleen samaa mieltä kuin sinä!

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö Vastaus kommenttiin #16

Kiitos kiittämisestä. Meidän isämnmaallisten ja valanvannoneiden virkamiesten on pidettävä Suomen puolta vielä eläkkeellä ollessaanki, että huijarit ja rikolliset johtaisi maata.(KK,VHT/1974; KNV/35v).

Mutta viisaampana; sano mitä mieltä olet Seppäsen ajatuksista kommentissa 11?

Käyttäjän Lokari kuva
Pekka Pihlanto Vastaus kommenttiin #18

En tiedä viisaudesta...

Siteeraat Seppästä:

"jos Kreikka eroaa Emusta, se on sen oma päätös. Rahaliitosta ei nimittäin voi mitään maata erottaa..sivuilla141- 142. Miten käy Kreikan...jos se palaa "uusdrakmoihin"? Siinä tapauksessa uusi raha devalvoituisi suhteessa euroon. Se olisi virtuaalidevalvaatio, sillä nyt ei ole drakmaa, joka voisi devalvoitua."

En osaa sanoa, voiko maata erottaa. Onhan EU:ssa koko ajan venytetty sääntöjä. Jos tukipaketteja ei enä annettaisi luulen, että Kreikan olisi pakko erota. Oman drakman voisi sitten aikanaan devalvoida. Virtuaalidevalvaatiosta en tiedä mitä S. tarkoittaa.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö Vastaus kommenttiin #20

Kiitos vastauksestasi Pekka Pihlanto. Sääntöjä on tosiaan rikottu koko ajan eikä alkuperäisiä ole noudatettu enää ollenkaan. Jokaisen jäsenmaanhan piti itse vastata kansantaloudestaan no-bail-out -systeemillä, mutta heti alkuunsa EU:n veturimaat Saksa ja Ranska osoittautuivat raa'asti tehtyjen pelisääntöjen rikkojiksi. Pohja rehelliseltä ja toisiaan kunnioitettavalta toimelta putosi pois. Saksa näyttää oppineen historiastaan:se valloittaa verettömästi eurovaltiot poliittis-taloudellis-juridisin asein.

EMU:ssa jäsenmaat alistettiin juridisesti ja taloudellisesti pakkopaitaan ja velkavankeuteen. Ei ihme, että nyt vallitsee syvä luottamuspula suhteessa markkinoituihin alkuperäisiin rauhan ja veljeskansojen liittoon ja ihanteisiin. Vilpillisyys ja eliitin ahmeus ovat vieneet ihmisten luottamuksen ja uskon ahneen EU/EMUn harvainvaltaisen eliitin ja pankkiirien toimintaan ja (valhe)puheisiin. Virtuaaliraha johtaa reaalitaloutta 90 prosentttisesti tässä maailman kuplataloudessa. Saa nähä milloin tuo jättikuplaa puhkeaa?

NYT EU/EMU on osoittautunut kaikkien nähden sudeksi lammasten vaatteissa.

Käyttäjän Lokari kuva
Pekka Pihlanto Vastaus kommenttiin #22

Tämä vastaa minunkin näkemystäni. Ahneudesta olen kirjoitellut aika paljon finanssi- ja myös Euroopan velkakriisin yhteydessä. Ks.esim.

http://www.askokorpela.fi/keskustelu/Pihlanto/2010...

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö Vastaus kommenttiin #25

Pekka Pihlanto.
Ahneella on tunnetusti potaskainen lopputulema.Seppäsen mukaan (s.149) EMUa täydentavaä budjettikurisopimuksen keskeisdin olemus on sisäinen devalvaatio, tuo hyvinvointivaltion tehomurskain.- Onko näin?

Käyttäjän Lokari kuva
Pekka Pihlanto Vastaus kommenttiin #28

Sisäistä devalvaatiotahan meilläkin nyt ollaan tekemässä, kun mietitään missä suhteessa ja miten paljon leikataan valtion menoja ja korotetaan veroja.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö Vastaus kommenttiin #30

Pekka Pihlanto. Mitä mieltä olisit sellaisesta devalvaatiomallista, että EKP tekisi ylikansallisen(EUROMAAT) devalvaation, kun jäsenmaat ei kerran voi enää tehdä yhteisvaluutalla devalvaatiota , mutta EKP voi. Parantaisiko se euromaiden vientiä? Olisiko se sisäistä devalvaatiota parempi ratkaisu?

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö Vastaus kommenttiin #25

Pekka Pihlanto. Ahneudesta Raamatun sanoin. "Sitä mikä saa ihmiset toimimaan markkinoilla yleistä etua vastaan ja ottamaan ylettömiä riskejä , selittää Paavali kirjeessään Timoteukselle: "Mutta ne, jotka rikastua tahtovat, lankeavat kiusaukseen ja paulaan ja moniin mielettömiin ja vahingollisiin himoihin, jotka upottavat ihmiset turmioon ja kadotukseen, sillä rahanhimo on kaiken pahan juuri..." Ja sitä lienee tarkoittanut aikanaan Kokkolan kirkkoherra ja suomalainen valtiopäivämies Anders Chydenius sanoessaan, että "muutamien henkilöiden vapaus on ollut kaikkien valtakuntien perikato." (ES/EMUMUNAUS.s.179.)

Vertaa Hitler, Stalin ja EU/EMUn eliitti ja pankkiirit ja WALL Streetin pelurit/USA.

Käyttäjän Lokari kuva
Pekka Pihlanto Vastaus kommenttiin #31

Ei siis mitään uutta auringon alla.

Kirjoitin seuraavan loppupäätelmän käsitellessäni finanssikriisin yhteydessä esiintynyttä ahneutta:

"Finanssikriisi osoitti konkreettisesti, että jonkin rajan jälkeen voitontavoittelu muiden kustannuksella muuttuu yhteiskunnan kannalta epäsuotavaksi. Ne, jotka katsovat rajoittamattoman voitontavoittelun pelkästään hyväksi, taloudelliseen innovointiin kannustavaksi piirteeksi, ja siten sitä rajoittavat yhteiskunnan toimenpiteet luovuutta estäviksi eli haitallisiksi, eivät ole analysoineet asiaa loppuun asti." ("Nykymuotoinen uusliberalismi tiensä päässä?" Liiketaloudellinen Aikakauskirja 2009, No: 3-4.)

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö Vastaus kommenttiin #38

Pekka Pihlanto. Monen muunkin mielestä nykyaikanen ahne, uusliberalistinen kvartaalikapitalismi on tullut jo tiensä päähän. Moni toivottaa sille mahdollisimman pikaista poistumista kestävämmän kehityksen tieltä: "Tervemenoa". "Finanssikriisit" ovat vain
tekaistuja rahanlypsykeinoja ahneiden pohjasttomaan kirstuun ja kyltymättömiin, narsistisiin tarpeisiin.

Ikävä kyllä EUforiassa olevat poliitikot ovat vapaaehtoisesti niellet tuon orjuuttavan syötin ja vappaehtoisestikin vielä. Utopiat ja illuusiot ovat machiavellismin ansoja tyhmille ihmisille kuten tasa-arvoajattelukin.

Kvartaalikapitalismista on tullut postmodernismin,naturalismin ja uusliberaalistisen eliitin taloususkonto.

Käyttäjän Lokari kuva
Pekka Pihlanto Vastaus kommenttiin #39

"Kvartaalikapitalismista on tullut postmodernismin,naturalismin ja uusliberaalistisen eliitin taloususkonto."

Niin on tullut. Ikävää, että (kansan-)taloustieteilijät puolustavat tätä menoa yleensä aika kritiikittömästi. Heidän malleihinsa ei ahneus sisälly. Pitävät sitä (voitontavoittelua äärimuodoissaankin) hyvänä asiana, joka kannustaa talouden toimijoita.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö Vastaus kommenttiin #40

Vanha patruunamainen ja fair-play- henki puuttuvat tehokkuuteen ja ahneuteen perustuvasta yritysmaailman ajattelusat nykyään. Ottaisin esimernä ja oikeaoppisena huolehtimisen ja motivoinnin mallina. "Kunnan, kunnon isänä."

Raaka vahvin voittaa ajattelu on johtanut nykyiseen epäoikeudenmukaiseen, itsekääseen ja epädemokraattiseen johtamistyyliin. Ei ihme, että vanhan koti, isänmaa,uskontolinjan kehäketuts kuten Ilaskivi, Niinistö ja Viinanen moittivat nykymenoa, kun yhteismkunnan heikko-osaisia sorretaan ja työttömyys lisääntyy. Viinanen antoi sapiskaa nykyistä organisaatiopolitiikkaa.

Juhlapuheissa ja menestyksen aikan työntekijöitä ja palkansajia pidetään yrityksen korvaamattoman voimavaran, mutta outoa on se, että äskeinen ylistetyy vomavara muuttuukin laskusuhdanteessa ja laman aikana ulospotkittavaksi ja tarpeettomaksi. Kuitenkin kohta kohonneiden pörssikurssien ansista yritysjohto korkkaa ja ulosmittaa kerman päältä suurbonuksina palkanlisäksi. Tällaiset "kultaisia käden puristukset" herättävätärtymysstä. Kvartaaliajattelu on mennyt liian pitkälle. Se on yhteiskunnan toimintaa lmauttava syöpä. Siihen pitää saadaäkkiämuutos. Se on väärää organisatiopolitiikkaa. Sillä tapetaan henkilöstöb luovuus ja motivaatio: jatkuva epävarmuus työpaikasta on henkisesti stressaava ja kuluttavaa. Jatkuvan kasvubn ideologia on myös yksi pääsyy nykyiseen tehokkuusajatteluun niukkuuden ja rajallisuuden mailmassa.

Pelkona on, että tällainen ajattelu voi kostautua koko ihmiskunnalle. Siksi kannataisinkin ihmiskuntapoliittista ajattelua kestävämmän kehityksen aikaan saamiseksi globaalisti. Muuten tehoajattelu, ympäristöongelmat, saasteet,liika väestökasvu ja ahneus tekevät elinympäristömme seuraaville sukupolville elinkelvottomaksi. Siihenkö ahnehtijat pyrkivät?

Käyttäjän Lokari kuva
Pekka Pihlanto Vastaus kommenttiin #41

Ahnehtijat tuijottavat vain omaa etuaan, ja antavat pitkät kaikelle muulle.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö Vastaus kommenttiin #43

Pekka Pihlanto. Jotain uutta auringon alla: Suomella erinomainen päivä Sotsissa: kultaa, hopeaa ja voitto Venäjästä ja pääsy mitaliotteluihin jääkiekossa. Myös organisaatiopolitiikassa uutta mallia; mitä jos johtajilta viedään automatisoinnin ja robottien käyttöönoton seurauksena alaisetkin? Mitä mieltä olet digitalisointiyhteskunnan uudesta organisaatiomallista?

http://www.taivasjahelvetti.fi/blogi/seuraavaksi-j...

Entäs mitä merkitsee se, että kolme maata: Iso-Britannia, Ruotsi ja Alankomaat kieltäytyvät hyväksymästä EU:n tilejä. Toki tiedetään , että tilintarkistus on ollut EU:ssa retuperällä vuositolkulla:

http://riikkasoyring.puheenvuoro.uusisuomi.fi/1610... Pitäisikö EU:n tilintarkistusta tehostaa?

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö Vastaus kommenttiin #43

VRT. Kommentissa 44 muokattu versio 41:stä.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö Vastaus kommenttiin #40

Pekka Pihlanto. (Muokattu versio Sotsin vuoksi kommentista 41)
Vanha patruunamainen ja fair-play- henki puuttuvat tehokkuuteen ja ahneuteen perustuvasta yritysmaailman ajattelusta nykyään. Ottaisin esimerkkinä ja oikeaoppisena huolehtimisen ja motivoinnin mallina Valkeakosken Juuso Walldenin: "Kunnan, kunnon isäntänä ja isähahmona." Nyt yritysjohdolla on oma suu lähempänä kuin konttisten suut. Me-henki on heitetty romukoppaan.

Raaka vahvin voittaa ajattelu on johtanut nykyiseen epäoikeudenmukaiseen, itsekkääseen ja epädemokraattiseen johtamistyyliin. Ei ihme, että koettujen arvojen: koti, isänmaa,uskontolinjan kehäketutut kuten Ilaskivi, Niinistö ja Viinanen moittivat nykymenoa, kun yhteiskunnan heikko-osaisia sorretaan ja työttömyys lisääntyy, nuorista ei huolehdita. - Vain Tanska on löytänyt keinot pitää nuoret töissä tai koulutuksessa ja estää syrjäytyminen.Keinoina ovat mm. oppisopimuskoulutus sekä toimeentulotuen merkittävä leikkaaminen koulutuksesta ja työstä kieltäytyviltä nuorilta (SK)... Viinanen antaa sapiskaa nykyiselle organisaatiopolitiikalle:

Juhlapuheissa ja menestyksen aikana työntekijöitä ja palkansaajia pidetään yrityksen korvaamattomana voimavarana, mutta outoa on se, miksi äskeinen ylistetty voimavara muuttuukin laskusuhdanteessa ja laman aikana ulospotkittavaksi ja tarpeettomaksi. Kuitenkin kohta kohonneiden pörssikurssien ansiosta yritysjohto korkkaa ja ulosmittaa kvartaalista kerman päältä suurbonuksina palkanlisäksi. Tällaiset "kultaiset käden puristukset" herättävät ärtymystä. Pahoja tulevia päiviä eikä investointeja oteta huomioon ollenkaan. Eletään kädestä suuhun politiikkaa, mutta EU/EMUun kyllä riittää kotimaassakin tarpeellisia miljardeja. En ymmärrä tällaista epäisänmaallista kansantalouspolitiikkaa.

Kvartaaliajattelu on mennyt liian pitkälle. Se on yhteiskunnan toimintaa lamauttava syöpä. Siihen pitää saada äkkiä muutos. Se on väärää organisaatiopolitiikkaa. Sillä tapetaan henkilöstön luovuus ja motivaatio. Jatkuva epävarmuus työpaikasta on henkisesti stressaava ja kuluttavaa.Tulevaisuuttakin on nykyisen pätkätyöpolitiikan aikana vaikea suunnitella. Jatkuvan kasvun ideologia on myös yksi pääsyy nykyiseen tehokkuusajatteluun niukkuuden ja rajallisuuden mailmassa. Se tulee kostautumaan. Tuhoaako ihmiskunta ahneuksissaan ja ajattelemattomuuksissaan elinympäristönsä ja jopa itsensäkin?

Pelkona on, että tällainen ajattelu voi kostautua koko ihmiskunnalle. Siksi kannattaisinkin ihmiskuntapoliittista ajattelua kestävämmän kehityksen aikaan saamiseksi globaalisti. Muuten tehoajattelu, ympäristöongelmat, saasteet,liika väestökasvu ja ahneus tekevät elinympäristömme seuraaville sukupolville elinkelvottomaksi. Siihenkö ahnehtijat pyrkivät?

Käyttäjän Lokari kuva
Pekka Pihlanto Vastaus kommenttiin #39

"Kvartaalikapitalismista on tullut postmodernismin,naturalismin ja uusliberaalistisen eliitin taloususkonto."

Niin on tullut. Ja uskonnollisen päähänpintttymän muuttaminen on erittäin vaikeaa.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö Vastaus kommenttiin #42

Ahnehtijat pitävätkin sitä näköjään oikeutettuna legitiimisti toiminnalleen.

Pikemminkin heidät pitäisi saada juridisesti edesvastuuseen tekemisistään. "Mikä ei ole oikeus ja kohtuus, se ei voi olla lakikaan"... tai moraalisesti hyväksyttävää Olaus Petrin tuomarin ohjeita hieman muunnellen.

Käyttäjän Lokari kuva
Pekka Pihlanto Vastaus kommenttiin #45

Tätä olen pohtinut mm. mainitsemassani "Nykymuotoinen uusliberalismi tiensä päässä". Ihmettelin, miksei finanssialalla ole mitää tuotevastuuta, eli saa myydä kaikenlaisia roskapapereita ilman vastuuuta.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö Vastaus kommenttiin #46

Pekka Pihlanto.

Hyvänä esimerkkinä vääristä ja huijaavista roskapaperieista ovat Wall Streetilla olleet subprime-luotot erilaisine katteettomine johdannaisineen. Charles Ferguson on kirjassaan "Rosvojen Valtio",Terra Cognita seikkaperäisesti tehnyt selkoa mainituista roskapapereista. Myös Esko Seppänen antaa asiantuntevaa valistusta asiasta teoksessaan "EMUmunaus".

Muun muassa pankkihirviö Goldman Sachs ja sen entinen Eurooppa-asioista päättävä johtaja ja nykyinen EKP:n pomo Marion Draghi lienevät tuoneet tuon huijausmallin myös EU/EMUun- työnäytteenä Kreikan tilastomanipulaatio.

Kannatan esittämääsi tuotevastuulakia myös finanssialalla. Osin sitä lienee jo sovellutettu - ehkä silmänlumeeksi- joihinkin suuriin eurooppalaisiin kartellisoituneisiin pankkeihin mediassa nähdyillä isoilla korvaussakoilla.

Veroparatiisitkin pitää saada kuriin ja järjestykseen. - Saa nähdä pitääkö EU:n verokomissaarin puheet paikkansa, että veroparatiisit joutuvat ns.mustalle listalle.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö Vastaus kommenttiin #42

Pekka Pihlanto. Aatteellisia ja taloudellisia päähänpinttymiä ja iskostumia on todella vaikea saada muuttumaan. Täytyy tapahtua todella radikaali elämän tai poliittis-taloudellinen järjestelmän tai yksityselämän muutos tai katastrofi, ennen kuin ihminen on valmis muuttamaan stereotyyppista katsomusta tai vakaumustaan taikka resosiaalistumaan rikollisesta sosiaaliseksi yhteiskunnan jäseneksi.

Psykiatria mainitsee osuvasti , että "aatteelliset periaatteet voivat myös kieroontua". Toisaalta "kun aatteelliset periaatteet ja uskomukset muuttuvat ismeiksi , niistä tulee uusia uskontoja muiden uskontojen joukkoon". (Herman Dooyeweerd, esimerkiksi kirjassa Tapio Puolimatka: Usko,tiede ja evoluutio.)

Kirjassaaan "Sosiaalinen eläin" Aronson mainitsee parhaimmaksi keinoksi, ettei tulisi aivopestyksi sen ,että olisi oltava tiedoiltaan ja elämänkokemuksen perusteella niin valveutunut ihminen, että pystyisi vertailemaan eri malleja ja suhtautumaan kriittisesti propagandistisiin taloudellis-poliittisiin asenteiden muuttamisyrityksiin. Musta-valkea ajattelu on tyypillistä yhden totuuden maissa kuten Pohjois-Koreassa ja ex-N-liitossa.

Kaupallisen mainonnan sanotaan olevan myös tehokkaimpia ihmisten tarpeiden muokkaus- ja vaikuttamiskeinoja. Mainon tehtävänähän on luoda uusia - ei
aina niin välttämättömiä - tarpeita meille kuluttajille nykyisessä elintasokilpailussa ja kerskakulttuurissa."Jota ilman et ole mitään tai et tule toimeen. Tai olet sen arvoinen." - Loppuvatko raaka-aineet? Miksi ei pyritä kestävämpiin tuotteisiin? Hukummeko tarpeettomiin tavaroihin ja rihkamaan? Kulutushysteriaakin lietsotaan tarpeettomasti, jotta tuotanto pyörisi paremmin. Mikä olisi kompromissi kestävään kehitykseen?

Poliitikot taas pyrkivät ostamaan äänestäjiä katteettomilla vaalilupauksilla ennen vaaleja. Harva äänestäjä on tietoinen siitä, että kansanedustajat eivät kuitenkaan ole tilivastuussa antamistaan vaalilupauksista. Tätä tarkoittaa suomennettuna imperatiivisen mandaatin kielto eli PL 29§.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö Vastaus kommenttiin #38

Pekka Pihlanto. Viisaasti analysoit meikäläisen approbaturtietojen perusteella. Nykytalouspolitiikka on putkinäkökulmaista mielestäni kokonaisuuden ja kestävän kehityksen kannalta.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö Vastaus kommenttiin #38

Pekka Pihlanto. "Onko valtion toiminta siunaus vai kirous, riippuu arvoista ja instituutioista sekä poliittisen päätöksentekojärjestelmän toiminnasta."
Sixten Korkman (s.259) kirjassaan "Talous ja Utopia". Otteita kirjasta:

- Demokratia kaipaa kansalaisia, jotka ovat valveutuneita ja yhteiskunnallisista asioista kiinnostuneita sekä hyvin informoituja;
- Hyvinvoinnin edellytysten turvaaminen kaipaa rohkeita ja rehellisiä poliitikkoja sekä toimintakykyisä hallituksia:

- Kansallisen demokratian ja ylikansallisen taloudellisen todellisuuden ristiriita on käymässä vaikeaksi;
- Hyvinvointivaltiota ei puolusteta vain etuuksia säilyttämällä. Pitää olla lämmin sydän mutta myös kylmä pää: tarvitaan päätöksiä, jotka kasvattavat työllisyyttä ja veropohjaa sekä leikkaavat vähemmän tärkeitä menoja ja tehostavat julkisen sektorin palvelutuoitantoa;
- Politiikka luovii markkinavoimien ja kansalaismielipiteen ristipaineessa;
- Onko ylikansallista demokratiaa olemassakaan?

- Äänestäjän pulmana on vaikeus arvioida ja tietää, minkalaiselle hallituskoalitiolle äänensä antaisi. Meidän monipuoluejärjestelmässämme ei ole ennen vaaleja selkeitä hallitusvaihtoehtoja; Puolueiden tavoitteet ovat arvosidonnnaisia: äänestyksellä ei ole kuluttajasuojaa ja -takauksia halutusta hallituskoalitiosta tai ehdokkaan käyttäytymisestä;

- Kiinan ja muun Aasian talousihme perustuu pitkälti valtion keskeiseen rooliin taloudellisen kasvun edistäjänä;
- Sillä on rajansa , kuinka suureksi julkinen talous voi muodostua rasittamatta kohtuuttomasti talouden tehokkuutta;
- Elintason kohoaminen nostaa vaatimustasoa: niukkuuden ongelma säilyy;

- Talouspoliittiset erimielisyydet eivät tule poistumaan; erimielisyydet heijastavat niin tietämättömyyttä ja eturistiriitoja kuin erilaisia arvoja ja visioita. Perustavaa laatua oleva ja säilyvä ero koskee valtion ja markkinatalouden suhdetta. Talouspolitiikan kysymykset pysyvät samoina, vastaukset veihtelevat;
- Talouspoliittiset erimielisyydet heijastavat osaltaan eroja taustalla olevista teoreettisista viitekehyksistä;katsomme kukin maailmaa oman ikkunamme tai eri väristen lasien läpi;

- Suomi edustaa pohjoismaista mallia, joka yhdistää talouden tehokkuutta ja sosiaalista oikeudenmukaisuutta monia muita sosioekonimisia järjestelmiä paremmin;
- Kehitys voi jatkua suotuisana, jos investoinnit inhimilliseen pääomaan pidetään korkealla tasolla, ja jos poliittinen järjestelmä yltää taloutta ja veropohjaa vahvistaviin päätöksiin;
- Talouskasvu määrittää elintason kehityksen niin mikro- kuin makrotasollakin;

- Hyvinvointivaltio on solidaarisuuden ilmaus, mutta myös kustannustehokas tapa tuottaa kansalaisten kaipaamaa turvaa ja peruspalveluita... YM. mielenkiintoista ja selkokielistä luettavaa...Suosittelen kaikille!

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö Vastaus kommenttiin #25

Pekka Pihlanto. Vertaa kommenttia 48 yllä samasta asiasta laajemmin omistamiani lähdekirjoja Wall Streetin subprime -luotoista ja johdannaisista ja roskapapereistakin. ="Holtittomasta" löysän rahan ja USA:n puolueiden kierosta vaalirahoitus-ja pankkipolitiikasta.

Käyttäjän Lokari kuva
Pekka Pihlanto Vastaus kommenttiin #50

Kiitokset laajoista kommenteistasi. Olisi aika yleisesti herätä. "Jotain tarttis tehrä", mutta ihmiset ovat yleensä kovin mukautuvaisia ja passiivisia sekä uskovat lähes kaiken mitä heille julkisuudessa syötetään.

Ideologioiden sumentamat aistit eivät ota vastaan informaatiota.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö Vastaus kommenttiin #51

Pekka Pihlanto. Kiitos kommentistasi. Katselin Taloussanomien sivuja ja sieltä löytyi mielenkiintosia lisätietoja:

http://www.taloussanomat.fi/porssi/2014/o2/18/euro... Euron kantaisä Otmar Issing kritikoi EKP:tä

Samalla sivulla lisätietoina mm.1)Tutkimus:Meklareiden stressi voi pitkittää finanssikriisejä; 2) Tuomioistuin:EKP:n lainaostot rikkovat ehkä perussopimusta; 3) Olli Rehn eurokriisin hoidosta:"Itsekritiikkin on syytä" ym.

Käyttäjän Lokari kuva
Pekka Pihlanto Vastaus kommenttiin #52
Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö Vastaus kommenttiin #53

Pekka Pihlanto. Lisää mielenkiintoista Taloussanomista:

Sisäpiiritieto: Kreikalle annataan lainoja anteeksi?! (JAN HURRI)

http://www.taloussanomat.fi/jan-hurri/2014/02/19/-...

Käyttäjän Lokari kuva
Pekka Pihlanto Vastaus kommenttiin #54

Ilman muuta on näin, että Kreikka ei selviä veloistaan. Euroopan parlamenttivaalien jälkeen palataan varmasti asiaan.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö Vastaus kommenttiin #55

Pekka Pihlanto. Äskeisen Kreikan lainojen anteeksiantolinkin alla on muutakin Kreikkaan liittyvää tietoutta "kuvakkeissa linkitettyinä". En enää ehtinyt lisätä , kun muokkausmahdollisuus jo poistettiin. Liekö liian arkaa aineistoa julkisuuteen?

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö Vastaus kommenttiin #55

Pekka Pihlanto. Yleisesti tiedusteltuun kysymykseen, voiko valtio ajautua konkurssiin, löytyy vastaus Korkmannin kirjasta "EURO valuutta vailla valtiota" sivuilta 66-67.

- "Suvereeni valtio ei voi ajautua yrityksen tavoin konkurssiin- ei ole lainsäädäntöä valtion selvitystilan järjestämiseksi (vaikka sellaisen luomisesta on käyty kansainvälistä keskustelua). Käytännössä on kyse joko "hallitsemattomasta" velanhoidon lopettamisesta tai "velkajärjestelystä" velkojan kansssa sopien. (Usein IMF:n myötävaikutuksella).

- Umpikujaan ajautuneen valtion (kuten Kreikan) kohdalla ainoa ratkaisu on velan vähentäminen sitä riittävästi leikkaamalla tai korkoa kohtuullistamalla. Tämä voi tapahtua joko velallisen yksipuolisella irtisanoutumisella sitoumuksistaan tai velkojan kanssa tehdyllä sopimuksella.(Edellinen lienee Islannin ja Argentiinan malli?).

Velkojat voivat olla sopuun halukkaita, jos sopimusteitse arvioidaan saatavan takaisin enemmän kuin sopimuksesta kieltäytymällä. Velallisvaltion intressi on, että se ei tule pitkäksi aikaa suljetuksi ulos kansainvälisiltä lainamarkkinoilta....Ym... Eli valtio ei voi ajautua konkurssiin yrityksen tavoin.

VRT: kommentti 54 Jan Hurrin linkki. Kreikan lainat annetaan anteeksi?

Käyttäjän Lokari kuva
Pekka Pihlanto Vastaus kommenttiin #60

Valtio ei tietenkään voi joutua konkurssiin juridisesti, mutta rahattomaksi ja maksukyvyttömäksi se voi ajautua - ja Kreikkahan alkaa sitä olla, jos ei saa lisää lainaa tai avustusta.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö Vastaus kommenttiin #68

Näin on todellakin. "Laina/luottolama" uhkaa Kreikkaa.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö Vastaus kommenttiin #52

Lisälinkki #52 kommenttiin ja sen linkkiin: "Euron kantaisä: EKP on pahentanut
kriisiä" löytyy tästä paremmin: (Otmar Issing)

http://www.google.com/#q=euron+kantaisa+++otmar+is...

EURON ISÄ "Poliittinen unioni on satiiria - Uutiset - Talouselämä:

http://www.talouselama.fi/uutiset/euron+isa+poliit... Otmar Issing

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö Vastaus kommenttiin #51

Pekka Pihlanto.
Ihmiset kulkevat yleensä laput silmillä yleisten asioiden hoidon suhteen tai eivät osaa itsenäisesti ajatella tai ottaa selvää asioista ja luottavat jonkin auktoriteetin virheellisiinkin näkemyksiin. Jälkiviisaita kyllä osataan olla, ettei siinä noin pitänyt käydä tai tehdä.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö Vastaus kommenttiin #18

Korjaus kommenttiin 18: "etteivät huijarit ja rikolliset johtaisi maata"...Yllä.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö Vastaus kommenttiin #12

Pekka Pihlanto. Keskusta näyttää suostuvan keskustelemaan lehtitietojen mukaan (HS) hallituksen kanssa valtion finanssipolitiikan linjasta ,eli mm. miten valtiotalouteen vaadittavat säästöt ajoitetaan. Keskusta lähettää pj. Sipilän sairasloman vuoksi ensi viikon tilaisuuteen varapuheenjohtaja Annika Saarikon.

Keskustan mukaan Suomen ongelmien ratkaisemisessa tarvitaan uudistuksia, joilla tulot ja menot saadaan tasapainoon ja työllisyys nousuun. Puolue kertoo esittäneensä näissä asioissa yhteistyötä hallitukselle koko vaalikauden ajan. Miksi vasta nyt tarvitaan apua?

Toinen oppositiopuolue perussuomalaiset ei ole vielä kertonut kantaansa säästökeskusteluihin osallistumisesta Hesarin mukaan.

Pääministeri Kataisen mukaan neuvotteluissa on tarkoitus keskustella kolmesta kysymyksestä: sitoutuuko puolue velkaantumisen taittamiseen, tunnustaako se vvm:n talousennusteen ja sopeutustarpeen sen pohjalta sekä kolmanneksi pitääkö toimet tehdä kertaheitolla vaiko jaksotettuina useammalle vuodelle. Vastaukset eivät ole selviä hallituksen sisälläkään, siksi taktinen sitouttava (?) avunpyyntö oppositiolle. Saamaton hallitus on nyt selvästi liisterissä tekemiensä (kuprujen) ja tekemättä jättämiensä (sote- ym.sotkut) vuoksi. Oppositiokin kelpaa jo nyt hallitustaipaleen ehtoopuolella sen pelastusrenkaaksi. Näin Kataisen hallitus tunnustaa samalla epäonnistuneensa keskittämispolitiikassaan. Kuten myös EU/EMU-politiikassaankin. Eli sekä sisä- että ulkopolitiikassa. Siksi se saa mennä.

Mielenkiintoinen lisätieto Etelä-Suomen Sanomista. "Eduskuntaryhmien lähettämien tiedotteiden määrä puhuu kansanedustajien aktiivisuudesta. Keskustan pajasta on on lähtenyt 41, SDP:n 22 ja kokoomuksen eduskuntaryhmästä 15 tiedoitetta.

Yllättävästi perussuomalaisten uuden ryhmäjohtajan Jari Lindströmmin toimesta on tullut vain 6 viestiä. Jari Lindströmhan pudotti Pirkko Ruohonen-Lernerin ryhmänjohtajan jakkaralta. Tuolloin Lindströn uhosi , että tästä lähtien perussuomalaiset on aiempaa ketterämpiä. Ei taida ay- mies voittaakaan toimittajanaista viestinnässä em.lukemien perusteella. Keskusta voittaa perussuomalaiset 41-6. Soinikin on melko hiljaista poikaa nykyään.

Käyttäjän Lokari kuva
Pekka Pihlanto Vastaus kommenttiin #65

Hallituksen neuvottelutarjous on viimeisin osoitus siitä, että se ei pysty itse tekemään päätöksiä.

Meillä pitäisi olla edelleen mahdollisuus virkamieshallitukseen, joka tekisi vaalien edellä päätökset, joita poliitikot eivät uskalla tehdä.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö Vastaus kommenttiin #69

Pekka Pihlanto. "Meillä pitäisi olla edelleen mahdollisuus virkamieshallitukseen, joka tekisi vaalien edellä päätökset, joita poliitikot eivät uskalla tehdä." - Olen samaa mieltä. Pelkkä vaalikeskeinen äänten kalasteluajattelu (populismi) on yhteiskunnan päätöksentekoa kalvava syöpä. Ei päästä pitkäjänteiseen ja tavoitteiltaan rationaaliseen budjetin tekoon eikä kestävämpään valtiontalouteen. Eletään hallitusvaihdosten ja erilaisten painotusten ja intressien vuoksi ns. poukkoilujen politiikassa.

Ari Salmisen ja Kari Kuoppalan kirjassa "Julkisvalta- Byrokratia-Organisatio" puhutaan sivulla 117 Wildavskysta ja budjetoinnista: Wildavskyn mukaan demokraattisessa poliittisessa järjestelmäsä budjettia pidetään välineenä, jolla päätetään, mistä rahat kerätään ja minne ne käytetään. Budjettiprosessia ympyröivät rajoitetut ressurssit , vastakkaiset poliittiset edut sekä sosiaalinen moninaisuus. Tässä vuorovaikutusprosessissa jokainen yksikkö/puolue pyrkii maksimoimaan omat hyötynsä hankkimalla taakseen erilaisia asiakas-/tukiryhmiä lisätäkseen vaikutusvaltaansa. Tästä seuraa, että budjettia on vaikea sopeuttaa rationaalisesti talouden todellisuuteen.

Budjetista muodostuu poliittisen kaupankäynnin kohde. Budjetista tulee mieluummin pirstoutunut kuin kokonnaisvaltainen, mieluummin historiaan kuin tulevaisuuteen luotaava sekä mieluummin tavoitteiltaan epäselvä kuin yhtenäinen....Wildaskyn mukaan on olemassa vain yksi ratkaisu: julkisen kulutuksen sitominen perustuslain tasoisella normilla yksityisen sektorin kulutuksen kasvuun... Puoluepoliittiset tavoitteet muotoutuvat taloudellisen ja poliittisen vaalikeskeisen äänikilpailun markkinoilla. Ja poliittisten päätöksenrtekijöiden vaihtuessa vaihtuu todennäköisesti myös harjoitettava politiikka. Siksi nimitänkin sitä "poukkoilun politiiksi" puoluepoliittisen kellon heilurissa. Äänestäjiltä "ostetaan valtaa" erilaisilla sosiaalisilla palkinnoilla ja vaalitäyillä. Budjetista ja sen teosta tulee siten myös vallan väline poliittisessa kilpailussa ja valtataistelussa. Teorioiden taustalla oleva ideologia tukee usein yhteiskunnan voimassa olevia valtarakenteita kaiken lisäksi. Hallituskoalitio pyrkii määräämään rahojen käytön niin sisä- kuin ulkopolitiikassakin. Nyt ajetaan härskisti enemmän EU/EKP/EMUn kuin Suomen etua ja se on suuri virhe, joka kostautuu.

Käyttäjän Lokari kuva
Pekka Pihlanto Vastaus kommenttiin #71

Taitaa olla sama Wildavsky, jota kauppakorkeakoulussa aikoinaan lueskeltiin.
Hänellä on varteenotettavia näkemyksiä budjettipeleistä.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö Vastaus kommenttiin #72

Pekka Pihlanto. Ostin kirjan joskus alennusmyynnistä. Ja tuo Wildaskyn teorisointi tuntui järkeenkäyvälle selitysmallille. Itse luin VHT-virkamieskurssilla 1973-1974 ylimpänä psykologian kurssin ja tein siitä tutkielman 157 sivua arvosanalla(eht).

Olen lisännyt alkuun ja muuallekin uusia Kreikkaan/euroon liittyviä linkkejä ja täydennystietoja/kommentteja päivittääkseni ja ajankulukseni.

Esim. tämän: http://www.taloussanomat.fi/talouskriisi/2014/02/1... Johdantoa eurokriisiin kuvin ja sanoin kerros kerrokselta...

Käyttäjän Lokari kuva
Pekka Pihlanto Vastaus kommenttiin #73

Em. Taloussanomien artikkelista:

"Tietoa stressitestien tuloksista odotettiin julkistettavaksi jo joulukuussa, mutta kreikkalaisviranomaiset ja avustajatahojen muodostama niin sanottu troikka ovat vääntäneet kättä testien tuloksista jo viikkojen ajan."

Byrokraatit riitelevät ja suma seisoo.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö Vastaus kommenttiin #74

Eli ns. ambivalenttinen ja dialektinen tilanne Kreikan päättäjien suhteen. Kuin harakka tervatulla laiturilla. Entäs nämä Otmar Issingit:

Poliittinen unioni on satiiria.
http://www.talouselama.fi/uutiset/euron+isa+poliit...

http://www.google.com/#q=euron+kantaisa+++otmar+is...

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö Vastaus kommenttiin #74

Pekka Pihlanto. Tässä lisäajateltavaa. Tuomioistuin: EKP saa salata tiedot Kreikan velkakikkailusta. Onko EKP/tuomioistuimet niin korruptoituneita ja verkostoituneita ja mafiamaisia Hyviä Veljiä keskenään,että noin härskisti pystyvät pimittämään julkeasti rikollista toimintaa?

http://www.taloussanomat.fi/porssi/2014/02/20/ekp-...

http://www.taloussanomat.fi/politiikka/2012/11/29/... Järjestäytynyttä rikollisuuttako?

http://www.taloussanomat.fi/kansantalous/2011/10/2... "Palokunta asialla"

http://www.taloussanomat.fi/jan-hurri/2014/02/16/k... Komissaarit valehtelivat

http://www.taloussanomat.fi/jan-hurri/2014/02/19/t... Kreikalle velkoja anteeksi?

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö Vastaus kommenttiin #77

Onko EU/EMU/EKP:n tilintarkastus- ja oikeusjärjestelmä vitsi ja korruptoitunut sekä verkostoitunut yhtä-köyttä-yhdistys ja mafiajärjestö?

Vertaa linkit kommentissa 77. Ilmassa palanen käryä!

Käyttäjän Lokari kuva
Pekka Pihlanto Vastaus kommenttiin #78

Pahalta näyttää. Pitäisi kysyä entiseltä tilintarkastustuomioistuimen jäseneltä Olavi Ala-Nissilältä, jonka tunnen. Hänellä ei ole kirjoitustensa perusteella arvioiden harhaluuuloja EU:n luonteesta.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö Vastaus kommenttiin #79

Puhutaan julkisuudessa , että melkoisia rahasummia siirtyy EU-byrokratiasta pitkäkyntisten veijareiden kätköihin ja tarpeisiin, kun valvonta on niin tehotonta. Etelä-Euroopan vilunkimaat ovat epälyksen alaisina, jos kohta valtaapitävät isommatkin valtiot osannevat "kuutamokeikat". Rahat menevät kauniisti sanoen vääriin kohteisin. Ja tilaisuus tekee varkaan tai kääntäjän.

Käyttäjän Lokari kuva
Pekka Pihlanto Vastaus kommenttiin #81

Niin puhutaan, ja jos puheet eivät pitäisi paikkansa, ne kumottaisiin varmasti tiukemmin kuin nyt tapahtuu. EU:ssa tapahtuu samaa kuin kehitysapurahojenkin kanssa: hävikkiä on.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö Vastaus kommenttiin #82

Pekka Pihlanto.Vaikeneminenhan on myöntämisen merkki; ei tulta ilman savua.

Välistävetäjiäkin löytyy jopa markkinavoimissakin, harmaasta taloudesta tai mustan pörssin kaupoista puhumattakaan.

Käyttäjän Lokari kuva
Pekka Pihlanto Vastaus kommenttiin #84

Löytyy, löytyy pilvin pimein.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö Vastaus kommenttiin #86
Käyttäjän Lokari kuva
Pekka Pihlanto Vastaus kommenttiin #88
Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö Vastaus kommenttiin #86

Tässä lisää korruptiostaa ja EU-mafiasta:

http://susannakaukinen1.puheenvuoro.uusisuomi.fi/161427-eussa-800000000000€-vuodessa-korruptioon Ei aukea?

Vertaa kommenttiin 144.

Aukeavia juttuja paremmin googlesta otsikolla: EU:ssa 800.000.000.000 euroa vuodessa korruptioon:

https://www.google.com/#q=EU%3Assa+800.000.000.000...

OTA - "Kaikki blogit puheenaiheista Mafiamentaliteetti" SK löytyy ym.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö Vastaus kommenttiin #69

Pekka Pihlanto. Kataisen hallituksella on selvästi omasta pyynnöstään lähtölaskennan aika: tehtyä ei saa enää tekemättömäksi eikä tekemättömiä tehdyiksi. Parasta olisi, että Katainen kävisi pyytämässä rehdisti hallitukselle eron presidentti Niinistöltä. Mutta ei taida Kataisesta olla miestä siihen suoritukseen. Rahaa pitää vielä haalia kasaan tulevaa oppositiokautta varten.
Ja Kreikkaa pitää vielä auttaa ja tukea miljardeilla ollakseen sopiva mies EU:n byrokratian palvelukseen.

Käyttäjän Lokari kuva
Pekka Pihlanto Vastaus kommenttiin #80

Poliitikon tärkein tavoite on paikkansa ja asemansa säilyttäminen. Kaikkki muu tulee vasta tämän jälkeen.

Tuskin Katainen haluaisi Kreikkaa tukea, sillä se on niin epäsuosittua äänestäjien keskuudessa, mutta ei hän vastustakaan, jos isoiset sitä ehdottavat.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö Vastaus kommenttiin #83

Pekka Pihlanto. Totta vallan ja aseman säilyttäminen on poliitikkojen pääpyrkimys. Mutta mitähän merkitsee Kataisen vierailut bilderbergiläisten kokouksissa EU/EMU- kokousten ohella?

Käyttäjän Lokari kuva
Pekka Pihlanto Vastaus kommenttiin #85

Siellä imetään isoilta pojilta sitä oikeaoppista ajatusta talousliberalismin siunauksista.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö Vastaus kommenttiin #87

Ja ilmeisestikin salaseura "rapparitkin" on taustakuvioissa kiinteästi taustapiruina terhakkaasti punaisia tai muun värisiä "johtolankoja" vetämässä muiden käskyttämiseksi. Venäjäkin näyttää pyrkivän Euraasian unioniin kamppailtaessa maailman talousherrudesta.

Jo aikoinaan Neuvostoliitolla oli se johtoajatuksena: tämä selviää hyvin TASSin Helsingin toimiston päällikön Aleksandr Gorbunovin kirjasta "Tehtaankatu 1" (ss.127-129):

--Käy sääliksi tavallisia ihmisiä, jotka ovat vilpittömästi uskoneet yleisen tasa-arvoisuuden järjettömään aatteeseen niin N-liitossa kuin Suomessakin neuvostoliittolaisen agitaatiokoneiston avulla...

--Jos NKP:n kaikki julistukset,ilmoitukset, julkilausumat, ohjelmat ja vetoomukset käyttäisi kunnon mehunpuristimen lävitse, jäisi yksi ilmaus, joka kuvaa hyvin ihmiskunnan historian kaikkein rikollisimpiin kuuluvan organisaation pyrkimyksiä: "Pyrkimys maailmanherrruuteen."

Käyttäjän Lokari kuva
Pekka Pihlanto Vastaus kommenttiin #89

Venäläisvihasta on muuten ollut viime päivinä keskustelua Helsingin Sanomien mielipidepalstalla.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö Vastaus kommenttiin #91

Olot näyttävät olevaan melko sekavat entisissä N-liiton satelliittimaissa, kun ex-Isoveli pyrkii niitä yhä alistamaan valtaansa mieleisillään hallituksilla kuten Ukrainassa. Kestävää Euraasia-integraatiota on kuitenkin mahdotonta saavuttaa nykyisellä "pakkopulla"-systeemillä väkisin ja väkivaltaa lietsommalla. Nykyiset globaalit nettisanomat viestivät asiat niin nopeasti koko maailman tietoisuuteen, ettei vanhanajan "Berliinin muurit" voi rajoittaa tiedonkulkua ja järjestelmien vertailua.

Rahojen jäädytykset, ym. rajoitteet taitavat kuitenkin purra väkivaltaisen valtakoneiston epäinhimiillisyyksiinkin. Media toimii hyvin paljastajana näistä julmuuksista ja ihmisten kuolemista. Homma ei näytä olevan enää hanskassa, kun puhutaan jo rauhanturvajoukkojenkin lähettämisestä Ukrainaan. Tällainen toiminta ei luonnollisesti kirkasta Venäjän kuvaa muualla eikä naapurimaissakaan.

Käyttäjän Lokari kuva
Pekka Pihlanto Vastaus kommenttiin #92

Nyt näyttäisi kuitenkin vähän valkenevan, sillä Ukrainan presidentti taipui opposition vaatimuksiin - ainakin näennäissesti.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö Vastaus kommenttiin #96

Pekka Pihlanto
Kun globaalinen "iso poliittinen pyörä" lähtee liikkeelle, järkikin näyttää löytyvän kasvojen ja poliittis-taloudellisten suhteiden menettämisen pelossa ja panevan jopa diktaattoritkin katsomaan omaan peiliinsä valta-asemansa ja hallintonsa menettämisen pelossa. Huipullakin kun tuulee...valtahan ei ole ikuista.

Käyttäjän Lokari kuva
Pekka Pihlanto Vastaus kommenttiin #97

Siltä näyttäisi nyt, mutta uutisten mukaan mielenosoittajat eivät luota presidenttiin.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö Vastaus kommenttiin #98

Pekka Pihlanto. Tässä malliesimerkki "rauhanomaisesta rinnnakkaiselosta ukrainalaisittain" eli paha pyllistys länsimaiselle demokratialle:

https://www.youtube.com/watch?v=0DxkDiAcSF8 Järkyttävää "isänmaallisuutta".

Käyttäjän Lokari kuva
Pekka Pihlanto Vastaus kommenttiin #99

Järkyttävää. Ihmettelen vain, mitä hyötyä kilvistä on kivääriä vastaan.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö Vastaus kommenttiin #100

Pekka Pihlanto
Ei mitään hyötyä... Mutta kaikkein järkyttävintä on, että ukrainalaiset tarkka-ampujat ampuvat maanmiehiään kuin riistaa. Kyllä se vanha fraasi eli: "onko ihminen ihmiselle susi (homo homini lupus)", pitää käytännössä paikkansa,kun aatteelliset periaatteet kieroontuvat käytännössä. Ne pyhittävät ja legitimisoivat mielettömyydetkin kuten Hitlerin sosiaalidarwinistisessa ja niezshceläisessä yli-ihmisteorian natsi-Saksassakin ja juutalaisvainoissa tai Stalinin "vankileirien saaristoissakin" taikka Maon Kiinassa "kommunismin mustassa historian kirjassa"."Valta pyhittää keinot"jesuiittamaisesti sanoen. Niin se valta turmelee joskus ihmistä raakuuksiin.

Käyttäjän Lokari kuva
Pekka Pihlanto Vastaus kommenttiin #101

Nyt presidenttti joutui perääntymään, mutta kaikki eivät usko, että myönnytykset toteutetaan. Hän on joutunut aikaisemmin kerran luopumaan vallasta... Näkkyypähän.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö Vastaus kommenttiin #91

Pekka Pihlanto. "Venäläisvihasta on ollut muuten viime päivinä keskustelua Helsingin Sanomien mielipidepalstalla." Niin on ollut. Aiheellisestikin.

"Venäläisvastaisuudella on historialliset syynsä", kirjoitta 20.2. PL Inkoosta. Totta. Monen naapurimaan historiassa niihin sen tarkemmin puuttumatta. Alistamisen, maiden asioihin puuttumiset ja "vaaran ja sorron vuodet" sekä ylimielisyys ovat jättäneet omat puumerkkinsä eri maiden kansallistuntoihin.

Taitaa Ukrainassakin koittaa parempien aikojen kevät diktatuurin kärsiessä tappion ja menettäessä kasvonsa kansainvälisestikin jopa Venäjänkin silmissä.Toivotettaan demokraattisempaa kehitystä sinnepäin.

Käyttäjän Lokari kuva
Pekka Pihlanto Vastaus kommenttiin #103

Toivottavasti kaikki menee siellä hyvin.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö Vastaus kommenttiin #126

Ukraina saattaa nykymuutoksen perusteella uskaltaa paremmin pyrkiä EU:nkin jäseneksi, kunhan ehdot täytyvät. Venäjäkin on viisaasti vetäytynyt takavasemmalle kuulostelemaan hallinnon "normalisoitumista" yleisen globaalisen mielipiteen vuoksi. Myöhemmin se kuitenkin näyttänee todelliset korttinsa pelissä.

Käyttäjän Lokari kuva
Pekka Pihlanto Vastaus kommenttiin #129

Kyllä, mutta EU-jäsenyyteen on vielä matkaa. Onneksi, sillä melkoinen rahareikä se olisi.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö Vastaus kommenttiin #131

Suomenkin nettomasut vain lisääntyisivät "EUrostoliittoa" rakennettaessa?

Käyttäjän Lokari kuva
Pekka Pihlanto Vastaus kommenttiin #133

Ilman muuta lisääntyisivät.

Venäjä ei kyllä purematta niele etupiirissään olevan maan liukumista EU:n syliin - ja ennen pitkää sitten myös Naton.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö Vastaus kommenttiin #134

Pekka Pihlanto
Nato onkin ollut isoin EU-kaski Venäjän pellossa kynnettäväksi. Jotta suhteet säilyisivät "rauhanomaisina". Arka asia poliittisesti, kenen kanssa leikkii. Jevtusenko: "jos et ole meidän puolella, olet meitä vastaan"-ajattelu pohjana. Siksi Suomnekin politiikka on pyrkinyt olemaan netraali ja sitoutumaton/riippumaton ja ulkopuolelella suurvaltaristiriitojen. Nyt EU on tosin antanut selustatukea entistä paremmin. Tärkeintä lienee taloudellis-poliittisesti säilyttää hyvät suhteen joka ilmansuuntaan. Markkinoista pitää huolehtia, että kauppa käy globaalistikin hyvin.

Venäjän haave EUraasian liitosta kummittelee myös taustalla, kun Varsovan liitto on nyt historiaa. Energia/tullikysymyksellä ym. voivat pelata nähdysti.

LISÄTIETOA: EU ja IMF valmiita antamaan apua Ukrainalle tarvittaaessa, Venäjä ei vielä:
http://www.taloussanomat.fi/politiikka/2014/02/23/...

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö Vastaus kommenttiin #87

Pekka Pihlanto. Nuo "Isoilta BB-Pojilta" imetyt oikeaoppiset ajatukset talousliberalismin siunauksellisuudesta" ovat osoittautuneet karvaaksi kalkiksi Suomen valtiontaloudelle ja veronmaksajille sekä juridisesti että taloudelisestikin. EU-eliitti ja BB-väki varmaan nauraa takanapäin partaansa
Suomen politiikalle.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö Vastaus kommenttiin #83

Esko Seppänenkin antaa "mairittelevan lausuntonsa" Jyrki Kataisesta:

http://eskoseppänen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/132294-piru-viekoon-jyrki-katainen Arvostetun taloustoimittajan ja EU-asiantuntijan käsitys Kataisesta.

Käyttäjän Lokari kuva
Pekka Pihlanto Vastaus kommenttiin #122

"Piru sinut periköön, Jyrki, kun et tunnusta tosiasioita vaan markkinoit Suomen voittona sitä, mitä Suomi Saksan peesissä saa ilman omaa tahtoa. Sellainen sopuilu tulee isänmaallemme kalliiksi. Et kai tee sitä komissaariksi tullaksesi?"

Tämä Seppäsen vuoden vanha lausunto pitää edelleen paikkansa.

Keijo Korhonen totesi tännään Turun Sanomissa, että olemme torpparikansaa. Aina pitää olla isäntä, jota kuunnellaan. Sopii hyvin EU-eliittiimme.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö Vastaus kommenttiin #128

Pekka Pihlanto
Sisäpiiritietojen mukaan ES. on Kekkosen kouluttama kuten moni muukin tietämäni varaton lahjakkuus. "EMUmunaus" antaa hyviä vinkkejä EU/EMU-asioista meikäläisille maallikoillekin. Tietyin varauksin.

Käyttäjän Lokari kuva
Pekka Pihlanto Vastaus kommenttiin #130

Luin EMU-munauksen. Se korutont on kertomaa...

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö Vastaus kommenttiin #132

PP: Niin on minunkin mielestäni (#132). Ja Charles Ferguson antaa lisäpaukkuja ajetteluun kirjassaan "Rosvojen Valtio"- Yritystysten rikollisuus,poliitttinen korruptio ja Yhdysvaltain kaappaaminen (Terra Cognita 2012). - Oikein puolue-ja presidenttipelipoliittisestikin USA:ssa. Pankit ja "banksterit" suhmuroimassa vaali- ja valtapelipoliitikkojen kanssa USA:n kermakakun jaosta.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö Vastaus kommenttiin #128

Pekka Pihlanto. Hyvä kommentti (128). OLemme todella epäitsenäistä "torpparikansaa" : Milloin Suomi aikuistuu? Nykyeliitti vastuuseen tekemisistään ja tekemättä jättämisistään! Vanhat hyvät arvot kunniaan!
Rehellisyys ei nykyään enää peri maata.

Saksan sopuilu tulee liian kalliiksi - kuten sanot Suomelle!

Käyttäjän Lokari kuva
Pekka Pihlanto Vastaus kommenttiin #136

Rehellisyys ei peri... Se korvataan monesti "fantastista!" -huudoilla.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö Vastaus kommenttiin #139

Eli stubbilaisittain: "Mehän voitetaan tässä"- (ketkä me?) - Oolalaa-fint-fantsua! Det smaker mer! Isot Pojat ovat ehkä manipuloineen untuvikot auervaaralaisittain edesvastuuttomiksi?

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö Vastaus kommenttiin #122

Korjaus kommenttiin 122. http://eskoseppanen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/13229...

Poliittinen unioni ja euro ovat pelkkää satiiria, sanoo euron isä Otmar
Issing: Siis pelkkä manipulaatio ja vitsi onnenonkijoilleko?

http://talouselama.fi/uutiset/euron+isa+poliittine...

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö Vastaus kommenttiin #69

Pekka Pihlanto. Hallitus on nostanut kätensä pystyyn ja yrittää vekkuloida loppuajan hallituskaudesta: Enempään se ei näytä pystyvänkään ilman apujoukkoja ja asiantuntijoita. Takki on tyhjä kuten pääkin. Ja vaalitkin haittaavat keskittymistä. Asemien turvaaminen aiheuttaa stressiä.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö Vastaus kommenttiin #69

Poliittinen toimittaja Timo Haapala sanoo asian ytimeen: Hallitus yrittää siirtää "sutensa", vastuutaan ja ongelmiaan opposition syliin: Onnistuuko?

http://www.mtv.fi/uutiset/mielipiteet/kolumnit/art...

Hallituksella on housut kintuissa ja eväät lopussa.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö Vastaus kommenttiin #9

Pekka Pihlanto. Lisävalaistusta demariajatteluun kirjasta Tiihonen-Pohls-Korppi-Tommola: Presidentti johtaa, suomalaisen valtiojohtamisen pitkä linja-Millaisia johtajia Suomen presidentit ovat olleet? Siltala.2013. Risto Ryti seuran julkaisuja -10. Sitaatti kirjan sivulta 231/presidentti Mauno Koivisto (sdp) EY:stä:

- " Turvallisuuspoliittiset syyt olivat mielestäni se näkökohta, joka kaikkein voimakkaimmin puhui siihen suuntaan, että meidän piti liittyä EY:öön liittyä. (HUOM!) Taloudelliset syyt olivat kuitenkin toisen luokan kysymyksiä." -Ytimeen piti päästä Lipposen (sd) sanoin, maksoi mitä maksoi.

Koiviston sanat verrattuna presidentti Tarja Haloseen (sd) , joka ei enää piitannut turvallisuuspoliittisistakaan seikoistaa vaatimalla jalkaväkimiinojen poistamisen puolustusvalmiudesta ja varuskuntien lakkauttamisen itärajalta. Miksi kenraalit eivät panneet hanttiin ?Omituista!

Voidaanko vetää johtopäätös, että SDP on masinoinut Suomen talous-ja turvallisuuspoliittisen mahalaskun tarkoituksellisesti. Suomen Pankin Erkki Liikanen (sd) ja Matti Louekoski(sd) Harri Holkerin sinipunan - ja "hallitun rakennemuutoksen" hallituksesta alkaen. Ja nyt Jyrki Kataisen(kok) saamaton sinipuna- ja sekasotkuhallitus on täydentänyt Jutta Urpilaisen (sd) valtiovarinministerin kaudella tuota Suomen poliittista alennustilan kokonaiskuvaa sekä juridisesti että taloudellisesti. Mihin tällä kaikella oikein pyritään? Pystyvätkö vastuulliset demarit siihen vastaamaan?

VERTAA kommenteja. 8+9+10+12+13+16 ´sekä 73+75+76+77+78+79+82

Mitä mieltä olet Kommentista 57 (=vastaamatta)? Onko se mahdollista? Eli ylikansallinen devalvaatio EKP:n toimesta?

Käyttäjän Lokari kuva
Pekka Pihlanto Vastaus kommenttiin #106

Tuo Koiviston kommentti on hyvässä muistissa ja paljon puhuva. Turvallisuutta haettiin.

Monta juttua olen kirjoittanut Halosen maanpuolustusta raapauttavasta politiikasta. Kenraalit olivat voimattomia.

Halosen sydäntä lähinnä olivat muiden maiden köyhät - parempi, mitä kauempana olivat. Oman maan tarvitsevat ja koko maa olivat hänelle toissijaisia.

Kyllä devalvaatio voisi olla periaatteessa hyvä, mutta se kohtelisi eri valtioita eri tavoin, joten lienee poliittisesti mahdoton.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö Vastaus kommenttiin #107

Pekka Pihlanto. Yritin liittää Liikasen näkemyksen muistin virkistämiseksi Koiviston EY-sanoman yhteyteen, mutta se jotenkin vain sensuroitiin, ettei asia tulisi ilmi julkisuuteen ehkäpä sdp-assosiaationa yhteisistä näkemyksistä?

Liikanenhan sanoi ylelle, ettei talouden faktat kuulu politiikkaan. Onko siinä vaikutteita kenties Koivistolta?

http://taloussanomat.fi/kansantalous/2014/02/17/li...

Pitänevätkö Jorma Jaakkolan dokumenttiepäilyt paikkansa markan laittomasta kirjaamisesta ja vaihtamisesta euroksi?

Käyttäjän Lokari kuva
Pekka Pihlanto Vastaus kommenttiin #109

Koiviston näkemyksestä eri asioiden yhteenkietoutuisesta oli jo edellä muistaakseni puhetta.

Jaakkolan epäilyistä en osaasanoa sitä, enkä tätä.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö Vastaus kommenttiin #107

Pekka Pihlanto.Eri talous- ja kulttuuritasoisten valtioiden saattaminen samanarvoisiksi kansantalouksiltaan lienee todella poliittisesti mahdottomuus. "Tasapäistäminen" on vaikeaa.

Outoa solidaarisuutta ja isänmaallisuutta taai tasa-arvoa Haloselta. Yhtä kummallista kuin Kreikka-politiikkakin nykyään. EU:n etu on ensisijainen Suomen etuun verrattuna. Epäsolidaarista ja epäisänmaallista.

Käyttäjän Lokari kuva
Pekka Pihlanto Vastaus kommenttiin #111

Niin, edustajiltamme on unohtunut keskeinen tehtävä: oman maan edun valvominen. Suomen kansa on heidät tehtäväänsä valinnut, ei EU. Paitsi Olli Rehniä, jonka toiminnasta ei kannata paljon puhua - ettei tulisi pahalle tuulelle.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö Vastaus kommenttiin #113

Hyvin aprikoitu, Kansaa on syyttäminen huonoista valinnoista. Ollilla on oppivuodet menossa, mutta eturistiriidat tekevät elämästä helvetin.: jos toiselle kumarta niin pyllistää toiselle. Valinta on vaieaa nyt valienkin alla mitä sanois, kun tekosia ja lausumia ei voi muuttaa , ne löytyvät helposti netistä ja arkistoista. Mitä kylvät sitä niität. Luottamuspula vallitsee.

Käyttäjän Lokari kuva
Pekka Pihlanto Vastaus kommenttiin #116

Jopa vanha kettu Väyrynen alkaa tuntua varteenotettavalta Olli Rehniin verrattuna. Rehn tosin osoitti suoraselkäisyyttä aikoinaan puolustaessaan vakoilijaksi leimattua Alpo Rusia. Muttta hän otti komissaarintehtävänsä liian tiukkapipoisesti.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö Vastaus kommenttiin #117

Jos näistä kahdesta pitäisi valita valitsisin Väyrysen.Tietää enemmän mitä saa äänillään.

Taitaa olla , että Rehn on myynyt itsenä EU-eliitin alttarilla, mutta hyvään hintaan. - Kenen leipää syöt, sen lauluja laulat, kumarrat. Hän on siten EU:n talouspappina saarnoiltaan, ajattelisin niin. EU-virka velvoittaa vaikka epäisänmaallisiin tekoihinkin!

Taitavat Rehnin EU-äänimäärät kärsiä tuollaisesta vinoutuneesta talouspoliittisesta päällepäsmäriroolista. Ikävä kyllä. Keksippä siinä populistisia vaalitäkyjä,kun kansa katsoo rivien välistä kaikki hänen vaalimarkkinapuheensa kuin mikroskoopilla. "Kyllä kansa tietää" - sanoisi Veikko Vennamokin , jos vielä eläisi. Jotkut äänestävät jopa jaloillaankin nykymenon vuoksi. Eli nukkuvat vaalipäivän ja -yön yli.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö Vastaus kommenttiin #113

Mistähän johtuu, että Kataisen hallitus on pääsääntöisesti ajanut EU:n etuja ja Suomen edut ovat jääneet takavasemmalle "työväenhallitukselta"?

En minäkään luota itsensä ja sielunsa täysin EU/EMUlle myyneeseen Rehniin.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö Vastaus kommenttiin #113

Pekka Pihlanto. Asiasta kolmanteen. Mikä lie EKP:n ja IMF:n mandaatti Kreikka ym. asioissa. Otan tässä erään maallikkoblogistin jutun melkoisine kommenteineen taustavirikkeeksi enemmänkin EKP:n tontilta: ilmeisesti EKP on EU:ta koskeva keskuspankki ja IMF kansainvälinen luotottaja ja talouspoliisi?

http://auvorouvinen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/16110... Onko puurot ja vellit menneet pahastikin sekaisin vai löytyykö "helmiäkin" joukossa?

Käyttäjän Lokari kuva
Pekka Pihlanto Vastaus kommenttiin #127

"Mikä lie EKP:n ja IMF:n mandaatti Kreikka ym. asioissa."
Enpä tiedä. Suvereenisti ne siellä touhuavat.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö Vastaus kommenttiin #140

Eli EKP ja varsinkin IMF touhuavat kaikkien lakien ja moraalinormien yläpuolella uusliberalistiset, oligarkiset ja kvartaalikapitalistiset hyötynäkökohdat visusti päällimmäisinä ja salaisina mielessään.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö Vastaus kommenttiin #140

Pekka Pihlanto. Tuore Taloussanomat kirjoittaa: EU ja IMF ovat valmiita antamaan Ukrainalle taloudellista tukea. Mutta milloin? Paljonko?

http://www.taloussanomat.fi/politiikka/2014/02/23/...

Mutta Venäjä lykkää avustuksiaan taktisesti..."satelliittishakki" jatkuu...Mikä seuraava siirto poliittisesti?

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö Vastaus kommenttiin #140

Pekka Pihlanto.Tässä rikostietoutta EU:n instansseista. Lähteenä: Europaportalen.se 31.10.2012 - Mikä lie piilorikollisuuden määrä toteennäytettyjen lisäksi? Mafia on jutun mukaan soluttautunut EU:hun:

http://www.lenawiksten.puheenvuoro.uusisuomi.fi/16... Ovatko siten EU:n kaikki toimetkin laittomia?

Vertaa: https://www.google.com/#q=EU%3Assa+800.000.000.000...

Susanna Kaukisen blogi löytyy riviltä: "Kaikki blogit puheenaiheesta Mafiamentaliteetti". Ym.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

Pekka Pihlanto. Taas uutta auringon alla. HS.Pääkirjoitus 22.2.2014: "Katainen voi olla jo isoisoisä, (jos ja)kun Kreikka maksaa velkansa.

"Syyskuussaa 2010 silloinen valtiovarainministeri Jyrki Katainen (kok) vahvisti euromaiden kollegojensa kanssa Kreikan toisen lainaerän maksamisen. Katainen kertoi Brysselissä, että hän lähettää rahat Kreikkaan "jälleen-näkemisen toivossa".

Pääministerille pitää toivottaa pitkää ikää, jos hän haluaa nähdä maksupäivän koittavan. Kreikan ja euromaiden kahdenvälisten lainojen juoksuaikaa on harkittu venytettävän 50 vuoteen. Näin Katainen itse olisi hyvin varttuneessa isoisoisän iässä, kun Kreikan viimeisin lyhennys tulisi maksuun.

Lyhennyksen lykkääminen kauas tulevaisuuteen ei kuitenkaan sekään välttämättä nosta Kreikkaa jaloilleen.

Arvostetun Bruegel-ajatuspajan torstainen julkistaman selvityksen mukaan Kreikan tukeminen vaatii paljon jatkotoimia, joista laina-ajan pidennys on vain yksi.
Kolmen tutkijan laskujen mukaan Kreikka tarvitsee (taas) uuden 40 miljardin euron tulipaketin, jotta se selviäisi velvoitteistaan vuoteen 2030 asti Kreikkaan pitäisi investoida nykyistä enemmän, jotta kasvu pääsisi käyntiin.

Bruegelin tutkijat ehdottavat myös, että Kreikan tukilainojen korot annattaisiin anteeeksi, jos velkavuori ei ala kutistua Kreikan ponnisteluista(?) huolimatta.
Kahdenvälisten lainojen korot on painettu jo hyvin lähelle nollaa. Käytännössä moni velkojamaa lainaa itse (onko pakko) kalliimalla kuin on antanut Kreikalle. Hullua!

Euromaiden johtajat eivät halua koskea Kreikka-ongelmaan ennen toukokuussa pidettäviä eurovaaleja. Uusi lainapaketti pelaisi EU-kielteisten puolueiden
pussiin. Kreikan synkät luvut peittävät alleen euroalueen hyvät uutiset, kuten Irlannin ja Portugalin onnistumiset.

Bruegelin raportin The Long Haul:Managing Exit from Financial Assistance mukaan Kreikan julkisen lainapääoman leikkaaminen herättäisi suurta vastustustaa velkojien keskuudessa. Arvio ei ole yllättävä.
Korkojen anteeeksianto ja muut lisätuet voivat kuitenkin johtaa moraalikatoon, raportti myöntää. Vaihtoehto on tutkijoiden mielestä silti parempi kuin umpikuja, joka seuraisi Kreikan velvoitteiden laiminlyönnistä.

Pikkuvipeillä (eikä näköjään isoillakaan) Kreikan ongelmat eivät katoa. Ongelmiin pitää löytää edes puolipyssyvä ratkaisu. Laina-ajan pidentäminen antaisi Kreikalle pelivaraa, mutta se siirtää laskut (ilman tätä turhaa selvitystäkin on jo kauan sitten sanottu ja tiedetty) uudelle sukupolvelle.

JOHTOPÄÄTÖS. Kreikka irti heti EU/EMUsta kuten jo moneen kertaan on esitetty ja Suomikin irti tuollaisesta huijausporukasta mahdollisimman nopeasti. Meitä vain vedätetään ja kusetetaan niin kauan kunnes Suomikin on Kreikan tilassa.

Käyttäjän Lokari kuva
Pekka Pihlanto

Nyt palattiin blogisi alkuperäiseen aiheeseen. Kataisen puheet ovat tyhjää löpinää - vastuu siirtyy kuulijoille.

Kreikka ei koskaan pysty, eikä halua maksaa velkojaan. Jos tällainen ihme joskus tapahtuisi, se olisi inflaatiorahaa, jolla ei olisi juuri mitään käytännön merkitystä.

Saatavat Kreikalta on syytä kirjata luottotappioihin, mutta moraalikadon pelossa - ja äänestäjien - velat pidetään kirjoissa ja ollaan optimisteja.

Vaalien jälkeen sitten realismi voittaa, ja rahalähetys lähtee Kreikkaan.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö Vastaus kommenttiin #108

Pekka Pihlanto. Saa nähdä milllaisilla "riemun kiljahduksilla" tuo myöhemmin lähettävä tukirahapaketti Kreikalle otetaan vastaan Suomessa ja muualla Euroopassa. Virtuaalirahan pyöritys johtaa talouksien katastrofiin kuten setelirahoituskin maailmansotien aikaan Saksassa ja Unkarissa ja joissakin muissakin maissa vielä nykyäänkin.

Käyttäjän Lokari kuva
Pekka Pihlanto Vastaus kommenttiin #110

Silloin kannetaan sitä Kataisen tunnetuksi tekemää vastuuta, mikä on välttämätöntä, ettei susi söisi meitä.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö Vastaus kommenttiin #114

Pekka Pihlanto.Lisää rikollistietoutta kommenttiin 144. EU:ssa käytetään liki 800 mrd euroa korruptioon, väittää SK blogissaan.

http://susannakaukinen1.puheenvuoro.uusisuomi.fi/161427-eussa-8ooooooooooo€-vuodessa-korruptioon

Mafia on pahin susi EU:ssa.

Käyttäjän Lokari kuva
Pekka Pihlanto Vastaus kommenttiin #145

Uskomaton summa! Sen me saimme, kun etelän valtiot otettiin tapoineen mukaan kerhoon.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö Vastaus kommenttiin #146

Mistähän johtuu, ettei Susanna Kaukisen blogin linkki avaudu korjaamallakaan?

Kyllä Suomea ja euromaita on huijattu raskaimman päälle. Kuka kantakaan vastuun hallituksen sinisilmäisyydestä? Mafia johtaa EU:ta.

Käyttäjän Lokari kuva
Pekka Pihlanto Vastaus kommenttiin #148

Poliitikoilla on ns. poliittinen vastuu = 0. Eli poliittinen vastuuu sallii täydellisen vastuutomuuden.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö Vastaus kommenttiin #146

Pekka Pihlanto. Sain korjauksen googlen avulla Susanna Kaukisen blogiin:

https://www.google.com/#q=EU%3Assa+800.000.000.000...

OTA: "Kaikki blogit puheenaiheesta Mafiamentaliteetti" + muitakin otsikkoja...

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö Vastaus kommenttiin #108

Kataisen-Urpilaisen hallitus aikoo ketuttaa oppositiota ja kaataa ongelmansa ja saamattomuutensa (sudet) opposition syliin, sanoo poliittinen toimittaja Timo Haapala mainiossa jutussaan:

http://www.mtv.fi/uutiset/mielipiteet/kolumnit/art...

Tossavaisen mielestä Suomessa on poikkeuksellisen huono hallitus:Orpo apuun!

http://reijotossavainen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/1...

Käyttäjän Lokari kuva
Pekka Pihlanto Vastaus kommenttiin #119

Tämän minäkin olen jo sanonut: kun hallitus on kykenemätön tekemään päätöksiä, se yrittää saada myös opposition "hallitusvastuuseen", ettei hallituspuolueille kävisi liian köpelösti vaaleissa.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö Vastaus kommenttiin #120

Lipposen sanoin tuon hallituksen jussittamisen "näkee jo sokea Reettakin". Katainen yrittää manipuloidaa opposition "hallitusvastuuseen". Ketkale.

Kertauksenomaisesti vielä poliittisen toimittaja Timo Haapalan napakympit:

http://www.mtv.fi/uutiset/mielipiteet/kolumnit/art... Hallitus etsii oljenkorsia ja pelastusrengasta hädissään.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

Kreikka on kuin hullu mies Huittisista: syö enemmän kuin tienaa! Kuitenkin kultavarannot ovat ruhtinaalliset. Mitkä ovat Kreikan näkymät?

- Jos Kreikka Argentiinan malliin lähtisi purkamaan kriisitilaa lopettamalla velanmaksun, Suomelle se merkitsisi usean miljardin euron menetystä monesta eri lähteestä, sanoo Esko Seppänen kirjassaan Emumunaus sivulla 144.

- Seppäsen mukaan: "jos Kreikka eroaa Emusta, se on sen oma päätös. Rahaliitosta ei nimittäin voi mitään maata erottaa..sivuilla141- 142. Miten käy Kreikan...jos se palaa "uusdrakmoihin"? Siinä tapauksessa uusi raha devalvoituisi suhteessa euroon. Se olisi virtuaalidevalvaatio, sillä nyt ei ole drakmaa, joka voisi devalvoitua." - Ym. lisävaikeuksia kreikkalaisille. Kannattaa lukea tarkemmin. Mielenkiintoisia ongelmia teki sitä tai tätä.

Onko Seppänen oikeassa pohdinnoissaan?

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen

Kreikan asia ei ole Suomen asia. Kreikkalaisten velat eivät kuulu suomalaisille, koska se on unioniin liittyssopimuksemme vastaista. Seuraavaan tukipakettiin Suomea ei pidä sitouttaa. Nyt näyttää, että uusi tukipaketti siirretään yli eurovaalien. Se on taktiikkaa, sillä vaalien jälkeen asia otetaan esille.
Suomen pitää keskittyä omien velkojensa maksuun ja omien asioiden kuntoon panoon. Se on aloitettava nyt eikä vasta taas seuraavassa kvartaalissa, kuten Kataisen hallitus aina lupaa.
Useimmat puolueemme ajavat vaaleihin kaksilla rattailla: kannatetaan unionia ja vastustetaan sitä. Kun vaalit ovat ohi, annetaan taas mennä vanhaan tapaan. Kavahtakaamme tällaisia puolueita!

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

Matti. Ajattelen samoin: "Kreikan asia ei ole Suomen asia." Itse Kreikka on keittänyt omat sekasotkusoppansa. Vastatkoon vain tekemisistään ja tekemättä jättämisistään eli velvollisuuksistaan. Suomi ei ole syypää Kreikan huonoon taloudelliseen tilaan. Tilastoväärentäjä-Kreikka kantakoot itse vastuut asioistaan. Härskiä maksattaa muilla eurojäsenmailla toisten valtioiden tekemiä vekseleitä, vajeita, velkoja ja konnnankursseja. Moraalironta.Härskiä.

Niin solidaarinen ei pidä olla. Muutenhan ne vievät pian silmätkin päästä.

Lyhyesti: Kreikka irti EU/EMU/EKP:sta. Tulkoot toimeen omillaan!!

Eurokriittisten puolueiden EU-vaalimenestymispelon vuoksi tukipakettikeskustelu/järjestely on selvästikin siirretty taktisesti myöhäisempään ja sopivampaan ajankohtaan.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

Matti Kyllönen on ansiokkaasti kirjoittanut blogissaan, miten Suomea tulisi kehittää: hallintopermanettia uusimalla ja paremmat ja vastuuntuntoisemmat tilalle. On muutoksen aika poliitisessakin kulttuurissa:

http://mattiantero.puheenvuoro.uusisuomi.fi/160716... Kataisen hallitus vaihtoon ensiksi!

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

Matti Kyllönen. "Katainen voi olla jo isoisoisä, kun Kreikka maksaa velkansa", kirjoittaa tämän päivän 22.2.2014 Hesari pääkirjoituksessaan.

- Pääministerille pitää toivottaa pitkää ikää, jos hän haluaa nähdä maksupäivän koittavan. Kreikan ja euromaiden kahdenvälisten lainojen juoksuaikaa on harkittu venytettävän 50 vuoteen. Näin Katainen itse olisi hyvin varttuneessa isoisoisän iässä, kun Kreikan viimeisin lyhennys tulisi maksuun. Lyhennysten lykkääminen kauas tulevaisuuteen ei kuitenkaan sekään välttämättä nosta Kreikkaa jaloilleen.(Ja tukirahojen lypsy jatkuu, jatkuu)
- Arvostetun Bruegel-ajatuspajan torstaina julkaiseman selvityksen mukaan Kreikan tukeminen vaatii paljon jatkotoimia, joista laina-ajan pidennys on vain yksi. Kolmen tutkijan laskujen mukaan Kreikka tarvitsee (taas) uuden 40 miljardin euron tukipaketin, jotta se selviäisi velvoitteistaan vuoteen2030 asti...jne ja jne. Härskiä euromaaiden kusettamista ja huijaamista.

Kreikankin velkojen maksua näytetään siirtävän seuraaville sukupolville, että asia saatetaan kuitata aikanaan villaisellakin. Niin ne poliittiset huijarit toimivat.

Kyllä olisi korkea aika herätä ja potkia Kreikka EU/EMUsta. Ja toisaalta olisi Suomenkin erottava heti tuosta huijauspuljusta. Vedätystä ja kusetusta jatketaan niin pitkään kuin euromaiden lypsylehmät lypsävät turhia miljardeja huijaajille kriisimaita verukkeenaan ja manipulointinaan käyttäen.Rikollista peliä.

Lyhyesti : Kreikka irti EU/EMUsta ja Suomi samoin irti EU/EMUsta. Ja Suomen velankin EU/EMU:lle jätettävä huijausten takia maksamatta.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

Kiitos kommentista Matti.
Kataisen saamaton hallitus lypsää vain lisäaikaa itselleen, jotta kuprut menisivät toisten eli uuden hallituksen riesaksi. Omaa "kiiltokuvaahan" tässä Katainen vain yrittää meikata kauniimmaksi julkisuudessa, mutta syyllistyy noilla vippas-/viivytystempuilla rintamakarkuriksi, vastuunpakenijaksi ja pahimmillaan käpykaartilaiseksikin, kun miehestä ei näytä olevan epäisänmaallisten tekojensa ja laiminlyöntiensä korjaaksikaan.

Raukkamaista pyrkiä siirtämään omia töllöntöitään muiden harmiksi ja riesaksi. Ehkä hän taktikoi noin, että saisi sitten irvistellä uudelle hallituselle omista virheistään. Ei mene läpi. Moraalitonta ja epämiehekästä. Vastaatkoon tekemisistään ja tekemättä jättämisistään.

Ainoa oikea ratkaisu, minkä Katainen voisi vielä nyt tehdä, olisi se, että hän kävisi heti pyytämässä presidentti Niinistöltä eroa hallitukselleen. Mutta en usko että hän pystyisi niin miehekkääseen tekoon ja suoritukseen.

Vaalien aikaan kannattaa olla tosi tarkkana kuin porkkana, ettei kadu kenelle tai mille puolueelle äänensä tuli antaneeksi - kuten Matti varoittaa kommentissaan. Suomisyöjät pois politiikasta!

Käyttäjän iitimo kuva
Timo Isosaari

Siinä mielessä Kreikan asia on meidän, että aivan vastaavat ongelmat ovat käsissämme 2-3 vuoden kuluessa. Se taas johtuu siitä, että meillä ei ole käytössä mitään kansallisesti käyttökelpoista välinettä surkean talouskehityksen kääntämiseksi.

Vaikka pankkisektori on meillä hyvässä kunnossa, niin eläkejärjestelmän rahoitus tai työmarkkinat eivät ole. Meillä on vielä jonkin verran puskureita jäljellä, mutta ne eivät tule kestämään julkisen sektorin miljardileikkauksia, koska niiden mukana myös yksityinen kulutus vähenee.

Lisäksi meillä on yritysporkkanoilla luotu suuri määrä uusia yrityksiä, pääosin huonokuntoisille kotimarkkinoille ja heikkenevään kysyntään, mikä on kovasti tulenarkaa puuhaa, koska velkarahaa niissäkin on käytetty ihan riittävästi. Pelkästään Pirkanmaalla Finnvera lähti viime vuonna mukaan 374 yrityksen rahoittamiseen.

Kaupallisesti omia tuloksia arvioiden, viimeksi yhtä vaikeaa oli saada tuloksia aikaan 91-92. Nyt tulee jo halvemmaksi pysyä kotona kuin käydä tekemässä kauppaa surkealla katteella ja tehdä työt ilmaiseksi.

Kreikan tukeminen ei ole talousapupaketteja vaan paikallisen demokratian edellytysten parantamista, kuten täällä Suomessakin. Ihmisille täytyy jättää tilaa ja antaa välineet. He kyllä pystyvät hoitamaan sen, mistä poliitikot vain puhuvat.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen

Siihenhän nämä unionivekkulit pyrkivätkin, että Suomi velkaantuu aina vaan lisää ja on siten samassa suossa muiden hulttiomaiden kanssa. Tavoitteena on liittovaltio, yhteiset budjetit, yhteinen verotus ja yhteinen sosiaaliturva. Suurvallat määräävät. Muut Pohjoismaat ovat turvanneet itsenäisyytensä, Suomi on sen menettänyt euroon liittymällä. Velkaantuminen on nyt saatava poikki. Jos lipsutaan vuosikin, olemme mennyttä. Liittovaltio syntyy salakavalasti hyvät maat ongelmiin ajamalla. Irti! Nyt!

Käyttäjän iitimo kuva
Timo Isosaari

Tarkoittaa valitettavasti eläkejärjestelmämme osittaista uhraamista raivokkaan byrokratian karsimisen ohella. Palkkoja leikkaamalla nimittäin lähtee vähäkin ostovoima, mutta sivukuluja alentamalla voi saada yksityisen kulutuksen kasvuun. Sen painopiste voisi muuttua silloin kotimaisten tuotteiden ja palvelujen kysyntään.

Itse en kajoaisi siinäkään tapauksessa pieniin eläkkeisiin, mutta katto olisi pakko laittaa jonnekin 2500-3000 euron paikkeille.

Parempi vaihtoehto on irtautua EUsta nopealla aikataululla tai ainakin uhata sillä hyvin päättäväiseen sävyyn. En kyllä kykene näkemään ainuttakaan kestävää ratkaisua eurovaluutan puitteissa, eli ero ja ETA-sopimuksella kauppasuhteet Eurooppaan. Moni muukin jäsenvaltio huokaisee helpotuksesta, kun joku tekee niiden puolesta aloitteen.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö Vastaus kommenttiin #24

Timo. "Parempi vaihtoehto on irtautua EU:sta nopealla aikataulla tai ainakin uhata hyvin päättäväiseen sävyyn"- oikein- esimerkiksi jäsen-/tukimaksuista ym. velvoitteista uhkaamalla ja kieltäytymällä Islannin ja Argentiinan mallilla. Muutkin jäsenvaltiot voivat seurata kuin hai laivaa, jos Suomi tekee avainiskun.

Lahjontaa ei voi harjoittaa, siksi uhkaus ja kiristys "kasvatuskeinoina"!

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

"Unionivekkuleiden ja EMU-veijareiden" tavoitteena on ylivelkaannuttaa EU:n kansallisvaltiot ja saattaa varakkaat kolmen AAA:kin maat samaan suohon etelän hulttiomaiden kanssa. Suurmaat ja etenkin Saksa määräävät pelisäännöt ja tukiohjelmat. Suomi ainoana Pohjoismaana on tyhmyyksissään ja EUforiassaan ajautunut EU/EMUn nuottaan vapaaehtoisesti suvereniteetinsa menettäneenä ja ylivelkaantuneena. Mutta EMU-kakku alkaa jo maistua elttaantuneelta, ja siksi siitä on päästävä pian eroon, ennen kuin on myöhäistä ja ongelmat lisääntyvät.

Liitovaltioon pyritään juonisti porras-portaalta EEC-EY-EU-EMU-pankkiunioni- liittovaltio-tavoittein. Oletko valmis tuohon orjuuteen; jos et vastusta tuota kehitystä. Suomi on vapautettava tuosta pakkopaidasta.

Siksi irti EU/EMUsta ja heti. Muuten on myöhäistä.Suomi irti EU/EMUsta!

Käyttäjän iitimo kuva
Timo Isosaari Vastaus kommenttiin #26

Jos haluat aivan piikkisuoran ja sievistelemättömän vastauksen, niin ajan kokonaisvaltaista poistumista EUsta ja eurosta.

Meillä on riittävästi kauppakumppaneita, vaikka mököttäisivät päätöksellemme jonkin aikaa. Tähän lillumiseen ei ole enää hetkeäkään varaa.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö Vastaus kommenttiin #29

Asiaa puhut Timo. Ystävänsä ja kauppakumppaninsa voi valita. Miten olisi ns.BRIC -maat: Brasilia, Intian, Kiina ja Venäjä tai parannettu pohjoismainen yhteistyö siinä ohessa. Markkinoita löytyy muualtakin, kun suhteet ovat kunnossa ja kaupparatsut osaavat asiansa.

Käyttäjän iitimo kuva
Timo Isosaari Vastaus kommenttiin #32

Tämä kauppasota näyttäisi päättyvän rajuun talousromahdukseen globaalilla tasolla, joten aivan ensimmäisenä huomion on oltava kotimarkkinoilla, koska omavaraisuutemme on romahtanut huoltovarmuuden kannalta heikolle tolalle.

Tämä skenaario väijyy taustalla jatkuvasti, vaikka talouden pelastamiseksi on pumpattu rahaa käsittämättömiä summia. Se on kohdistunut enimmäkseen odotusarvoihin, joille ei löydy katetta.

Siksi kirjoittelen aktiivisesti vakaamman talousjärjestelmän ja kestävien vaihtoehtojen puolesta.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö Vastaus kommenttiin #33

Timo. Itsekin kannatan kestävämmän, oikeudenmukaisemman ja demokraattisemman kehityksen mallia kuin alistua EU/EMUn harvainvaltaiseen eurokratiaan, ahneuteen ja diktatuuriin. Taistellaan parempien arvojen puolesta puolesta.

Pidetään Suomen lippu korkealla.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö Vastaus kommenttiin #26

Matti Kyllönen. Suomi irti EU/EMU/EKP:sta mahdollisimman nopeasti...
Ja Kreikka "vapautettava" EU/EMU/EKP:n kahleista hoitamaan asiansa kuntoon, nnenkuin annetaan uusi mahdollisuuksia yhteisvaluuttaan ja EU/EMU/EKP:n "ihanuuksia nauttimaan".

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö Vastaus kommenttiin #26

Matti Kyllönen. Suomi irti EU/EMU/EKP:sta mahdollisimman nopeasti...
Ja Kreikka "vapautettava" EU/EMU/EKP:n kahleista hoitamaan asiansa kuntoon, nnenkuin annetaan uusi mahdollisuuksia yhteisvaluuttaan ja EU/EMU/EKP:n "ihanuuksia nauttimaan".

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö Vastaus kommenttiin #26

Matti Kyllönen. Suomi irti EU/EMU/EKP:sta mahdollisimman nopeasti...
Ja Kreikka "vapautettava" EU/EMU/EKP:n kahleista hoitamaan asiansa kuntoon, nnenkuin annetaan uusi mahdollisuuksia yhteisvaluuttaan ja EU/EMU/EKP:n "ihanuuksia nauttimaan".

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

Timo Isosaari.Se etu Kreikka- ym.EU-ja nykypolitiikasta on se, että nykynuoret saavat kaiken valmiina eteensä...tikkua ristiin panematta!

Katainen: Tässä on taloutemme käännekohta kolmella AAA:lla ostettuna hallituksemme perintönä nykynuorisolle:

- Suvereniteettinsa menettäneen Suomen;
- Jatkuvat Kreikan tukipakettien lisämaksut;
- Monisukupolvisen velkavankeuden kotimaassa ja eurokriisissä;
- Kestävyysvajeet;
- Ilmastomuutoksen;
- Sotesotkut ja EU:n periferian;
- Tuloerot;
- Kolmen AAA-luokan sertin eurokriisimaiden tukipakettien priimusmaksajana ja
- EU/EMUn juoksupoikana toimiminen.

TÄSSÄ joukko Kataisen lastenlastensa perinnöksi tulevia asioita. Luettelo ei suinkaan ole tyhjentävä, vaan täydentyy koko ajan vaalikauden loppuun asti.Kreikan velkojen maksuakin saadaan odottaa ainakin 50 vuotta , ellei se jätä niitä kokonaan maksamatta EU/EMU:n myötävaikutuksella?

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

Timo Isosaaari. Kreikan taloudesta lisätietoa netistä ja googlelta:

https://www.google.com/#q=Kreikan+talous

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

Nähdyn ja kokemuksen perusteella täytyy kuitenkin kritikoida, onko takuita, että Kreikan kansalle tarkoitetut tukirahat menisivät oikeaan osoitteeseen eikä esimerkiksi Saksan tai jonkun muun kirstuun?

Humanitarisuutta ja empatiaa kun usein käytetään "auervaaralaisittain" vietellen huijaamiseen ja muihinkin piilotarkoituksiin. Luottamuspula vallitsee nykyään liian kovasti noiden tukirahakeräysten suhteen. Usko on mennyt EU/EMU-politiikkaan ja taloudenhoitoon. Mafia johtaa nyt EU/EMUa.

Kreikan taloudesta lisätietoa: https://www.google.com/#q=Kreikan+talous

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

Pankkikriisisopu jää viime tinkaan, sanoo STT tiedotteessaan. Sopu pankkiunionin toisesta osasta on menossa aivan kalkkiviivoille. Määräaika häämöttää EU-parlamentin vaihtuessa toukokuussa. Kyse on pankkikriisien yhteiseurooppalaisesta ratkaisujärjestelmästä. Pankit olisivat vastuussa omista ja toistensa tekemisistä, jolloin valtioiden ei tarvitsisi tulla apuun. Pankkien pelastaminen on uhannut pienten maiden valtiontalouksia.

Jäsenmaiden on vielä kerran kajottava pankkisopuun, jonka ne löysivät neuvottelujen jälkeen joulukuussa. Valtiovarinministerit pohtivat tiistina, missä asioissa ne voisivat tulla parlamenttia vastaan. Sopuun uskotan edelleen. Parlamentti on vaatinut pankkikriisimalliin isoja muutoksia. Se haluaisi muun muassa kasvattaa komission roolia asiassa, jotta asiat nopeutuisivat.

Muiden muassa Suomi ja Saksa vastustavt tätä. Parlamentti on myös vaatinut, että kriisien hoitoon perustettava yhteinen 55 miljardin euron rahasto koottaisiin jäsenmaiden kaavailemassa kymmenessä vuodessa. Vvm. Urpilaisen (sd) mukaan Suomelle on tärkeää, että rahastoon siirrytään vaiheittain. Tarkasta aikataulusta neuvotellaan parlamentin kanssa.

Neuvottelut jatkuvat kolmen viikon kuluttua.Tällöin kokousta johtaa pahamaineinen puheenjohtajamaa Kreikka.Liekö sen tukirahoitusasiatkin silloin esillä?

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset