karikilpio

”Työväenhallitus” syrjii työväestöä ja heikompiosaisia

Vaalipuheitten mukaan Kataisen hallituksessa on kolme työväenpuoluetta: sdp, vasemmistoliitto ja taktisen kameleonttimainen, ex-työnantajapuolue kokoomus.

On outoa, että kymmeniä tuhansia euroja kuukaudessa ansaitsevat johtohenkilöt, jotka mielestään ajavat ns. työtätekevien ja palkansaajien etuja, eivät käytännössä enää toimikaan viiteryhmänsä hyväksi. Verot kiristyvät, peruspalvelut huononevat, kustannukset kohoavat ja nuorten sekä vanhusten , työttömien ym. syrjäytyneiden määrä kasvaa ja alituiset yt-neuvottelut jatkuvat  ja vievät elämänuskoa ihmisiltä.

EU/EMUssa rahoitetaan silti EU-eliittiä ja pankkiireita sekä talouttaan huonosti hoitavia PIIGS-maita. Suomessa tarpeelliset miljardit maksatetaan härskisti veronmaksajilla. Hyvinvointivaltiosta tehtiin EU/EMU-politiikan töppäysten vuoksi pahoinvointivaltio vajeineen ja ennätysvelkoineen.  Montakohan hallitusta tarvitaan Suomen talouden nostamiseksi taantumasta?

Nykyinen hallitusvalta näyttää olevan niin makeaa, että se on sumentanut ja turmellut entiset arvot ja aatteet. Linjauksistaan vieraantuneet ”työväenpuolueet” toimivat  uusliberalistisen ”sekoomuksen” johdolla hyväosaisten eikä huono-osaisten hyväksi. Hallituksessa pysyminen pyhittää ”työväenpuolueiden”  periaatteet ja kannanotot. Hinta voi tulla niille kalliiksi ensi vaaleissa. Ei ole sinipunista Suomen hallituksiksi.

Rakennepakettiuudistus todistaa ”työväenpuolueiden” epäisänmaallisuuden: budjetissa kaikkein heikompiosaisimmat ja puolustuskyvyttömimmät jätetään säälimättä oman onnensa nojaan budjettirahoja jaettaessa.  Maan tulevaisuuden toivoihin ei satsata määrärahoja. Minne menet EU/EMU-Suomi?

Ilmeisesti em. heikompiosaiset nähdään hallituksen silmissä jarruina ja tuottamattomina menoerinä  Suomen kilpailukyvylle ja tuottavuudelle.   Sellaista on saamattoman ”työväenhallituksen” poliittinen työjärjestys. Hyväksytkö tällaista poliittiista menoa?

MUTTA parempiosaiset eivät osallistu eikä heitä edes velvoiteta Suomen taloustalkoisiin, jotta  Suomi nousisi taantumastaan. - EKP:nkin olisi aika toimia , sanoo palkittu taloustieteilijä Helene Rey. (HS.A14/02.12.2013). Italian ja Espanjan yritysten ahdinko uhkaa koko euroalueen tulevaisuutta. Romahtaako koko EMU-hanke ahneuteen?

Johtopäätös: vaalipuheet aidoista ”työväenpuolueista”  näyttävätkin olevat katteetonta sanahelinää. Seuraavissa vaaleissa onkin itsekunkin syytä katsoa tarkkaan, ketä ja mitä puoluetta äänestää ja päästää vallan kahvaan. On muutoksen aika.

Silti hyvää itsenäisyyspäivää kaikille tasapuolisesti!

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (20 kommenttia)

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

Olisiko seuraavissa ek-vaaleissa aika näyttää Kataisen "työväenhallitukselle" ja sen puolueille jäähypaikka tekemättä jättämisistään ja epäisänmaallisista tekosistaan?

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Samallako lailla, jolla keväällä ennustit AfD:n muuttavan Saksan poliittisen järjestelmän. Ennustithan AfD:n saavan noin 20%:n kannatuksen. Mutta kuinka kävikään? Kuinka monta kyseisen puolueen kansanedustajaa on muuttamassa Saksan politiikkaa liittopäivillä? Nyt vaalien jälkeen?

Käyttäjän susijumala kuva
Henri Alakylä

AfD muutti Saksan poliittisen järjestelmän. FDP putosi pois, joten... :)

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #3

Ja tulevassa hallituksessa istuvat CDU/CSU ja SPD. Joten miten se Saksan politiikka nyt oikein muuttuu?

Käyttäjän seppokalevi kuva
Seppo Turunen Vastaus kommenttiin #4

Saksalaiset ovat loppujen lopuksi järkevä kansa. Ja kyllähän tässä suomalaistenkin suhteen on vielä toivoa.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö Vastaus kommenttiin #5

Saksa on nyt selvästi Euroopan veturi. Jotta Suomi pärjäisi kilpailukyvyssä ja kasvuvauhdissa sen tulee tehdä taloudelliset "saksat".

Kuitenkin Hesarin pääkirjoitus 5.12. kertoo, että Suomi uhkaa pudota EU:n kasvuvauhdista. Suomi on EU:n kituliaimmin kasvavia kansantalouksia. Suomen suurin ongelma on hyvin hidas talouskasvu.Tuoreessa Lisbon Councilin raportissa Suomi putosi kilpailukykyvertailussa hännille.Sama jumbosija tuli viennin kehityksessä. Silti Suomi on yksi niistä maista, jolla on kolmen A:n luottoluokitus. Euroryhmän saarnaajana tunnettu Suomi on lipsunut yhteisistä säännöistä ja tiukasta talouskurista.

Toisaalla HS talouspalstalla A28 kerrotaan, kuinka EU on määrännyt pankkijäteille kymmenien miljardien eurojen laskuja huijauksista ja vedätyksistä ja korkokartelleista. Uusin epäily koskee valuuttakursseja malliin Kreikka.

Ja vielä Saksasta. Palkittu taloustieteilijä Helene Rey vaatii EKP:ltä toimia, koska Italian ja Espanjan yritysten ahdinko uhkaa koko euroaalueen tulevaisuutta. Deflaatio on hänen mielestään pahin uhka euroalueella. Euroalueella ei sitä perustettaessa riittävästi varauduttu pankkikriiseihin. Pankkiunioni voisi estää sen. Saksa on hänen mielestään euroalueen jarruttaja. Taloustieteellinen keskustelu on liian ahdasmielistä Saksassa. Näin HS/Talous A24/2.12.2013. Reyn mielestä euro on hajoamaisillaan.

Käyttäjän susijumala kuva
Henri Alakylä Vastaus kommenttiin #4

Matalapalkka-aloille lähes 50 prosentin palkankorotukset yms.

Olen kyllä näistä kirjoittanut.

http://uutiset.perussuomalaiset.fi/romuttaako-saks...

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #6

Tässähän vain vähän korjataan Schröderin talouden kiristämisohjelmaa kymmenen vuoden pihistämisen jälkeen. Jopa EU:n ja IMF:n toiveiden mukaan.

Käyttäjän susijumala kuva
Henri Alakylä Vastaus kommenttiin #7

Se jää nähtäväksi, miten "vähäiseksi" tuo "korjaaminen" jää.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #9

Niinpä. Saksan Eurooppapolitiikka tuskin sanottavasti muuttuu.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #3

Henri, muuten FDP on edustettuna yhä edelleen useiden osavaltioiden maapäivillä, mutta AfD ei yksilläkään. Siten ei voi sanoa FDP:n pudonneen vielä kokonaan pois Saksan politiikasta.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

Pekka Lukkala. Onko Kataisen "sekoomushallitus" toiminut mielestäsi Suomen vai EU/EMU:n eduksi, ja voidaanko sitä pitää isänmaallisena vaiko epäisänmaallisensa hallituskoalitiona? Montako hallitusta tarvitaan nykyisen taantuman poistoon ja velkojen/vajeiden maksuun? Mitkä ovat oikeat lääkkeet taudin parantamiseksi mielestäsi?

AfD- ennusteen esitti Taloussanomat artikkelissaan ja lainasin sitä tekstissäni.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #8

Voi, voi, Taloussanomat eivät esittäneet ennustetta, vaan mielialatutkimuksen, kuten keväällä useaan kertaan selitin, mutta et uskonut. Kerroin myös, miksi Saksassa on ensiyrittämällä lähes mahdotonta päästä Liittopäiville. Kävi juuri niinkuin jo keväällä kerroin, AfD:lla ei ole yhtään liittopäiväedustajaa.

Miksi muuten vastaat selkeisiin kysymyksiin aina vastakysymyksillä?

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö Vastaus kommenttiin #10

Jotta pysyttäisiin otsikon mukaisissa asioissa ja Kataisen "työväenhallituksen" politiikassa eikä Saksan politiikassa.

Sillä tärkeintä ei ole aina vastaukset vaan hyvät kysymykset.(V.A.Koskenniemi)

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #13

Tämä selvä. Kiitos asiallisesta vastauksesta aikaisempiin kirjoituksiisi kohdistuvaan kysymykseen. Siis vastauksesta, jota en saanut.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

Luottamus Suomen hallitukseen on ennätysalhainen. Koko Eurooppaa vaivaa politiikan luottamuskriisi. (HS-gallup/A6 5.12.2013) Vain neljäsosa suomalaisista arvioi Jyrki Kataisen (kok) "työväenhallituksen" onnistuneen tehtävissään.

Sen sijaan 34 prosenttia kansasta on sitä mieltä, että hallitus on epäonnistunut työssään. "Työväenpuolueista" paras on luottamukseltaan kokoomus 23 prosentillaan. Sdp saa 16 prosenttia ja vesemmistoliitto 14 prosenttia.

Epäluottamus hallitusta kohtaan on yhä syvä. Vain kesäkuun 2013 lukema 35 prosenttia ylittää nyt saadun tuloksen 2013...Syyskuussa 2011 lukema oli 24 prosenttia; toukokuussa 2012 19 prosenttia ja joukukuussa 2012 20 prosenttia.

Kuuden puolueen hallitus on kärsinyt sisäisistä erimielisyyksistä ja synkästä taloustilanteesta.Keskeiset hankkeet kunta-ja soteuudistus kangertelevat ja uhkaavat vesittyä tai siirtyä seuraavan hallituksen riesaksi. Talous sakkaa, vienti hyytyy, kilpailukyky on huono ja velat ja vajeet kasvavat. Mitä tulisi tehdä , että talous nousisi ahdingosta? Auttaisiko hallituksen vaihto?

Seuraavan kerran politiikan kiinnostavuutta voi arvioida 2014 toukokuussa pidettävissä eurovaaleissa. Yksi mielenkiintoinen tulos.

Samassa gallupissa presidentti Niinistön toimintaa piti 71 prosenttia erittäin hyvänä tai melko hyvänä. Sitä nostanee tuonnempana nyt onnistunut Itsenäisyyspäivän juhlien isänmaallinen ja korkeakulttuurinen vietto Tampereella. Ehkä paras Itsenäisyyspäiväjuhla kautta aikojen. Samanlaisia toivotaan lisää jatkossakin - vaikka eri maakunnissakin. Arvot olivat pitkästä aikaa kohdallaan.

Käyttäjän AriTero kuva
Ari Tero

Kari.

Suomessa yhden miehen hallitus, yksi kiittää, viisi kumartaa. Suomalaisena minun pitää ihmetellä, missä ovat näiden viiden puolueen selkärana ja moraali(en puhu yhden miehen puolueesta). Katainen ei ilmeisesi ole lukenut, professori Pekka Himasen sinistä kirjaa, ilmeisesti kirjalla ei olut mitään annettavaa. Syksyisin olen seurannut kuinka vesijuoksee hanhen selästä, ilmeisesti pääministeri Jyrki Kataiselle on samoin. Kaikki niin teflonia, siihen ei tartu mitään.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

Ari Tero. Valtapeli turmelee moraalin. Samoin utopistiset illuusiot.

Kuten EU- ja EMU-hankkeet. Auervaaralaista talouspolitiikkaa kriminaalipoliittisin termein ilmaistuna.

Kataisen sanotaan olevan vankkumaton uusliberalismin kannattaja ja siksi ahneiston mukainen moraali ja politiikka. Mitä lie luvattu nöyristelyistä EU/EMUn kabineteissa? Eikä tehtyjä mokia saa enää korjatuiksi tai anteeksikaan.

Käyttäjän AriTero kuva
Ari Tero

Tästähän se lähee, kerroppa miten noista illuusioista päästäisiin eroon. Illuusiot voisi olla aivan hyväkin,

http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/64679-haukut-jyrki...

Mielikuvitus, sinulla on omat juttusi.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

Ari Tero.Toivossa on hyvä elää, sanoi aikoinaan lapamatokin. Realiteettitajuisuus kuuluu terveeseen maalais/kaupunkilaisjärkeen. N-liitonkin utopia/illuusio romahti, miksei EU/EMUnkin.

Totta mielikuvitus on köyhän ainut huvitus, todisteli lauluissaan Juha "Watt" Vainiokin. Politiikotkin unelmoivat omissa valtapelin fantasioissaan. Moni pyrkii kvartaalitalouden keinoin miljonääriksi. Mitäs sitä olemaan turhan vaatimaton.Viis muista.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset