karikilpio

Maan tavasta Euroopan Unionin tapoihin

Meillä Suomessa on ollut  viime vuosikymmeninä monenlaista ”maan tapaa” .

- Kätilöopiston  juttua puitiin pitkään;
- Vieläkin on selvittämättä kenelle  lainattiin rahoja ns.Feiringin Ek- jutussa;
- Valco-Sorsa juttu;
- Metro-Valtos -juttu;
- Juhantalon valtakunnanoikeusjuttu;
- Tulihta -juttu: korruptiojuttu /Hyvät Veljet -kerhotoiminta,jonka professorit Ari   Salminen           ja Terttu Utriainen toivat jokin aika päivänvaloon .
-Vaalirahasotku, johon liittyivät  keskustalaiset RAY- ja Nuorisosäätiö-suhmuroinnit , Novayhtiö     ja demarien Urheiluopistosäätiön asiat  sekä
- Kokoomuksen Kanervan juhliminen.
 

Pestiinkö Metro-Valtosella ja  Kaikkosella pöytä puhtaaksi?  Kaikki puolueet ovat pitkään syyllistyneet kuka taitavammin kuka tyhmemmin Hyvien Veljien ”maan tapaan”.
Puhdistavatko käräjät vuosikymmeniä jatkunutta  maan tapakäytäntöä?

MONI on julkisesti US-blogissa irtisanoutumassa yleiseurooppalaisista  arvoista eli EU:n tavoista:  (Lainaan  osin Olli Pusan suosittua US-blogia/ 131350 irtisanoudun yhteisistä eurooppalaisista arvoista):
 
- EMUssa on tuettu euromaita sadoilla miljardeilla euroilla;
- Kreikassa vedätys ja  korruptio on saanut aivan käsittämättömät mittasuhteet;
- Kreikan viranomaiset ovat sensuroineet listan hämärän tilin omistajista;
- Pankkihirviö Goldman Sachs manipuloi Kreikan EU- kelpoiseksi;
- TV-elokuva ”Kuka Maksaa” kertoo Espanjan kriisin taustoista ja korruptiosta;
- Italian kehitystä odotetaan kauhulla suhteessa Berlusconiin ja mafiaan;
- Kyproksen pankkeja  on IMF:n vaatimuksesta pelastettava. Kypros on mm. venäläisen          oligarkian veroparatiisi ja rahan pesupaikka;

- Libor korkohuijaus on ollut kaikkien aikojen suurin taloushuijaus;
- Pankkeja on pelastettu eurokriisissä, mutta ei valtioita;
- Kukaan ei vastaa EU:ssa mistään ja tilintarkastus/valvonta on laiminlyöty;
- EU:ssa on mittava demokratiavaje: voiko ylikansallinen EU/liittovaltio olla edes demokrtaattinen?  Kansanäänestyksiä ei sallittaisi EU-maille eikä henkilöitä valita EU-elimiin yleisillä kansanvaltaisilla vaaleilla , vaikka EU on olevinaan edustuksellinen demokratia.  Myös avoimuus ja läpinäkyvyys puuttuvat EU-toiminnasta; missä on ihmisyys? Ihminen ei saa jäädä markkinoiden ja pankkien jalkoihin. Rahasta on tehty jumala EU:ssa.Pyrkimyksenä rahavalta.
 -  Veroparatiiseja ei ole vielä poistettu, vaikka verokomissaari kehui laittavansa ne mustalle listalle ja järjestykseen;
- Miten poliitikot selittävät uskottavasti toimintansa pankkien ja korruptioveijareiden juoksupoikina  EMU/EU- maissa?  Toistaiseksi ei mitenkään.
 - EU on syyllitynyt jatkuviin sopimusrikkomuksiin  ym... ym... Mihin EU on menossa?
 
Siksi moni sanoo itsensä irti EU:n käytännön moraalittomista arvoista ja tavoista. EU:n perustuslain  sopimuksessa  ei ole tällaisia arvoja ja  periaateita edes mainittu. Miksi Eurooppalaista lainsäädäntöä tehdään suljettujen ovien takana  ja lakeja säätävät toimeenpanovallan edustajat?Tässä demokratian tila EU:ssa. Suuret maat jyrää pienet maat.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

Mainitsematta jäivät, mitkä ovatkaan sinipunahallitusten vastuut Suomen lamauttamisesta, itsemääräämisoikeuden menettäämisestä ja ylivelkaannuttamisesta?

Suomen perustuslain mukaan PL 114§ käsittelee Ministerisyytteen nostamista ja käsittelyä. PL115§ Ministerivastuuasian vireillepanoa. Ministerisyytteen nostamisen edellytyksistä kerrotaan PL 116§:ssä. PL 118§:ssä on Virkamiehen vastuusta virkatoimissaan.

Omituista EU:ssa on se, että peruspyrkimyksenä oli, että päätökset tehdään mahdollisimmn avoimesti ja lähellä kansalaisia. Käytännössä nämä pyrkymykset on täysin hylätty. EU:ssa vallitsee komentotalous eikä demokratia.Valtiotkaan eivät ole tasa-arvoisia EU:ssa. Miksi?

Jaakko Anttila

Euroopan komissio vastaa jäsenvaltioden ministeriöitä ja keskusvirastoja, joiden virkamiehiä ei valita vaaleilla missään jäsenvaltiossa.

EU:n neuvosto edustaa hallitustenvälistä yhteistyötä Euroopan unionissa. EU:n neuvoston virkamiehet vastaavat "juoksevista asioista", mutta päätökset tehdään ministerineuvoston kokouksissa. EU:n ministerineuvosto kokoontuu alakohtaisissa kokoonpanoissa: ulkoministerien neuvosto, liikenneministerien neuvosto, maatalousministerien neuvosto jne.

EU:n tuomioistuin valvoo EU:n lainsäädännön noudattamista jäsenvaltioissa.

EU-talouden tarkastusvirasto (Court of Auditors) valvoo EU:n varojen käyttöä jäsenvaltioissa.

Euroopan parlamentti on nimensä mukaisesti ainoa EU:n toimielin, jonka jäsenet valitaan vaaleilla jokaisessa jäsenvaltiossa.

Missä se demokratiavaje luuraa?

Toissijaisuusperiaate: http://europa.eu/legislation_summaries/institution...

Ylikansallista yhteisöä, joka sisältää EU:n sisämarkkinat (yhtenäismarkkinat), ei voida ohjata eikä säännellä "mahdollisimman lähellä kansalaisia", koska EU:n sisämarkkinalainsäädäntö (yhtenäismarkkinalainsäädäntö) on voimassa jokaisessa jäsenvaltiossa.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset