karikilpio

MTV3-kysely: kansa teilaa tylysti hallituksen toiminnan

Näin ilmenee juuri tehdyssä MTV3:n kyselystä. 62 prosenttia 1862 vastaajasta arvioi hallituksen toiminnan huonoksi kevään päätöksenteossa, jossa mitattiin hallituksen onnistumista kysymyksellä, jossa viitattiin kehysriihen osinkoveropäätössotkuihin.

Vain 13 prosenttia arvioi hallituksen onnistuneen erittäin hyvin tai hyvin. 14 % otti  eos-kannan asiaan. Virhemarginaali on suuntaansa 3 prosenttiyksikköä. Tulkinta voi olla pahimmillaan yläkanttinen hallitukselle.  Kun MTV3 on teettäjänä, ei voi ainakaan sanoa, että gallup olisi populistinen.

Samaan suuntaan kansa vastasi kysyttäessä, pääministeri Jyrki Kataisen (kok) ja valtiovarinministeri Jutta Urpilaisen (sd) onnistumista:

   - 61 prosenttia vastaajista arvioi pm. Kataisen  onnistuneen melko tai erittäin huonosti. Vain 17 % antoi Kataiselle hyvän arvosanan.
   - 60 % antoi  vvm.Urpilaiselle huonon arvosanan ja 13 %  hyvän.

http://yle.fi/uutiset/kansa_teilaa_mtv3n_kyselyssa_hallituksen_kevaan_to...

Mitä tämä merkitsee hallituksen jatkomahdollisuuksille ja uskottavuudelle? Joko hallitukselle on alkanut lähtölaskenta  sen saamattomuuden ja epäisänmaallisuuden vuoksi? Ainakin hallituksen tulee katsoa itseään peilistä, ja  tehdä rehellinen johtopäätös toimistaan.

YLLÄTYSTIETO Saksasta. Siellä on perustettu  EU-vastainen puolue. Joko uskottavuus koko EU:n ja EMUn toimintaan romahtaa yleiseurooppalaiseksi, kun kriisit seuraavat toisiaan , ja kun EU/EMU-eliitti ja EU-komissio alistavat jäsenmaita  ja niiden veronmaksajia huijaamalla maksumiehikseen?    Katso  138 Yle teksti-TV : Sunnuntaina perustettava saksalaispuolue vaatii D-markkaa takaisin ja eroa eurosta  jne...                                                             

Liittovaltiosta hallitus ei puhu halaistua sanaakaan , eikä siitä kuten EMU:stakaan jäsenmaat saanut/saa tehdä kansanäänestystä. Mihin sillä pyritään? Mitä salataan? Lisäävätkö  salailu ja vaikeneminen luottamusta koko EU:n toimintaan? Mitä luurankoja on EU-n ja Suomen hallituksen kabinetin kaapeissa? Lisäksi Suomea huijataan EMU:ssa:

http://www.hs.fi/talous/Suomi+on+k%C3%B6yh%C3%A4++ainakin+paperilla/a136...

http://karikilpio.puheenvuoro.uusisuomi.fi/137748-eussa-"koyhat-rikkaiksi-ja-rikkaat-koyhiksi"

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (16 kommenttia)

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

Elämme murrosaikoja, mihin Suomi ja EU ja EMU/euro ovatkaan menossa?

Onko Kataisen hallituksen ja EU/EMU:n kalkkia jo juotu riittävästi eli olisiko molemmille sanottava jäähyväiset?

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

YLE UUTISET: Jälkilaskua pukkaa Suomelle,Saksalle ja Hollannille kriisimaiden tukemisesta:

http://yle.fi/uutiset/tutkija_kriisimaiden_tukemis... Mitä tämä merkitsee EMUssa olemisen suhteen? Onko jo korkea aika mitätöidä velat ja erota EMUsta tai jopa EU:stakin?

Petri Rautiainen

Kari Kilpiö. Ainakaan nykymuodossa koko EU ei aja sitä asiaa, millainen käsitys siitä kansalle aikoinaan annettiin. Se EMU on viimeinen niitti, joka imee viimeisetkin veret. Maksuja maksujen päälle seuraa ja uusia kriisimaita tulee listoille.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

Aimo Remes. Näyttää siltä, että suomut alkavat tippua EU/EMU-hurmoksesta ja maalaisjärki voittaa illuusiot ja kuplataloudet. Tervettä kehitystä!

Kokoomukselle saattaa käydä köpelösti seuraavissa eduskuntavaaleissa samoin demareillekin. Heitä on pääsääntöisesti syyttäminen Suomen ylivelkaannuttamisesta ja taannuttamisesta vararikon partaalle. Oppositio odottaa monen mielestä myös siipeilijä- ja kielipuolue rkp:tä.

Sisä-/ulkopoliittinen sekameteli/-sotku hallitus on tullut matkansa päähän!

Oletko samaa mieltä? Sekstetti on tullut liian kalliiksi Suomelle ja saa mennä kuusikkoineen käpykaartiin ja oppositioon. Sen toiminnasta ei tule kuin sutta ja sekundaa, eikä mitään muuta kuin vahinkoa Suomelle. Oletko samaa mieltä? Ei muuta kuin kalossin kuva ahteripuoleen ja pihalle vallan kammareista.Jyrki on huonosti tehnyt työnsä ja saa mennä...vaikka Timbuktuun diplomaatiksi.

Petri Rautiainen

Aimo Remes ja Kari Kilpinen:

Minä luulen myös, että kokoomukselle ja sdp:lle käy molemmille huonosti seuraavissa eduskuntavaaleissa. Kyllähän tulokset jo puhuvat sen puolesta.

Keskustan entinen puheenjohtaja Juha Sipilä vaati pääministeri Jyrki Kataista eroamaan välittömästi virastaan. Perusteluksi Sipilä antoi hallituksen saamattomuuden asioiden eteenpäin viennissä, turhan kitkuttelun ja vitkuttelun eri asioiden kanssa. Sipilän mukaan pääministerillä on vastuu työjärjrstyksen säilymisestä ja asioiden hoitumisesta.

http://yle.fi/uutiset/keskusta_vaatii_paaministeri...

Kyllähän hallitus on moniin turhiin asioihin puuttunut, mutta olellisia asioita ei ole käsitelty. Ne on jätetty täysin käsittelemättä. Tuotannon alasajo, lakiuudistukset ja tukien jakaminen EU:n kriisimaille ovat olleet ihan älyttömiä.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

Petri Rautiainen. Olen täysin samaa mieltä keskustan pj. Juha Sipilän kanssa, ettei noin saamaton hallitus voi enää jatkaa hallitustöitään. Siitä on tullut rasite koko Suomen hyvinvoinnille. Se on laakereillaan lepäävä eli status quo-hallitus, jonka tavoite on olla mitään tekemättä hallitusvallassa vaalikauden loppuun ja jättää tekemättämät työt ja lainsäädännöt seuraavan hallituksen riesaksi. Kataisen hallitus on edesvastuuton kuten Holkerinkin sinipunahallitus. Suomen romuttajia. Kataisen on aika tehdä tarvittavat, ainoat johtopäätökset ja pyydettävä hallitukselle ero Niinistöltä.

Sipilästä saattaisi tulla hyvä pääministeri,koska hänellä on käytännön näyttöä , kuinka taloutta voidaan hoitaa myös tuloksellisestikin.

Nykyhallitus on kohonnut pätemättömyytensä tasolle Peterin Periaatteen
mukaan. (1970-luvun maailman kirjallisuuden best-sellereitä: Peter-Hull: Peterin Periaate,WSOY.) Kannattaa lukea. Samoin kuin Erasmus Rotterdamilainen: Tyhmyyden ylistys. Molemmat aukaisevat asioita.Muuta:

http://petrirautiainenpuheenvuorouusisuomifi./puhe...

http://annelindell.puheenvuoro.uusisuomi.fi/137917...

Petri Rautiainen

Kari Kilpiö. Täysiä Suomen romuttajia kummatkin Katainen-Holkeri. Tuollaisia pääministereitä ei pitäisi päästää valtaan ollenkaan. Heitä eivät kiinnosta kansan edut vaan omat edut. Ohessa pyörii hyväveli toiminta. Hyville kavereille annetaan ja niitä muistetaan huolimatta siitä, onko se kansan edun mukaista.

Koko opposition olisi kannattanut ja kannattaisi vaatia Kataisen eroa niillä perusteilla kuin Sipilä toi julki. Siinä olisi jo yli 25% kannatus. Eivät ne hallituksenkaan rivit niin yhtenäiset ole kuin ulospäin annataan näyttää. Joukkoon mahtuu toisinajattelevia, mutta näiden ajatuksia ei päästetä julkisuuteen.

Heikki Porkka

En usko, että hallitus hajoaa, syitä on monia. Kirjoitan muutamasta.

Hajoamisen mahdollisuus siirtyi mielestäni jälleen piirun kauemmas esimerkiksi siksi, että galluptulos on hallituksen kannalta niin nöyryyttävä.
Jos Katainen olisi ollut järkevä, hän olisi pyytänyt hallituksen hajottamista jo muutama kuukausi sitten, kun hänen oma luottamuksensa oli vielä siedettävissä lukemissa. Tarkoitan aikaa, jolloin kokoomuksen kannatus oli gallupeissa vielä selkeästi yli 20 %-yksikköä.

Eräs merkittävä syy hallituksen jatkamiselle on myös sdp:n pitkällinen sisäinen kriisi, josta mediat jostain syystä vaikenevat. Sdp:n sisällä kiehuu ja kuohuu, mutta media vaikenee. Munatonta puuhaa ihan kaikilta medioilta.
Kerroin sdp:n sisäisestä valtataistelusta (puheenjohtapelistä) jo useita kuukausia sitten, paljon ennen kuin Harkimo kyseli aiheesta Urpilaiselta. Ja pitäisihän kriisin olla selvää ihan jokaiselle tervejärkiselle politiikan seuraajalle, joka tiedostaa sdp:n kannatuskäyrän jatkuvan laskun ja viidet perättäin hävityt vaalit.

Demarien ay-siipi (tai osa siitä) on pitkään ajanut Antti Lindtmania puolueen puheenjohtajaksi Urpilaisen tilalle.

Urpilaisen takana seisovat tanakasti Jouni Backman ja muut feministit. Opportunismistaan tunnettu Backman kääntänee kelkkansa, jos havaitsee, että ay-jäärät pääsevät niskan päälle.

Ay-jengin merkittävin asianajaja on vanha kenttätykki Eero Heinäluoma.

Demariryhmä on kuitenkin paljolti kadottanut otettaan ay-väen miehiin, joka ei sinänsä ole ihme, koska eduskuntaryhmästä saa hakemalla hakea oikeita miehiä, jotka uskaltavat asettua feministejä vastaan.

Kulisseissa puhutaan nykyään tossukoista, kun tarkoitetaan sdp:n eduskuntaryhmän munallisia jäseniä. Sen toisen, eli feminiinisen ryhmän nimitystä en tähän kirjoita, mutta jokainen voi päätellä sen vaihtamalla yhden kirjaimen tossukat – sanaan. Tossukat ja t*ssukat. Maskuliini ja feminiini. Vähän kuin hatut ja myssyt Ruotsissa aikoinaan.

”Kaarle XII:n kuoleman jälkeen valtiopäivät vähensi merkittävästi kuninkaan valtaa. Vuosina 1720–1738 Ruotsin politiikkaa johti kansliapresidentti Arvid Horn. Hänen ulkopolitiikkaansa pidettiin liian varovaisena, joten hänen kannattajiaan alettiin kutsua pilkkanimellä ”yömyssyt”. Näin luotiin mielikuva torkkuvista, saamattomista poliitikoista. ”Yömyssyjen” vastustajia puolestaan alettiin kutsua ”hatuiksi”, sillä päivisin valveilla ollessaan miehet käyttivät hattuja. Nämä nimitykset vakiintuivat käyttöön, tosin ”yömyssyjä” alettiin pian kutsua lyhyemmin ”myssyiksi”.”
http://fi.wikipedia.org/wiki/Hattupuolue

Eduskuntapuolueista sdp on se, jossa tuulee tällä hetkellä kaikista ovista. Vaikka media on jo pari vuotta yrittänyt kertoa, että PS-puolue on jakautumassa/hajoamassa/romahtamassa, todellisuudessa kriisipuolue on sdp.

Muut hallituspuolueet jatkavat mielellään hallitustaivalta.

Vasemmistoliitto on jo myynyt periaatteensa ja kääntänyt takkinsa totaalisesti, sillä ei ole mitään menetettävää.
Itse asiassa puolue tarvitsee lisäaikaa kyetäkseen vakuuttamaan vanhoille äänestäjilleen olevansa edelleen köyhän asialla kapitalisteja vastaan.
Hiekka tiimalasissa vähenee, mutta vasurien propagandaosasto on osoittanut toimintakykynsä olevan tallessa. Siitä kertoo mm. se, että puolue kaappasi taidesektorin merkittävimmät virkapaikat itselleen vuosiksi eteenpäin.
Asialla (taidepiirien myötäily) on valtava merkitys suosion hankkimisen kannalta, sillä kenenkäs muun kuin helposti höynäytettävän taideväen avulla tunteen kautta asioita lähestyvien naisten, nuorison ja feminiinimiesten ääniä hankitaan?
Esimerkiksi monet taivaanrantoja maalailevat ja maailmanparannukseen keskittyvät muusikot ovat mitä parhain apu puolueen propagandatyössä.
Mahtaa erityisesti vihreitä ja demareita harmittaa, kun vasurit kaappasivat lähes koko taidepotin nenän edestä.

Vihreiden uskottavuus on samalla tasolla kuin ydinvoimaa vastustavalla puolueella voi ydinvoimaa suosivassa hallituksen olla. Pikanttina mausteena ovat esimerkiksi Heidi Hautalan harmaa talous ja Ville Niinistön vastuun pakoilu Talvivaara-casessa. Vihreillä ei ole mitään halua hallituksen hajottamiseen, puolueessa tiedostetaan, että tilanne ei ole nyt paras mahdollinen vaaleja ajatellen.

Rkp keikkuu mukana ja toivoo hallitukselle pitkää ikää, koska se pelkää aiheellisesti, että seuraava hallitus voi nykyisen kehityksen myötä muuttaa pakkoruotsin asemaa Suomessa.
Saattaa myös olla, että rkp joutuu seuraavien vaalien jälkeen vuosikymmenien joo, joo, kaikki käy - hallitustaipaleen jälkeen oppositioon räksyttämään, taipaleelle, josta muodostunee sen waterloo.

Kd:n hallitusura alkoi totaalisella sanojensa syömisellä ja kristillisdemokraattien kannatus on laskemaan päin. Räsäsellä ei ole mitään kiirettä saati halua hallituksen hajottamispuuhaan, koska kannatuskäyrää pitäisi saada hilatuksi ylöspäin ennen seuraavia vaaleja.

Hallituksen tapa tehdä politiikkaa ei ole ollut suomalaisille edullinen, vaikka toista on moneen kertaan väitetty.
Timo Soinin ja PS:n jo vuosia esittämä EU:n tukipolitiikasta (ja eurosta) irtautuminen olisi ollut suomalaisten kannalta ylivoimaisesti edullisin ja paras vaihtoehto.
Se ei kuitenkaan ole kelvannut itsekästä ja oman edun politiikkaa ajaneille kärkipoliitikoille, Kataiselle ja Urpilaiselle, eikä heidän puolueilleen.

Valta sumentaa pään, ihan jokaisen, se näkyy välillä myös opposition politiikassa. Rohkeita kannanottoja vältellään nykyään kaikkialla, koska median reaktioita pelätään. On valitettavaa, että puolueissa ei näytä juuri nyt olevan ymmärrystä kansan kaipuuseen selkeisiin vaihtoehtoihin, joista myös aktiivisesti tiedotettaisiin ihan joka paikassa.

Näyttää siltä, että poliittinen taktikointi on tällä hetkellä tilassa, jossa kaikki kyttäävät toisiaan. Itse toimisin toisin ja esittäisin selkeitä omia vaihtoehtoja juuri nyt, kun poliittinen tilanne näyttää hyvin sekavalta. Rohkeus ja rehellisyys, siinä pari avainsanaa.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

Heikki Porkka. Hyvin "tossukoitua ja tissukoitua" tekstiä. Kiitos monipuolisesta ja avartavasta kannanotostasi. Niin se valta on turmellut ja sumentanut kuin humala sekoomushallituksen - joskus selkeäkin - mutta pääsääntöisesti klimpeissä kulkevan pään ja järjen. Sitä se eurohurmos teettää, kun euron kuvat pyörivät silmissä nurinpäin kuin hedelmäpelissä.

Ahneella on tunnettu lopputulema!

Heikki Porkka

Kiitos kiittämisestä.

Sijoitit eri kirjaimen kuin tarkoitin sanaan t*ssukka. Tarkoittamani kirjain on hieman kauempana vokaalien ketjussa.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö Vastaus kommenttiin #13

Heikki Porkka. Täytyy heti oikaista virhe ja siirtyä vokaaleissa tassukoista tissukoitten kautta tussukoihin , mutta yhtä feminiininen tuo tissukatkin lienee meijerien, villavakkojen ja pussy-cat-mirrienkin ohella. Hyvillä lapsilla kun on niin monta nimitystä.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

Petri Rautiainen. "Koko opposition kannattaisi vaatia Kataisen eroa." Kannatetaan!

Petri Rautiainen

Ei ole Kataisella miellyttävä istua tuolillaan, kun lämpötila nousee jatakamusta alkaa polttamaan asioiden kiihtyessä äärirajoilleen.

Yhdessä blogissa ehdotettiin sekä Kataiselle että Urpilaiselle menolippua Siperiaan. Itse en vastusta ajatusta.

Petri Rautiainen

Jos / vaikka hallitus pysyisikin koossa koko vaalikauden, tulee se tietämään seuraavissa eduskuntavaaleissa vuonna 2015 hallituksen pääpuolueille kokomukselle ja demareille selvää vaalitappiota. Syykin siihen on ihan selvä, mitä ei tarvitse kysellä ja on tullut jo esillekin muutamassa kommentissa. Aiheita pystisi halutessaan lisäämään, mikä on omiaan pudottamaan kannatusta.

Eivät EU- / EMU-jäärät sitä myönnä, mutta kokevat vaalien alla melkoisen negatiivisen yllätyksen.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

Petri Rautiainen. Olen samaa mieltä mitä pitempään hallitus on vallassa sitä huonommin hallituspuolueiden käy ek-vaaleissa.

Petri Rautiainen

Seuraavassa uusin galluppi. Suunnanmuutokset ovat selviä. Sama suunta varmasti jatkuu.

http://yle.fi/uutiset/kokoomuksen_kannatus_alle_20...

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset