karikilpio

Kokoomuksen ja demarien kannatus vihdoinkin romahtamassa

Helsingin Sanomien Suomen Gallupilla teettämän  kyselyn mukaan  näyttää tapahtuneen selvää siirtymää hallituspuolueilta  oppositioon päin.  Sinipunan Suomen konkurssiin vievä ylivelkaannuttaminen, ay-liikkeen oikeutetusti suivaannuttanut STX-telakka -sekoilu , ja  keskittämiseen pyrkivä kuntien metropolipolitiikka  ja maaseudun autioittamispyrkimykset alkavat näkyä viivellä ” tilausgallupeissakin”.

Kun käyriä tarkastelee, varsinkin demarien laskusuhdanne näyttää pysyvälle, koska se on jäänyt neljänneksi 18 prosentin kannatuksellaan.  SDP:n” käppyrä” näyttää olevan jyrkkän laskeva. Moni SAK: lainen on menettänyt täysin luottamuksensa SDP:hen.

Myös  Kokoomuksen yliampuva ostokannatus on  pian romahtamassa alle 20 prosentin em.  nykylinjauksien rasittamana jo seuraavissa mittauksissa , vaikka se johtaakin liki 21:llä prosentillaan. Jälkikirjoituksessa (=PS) lisäsyntejä sinipunahallitukselle .

Sekä Keskusta että Perussuomalaiset ovat kirineet 18,3 prosentillaan ohi demarien  ja saattavat pian ohittaa holtitonta , sisä- ja talouspolitiikkaa harjoittavan kokoomuksenkin.            

Olettavaa onkin, ettei oppositio vaadi hallituksen eroa tosissaan, vaan odottaa maltillisesti  hallituksen lisäryvettymistä ja sen myötä  rökälevoittoa ja uutta, suurta jytkyä tulevissa eduskuntavaaleisa. Hallituksen sisäpolitiikasta piittaamattomuus ja ylimielisyys eivät voi olla näkymättä gallupeissakaan. Se  on ehdoton totuus  eikä ”Absoluuttinen Fakta”.

PS. Suomenkin on Englannin tavoin pidettävä ehdottomasti kansanäänestys EU:n  liittovaltioon menosta  lähivuosina. Vai onko joku eri mieltä?  Hallituksen viimeisin hullutus on ”Avoimet Ovet” Itärajalle. Nyt meinataan lakkauttaa rajavartiointia kuten varuskuntiakin itärajalla ylivelkaisen EU-politiikan lisäkylkiäisenä. Kohta ei tarvittane  enää viisumiakaan Suomeen. Ja maitolitrakin maksaa kohta enemmän kuin viinapullo. Maitoralli alkaa  pian Venäjältä  ja Virosta. 

Mikinkähän Suomen rahat oikein menevätkään, kun IMF:kin vaatii Kreikan Kankkulan Kaivoon vielä  lisärahoitusta 5,5 -9,5 mrd vuosille 2015-2016?  Eiköhän Suomen piikki ole jo nyt täysi? Vai oletteko eri mieltä?

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

7Suosittele

7 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (53 kommenttia)

Käyttäjän leskinen kuva
Seppo Leskinen

Hyvä, noin! Pitäiskö perussuomalaisten ottaa tuo kansanäänestys agendalle suraaviin eduskuntavaaleihin? Saattaisi puolueesta tulla kertaheitolla suurin.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

Seppo Leskinen. "Hyvä näin". Opposition kannattanee yhdessä tai erikseen tehdä aloite ja muutkin puolueet ovat siihen mieluusti tervetulleita. Se olisi kansanvaltaa parhaimmillaan ja toivottavaakin sekä jopa nykytilanteessa vaadittavaakin. EMUstahan ei saatu kerran äänestää ja tulos on näkyvissä ja irvisteltävänä. Hosumalla tuli sutta ja ylivelkoja vain.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

Uskotko (tilaus)galluppeihin ja etenkin kokoomuksen yliampuvaan johtoon?

Mitä mieltä olet Englannin EU-liittovaltion kansanäänestyspäätöksestä?

Pitäisikö Suomen seurata Englannin esimerkkiä, vaikka sinipunahallitus kuinka vastustaisi kansanäänestystä EU:n liittovaltioasiassa? Mielestäni pitäisi suorittaa kansanäänestys,koska EMUuun/euroon menosta ei annettu sitä mahdollisuutta. Se kuuluu ehdottomasti demokratiaan.

Onko mitään hyötyä vahvasta EU:sta ja heikosta, lypsylehmä Suomesta? SE on sitä EU:n "demokratiaa".

Petteri Pennanen

Kun selailee sinun vanhoja blogeja niin näyttää siltä, että uskot galluppeihin vain silloin, kun ne näyttävät Keskustalle + -merkkistä tulosta.
Mistä tällaisen "ostogallupin" tunnistaa?
Onko tämä HS:n galluppi "ostogalluppi"? Voiko siihen mielestäsi luottaa?

Petteri Pennanen

Voisiko blogisti vastata tähän kysymykseen?

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö Vastaus kommenttiin #45

Petteri Pennanen. Kerro ensin, ovatko EU-maat tasa-arvoisia keskenään, ja jos eivät mistä se johtuu? Miksi Suomen osana on ollut nettomaksajan ja velan/vakuuksienmaksajan päärooli EMU-näytelmässä?

Petteri Pennanen Vastaus kommenttiin #52

Eivät ole.
Keskusta teki aikoinaan olemassa olonsa pahimman munauksen viemällä Suomen EU:n.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö Vastaus kommenttiin #55

Kansa äänesti siis väärin EU-asiassa silloisessa uskossaan, mutta EU onkin muuttunut sopimusrikkomuksilla jne aivan muuksi kuin se oli alkutilanteessa.

HUOM! EY oli silloin nimikkeenä eikä EU. Se oli eri organisatio kuin EU eikä ollut EMUa eikä euroakaan. Turha verrata niitä keskenään.

Onko se meidän rivimiesten vika, jos minkä tahansa puolueen jääräpäiset, pätemättömyytensä tasolla olevat kihot töppäilevät? Suomi on saanut sellaiset päättäjät kuin puolueet ovat valinneet johtoon. Joka puolueessa on monennäköistä linjaa ja mielipidettä ajan heilurissa oikealta vasemmalle jopa keskellekin ja on omat enemmistöt ja vähemmistöt ja mustat hevoset. Mutta silti en kaipaisi enää sinipunahallituksia Suomeen.Näytöt riittävät.

Holkerin sinipunan aikaan (1990) oli pankkikriisi ja punapääoma tuhoutui: STS-pankki, rakennusliike Haka, vakuutusyhtiö Kansa ja kauppaliikkeet EKA ja Renlund levisivät kuin Elantokin. Myös pankit SKOP,KOP, SYP ja Postipankki siirtyivät historiaan. Presidentti Mauno Koivisto (sd) yhdesssä Suomen Pankin Rolf Kullbergin kanssa tekivät vahvan markan ja ulkomaisen löysän raha politiikkaa adjutantteinaan demarivaltiovarainministerit Erkki Liikanen (nyt SP:n pomo)ja Matti Louekoski. Maassa oli puolen miljoonan työttömyys. Konkurssiaalto levisi yli Suomen. Moni demari menetti STS-säästönsä. Jotkut tekivät suisaidit epätoivoissaan ja takauksissaan.

Tosin N-liiton romahduksella oli oma vaikutuksensa lamaan. Vasta markan devalvaatio ja kelluttaminen pelasti Suomen viennin, palkkatason ja tuotannon. HUOM! Sama lääke soveltuisi EU:kin, jos EKP sallisi hillityn inflaation ja devalvaation nykyisen sisäisen devalvaatio-deflaatio-kuristuslinjan sijaan.Euroa pitäisi keventää,jotta euromaiden vienti alkaisi vetää. Temppu olisi ylikansallinen. Mutta se ei sovi EU:lle, koska se tähtää liittovaltioon euromaiden alistuspolitiikallaan. Valloitus tapahtuu verettömästi juridis-taloudellisin kikoin pääosin virtuaalisilla keinottelujohdannaispaketeilla eli bitti-ilmaa myymällä tyhmille euromaiden sijoittajille. Että semmoista menoa se nykyajan setelirahoitus on.

Eikä Kataisen sinipuna jäisi ainakaan toiseksi EU-Suomen itsemääräämisoikeuden luovuttajana ja ylisukupolvisesti velkaannuttajana.

Kuten nähdään syitä on monenkirjavissa sysissä ja sepissäkin. Mutta kansan on vain ne kestettävä. Yksilöllä ei ole paljon vaikutusvaltaa "isomusten" vedellessä siimoja minne tahtovat. Vai onko?

Petteri Pennanen Vastaus kommenttiin #56

Hyvä analyysi. Kannattaa lukea.
Olit nyt riisunut "apilanlehtilasit" ja laitoit omia ajatuksia paperille. Jatka myös samoin ja kestä se, että joku toinen voi olla toista mieltä äläkä anna sen nostaa "pappatunturiasia" keulimaan ettei lapsi mene pesuveden mukana.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö Vastaus kommenttiin #55

Siksi kysynkin Petteri, kannattaako Suomen enää olla EMUssa, kun velat vain lisääntyvät? Britanniakin taitaa jättää uppoavan EU-laivan pikapuoliin. Se on kuitenkin viisaampi pysyessään omassa punnassaan, eikä ole kytketty EU:n marionetiksi eikä muutenkaan tahdo tanssia EU-tähtien kanssa EU-direktiivien tahdissa. Kansanäänestys on ehdoton Suomessakin liittovaltioasiassa, kun EMUsta ja eurosta ei saatu kerran äänestää. Ja tuli pelkkää sutta koko touhusta. Se on raaka totuus.

Englannissa järjen käyttö on sallittua eikä EU-hurmos ole engelsmannien päätä sekoittamassa. Sama vapaus koskee naapuri Ruotsia, Norjaa ja Tanskaakin. Mutta Suomen piti päästä pikajunalla EU:n ytimeen ja huijatuksi velkavankeuteen. Kuten muistetaan, hosumallahan ei tule kuin....

Nyt hosumisen palkintona meille veronmaksajille on velkaa velan päälle ja laskua laskun päälle seuraavallekin sukupolvelle maksettavaksi.

Sanovat viisaat, että sotakorvausmaksut olivat pieniä nykyisiin EU-maksuihin verrattuina. Ikävämpi juttu meille veronmaksajille.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

Gallupit eivät ole uskonasia. Ne ovat suuntaa-antavia vain. Vaalit ovat muutakin kuin Kataisen "absoluuttista faktaa". Kun kansa on äänensä antanut , pulinat pois! Suomi saa aina sellaisen eduskunnan kuin on äänillään ansainnut!

Toisaalta gallupit pyrkivät osaltaan muokkamaan äänestyskäyttäytymistäkin ja toimivat hetkellisinä poliittisina ajanvietteinä ja manipulaatioina.

Tutkimusten tarkoitus ylipäätään on ottaa selville kuluttajan (=tilaajan) intressit ja mahdollisimman hyvin tyydyttää tuloksellaan ostajan haluamat lopputulokset. "Hyvä tutkija" täyttää kuluttajan haluamat tarpeet! Hän varmistaa tällä myös leivän saantinsa ja uraputkessa nousunsa. "Meidän miehiä/naisia Hyvien Veljien kerhossa." Ei tuo esille arkoja asioita!

Käyttäisin tällaisesta tutkimusotteesta sanahirviömäistä nimitystä opportunistis-utilitaristinen tutkimusote. Sanotaanhan että markan/euron rahalla saa niin monenlaista tutkimusta riippuen tilaajan tarpeista ja rahasummasta. Siinä uskonvahvistusta tutkimuksiin!

Mutta millainen olisikaan puhtaasti riippumaton ja objektiivin tutkimus? Joka sanoisi asiat niin kuin ne ovat ilman sarvia ja hampaita ja mielistelemättä. Se onkin eri juttu! Sitä tuskin julkaistaisiinkaan. Syy:
totuudenpuhajalle kun ei olisi yösijaa poliittisessa majatalossa. Se olisi liian paljastava, kun keisareilla/keikareilla ei olisi enää vaatteita!

Petteri Pennanen Vastaus kommenttiin #46

En vieläkään löytänyt vastausta kysymyksiini:
- Onko tämä HS:n galluppi "ostogallup"?
- Voiko tähän galluppiin luottaa. Aikin itse tunnut keskustelun avauksessa uskovan siihen

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

Teettäjästähän sen jo jokainen tajuaa. Luottamus jää jokaisen omaan harkintaan. Ei pidä ottaa galluppeja niin haudanvakavasti. Show must go on!

Stereotyyppisyys ei ole avu elämässä. Kokoomus vain pönkittää isolla rahalla ja oman puolueen Eero Lehden Taloustutkimuksella asemaansa.

Arkitotuus voi olla aivan muuta.

Lasse Askolin Vastaus kommenttiin #47

Kun gallupissa muutama sata ilmoittaa kannattavansa perussuomalaisia, "tutkimuksen" tekevä firma puolueiden toivomuksesta laskee kannatajaprosentit niin kuin äänestämätömiä ja kantansa salaaavia ihmisiä ei olisi olemassakaan, ja tv-uutisissa kerrotaan sitten perussuomalaisia kannattavan 18 prosenttia Suomen kansasta eli noin miljoona ihmistä.
Puolueet eivät suurin surminkaan halua, että niiden kannatus ilmaistaisiin kannatuksena koko kansan keskuudessa,koska kannatusluvut olisivat silloin häpeällisen pieniä.
Tää on sitä linjaa, että äärimmilleen vietynä kysytään kannatusta vain kahdelta.
Jos nämä sattuvat kertomaan, mitä puoluetta kannattavat, molempien puolueiden kannatus uutisoidaan 50 prosentiksi.
Ja seuraavana aamuna molempien puolueiden lehdet uutisoivat "Puolet kansasta kannattaa meitä! Tutkimus sen kertoo."

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö Vastaus kommenttiin #49

Lasse Askolin. Ei muutaman tuhannen otos voi millään kertoa koko kansan kannatusta, varsinkin jos otosjoukko on valittu tarkoitushakuisesti. Oikein.

Hyvä lisäys keskusteluun. Luulo ei ole tiedon väärti.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

LISÄYS: Välimeren maat vievät Suomea yhä syvemmälle suohon ja EU:n pohjattomiin suonsilmäkkeisiin. NS. PIIGS-maat + Kypros.

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen

Tuskin kenenkään tarvitsee ihmetellä miksi demareiden ja kokoomuksen kannatus laskee, niin valtavaa tahtia ovat maatamme alas ajaneet, että tyhmimmätkin alkavat jo herätä. Tosin hieman myöhässä, vuosikymmenten valtion omaisuuksien myyminen alle kirpputorihintojen, yksityistäminen ja veropohjan rapauttaminen ovat jo tehneet tehtävänsä ja jälkien korjaaminen vie vuosikymmeniä.

EU:hun kuulumisesta pitäisi järjestää kansanäänestys ja palauttaa valta kansalle, jolle se Perustuslainkin mukaan kuuluu!

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

Markku Laitinen. Suomalaiset ovat hitaasti syttyvää tyyppiä, mutta auta armias, kun he syttyvät, siinä ei mierotielle viejiä kehuta. Kyllä gallupit saavat "myöhäisemminkin heränneiltäkin" armotonta kyytiä ja tupeksijat tuntevat sen nahoissaan ja kannatuksessaan. Kuka/ketkä kerran keksitään niitä aina epäillään. Siperia opettanee "ahneistoa". Häpeällistä toimintaa.

Ei enää koskaan epäisänmaallisia ja Suomea lamauttavia sinipunia Suomen hallituksiksi. EU-seikkailu tuli liian kalliiksi Suomelle. Sinipuna on ottanut EU:n isänmaakseen sopimusvaraisilla direktiiveillä ja rikkonut sinisilmäisillä toimillaan Suomen perustuslakeja piittaamattakaan rikoslaista. "Aiheuttaa Suomelle suurta vahinkoa toimillaan".RL 12:4:1:2.

Onko Suomessa ollut koskaan näin epäisänmaallista hallitusta NL:n masinoiman sodan jälkeisen, väliaikaisen kommunistihallituksen jälkeen?

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen

Ikävä kyllä en usko suomalaisten kykyyn laittaa nykyisiä maatamme tuhoavia poliitikkojamme kuriin. Suomalainen menee tänäpäivänä alistuneena kotiin, vetää mielialalääkkeensä tai pullon viinaa ja hakkaa muijansa ja ajaa perheensä pihalle, tai yksinkertaisesti menee köydenjatkoksi.

Mutta se että suomalainen tosissaan laittaisi laittomasti toimivat viranomaiset vastuuseen, sitä en usko, siihen alistetusta suomalaisesta ei ole.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö Vastaus kommenttiin #12

Mutta nykypolven herättyä tuleviin velkavankeusnäkymiin- käänne on todella suuri ja nomenklatuuria uusiva. Tarkoitan tätä EVVK-sukupolvea ja myös suivaantuneita - 1,3 miljoonaista eläkeporukkaa. Eivätkä syrjäyneetkään ylistä nykymenoa. Tarkoitan työttömiä, yksinhuoltajia, osa-aikatyöllistettyjä ja muita marginaaaliryhmiä.

Silloin viimeistään suomut tippuvat silmistä ja kuplat puhkeavat arkitodellisuuteen. Herää kysymys kenenkä syytä tämä kaikki onkaan?

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö Vastaus kommenttiin #12

Markku Laitinen. EU-parlamenttivaaleissa suomalaiset saavat sanoa painavan sanan EU:sta. SE ei ole mikään gallup, vaan todellinen kanta EU:sta.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö
Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen

Suomi on kymmenen viime vuoden aikana maksanut 71 miljoonasta aina 170 miljoonaan euroon/ vuosi britannialle kuuluvaa EU-jäsenmaksua, joka perustuu pääministeri Margaret Thatcherin vuonna 1984 neuvottelemaan helpotukseen EU jäsenmaksuista Britannialle. Siis ainakin miljardi on jo hukattu siihen, että maksamme toisen valtion EU jäsenmaksuja? Eikö näissä omissakin jäsenmaksuissa ole jo tarpeeksi kuritusta kansalaisille EU:n nettomaksajana ?

Toivottavasti Britannia eroaa EU:sta!

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

Seppo Lavikainen. Siitä tulisi lumipalloefekti ja dominoteorian käytännön näyttö. EU/EMU-korttitalo luhistuisi ja tukehtuisi ahneuteensa!

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

Seppo Lavikainen Kyllä näissä turhissa nettomaksuissa on todella ihan riittävästi maksamista nytkin. Siten Englannin eroaminen EU:sta olisi hyvä asia Suomelle. Toivotaan niin.

Mallioppilas Suomi on EU:lle vain hyvä lypsylehmä ja toisten "vekselien" rutinoitu maksaja. Suomelta tyhmää empaattisuutta mielestäni muutenkin turhan kalliiksi tulevasta jäsenmaksusta ja piletista EU:n velkavankijoukkueeseen. Ja yhä lisääntyvät velat ja vakuudet vielä lisäriesana kaiken kukkuraksi.

"Kyllähän mualimaan rahhoo soppii", se ei tule koskaan ahneuksissaan kylläiseksi! N-liittokin sortui rupliaan kylvämään ympäri maailmaa maailmanherruutta tavoitellessaan. Kuinka sitten kävikään? Korttitalo romahti, ja samoin voi käydä EU:nkin.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

SL. YLE/IMF: Euroalueen taantuma jarruttaa yhä maailmantaloutta ja jatkuu vielä kuluvan vuoden ajan. IMF peräänkuuluttaa suhdannekatsauksessaan pankkiunionin kiirehtimistä ja taloudellisen yhdentymisen tiivistämistä.

Se tarkoittaa ensiaskeleita pankkivalvonnnan pystyttämiseen, osittain yhteisiä velkoja eli eurobondeja, rahoitusmarkkinaveroja, yhteistä valtiovarainministeriötä ja budjettivaltaa sekä myös sitovia sopimuksia ja rakenneuudistuksia ja budjettikuria.

"Rakenne" on hyvinvointiyhteiskunta ja "uudistus" hyvinvoinnin purkamista ja alasajoa sisäisellä devalvaatio- deflaatiopolitiikalla ylivelkaantuneille kriisimaille. Suomeksi: hivutusaskeleita kohti EU:n liittovaltiota.

Numerotietoja: Suomen valtion velka on velkakello.fi:n mukaan 89,6mrd euroa eli noin 16 600 euroa per henkilö ja eräiden tiotojen mukaan Suomen kokonaisvelat ovat 130-150 mrd euroa lähes 3 kertaa BKT.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

Seppo Lavikainen. EU:ssa näyttävät toiset valtiot olevan tasa-arvoisempia kuin toiset. Eli jotkut ovat nettomaksajia ja toiset "bruttosaajia". Aika orwellilaista, vai mitä? Jo jotkut mallioppilaina maksavat jopa mielellään muidenkin laskut ja velat. Kuten suhmuroiva sinipuna-Suomi.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Tämän gallupin perusteella en vielä tekisi puolueiden kannatuksesta blogistin tekemiä johtopäätöksiä!

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

Pekka Lukkala. Kirjoitapa oma blogiversiosi asiasta ja johtopäätöksistä!

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

Pekka Lukkala. Mutta silti suuntaus näyttää todella oikealta ja hyvältä! Vai onko sinipuna toiminut mielestäsi isänmaallisesti, ja niin kuin maan parasta ajattelevan hallituksen kuuluisi toimia? Hallitushan vastaa maan politiikkalohkoista ja taloudesta perustuslain mukaan.

Onko mielestäsi Kataisen hallitus ollut hyvä vai huono hallitus? Perustele kantasi kaikille US- blogisteille ja sen lukijoille.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

En perustelu muuta kuin väitettäni blogistin johtopäätöksistä ko. gallupin suhteen. Kokoomus on sen mukaan yhä selkeästi suurin puolue. Gallup ei saanut eroa Keskustan, PS:n ja SDP:n osalta. Siis mikä nyt on ratkaisevasti muuttunut?

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

Mutta ei pitkään, kun ihmisten arkiongelmat kaatuvat hallituksen ja kokoomuksen niskaan sen sisäpoliittisen välinpitämättömyyden ja piittaamattomuuden vuoksi. EU:sta ja ulkopolitiikasta sinipuna on osannut pitää liiankin hyvää huolta. Kotimaan asiat ovat jääneeet rempalleen.

Galluppeja tulee ja menee , mutta mikä tärkeintä, hyvä toveri Pekka Lukkala, gallupit eivät suinkaan äänestä! Vaan äänestyskelpoiset ihmiset!

Näytöt alkavat puhua puolestaan, ikävä kyllä!

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Itse teit jo kovasti kirjoituksessasi johtopäätöksiä kyseisen gallupin pohjalta. Nyt kuitenkin olet jo kanssani lähes samaa mieltä. Gallupit eivät äänestä, kuten totesit, mutta kuitenkin gallupin mukaan teit johtopäätöksiä? jopa mielenkiintoisia johtoppäätöksiä käyttäen. Siis oikeastaan mikään ei ole muuttunut!

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

Eli periksi en anna tuumaakaan ja suutari pysyköön lestissään eli asia on niin kerta kerkisin sanoa niin. Vastustan vaikka olisin väärässäkin. Eikö niin? Periaatteen vuoksi vain.

Niin kuin se entinen isäntä: vastustan mielenosoitusten vastustamista, ja oikeassa olet veli pallinaama, vaikket sovikaan ryyppäämän muualta kuin järvestä. Asiasta en tiedä mitään, mutta periaatteessa vastustan sitä.

Ei asia inttämällä muutu miksikään. Vaalit ratkaisevat. Ei gallupit, jotka ovat mielipiteenmuokkausta parhaimmillaan. "Absoluuttisia Faktoja". Eiks vain Hyvä Veli alias toveri Pekka Lukkala.

Petteri Pennanen

Kilpiö tekee usein johtopäätöksiä ihan jonkin muun kuin järjen pohjalta. Ilmeisesti "virkamiesvalan vannomisen" tuoman täydellisen tietämyksen tuomalla varmuudella.
Todennäköisesti hän ei ole nähnyt tätä maailmaa kuin omasta pienestä ympyrästään jostakin "peräkylän perukoilta".
Uskoisin, että mielipiteisiin tulisi vähän syvyyttä,jos joskus kävisi katsomassa elämää muuallakin kuin tässä hänelle niin rakkaassa kotimaassa.
Kilpiöllä näyttää myös usein lähtevän "pappamopo keulimaan", joka hämärtää hänen hyvätkin ajatukset.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö Vastaus kommenttiin #38
Petteri Pennanen Vastaus kommenttiin #39

Se koira älähtää johon kapula kolahtaa.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö Vastaus kommenttiin #41

Petteri Pennanen.Siehän haastat huumoria aivan vakavissaan. Oletko tosikko?

Vai eikö sulla oo ennää varapäreitäkään kainalossa ja piäs boilerikin jo kiehumaan. Laske kymmeneen, niin se hiukan helpottaa tai tuhanteen... Humanun errare est et errare humanun est! Pysy vain housuissas, äläkä kauppoo tapojas muille! - Pannahan muuten pyttyhyn ja tiirausaukko vierehen! Sano Isoahon Urhokin aikoinaan pullistelijoille ja runtiin vietäville.

Hölökynkölökyn vuan! Ja hyvvee päevän jatkoo! Ilo pintaan vaekka syvän märkänis! Kyllä se siitä...suttaantuu! Siehän otat asijat ihan tosissas. Se ei ollu tarkoitus! Että anteeks nyt vuan!

Käyttäjän Minnamaarialax kuva
Minna-Maaria Lax

Kun Hesarin galluplukuja verrataan ainoaan oikeaan verrokkiin eli eduskuntavaaleihin vuonna 2011, niin muutokset neljän suurimman osalta ovat seuraavat, paremmuusjärjestyksessä ja prosenttiyksikkömuutoksina:

Kesk. + 2,5 %
Kok. + 0,5 %
PS - 0,8 %
SDP - 1,1 %

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Eli ei mitään uutta taivaan alla!

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

Pekka Lukkala."Ei mitään uutta taivaan alla"- Kokoomus jatkaa yhä tyhmää politiikkaansa asialle vihkyityneenä kuin metsot soidimellaan keväisin.

Näin se EU-EMU/eurohurmos ja valta sokaisee ja turmelee! Milloin tulee realismin betoniseinä vastaan?

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #19

Eihän tällä keskustelulla ole enää mitään tekemistä blogistin avauksen kanssa. Siis sanon näkemiin!

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö Vastaus kommenttiin #20

Hyvää ötyä ja kauniita sinipunaunia EU-liittovaltiosta vain! Toveri Pekka Lukkala. Taidat olla niitä besserwissermiehiä, jotka ovat aina oikeassa.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

Minna-Maaria Lax. Että hyvältä näyttää opposition kannalta. Se enteilee vallan vaihtoa tulevissa eduskuntavaaleissa. Suunta on oikea. Tästä on hyvä jatkaa. Kokoomus ja sdp kulkee EU-/huppulaput silmissä kohti oppositiota.

Kokoomukset kuurot korvatkaan eivät ole kuunnelleet asiantuntijoiden ylivelkaantumisvaroituksen sanoja, vaan on menty kuin sopulit kohti turmiota.

Valuvirheitä ja "rotanpesiä" ei voi enää korjata ja palomuuritkaan eivät enää pidättele EU-paloa. Virtuaaalijohdannaiset ovat EU-rapion tie kuten USA:n Wall Streetillakin. Finanssihuijarit ja rahan ahneus on kaiken pahan alku ja juuri. Englanti näyttää jättävän uppoavan laivan hyvissä ajoin. Siellä sentään osataan ajatella omillakin aivoilla eikä EU-eliitin.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

Mutta mitä ovat kokoomuksen ja demarien näytöt EU:ssa? Missä on kokoomuksen perinteet: koti, isänmaa ja uskonto- EU:n roskakorissako? Ketkä ottavat rusinat EU-pullasta ja ketkä on ylivelkaannutettu EU:ssa?

Olematta perussuomalaisia, olen täysin samaa mieltä Timo Soinin ja Sixten Korkmanin kanssa, ettei Suomen kuulu maksaa muiden maiden pankkitukia eikä pörssivelkoja, vaan on pitäydyttävä alkuperäisessä EU-sopimuksessa, että kukin EU-maa vastaa vain omasta kansantaloudestaan, mutta EI muiden.

-Ei EU ole mikään vankila, kyllä sieltä pääsee pois, jos ehdot eivät tyydytä. Ja... Ei ole EU-pakkopullan syöntivelvoitetta. Turha Suomen on enää lisätä velkarusinoita EU-pullaan. Ne ovat liian kalliita jo nyt.

-Kansanäänestys on hyvä asia, sanoo Soinikin. Se on kansanvaltaa!

-EU voi selvitä vain itsenäisten valtioiden liittona ( ei yliveloilla alistettuna ja orjamaiden liittona).

Pm. Katainen on myynyt itsensä EU:lle ja kannanotot ovat sen mukaisia.

ulf fallenius

Persut menee silti aina opposiitioon niin ei se peli nyt muuttu koskaan onneksi. Muutenhan olisi vielä loppurahat Suomesta mennyt STX emoyhtiölle ja olisivat hävineet kun tukka tuuleen.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

Ulf fallenius . En ole persu. He voisivat itse vastata esittämiisi arviointeihin. Mutta mitenkäs kävisi, jos spekuloidaan, että persut yhdessä keskustan kanssa menisivätkin vaalivoittajina tulevaan hallitukseen?

Olisivatko maailman kirjat sinipunaväellä silloin sekaisin?

Johan Lom

Mihin perustat kokoomuksen kannatuksen romahduksen? Siinähän ne käyrät ovat väräjäneet virhemarginaalien puitteissa samankaltaisissa lukemissa sitten viime vaalien koko ajan.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

Johan Lom. Kertaus on opintojen äiti, mikä lie isä? Lue edellä sanottu ja tutkiskele syvästi tunnossasi. Mutta ilman minkään värisiä laseja. Ajattele niitä jotka uhrasivat henkensä , jotta Suomi säilyttäisi itsenäisyytensä.

Nyt sinipuna on antanut vietellä tuon itsenäisyyden laukaustakaan ampumatta tai protestiakaan esittämättä juridis-taloudellisin keinoin ja tullut sinisilmäisenä huijatuksi euroeliitin mafian finanssikeplottelukonstein.
LUE: RL 12: 4:1:2 huolellisesti ja ajatuksella ja kysy onko näin.

Onko sinusta sinipuna hyvä vai huono hallitus? Muistaako historia sitä arvostaen vai halveksien?

Petteri Pennanen

Siinä Kari olet oikeassa, että kertaus on opintojen äiti.

Se oli Ahon hallitus, joka vei Suomen EU:n eli isä tässä sopassa taitaa olla Keskusta.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö Vastaus kommenttiin #40

Voihan se olla niinnii , mutta se ei auta nykytilassa, kun sinipuna vastaa maan taloudesta "satalasissa" eli täydellä virkavastuullaan. Ja jättää konkurssipesänsä hoidon seuraavan hallituksen riesaksi kuten näyttää siltä.
ja syytely ja mustamaallus vain jatkuu jatkumistaan. Onko se rakentavaa??!!

Saa taas nähdä kenen piikkiin vuosien kuluttua nykykuprut pistetään tai ansioksi luetaan? Vai onko niin, että joka vanhoja muistelee sitä tikulla silmään? Kun on syitä sekä sysissä että sepissä. Politiikankin pitäisi viisastua. Kansa vain kärsii poukkoilun politiikasta. Se ei liene politiikan päätarkoitus? Pelit ja Potemkinin kulissit ovat tuhoon tuomittuja.

ulf fallenius

Keskusta ei olisi vaaraksi hallitus työlle mutta persut mitä ilmeisemmin rikkoisi työnrauhan kurittomilla kansanedustajilla. Hallitus kaatuisi alta aikayksikkön.Sellain porukka kun persut missä on loikkareita lähes joka puolueesta ei toimi ja tällä hetkellä taitaa vasemmisto porukka olla johdossa puolueessa kun taas Terhon säästökampanija taas oli niin oikestolainen valtiontaloudesta,niin kyllä herää huomio koko persu puolueen tulevaisuudesta ja silti vaan protestipuolue sekavilla linjauksilla.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

Kyllä siinä voisi käydä niinkin. Näin pienellä maalla kuin Suomi ei pitäisi olla varaa keskinäisiin tukkanuottasiin, jos meinataan pärjätä keskenämme ja globaaalissa maailamassa. Jonkinlainen yhteisvastuullisuus ja yhteiskuntasopimus olisi elinehto, jotta Suomi pärjäisi menestyksellisesti.

Fraasimaisesti Talvisodan ja sotakorvausten maksuhenki tai, kun Suomi voitti jääkiekkokullat. Siinä malleja oikeaan fair-playhin politiikassakin.

Vanha viisaus: onko Suomella malttia vaurastua, sopii nykytilanteeseen oikein hyvin.

Mutta Platonia siteeraten ja soveltaen: "demokratian heikkous on siinä , että siinä on riitelevät puolueet" ja nykyaikana vielä korporaatiotkin kilpailemassa valtion niukoista kakkupalasista ja saavutetuista eduistaan.

Eläpä siinä sitten kristillisesti ja rakentavasti onkin vaikeampi asia.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset