karikilpio

Miksi Suomen turvallisuutta alasajetaan?

Olemme saaneet seurata, kuinka poliisin, vankilaviranomaisten ja maanpuolustuksen  toimintaa vaikeutetaan. Mihin tällaisella politiikalla pyritään? Onko se maan etu?

Poliisipiirit on laajennettu liian suuriksi. Poliisilaitoksia lakkautetaan ja liikennepoliisi aiotaan lakkauttaa kokonaan...Toiseksi on juuri julkaistu listoja myös vankiloiden  lakkauttamisesta. (Iisalmen Sanomat 06.09. ja Yle Teksti-TV 06.09.)... Varuskuntia on jo lakkautettu puolustuksellisesti strategiselta itärajalta ja kaikki maamiinat tuhotaan. Näiden toimien kylkiäisenä sosiaaliset, kunnalliset ja yksilölliset ongelmat lisääntyvät.  Lyhyesti: Suomen turvallisuudesta ja palveluista tingitään arveluttavasti.  Miksi???

Onkohan nykypäättäjiltä hävinneet yhteiskuntapoliittiset ja isänmaalliset reaaliteetit? Vai onko eurokriisi ja eurokiima miljardisitoumuksineen ja ylivelkaantumisineen pääsyitä käsittämättömiin, sisäpoliittisiin säästötoimiin? Vai suosivatko moraalittomat päättäjät rikollisuutta vaikeuttaessaan kontrollipoliittisia ja maanpuolustuksellisia tehtäviä?  Piilo-ja ammattirikollisuus lisääntyvät huolestuttavasti.  Mihin menet Suomi?

Rikollisilla koittavat kissanpäivät, kun valvonta vaikeutuu ja kiinnijoutumusriski pienenee.
Johtaako mafia jo Suomeakin Tanskan ja Italian malliin? Ammattirikolliset ovat perustaneet konttoreitaan ympäri maata samaan aikaan, kun poliisilaitoksia on eri kunnissa lakkautettu ja vähennetty. Näinkö ”sivistysvaltio Suomi” hoitaa  kriminaalipolitiikkaa ja kontrolloi ja ehkäisee (uusinta)rikollisuutta?  Ovatko vankilat nykykäsityksen mukaan tarpeettomia? Kuitenkin ihmetellään väkivaltaisuuksia ja joukkomurhia. Mistähän ne kielivät? Suomi ei taidakaan olla enää mikään lintukoto ja turvallinen maa elää? Kenen syytä?

Käsittämättömiltä tuntuvat ylipäätään nykyiset palvelujen säästötoimet ja turvallisuuden vaarantamiset. Onko Suomella varaa ylivelkaantumiseen eurokriisissä ja  kansalaistensa turvallisuuden vaarantamiseen? Onko Suomella varaa yleisen turvallisuuden ja järjestyksen alasajoon? Onko Suomella varaa löysätä liikenneturvallisuutta tai laiminlyödä lisääntyvän ammatti-, huumerikollisuuden tai harmaan talouden valvontaa? Ovatko sinipunahallituksen  toimet kestävän kehityksen ja yhteiskunta-, maanpuolustus-, kriminaali-, kontrolli- ja vankeinhoitopolitiikan   vastaisia?  Viisaat vastatkaa!!!

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (21 kommenttia)

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

Ovatko liikennepoliisit tarpeellisia yhä lisääntyvässä liikenteessä ja minkätakia?

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

Tarvitaanko enää vankiloita ja mikä niiden merkitys on kriminaalipolitiikassa?

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

Ovatko varuskuntien lakkauttamiset itärajalla ja jalkaväkimiinojen hävittäminen perusteltuja vai arveluttavia toimia? Mihin niillä pyritään?

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

Onko eurokriisi/EU kaiken pahan alku ja juuri?

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

Timo Nenonen. Lyhyesti ja EU:n ytimeen menevästi vastattu.

Vertaa Risto Volasen Blogikirjoitus: "Euroopan etelä ottaa taas rahat ja vallan" ja pyrkii saamaan Pohjoisen taloutensa hyvin hoitaneet maat: Suomen Ruotsin , Norjan, Tanskan jopa Englanninkin? maksumiehiksi eurokriisimaiden velkojen tasaukseen. Mielestäni Pekkarisella isänmaallinen kanta asiaan!!

Hyvä, valaiseva historiakatsaus Volaselta näin maallikon näkökulmasta ajatellen. Suomen piikki on nyt täysi, ei senttiäkään enää holtittomille euromaille!!! Tulkoot omillaan toimeen.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

TN.Kukas se sanoikaan, missä EU, siellä ongelma? Ja kuka, missä sinipuna sielläkin ongelma (Holkerin sinipuna 1990-vaihteessa ja nyt Kataisen sp)?

Äänestäjien ja veronmaksajien on syytä pitää nämä faktat mielessä!

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

Timo Nenonen. Onko eurokriisi liian hätäisen sosialistis-kapitalistisen keskittämis-ja kokeilutalouden tulos? Moraaliltaan ja kultturiltaan eritasoisista maista ei ole samaan eurojoukkueeseen.

Siipimaat pois euromaiden joukosta! Tulkoot takaisin , kun täyttävät kunnolla pääsyvaatimusehdot ja hoitavat taloutensa moitteettomasti.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

Onko Suomi enää turvallinen maa elää?

Käyttäjän markkuhuusko kuva
Markku Huusko
Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

Markku Huusko. En osaa itse laittaa kuvaa blogiin. Täytyy pyytää sukulaispoikaa avuksi joskus, kun käy kylässä! Itsellä ei riitä tekniikka moiseen. Nytkin blogiohjeet paperilla.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

Mitä Suomen olisi pitänyt tehdä toisin, ettei olisi ajauduttu nykyiseen ylivelkaantumistilaan ja annettu itsemääräämisoikeus ja määräysvalta EU:lle?

Takaako EU Suomen turvallisuutta kaikissa oloissa mielestäsi? Oliko Suomi liian sinisilmäinen mennessään EU:hun ja liittyessään euromaihin?

Käyttäjän timonenonen kuva
Timo Nenonen

"Oliko Suomi liian sinisilmäinen mennessään EU:hun ja liittyessään euromaihin?"

Kyllä totta maar oli. Ei tarvitse edes perustella muuten kuin sanomalla, että kusessa ollaan tuki- ja takausvastuiden vuoksi. Maamme konkurssi kolajaa jo oven takana, ja käteinen ja stupido senkun hymyävät hampaat irvessä.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

TN. "budjettineuvos" Sailaksenkin (sd) mielestä Suomi meni liian sinisilmäisenä EU:hun ja liittyi Ison Rahan pyyntö silmissään euromaihin (EMUun). Mutta maksaa enemmän kuin saa EU:lta ja "mallioppilaana" suostuu jopa maksamaan muidenkin euromaiden laskut ja velat siinä ohessa. Maksatko Sinä TN. naapurisi velat ja laskut, jos he laiminlyövät omat velvoitteensa?
Mielestäni omissakin on riittävästi maksamista pikku eläkkeellä.

Sinipuna on yliempaattinen ja ylisolidaarinen eurokiimassaan ja liittovaltiohötkeissään. Totta totisesti!

Oliko EMU emävalhe suomalaisille eurokiihkoilijoille EU:n ytimeen pää kolmantena jalkana pyrittäessä utopiana/illuusiona ja huppu silmillä? Totta maar! Pyramidihuijausta koko juttu!

Mitä jos Suomen äänestävä verokansa panisi vouhottajat maksamaan kuprunsa?

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

Timo Nenonen. Onko ylivelkaantunut Suomi EU:n etäpääte/-pesäke vai periferia, jonka elämänlangat on kytketty pysyvästi EU:n/EKP:n/euromaiden velkaletkuihin?

Ja siksikö sinipuna kysyy päivittäin , mitä mieltä sinipunan tulee olla milloin mistäkin asiasta? Ja palvelut vain paranevat ja sisäpolitiikka ei ole rempallaan!

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

Suomi. Rahahanat kiinni eurorahoituksessa! Maksakoot muut jos tahtovat ja jos heillä on ylimääräistä riskinottohalua.

Sijoittajatko ovat ylivertainen rälssiluokka euromaiden yläpuolella? Heidänkin tulee kantaa vastuunsa riskeistään. Sijoittajia nimitetään hämäävästi markkinavoimiksi, joista sinipunan Katainen ei vieläkään ole ottanut lupaamaansa niskalenkkiä, vaan markkinavoimat ovat ottaneet päinvastoin kokonelsonin Kataisesta. Ja siinä on ja pysyy.

Ylikansallinen pankkiunioni, budjettivalta ja verotusoikeus ovat pitkän tähtäyksen askeleita kohti unelmaa/diktatuuria eli liittovaltiota elikkä Eurostoliittoa. Nato ehkä kylkiäisenä niiden ohella.

Käyttäjän MarkkuPerttula kuva
Markku Perttula

Ohjeet Suomen armeijan ja poliisin alasajosta tulevat Bilderberg-kokouksesta.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

Mielenkiintoista Markku Perttula. Mistähän vankiloiden lakkauttamisajatukset tulevat? Ovatkohan moottoriripyöräjengit ja bilderberbiläiset fuusioituneet ja keskittäneet asioiden hoitoa sinipunapoliitikkojen kanssa liittovaltioajatuksessa?

Pitäisiköhän historiasta ottaa mallia ja ulkoistaa vankeinhoitokin yhteistyössä Suuren Itäisen tehovaltion kanssa. Opettaisiko Siperia rikolliset yhteiskuntakelpoisiksi kansalaisiksi ja tehorattaiksi sekä Suomen kilpailukykyä parantaviksi rattaiksi "piilevine lahjakkuusreserveineen" tuotantokoneistoon? Luovuus kukkisi tuottavasti ja tehokkaasti ja Suomi nousisi jälleen maailman kartalle mallimaana hyvinvoinnissa ja kilpailukyvyssä? Voi sitä valtavaa edistyksellisyyttä!

Poliisia ja armeijaa ei ehkä voisi ulkoistaa muutoin kuin Euroopan Yhdysvaltain (=EU:n liittovaltio/Eurostoliitto/Nato-) organisaatiossa. Rikollisuuden torjunnassa harmaassa taloudessa, veroparatiiseissa, korruption kitkennässä jne ja "turvaamaan rauhaa" orwellilaisittain ja sotimaan sen puolesta ympäri maailmaa milloin missäkin.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

Mikä merkitys olisi sillä, jos puoluetukijaiset ja ryhmäkuri lopetettisiin? Jälkimmäinen perustuslain ja mielipiteenvapauden vastaisena?

Paranisiko politiikan moraali ja poistuisivatko pelurit politiikasta?

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

Keskittämisestä ja byrokratiasta. Miksei politiikkaakin keskitetä? Vain yksi puolue riittäisi byrokratiatalkoissa. Keskittäminen, tehokkuus ja ulkoistaminenhan ovat ajan muotiteemoja byrokratian karsimisen ohella.

Byrokratiahan on päätöksentekovallan siirtämistä moniportaisesti vihdoin sille tasolle, joka on täysin neutraali ja käytännöstä vieraantunut "paperitiikeri". Se ei ymmärrä käytäntöä juuri lainkaan, vaan tarvitsee avukseen rautalankamalleja ja suunnittelijoita, komiteoita ja työryhmiä tai tutkijoita tutkimaan mitä muut tutkii. Lisäksi byrokratia paisuu vanhetessaan työllistämään konsulttifirmoja ja selitystoimiston "puhuvia päitä", jotta asioihin todella näyttäisiin paneutuvan juurta jaksain, ettei mikään vaan vesittyisi ja unohtuisi vuosiksi hehtaariarkistoihin pölyttymään. "Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty!" Eikä työ tartuisi nappiin ja paperipinot täyttäisi työpöytää. Se on priorisointia jos mikä.

Tulosjohtamismielessä olisi vihdoin mitattava eri byrokratioiden tulos. Mittarin valinta on kinkkistä. Ihmiskeskesille aloille sitä olisi vaikea löytää. Prosenttianalyysit ja eurotkaan ei anna oikeaa tulosta toiminnan tehokkuudesta ja tuloksellissudesta. Ovatko siten tietyt byrokratiat tuottamattomia, mutta välttämättömiä pahoja tai välttämättömiä palveluja, joiden tulos on vaikea mitata? Määrä ja laatu eivät aina kulje käsikädessä.
Mutta auttaviaa käsiä ja valvovia silmiä tarvitaan aina riittävästi. Sujuvuutta ja asioiden junailukykyä on vaikea mitata/verrata eri alojen kesken.

Byrokratiallehan on ominaista toimia kehityksen jarruna. Byrokratiaahan syytetään vastuun siirrosta ja ihmisten pallottelusta luukulta toiselle, kunnes asíakas palaa lähtöruutuun tai poistuu luonnollista tietä paperinmakuista byrokratiakoneistoa vaivaamasta. Byrokratiassahan kokoustetaan taukoamattomasti kokoustamisen vuoksi, suunnitellaan suunnittelun vuoksi, raportoidaan raportoinnin vuoksi ja politikoidaan politikoinnin vuoksi,niin että itse päätehtävien suorittaminen jää toissijaiseksi tai siirtyy muille. Ihmetelläänkin,jos joku kieltäytyy sanotusta mallista ja tekee mieluimmin työtään kuin istuu palaverissä kahvikuppi kourassa. Jonkunhan ne työt on kuitenkin tehtävä.

Lintsaamisestahan ei luonnollisesti ole kyse näissä "keskustelukerhoissa"!?

Byrokratiaa syytetään ihmisesten pallottelusta, ihmisarvon nujertamisesta ja asiat pitkittyvät ja mutkistuvat byrokratiassa.Ihmisyys ja oikeusturva kärsivät. Ihminen muuttuu vaihtoarvoksi, hyödykkeeksi, esineeksi ja arvottomiksi tunnusnumeroiksi postmodernismin uus-sossukapitalismissa.

Byrokratian kielikin on vaikeaselkoista orwellilaista munkkilatinaa ja sanahelinämäistä kapulakieltä uustermeineen ja virtuaalisine käsitteineen.Vanhat toimivat sanat on mmonimutkaistettu vaikeasti löydettäviksi ja opittaviksi.Eduskunta,puhelinviestintä ja puhelinluettelo malliesimerkkinä.Ota yksi, ota kaksi. Talo ehtii palaa. Ei ole enää palokuntaa tai terveyskeskusta, vaan puoliriviä uutta siansaksaa nimenä ja asiakasraukalla pitkäpiimäistä jonossa oloa.

Tämäkö on sitä paljon kaivattua palvelun ja viestinnän tehostamista??!!

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

Säästääkö Suomi itsensä kipeäksi ja vararikkoon ylivelkaantuessaan euromaita pelastaessaan sekä - keskittäessään - EU-Suomea hivuttaen kohti liittovaltiohaavetta ja liittäessään -myös keskittämällä- kunnat maakuntien kokoisiksi ja metropoleiksi taajamissa."Kukaan ei halua enää asua Tuppukylässä tai Takapajulassa", mainostaa sinipunahallitus! Metrot ovat ajan huulilla joka taajamissa. Ja palvelut paranevat paranemistaan! OK! JES!

Sillä suuri on nyt kaunista ja tavoiteltavaa. Megalomaanisuus on tervettä politiikkaa - sinipunalla. Ainakin siltä näyttää. Pieni ei ole enää kaunista, sanovat sinipunapimatsut. ET sil viisii hyö viestittää.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset